Miten kalapuikot saa rapeiksi? Kertokaas jotain niksejä.
Kalapuikot rapeiksi?
14
9761
Vastaukset
- kalan kaveri
Kalapuikkojen kohdalla aloittaisin siitä, että aukaisen roskiksen ja heitän puikot sinne, seuraava vaihe on kalan osto, eli kalakauppaan ja oikeaa kalaa kehiin.
Voita valurautapannuun ja maustetut, ehkä leivitetytkin, kalanpalat paistumaan. Kovin kuumassa ei saa paistaa, kala menee pilalle, rapeaa saa vain hyvin ohuista paloista esim. ahvenfile, kuhafile tai ohueksi leikattu lohi.
Toivottavasti löydät oikeaa kalaa sen puikon tilalle.
Terveisin
kalakaveri- Kokki
Voi kaiken maailman pösilöitä sitä onkin päässyt tietokoneen ääreen ja mielipiteitänsä muille jakelemaan. Jos joku haluaa syödä kalapuikkoja se hänelle suotakoon. Jos joku haluaa syödä Savoyssa, se hänelle suotakoon.
Kala ei mene pilalle korkeassa lämpötilassa paistamisesta. Nahalliseen kalaanhan ei paistamalla muuten saa rapeaa pintaa kuin kuumalla pannulla. Voita on turha käyttää koska sen hera palaa korkeissa lämpötiloissa. Toki sitä voi lopuksi heittää pannulle ja valella sulaneella voilla sitten kalaa. Paistamiseen käy oivasti kirkastettu voi ja miksei tavallinen rypsiöljykin. Siinähän ei ole pahemmin makua. Eli se ei sinänsä lisää omaa makuaan kalaan.
Valurautapannukaan ei ole mikään pakko. Nykyaikaiset teflonpannut ehjine pinnoitteineen käyvät vallan mainiosti kalan paistoon. - Kåkken
Kokki kirjoitti:
Voi kaiken maailman pösilöitä sitä onkin päässyt tietokoneen ääreen ja mielipiteitänsä muille jakelemaan. Jos joku haluaa syödä kalapuikkoja se hänelle suotakoon. Jos joku haluaa syödä Savoyssa, se hänelle suotakoon.
Kala ei mene pilalle korkeassa lämpötilassa paistamisesta. Nahalliseen kalaanhan ei paistamalla muuten saa rapeaa pintaa kuin kuumalla pannulla. Voita on turha käyttää koska sen hera palaa korkeissa lämpötiloissa. Toki sitä voi lopuksi heittää pannulle ja valella sulaneella voilla sitten kalaa. Paistamiseen käy oivasti kirkastettu voi ja miksei tavallinen rypsiöljykin. Siinähän ei ole pahemmin makua. Eli se ei sinänsä lisää omaa makuaan kalaan.
Valurautapannukaan ei ole mikään pakko. Nykyaikaiset teflonpannut ehjine pinnoitteineen käyvät vallan mainiosti kalan paistoon.Laitetaan puikot aromipesään hautumaan. Savoyssa muuten kala paistetaan aina oikeassa voissa eikä missään gheessa tai teollisuusrypsiöljyssä.
Sole a la meuniere ja paistetut silakat olisivat todella outoja jossain hydrauliikkarypsiöljyssä paistettuna. Se voin valkuais- ja hera-aines on yksi makuun vaikuttava tekijä, joten jos siitä luopuu voi sanoa hyvästit perinteiselle maulle. - kalapuikkoilija
siitä paketista vain roskikseen ,kääk kääk kääk.Muuten mistä arvelisit kalapuikot tehty,oikein oikeasta kalasta ne kalapuikotkin avat(turska) tehty.Minusta tuo ahven on maailman kehnoin kala maultaan aivan kuin saappaaanvartta paistelisi.Hauessa alkaa jo olla makua.
- fisupuikko
No rapeita kalapuikkoja saat taatusti, siten, että: ensinnäkin älä laita pannulle kuin pieni kokkare voita tai margariinia toiseksi älä paista kannen kanssa.
Kääntele puikkoja usein ja paista miedolla lämmöllä kunnes puikot ovat ruskeita.
Välttämättä et tarvitse rasvaa ollenkaan.- Kokki 3:nen
jaa, mää ainakin saan rapeita puikkoja silleen, että ei hirveesti rasvaa, suht kuuma pannu eikä kääntele niitä paljo yhtään, näin myöskään taikinakuori ei hajoo, koska silleen ne on mukavampi syödä
- kels
Kokki 3:nen kirjoitti:
jaa, mää ainakin saan rapeita puikkoja silleen, että ei hirveesti rasvaa, suht kuuma pannu eikä kääntele niitä paljo yhtään, näin myöskään taikinakuori ei hajoo, koska silleen ne on mukavampi syödä
Rapeet puikot tulee, kun laittaa ne rasvattuun melko kuumaan pannuun jäisinä, antaa kypsyä 2-3 minuuttia ja kääntää toisen puolen, 2 minuuttia riittää. Muutama tippa sitruunaa pinnalle ja tarjoa heti kuumana. Puikkoja ei saa polttaa eikä niitä saa paistaa liikaa. Kullankeltaisina parasta.
- oinkkelikoinkkeli
eiiih transrasvoja'!!! Kunnon voita eli kovaa eläinperäistä rasvaa se pitää olla AAAAhhh!
- Uunissa
Uunissahan niistä saa rapeita, kun paistaa tarpeeksi korkeassa lämpötilassa.
- bulkkiruokaa arkena
Uunissa minäkin niitä olen rapeaksi saanut. Sitäpaitsi on helppoa ja saa isomman erän kerralla.
- fishfingerlover
komppaan. :)
- öljylijä
tuossa friteekeittimessäni pidän 150 asteessa niitä 4minuuttia, kaadan ne suoraan paketista siihen ritilään.(paneeratut kalapuikot).
- simppelii
Öljy pannulle ja kuumaksi, kalapuikot pannulle ja paistaen kuumassa öljyssä pari minsaa per puoli.
- Kgihk
Stoopp. Ensin keitellään mausteliemessä missää on sipulia. Sitten kaasugrilliin. Kyllä me suomaliset osataan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023