Onko SOTE uudistus mielestäsi hyvä vai paha?

mieem

Pitäisikö koko hallitus kaataa ja potkia pellolle?

141

3821

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TriplaX

      No jonkinlainen Sote-uudistus epäilemättä tarvitaan. Sosiaali- ja terveysasiat ovat liian isoja asioita jotta voidaan jättää pelkästään kuntien harteilla. Mutta tässä hallituksen sote-uudistuksessa on paljon enemmän kysymys poliittisista intohimoista. Kepu haluaa itsenäiset maakunnat ja niitä tulisi olla mahdollisimman paljon. Taustalla on tarve hajauttaa valtaa suurista kaupungeista maaseudulle ja ihan puoluepolitiikka: Kepu laskelee että kepulaiset ovat vahvoilla maakuntien valtuustoissa, tavallaan maaseutu pääsisi vaikuttamaan kaupunkien asioihin.

      Sitten on Kokoomus, sille taas tärkeätä on valinnanvapaus. Siis mahdollisimman moni yksityinen yritys pääsee tekemään voittoa veronmaksajien rahoilla.

      Itse epäilen että lopputuloksesta ei tule kovin hyvä kun puolueilla on liian isot intressit. Nämä poliittiset intohimot johtavat siihen, että asioita runnotaan läpi puoliväkisin ja hirveällä kiireellä, kun sote halutaan runnoa loppuun ennen seuraavia vaaleja. Kiireellä tehty uudistus taas tuskin toimii. Minusta olisi paljon parempi, että sote-uudistuksessa asiantuntijoiden roolin tulisi olla suuri ja poliitikkojen mahdollisimman pieni. Tällöin voisi syntyä ihan hyväkin järjestelmä. Ennen kaikkea asiat pitäisi tehdä oikeassa järjestyksessä: Ensin maakunta uudistus, sitten sote-uudistus ja sitten kun kaikki pelaa voidaan miettiä valinnanvapauttakin. Nyt kaikki runnotaan samaan pakettiin juuri sen kiireen takia.

      • Valinnanvapausmeni

        SOTEssa menee valinnanvapaus.
        En voi enää valita parantavaa kunnallista lääkäriä.
        Minun on pakko valita bisnestä tekevä kaupallinen lääkäri.
        Kunnallisen lääkärin tehtävä on parantaa mahdollisimman tehokkaasti ja edullisesti.
        Yksityisen lääkärin tehtävä on saada mahdollisimman hyvä tulos.
        Tulosta ei saa parantamalla.
        Tulos tehdään ylläpitämällä sairautta siedettävänä mahdollisimman kalliilla lääkkeillä mahdollisimman pitkään.


      • sipisuomi

        SUURYRITYKSILLE JA KEPU-kokoomusfirmoille bisnestä tekee hallituskemme ja romuttaa hyvinvointivaltiotamme?

        - "Useat asiantuntijat ovat esittäneet varsin suorasanaista kritiikkiä uudistusta kohtaan.

        Esimerkiksi professori Jussi Huttunen kertoo Ylelle pelkäävänsä sosiaali- ja terveyspalveluiden ajautuvan kaaokseen uudistuksen vuoksi. ”Monet toiminnan ja sen kehittämisen kannalta tärkeät yksityiskohdat ovat edelleen auki ja/tai ristiriidassa tavoitteiden kanssa. Uudistus nyt esitetyssä muodossa merkitsee hyppyä tuntemattomaan”,

        Huttusen mielestä järjestelmän toteuttamisaikataulu on täysin epärealistinen ja hän pelkää järjestelmän ajautuminen kaaokseen keväällä 2019.

        Professori Martti Kekomäki epäilee hallituksen valinnanvapausmallia

        Sote-uudistusta ihmettelee myös Image-lehden suosittu bloggaaja, Saku Timonen.
        ”Kun sote-uudistus runnotaan läpi asiantuntijoiden varoituksista piittaamatta, niin koko sosiaali- ja terveyssektori lamaantuu vuoden 2019 alussa. Tai oikeastaan lamaantuu vain julkinen sektori, sillä suuret yksityiset alan toimijat ovat valmistautuneet jo vuosia tähän jättipottiin”, Timonen toteaa.

        ”Kummallisinta siinä on, että hallitus lakiesityksen perusteluissa myöntää suoraan, että valinnanvapaus nostaa hintoja, lisää eriarvoisuutta ja mahdollistaa suurten yritysten kermankuorinnan.”

        Timosen mukaan hallitukselle näyttää olevan ihan samantekevää miten palvelut tulevat toimimaan, kunhan se vain pääsee sanomaan, että valmista tuli ja tähän eivät aiemmat hallitukset pystyneet.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14751150/massiivinen-sote-uudistus-aiotaan-runnoa-lapi

        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Pääministeri_Juha_Sipilä_tienhaarassa.jpg

        sieg heil-sipilä?:
        http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-23/kuvat/sipila3.jpg

        http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244934-paaministeri-sipila-valehteli-jyrkka-vaite-kirjasta

        kikytys oli rahansiirto suuryrityksille- ja palkat alas -

        sote on samaa mutta vie kansalta loputkin- on sama kuin Hitlerin saksassa, mutta terveys- ja sosiaaliåpalvelu-nimkkeen alla- ja samat markkinavoimat taas taustalla- EU, jne.?

        https://blogit.kansanuutiset.fi/kaasuputki/files/2014/12/voittokuva.png

        "Mtk-kepun ahneus meni yli kaiken kohtuuden. Takaperoisen ja elinkelvottaman maakuntahallinnon perustaminen lehmäkaupalla terveydenhuollon yksityistämisetä on paitsi yleisen edun vastaista jopa kuolinisku maan taloudelle ja koko yhteiskunnalle. "
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15208207/maakunta--ja-sote-uudistus

        Siplän hallitus nosti eurovelkamme 260 miljardiin, jopa Katainen jäi kakkoseksi yli 100 miljardin velkoineen!? - tämä varmistaa suomen EU-liittovaltion osaksi- noita velkoja ei muuten makseta koskaan - ja Sipilästä tehdään Lapin EU-osavaltion lestadiolainen EU-keisari!?


      • Pillu

        Sotea ei tule eikä tarvita


      • Sote tarvitaan mutta ei ole järkeä siirtää liian pienien kuntien tehtäviä liian pienille maakunnille. Kuvaavaa on että Helsinki (joka on yksi kunta) on asukasluvultaan suurempi kuin yksikään toinen "hyvinvointialue," vaikka hyvinvointialueillä piti olla "kuntia leveämmät hartiat". Kuvan täydentää se, että pienimpien maakuntien väestöennuste on negatiivinen eli aika vain pahentaa tilannetta.

        Keskustan jumiutuminen yli 20 maakuntaan / hyvinvointialueeseen on käsittämätöntä ja vastuutonta.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Sote tarvitaan mutta ei ole järkeä siirtää liian pienien kuntien tehtäviä liian pienille maakunnille. Kuvaavaa on että Helsinki (joka on yksi kunta) on asukasluvultaan suurempi kuin yksikään toinen "hyvinvointialue," vaikka hyvinvointialueillä piti olla "kuntia leveämmät hartiat". Kuvan täydentää se, että pienimpien maakuntien väestöennuste on negatiivinen eli aika vain pahentaa tilannetta.

        Keskustan jumiutuminen yli 20 maakuntaan / hyvinvointialueeseen on käsittämätöntä ja vastuutonta.

        Suomessa on ihan liian paljon pieniä kuntia. Kaikki pienet kunnat yhteen ja yhteiseen toimintaan ja asiat kuntoon. Olisi hyvä, jos noilla kuntaliittymillä olisi oma peruskoulu ainakin ala-aste ja terveyspalvelut ja mielellään muitakin tarpeellisia lähipalveluita.


      • Anonyymi

        Sote uudistus niin että sossutukia reilusti vähennetään. Mamut muuttaa pääkaupunkiseudulle kalliisiin asuntoihin ja kansa maksaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sote uudistus niin että sossutukia reilusti vähennetään. Mamut muuttaa pääkaupunkiseudulle kalliisiin asuntoihin ja kansa maksaa

        Saadaanko soteuudistuksessa mamuilta suuret tukirahat pois. Ensisijainen tehtävä


      • Anonyymi

        Soteuudistus tuo toivottavasti tukiviidakkoon säästöjä. Ei haluta töihin kun tukia saadaan 5000 edestä miten viitsivät elää tukiviidakossa. Mamuilla on paljon lapsia niin pelkillä tuilla elävät voi vitttttttttttuuuuuuuuuu


      • Anonyymi

        Tämä kaikki olisi pitänyt hoitaa ehkä viimeistään 80-luvun loppupuolella ennen kuin pikku kuntien palvelut menivät päin mäntyä kahden laman vuoksi seuraavana kahtena vuosikymmenenä.
        Klassinen ongelmanahan on että Keskusta ei halua pienten kuntien yhdistävän suurin maakuntiin, koska menettäisivät kannatusta ja vaikutusvaltaa pohjoisissa maaseudun alueilla koska Kepun kannatus on olematonta esim suurissa kaupungeissa.
        Kokoomus puolestaan haluaa keskittyä enemmän suuriin kasvukeskuksiin ja erityisesti Hesaan, jossa on kaikki Sote-palvelut saatavilla kansalaisille isona kaupungina. Mutta ei se auta niitä jotka asuvat kaukana pohjoisessa tai maalla ja ihmiset joutuvat ajamaan asioimaan suurien kaupunkien sairaaloissa ja sen seurauksena jonot ovat pitkiä.
        Eikä siitä Kokoomuksen kaavailemasta valinnanvapaudesta ole paljoa iloa asiakkaille kun joutuu kumminkin matkustamaan yli tunnin ajan kriisikunnasta Tampereelle jonottamaan päivystyksellä.
        Vaikka sinänsä valinnanvapaus on ihan ok juttu joka antaa kansalaiselle mahiksen valita hoitopaikkansa erikoissairaanhoidossa.


