Habaneron säilöntä

Hapan_Eero

Panin joskus multaan muutaman habaneron siemenen. No chilihän kasvoi kukkapurkissa hyvin ja teki hedelmääkin. Osan pilkoin, poistin siemenet ja kuivasin voipaperilla jääkaapin päällä. Yritin jauhaa, mutta olivat sen verran sitkeitä ettei jauhaantuneet vaan tukkivat myllyn.

Nyt minulla samat habanerot tekivät jo neljännen kesän hedelmiä ja vuosi vuodelta enemmän! Miten säilön ne (ja miksi?). Tein pari satsia paholaisen hilloa, mutta liian ärhäkkää tuli. Ne on nyt olleet pakastimessa vuosia. Pitänee tehdä uusi satsi johon chiliksi vain pikku nokare tuota vanhaa hilloa. Maha vain ei kestä paljoa ja väkevänä, tänään kun syöt niin huomisen päivää on vatsan alaosa tulessa. Onko muilla samaa vai olenko allerginen chilille? Toki kuivatun ja tai pilkotun chilin tuoksukin aivastuttaa aivan hirveästi.

Nyt sitten neuvoja!

Chilit saavat olla minulla viherkasveina niin kauan kuin elävät tai minä elän. Nättejä kasveja, mutta vaativat kesällä hirveästi vettä ja parvekkeella hellettä ja valoa. Roskia tulee kyllä paljon kuolleista kukista ja lehdistä. Vain punaiset habanerot selvisivät ensimmäisen talven yli. Ja kahden seuraavankin...

0

653

    Vastaukset

      suomi24-logo

      Osallistu keskusteluun

      SEISKA.FI

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Uusimaa eristykseen - mentiinkö liian pitkälle?

        Muut Pohjoismaat eivät ole tällaista tehneet, vaikka niisstä tilanne on vakavampi. Tutkija ihmettelee THL:n uusia lukuja: ”Miten Uudenmaan sulkeminen
        Maailman menoa
        612
        4155
      2. Sanna Marin kovassa paikassa. Sääliksi käy.

        Ei tainnut Sanna tietää millaiseen myrskyyn joutuu. Hän on joutunut tilanteeseen jossa kansalaisten henki ja talous on vaarassa. Aivan kammottava til
        Maailman menoa
        341
        1144