Jumala loi minut syömään lihaa

herätköönpimeys

Jumala loi minut nauttimaan lihasta. Jeesus nautti kalasta ja lampaasta, minä nautin erityisesti tuoreesta hevonlihasta sekä vasta- ammutusta teerestä.

Herätkää tekin, ja nauttikaa siitä mihin Jumala on teidän luonut.

8

1075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskonmerkki

      Juuri näin. Luonto ja eläimet ovat herran antimia ihmiselle. Ihminen on jumalan kuva ja muun luonnon tarkoitus on tuottaa hyödykkeitä ihmiselle. Olen aina sanonut että luonnon sielullistaminen on pahinta harhaoppia. Ette kai kuvittele että eläimellä olisi jonkin hengellinen syys on olla olemassa? Ihmisellä on sielu luonnossa, luonto palvelee ihmistä. Ettekö huomaa kuinka huteralle tielle lähdetään jos lähtee hengellistämään luontoa. Mihin vedät rajan, pitääkö pohtia eläimen elämää ja kärsimystä? Entä kasvit?

    • Jdkdksnxkdkx

      Jumala on taruolento :)

    • parsakaali_

      Itsekin uskon Jumalaan ja ellei luonnon viljely JA varjelu toteudu yhtä aikaa, näen lihansyönnin melko epäeettisenä. Tehotuotanto aiheuttaa turhaa kärsimystä vaan eläimille.

    • Jejepjee

      Mitä tarkoittaa luonnon varjelu? Eläinten tappaminen on sallittua, jos niiden olosuhteet ovat kohtuulliset? Ovatko kelvolliset olosuhteet varjelua? Surmaat kuintenkin eläimen, et näe sillä mitään itseisarvoa vaan ne ovat herran antimia mitä pitää kohdella hyvin. Eikö muulla elämällä ole muuta arvoa kuin välinearvo kristitylle? Entä muu elämä maailmankaikkeudessa sadoissa miljardeissa galakseissa? Mikä on niiden merkitys? Vai ovatko nekin herran lahjoja ihmiselle jos vain pääsisi sinne. Vai ajatteletko että tähtitaivas on herran lahja ihmiselle pimeisiin öihin. Jos näin siihen olisi riittänyt muutama satatuhatta tähteä. Vai olisiko niin että tuolla elämällä maailmankaikkeudessa olisi aivan eri merkitys kuin me ajatellaan? Entä jos maailmankaikkeuden elämällä ja meillä osana sitä on kokonaan toinen merkitys kun kristinuskossa ajatellaan. Eikö pohjimmiltaan elämän tarkoitus, jos sen haluaa nähdä, ole meidän uskosta riippumaton asia kuten vaikka painovoima?

      Kaivatko näihin kysymyksiin vastauksen kirjasta jonka paimentolaiset kirjoittivat 2000 vuotta sitten?

      Palataan takaisin eläinten syöntiin. Ihminen poikkeaa poikkeaa muusta luonnosta siten että se voi olla syömästä muita eläviä olentoja. Tuo tekee valinnasta moraalisen. Voit puhtaasti eettisesti muodostaa käsityksen elämän oikeutuksesta mitä ei voi riistää toiselta. Voit nähdä myös uskonnollisesti elämällä koko universumin läpäisevän merkityksen, mitä ihminen voi yrittää tutkia. Voit nähdä luonnon pelkkänä objektina, herran antimina ihmisille ja eettistä on kohdella niitä ennen ruokailua kelvollisesti vai onko sittenkin kyse siitä että rauhoitat tällä vain mieltäsi. Jos uskot että luonto on herran antimia ihmisille, kerro mikä on muun universumin ja elämän merkitys. Kenties pelkäät, että vastaus tuohon kysymykseen horjuttaa uskoasi. En luule että horjuttaa, sillä uskosi antaa sinulle vastauksen millä teet kysymykseni turhiksi. Odotan että kerrot sen.

      • parsakaali_

        Joo, mä uskon, että eläimillä on myös itseisarvo. Ensinhän Jumala loi eläimet ja vasta sitten ihmisen. Ja ihmisen ei ollu tarkoitus syödä eläimiä paratiisissa, mutta syntiinlangenneessa maailmassa vedenpaisumuksen jälkeen sallittiin lihan syönti myös ihmisille.

        Totta on kyllä sekin, että Raamattu esittää ihmiset jotenkin erikoisasemassa luonnon korkeimpana moraalisena tahona, jolla on paitsi oikeus syödä, myös vastuu kohdella eläimiä hyvin. Universumin ja muun elämän merkitystä mä en tiedä tosiaan. Jeesus puhui joskus Raamatun mukaan, että hänellä on myös muita lampaita, jotka ei oo tästä laumasta, kun laumavertaukset tarkoitti kristittyjä, mutta ei toi välttämättä liity mitenkään silti muuhun elämään. Osaisikohan joku teologi vastata paremmin kuin mä?

        Raamatusta ei ehkä saa vastausta universumin tarkoitukseen, se kuitenkin on ensisijaisesti kirjoitettu ihmiselle sellasella vertauskuvallisella kielellä ja sen on koonnu ihmiset myöskin. Mä uskon, että jos sitä ei kerrota, siinä on joku tarkoitus.

        Mut hyviä kysymyksiä, ei ne mun uskoa horjuta, kun se perustuu aika pitkälti kokemuksellisuuteen ja toisilta kuultuihin ihmeisiin, outoihin sattumiin yms. En nyt tiiä, vastasinko yhtään niin kuin olisit toivonu D:


      • Nautiskelij

        Syödessään monipuolisesti lihasta alkaen - niin ihminen pysyy terveenä. Eläimillä on paremmat oltavat kuin ihmisillä. Eläimet pääsevät heti lääkärin hoitoon sairastuttuaan, ihminen joutuu odottomaan pitkiäkin aikoja päästäkseen lääkärin vastaanotolle. Eläimiä on vaikea kiusata parsinavetassa, koska kiusatut eläimet voidaan siisrtää rauhallisen eläimen viereen parteen. Pihatoissa toki lajitoverit pääsevät kiusaamaan toisiaan. Kiusatut ihmiset saavat elinikäisiä traumoja. Siksi käytämmekin pienten tilojen tuotteita. Vapaat kanat nokkivat toisiaan ja niinpä kuolleita kanoja löytyy silloin tällöin. Virikehäkeissä kanojen on hyvä olla.
        Hyvinvoivilla, tyytyväisillä sioilla on häntä kippurassa. Näitä tuotteita käytämme. Suomalaiset kasvikset ovat erinomaisia ja niinpä niitäkin käytämme.


      • Maukasta
        Nautiskelij kirjoitti:

        Syödessään monipuolisesti lihasta alkaen - niin ihminen pysyy terveenä. Eläimillä on paremmat oltavat kuin ihmisillä. Eläimet pääsevät heti lääkärin hoitoon sairastuttuaan, ihminen joutuu odottomaan pitkiäkin aikoja päästäkseen lääkärin vastaanotolle. Eläimiä on vaikea kiusata parsinavetassa, koska kiusatut eläimet voidaan siisrtää rauhallisen eläimen viereen parteen. Pihatoissa toki lajitoverit pääsevät kiusaamaan toisiaan. Kiusatut ihmiset saavat elinikäisiä traumoja. Siksi käytämmekin pienten tilojen tuotteita. Vapaat kanat nokkivat toisiaan ja niinpä kuolleita kanoja löytyy silloin tällöin. Virikehäkeissä kanojen on hyvä olla.
        Hyvinvoivilla, tyytyväisillä sioilla on häntä kippurassa. Näitä tuotteita käytämme. Suomalaiset kasvikset ovat erinomaisia ja niinpä niitäkin käytämme.

        Suomalaisilla tuotantotiloilla hoidetaan eläimiä hyvin, joten ainoastaan suomalaisia lihoja syömme. Toki riistaakin käytämme.


    • Tasapainoon

      Keskustelun aloittaja on keksinyt aloituksen väitteen omasta päästään.

      Jlan ei luonut ihmistä nauttimaan liharavintoa eikä nautiskelemaan siitä.
      Jumala loi maailman kaikin puolin hyväksi. Ja antoi ihmiselle ravinnoksi kasvit.
      1Ms1:29. Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit kaikkialla maan päällä ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä. Olkoot ne teille ravinnoksi."
      Kuolemaa ei silloin ollut - eikä siis eläinten tappamista.
      Vasta vedenpaisumuksen jälkeen olosuhteiden ollessa paljon karumpia, Jla salli eläinten käyttämisen ravintona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe