Miten yhdistää juoksu+nyrkkeily+kuntosali?

Mike-Lasse_Viren-Tysonen

Tietäjät!

Juoksen (3-4 x 30-50 min/vko), käyn kuntonyrkkeilemässä (1-2 x /vko) ja painot on hankittu kotikuntosalia varten.

Yhtenä tavoitteena on juosta 10 km 45 min (olen 42 v mies), nyt matkaan menee 55 min. Toisena tavoitteena on pitää keskivartalon lihakset hyvässä kunnossa. Ja yläkropassa sais olla vähän enemmän lihaksia ja ukossa rasvaa muutenkin vähemmän.

En löydä netistä ohjeita näiden eri lajien yhdistelemiselle. Kestävyysjuoksu ei ole hyvä nopeudelle, jota tarvii nyrkkeilyssä. Räjähtävä voima jota tarvii nyrkkeilyssä ei oikein ole hyvä lihasmassan kasvattamiselle. Lihasmassan kasvattaminen ei oikein ole hyvä juoksunopeudelle.

Millainen viikko-ohjelma olisi hyvä tehdä? Auttakee!

11

1938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tanssi_kuin_ali

      Kokeilepas hyppynarutreeniä. Se on timanttia hommaa joka suhteessa. Taidon opettelu vie jonkin aikaa. Rytmitajua tarvii. Itse ostin aikoinansa hyppynarun kaupasta. Semmoisena ostoversiona vähän fiasko, mutta pientä laittoa olen tehnyt. Vaihtanut uuden tasapainoisemman narun joka toimii. Hypi siellä kotisalissa. Hyppimininen auttaa juoksuun, nopeuteen, koordinaatioon ja jopa kiinteyttää kroppaa. Onko se sun uusi treenipesä kellarissa tai jossain muussa tilassa. Itse olen plus 60v. https://www.youtube.com/watch?v=k1Nm1PGLvJw

      • Mike-Lasse_Viren-Tysonen

        Hyppynarun ostin jo keväällä kakaroille. En ole hyppinyt kotona, mutta siellä nyrkkeilytreeneissähän me hypitään. Kiitos videolinkistä. Katsoin, myös https://www.t-nation.com/training/jumping-rope-from-beginner-to-boxer, on tuolla paljon opittavaa. Hyppynarua olis hyvä lisätä joka päivälle alkuun ainakin vähän.

        Kuntosali on omakotitalon alakerrassa, makuuhuoneen vieressä. Tasa-vinopenkki ja selkäpenkki jo hankittuna. Mietin että semmoinen kyykkyteline jolla myös penkkipunnerrukset yksin mahdollisia vois olla hyvä lisä. Ja sit pitäis keksiä joku systeemi että pääsee vetämään leukoja.


      • tanssi_kuin_ali
        Mike-Lasse_Viren-Tysonen kirjoitti:

        Hyppynarun ostin jo keväällä kakaroille. En ole hyppinyt kotona, mutta siellä nyrkkeilytreeneissähän me hypitään. Kiitos videolinkistä. Katsoin, myös https://www.t-nation.com/training/jumping-rope-from-beginner-to-boxer, on tuolla paljon opittavaa. Hyppynarua olis hyvä lisätä joka päivälle alkuun ainakin vähän.

        Kuntosali on omakotitalon alakerrassa, makuuhuoneen vieressä. Tasa-vinopenkki ja selkäpenkki jo hankittuna. Mietin että semmoinen kyykkyteline jolla myös penkkipunnerrukset yksin mahdollisia vois olla hyvä lisä. Ja sit pitäis keksiä joku systeemi että pääsee vetämään leukoja.

        kuulostaa ihan hyvältä kodin treenitilalta. Leuanveto on treeniä jota itsekin teen lähes joka päivä. Leuanvetotanko on oviaukossa. Se on liian matalla tietenkin ja pääni joskus kopahtaa yläkarmiin. Polvet koukussa joutuu vetelemään. Jos vaan saat tangon seinään propatuksi niin se on paljon parempi sydeemi. Gyproc ja lastulevyseinät on aika hepposet, Jotain tukipalkkia täytyy olla takana. Sovit perheen kanssa treenikämpän käytöstä ja yhteisistä säännöistä. Siten välttyy haavereilta ja turhalta riitelyltä.


    • boxeomatematica

      Juo kiljua. Tulet rohkeaksi.
      Syö sipsejä. Tulet vahvaksi.
      Hommaa kaapu, sapelit ja saunatonttu. Olet maailmanmestari.

    • erilaisia

      10 km juoksutuloksesi kehittämiseksi pitäisi kerran viikossa juosta myös yksi selvästi tavoitematkaa pidempi lenkki, mutta rauhallisesti ja liiemmin hengästymättä, ja myös kerran viikossa lenkki johon sisältyy myös nopeampi osuus tai osuuksia jossa hengästyy.

      • Mike-Lasse_Viren-Tysonen

        Joo, tuossa ollut viime ajat sellainen pitkä (1h15min) lenkki kerran viikossa yhtenä noista juoksuista. Meillä ollut jollain lyhemmistä lenkeistä intervalleja.

        Ehkä sparrausta varten pitäisi ottaa sellainen pelkkä 400/800m intervalliharjoitus viikko-ohjelmaan, jossa kävisi lämmittelyn jälkeen vetämässä pelkät intervallit ja sitten loppujäähdyttely.

        Olen huomannut että jaksan nyrkkeilyharjoituksissa nyt jo paljon paremmin kuin aiemmin.

        Se mikä tuossa vielä mietityttää on, käsipainojen/tankojen kanssa treenaaminen, että millainen ohjelma siinä toimisi parhaiten. Olisko alkuun hyvä tehdä "pikavoima"/"räjähtävä voima" -harjoituksia, vai mitä näitä on? Sen hyppynarun lisäksi :-)


      • juoksua.punttia

        Juoksua harjoittelevallekin sopii jalkalihasharjoituksiksi nopea painonnostoliike, hidas liike ei ole hyvä. Pitkien matkojen juoksussakin lihasliikkeet ovat nopeita ja sitä räjähtävämpiä mitä parempi kunto on. Itse juokseskelen mut en nyrkkeile. Käsipainojen/tankojen kanssa nostan 8 -12 toiston sarjoja. Olen sinua reilusti vanhempi, 10 km juoksuun kuluu 45-46 minuuttia ja peruskuntolenkkinä juostuna noin 50 minuuttia. Juoksin eilen 22 km rauhallisella 10,6 km keskituntinopeudella. Nyt hiukan kolottaa. Kovavauhtisia intervallejakin sopii juosta säännöllisesti.


      • juoksua.punttia

        ja vielä, hermostolle hyvää on juosta joskus sadan metrin sprinttejä niin kovaa kuin pääsee, mutta ei ensimmäisellä täysillä koska lihasrevähdys seuraa helposti, ensin puoliteholla lämmitellen. Pitkän matkan juoksijat harjoittelevat sprinttejäkin, ja niitähän voi välillä tehdä ylämäkeenkin


    • JyrpäMatti

      Juokset salille, teet penkkipunnerruksen, juokset kotiin ja vedät muijaa turpiin kun se kysyy että " missäs sitä on taas luuhattu" Näin kaikki kolme lajia samalla reissulla..

      • karjus69

        Nyrkkeily = testosteronia
        Kuntosali = muhkeat lihakset
        Juoksu = hapenottokyky ja kestävyys
        Tämä on hyvä yhdistelmä.
        Muija tietää, että tuollainen mies saa milloin vaan keneltä vaan ja että käy välillä hakemassakin kun itse pihtaa. Ei muijaa kannata pelkän louskutuksen takia turpiin vetää.


    • valmentaja1234

      Hieman valmennusopillisia perusteita:

      Mikä on tavoitteesi, mitä haluat tehdä ja missä haluat kehittyä? 3-4 harjoitusta viikossa on kehittävää, 1-2 ylläpitävää. Rakenna selkeitä 4-8 viikon jaksoja johon valitset yhden kehitettävän osa-alueen ja treenaat sitä 3-4 x vko, muut on ylläpitävää / oheisharjoittelua. Hyväksy se että kaikkia ominaisuuksia ei voi kehittää maksimaalisesti yhtä aikaa.

      Nykyisellä harjoittelullasi olet juoksija: 3-4 juoksua viikossa ja 1-2 nyrkkeilyä ja punttia. Tämä on ihan ok kun haluat parantaa juoksuasi. Vaihda jossain vaiheessa toisin päin esim maksimivoimajakso jossa 3-4 punttia ja 1-2 juoksua ja nyrkkeilyä, sitten nopeus(voima) jakso jossa nyrkkeilyä, nopeusvoimaharjoitteita 3-4 x vko ja 1-2 nopeustyyppistä juoksu harjoitusta viikossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe