metoo kampanjan vaikutuksia. Ennen ja nyt.

todellavaikeeta

Olen tästä aiheesta jo aikaisemminkin kirjoittanut ja saanut erilaisia vastauksia. Joihinkin tällä kampanjalla ei ole ollut vaikutuksia, vaan toimivat naisten kanssa kuten ennenkin.
Tätä naisen iskemistä ollaan täällä kyllä pohdittu ja olen lukenut monenlaisia keskusteluja niin uusia kuin vähän vanhempiakin. Tuli mieleen yksi ryhmä, joista ollaan täällä jonkin verran puhuttu, siis asiakaspalvelijat.

Tuossa on jotain aikaisempia keskusteluja asiakaspalvelijoiden iskemisestä. Tuossa on aloitus jo yli kymmenen vuoden takaa, mutta olisi mielenkiintoista tietää, miten toimii nykyään varsinkin tuon metoo kampanjan jälkeen. Siis miten iskeä tarjoilija?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/1939193/miten-iskea-tarjoilija
Itselle tuli mieleen tuosta keskustelusta tuo mielipide: "yleensäkin tarjoilijoita ei kannata yrittää kauheesti. Itse ainakin odottaisin, että hän näyttää jonkin selvän osoituksen kiinnostuksesta ensin (jos sellaista voisi olla). Baarityöntekijät saavat varmaankin maassamme eniten ihmisiä ympärilleen..."

Entäs kassaneiti? Vieläkö toimii?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/9652041/kassaneiti-flirttailee
Mielenkiintoisia pohdintoja tuossa keskustelussa. Juuri tuo, miten tulkita naisia. Miten tulkita, kun joku hymyilee tms.
Tuo on kohta 7 vuotta vanha keskustelu, joten päteeköhän vielä samat säännöt?
Tuo on aika mielenkiintoinen kommentti tuosta keskustelusta: "Valtaosa miehistä ei osaa eikä edes yritä tehdä suuremmin tulkintoja naisten ajatuksista näiden ulkonaisten "viestien" kuten hymyjen ja muiden eleiden pohjalta, kuten tuolta "sisarpalstaltaltakin" helposti huomaa. Karrikoitujen elokuvien ja näytelmien mutta osittain käytännön kokemuksen perusteella voisi sanoa, että naisilla on suurempi taipumus lukea näitä sanattomia viestejä ja jopa keskustella niistä keskenään tyyliin "näitkö miten se katsoi jne...". Uskon että se on totta biologiankin pohjalta - onhan jo elinehto, että äidit osaavat lukea pienten lasten hyvinvointia pelkistä kasvoista.
Tuohon kyvyttömyyteensä moni mies on menettänyt elämänsä tilaisuuden. Liian usein ajattelemme juurikin noin, että "no, sehän hymy kuuluu hänen ammattiinsa" tai että "kivan oloinen, mutta tuskin se minusta on kiinnostunut".
Siksi päinvastoin rohkaisisin nuorempia miehiä käyttämään hyväkseen kaikki myönteiset signaalit naisten taholta, jotka aivonsa ylipäätään on onnistunut vastaanottamaan, paljastuvat ne sitten myöhemmin todellisiksi, ammattimaisiksi tai vaikka vain omassa päässä syntyneiksi."
Sanoisin, että on todella paha kyllä mennä sanomaan, milloin voi jonkun myönteisen signaalin ottaa tosissaan. Toisaalta totta on myös sekin, jos aina kuvittelee, että se kuuluu jotenkin hänen ammattiinsa asiakaspalvelijana tai hän on muuten vaan ystävällinen. Tuosta ystävällisyydestäkin tuossa keskustelussa väiteltiin, että eikö nainen saa olla puheias, koska muuten aletaan tulkita, että antaa ymmärtää jotain. Jokatapauksessa naisen tulkitseminen oli 7 vuotta sitten vaikeeta, niin se on myös nyt! Tuossa keskustelussa alottaja oli jopa pyytänyt puhelinnumeroa kassalta, mutta oli sitä ennen pohtinut, onko kyse flirttailusta vai normaalia asiakaspalvelua. Oli jopa soittanut ja kassa oli kertonut, että on varattu. Itse en ole koskaan vielä pyytänyt keneltäkään asiakaspalvelijalta puhelinnumeroa, mutta kun luin tuon keskustelun, ei ainakaan kannata kovin suuria odotuksia asettaa.

Luin Ylen uutisista jokin aika sitten uutisen, että kassat mielellään juttelee small talkia, kunhan takana ei ole jonoa.
https://yle.fi/uutiset/3-9873162
Eli small talki ei ole vielä kiellettyä.

Kertokaa kokemuksista, toimiiko asiakaspalvelijaan tutustuminen samalla tavalla kuin noin kymmenen vuotta sitten. Eli lukekaa nuo keskustelut ensin ennenkuin vastaatte.

2

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmatemppu

      Menestyksellä olen kertonut että en ole harrastanut seksiä kahdeksaan vuoteen koska en kokenut olevani valmis siihen senjälkeen kun exä jätti minut Mauritiuslaisen hotellinomistajan kanssa.

    • KassallaTuulee

      Onhan tuo aika vaikea tilanne, jos vaikka ihastut kassatyöntekijään, niin aika vaikea on löytää hetkiä, jolloin olisi mahdollisuus edes hetken hänen kanssaan jutella.
      Jos sattumalta olisi niin hyvä tuuri, että siinä kassalla ei olisi juuri silloin muita asiakkaita, eikä lähelläkään muita asiakkaita.
      Annas olla, niin heti on kyllä jonoa takana ja kärttyisiä asikkaita, kun saat ostoksesi hihnalle ja voisit muutaman sanan vaihtaa kassahenkilön kanssa.
      Takaa tulevat asiakkaat ja vielä perheelliset, kuin hoputtaisivat, että menehän nyt siitä äläkä joutavia puhele kassahenkilön kanssa.
      Mikäs heidän on ärhennellä, kun on jo kumppani.
      Jos siinä kiireen keskellä menee antamaan vaikka lapun, jossa on oma puhelin numero, niin tietäähän sen mitä takana olevat miettii, että mitä tuokin nyt tuossa jotain lappusia ojentelee.
      Mitä se takana tuleville yhtään mitään kuuluu. Heillehän kassahenkilö on pelkkä kassahenkilö ilman sen suurempia tunteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      73
      3350
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3170
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2682
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2052
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1845
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1775
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      129
      1424
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe