Kalapuikot rapeiksi?

jokunen

Miten kalapuikot saa rapeiksi? Kertokaas jotain niksejä.

14

9192

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalan kaveri

      Kalapuikkojen kohdalla aloittaisin siitä, että aukaisen roskiksen ja heitän puikot sinne, seuraava vaihe on kalan osto, eli kalakauppaan ja oikeaa kalaa kehiin.
      Voita valurautapannuun ja maustetut, ehkä leivitetytkin, kalanpalat paistumaan. Kovin kuumassa ei saa paistaa, kala menee pilalle, rapeaa saa vain hyvin ohuista paloista esim. ahvenfile, kuhafile tai ohueksi leikattu lohi.

      Toivottavasti löydät oikeaa kalaa sen puikon tilalle.

      Terveisin

      kalakaveri

      • Kokki

        Voi kaiken maailman pösilöitä sitä onkin päässyt tietokoneen ääreen ja mielipiteitänsä muille jakelemaan. Jos joku haluaa syödä kalapuikkoja se hänelle suotakoon. Jos joku haluaa syödä Savoyssa, se hänelle suotakoon.

        Kala ei mene pilalle korkeassa lämpötilassa paistamisesta. Nahalliseen kalaanhan ei paistamalla muuten saa rapeaa pintaa kuin kuumalla pannulla. Voita on turha käyttää koska sen hera palaa korkeissa lämpötiloissa. Toki sitä voi lopuksi heittää pannulle ja valella sulaneella voilla sitten kalaa. Paistamiseen käy oivasti kirkastettu voi ja miksei tavallinen rypsiöljykin. Siinähän ei ole pahemmin makua. Eli se ei sinänsä lisää omaa makuaan kalaan.

        Valurautapannukaan ei ole mikään pakko. Nykyaikaiset teflonpannut ehjine pinnoitteineen käyvät vallan mainiosti kalan paistoon.


      • Kåkken
        Kokki kirjoitti:

        Voi kaiken maailman pösilöitä sitä onkin päässyt tietokoneen ääreen ja mielipiteitänsä muille jakelemaan. Jos joku haluaa syödä kalapuikkoja se hänelle suotakoon. Jos joku haluaa syödä Savoyssa, se hänelle suotakoon.

        Kala ei mene pilalle korkeassa lämpötilassa paistamisesta. Nahalliseen kalaanhan ei paistamalla muuten saa rapeaa pintaa kuin kuumalla pannulla. Voita on turha käyttää koska sen hera palaa korkeissa lämpötiloissa. Toki sitä voi lopuksi heittää pannulle ja valella sulaneella voilla sitten kalaa. Paistamiseen käy oivasti kirkastettu voi ja miksei tavallinen rypsiöljykin. Siinähän ei ole pahemmin makua. Eli se ei sinänsä lisää omaa makuaan kalaan.

        Valurautapannukaan ei ole mikään pakko. Nykyaikaiset teflonpannut ehjine pinnoitteineen käyvät vallan mainiosti kalan paistoon.

        Laitetaan puikot aromipesään hautumaan. Savoyssa muuten kala paistetaan aina oikeassa voissa eikä missään gheessa tai teollisuusrypsiöljyssä.

        Sole a la meuniere ja paistetut silakat olisivat todella outoja jossain hydrauliikkarypsiöljyssä paistettuna. Se voin valkuais- ja hera-aines on yksi makuun vaikuttava tekijä, joten jos siitä luopuu voi sanoa hyvästit perinteiselle maulle.


      • kalapuikkoilija

        siitä paketista vain roskikseen ,kääk kääk kääk.Muuten mistä arvelisit kalapuikot tehty,oikein oikeasta kalasta ne kalapuikotkin avat(turska) tehty.Minusta tuo ahven on maailman kehnoin kala maultaan aivan kuin saappaaanvartta paistelisi.Hauessa alkaa jo olla makua.


    • fisupuikko

      No rapeita kalapuikkoja saat taatusti, siten, että: ensinnäkin älä laita pannulle kuin pieni kokkare voita tai margariinia toiseksi älä paista kannen kanssa.
      Kääntele puikkoja usein ja paista miedolla lämmöllä kunnes puikot ovat ruskeita.
      Välttämättä et tarvitse rasvaa ollenkaan.

      • Kokki 3:nen

        jaa, mää ainakin saan rapeita puikkoja silleen, että ei hirveesti rasvaa, suht kuuma pannu eikä kääntele niitä paljo yhtään, näin myöskään taikinakuori ei hajoo, koska silleen ne on mukavampi syödä


      • kels
        Kokki 3:nen kirjoitti:

        jaa, mää ainakin saan rapeita puikkoja silleen, että ei hirveesti rasvaa, suht kuuma pannu eikä kääntele niitä paljo yhtään, näin myöskään taikinakuori ei hajoo, koska silleen ne on mukavampi syödä

        Rapeet puikot tulee, kun laittaa ne rasvattuun melko kuumaan pannuun jäisinä, antaa kypsyä 2-3 minuuttia ja kääntää toisen puolen, 2 minuuttia riittää. Muutama tippa sitruunaa pinnalle ja tarjoa heti kuumana. Puikkoja ei saa polttaa eikä niitä saa paistaa liikaa. Kullankeltaisina parasta.


      • oinkkelikoinkkeli

        eiiih transrasvoja'!!! Kunnon voita eli kovaa eläinperäistä rasvaa se pitää olla AAAAhhh!


    • Uunissa

      Uunissahan niistä saa rapeita, kun paistaa tarpeeksi korkeassa lämpötilassa.

      • bulkkiruokaa arkena

        Uunissa minäkin niitä olen rapeaksi saanut. Sitäpaitsi on helppoa ja saa isomman erän kerralla.


      • fishfingerlover

        komppaan. :)


    • öljylijä

      tuossa friteekeittimessäni pidän 150 asteessa niitä 4minuuttia, kaadan ne suoraan paketista siihen ritilään.(paneeratut kalapuikot).

    • simppelii

      Öljy pannulle ja kuumaksi, kalapuikot pannulle ja paistaen kuumassa öljyssä pari minsaa per puoli.

    • Kgihk

      Stoopp. Ensin keitellään mausteliemessä missää on sipulia. Sitten kaasugrilliin. Kyllä me suomaliset osataan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe