Pizzan salaiset aseet

Hei vaan, olen kirjoitellut tänne nimimerkillä pitsamamma muun muassa ranskalaisesta pitsasta. Olenkin saanut näistä palautetta. Olen kertonut salaisesta aseestani, smetanasta mikä antaa mehevyyttä pitsaan mitä täydentää ihanasti sulanut edam. Olen silti ihmetellyt että jokin puuttuu vielä aidosta mausta. Keskustelin eräänä päivänä ystävän kanssa, hän työskentelee oikeassa pitseriassa, rossossa. Hän opasti minua laittamaan pitsaan oreganoa ja se auttoi, nyt minulla toinen salainen ase, halusin sen jakaa täällä! Herkutteluhetkiä kaikille!
Ilmoita

Ainahan pizzoihin on oreganoa laitettu, pohja kastikkeseen sekä pinnalle.
Myös juusto pohjalle kastikkeen päälle sekä pinnalle.
1 VASTAUS:
Aikoinaan 80-luvulla kokeiltiin rakuunaa pizzan päälle syynä tähän oli se että tykkimiehessä ja jääkärissä oli liian sitkeä liha..
+Lisää kommentti
Aurajuustoa smetanan joukkoon tulloo maukasta
Ilmoita
Oregano on Mäkimeirami.
Ilmoita
Suosittelen kaikkia kokeilemaan oreganoa pitsassa, se antaa aidon maun. Paljastan vielä yhden salaisuuden. Lidilissä on ihanan rasvaisia ranskalaisia edam-juustoja kätevästi viipaloituna. Ne antavat ihanan maun. Minulle joskus irvaillaan täällä edamin käytöstä. Kokeilin kerran buffala mozzarellaa ja sain hyytävän palautteen lapsilta. Emmentalit ovat kitkeriä lasten suuhun. Hyviä pitsahetkiä. Olen myös kiinnostunut iranilaisesta ruuasta, mitähän jännää laitetaan pitsaan satujen bagdadissa? Ei kai sentään kamelia?
1 VASTAUS:
Eikö sitä nyt oreganoa ole käytetty aina pizzaan? Olen itse syönnyt kotitekoista pizzaa ensimmäisen kerran yli 40 vuotta sitten ja silloinkin oreganoa oli laitettu pizzaan mausteeksi.

Nuo juustot on sitten makuasia, itse käytän mitä juustoa sattuu löytymään, yleensä säästellään loppukannikoita juustoista pizzaa varten. Pizzahan on sellainen italiailaisten pyttipannu, että ainekset tulee siitä mitä sattuu olemaan. Pohjankin voi pizzaan tehdä niin monella lailla. Meillä vaimoni käyttää perunamuusia taikka perunamuusijauhetta pizzapohjaan vehnäjauhojen joukossa. Minä teen pizzapohjan vehnäjauhojen kanssa lähes perinteisesti, öljyn kaadan jostain salaattipurkista taikka jos teen säilykekalasta, niin ne kalapurkin öljyt pohjaan taikinan joukkoon.

Täytteet pizzaan tulee juuri niistä mitä nurkista löytyy, eli tomaattipyre, tomaattimurskat, matkasta väsähtäneet tomaatit, ketsupinloput jne. kalasäilykkeet mitä sattuu olemaan ja sitä oreganoa runsaasti, sekä päälle juustoraastetta tuhdisti. Soijarouheesta saa hyvän pizzan, sekä jauhelihasta, ylipäiväyksen leikkeleet kelpaa hyvin pizzan täytteisiin. Jopa auton alle jäänneestä jäniksestä tai supikoirasta tulee jauhelihana hyvää pizzan täytettä. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/juhlaruokaa-yliajetusta-supikoirasta-1.68608

Tuossa nyt kuitenkin ihan perinteinen tonnikalapizza perjantaina perheelle uunipellillä https://aijaa.com/4bQgVF https://aijaa.com/5ljAm7
+Lisää kommentti
Rosso on paskaa eikä se ole mikään pitsa, se on PIZZA! Myös Lidl on paska mesta. Kunnon PIZZA pitää syödä PIZZA on hyvää PIZZA elämän tukipylväs PIZZA paistetaan PIZZA syödään eikä mikään paska junttien homo pitsa. P I Z Z A
Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pizzan salaiset aseet

Hei vaan, olen kirjoitellut tänne nimimerkillä pitsamamma muun muassa ranskalaisesta pitsasta. Olenkin saanut näistä palautetta. Olen kertonut salaisesta aseestani, smetanasta mikä antaa mehevyyttä pitsaan mitä täydentää ihanasti sulanut edam. Olen silti ihmetellyt että jokin puuttuu vielä aidosta mausta. Keskustelin eräänä päivänä ystävän kanssa, hän työskentelee oikeassa pitseriassa, rossossa. Hän opasti minua laittamaan pitsaan oreganoa ja se auttoi, nyt minulla toinen salainen ase, halusin sen jakaa täällä! Herkutteluhetkiä kaikille!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta