Planeettakunnat ilman tähtiä

Ikkremi

Voiko tähtienvälisessä avaruudessa olla omia planeettakuntia ilman tähteä? Niiden havaitseminen kuitenkin on nykyään täysin mahdontonta. Ei edes tiedetä aurinkokunnasta kaikkea. Onko lisää planeettoja.

19

610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjhkjhkjhkj

      Irralliset planeetet tuskin voivat muodostaa planeettakuntia. Yksittäisä planeettoja varmaan on muuallakin kuin keskustähtiään kiertämässä.

    • airfoiljokaeikirj

      Planeetta kunta ilman massiivista keskuskohdetta on melkein mahdoton yhtälö, Ylimäääriset linkoutuu äkkiä pois. Eikä jäisi kuin pari tähteeksi joita ei voi enää planeettakunnaksi sanoa.

    • Kuhansanon

      Aika massiivinen on esimerkiksi jupiter. Jos sen ympärille kerääntyisi pienempiä planeettoja.

      • gwerhgw

        Jupiterin suurin kuu Ganymedes on suurempi kuin planeetta Merkurius.

        Ganymedes siis luokiteltaisiin planeetaksi, jos se kiertäisi Jupiterin sijaan aurinkoa.

        Jos Jupiter taas kuvitteellisesti "heitettäisiin" ulos aurinkokunnasta, muodostaisi se tavallaan oman planeettakunnan avaruuteen ilman tähteä, eli Aurinkoa. Mikä ettei, luultavasti myös mainitsemasi kaltaisia kohteita on olemassa avaruudessa


    • Pienestä kaasukertymästä muodostuu pieni aurinkokunta, jonka keskus ei edes jaksa syttyä tähdeksi. Keskellä siis kaasujättiläinen ympärillään pienempiä. "Oikean" aurinkokunnan dynamiikka aurinkotuulineen puuttuisi, joten kaikki planeetat keskusmassa mukaanlukien olisivat kaasujättiläisiä pienellä kiinteällä ytimellä ja irtokaasua sekä pieniä hiukkasia kulkisi paljon planeettojen kiertoratojen puhdistaman alueen ulkopuolella.

      Täysin mahdollista, jopa todennäköistä. Kuvatun kaltainen "aurinkokunta" olisi hyvin kompakti, pitkäikäinen, hyytävän kylmä ja pimeä, joten erittäin vaikea havaita.

      • kjkhkjhkhkh

        Pyörrän pyhät puheeni. Jonkinlaisia planeettakuntia taitaa löytyä. Tosin ruskea kääpiö, joka ei aivan kykene käynnistämään fuusiota, laskettanee tähdeksi.


    • Kuupappa

      Joo, luulisin tuommoisia tähteä kiertämättömiä suhteellisen kookkaita kappaleita olevan vaikka kuinkakin paljon, mutta olisiko niitä kutsuttava joksikin muuksi kuin planeetaksi? Planeetta kun näyttää olevan määritelty aurinkoa tai tähteä kiertäväksi "melko" pallomaiseksi ratansa muista kappaleista puhdistaneeksi taivaankappaleeksi.
      Kaikki ketjuun toistaiseksi kirjoittaneet varmaan ymmärtävät ihan hyvin mitä aloittaja tarkoittaa planeetalla, minäkin. Semanttisesti ja pilkun tarkasti tulkiten planeetta tarvitsee kuitenkin vähintään yhden lähitähden (jota kiertää) ollakseen planeetta.

    • 09647647

      Pitäisi vaan päästä sinne tährienväliseen avruuteen riittävän nopella luotaimella pyöriin. Nykytekniikka siihen ihan sietämättömän hidas.

    • autuaantietämätön

      Anteeksi etukäteen tyhmät kysymykseni,
      Ovatko kaikki näkemämme taivaalla tuikkivat tähdet aurinkoja tai vain auringon valoa heijastavia planeettoja...tai vain erilaisia tuntemattomia ns. tähtiä joista ei tiedetä mitään?
      Ymmärrän oman planeettajärjestelmämme planeetat, jotka loistavat meidän auringosta, mutta entä muut kauempana, onko niilläkin aina oma aurinko?
      Miten ne pysyvät yksinään paikallaan ilman toista tähteä..tai se toinen ilman kolmatta?
      Loittonevatko koko ajan meistä alkuräjähdyksen myötä...tai pysyykö etäisyys koko ajan vakiona? - Jos pysyy, niin mikä ne kaikki tähdet ankkuroi paikalleen?

      • airfoiljokaeikirj

        Suunnilleen kaikki kohteet aurinkokunnan kohtioita lukuun ottamatta on tähtiä tai niiden kasautumia. Ainakin paljailla silmin havaittavat.
        Mikä pitää yksittöisia tähtiä paikallaan. Ei ne olekkaan paikallaan. suurinopeuksisia kappaleitahan ne ja painovoimat ohjailee niitä. Mekin liikumme auringon mukana muistaakseni 300-400km/s mutta matkaa on niin paljon tähtien välillä ettei liikettä huomaa edes ihmisiän aikana juurikaan ja eivät kirkkaat pisteet juurikään toisiinsa törmäile. Koska niitä kirkkaita pisteitä on tosi tolkuttomasti, sattuu tieten joskus sellainen törmäys. Niitä odotetaan innolla. ainahan kolarit, tähtienkin kesken ovat kiinnostavia. Mielestäni on laskettu yksi kolari mutta etäisyydestä johtue se on jo tainnut tapahtua, näemme sen muutaman vuoden kuluessa, kunhan valo sieltä saavuttaa meidät.


    • saattaapaolla

      ehkä se pimeä energia ,jota haetaan ,onki sitoutunut sellasiin

      • lkjlkjlkjlk

        Ei millään riitä massat.


    • kolmiomittausta

      Planeettoja on paljon, paljon enemmän kuin itse tähtiä. Luultavasti n. pari miljoonaa planeettaa ei loista meille kun massa on niin pieni, oma aurinko ei loista sinne asti, tai valo ei ole ehtinyt maahan.
      Myös planeetan oman valovoiman ollessa pieni, ei valo riitä maailmamme tekniikkaan tunnistaa se.

      • Kuupappa

        Nimimerkki kolmiomittausta kirjoittaa: "Planeettoja on paljon, paljon enemmän kuin itse tähtiä."
        Vaikuttaa uskottavalta.

        Nimimerkki kolmiomittausta kirjoittaa sitten: "Luultavasti n. pari miljoonaa planeettaa ei loista meille kun massa on niin pieni, oma aurinko ei loista sinne asti, tai valo ei ole ehtinyt maahan."
        Vaikuttaa perin vaatimattomalta. Kun pahoin vanhentuneen ja hyvin karkean arvion mukaan tähtiäkin voisi olla universumissa n. kvadriljoonan verran, olisi outoa ettei Maahan näkymättömiä planeettoja olisi merkittävästi paria miljoonaa enemmän.


    • Ressu1

      Kaikki näkemämme ovat tähtiä eli auringonkaltaisia paitsi ne muuta aurinkokuntamme planeetta jotka taivaalla ovat
      Sitäb en varmaksi tiedä mutta suurimmalla osalla taivaalla paljaalla silmällä näkyvistä tähdistä varmaan sisältää planeettoja..riippuu vähän tähden iästä

      Kaikki paljaalla silmällä näkyvät tähdet kuuluvat galaksiimme ne liikkuvat mutta eivät karkas ne pitää paikallaan gravitaatio

      • Kuupappa

        Samaa mieltä Ressu1:n kanssa. Semmoista ajatusta näkyy kyllä esitetyn, että oikein halvatun pitkien aikojen kuluessa galaksitkin viimein "höyrystyisivät" tähtien karkaillessa keskinäisten lähiohitusten annettua joillekin runsaasti lisävauhtia ja uusien syntymisen ehdyttyä kaasu- ja molekyylipilvien kuluttua loppuun.
        Ajatusta tukee että Linnunradastakin on löytynyt tähtiä, jotka suuren nopeutensa takia ovat karkaamassa tähtien väliseen avaruuteen. Useimpien niistä on laskettu havaittujen ominaisliikkeiden perusteella saaneen kovan vauhtinsa galaksin keskustan lähistöllä (missä mm. keskimääräistä suurempi tähtitiheys lisää gravitaatiolinkojen toteutumistaajuutta).


    • sielänepyörii

      On mahdollista että muutamia planeettoja on lukkiutunut toisiinsa, ja kiertävät ratoja vaikka keskellä ei ole yhtään mitään. Aurinkojahan tiedetäänkin näin tekevän, mutta planeetoja ilman aurinkoa on mahdoton havaita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3620
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2972
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2870
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2748
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2663
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2445
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      2130
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1887
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1817
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      181
      1810
    Aihe