Riisin keittäminen

ruoska

Mitä teen väärin?!? Olen yrittänyt monesti keittää riisiä (ihan tavallista Pirkka pitkää riisiä) pakkauksen ohjeen mukaan mutta ei vain onnistu. 2 annokseen riisiä tulee ohjeen mukaan 4 dl vettä, 1,5 dl riisiä ja suolaa, mutta minun keitoksissani ei tuon vertainen vesi riitä. Joka kerta olen joutunut vettä lisäämään ettei riisit kiehu kuiviin ja pala pohjaan. Ohjeessa vielä sanotaan että riisit pitäisi keittää kannen alla, mutta jos laitan kannen niin kattilaan tulee paljon vaahtoa joka tulee kannen raosta hellalle. Levyä olen pitänyt nelosella eli vika lienee kattilassa. Tai itse kokissa ;)

13

4130

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • höyrssä

   Ja jos et omista riisinkeitintä, hanki keittokattilaan sopiva siivilä. Kansi päälle vain eikä taatusti pala. Huuhtele kuitenkin esim. jasmiini- ja basmatiriisistä liika tärkkelys pois kylmässä vedessä, niin että huuhteluvesi on täysin kirkasta. Suolaa keitinveteen normaalia enemmän.

   • Anonyymi

    Nimenomaan huuhtele kaikki riisit. Ystäväni jolla musta kultuurista oli mies. Paljon söivät riisiä.Rouva liotti yön yli kylmässä vedessä riisisinsä.Kun otti käytön keitäkseen riisiä.viellä huuhteli riisit 3 kertaa.Vaikka ne olivat katilassa lionnet yön yli!


  • emilia

   Itse keitän riisiä aina periaatteella 1 osa riisiä, 2 osaa vettä. Eli ensin vesi kiehumaan, sitten kun se kiehuu riisit perään sekä loraus kylmää vettä jottei kuohu liikaa, sitten kansi päälle. Levy ykköselle (tai kakkoselle jos ei muuten kiehu) ja ei kun ootellaan.

  • titta.o

   Minkä ihmeen takia sitä pitää nelosella paukuttaa? Koska se kiehuu liian kovaa, niin tulee myös hellalle.

   Kansi kannattaa aina pitää myös raollaan vaikka siinä olisi höyryreiätkin.

   Oma riisini kypsyy hyvin joko ykkösellä tai kakkosella. Riippuu hiukka kattilasta.

   Eli nyt kyllä kokki keittelee liian kovalla riisiänsä :) Hiljennä tahtia :)

   • ruoska

    Asiallisista neuvoista. Eipä ole käynyt mielessäkään että se miedolla lämmöllä tarkoittaa ykköstä tai kakkosta. No, tästä lähtien olen viisaampi.


   • lyyli
    ruoska kirjoitti:

    Asiallisista neuvoista. Eipä ole käynyt mielessäkään että se miedolla lämmöllä tarkoittaa ykköstä tai kakkosta. No, tästä lähtien olen viisaampi.

    Itse teen seuraavasti: vesi tilkka kattilan pohjalle ja levy kutoselle, vedenkeittimessä keitän pannullisen vettä ja riisit huuhtelen siivilässä. Riisit kiehuvaan veteen, vedenkeittimestä kattilaan reilusti vettä ja levy ykköselle. Jonkin ajan kuluttua käännän levyn nollille ja jätän riisit muhimaan kattilaan kannen alle levyn päälle. Riisit kypsyvät hyvin vielä tässäkin lämmössä. Käytän tosin vain Basmati ja Jasmiini riisejä, joille riittää aika lyhyt keittoaika, mutta olettaisin tavallisen riisin toimivan ihan samoin.


  • älä jätä.

   Levy ykköselle niin ei kiehu liikaa eikä pala pohjaan.

  • totoro

   eihän se riisin keittäminen onnistu ilman tiivistä kantta. Huuhtele riisi, keitä vähän aikaa ilman kantta ihan reippaasti ja sitten haudutetaan pienellä lämmöllä tiiviin kannen alla jolloin "kypsentävä" höyry ei pääse karkaamaan ja riisi kuivumaan.

  • Anonyymi

   Onneksi on noita järkeviä riisin keittäjiä... ilokseni luin tämän 'kansi päälle' ja jätä kypsymään...

  • Anonyymi

   Minä keitän jasmin riisin Tupperwaren riisinkeittimessä mikrossa eikä riisi pala pohjaan. 700 W mikrossa 13 minuuttia keittoaika. Riisiä 2 dl ja vettä 4,5 dl ja hyvää tulee vahtimatta.

  • Anonyymi

   Heitän toivoni aina kun parin vuoden välein olen kokeillut osaanko

   • Anonyymi

    Ihmekös tuo jos joka kerta aina teet homman samalla tavalla toistaen samat virheet...


  • Anonyymi

   Aromipesä pelastaa, kiehauta riisit ja jätä aromipesään muhimaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   3142
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   115
   923
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   148
   840
  4. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   819
  5. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   240
   758
  6. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   42
   750
  7. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   724
  8. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   41
   680
  9. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   42
   657
  Aihe