Riisin keittäminen

ruoska

Mitä teen väärin?!? Olen yrittänyt monesti keittää riisiä (ihan tavallista Pirkka pitkää riisiä) pakkauksen ohjeen mukaan mutta ei vain onnistu. 2 annokseen riisiä tulee ohjeen mukaan 4 dl vettä, 1,5 dl riisiä ja suolaa, mutta minun keitoksissani ei tuon vertainen vesi riitä. Joka kerta olen joutunut vettä lisäämään ettei riisit kiehu kuiviin ja pala pohjaan. Ohjeessa vielä sanotaan että riisit pitäisi keittää kannen alla, mutta jos laitan kannen niin kattilaan tulee paljon vaahtoa joka tulee kannen raosta hellalle. Levyä olen pitänyt nelosella eli vika lienee kattilassa. Tai itse kokissa ;)

13

7065

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höyrssä

      Ja jos et omista riisinkeitintä, hanki keittokattilaan sopiva siivilä. Kansi päälle vain eikä taatusti pala. Huuhtele kuitenkin esim. jasmiini- ja basmatiriisistä liika tärkkelys pois kylmässä vedessä, niin että huuhteluvesi on täysin kirkasta. Suolaa keitinveteen normaalia enemmän.

      • Anonyymi

        Nimenomaan huuhtele kaikki riisit. Ystäväni jolla musta kultuurista oli mies. Paljon söivät riisiä.Rouva liotti yön yli kylmässä vedessä riisisinsä.Kun otti käytön keitäkseen riisiä.viellä huuhteli riisit 3 kertaa.Vaikka ne olivat katilassa lionnet yön yli!


    • emilia

      Itse keitän riisiä aina periaatteella 1 osa riisiä, 2 osaa vettä. Eli ensin vesi kiehumaan, sitten kun se kiehuu riisit perään sekä loraus kylmää vettä jottei kuohu liikaa, sitten kansi päälle. Levy ykköselle (tai kakkoselle jos ei muuten kiehu) ja ei kun ootellaan.

    • titta.o

      Minkä ihmeen takia sitä pitää nelosella paukuttaa? Koska se kiehuu liian kovaa, niin tulee myös hellalle.

      Kansi kannattaa aina pitää myös raollaan vaikka siinä olisi höyryreiätkin.

      Oma riisini kypsyy hyvin joko ykkösellä tai kakkosella. Riippuu hiukka kattilasta.

      Eli nyt kyllä kokki keittelee liian kovalla riisiänsä :) Hiljennä tahtia :)

      • ruoska

        Asiallisista neuvoista. Eipä ole käynyt mielessäkään että se miedolla lämmöllä tarkoittaa ykköstä tai kakkosta. No, tästä lähtien olen viisaampi.


      • lyyli
        ruoska kirjoitti:

        Asiallisista neuvoista. Eipä ole käynyt mielessäkään että se miedolla lämmöllä tarkoittaa ykköstä tai kakkosta. No, tästä lähtien olen viisaampi.

        Itse teen seuraavasti: vesi tilkka kattilan pohjalle ja levy kutoselle, vedenkeittimessä keitän pannullisen vettä ja riisit huuhtelen siivilässä. Riisit kiehuvaan veteen, vedenkeittimestä kattilaan reilusti vettä ja levy ykköselle. Jonkin ajan kuluttua käännän levyn nollille ja jätän riisit muhimaan kattilaan kannen alle levyn päälle. Riisit kypsyvät hyvin vielä tässäkin lämmössä. Käytän tosin vain Basmati ja Jasmiini riisejä, joille riittää aika lyhyt keittoaika, mutta olettaisin tavallisen riisin toimivan ihan samoin.


    • älä jätä.

      Levy ykköselle niin ei kiehu liikaa eikä pala pohjaan.

    • totoro

      eihän se riisin keittäminen onnistu ilman tiivistä kantta. Huuhtele riisi, keitä vähän aikaa ilman kantta ihan reippaasti ja sitten haudutetaan pienellä lämmöllä tiiviin kannen alla jolloin "kypsentävä" höyry ei pääse karkaamaan ja riisi kuivumaan.

    • Anonyymi

      Onneksi on noita järkeviä riisin keittäjiä... ilokseni luin tämän 'kansi päälle' ja jätä kypsymään...

    • Anonyymi

      Minä keitän jasmin riisin Tupperwaren riisinkeittimessä mikrossa eikä riisi pala pohjaan. 700 W mikrossa 13 minuuttia keittoaika. Riisiä 2 dl ja vettä 4,5 dl ja hyvää tulee vahtimatta.

    • Anonyymi

      Heitän toivoni aina kun parin vuoden välein olen kokeillut osaanko

      • Anonyymi

        Ihmekös tuo jos joka kerta aina teet homman samalla tavalla toistaen samat virheet...


    • Anonyymi

      Aromipesä pelastaa, kiehauta riisit ja jätä aromipesään muhimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sannan kirja USA:n bestseller!

      "Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä
      Maailman menoa
      34
      10281
    2. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      121
      10074
    3. Oikeistolainen luki Med mod att leda : en biografi

      ...ei tykänny Sanna Marinista
      Maailman menoa
      21
      7901
    4. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      177
      6294
    5. Metsäalan rikolliset

      Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.
      Sotkamo
      30
      4842
    6. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      51
      4613
    7. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      114
      3985
    8. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      123
      3371
    9. Missä vaiheessa

      Päätit luovuttaa suhteeni?
      Ikävä
      62
      3087
    10. Adonikselle

      Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin
      Ikävä
      217
      3016
    Aihe