      • Anonyymi

        Ihme aina herroille perustetaan isopalkkaisia virkoja. Mutta hoitajille ei riitä rahaa. Ahneet herrat kyllä saavat huippupalkkoja. Ihme kun soterahat ei riitä kun herroille on perustettu liian paljon tyhjiä virkoja. Eihän herrat kuuntele köyhiä


      • Anonyymi
        Pillu kirjoitti:

        Sotea ei tule eikä tarvita

        Hallitus pitää laittaa kiertoon tyttötrio ei hallitse hommia. Milloin on hyvä hallitus ei koskaan.


      • Anonyymi
        Valinnanvapausmeni kirjoitti:

        SOTEssa menee valinnanvapaus.
        En voi enää valita parantavaa kunnallista lääkäriä.
        Minun on pakko valita bisnestä tekevä kaupallinen lääkäri.
        Kunnallisen lääkärin tehtävä on parantaa mahdollisimman tehokkaasti ja edullisesti.
        Yksityisen lääkärin tehtävä on saada mahdollisimman hyvä tulos.
        Tulosta ei saa parantamalla.
        Tulos tehdään ylläpitämällä sairautta siedettävänä mahdollisimman kalliilla lääkkeillä mahdollisimman pitkään.

        Mutta tosi asia on sote epäonnistui täysin mutta marinin hallitus ei ota mitään vastuuta. Ihan holtiton hallitus voi kun joskus saataisiin kunnon hallitus. Kutta en usko orpopoikaan. Marin halusi olla jonkinlainen tv julkkis ei muuta nyt sen vasta ymmärtää.


      • Anonyymi

        Sote olisi hyvä kun ei tehtäis kallispalkkaisia virkoja pilvin pimein. Montako tyhjänpäiväistä virkaa on tällä hetkellä. Rahaa säästyisi paljon kun haluaisivat ottaa järjen käteen mutta taas nähtiin herrojen ahneus. Miksi niin suuripalkkaisia pitää palkata kyllä pienempikin palkka riittää. Herrat on aina ahneita.


      • Anonyymi

        Sote olis hyvä kun ei herrat olisi rahalle niin ahneita. Liian suuret palkat ja johtajia on aivan liikaa. Ensin palkataan liikaa johtajia ja kas kansalle ei riitä rahaa. Puolet johtajista pois niin rahatilanne parantuis.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Sote tarvitaan mutta ei ole järkeä siirtää liian pienien kuntien tehtäviä liian pienille maakunnille. Kuvaavaa on että Helsinki (joka on yksi kunta) on asukasluvultaan suurempi kuin yksikään toinen "hyvinvointialue," vaikka hyvinvointialueillä piti olla "kuntia leveämmät hartiat". Kuvan täydentää se, että pienimpien maakuntien väestöennuste on negatiivinen eli aika vain pahentaa tilannetta.

        Keskustan jumiutuminen yli 20 maakuntaan / hyvinvointialueeseen on käsittämätöntä ja vastuutonta.

        Tuollainen haihattelunne on täydellisen typerää naivismia ja kuvaa sitä, ettei ihmisellä ole mitään käsitystä konkreettisten yksityiskohtien merkityksestä osana kokonaisuutta.

        Ainoastaan Suomen valtio on riittävän varakas organisaatio hoitamaan kaikki mahdolliset erityistapaukset. Vain Suomen valtion resurssit riittää kaikkein vaativimman erikoissairaanhoidon järjestämiseen. Siksi erikoissairaanhoito pitäisi siirtää Kelan tai muun viranomaisen vastuulle.

        ”Isommat hartiat” tarkoittaa pienten lähiterveyskeskusten lakkauttamista. Mitä hankalammin saatavilla perusterveydenhoito on, sitä vähemmän ihmiset menee perusterveydenhoitoon varhaisessa vaiheessa. Siksi mitä hankalammin perusterveydenhuolto on saatavilla, sitä pahemmaksi ihmisten vaivat ehtii kehittyä ennen terveydenhoitoon hakeutumista, ja sitä enemmän halpaa perusterveydenhoitoa muuttuu kalliiksi erikoissairaanhoidoksi. Siksi perusterveydenhoidon pitää ja kannattaa olla ”kapeilla hartioilla”, eli kunnilla, joiden olisi syytä olla aiempaa pienempiä paremman kattavuuden varmistamisen vuoksi.

        Sosiaalihuollon palvelut ja perusterveydenhuolto pitäisi siis lähtökohtaisesti erottaa erikoissairaanhoidosta. Erikoissairaanhoito on luonteeltaan täysin erilaista toimintaa kuin perusterveydenhuolto tai sosiaalitoimi.


      • Anonyymi

        Sote palvelee vain kovapalkkaisia johtajia. Johtajan paikkoihin on tulijoita ovista ja ikkunoista kun palkka on pirun hyvä mutta hoitajia on vähän kun ei löydy rahaa palkkoihin. Voi vittu näitä herroja


      • Anonyymi

        Siksi sanna marin lähti karkuun kun sote on mennyt tosi pieleen kaikessa pitää säästää mutta johtajien palkoista ei säästetä vaan nostetaan ennestään isoja palkkoja. Voi vitun herrat. Kyllä herrat osaa pitää puolensa


    • ParasPilataan

      KesKokoomusSmurffien-täysporvarihallitus myi SOTE:a valheella että yhdet Euroopan kilpailukykyisimmistä terveyspalveluista tuotetaan 3 mrd euroa edullisemmin, mutta asiantuntijat kertoivat totuuden, terveydenhuolto kallistuu Kokoomuksen ja Kepun yksityistämis-SOTE:n takia 3 mrd eurolla, ja palvelut huononee siinä samassa jenkkityylisiksi. Jotkut veikkaavat jo että meillä on muutamien vuosien päästä yksityiset terveysvakuutukset julkisen terveydenhuollon sijaan.

      Suomessa Euroopan neljänneksi paras terveydenhuolto
      https://yle.fi/tekstitv/arkisto/kalenteri/suomen_terveydenhuolto_eu-karkea_9319.html
      "Suomessa on tuoreen EHCI-indeksin mukaan Euroopan neljänneksi paras ja EU:n toiseksi paras terveydenhuolto. Suomen sijoitus vertailussa nousi hoitojonojen lyhentymisen myötä.
      Suomen terveydenhuolto on Euroopan neljänneksi paras heti Hollannin, Sveitsin ja Norjan jälkeen, käy ilmi tuoreesta EHCI-raportista. EHCI-indeksi on arvostettu ja luotettava terveydenhuollon toimivuuden mittari".

      Suomen terveydenhuolto on erityisen tehokasta hintaansa nähden, kehuu EU-vertailu – ”Inspiraation lähde muillekin”
      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005067016.html

      Vertailu: Suomen terveydenhuolto Euroopan kärjessä
      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002882198.html
      "SUOMEN terveydenhuolto on Euroopan kärkeä, selviää ruotsalaisen Health Consumer Powerhousen tuoreesta vertailusta. Sen mukaan Suomi oli neljännellä sijalla 35 maan joukossa viime vuonna. EU-maiden toisiksi paras.
      Sijoitus oli sama myös edellisenä vuonna".

      Uhkaa tulla sutta ja sekundaa Kokoomuksen ja Kepun koplausten jälkeen.

      • Verovararyöstö

        Taloustieteen professori ihmettelee sote-laskelmia: "Yhtälö on suoraan sanottuna vastuuton"
        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236033-taloustieteen-professori-ihmettelee-sote-laskelmia-yhtalo-suoraan-sanottuna-vastuuton
        "Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Virén ihmettelee, mihin perustuu sote-uudistuksen kolmen miljardin euron säästötavoite. Virénin mukaan Suomen terveydenhoitomenot elintaso ja kustannukset huomioiden ovat jo nyt OECD-maiden alhaisimpia ja lisäksi terveydenhoidon kustannukset ovat kehittyneet kymmenen viime vuoden aikana hyvin maltillisesti kaikkiin verrokkimaihin nähden.
        –On hyvin vaikea nähdä, että Suomen lukuja voitaisiin olennaisesti pienentää, hän toteaa Puheenvuoron blogissaan.

        SOTE-säästöt vain haaveilua
        http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246564-sote-saastot-vain-haaveilua?ref=poiminnat


        Jos tarkastellaan vaikka terveydenhoitomenoja henkeä kohden IFO/DICE tietokannan avulla, ilmenee, että vuosina 2013/2014 Suomi luku oli 2774, Ruotsin 3978, Tanskan 3428, Norjan 4538 ja Saksan 3993 (luvut ovat USA:n PPP dollareita, jota ovat tosin hieman diffuuseja vertailukohteita). Vastaavasti terveydenhoitomenojen BKT-osuuksien osalta voidaan OECD:n tietokannasta poimia seuraavat %-luvut vuodelta 2016 (ks. kuvio 1 kaikkien muiden maiden osalta) Suomi 9.3, Ruotsi 11.0, Tanska 10.4, Norja 10.5 ja Saksa 11.3.

        On hyvin vaikea nähdä, että Suomen lukuja voitaisiin olennaisesti pienentää".

        .


        Mutta kun varakkaille pitäisi saada sitä hoitoa alehintaan.
        Toteutuessaan tuhotaan hyvä järjestelmä ahneiden pörssärien alttarille.

        Kokoomuksen AINOA tavoite koko sote-uudistuksessa on se, että saataisiin yksityisille lääkäriasemille lisää asiakkaita, jotta niiden bisnekset sitten pyörisivät entistä paremmin ja voittoa tulisi entistä enemmän.

        Julkisuuteen tämä härski rahastus on sitten keksitty markkinoida vetoamalla kauniilta kuulostavaan "valinnanvapauden lisäämiseen".

        Keskustassa oivallettiin asian tärkeys kokoomukelle, ja keksittiin käyttää tilannetta hyväkseen. He lupasivat tukea kokoomuksen vaatimuksia, mikäli kokoomus puolestaan suostuisi liittämään kuvioon kepun tahtomia maakunnallisia aspekteja.

        Tämän lehmänkaupan myötä saatiin sitten aikaan päätös järjestelystä, joka sopii kummankin puolueen intresseihin - ja tulee veronmaksajille älyttömän kalliiksi. (Eikä kalleudestaan huolimatta paranna hoidon laatua millään tavoin nykytilanteeseen verrattuna - kustannustehokkuudesta nyt puhumattakaan.)

        Mutta eiväthän hoidon laatu ja kustannustehokkuus tässä mitään todellisia syitä olleetkaan. Ne olivat vain tekosyitä.


    • hyvähyväbra

      hyvä

      • maksaja

        Kirjoittaa apukoululaisen osaamisella tukijussi.


    • äkkiä.rahat.ulkomaille

      Sote uudistus tuo taas lisää rahaa porvareille. Takana on kokoomuksen ja keskustan bisnekset, on mukavaa olla osakkaana Mehiläisessä tai terveystalossa.

    • kivaa_olla_rikas

      Sote on erittäin hyvä mehiläiselle ja terveystalolle, tätähän tässä on
      haettu, vaikka muuta sanotaan. Sipilällä ja kumppaneilla osakkeita
      vanhuuden varalle. Hallintarekisteri tehtiin juuri tätä varten.

      • Anonyymi

        Sipilä on erittäin ovela ja ahne rahalle ei uskois että on uskovainen. Jos onkin piilouskovainen. Lestaadit on pahoja


    • köyhtyyvain

      Mikä uudistus se on, kun työläinen saa valita missä porvarin firmassa käy itseään hoidattamassa.

      • Hillonaali

        Saa käydä mutta jonottaa ikuisuuden ellei maksa ekstraa että saa näitä yksityisiä terveyspalveluja. Kalliiksi tulee joka tapauksessa Kokoomuksen malli terveyspalvelun kuluttajalle että veronmaksajille.


    • eiilöydy

      en pysty vastaamaan kun en ole löytäny koko esitystä

      • sinisilmiäkaivataan

        Hallitus kertoo sinulle että hyvä on. Usko vaan.


    • 1tätönen

      Kyllä SOTE-uudistus tarvitaan, koska nykyään ihmiset eivät saa tarvitsemiaan lääkärinaikoja julkisesta terveydenhuollosta. Olisiko yksinkertaisempaa vain lisätä riittävästi lääkärinvirkoja terveyskeskuksiin ja muualle julkiseen terveydenhuoltoon? Kallispalkkaisia sairaanhoitajia voisi korvata lähihoitajilla. Lähihoitajat (entisaikojen apuhoitajat) kuitenkin varsinaisesti potilaiden käytännön hoitotyön tekevät, kun sairaanhoitajat istuvat kanslioissa pyörittelemässä papereita eli harjoittamassa hoitotiedettä.
      Olen todella onnekas, kun satun asumaan vuodenvaihteessa alkaneen valinnanvapauskokeilun koealueella. Minäkin sydänvikainen monisairas pääsin viimein vastaanotolle huolelliseen tutkimukseen, sinne yksityispuolen omalääkärille. Monet sairauksieni vaatimat selvitykset ovat olleet vuosikausia rästissä, kun lähiterveyskeskukseen ei vaan saa aikoja.

      • kxddhfg

        Millä paikkakunnalla asut?


    • kannatan-Kokoomus-mallia

      SOTE oikeasti tarvitaan, terveyspalveluita täytyy keskittää ja toimintaa tehostaa.
      Alkuperäinen 8 sote-aluetta olisi riittänyt mutta Kepu haluaa ajaa isoa maakunta himmeliä läpi.

      VALINNANVAPAUS ehdottomasti hyvä asia!
      kuten vaikkapa nyt käytössä oleva palveluseteli on tosi hyvä asia, itse käyttänyt hammashoidossa
      paljon. Kilpailu asiakkaista on aina hyväksi

      Kokoomus on täysin oikeassa tässä asiassa

      • Jaronaattorit

        Eteläranta 10 tiedotus.


      • Hybriditrollitehdas

        Tahdot siis Kokoomuksen yksityistämis-SOTE-mallin vaikka se on 3 mrd euroa nykyistä kalliimpi, ja nykyinen mali on muuten koko Euroopan neljänneksi ja EU:n toiseksi paras & kilpailukykyisin terveydenhoitojärjestelmä, joka nyt tulee aivan varmasti paitsi kallistumaan myös huonontumaan??
        Satutko omistamaan Mehiläisen osakkeita?


      • kannatan-Kokoomus-mallia
        Hybriditrollitehdas kirjoitti:

        Tahdot siis Kokoomuksen yksityistämis-SOTE-mallin vaikka se on 3 mrd euroa nykyistä kalliimpi, ja nykyinen mali on muuten koko Euroopan neljänneksi ja EU:n toiseksi paras & kilpailukykyisin terveydenhoitojärjestelmä, joka nyt tulee aivan varmasti paitsi kallistumaan myös huonontumaan??
        Satutko omistamaan Mehiläisen osakkeita?

        Suomen malli ON OLLUT hyvä, mutta ei ole enää jatkossa.
        Siitähän tässä on kyse.

        Terveyspalveluita pitää keskittää ja resursseja kohdentaa paremmin.
        Meillä ei ole varaa palvella koko maata samallalailla. Fakta.

        Ja mikä sen sanoo että Sote malli olisi kalliimpi ja huonompi?
        Mihin perustat väitteen että uusi Sote olisi huonompi?

        Kyllä vaikkapa Helsingissä yksityinen hammashoito on paljon parempaa kuin julkinen,
        minne ei saa edes aikoja!

        Ja lisäksi, jos todella olet tuota miltä niin sittenhän ei ole mitään hätää!
        Valinnanvapaus, voit edelleen mennä sinne sun loistavaa terveysasemaan,
        ellei se sijaitse sote-alueen ulkopuolella


    • ei.huono

      Valinnanvapaus on hyvä, kaikki pääsevät yksityiseen laadukkaaseen hoitoon verovaroista.

      • kannatan-Kokoomus-mallia

        niin pääset yksityiseen mutta verovaroin maksetaan vain osa hoidosta.
        Niin kuin palvelusetelissä nykyään. Omalla rahalla saa lisäpalveluita


    • meikäläinentässää

      Hyvä asia on

    • sipiläGEGGO

      sipilä kyhää suomea pilkkomiskuntoon
      se leikkii suomen Geggoa ja

      terveysbisnes on niin suuri, että yrittää kyhätä kavereilleen "joululahjaa".
      TUO ON PUHALLUS.

      samalla menee ihmisten yksityisyydensuoja ja terveystiedot
      terveydenhuollon henkilöstö on iso työntekijäryhmä ja miettikää
      mitä tapahtuu kun niiden palkanmaksu pilkotaan

      eihän ne firmat maksa veroja tähän maahan
      ei ne ole maksaneet tähänkään asti, miksi ne nyt maksaisi

      SITÄPAITSI SUOMEA EI OLE ENÄÄ
      ON EU

      EI Suomen kuntarakenne ole kallis eikä sote
      vaan niiden johtajien ylikasvaneet palkat.
      JOHDON PALKAT TÄSSÄ AJAA TÄTÄ ETEENPÄIN

      unionistit tässä pilkkoo Suomea

      KAIKKI HYVÄ PURETAAN

      MIKSI SIPILÄ JA KOKKAREET KIRITTÄÄ SUOMEN ALASAJOA???!?!?!?!?!?!
      KUKA NIILLE ANTOI SIIHEN LUVAN????????????????

      KYLLÄ HALLLITUS VOIDAAN AJAA ALAS VAIKKA HETI.

      • haloo-herätys-siellä

        lopeta toi lapsellinen mesoaminen ja huutaminen!

        Mikä ihmeen yksityisyydensuoja menee, miksi muka menisi??
        Palkanmaksu pilkotaan... mitä sä oikein sekoilet, ihan ihme juttuja

        Ja kyllä ne on veroja maksaneet, aika paljon.
        Otappa selvää asioista.

        Valinnanvapaus. Jos sun mielestä julkinen on kerran niin hyvä niin
        käy siellä, ei kukaan ole kieltämässä


      • paljonkomaksaa
        haloo-herätys-siellä kirjoitti:

        lopeta toi lapsellinen mesoaminen ja huutaminen!

        Mikä ihmeen yksityisyydensuoja menee, miksi muka menisi??
        Palkanmaksu pilkotaan... mitä sä oikein sekoilet, ihan ihme juttuja

        Ja kyllä ne on veroja maksaneet, aika paljon.
        Otappa selvää asioista.

        Valinnanvapaus. Jos sun mielestä julkinen on kerran niin hyvä niin
        käy siellä, ei kukaan ole kieltämässä

        oho
        osuiko kohilleen?

        sinäkö saat siitä biljoonia ? vai joltain kehut - kun myyt toisten työpaikat?
        niinhän siinä käy. Kymmenettuhannet suomalaisten työpaikat ulkoistetaan ulkomaisille firmoille.
        mitä sä kuvittelet, että niitä kiinnostaa pätkän vertaa - mikään paikallinen työllisyyspolitiikka tai tyhöläisten hyvinvointi. EIHÄN PÖRSSIYHTIÖITÄ KIINNOSTA.

        Ja ISO kysymys, mitä yksityiset yritykset tekee kaikilla Kannassa olevilla tiedoilla?

        EIKÄ maksa. Näytä mulle paljon mehiläiset ym. ovat maksaneet veroja Suomeen?

        Mikä valinnanvapaus?

        joko sä et tiedä tai tiedät ja olet niin stanan kiero ja välinpitämätön
        kumpaa?

        MITÄ SÄ HYÖDYT SIITÄ?
        MITEN SÄ KEHTAAT? Olet ihmissaastaa.


      • mitähomohuutelee
        haloo-herätys-siellä kirjoitti:

        lopeta toi lapsellinen mesoaminen ja huutaminen!

        Mikä ihmeen yksityisyydensuoja menee, miksi muka menisi??
        Palkanmaksu pilkotaan... mitä sä oikein sekoilet, ihan ihme juttuja

        Ja kyllä ne on veroja maksaneet, aika paljon.
        Otappa selvää asioista.

