Mitä tarkoittaa kermamaito?

Olen kyllä leiponut ja kokkaillut paljonkin mutta en ole ihan oikeasti aiemmin törmännyt tuohon. Pikaisella googlailullakaan en saanut täyttä selvyyttä..

Tarkoitus tehdä suolaisia muffineja. Ohjeessa lukee 2 dl kermamaitoa. No, ilmeisesti kerman ja maidon sekoitusta, mutta mitähän kermaa tuolla tarkoitetaan tai lähinnä mietin vaikuttaako se jotenkin olennaisesti onnistumiseen että mitä käyttää, tai voiko käyttää esim. pelkkää kermaa tai pelkkää maitoa. Tai jos näiden sekoitusta, niin onko se puolet ja puolet vai kuinka... Kaapissa olisi 15% ruokakermaa ja kevytmaitoa..
Ilmoita


Esim. https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/raparperikiisseli-kermamaidon-kera/5667674 eli puolet kermaa ja puolet maitoa. Ruokakermasta tuskin onnistuu, käytä mieluummin kuohukermaa, joka on maultaan luontaisesti makeampaa kuin vispikerma.
Ilmoita
Nesteeks käy ylipäätää mikä vaa, oma miele mukaa! Kermalla saat kyllä makoisammat.
Ilmoita
15% ruokakerma käy mun mielestä ainoastaan kastikkeisiin... Käytä kuohukermaa
Ilmoita
Hmm, onko ihan alkuperäinen suomalainen ohje vai käännösresepti? Esim. engl. kielen sana 'buttermilk' (piimä) tulee myös mieleen tuosta kermamaidosta. Kävisikö siihen ohjeeseen nesteeksi myös piimä?
Ilmoita
Vanha käsite. Tarkoittaa sitä kun seisoneen maidon pinnalta otettiin ns. pintakerma ja siihen maitoa sekaan - se on kermamaitoa.
Kahvikermaa saatiin samalla menetelmällä, mutta siihen otettiin maitoa sekaan mahdollisimman vähän.
Kun kerma oli kuorittu pinnasta pois, niin jäljelle jäänyt "vähärasvainen maito" on kuorittua maitoa. Ehkä "ykkösmaito" vastaa vanhan ajan kuorittua maitoa.

Nykyisin kermamaito tehdään maun mukaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mitä tarkoittaa kermamaito?

Olen kyllä leiponut ja kokkaillut paljonkin mutta en ole ihan oikeasti aiemmin törmännyt tuohon. Pikaisella googlailullakaan en saanut täyttä selvyyttä..

Tarkoitus tehdä suolaisia muffineja. Ohjeessa lukee 2 dl kermamaitoa. No, ilmeisesti kerman ja maidon sekoitusta, mutta mitähän kermaa tuolla tarkoitetaan tai lähinnä mietin vaikuttaako se jotenkin olennaisesti onnistumiseen että mitä käyttää, tai voiko käyttää esim. pelkkää kermaa tai pelkkää maitoa. Tai jos näiden sekoitusta, niin onko se puolet ja puolet vai kuinka... Kaapissa olisi 15% ruokakermaa ja kevytmaitoa..

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta