Ei voi olla normaalia

Kyllästyttää

Ei tämä voi olla normaaila tänäänkin satanut koko viikonlopun satoi ja 9 seuraavalle päivälle ennusteissa sadetta ja sadetta.

Ei oie normaaila joka päivä sataa onneksi sentään välillä lumena. Viikonloppuna satoi varmaan 48 tuntia taas vettä. Ja sitä edellisinä päivinä satoi.

21

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Idjdbdjzj

      Syksyllä yleensä sataa

      • Kyllästyttää

        no tottakai sataa, mutta ei voi olla normaalia, että sataa joka ikinen päivä. Ja viikonloppusin 48 tuntia. Syksyllä sataa keväällä sataa kesällä sataa koko kesän talvella sataa. 97% vuodesta sataa.


      • sjpoafafjspoafsjop

        Suomessa sataa yleensä joka päivä. Suomessa on syksy kesälläkin


    • SääTäi

      Sademäärä ei kuitenkaan millimetreinä mitattuna ole ollut kuin jonkin verran keskiarvoja runsaampaa. Millimetrit ei kerro kuitenkaan koko totuutta. Tämän vuoden sateet on olleet sellaisia, että sateet on tullut jatkuvalla tihuutuksella. Millimetrejä ei kerry mutta koko ajan kuitenkin jollain tapaa satelee. Jos sadepäivien määrää lasketaan, niin ollaankin jo huomattavasti keskiarvojen yläpuolella. Aurinko on näyttäytynyt koko vuotena hyvin vähän, koko aika melkein taivas harmaana, ja jos ei sadetta niin sitten sumua.

      Alkaa tuntua vähän siltä, että jossain päin maailmaa leikitään HAARP:lla, ja se sekoittaa näitä säätiloja jollain tapaa. Säänmuokkaushan ajatuksena on kuitenkin vanha. Perusajatuksena on kaiketi saada kasvinviljelyn pääalueille suotuisampi sää. Tapahtuuko se sitten vähäpätöisimpien alueiden (kuten Suomi) kustannuksella.

    • pian.mökit.kastuvat

      Vesistöjen pinnat suurissä järvissä ovat noususuunnassa. Päijänteelläkin jo 18 sm. On sama mitä tataa, vettä tai lunta. Sama kyllä jokienkin tilanne.
      Lauhalla ne vielä virtaavat, mutta kovat pakkaset teettäisivät hyytöpatoja kuten Kymijoella.

    • sataasataaropottaa

      Tämä on nykyistä normaalia, ilmaston muutos on tuonut meille uuden normaalin. Onneksi me olemme tässä voittajia. Huonompi homma olisi ollut kovat kuivuudet, onneksi saimme tässä pelissä tämän vesikortin, koska se on elämän edellytys.

      • hgfdjjdfjfdjdfj

        Mitä voittamista siinä on, että koko ajan sataa ja millimetreinä vettä on tullut ennätysmäärät. Joet tulvii, ojat tulvii, järvet tulvii, kellarit tulvii ja ennenkaikkea ne pellot tulvii.

        Liian kylmä riisiviljelyksille ja niistäkin pitäisi jossain vaiheessa saada vesi pois.

        Kun te pöljät ette ymmärrä, että tänäkin vuonna, jos ei ulkoa tuotaisi viljaa, niin nälänhätä olisi jo kynnyksellä.

        Vesisade ja alle 10 asteen lämpötila. Päivänpituus muutaman tunnin. Sellaisissa olosuhteissa ei kasva yhtään mikään, paitsi vitutuskäyrä.


    • mvcmmcvmcvm

      Kyllä. Tämä on sitä ilmastonmuutosta. Lämmennyt ilma on muuttanut ilmavirtaukset niin, että me saamme tänne jatkuvasti pohjoisatlannin hyytävät, märät ilmavirtaukset.

      Jääkausikin voi helposti tästä sukeutua. Koska ootte viimeksi nähneet auringon? Minä näin eilen, kun pilveen ilmestyi piskuinen aukko. Sekunnin sitä paistetta kesti, ennenkuin sade alkoi taas uudelleen.

    • meillä.lattiasieni

      Onhan tämä vuosi ½-katastrofaalinen. Maatalousyrittäjät saivat paikoin maata persnettoo. Ongelma on monitahoinen. Rakennuksissa ilmenee kosteusvaurioita.
      Kouluja ja lastenkoteja joutuu muuttamaan väliaikaisiin tiloihin. Ei oo epätavallista että kosteuskorjatuissa rakennuksissakin taas kosteus muhii pian.

      • InnoKöyhäSuomi

        Eihän maatalous ole kannattanut Suomessa enää vuosikymmeniin. Jotain durum-vehnää täällä ei kannata edes kasvattaa, vaikka sitä käytetään ylivoimaisesti maailmalla eniten, esimerkiksi pastoihin.

        Sitten on se ilmasto; Saksassa viljankasvatus on puolta halvempaa ja kun ollaan kansainvälisiä, niin tuovat mielellään pikkuhinnoilla viljansa myös Suomeen. Ei siinä suomalaisella viljelijällä ole mitään saumaa, jos oikeasti hinnoilla pitäisi kilpailla.

        Suomalaiset viljat kelpaavat ruista lukuunottamatta lähinnä karjanrehuksi, koska ilmasto on mitä on, eli vain kestävimmät lajikkeet selviävät ja tuottavat. Vehnä varsinkin on laadutonta enkä itse käytä koskaan kotimaista leivonnassa. Saksalaisista jauhoista tulee paremmat pikkuleivät ja kakut, ja sen kyllä huomaa mausta ja ulkonäöstä.

        Suomessa olisi kylläkin tiettyjen vientiartikkeleiden kohdalla kysyntää, kuten marjat ja mausteet. Saavat pitkän, aurinkoisen kesän aikana erityisen hienot aromit, joita mm. Italiassa arvostetaan. Mutta koska Suomen maatalousjärjestelmä on tukivetoista, siksi sieltä puuttuu myös innovointi.


    • mikä.on.normaalia

      Millainen sää olisi normaalia?

      • ei_ole_normaalia

        Sellainen jossa on pilvettömiä sinisiä taivaita edes 1 päivän kuukaudesta. Sellainen, jossa lämpötila nousee niin, että kasvitkin voivat kasvaa.

        Tällä vesisateella ei tee mitään, jos on näin kylmä kuin on. Suomesta tulee ennemminkin Grönlannin kaltainen arktinen ja karu paikka elää kuin esim. Tyynenmeren länsirannikon mestat.


    • sadesuihku
      • bökköberäläinen

        Ehkä saadaan ne siperian pakkaset, sitten tuossa tammi-helmikuussa. Viikko tai kaksi kylmää, sitten taas palataan tähän uuteen normaaliin, eli vesisateisiin ja loskapaskaan, joka jatkuu ties vielä kuinka monta vuotta perä jälkeen.


      • harmaa.kalseus

        Jep. Helmikuu on uusi talvi. Silloinhan nuo jäätävät ilmavirtaukset jämähtävät Suomen ylle useaksi viikoksi. Sitten itketään, miten ulkona nenänpääkin jäätyy muutamassa minuutissa.

        Jos haluaa vain jotain -2 - 5 asteen pakkasia, silloin pitää vain hyväksyä matalapaineet ja pilvisyys.


    • lopujosade
    • lopujosade
      • InnoKöyhäSuomi

        Siinä taas hyvä esimerkki, miten jenkkilässä osataan innovoida. Ei täällä Suomessa tuollaista oltaisi keksitty, vaikka on säät mitä ovat. Suomessa enintään paheksuttaisiin LED-näytön virrankäyttöä ja tuhlausta.

        Itse kylläkin haluaisin kuvan jostain Baierin vuoristokylästä ja sellaisesta kulmasta, että se oikeasti näyttää siltä, että se olisi ikkunasta näkyvä. Vesiputoukset saa unohtaa.

        Japanilainen puutarha olisi toinen, mutta silloin näytön pitäisi kattaa vaikka pieni seinä. Aijai, kyllä siinä silmä lepäisi. Saisi päivät pitkät katsoa, miten tuuli heiluttaa japanilaisen vaahteran lehtiä ja miten valo pilkahtelee maahan saakka. Aivan kuin olisi olohuoneessa maisemaikkuna.


      • kemikaalivanat

        Suomen "innovaatio" taso on luokkaa yksinkertainen vajakki, sen näkee suomalaisen yksinkertaisesta designista, aivan kaikesta. Ei paljoa älyä tarvitse. Sitten vielä tyhmemmät niitä ostelee. Mutta näinhän se on että se on arvostettua jos olet piireissä. Siihen ei muuta tarvita. Hyväveli järjestelmä takaa kaiken mitä haluat jos myyt sielusi ja kaikki moraalisi paholaiselle. Ei käy kateeksi, ainoastaan hirvittää mihin tämä maailma on menossa kun pitää sääkin myydä ulkomaille.


    • lopujosade
    • vbghjuiknhjk

      Mieluummin vettä koko talven, kuin lunta. Vihaan lunta, koska se osoittaa, kuinka helvetin typerällä sijainnilla Suomi on. Jos ei ole lunta maassa, niin voi kuvitella edes asuvansa suotuisissa olosuhteissa ja siellä missä muutkin. Lumi aiheuttaa eristäytyneisyyden tunteen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe