Mitä mieltä Rinta-Joupista ?

kumipyörillä50vuotta

Olenko ainoa joka yritettiin ryöstää keskellä kirkasta päivää, vai onko minulla kohtalotovereita ?
Ajatuksena oli vaihtaa matkailuauto uuteen tai mahdollisesti vähän käytettyyn, kuten esittelyautoon.
Yllätyksenä tuli kuitenkin noin 30 tuhannen arvoisen vaihtoauton suuri hintahaitari.
Tampere-Pori välillä asiaani hoitaneena yllättävintä oli kuitenkin se, että Porin Rinta-Jouppi tarjosi vaihdossa uuteen autostani 19500 hyvitystä ja toinen ääripää oli Ysitien auto, joka olisi ollut valmis ostamaan autoni 28000 euron hinnalla suoralla kaupalla, koska heidän valikoimasta ei tarpeisiimme sopivaa autoa löytynyt.
Yleisesti vaihtotarjoukset olivat välillä 24500 - 30000 euroa.
Suurimmaksi ongelmaksi ei kuitenkaan koitunut hinta, vaan uuden sopivan mallin löytyminen.
Vaihtoautoni yleinen pyyntihinta on ilmeisesti 33-35 tuhannen luokkaa ja auto on siis Hobby 500 2010 ja ajettu 60 tkm.
Vastaavassa tilanteessa olin Rinta-Joupin kanssa 90-luvun lopulla Fiat Punton kanssa.
Silloin kaksi vuotta vanhasta puntosta uuteen vastaavaan maksettiin Tampereen Delta-autossa 80000 markaa ja Seinäjoen Rinta-Jouppi tarJosi Ford Fiestaan 50000 markan hyvitystä.
Toki olisi saattanut olla silti parempi kauppa vaihtaa Fordiin, mutta lähinnä askarrutti tuo 30000 markkaa, mikä oli ainakin meidän perheelle iso raha.
Luulin että ajat ovat muuttuneet 20 vuoden aikana, mutta Rinta-Joupin hinnoittelu on ainakin omalla kohdallani säilynyt samansuuntaisena.

20

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuy54ytyy

      Roisto se on.
      Mutta samanlasia on myös Laakkonen, Kamux ja Saka on tulossa kovaa vauhtia.

      Vinkki joka on ilmainen. Kierrä nuo niin säästyt paljolta harmilta. Lompakko nääs tykkää.

      • PohjanmaalaistenPaskaa

        "Koko kansan autokauppaa" =kaikkeista yksinkertaisimmat ja hölmöimmät ihmiset tervetuloa tyhjennettäviksi


      • PersaukisilleOnKallista
        PohjanmaalaistenPaskaa kirjoitti:

        "Koko kansan autokauppaa" =kaikkeista yksinkertaisimmat ja hölmöimmät ihmiset tervetuloa tyhjennettäviksi

        Persaukisen purkaus. Ja molemmista päistä.


    • 0293

      Miksi autokauppiaalle ei riitä se, että saa katteen yhdestä autosta?
      Autonvaihto tulee aina kalliiksi, jos autonvaihtaja joutuu maksamaan
      molemmat katteet.

      • No_voi_miksi

        Vaihtokauppaa kun tehdään, niin siinä vastataan kahden auton virhevastuusta ja kahden auton kuluista, ja lisäksi jonkun täytyy taas tehdä myyntityötä myös senkin vaihdossa otetun auton eteen.... Ei se duunarikaan tee joka toista päivää ilmatteeksi töitä...


    • ulkoillen

      Eipä oikein ymmärrä tuollaista purkausta. Autokauppa on ihan vapaaehtoista, ja jos joku auto mieltä oikein nakuttaa niin sit on vaan kauppaa tehtävä. Toki jos on pelimies niin myy oman autonsa suoraan ja ostaa sitten mieluisen, ja jos usko omaan ajatteluun on viinaaki väkevämpää nii ostaa ensin sen uuden ja ryhtyy sitten myymään sitä vanhaa. Tällakin hetkellä nettiautossa on 1500 matkailuautoa myytävänä, luulis vanhan hukkaamisen olevan helppoa kun ei ton enempää verrokkeja ole? Sit kun omasi on seissyt siinä 10kk odotten ostajaa niin voit puntaroida asiaa uudestaan, autosi arvo kun on sinä aikana laskenut 3000 eskoa, ja se tarjokkien määrä netissä ei ole yhtään vähentynyt, lohdutukseksi vai aina laskea että autoa on 1 käynyt katsomassa, 7 soittanut ja 184 ehdottanut netissä vaihtoa ties mihin, käytettyyn kattopeltiin tai pikkuvikaiseen perinnelaituriin pälvijoella, laiturin poisvienti tietenkin omalla kulullasi.
      Autokauppa on aina tahdon-asia, mun mielestä siinä ei voi ketään huijata jos ei itse itselleen valehtelua lasketa.

      • Ybidsxdk

        Toisaalta...jos aloittaja pistäisi Hobbynsa myyntiin Nettiautoon tuolla 19 500 euron hintapyynnillä, niin se olisi myyty saman päivän aikana.

        Itse seurailen noita Nettimoton hintoja. Keskihintaiset prätkät seisoo myynnissä loputtomiin tai niin kauan kuin myyjä jaksaa toivoa ostajaa.
        Mutta jos tulee selvästi alihintainen hintapyyntö ( niikuin tuo Rinta-Joupin hyvitystarjous oli) , niin päivässä tai parissa on tavara myyty.


      • pkauppiasliitot.ry
        Ybidsxdk kirjoitti:

        Toisaalta...jos aloittaja pistäisi Hobbynsa myyntiin Nettiautoon tuolla 19 500 euron hintapyynnillä, niin se olisi myyty saman päivän aikana.

        Itse seurailen noita Nettimoton hintoja. Keskihintaiset prätkät seisoo myynnissä loputtomiin tai niin kauan kuin myyjä jaksaa toivoa ostajaa.
        Mutta jos tulee selvästi alihintainen hintapyyntö ( niikuin tuo Rinta-Joupin hyvitystarjous oli) , niin päivässä tai parissa on tavara myyty.

        ...mutta aloittajahan kertoi (valehteli), että eräskin liike olisi suoraan ostanut tuon kusipulkan 28000eurolla.

        Totuus aloituksen takana lienee se, että aloittaja on omiin (huonoihin) päätöksiinsä lopen uupunut ja kokee itsemurhaa helpommaksi hoitaa murheen siirto autoliikkeen syyksi. 90-luvulla koki tulleensa kusetetuksi 30000markan arvoisesti RJ:ssa ja vieläkin näivertää pientä ahdistunutta mieltä...


    • mitäsittten

      Jokainen tekee tavallaan, mitä itket, ostaminen ja myyminen on täysin vapaaehtoista.

    • kumipyörillä50vuotta

      Ei tässä ole ole kyse itkemisestä ja kute hyvin ymmärrän niin vapaaehtoista on auton vaihto.
      Ihmetyksen aiheena olikin lähinnä tämä valtava näkemysero sisäänostohinnoissa.
      Ei minun mielestäni Rinta-Jouppi myy selvästi muita liikkeitä halvemmalla autojaan, ainakaan ilmoitusten mukaan.
      Joupin rivistä löytyy vastaavia autoja ja pyyntihinnat yli 30 tonnia järjestäin. Kempeleen Joupilla Hobby 500 T 2010 on tällähetkellä halvin heidän konsernissaan, siis puoli-integroitu ja muuten lähes vastaava auto, mutta 100 tkm enemmän ajettu ja pyyntiä silti 31900 euroa.
      Toki liikkeen tarvitsee elääkseen saada voittoa, mutta kohtuus pitäisi kaikessa olla.
      Paremmin ymmärrettävää olisi tuollainen hinnoittelu jos kyseessä olisi hankalasti eteenpäin myytävissä oleva vaihtoauto, kuten paljon ajettu tai epäsiisti yksilö.
      Automme on kuitenkin vähänajettu ja kuuluu ryhmään nopeasti eteenpäin myytävät vaihtoautot.
      90-luvun Punto kauppa taas oli pakon edessä tehtävä ja siinä taas Delta-auto järjesti kohtuuhintaan tarvitsamamme takaovet autoon ( silloinen kulkuväline ).

      • Myy_se

        se sinne Ysitielle 28000 eurolla ja osta sitten semmoinen kuin tarvitset. Ei se hankalampaa ole :-)


      • Järk

        Rinta-Joupin poika on vuodesta toiseen Suomen parhaiten ansaitsevien joukossa. Jotainhan se tekee oikein. Esimerkiksi hyvittää vaihtoautosta järkihinnan.


    • kumipyörillä50vuotta

      Myydään tai vaihdetaan heti kun joku sopiva löytyy, ei sitä viitsi ilmankaan olla kun on tottunut että auto ob käytettävissä aina tarpeen tullen.
      Tälläkin kertaa autokaupoille ajaa pakottava tarve saada kuudelle rekisteröity menopeli alle ja asiaa vaikeuttaa se, että olen vahingosta viisastuneena sulkenut Italialaiset halpamerkit pois laskuista.
      Ennen Hobbya meillä oli vuoden 2004 Autoroller ja sen vaihto onnistui pienimmällä välirahalla loppujenlopuksi nykyiseen Hobbyyn.
      Toiseen halpamerkkiin vaihtaessa puhe alkoi aina jotekin sen suuntaisesti, että kun meillä on jo valmiiksi markkinoiden edullisimmat hinnat niin vaihtoauto hinnoitellaan nettohintaisena.
      Jos 2004 olisin vaihtanut alle Ci:n mikä jostain syystä houkutteli silloin, joutuisin nyt maksamaan yli 50000 euroa välirahaa muillekin kuin Joupille. Tässä todennäköisesti selviää 40000 eurolla.
      Tällä kertaa kaikki liikkeet ovat samalla lähtöviivalla, koska samantasoista kulkupeliä tilalle ollaan katsomassa.
      Verenpainetta nosti Joupin kohdalla lisää myös pieni seikka, jota ainoana liikkeenä kehtasivat kysyä tai sitten muut myyjät vaivautuivat itse papereista asian selvittämään.
      Huoltokirjaa taisivat kysyä kaikki, tai ainakin lupaa papereiden katsomiseen, mutta Joupilla "vaaditaan" kosteusmittaustodistus ennen kauppaa. Autosta kyllä löytyy koritarkastukset kirjasta jos osaa tai viitsii katsoa.
      Hyvää joulua vaan kaikille !

    • totuuspeliin

      Jos tämä juttu olisi edes osittain totta, niin toki heppu olisi myynyt vaununsa sillä 28000€ suoralla kaupalla. Niin hoopoa ei olekaan ettei olisi myynyt. Todellisuudessa Rintajoupilla taisi olla jotakin kiinnostavaa mihin aloittajan persaus ei riittänyt.

    • Rintajoupingille

      Käsittääkseni Rinta-Joupilla on käytössä sama "tilanteen mukaan kepillä jäätä"- taktiikka kuin useimmilla autoliikkeillä. Eli, jos asiakas vaikuttaa vähänkin sen oloiselta, että se voisi olla niin hölmö, että sikatarjous voisi mennä läpi, niin silloin sitä koitetaan. Nykyään se toimii tosin aniharvoin, sillä netistäkin on jokaisen helppo tarkistaa yleistä hintasoa, mutta tosiaan jos myyjä saa sellaisen käsityksen asiakkaasta, että se elää vielä viime vuosituhannella, niin ei se mitään maksa yrittää. Kyllä asiakas sitten varmasti mainitsee, jos pitää tarjousta todella huonona ja on kiinnostunut vaihtaa liikkeen tuotteeseen, että mikä se oikea tarjous on kun toisissa paikoissa tarjottiin kymppi enemmän hyvitystä. Siinä vaiheessa tyylikäs myyjä tarkistaa tarjouksen ja pahoittelee "mukavirhettään" esim. että oli katsonut mallin tai kilometrit tai jotain ja tekee asiallisen tarjouksen.

      Ja toki automyyjä voi oikeastikin tehdä hinnoitteluvirheen tai sitten suurten varastoarvojen vuoksi ei haluta ostaa mitään sisään paitsi jos halvalla saadaan. Omalta kohdaltani voin sanoa, että autoliikkeet ovat tehneet minun kannaltani myös positiivisia "hinnoitteluvirheitä" ja silloin on syntynyt kauppa aina nopeasti :) Tosin kertaakaan ei ole ollut kyseessä Rinta-Jouppi. Itse asiassa en ole siellä koskaan päässyt minkäänlaisiin kauppoihin eli en vaihto- enkä suorakauppaan. Kieltämättä kyllä minullakin on käsitys, että kyse on keskimääräistä parempaan katteeseen pyrkivästä autoliikkeestä. Mutta sehän on vain minun käsitys. Kyllä siellä varmaan moni on päässyt hyväänkin kauppaan - ainakin omasta mielestään. ( ja varsinkin myyjän ;):)))

    • ylivelkavalovilkkuu

      Taasen aika huvittava itku, jota en edes viitsinyt lukea, joitain kohtia pisti silmään:

      "joka olisi ollut valmis ostamaan autoni 28000 euron hinnalla suoralla kaupalla"

      Eikös tuo 31900,- PYYNTINEN auto olis kannattanut myydä sinne ja mennä hieromaan suoraa kauppaa siitä rintajoupilla olleesta, kiinnostavasta kohteesta...? Mutta, totuus kun on, ettei yksikään liike maksa 31900,- pyyntisestä 28000,- suoralla kaupalla, kun sen realistinen myynti on n. 30 000 ja siihen fiksauksaus, korjausvara (aina on kuitenkin jotain jonka yks. myyjä "unohtaa"), ehkä katsastus (todennäköistä) ym... virhevastuu. Eli mahdollinen kate jäisi sidottuun pääomaan nähden niin olemattomaksi, ettei kannata. Ja toinen erittäin todennäköinen syy oli loppuvelka, jota on enemmän kuin tuo 28 000,-, eli haaveena olis ollu 35-36000 hyvitys.....

