Kukkakaali ... vihannestiskeillä?

MOI!

jätinpä aamupäivällä espanjalaisen kukkakaalin kauppaan, vaikka mielteki..
Olen ihmetellyt miksi niihin jätetään vihreitä "suojalehtiä" niin paljon varmaan 1/3 painosta.
Llinkissä olevan jutun mukaan ne suojalehdetkin voi häyrystää.
hyörystääkö joku palstan lukijoistakin?
Ajateelin kysäistä ennen kuin kokeilen,
http://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201803012200781177_rh.shtml

onko ne suojalehdet käyttökelpoisia vai roskiin?

5

470

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DF123

      Itse revin ne lehdet siinä vihannestiskillä pois. Joku sanoo että ei niin saa tehdä mutta en ole ainakaan itse parinkymmenen vuoden aikana törmännyt kauppiaaseen joka kieltäisi

    • ainiitäaikoja

      Olin joskus kesätöissä ruokakaupassa vuonna risti ja puu ja silloinen kauppias käski riipiä niitä enimpiä suojalehtiä pois, kun ihmiset kuitenkin tekee niin ja ne saa siistimmin, nätimmin ja houkuttelevammin pinottuakin tällä tavoin, ei kuitenkaan kaikkia koska ne myös suojaavat sitä kaalia esim. kuljetuksen aikana. Tosin aikakausi oli silloin 80-luku ja kauppatavat erilaiset ehkä kuin nykyliideleissä? Ne suojalehdet oli ns. poisheitettävää roskaa ja kelpasivat kyllä meidän kaninomistajatyöntekijöille kotiin viemiseksi pupuille :)

    • cabbagegarbage

      Jos ne lehdet ovat vihreitä ja siistin näköisiä niin aivan hyvin voi valmistaa ruoaksi - itseasiassa kukkakaali on yksi niistä harvoista kasviksista, jotka voi valmistaa kokonaan ruoaksi - myös varsi kelpaa hyvin ravinnoksi eli varsi kuoritaan ja pilkotaan, siistit lehdet kokonaisina, kukinnot paloitellaan ja keitetään/höyrystetään kypsiksi, mutta napakoiksi.

      Lehtikaali on kaaleista ainoa, josta en ole onnistunut tekemään koskaan mitään syötäväksi kelpaavaa, mutta eihän se kelpaa edes etanoille, jotka syövät muut kaalit hyvinkin liian mieluusti.

      • montatapaa

        Kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali ovat ainoat kaalit joita voi syödä kypsennettynä.
        Lehtikaali on helpoin, keskiruoti pois ja leikataan silpuksi, pannulle hieman öljyä ja suolaa, nopeasti kuumalla pannulla paisto ja valmista tuli.

        Kukkakaalin peitinlehtiä en syö.


    • Moit!
      Kiitti! minäkun olen aina riitpiny suojalehdet roskiin... täytyy vaihtaa tapaa.. espanjalaisissa niiitä sitten onkin..

      Lehtikaalista sen verta, jotta i kokki Kolmonen, jossain Yle areenan syövereistä löytyi pari-kolme vuotta sitten, jotta hänellä on ollut kiinasta vieras tekemässä "kiinalaista kanakeittoa" siihen suikaloitiin lehtikaalia purjoo, paprikaa, porkkanaa, sieniä ja tieten kanaa, muut lisukkeet on balsami viinietikka, seesamiöljyä... , tulee syötävää.. https://areena.yle.fi/1-3540175

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      85
      7505
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      96
      5424
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      261
      4669
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      44
      4555
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      64
      3302
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2728
    7. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2378
    8. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      51
      2362
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2352
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2214
    Aihe