Onko Suomessa kiinalaista ravintolaa, joka ei kaataisi ruokiinsa pullokaupalla teollisia lisäaineita ? Erityisesti tarkoitan tietysti natriumglutamaattia, jonka on laajalti todettu aiheuttavan päänsärkyä, pahoinvointia, migreenioireita mm. sahalaitakuvioisia näköhäiriöitä ym.
Kiinalainen ruoka on mielestäni todella hyvää, mutta aina kun sellaista pienenkinaannoksen syön, seurauksena on migreeni, päänsärkyä ja sahalaitakuvioita näkökentässä. Kyseessä tuo natriumglutamaatti. lisäaine E650, joka aiheuttaa "kiinalaisen ravintolan syndroomana" maailmalla yleisesti tunnettuja oireita.
Olisi todennäköisesti menestyvä konsepti näinä luomuruoan ylstyksen aikoina.. ?! (Aasialaiselle keittiölle tyypillisen umami-maun saa kyllä tietääkseni aikaan ilman keinotekoisia lisäaineitakin.)
Ei natriumuglutamaatille (E650) !
Kiinalainen ravintola ilman lisäaineita (E650 ym?
6
2511
Vastaukset
- MSGFakeSyndrome
Älä sitten helvetissä vaan syö esim maitoa, tomaatteja, juustoja, sieniä tai lihaa koska ne sisältävät luontaisesti helvetisti MSG:tä. Niin ja se kiinalaisen ravintolan syndrooma myyttikin on kumottu jo niin monta kertaa että päättelen siitä kykysi ymmärtää realiteetteja olevan varsin rajoittunut.
Sen "Aasialaisen" maun saa juurikin aikaan käyttämällä tuotteita jotka sisältävät luontaisesti paljon MSG:tä tai sitten käyttämällä esim hiivauutetta joka on MSG:tä mutta jota ei tarvitse ilmoittaa lisäaineena.- Anonyymi
Maidossa ei tietääkseni ole MSG tä? Näitä aromi vahvenneita käytetään aasialaisissa ravintoloissa, soijat, kalakastike, papukastike ym niitä riittää ? Yleensä kanaliemellä niitä jatketaan, kastikkeiden teko on helppoa kun maut tulee pulloista ja tahnoista.
- Kotikokki62
Luontainen ja synteettinen natriumglutamaatti eroavat toisistaan - eikä niitä
pidä verrata keskenään. Natriumglutamaatin (E621) lisääminen ruokaan on
vastuutonta ja täysin turhaa. Ennen ko tuotetta ei käytetty - koska sitä ei
ollut saatavilla ja siitä huolimatta tehtiin hyvää ruokaa.
Kyseistä syndroomaa ei ole kumottu, päinvastoin se on todistetusti olemassa.
Itse kärsin ko oireista.
esim:
http://www.magneettimedia.com/natriumglutamaatti-hiljainen-tappaja-keittiossasi/
https://www.vogel.fi/terveys/glutamaatti.php
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/koostumus/elintarvikeparanteet/lisaaineet/usein-kysyttya/ - berberpurbör
Ainoa luotettava linkki on jälkimmäisin eviran linkki jossa todetaan " Tieteellisesti tätä yhteyttä ei kuitenkaan ole todistettu."
On tehty testejä joissa ihmisille on syötetty kiinalaista ruokaa ilman lisättyä glutamaattia, länsimaista ruokaa johon on lisätty glutamaattia ja valehdeltu että siinä sit ei ole ja tulokset ovat olleet selviä. Tietty neurologisesti oireileva ihmisryhmä sai oireita kiinalaisesta ruuasta vaikka siinä ei glutamaattia ollut mutta ei saanut länsimaisesta ruuasta johon glutamaattia oli lisätty.
Oireyhtymä kuuluu samaan kastiin sähköyliherkkyyksien ja osittain homeallergioiden kanssa, vika on korvien välissä. Oireet ovat todellisia mutta niihin ei voi vaikuttaa kuin psykoterapialla.- Entarvitse
Älä selitä vajakki - minä tiedän monta henkilöä jotka kärsivät asiasta - itseni lisäksi.
Näyttöä löytyy jos sitä vain haluaa löytää, ihan yliopistotasoistakin. Elintarviketeollisuus on hyvin vahvasti tukenut ko "tutkimuksia" joissa natriumglutamaatti todetaan vaarattomaksi tai korkeitaan hyvin pientä väestön osaa koskevaa haitallinen aine. Natriumglutamaattiteollisuus on miljardibisnestä - ja täysin turhaa.
Kun olet asiasta aivan varma, voitko laittaa edes yhden luotettavan lähteen, jossa on tehty tieteellisesti järjestetty koe jonka mikä tahansa tutkimuslaitos voi tarvittaessaan toistaa, jota elintarviketeollisuus ei olisi maksanut tai järjestänyt.
https://www.healthline.com/health/allergies/msg
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5278591/
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/03/31/e621-pian-kielletty-aine
Sinä ja kaverisi voivat aivan vapaasti käytää ihan mitä tahansa myrkkyjä. Synteettinen nautriumglutamaatti on täysin turha ja herkistävä sekä allergisoiva kemiallinen suola. Natriuimglutamaatti on elintarviketeollisuuden halvin tapa "maustaa" ruoka, paljon halvempi kuin oikeat mausteen, Todellisuudessa peitetään elintarvikkeen oma maku ja saadaan tasalaatuista kökköä.
Valitettavasti lapset eivät aina voi välttää ko kökköä, osa kouluista käyttää ko tuotetta, onneksi osa on luopunut käytöstä. Sama koskee vanhuksia joilla ei ole mahdollisuuksia päättää mitä ruokaa he esim palvelutaloissa saavat.
- Anonyymi
hohhoh. e650 on sinkkiasetaatti, jota käytetään vain purukumeissa, ei natriumglutamaatti
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2684675Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1343030Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442857Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k252827Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761791Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061654Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281521- 601409
- 951282
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2151180