      "Vastaavassa tilanteessa olin Rinta-Joupin kanssa 90-luvun lopulla Fiat Punton kanssa.
      Silloin kaksi vuotta vanhasta puntosta uuteen vastaavaan maksettiin Tampereen Delta-autossa 80000 markaa ja Seinäjoen Rinta-Jouppi tarJosi Ford Fiestaan 50000 markan hyvitystä."

      Just joo, punto ei maksanu uutenakaan 90 luvun lopulla 80 000mk, saati kaks vuotta vanhana...

    • kumipyörillä50vuotta

      Tässä taas osa teistä viisaiata ei näytä ymmärtävän yhtään mitään !
      Otatte kantaa asioihin mistä ette ota selvää, kun ette viitsi lukea ?
      Olisiko kuitenkin lukutaidon puute suurin ongelmanne asian suhteen...

      Rinta-Jouppi kun kauppaa tuota netin halvinta autoa hintaan 31900 euroa, ei kyse ole mielestäni vastaavasta ? Meidän autolla on ajettu 61 tkm ja Joupin autolla ilmoituksen mukaan 163 tkm !
      Tuossa on 100 tkm:n ero ja se tässä kohtaa tarkoittanaa pyyntihinnassa yli 5000 euron eroa.
      Ne teistä jotka ette ole olleet tekemisissä matkailuajoneuvojen kaupan kanssa, niin älkää vaivatko asialla päätänne. Siinä on suuri ero henkilöautokauppaan verrettuna.

      Puntolla oli ajettu 22 tkm vuonna 1998 ja siihen aikaan siitä todella sai lähelle uuden pyyntihinnan vaihdossa uuteen, toki varusteet nostaa välirahaa merkittävästi ns ovh hinnasta.
      Toiset renkaat, lohlolämmitin ja siihen aikaan jopa ilmastointi oli kallis lisävaruste, varsinkin tuollaiseen "kauppakassiksi" hankittuun kulkupeliin.

      Vähäjärkisten kanssa on turha yrittää keskustella mistään asiasta aiallisesti ja ne teistä jotka ajatte vielä kylää ympäri vanhalla takaveto Corollalla, niin älkää sotkeutuko aikuisten ihmisten asioihin kun ette niistä mitään ymmärrä !

      Hyvää uutta vuotta !

      • Matkailijaville

        Varsinkin 1980-luvulla vuoden vanhasta ajopelistä hyvitettiin uuteen vaihdossa hyvin. Sadan tuhaanen markan ajopelin pystyi vaihtamaan 10 000 markalla uuteen melkein vielä 2 vuoden kuluttua. Jos oli vähänajettu ja hyvinpidetty.

        Syy oli silloin osamaksukaupan säännöstely. Uuteen piti olla isompi omarahoitusosuus kuin käytettyyn autoon. Siksi vähän ajetut"lähes uudet" menivät heti kaupaksi liikkeestä, kun niitä säästöjä ei silloinkaan monella asiakkaalla ollut.

        Oma kokemukseni Rinta-Joupista: Pari vuotta vanhasta noin 25 000 euroa maksaneesta japaninautosta olisi hyvitetty 20 000 euroa matkailuautoon vaihdossa. Tuohan olisi tietysti ihan hiton hyvä tarjous.

        Ongelma oli matkailuauton hinnoittelu. Käytetty auto Joupilla oli jyvitetty 37 000 euroon ja tuotu Saksasta. Saksassa vastaavan hintapyynti oli noin 22 - 25 000 euroa. Ja näissähän ei ole autoveroa.

        En ole minäkään päässyt Rinta- Joupissa koskaan kauppoihin.


    • rintarosvotonrosvoja

      Ei myy jouppi halvalla edes potkulautaa, pyytää itse täyttä hintaa loppuunajetuistakin ja yrittää vaihdokin saada ilman.
      En päässyt minäkään kauppoihin, ei edes samalle planeetalle hintaneuvotteluissa.

    • Anonyymi

      No joo, olen minäkin käynyt rinta joupilla ja en enää.
      Toiminta malli on hellä sellainen että jos huomaat koeajon aikana jotain vikaa autosta ja kaupat estyvät tai siirtyvät havaitun vian havaittuasi.
      RJ:n kauppiaat kostavat tästä havainnosta ja yrittävät laskuttaa sinua koeajoon liittymään lappuun vedoten, oma vastuu on 1000 euroa ja sinä olet rikkonut auton.

      Eli Ei Ikinä Enää RJ:lle,,, nyt varmaan joku uskon veljeksistä suuttuu kun heidän epärehellisyys tuotiin taas esille, Niin uskon lakot ne pahimpia rovoja ovat.

      Vittuuntunut entin asiakas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3575
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      222
      3068
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2583
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2092
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2085
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1877
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1722
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1705
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      277
      1396
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1332
    Aihe