TALVI TULI AIKASIN KUTEN ENNUSTIN

Näsän_Matti

18

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Talvilämpöö

      Pöh! Kilpisjärvellä termisen talven kuuluu tilastojen mukaan alkaa jo ennen 12. lokakuuta ja ensilumen sataa jo syyskuun puolella. Joten myöhässähän talvi siellä jo on. Jos nyt on ylipäänsä talvi vielä sielläkään alkanut, kun näyttää sää olevan lämpenemään päin lokakuun loppua kohden.

      Sitäpaitsi Etelä-Suomessa mitattiin eilen melkein 17 astetta, joten ei kovin talviselta vaikuta. Eikä tuo jatkokaan kovin talviselta vaikuta. Muutama vähän kylmempi päivä ja sitten palataan etelässä taas päivisin 10 asteen tuntumaan ja öisinkin on selvästi plusasteita.

      https://foreca.fi/Finland/Helsinki/15vrk

      Lämpimän talven merkit on ilmassa. Mutta sehän ei haittaa ollenkaan. Säästyy paljon rahaa lämmityksessä. Ulkoillakin kyllä voi lumettomana talvenakin. Juoksukengät eivät paljon maksa ja polkupyörä löytyy lähes jokaiselta. Lisäksi jos ei ole lunta ja pakkasta, niin onpahan sekin mukava puoli ulkoilussa, ettei tarvise turhia palella eikä liukastella. :)

    • Elmis7

      Ainakin täällä Seinäjoen korkeudella, vanha kansa on aina sanonut, että talvi alkaa pyhäinmiesten päivän tienoilla (tänä vuonna 4.11). Reilu pari viikkoa on tuohon ajankohtaan. Eikä se talven tulo tänäkään vuonna kauas siitä heitä. Aivan normaali säätila on tähän vuodenaikaan nähden. Kyllä se talven henkäys jo jollain tapaa tuntuu, vaikkei räntää taikka lunta ole vielä tullutkaan.

      Kylmä kesä on saanut ihmiset jotenkin hysterisoimaan säätilaa. Olihan se normaalia kylmempi kesä. Mutta nyt on kuulkaa hyvät ystävät loppusyksy, ja aivan tavanomainen sää on tähän ajankohtaan nähden. Aikalailla keskiarvon lähellä ollaan. Tällaista sää nyt vain lokakuun lopulla kuuluu olla, ei tässä ole mitään ihmeellistä.

      Jos nyt jotain positiivista, niin reilun 2kk jälkeen alkaa päivä jo pidentymään...

      -Vuodenajat on rikkaus. Nauttikaamme siitä.

    • Lämpimältänäyttää
      • oojfasdpojfasdjpof

        Joo ihan kuin noista jo menneistä lauhoista talvista olisi ollut jotain korjausta Suomen taloustilanteelle. Joko viime talvien 2014, 2015, 2016 säästöt on otettu huomioon ja tuotu esiin kovaan ääneen mediassa?

        Aika hiljaista on ollut vaikka lämmityskustannukset ovat pienentyneet vuosi vuodelta talvien suhteen. Kyllä sitten ihmisiä pelotellaan kun on paukkupakkaset.


      • HaistanHomeenIhanan
        oojfasdpojfasdjpof kirjoitti:

        Joo ihan kuin noista jo menneistä lauhoista talvista olisi ollut jotain korjausta Suomen taloustilanteelle. Joko viime talvien 2014, 2015, 2016 säästöt on otettu huomioon ja tuotu esiin kovaan ääneen mediassa?

        Aika hiljaista on ollut vaikka lämmityskustannukset ovat pienentyneet vuosi vuodelta talvien suhteen. Kyllä sitten ihmisiä pelotellaan kun on paukkupakkaset.

        Mihin sitä lämmitystä tarvitaan, kun asunnot on vuorattu metrinpaksuisella vuorivillalla ja muoveilla? Energiatodistuksetkin vaaditaan. Ilmastointikin pidetään minimissä, jotta lämpö ei mene harakoille. Pitää säästää. Kyllähän ne lämmityskustannukset näin vähenee - ja homeet kukkii iloisesti.


    • ihmiskuntaonpaskaaa

      Saatana miten vituttaa kun ei voi tulla kunnon lumi talvea perkeleen perkele.

