Suhteellisen isokokoinen vuoka, että mahtuu pari litraa makaroonilaatikkoa.
Älä käytä pakasteita, niistä jää vaan paha mieli. Tuoretta, tai parempi kun ei laita ollenkaan. Paista voilla, jos mahdollista, tai lisää voin kaveriksi oliiviöljyä, niin paistokesto paranee. Älä laita kasvilevitteitä, niissä on vettä.
Sipuli, pekonia, jauhelihaa.
Pussillinen makarooneja.
Paketti Mustaa Koskenlaskijaa. Vettä. Liemikuutio.
Vähän voita paistamiseen ja vuokan voiteluun
Suolaa
Jotain pippuria
(Jotain juustoraastetta)
(Korppujauhoa, jos haluaa leivittää vuokan)
Vettä sellanen reilu puolilitraa kattilaan, liemikuutio perään. Kiehauta. Sotke juustot sekaan, pikkupaloina, ja hämmennä jollain vispilällä tasaiseksi. Saa jäädä aika liruksi, ei haittaa, ei ole tarkoitus tehdä kastiketta. Maistele suola, lisää sitä jos haluat. Voi laittaa vähän pippuriakin. Jos haluaa, ei hitunen muskottipähkinäkään haittaa. Nosta kattila sivuun, ei tarvitse keitellä, kun juusto on sulanut joukkoon.
Laita uuni lämpenemään, jotain 210C tai sellaista, ei yli 225C.
Paistetaan hienonnetut sipulit ja pekonit suunnilleen puoleen väliin (ei ruskea, mutta alkaa rasvaa irtoamaan), jauhelihat pikkupaloina sekaan, paistetaan kypsäksi, seos saa olla rakenteeltaan melko tasainen, tai jos tykkää kokkareisesta niin sitten kokkareinen. Kokkareistakaan ei välttämättä tarvitse paistaa ihan kypsäksi, tulee kypsymään kuitenkin uunissa. Lisätään pippuria. Suolaakin voi laittaa, mutta maistele se ensin, pekoneissa on yleensä suolaa.
Avaa makaroonipussi. Kippaa makaroonit ja pannulla paistetut vuokaan ja sekoita keskenään. Kaada juustoliemi päälle siten, että kaikki vuokassaolevat makarooniseokset peittyy kunnolla, silloin on tarpeeksi kun näyttää siltä, että osa makarooneista kelluu. Jos näyttää jäävän vajaaksi, vettä voi lisätä. Hämmentele hieman, että vuoka täyttyy tasaisesti. Työnnä uuniin.
Valmistuu noin puolessa tunnissa. Välillä voi käydä hämmentämässä. Jos haluat laittaa juustoraastetta, hämmennä noin puolessavälissä, tasaile päältä, laita juustoraasteet ja paista loppuun noin 15min ajan.
Ruoka on valmis, kun makaroonit on pehmenneet ja nesteet imeytyneet. Nosta uunista ja anna vetäytyä 10min.
Tuunaaminen 1->2->3:
1) Lisää sipuli-pekoni-jauhelihan joukkoon 1rkl pyrettä ja 1prk tomaattimurskaa. Mausta tämä seos oregaanolla ja basilikalla. Tuoreet yrtit maistuu aina kivalta. Valmiiksi yrttimaustetut tomaattimurskat on kans ihan jees. Persiljakin toimii. Voi olla, että juustolirua jää hieman yli, koska tähän tuli pari desiä lisää nestettä tomaattimurskan mukana.
2) Lisää yllämainittuun keittojuureksia (valmiit keittojuuressekoitukset toimii hyvin, joskin lanttua ei tarvitse ihan niin paljoa laittaa), tällöin kypsennys kestää hieman kauemmin, mutta mitä pienemmät palat sen nopeammin valmistuu.
3) Yllämainittuihin, paista mukaan herkkusieniä, hienonna ja käännä sienet joukkoon suurinpiirtein samaan aikaan, kun lisäät jauhelihan.
Makaroonilaatikko
Ruokaperintöopas
1
566
Vastaukset
- Kokeilin
Tuli aika erilaista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k502224Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82922Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11904Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖23874- 68863
Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt51821Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me117816Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49749Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu9743vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22733