        Valinnanvapaus. Jos sun mielestä julkinen on kerran niin hyvä niin
        käy siellä, ei kukaan ole kieltämässä

        ui "lopeta toi lapsellinen mesoaminen... auts

        oletko sä 160cm sulka päässä?

        muijas otti sut rahasta


      • kyllä-ne-maksaa
        paljonkomaksaa kirjoitti:

        oho
        osuiko kohilleen?

        sinäkö saat siitä biljoonia ? vai joltain kehut - kun myyt toisten työpaikat?
        niinhän siinä käy. Kymmenettuhannet suomalaisten työpaikat ulkoistetaan ulkomaisille firmoille.
        mitä sä kuvittelet, että niitä kiinnostaa pätkän vertaa - mikään paikallinen työllisyyspolitiikka tai tyhöläisten hyvinvointi. EIHÄN PÖRSSIYHTIÖITÄ KIINNOSTA.

        Ja ISO kysymys, mitä yksityiset yritykset tekee kaikilla Kannassa olevilla tiedoilla?

        EIKÄ maksa. Näytä mulle paljon mehiläiset ym. ovat maksaneet veroja Suomeen?

        Mikä valinnanvapaus?

        joko sä et tiedä tai tiedät ja olet niin stanan kiero ja välinpitämätön
        kumpaa?

        MITÄ SÄ HYÖDYT SIITÄ?
        MITEN SÄ KEHTAAT? Olet ihmissaastaa.

        Mehiläinen maksaa veronsa normaalisti Suomeen. Yhtiö on yrityksenä kokonaisuudessaan Suomessa ja siten verovelvollinen Suomeen sekä yhteisöveron että muiden verojen ja maksujen osalta. Omistusrakenteella ei ole verojen maksuun vaikutuksia.

        Mehiläinen maksoi vuonna 2016 yhteisöveroja 4,5 milj. euroa
        Kaikki Mehiläisen tilittämät verot ja veronluonteiset maksut, oli vuonna 2016 yhteensä 127,3 milj. euroa (2015: 102,5 milj. euroa, kasvu 24,2 %).


      • haloo-herätys-siellä
        paljonkomaksaa kirjoitti:

        oho
        osuiko kohilleen?

        sinäkö saat siitä biljoonia ? vai joltain kehut - kun myyt toisten työpaikat?
        niinhän siinä käy. Kymmenettuhannet suomalaisten työpaikat ulkoistetaan ulkomaisille firmoille.
        mitä sä kuvittelet, että niitä kiinnostaa pätkän vertaa - mikään paikallinen työllisyyspolitiikka tai tyhöläisten hyvinvointi. EIHÄN PÖRSSIYHTIÖITÄ KIINNOSTA.

        Ja ISO kysymys, mitä yksityiset yritykset tekee kaikilla Kannassa olevilla tiedoilla?

        EIKÄ maksa. Näytä mulle paljon mehiläiset ym. ovat maksaneet veroja Suomeen?

        Mikä valinnanvapaus?

        joko sä et tiedä tai tiedät ja olet niin stanan kiero ja välinpitämätön
        kumpaa?

        MITÄ SÄ HYÖDYT SIITÄ?
        MITEN SÄ KEHTAAT? Olet ihmissaastaa.

        "Ja ISO kysymys, mitä yksityiset yritykset tekee kaikilla Kannassa olevilla tiedoilla"

        Sun tiedot on jo siellä kannassa, yksityiset ja julkiset näkevät ihan samat tiedot.
        Ollut jo!


      • Anonyymi

        Lisää herrojen paikkoja on luvassa kovalla palkalla. Se siitä sotesta


    • 46vee

      Millä jäsenkirjalla saa parhaiten palvelusetelin?

      • Anonyymi

        Minä olen 83v Vantaalainen eläkeläinen ja glaukooman hoitoon olen saanut palvelusetelin HU S ista akuutti silmäsairaus hoidettiin yleisellä glaukoomaklinikalla olen tyytyväinen että tämä hoito pelaa.Ja muutenkin lääkäriin ja terv.as on päässyt aina tarvittaessa.


    • hyvävelisentään

      Miten soteuudistusta voi arvioida, kun uudistuksen sisällöstä ei ole uutisoitu mitään? Pässikin tajuaa, että luomalla lisää organisaatioita byrokratia lisääntyy ja menot kasvavat. Tämä onkin varmasti uudistuksen kantava tavoite. Parhailla veljillä ja heidän perillisillään on loputon pula lokoisista hyväpalkkaisista viroista. Sijoitustuotot ovat mukava bonus.

    • 1tätönen

      Verovaroin maksetuista työpaikoistaan kiinni pitävät kunnan työntekijät täällä mesoavat potilaita hyödyttävää valinnanvapauskokeiua vastaan. Keskustelu on ollut kovin tarkoitushakuista. Ruotsissa potilastyytyväisyys on lisääntynyt ja alemman tulotason alueiden asukkaat ovat paljon siirtyneet käyttämään palveluita.
      https://blogi.thl.fi/hyva-tietaa-ruotsin-valinnanvapaudesta/
      Hämeenlinnassa kokeilussa on myöskin vaatimattoman tulotason alueita. Valinnaiset terveyspalvelut ovat olleet suosittuja. https://yle.fi/uutiset/3-9943155

      • dkhzxsdx

        Ruotsissa on myös todettu että maaseudulla palvelut ovat keskittyneet eli siirtyneet kauemmaksi asiakkaista ja siksi maaseudulla ollaankin tyytymättömiä soten valinnanvapauteen kun taas kaupungeissa valinnanmahdollisuus on kasvanut koska siellä on palveluntuottajia enemmän.


    • Jooeikylläookkaan

      Keisarin uudet juhlat.

    • hintapompsahti

      Keskustan "maakuntahallinnon paluu" sote karkkipaperiin kuorrutettuna.
      Kok lahjottiin osa yksityistämisellä.
      Julkisuuteen kerrottiin diibadaapaa (10 hyvää 9 kaunista).

    • Otetaanköyhiltä

      Ehdottomasti pitäisi.
      Kyllä nyt on jo tarpeeksi otettu köyhiltä ja annettu rikkaille.

    • iht

      "Jos tarkastellaan vaikka terveydenhoitomenoja henkeä kohden IFO/DICE tietokannan avulla, ilmenee, että vuosina 2013/2014 Suomi luku oli 2774, Ruotsin 3978, Tanskan 3428, Norjan 4538 ja Saksan 3993 (luvut ovat USA:n PPP dollareita, jota ovat tosin hieman diffuuseja vertailukohteita). Vastaavasti terveydenhoitomenojen BKT-osuuksien osalta voidaan OECD:n tietokannasta poimia seuraavat %-luvut vuodelta 2016 (ks. kuvio 1 kaikkien muiden maiden osalta) Suomi 9.3, Ruotsi 11.0, Tanska 10.4, Norja 10.5 ja Saksa 11.3.

      On hyvin vaikea nähdä, että Suomen lukuja voitaisiin olennaisesti pienentää".

      Se todellinen ongelmien syy taitaakin olla liian pienessä terveysmenojen budjetissa. Erikoislääkärille pääsykin tyssää useimmiten jo terveyskeskukseen (ainakin suurissa kaupungeissa) ja diagnoosiviiveet sitten tulevat usein hyvinkin kalliiksi.

      Säästämistä väärässä paikassa(ko)?

    • 1tätönen
    • eviot

      Hyvä,jos kaikki terveysasemat ja sairaalat ovat kuntien hallinnassa!Rahaa säästyy yli säästötavoitteen,koska rahaa ei mene veroparatiiseihin tai muuhun veronkiertoon!
      Paha, jos yksityiset pääsevät sotkemaan koko sairaus järjestelmän! Yksityiset voivat jatkaa toimintaansa,mutta valtio tai kunta ei osallistu kustannuksiin!!

      • xgfbfbbg

        Miten niin säästyy?
        Suomessa olevien ulkomaiset omistajat Caruna ja Attendon omistamat lääkäriasemat maksaa vain Suomeen 1% veroa valtion kassaan.
        Että mitenkäs terveydenkuluissa voiaan tuossa säästää?

        Lähde Tv Uutiset.


    • susii

      sote on puhallus. kansa sitä ei tarvitse.

    • eviot3

      HYVÄ,jos koko järjestelmä on kuntien ja valtion hanskassa!Yksityiset saavat hoitaa terveysasemiaan,mutta eivät saa hyvitystä valtiolta tai kunnilta.
      PAHA,jos saavat hyvitystä valtiolta tai kunnilta,jolloin yhteiskunta maksaa isot voitot ja veronkierrot veroina ja odotettu säästö 3-4 miljardia vähintään tuplaantuu,tosin tappion puolelle!!Osa lääkäreistä ja muista sijoittajista tekevät sopimuksia kunnan lääkärikeskusten ja sairaaloiden kanssa,kuten on jo nähty ja ostavat pienempiä yksityisiä lääkärikeskuksia.
      Lopputulos on iso SUSI!

    • roletaari

      Meidän kohdallamme se on täysin tarpeton.
      Kaakkois-Suomen EKSOTE toimii erinomaisesti. Ei jonotuksia terveyskeskukseen eikä hammashoitoon.
      Ei akuuteissa tapauksissa lääkäriin pääsee parin, kolmen päivän odotuksella.
      Tämän hetken viive hammaspuolella on poikkeuksellisesti pitempi.

    • Kollektiivitiede

      Sotesta puhutaan kuin se olisi jokin lääkäreiden kehitelmä.
      Sote ja aikaisempi kansanterveystyö ovat pelkkiä hallinto-malleja. Ei niitä laadittaessa edes ole kysytty lääkäreiden mielipidettä.
      Sitten kun poliitikkojen ideologian ohjaama malli on epäonnistunut, on syylliseksi löytynyt työntekijät.
      Kansanterveystyön malli 5-vuotis suunnitelmineen otettiin DDR:stä. Nyt liki 30 vuotta DDR:n itsensä mentyä konkurssiin, Suomikin pyrkii luopumaan ihanteesta, mutta lujille tuntuu joillakin ottavan. Usko kollektiivisoituun järjestelmään on horjumaton.
      NL:saa aikoinaan seurasi maatalouden kollektiivisoinnista nälänhätä, Suomessa terveydenhoidon kollektiivisoinnista alati pahenevat potilasjono.

    • Ylempi_virkamies
    • Ghjlö

      Perseestä se on!
      Tuli koettua tämäkin sote tammikuussa käytännössä. 3 viikossa sairaalan eri poliklinikka maksuihin ja 3 verikoetta tuli maksamaan 450 euroa.
      Sairaalaan pääsy vaati omatoimisuutta! Kun tk:n lääkärit eivät alkaneet ohjaamaan sinne vaikka kolme kertaa vaadin. vaan määräsivät antibiootteja väärään sairauteen, eli kusi umpeen. joka vaati täysin muita lääkityksiä ja kerta katetrointia kusirakon tyhjennykseen. Tk:ssa pistivät kuukaudeksi kestokatetriin josta tuli kova tulehdus, joka vaati tehokkaan lääkityksen sairaalassa.
      Nyt tappelen hoitovirheestä lisäksi.

    • Vedätysherätys

      Näin tyhmää kansaa viedään kuin pässiä narussa ja tuo lyttynaamainen bisnesministeri saa maailmantäyttämisen missionsa etenemään täyttämällä rosvoystäviensä rahasalkut. Tämä kuvottava vedätys saa kannatusta jopa niiltä, jotka jäävät ensimmäisinä tämän valtionsurmarobotin jalkoihin. VIRALLINEN SUOMI ON VASTENMIELINEN PUKUESITYS. SOTE = RIKOS

    • IhanaMuutos

      En tiedä mistä johtuu, mutta diapeeteksen hoitoja ei taideta seurata enään tänävuonna kuten viime. Meinaan vaan kun ei löydy enää lääkäriltä aikoja verikokeen selvityksiä varten. Soitellut olen pariin kertaan varatakseni ajan ja aina tulee ei oota.

    • PisteO

      Massojen rapautuneet elintavat kontra yksityisten verenimijöiden hoitama sekosote tarkoittaa valtiontalouden konkurssia ja hoitoalalta pakoa.

    • lisämaksulla

      Miten se nyt sitten tulee olemaan? Olen aina terveyspalveluja tarvitessani mennyt joko Mehiläiseen, ta Terveystaloon. Vastaanotolle pääsee heti, tarvittavat kuvaukset ja labratutkimukset hoidetaan samalla käynnillä? Nyt on alkanut huolestuttaa, että miten jatkossa. Pääseekö vastaanotolle edelleenkin heti, vai pitääkö odottaa, koska kaikki muutkin haluavat käyttää yksityisiä palveluja? Joku lisämaksulla järjestyvä ohituskaista olisi hyvä idea.

    • ILOSANOMAAKANSALLE

      SOTE on paha-asia tavalliselle ihmiselle, jonka kuukausitulot on käteen alle 1500e. SOTE on sitä jos se menee läpi, niin mennään vanhaan aikaan, jolloin lääkärit ja lääkkeet maksaa kunnolla. KELA vähentää kaiken aikaa lääkekorvattavuuttaan. Kunnan terveyskeskuslääkäreiden vastaanotoilla alkaa silloin kalliit yksityislääkärit toimia, mutta msitäs tavallisille ihmisille raha tulee noin vaan. Terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ajetaan tosi alas. Tätä on "rikkaat" ajaneet jo 90-luvulta millä saataisiin yksityislääkäreiden vastaanotot paikallisiin terveyskeskuksiin. Ameriikan malliin silloin eletään. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Se on varma asia. Lukekaa!

      • aatteleppa.itte

        Miten moinen pelleily vasemmiston propagandassa voi upota rahvaaseen kuin veitsi voihin?
        Soten valinnanvapaudessa on kysymys siitä, että potilas voi valita lääkärin ja yhteiskunta maksaa.
        Siten potilaan eläkkeen suuruudella ei ole mitään eroa palvelun hintaan paitsi, että sitten köyhäkin pääsisi yksityislääkäriin.
        Vasemmiston propaganda puree arvostelukyvyttömään osaan kansasta. Purihan se 1918 niin, että kivääreihin tartuttiin, jotta torpparien vapauttamisen sijaan maatalous olisi kollektivisoitu.


      • eviot3
        aatteleppa.itte kirjoitti:

        Miten moinen pelleily vasemmiston propagandassa voi upota rahvaaseen kuin veitsi voihin?
        Soten valinnanvapaudessa on kysymys siitä, että potilas voi valita lääkärin ja yhteiskunta maksaa.
        Siten potilaan eläkkeen suuruudella ei ole mitään eroa palvelun hintaan paitsi, että sitten köyhäkin pääsisi yksityislääkäriin.
        Vasemmiston propaganda puree arvostelukyvyttömään osaan kansasta. Purihan se 1918 niin, että kivääreihin tartuttiin, jotta torpparien vapauttamisen sijaan maatalous olisi kollektivisoitu.

        Aattelin! Olet ihan oikeassa selvityksessäsi miten Kokoomus on sen markkinoinut. Lopputulos on kuitenkin ihan toisenlainen,kuin kaunis ajatus! Mehiläinen kasvoi riittävän suureksi ja myi koko yrityksen ulkomaille ja samoin käy kohta Terveystalon. Valtio ja kuntayhtymät maksavat edelleen hintaeron ko.yrityksille jotka tuskin maksavat voitoistaan nimeksikään veroja Suomeen! Se mitä ne ilmoittavat maksavansa veroja Suomeen on työntekijöiden pakolliset sosiaali ja palkan maksuista kertyvät palkkaverot,ei liikevoittoveroa! Me veronmaksajat ja seuraavat sukupolvet maksamme nousevien Sosiaalikulujen johdosta yksityisten lääkäriasemien suuret voitot veroina! On suuri vääryys,jos sairauksia käytetään rahastuksena. Kaikki sairauksia hoitavat sairaalat ja keskukset pitää olla valtion tai kuntakeskuksien hallinnassa! Näin säästyy miljardeja,joilla maksetaan riittävä henkilökunta ja hoitovälineet koko Suomeen!


    • hämmästyttäää

      Miksi persut ei vastusta sotea?

      • xdlkdhfh

        Koska persut ja sinipersut ovat molemmat lähellä kokoomusta aatemaailmaltaan eli porvareita jotka kannattavat markkinaehtoisuutta terveydenhuoltoomme.


      • TurhaaRäksytystä

        Sama kai se on vastustaako vai ei ku Suomessa on enemmistöhallitus ja persut on oppositiossa!? Voisha sitä tietty ruveta räksyttämään medioissa että vastustaa, niinku demut, vasurit ja vihreet tekee solkenaa kaikkien asioitten kans. Mut mitä hyötyy siitä on, koska sillä ei o mitään merkitystä.
        Muuta ku saada omat tyhmät kannattaja sa huutamaan kuorossa JIPPIItä, koska ne on liian tyhmiä tajuumaan et miten politiikka toimii.


      • Anonyymi
        xdlkdhfh kirjoitti:

        Koska persut ja sinipersut ovat molemmat lähellä kokoomusta aatemaailmaltaan eli porvareita jotka kannattavat markkinaehtoisuutta terveydenhuoltoomme.

        Punavihreä höhlöys ei ole missään hyvä.


    • kaadetaan_se
      • Anonyymi

        Tuo nyt on aivan turhaa.

        Tässä vähän mallia siitä, miksei hoitoon pääse:
        'Vieraskielisillä lapsilla jopa 53 prosentin osuus Uuden lastensairaalan yksikössä – ”Emme osaa sanoa, mistä johtuu”'
        https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4449184


    • sipiläonhienomies

      SOTE

      Kunnalliset palvelut lakkautetaan -> työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä kuntayhtymän palvelukseen -> kuntayhtymät lakkautetaan 2019 -> terveyspalvelut yksityistetään -> osa saa pitää työpaikkansa, osa ilman töitä -> työntekijälle jää entistä suurempi työmäärä tehtäväksi -> Sipilän tavoitteet.

    • globalist_depopulation

      Kun kaikki terveyspalvelut muuttuu maksulliseksi ja KELA korvaa niitä entistä vähemmän, suuret ikäluokat, sairaat, työkyvyttömät ja köyhät saadaan nopeammin pois "luonnollisen poistuman" kautta = kulujen leikkaus = suuremmat tuotot. Vaikka tällaista salaliittoa ei olisikaan olemassa, seuraukset on kuitenkin ihan samat, eli lopulta maahan jää vain työllistetyt ja muuten varakkaat, joilla on varaa maksaa satoja, tai tuhansia, euroja terveyspalveluista.

      • Punikkiuutiset

        Petoksia tehtaillut Antti Rinnekö sinulle nuo "tiedot" on antanut?


      • CPettersson

        Näin on käynyt Tukholmassa.


    • Toisaalta

      kyllä-ne-maksaa 27.11.2017 13:31

      "Mehiläinen maksaa veronsa normaalisti Suomeen. Yhtiö on yrityksenä kokonaisuudessaan Suomessa ja siten verovelvollinen Suomeen sekä yhteisöveron että muiden verojen ja maksujen osalta. Omistusrakenteella ei ole verojen maksuun vaikutuksia.

      Mehiläinen maksoi vuonna 2016 yhteisöveroja 4,5 milj. euroa
      Kaikki Mehiläisen tilittämät verot ja veronluonteiset maksut, oli vuonna 2016 yhteensä 127,3 milj. euroa (2015: 102,5 milj. euroa, kasvu 24,2 %). "

      -Olen itse lukenut aikoinaan Mehiläisen verosuunnittelusta Hufvudstadsbladetista.
      Se maksaa veronsa miten suunnittelee, osan jopa ns veroparatiisimaahan.

      Mehiläiseltä annettiin vastinekin lehteen.
      Hyvin oli kirjoitettu.
      Mitään se ei myöntänyt tehneensä, kuitenkin lupasi harkita tulevaisuutta, eli ei mitään luvannutkaan.
      Kaikkiaan sympatiaa herättävä vastine ellei tarkasti lukenut.
      "Mehiläinen maksoi vuonna 2016 yhteisöveroja 4,5 milj. euroa" - ilman verosuunnittelua jopa monta kymmentä kertaa enemmän.
      "veronluonteiset maksut" -ovat esim. palkan perusteella laskettavat ja palkan jotkut jopa palkan maksun yhteydessä maksettavia, eläkemaksuja tms. Joille yhteistä on mahdottomuus suunnittelulla kiertää - kun palkka on maksettu Suomessa tehdystä työstä.

      • Anonyymi

        Verosuunnittelu on laillista. Asiasta on ihan turha syyttää yrityksiä. Muuten pitäisi myös syyllistää aina yksityisiä ihmisiä siitä, että tekevät verovähennysilmoituksia. Sama asia siinäkin on kyseessä, eli halutaan minimoida verojen maksaminen.

        Jos verosuunnittelu koetaan ongelmalliseksi, niin on eduskunnan tehtävä muuttaa lakeja niin, ettei verosuunnittelu onnistu.


    • RobertKinty

      Perseestä konsanaan. Ei mulla muuta.

    • TolloHilppa

      Ei. Hallitus ei ole kaatumassa. Siis maakuntauudistus on niin tärkeä asia keskustalle ja Sote niin tärkeä asia kokoomukselle että hallitusta ei nyt vain kaadeta. Mitä hyötyä siitä olisi? Siis koko sote/MaKu juttu on Sipilän hallituksen tavoitelistan kirkas ykkönen.

      "Hallituksen kaatuminen" on vain puhkikäytettyä retoriikkaa. Olihan se hallitus "kaatumassa" silloinkin kun Halla-aho valittiin persujen puheenjohtajaksi. Miten kävi?

    • nemo8

      Pitäisi jo nyt silmät aueta,että sote on yksityissektorin rahastamista,jota on suunniteltu jo vuosia.Hyvä esimerkki on MEHILÄINEN,joka kasvoi isoksi ja myi osake-enemmistön ulkomaille! Suomen valtio tuskin saa verotettavaa tuottoa tältä yritykseltä. Tällaisia suuria terveyspalveluja on jo useita,jotka odottavat sopivaa ajankohtaa myydä koko rypäs eniten tarjoavalle,yleensä ulkomaiselle sijoitusyritykselle. Tämä kaikki markkinoidaan kansalle nimellä "valinnan vapaus",jossa palvelun hinta on sama yksityisellä ja kunnalla!KELA maksaa erotuksen yksityisille ja kansa maksaa yksityisten voitot nousevissa veroissa!Yksityiset tuskin maksavat valtiolle voitoistaan veroa nimeksikään,vaan ne siirretään veroparatiiseihin.Näillä ylimääräisillä rahoilla voidaan rahoittaa kuntayhtymien henkilökunnan ja uusien laitteiden kustannukset.Yksityissektori voi tarjota palveluksiaan edelleen,mutta valtio ei tue enää yhtään!!

    • Tyytyväinen

      Tässä maassa on niin paljon idiootteja, että mitään sote se ei ansaitse! On aivan uskomatonta miten jotain sotea Suomessa vatvotaan vuosikymmenestä toiseen! Unohtaa sote ja jatkakaa samalla mallilla kun tähänkin saakka tai antakaa Antti Rinteen tehdä kunnon sote heko, heko! Täällähän kaikkea vastustetaan koska vastustetaan aina ja kaikkialla, Suomea ei oppositiokaan pysty vastustamaan! Voihan hanuri! Kuunelkaan nyt itseänne Sipilät, Haavistot, Lintmannit, Rinteet, Harkimot, pikku suulla puhuva ammatti loikkari, Anderssonit, ja kaikki muut idiootit siellä eduskunnassa. Tehkää joskus jumalauta yhteistyötä niin näette mitä sillä saadaan aikaan! Te ette saa aikaan muuta kun ruuasta paskaa!

    • Tuotannonsuunnittelija

      Näyttää siltä että sote ei ole kenenkään hanskassa ei noin suurta muutosta voi paperilla suunnitella
      pitää ensin ottaa yksi maakunta johon kokeillaan sote uudistusta ja näiden kokemusten perusteella tehdään korjaukset suunnitelmaan.

      Sotea voi verrata mihin tahansa yrityksen kehittämään tuotteeseen eli tehdään prototyyppi ja testataan ja kokemusten perusteella viilataan ja sitten vasta viedään tuotantolinjalle

      Soten osalla prototyyppinä ensin yksi maakunta ja sitten viilausten jälkeen koko suomeen
      Ihmettelen ettei edes diplomi-insinöörille ole tullut tällainen mieleen

      • Anonyymi

        Sote-uudistusta on ihan käytännössä kokeiltu terveydenhuollon osalta Kainuussa. Pelastuslaitoksen ja kaikkien sote-palveluiden osalta ei ole kai kokeiltu.


    • Anonyymi

      Nyt kun kerrotaan taas olevan aikomus Soteneuvotteluissa parantaa, maamme vanhustenhoitopalveluja esim. kotihoidonosalla niin, jos nyt ollaan tosissaan parantamassa vanhustenhoitoa niin, eikö jokaisen kotihoidonpalveluja käyttävälle vanhukselle tulisi hankkia, samanlainen turvakamera "ASUUN", mikä on suunnitteilla hankittavaksi poliiseille, kansalaisten ja polisien oikeusturvaa parantamaan, "kameratallennus suoritetusta työtapahtumasta". Näin myöskin hoidettavien vanhusten olisi mahdollisuus saada oikeusturvaa!
      Tästä otsikoi, Keskisuomalainen 16.12.2017
      Ja Heps - kukkuu! vanhustenhoitopulma on vihdoinkin ratkaistu!

    • Anonyymi

      Ehkä merkittävin soten saavutus tasa-arvon kehittämisessä on siinä, että hidastetaan rikkaiden hoitoon pääsyä.

      Yksityispuolella rikkast pääsevät samana päivänä lääkäriin, koska yksityislääkäreistä ei ole pulaa. Tämän vuoksi täytyy yksityislääkäritoimintaa vaikeuttaa, koska EU kieltää sen kokonaan lopettamisen lzkiteitse.

      Tällöin kaikki asiakkaat ovat samanarvoisesti terveyskeskuksen jonossa.

      • Anonyymi

        Puhumattakaan siitä, että mamut pääsee hoitoon paljon helpommin kuin suomalaiset:

        "Vieraskielisillä lapsilla jopa 53 prosentin osuus Uuden lastensairaalan yksikössä – ”Emme osaa sanoa, mistä johtuu”"
        https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4449184

        Vai korjataanko Suomessa kestävyysvajetta tuomalla tänne sairaita ihmisiä kuormittamaan terveydenhoitoa niin, että loputkin hoitajat lopettaa?


    • Sote-uudistus tarvitaan kun väestö ikääntyy, mutta ei pidä unohtaa että Suomen terveydenhoitojärjestelmä on teho/laatu -suhteeltaan maailman paras (*). Eli paljon voidaan myös rikkoa.

      Sinällään tarpeellisen uudistuksen suurin valuvika on hyvinvointialue- / maakuntajako. Liian pienten kuntien vastuut siirretään liian pienille "hyvinvointialueille". Keskustan vaatimuksesta - kuinkas muuten.

      Uudistuksen idea oli, että "hyvinvointialueilla" olisi "kuntia leveämmät hartiat". Ja tuloksena on silppu, jossa suurin "hyvinvointialue" on Helsinki joka on yksi kunta. Keski-Pohjanmaa on 68.000 asukkaan alue eli pienempi kuin Kouvola (81.000) tai Lappeenranta (73.000). Kainuun hyvinvointialueelle tulee 72.000 asukasta ja väkimäärä laskee Kainuussa nopeasti.

      (*) "Suomen terveydenhuollon laatu ja tulokset ovat laajan kansainvälisen tutkimuksen mukaan maailman parhaat. Suomen terveydenhuollon kustannukset ovat myös muita vertailumaita selvästi pienemmät."
      "Olemme nyt Suomessa saavuttaneet parhaimman ja tehokkaimman terveydenhuoltojärjestelmän, minkä ihmiskunta on missään ikinä saavuttanut. Missään muussa maassa ei ole koskaan päästy tällaiseen kattavuuteen, tehokkuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja laatuun näin edullisilla kustannuksilla, (HUS:n toimitusjohtaja Aki) Lindén sanoo."
      https://yle.fi/uutiset/3-10275959

      • Anonyymi

        Mittaustavasta ja subjektiivisesti asetetuista kriteereistä riippuen myös jonkun muun maan terveydenhuolto saadaan parhaaksi. Suomessa tehdään rankkaakin valintaa siitä, kenelle tarjotaan parhaita hoitoja ja kenelle ei. USA:n terveydenhuolto on Suomea paljon parempi, jos sattuu omistamaan hyvän vakuutuksen. Silloin saa vaivoihinsa hoitoja ilman, että joku arvioi, kannattaako tuolle tarjota kalliita, hyviä hoitoja vai riittääkö halvemmat hoidot.

        Suomen terveydenhuollon suurin ongelma on, että keskittämisideologian seurauksena superkalliiden keikkalääkäreiden käyttö yleistyy entisestään, koska sote-uudistuksessa myös pienet sairaalat muuttuu vähemmän houkutteleviksi työpaikoiksi.

        Oma lukunsa on vielä suorastaan psykopaattinen lääkäreiden ylimielisyys ja yhteiskunnassa yleisesti harjoitettu lääkäreiden sairaalloinen palvominen. Sen seurauksena 2000-luvun alussa lääkäreille annettiin 20% palkankorotus mutta hoitajille ei, vaikka hoitajat vaativat samaa. Tuon korotuksen jälkeen Suomessa lääkäreiden palkat oli EU:n toiseksi korkeimmat. Vain Britanniassa oli korkeammat palkat lääkäreillä. USA:ssa ja Britanniassa lääkäreiden korkeammat palkat ymmärtää, koska koulutus on maksullista opiskelijalle.


    • Anonyymi

      Ei hallitus mitään sote uudistusta ole tekemässä. Palkkaavat ilmeisesti kusipäitä lisää hallintoon joiden tehtävänä sitten ehkä on suunnitella sote.

      Hallitus tavallaan ulkoisti niille kuuluvan työn jollekkin uudelle tyhjäpäiden joukolle.

    • Anonyymi

      Jos julkisen terveydenhoidon tasoa haluttaisiin todella parantaa, niin mieleen tulee heti kaksi keinoa.

      Minullle on kertynyt melko paljon kokemusta julkisesta terveydenhoidosta 1990-luvulta alkaen pääkaupunkiseduulla ja tärkeää oilsi, että julkisen terveydenhoidon lääkäreiden mielivallan ja/tai virheiden uhreille olisi jokin muukin ulospääsy tilanteestaan kuin itsemurha, tai kotona sairauden kourissa riutuminen.

      Moni heitteille jätetty sairas tarvitsee todella apua vaivoihinsa, mitä ei välttämättä kuntansa julkiselta ainoalta toimijalta välttämättä saa. Heitteille saattaa joutua kun lääkärit mokailevat ja tukevat moraalittomastikin toisiaan. Vähitellen asia sitten kumuloituui uusilla käynneillä kun potilasta "pallotellaan" ja lopulta sairaalla voi olla edessä umpikuja.

      Diagnoosiviiveet aiheiuttavat paljon ongelmia yksilöille ja kuluja yhteiskunnalle. Miksei tekoälyä oteta lääkäreiden avuksi? Objektiivinen tekoäly ottaisi faktat faktoina, eikä erottelisi potilaita esimerkiksi hoitovirheiden jai lääkäreiden aiempien mielipiteiden perusteella.

      • Anonyymi

        Suurimpia sairauksia taitaa ikääntyneilläkin olla yksinäisyys. Varaavat ajan niin pääsevät juttelemaan.
        Näitä varmaan 50% käynneistä.
        Lääkärit siis jo asennoituu pitkälti niin että potilas terve jos ei selvää vikaa löydy.
        Turhaan valittajat sitten huonontaa noiden asemaa joilla oikea vaikeasti havaittava sairaus.


    • Anonyymi

      Vihreät ehdottomasti erottaa hallituksesta, jos se olisi mahdollista. Heistä on Suomelle vain harmia. Eikä RKP:täkään Suomi tarvitse, kun se ei ole koskaan Suomen ja suomalaisten puolella.

    • Anonyymi

      Miks helverissä on tehtävä kallis sote uudistus. Hallituksella on löysät ranteet tehdä velkaa. Mamuja otetaan ovista ja ikkunoista sisään elätettäväksi. Ja kansa maksaa. En tämän jälkeen pellejä äänestä

    • Anonyymi

      Tosi huono ja kallis. Uudistukset ei onnistu. Esim taksiuudistus perseestä kelataksi perseestä aina tulee isoja ongelmia joihin ei osata varautua ja sittea alkaa selitykset. Niin käy sotessakin

    • Anonyymi

      Yhdeksän kymmenestä Suomalaisesta on sitä mieltä, että sote tulee entisestään heikentämään terveydenhuoltoamme. Soten pitäs turvata eikä heikentää palvelua. Terveyspalveluita käyttävältä olis aina perittävä 20€ kerralta se olis kohtuullista. Pienituloiset saakoot sosiaalitoimistosta avustuksen siihen jos ei pysty sitä maksamaan.

    • Anonyymi

      Palvelut heikkenee ja verot nousee.
      Niinkuin aina ennenkin.

      • Anonyymi

        Hyvä huomio!
        Tuo on se "Suomen malli".


    • Anonyymi

      Voi hyvänen aika tätä paasausta erikoisairaanhoidon kustannuksisa. Sehän on vuosikymmenten tulos joka alkoi jo 70 luvulla kun kaikki pienetkin toimenpiteet siirrettiin pienistä paikoista keskusairaalaan, ex kunnansairaaloihin jäivät käyttämättä laitteet ja tilat. Nyt lähetetään umpisuolen leikkaukset ja pien toimenpiteet jopa 300 km päähän, voi tätä ambulanssi ja Kela kyytien rumbaa. Kyllä tulee maksamaan jos Sote keskuksiin aletaan rakentamaan laajempia toimenpide osastoja, kaikki ajettiin alas jopa aluesairaaloita. Naurettavaa puhua erik. Sh:n kustannuksista!

      • Anonyymi

        Tärkeä huomio!
        Toimintojen keskittäminen harvoihin sairaaloihin on ollut isoin yksittäinen virhe. Ensin muuttui terveyskeskukset sellaisiksi, ettei ne enää vetäneet lääkäreitä virkoihin. Sote-uudistus varmistaa, ettei myöskään pieniin sairaaloihin löydy enää lääkäreitä virkoihin entiseen malliin. Kalliiden keikkalääkäreiden käyttö tulee entisestään lisääntymään.

        Huono oli myös aikoinaan uudistus, että lääkäriksi tai erikoislääkäriksi opiskelevalle ei enää osoiteta harjoittelupaikkaa jostain päin Suomea vaan opiskelijat saavat itse enemmän valita mihin menevät harjoitteluun. Lääkärikoulutus on yhteiskunnalle niin kallista, että yhteiskunnalla pitää olla vastineeksi oikeus määrätä lääkärille harjoittelupaikka.


    • Anonyymi

      Soteuudistus ei onnistu vaan kuntajohtajille kunnon palkat järjestyy. Kyllä taas vanhukset unohdetaan satavarmasti. Minä en usko poliitikkojen juttuja parannuksista. Aina ovat valehdelleet

    • Anonyymi

      on yhtä huono kuin eu. sopimus.

      verot tappaa.

    • Anonyymi

      hallintomenot 20miljardia miksi vaalitentissä ei siitä puhuttu.

      • Anonyymi

        Vaikea uskoa, että hallintomenot olisi kuitenkaan ihan noin paljoa.
        Hallinnon määrää ei voi vähentää keskittämällä, uudelleenorganisoinnilla tms.
        Ainoa tapa vähentää hallinnon määrää on poistaa lainsäädännön asettamia velvoitteita.


    • Anonyymi

      mihin menee kunnan kiinteistöt.

      • Anonyymi

        Hyvä kysymys.
        Pakkolunastaako valtio ne maakunnalle vai voiko kunta törkyhintaan vuokrata kiinteistön edelleen maakunnalle?

        Entä ne kunnat, joista lopetetaan kokonaan terveyskeskus maakunnan päätöksellä?


    • Anonyymi

      Soteuudistuksessa luvattiin kymmenen hyvää. Mutta taitaa mennä että tulee kymmenen huonoa. Omaishoitajiin iskee ekana säästöt. Palkkiot pienenee ja vapaapäivistä joutuu maksamaan. Ihan järjetöntä. Näin toimitaan niin hoitaja ei voi hakea vapaapäiviä. Kyllä herrat on viisaita. Mutta aluejohtajien palkoissa ei säästetä päinvastoin. Vittttttttuuuuuuuu näitä herroja

      • Anonyymi

        Virkamiesbyrokratia on periytynyt Suomeen Venäjältä.

        Itse asiassa suurin osa Suomen nykyisistä "aatelissuvuista" on Venäjän vallan aikaista virkamiesaatelia.


    • Anonyymi

      Kelatukiin pitää puuttua kovalla kädellä. Monta erilaista tukea voi hakea. Loppuis tuenpiirissä eläjät

    • Anonyymi

      Vuosisatoja vanhan läänilaitoksen romuttaminen 1990-luvulla oli järjetöntä.

      Järjetöntä oli myös lääkäreiden palkkojen nostaminen 20% vuosituhannen alkuvuosina mutta saman vaatimuksen epääminen hoitajilta.

      Järjetöntä on myös lääkärikunnan ylläpitämä psykopaattinen arvohierarkia, jossa lääkärit ovat huipulla ja hoitajat pelkkää ihmisjätettä.

      Sote-uudistus on pelkkää ideolgista toiveajattelua. Keskittäminen ei tuo säästöjä. Sote-uudistus rappeuttaa perusterveydenhuoltoa. Pienistä sairaaloista tulee entistä vähemmän houkuttelevia työpaikkoja lääkäreille. Kalliiden keikkalääkäreiden käyttö lisääntyy. Valtavat palkkaerot lääkäreiden ja hoitajien välillä ajaa hoitajia vaihtamaa alaa tai maata.

      Terveydenhuollon ongelmat on keikkalääkärien käyttöä ruokkiva keskittämisideologia sekä lääkäreiden ylimielisyys ja heille myönnetyt kohtuuttomat edut.

    • Anonyymi

      Yli puolet porukasta on sitä mieltä ettei tarvita. Eivät suostu ostamaan sikaa säkissä. Ihan sivistynyt johtopäätös näistä himmeleistä.

    • Anonyymi

      Edistyksellinen ja järkevä työnantaja maksaa lähihoitajille 18:-e tunti ja sairaanhoitajille 25:-e t plus lakisääteiset lisät päälle. Motivoitunut henkilöstö on iso voimavara.

    • Anonyymi

      Sotepalvelut parantuvat takuulla lisäämällä hallintoportaita. Tähänkään asti kunnan muonapalvelussa ei ole oltu varmoja, onko hoidokki sairaalassa vai kotona vai peräti kuntopolulla.

    • Anonyymi

      Tosiasia on, että sote-uudistuksen takana oli yli puolet suomalaisita. Ei sitä muuten olisi saatu läpi.

      Hyvää on se, että hyvinvointialueen valtuustoihin valittiin viisaiden äänestäjien toimesta monia terveydenhoidon asiantuntijoita. Enemmän osaamista suppeammalla alueella verattuna kunnan valtuustoihin, jotka käsittelevät kaikkea nuorisotyöstä vesijohtoverkkoon ja rakentamisesta kulttuuripalveluihin.

      Outoa, että joku voi sanoa, että uudistukset eivät onnistu. Kun katsoo taaksepäin, on terveydenhuollossa tehty todella hyviä uudistuksia ja se toimii mallikelpoisesti.
      Uudistuksissa on vielä sekin hyvä puoli että niitä ei hakata Mooseksen kivitauluihin, vaan virheet korjataan. Mikäli tämä malli ei kykene takaamaan tasavertaisia palveluita alueillaan, sitä voidaan tarkastella uudestaan

      • Anonyymi

        Kannatusta kansalaisten keskuudessa ei tiedetä, koska ei siitä mitään suoraa kansanäänestystä ole järjestetty. Kannatus ja vastustus olisivat luultavasti molemmat melko pientä, suurimmalle osalle asia on yhdentekevä.

        Loppujen lopuksi useimpia ihmisiä kiinnostanee vain se, saavatko he lain heille takaaman sosiaali- ja terveydenhoidon vai eivät. Tuskinpa useimpia ihmisiä kiinnostaa, miten sosiaali- ja terveydenhoito on organisatorisesti järjestetty.


    • Anonyymi

      Vaativan erikoissairaanhoidon keskittäminen ylipistosairaaloihin on tehnyt suuren palvelun koko suomalaisen lääketieteen kehitykselle. Erikoisaloilla hoidot ovat kansainvälistä huipputasoa.

      Kansanterveyslain mukainen hoitoonpääsy ja palveluiden saatavuus on vaikeutunut äärialueilla. Koska kehitys jatkuu edelleenkin tähän suuntaan, siihen kaivataan uusia innovaatioita. Ehkä aluelääkäreiden kotikäyntejä? Korona-aikana teimme ison digiharppauksen. Videovastaanotto on helpompi toteuttaa kuin fyysinen liikkuminen jonnekin vastaanottopaikkaan.

    • Anonyymi

      Täysin lääkäreistä riippuvaa ,miten uudistus toimii ,nykyinen mallikin
      oli lääkäreistä kiinni ja miten paljon lääkäreitä on
      ps .Valinnan vapaus on ollut jo voimassa v2015.

      • Anonyymi

        Vähän ovat kyllä auttaneet lisääntyneet resurssit, viimeistä huutoa olevat laitteet, innovaatioiden ottaminen käyttön. Sillä on saatu houkuteltua alojensa huippuja töihin. Koulutusmahdollisuudet ja kollegiaalinen tuki.
        Tays on päässyt hyvälle kehälle, maine kiirii.


    • Anonyymi

      Sote on hyvä ja rahat otetaan sitten omasta taloudesta ei velkarahalla. Mitä mieltä sosialistit on siitä, että ei enään velaksi elellä. Kunnollinen palkankorotus sitten sairaanhoitajille ja vanhustenhuolto pannaan kuntoo vai mitä sosialistit? Lasketaan vaikka ensin kansandedustajien palkkoja ja ohjataan ne rahat soteen vai mitä sosialistit?

    • Anonyymi

      Mikä sotessa muka on muutunut viimeisten vuosien aikana. Ei mitään uudistuksia ole tehty. Hallituskin taisi vain "palkata" lisää henkilöitä suunnittelemaan uusia sote ratkaisuja.
      Eduskunta ei osannut tehdä sotea
      Tuskinpa nämä uudetkaan henkilöt sen pätevämpiä tehtävään ovat. Eihän noilla ole edes samaa valtaa. Joutuvat luvan lähes kaikkeen kyselemään noilta kansanedustajilta...jotka ei siis kyenneet sotea uudistamaan.

    • Anonyymi

      Näkisi nyt ensin senkin ihmeen.

    • Anonyymi

      SOTE uudistus on mahtava.Koskaan ei mikään uudistus ole onnostunut näin nopeasti romahduttamaan jotakin ihmisten hengelle tärkeää järjestelmää.

      Välillä tuntui, että ehkä ei sittenkään... mutta nyt usko romahdukseen palautui, kun Krista Kiuru palaakin ministerin pestiin.

      Hoitajamitoituksesta ei anneta Kristan aikana tuumaakaan periksi, sillä sen avulla on jo nyt pystytty sulkemaan useita yksityisiä hoivakoteja.

      Jatkossa on mahdollista, että Krista pääsee käsiksi myös yksityisiin sairaaloihin, kunhan hoitajille tulee pakko mennä töihin julkisellepuolelle, jos siellä on hoitajapula uhkaamassa potilasturvallisuutta.

    • Anonyymi

      Miten kummassa montavuotta valmistelltu sote uudistus voidaan laittaa alkamaan kun ei suorittavat portaat ole saanut toiminta ohjeita nyt sitten vaan odotellaan josko joskus tulisi ohjeet. Ja kuka siitä kärsii no ainakin pitkäaikaista tehostettua palveluasumista tarvitsevat. Sovittuna oli palveluneuvojan kanssa neuvottelusta mutta peruttiin kun hän ei ollut saanut ohjeita miten toimia. Ja nyton kuitenkin melkeen kuukausi uudituksen alkamisesta

    • Anonyymi

      Minusta tilanne ei parantunut yhtään,ainoastaan lukittiin korkeapalkkaisia virkailijoita ja sehän maksaa,,, lisää byrokratiaa.

    • Anonyymi

      Sote on HYVÄ!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-188.png

      Koko julkinen terveydenhoito pitäisi lakkauttaa. Eeppisesti epäonnistunut varsinkin tuon valkoisen syöpäsienen hoidossa.

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-233.png

      Helposti ja halvasti oltaisiin saatu alta pois Sodium Bicarbonaatti hoidoilla sen sijaan että Suomalaiset kirjaimellisesti myrkytettiin käytännössä vuosikymmenien ajan ruumiille erittäin vaarallisilla kemikaaleilla!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-235.png

      Lisää aiheesta vielä tuolla mikäli siis mitenkään kiinnostaa.

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-189.png

      Juu ja tuossa vielä "jännä kuva" havainnollistamassa Sodium Bicarbonaatti hoitojen tehokkuutta kasvaimiin.

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-272.png

      Ja ihan sama vaikkapa kofeiini vaaroista puhuttaessa...

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-301.png

      Tai sitten varsinkin suonen sisäisistä C-vitamiinihoidoista joilla on monia ruumista sekä piristäviä että parantavia ominaisuuksia. Taas jälleen Suomalainen terveydenhoito epäonnistui halvan ja edullisen terveydenhoitomuodon tarjoamisessa Suomalaisille.

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-229.png

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-230.png

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-231.png

      Pääosin siksi että se ei rikastuttanut alan vauraita lahjoittajia eli näitä ns "Hyväntekijöitä"

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-288.png

      Joihin varsinkin Suomen poliittisella eliitillä käytännössä on erittäin voimakkaita kytköksiä!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2023/09/image-293.png

      Eli suoraan sanoen TERVE MENOA MINUN PUOLESTANI!!!

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/beed26f8-6f35-45a3-a0b2-32d2b7c23a6b

    • Anonyymi

      Aloittaja on pudonnut junassta,kun marin hallitus POTKAISTIIN PELLOLLE JA
      marin hallitus AJOI SOTEN MAALIIN .

      nyt pitää korjata valuvirheet eli ei pidä olla johtajien palkat PÄÄ ASIA.
      ne pitää leikata ja paljon.

    • Anonyymi

      Sote-uudistus ei ole hyvä eikä huono.

      Sote-uudistus ei ratkaise mitään ongelmia.

      Perusongelma on se, että rahat käytetään erikoissairaanhoitoon perusterveydenhuollon asemesta.

      Mitä vaikeammaksi pääsy perusterveydenhuoltoon tehdään, esim. lakkauttamalla terveyskeskuksia, sitä vähemmän ihmiset menee pikkuvauvojen takia terveyskeskuksiin ja sitä pahemmaksi ihmisten vaivat kehittyy ja sitä kalliimpaan erikoissairaanhoitoon päädytään.

      Vaiva, joka olisi alkuvaiheessa voitu hoitaa muutamalla satasella, voi maksaa satoja tuhansia tai jopa miljoonia kun vaiva on edennyt erikoissairaanhoidon hoitoa vaativaksi.

    • Anonyymi

      Aika huonolta vaikuttaa, kun 87-vuotias joutuu itse miettimään verenpaine lääkityksen lisäämistä ja vanhus siirsi verenpaine lääkkeen ottamisen iltaan, kun aamulla niin korkea verenpaine. Ei oteta vastaanotolle eikä oteta verikokeita! Niin, että silleen!

    • Anonyymi

      samaa paskaa eri paketissa

    • Anonyymi

      Erittäin huono, vanhuksia ei enää palvella ollenkaan, he saavat kuolla.

    • Anonyymi

      Hetken päästä saa kuolla kovien kipujen kanssa kotia ilman kivunlievitystä!

    • Anonyymi

      Virkamies koneisto pantu tappamaan loputki ihmiset maaseuduilta!

    • Anonyymi

      Miksi uudistus piti väkisten tehdä? Yksi väliorganisaatio lisää ja luulenpa että maksaa maltaita. Kaikki on sekaisin ja nyt oln valtava,tosi valtava rahapula. Siis miksi?

    • Anonyymi

      Kyllä jotain hyvääkin löytyy. ESIM.
      Köyhille ministereille tehtiin pieni palkankorotus, jotteivat joudu sosiaaliluukulta hakemaan vuokraavustusta.
      Minä eläkeläinen eläke 1677e. pärjään hyvin enkä mene kerjuulle sosiaalihuoltoon.
      Nälkään en kuole.
      Kaupat on täynnä ruokaa. Sukanvarteen voi aina laittaa vähän.
      5v. sitten, kun kävin lääkärillä niin arvauskeskuksen lääkäri kehui hoikkaa hyväkuntoista vartaloani, ja suolimutkakipuun ehdotti parantaa.
      Eihän köyhä voi olla kipeä, kun elää terveellisesti, hoikkaa
      Ainoa pahe minulla on, että rakastelen 78v. vaimoni liian usein, eikä hän saa nukka, silloin kun haluaa.

    • Anonyymi

      Uudistus tarvitaan ei voida loputtomasti kaikenlaisia vempuloita rahoittaa loputtomiin siihen kuuluu karsia turhia toimintoja vaikka se olisi osan mielestä väärin.

    • Anonyymi

      Hyviä leikkauksia hallituksella näin aluksi..ns."kuntoutumislaitoksissa annettavat lomailut lopetettava ja kiinteistöt matkailukäyttöön.Ei ole minkäänlaista näyttöä tms.miksi näitä kustannetaan valtion velkarahalla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2675
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2012
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1124
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      70
      988
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      910
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      276
      798
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      714
    Aihe