      • Vaikuttaminenitse

        Grönlannissa ja Siperiasta löytyy lumitalvi. Sinne siis, jos lumitalven haluaa varmuudella kokea. Grönlantiin pääsee lentokoneella, Siperiaan pääsee jopa junalla. Eli ei muuta kuin passi, viisumi ja junalippu kuntoon, niin sitten on valmis Siperian matkaa varten.

        Pitää ymmärtää, että Suomen sijainti on sellainen, että täällä on vallitseva tuulen suunta lännen puolelta ja koska Suomi sijaitsee myös lähellä Atlanttia, se tuulen suunta tarkoittaa tässä tapauksessa Atlantilta päin. Täällä voi siksi olla hyvin lauhojakin talvia, jos Atlantilla tulee lämmintä ilmaa ja jos Atlantti on samanaikaisesti hyvin lämmin, voi se tarkoittaa entistäkin lämpimämpää talvea.

        Miksi turhaan kiukutella talven säistä, kun esim. Suomen sijaintia ja ilmavirtausten suuntaa emme voi muuttaa. Eli ei kiukutteleminen talvisäitä muuta. Sen sijaan siihen voimme itse vaikuttaa, että matkustamme sellaisille alueille, jossa on itse kullekkin mieluiset säät.


      • minua_vttututaa

        Ei kunnon kesää, ei kunnon talvea. Eikä edes yhtä kunnollista aurinkoista päivää ilman tuulta ja pilven hattaroita.

        Vihaan jatkuvaa muutosta. Muutos on raskasta. Eikö keli voisi pysyä edes viikon samanlaisena. Onko se liikaa pyydetty.


    • ftugyhuoi

      Talvitakin sai kaivaa jo eilen käyttöön. Hieno vuosi. En muista vähään aikaan tarvinneeni pipoa kesäkuussa ja talvitakkia lokakuussa.

    • ErkusOntukunnas

      Hieno vuosi tosiaan. Kesäkausi jäi todella lyhyeksi, kun talviset kelit vihmoi vielä toukokuun alussa. Nyt on lokakuu, ja talvikeli tosiaan jo nyt. Vuodesta siis lumetonta aikaa oli vain reilu 4 kuukautta, ei siinä välissä oikein kesä kerennyt kunnolla alkaa, kun se jo loppui. Ei toki lunta viime talvena paljoa ollut, mutta pistää se muutaman sentin jääkerroskin jo vihaksi, ja kaikki paikat kovassa roudassa.

      • Kohtaonkevät

        Kyllä sitä lumetonta aikaa jatketaan marraskuussa ja joulukuussa. Kevät alkaa jo helmikuussa.


      • niinonnjuu

        Kevät ja kesä alkaa tosiaan jo tammikuussa,tosin jäinen viima vaan puhaltaa.


      • SeOnMääritelmistäKiinni
        niinonnjuu kirjoitti:

        Kevät ja kesä alkaa tosiaan jo tammikuussa,tosin jäinen viima vaan puhaltaa.

        Määritellään kesän alkamisen ajankohdaksi vaikka rouheasti sellainen -0 astetta. Kas näin, Suomessa on pitkä kesä. Lisäksi, ilmastokin on selvästi lämmennyt, kun on kesäkin pidentynyt. Kaikki tyytyväisiä?


      • Helmikuulle
        Kohtaonkevät kirjoitti:

        Kyllä sitä lumetonta aikaa jatketaan marraskuussa ja joulukuussa. Kevät alkaa jo helmikuussa.

        Helmikuu on ainoa talvikuukausi tänä talvena. Sitä ennen ei kannata odottaa pakkasta etelässä.


    • Viikonloppunalämpenee

      Viikonlopulle on ennustettu rankkaa vesisadetta ja useita asteita lämmintä. Viimeistään silloin sulavat kaikki lumet pois.

      Pahoittavatko talvi-ihmiset nyt mielensä?

      • edtrfyguhij

        Saas nähdä. Täällä päin on edelleen puoli-valkea maa. Ja lämpöä luvataan 1 aste ja räntää. Ei taida kadota tämän vkl aikana enää tuo lumi.


    • dhkhjhdjhjsvhgj

      Väärässä olit kuten arvelinkin

      Vieläkin maa lumeton kun ajelin eilen pohjois-savoon

    • akmeeliSompiosta

      No ei se sulaan maahan pysyvä lumi tule.Vaatii ainakin pikkupakkaset ennen sitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe