Kalapuikot rapeiksi?

jokunen

Miten kalapuikot saa rapeiksi? Kertokaas jotain niksejä.

14

10468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalan kaveri

      Kalapuikkojen kohdalla aloittaisin siitä, että aukaisen roskiksen ja heitän puikot sinne, seuraava vaihe on kalan osto, eli kalakauppaan ja oikeaa kalaa kehiin.
      Voita valurautapannuun ja maustetut, ehkä leivitetytkin, kalanpalat paistumaan. Kovin kuumassa ei saa paistaa, kala menee pilalle, rapeaa saa vain hyvin ohuista paloista esim. ahvenfile, kuhafile tai ohueksi leikattu lohi.

      Toivottavasti löydät oikeaa kalaa sen puikon tilalle.

      Terveisin

      kalakaveri

      • Kokki

        Voi kaiken maailman pösilöitä sitä onkin päässyt tietokoneen ääreen ja mielipiteitänsä muille jakelemaan. Jos joku haluaa syödä kalapuikkoja se hänelle suotakoon. Jos joku haluaa syödä Savoyssa, se hänelle suotakoon.

        Kala ei mene pilalle korkeassa lämpötilassa paistamisesta. Nahalliseen kalaanhan ei paistamalla muuten saa rapeaa pintaa kuin kuumalla pannulla. Voita on turha käyttää koska sen hera palaa korkeissa lämpötiloissa. Toki sitä voi lopuksi heittää pannulle ja valella sulaneella voilla sitten kalaa. Paistamiseen käy oivasti kirkastettu voi ja miksei tavallinen rypsiöljykin. Siinähän ei ole pahemmin makua. Eli se ei sinänsä lisää omaa makuaan kalaan.

        Valurautapannukaan ei ole mikään pakko. Nykyaikaiset teflonpannut ehjine pinnoitteineen käyvät vallan mainiosti kalan paistoon.


      • Kåkken
        Kokki kirjoitti:

        Voi kaiken maailman pösilöitä sitä onkin päässyt tietokoneen ääreen ja mielipiteitänsä muille jakelemaan. Jos joku haluaa syödä kalapuikkoja se hänelle suotakoon. Jos joku haluaa syödä Savoyssa, se hänelle suotakoon.

        Kala ei mene pilalle korkeassa lämpötilassa paistamisesta. Nahalliseen kalaanhan ei paistamalla muuten saa rapeaa pintaa kuin kuumalla pannulla. Voita on turha käyttää koska sen hera palaa korkeissa lämpötiloissa. Toki sitä voi lopuksi heittää pannulle ja valella sulaneella voilla sitten kalaa. Paistamiseen käy oivasti kirkastettu voi ja miksei tavallinen rypsiöljykin. Siinähän ei ole pahemmin makua. Eli se ei sinänsä lisää omaa makuaan kalaan.

        Valurautapannukaan ei ole mikään pakko. Nykyaikaiset teflonpannut ehjine pinnoitteineen käyvät vallan mainiosti kalan paistoon.

        Laitetaan puikot aromipesään hautumaan. Savoyssa muuten kala paistetaan aina oikeassa voissa eikä missään gheessa tai teollisuusrypsiöljyssä.

        Sole a la meuniere ja paistetut silakat olisivat todella outoja jossain hydrauliikkarypsiöljyssä paistettuna. Se voin valkuais- ja hera-aines on yksi makuun vaikuttava tekijä, joten jos siitä luopuu voi sanoa hyvästit perinteiselle maulle.


      • kalapuikkoilija

        siitä paketista vain roskikseen ,kääk kääk kääk.Muuten mistä arvelisit kalapuikot tehty,oikein oikeasta kalasta ne kalapuikotkin avat(turska) tehty.Minusta tuo ahven on maailman kehnoin kala maultaan aivan kuin saappaaanvartta paistelisi.Hauessa alkaa jo olla makua.


    • fisupuikko

      No rapeita kalapuikkoja saat taatusti, siten, että: ensinnäkin älä laita pannulle kuin pieni kokkare voita tai margariinia toiseksi älä paista kannen kanssa.
      Kääntele puikkoja usein ja paista miedolla lämmöllä kunnes puikot ovat ruskeita.
      Välttämättä et tarvitse rasvaa ollenkaan.

      • Kokki 3:nen

        jaa, mää ainakin saan rapeita puikkoja silleen, että ei hirveesti rasvaa, suht kuuma pannu eikä kääntele niitä paljo yhtään, näin myöskään taikinakuori ei hajoo, koska silleen ne on mukavampi syödä


      • kels
        Kokki 3:nen kirjoitti:

        jaa, mää ainakin saan rapeita puikkoja silleen, että ei hirveesti rasvaa, suht kuuma pannu eikä kääntele niitä paljo yhtään, näin myöskään taikinakuori ei hajoo, koska silleen ne on mukavampi syödä

        Rapeet puikot tulee, kun laittaa ne rasvattuun melko kuumaan pannuun jäisinä, antaa kypsyä 2-3 minuuttia ja kääntää toisen puolen, 2 minuuttia riittää. Muutama tippa sitruunaa pinnalle ja tarjoa heti kuumana. Puikkoja ei saa polttaa eikä niitä saa paistaa liikaa. Kullankeltaisina parasta.


      • oinkkelikoinkkeli

        eiiih transrasvoja'!!! Kunnon voita eli kovaa eläinperäistä rasvaa se pitää olla AAAAhhh!


    • Uunissa

      Uunissahan niistä saa rapeita, kun paistaa tarpeeksi korkeassa lämpötilassa.

      • bulkkiruokaa arkena

        Uunissa minäkin niitä olen rapeaksi saanut. Sitäpaitsi on helppoa ja saa isomman erän kerralla.


      • fishfingerlover

        komppaan. :)


    • öljylijä

      tuossa friteekeittimessäni pidän 150 asteessa niitä 4minuuttia, kaadan ne suoraan paketista siihen ritilään.(paneeratut kalapuikot).

    • simppelii

      Öljy pannulle ja kuumaksi, kalapuikot pannulle ja paistaen kuumassa öljyssä pari minsaa per puoli.

    • Kgihk

      Stoopp. Ensin keitellään mausteliemessä missää on sipulia. Sitten kaasugrilliin. Kyllä me suomaliset osataan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      35
      3267
    2. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      97
      1664
    3. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      136
      1565
    4. Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?

      HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      44
      1433
    5. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      91
      1270
    6. Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä

      Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo
      Sonkajärvi
      28
      1166
    7. Kirjallinen varoitus

      On annettu eräälle henkilölle. hyssytellään kuitenkin asiasta
      Äänekoski
      57
      1065
    8. MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil
      Kajaani
      235
      1005
    9. Julkisuuden henkilön päiväin päätös

      Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa
      Sinkut
      270
      981
    10. Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa

      On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall
      Sinkut
      125
      970
    Aihe