Ristinjuurelta eteenpäin

Sanansuojassa

Monet uskovat ovat siinä käsityksessä, että uskoontulo ja kaste olisivat tie suoraan Jumalan valtakuntaan sillä tavoin, että kastettu olisi heti uudestisyntynyt, mutta raamatun mukaan näin ei ole.
Meidän on ensin vietävä syntimme kasteen hautaan ja vasta sen jälkeen voimme syntyä uusiksi luomuksiksi, jolloin vasta siirrymme Hänen valtakuntaansa, saaden uudesti syntymisen ylhäältä. Jos uskoville opetetaan pelkästään ristin juurelle jäämisestä, jättäen huomioimatta raamattu kokonaisuutena, jää tämä hyvin olennainen asia ymmärtämättä.

Niinpä monet jäävät siihen ristinjuurelle alati tekemään jatkuvaa parannusta samoista synneistä, ymmärtämättä kasvaa hengellisesti täysi-ikäisiksi. Olisi hyvinkin surullista, että vain sen tähden, ettei ymmärrettäisi Sanan ilmoituksen kokonaisuutta, suuri joukko uskovia jäisi silloin uloimpaan esipihaan, joka ei ole sama asia, kuin olla Jumalan valtakunnassa, joka on meissä sisäisesti jo tässä ajassa.

Room. 6:
1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?
2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?
3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.
8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,
9 tietäen, että Kristus, sittenkuin hänet kuolleista herätettiin, ei enää kuole: kuolema ei enää häntä vallitse.
10 Sillä minkä hän kuoli, sen hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä; mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle.
11 Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.
12 Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumiissanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille,

139

1554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanansuojassa

      Herrahan haluaa, että me annamme itsemme Hänelle kokonaan. Ajatuksiemmekin Hän haluaa olevan Sanalle uskollisia ja Sanahan on Jumala eli Hän itse. Herra ei koskaan halua meidän jäävän syntiemme orjuuteen, vaan vahvistaa monissa eri kohdissa, että saamme kaikessa luottaa Häneen ja vain Häneen.

      Psalmi 51:
      6 Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat minulle viisauden.
      7 Puhdista minut isopilla, että minä puhdistuisin, pese minut, että minä lunta valkeammaksi tulisin.
      8 Anna minun kuulla iloa ja riemua, että ihastuisivat ne luut, jotka särkenyt olet.
      9 Peitä kasvosi näkemästä minun syntejäni, pyyhi pois kaikki minun pahat tekoni.
      10 Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki.

      Hän ei halua meidän pitävän mitään itsellämme itsessämme, mikä on Hänen Sanansa vastaista, vaan kaiken salatuimmatkin syntimme, me voimme jättää Hänen eteensä, että Hän itse meidät puhdistaa synneitämme. Itse emme voi niitä ottaa pois, vaan Jeesus lunastaa meidät vapaiksi, tehden meistä uusia luomuksia. Ja siitä ristin juurelle jäämisestä, Sana sanoo näin:

      Mark. 8:
      34 Ja hän kutsui tykönsä kansan ynnä opetuslapsensa ja sanoi heille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.
      35 Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen.
      36 Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa?
      37 Sillä mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?
      38 Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani tässä avionrikkojassa ja syntisessä sukupolvessa, sitä myös Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa."

    • VaihdaLevyä

      Taas multinikki vauhdissa ja uudella nikillä.

      Tämä aloituksen harhaoppi kieltää Jeesuksen ja aloittajan mukaan Ristiä ei enää tarvita.

      • näinsemeneee

        Ilman parannuksen tekoa, ei ole armoa.

        Matteus 7:
        21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Johannes 15:
        13 Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta.
        14 Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä.


      • Sanansuojassa

        Ja kyllä asia on juurikin noin, kuten näinsemenee nimimerkki toi aiheesta tärkeät raamatun kohdat tähän kaikkien luettavaksi.


      • hyväaloitus

        Nimmari VaihdaLevyä ei näytä käsittävän oikeaa uskoa. Ei nimimerkki Sanansuojassa kiellä ristiä, vaan kertoo siitä, että tie ristiltä johtaa uuteen aikaan. Vapauteen.
        Jeesus tuli vapauttamaan orjat synnin painolastista.

        ÄLKÄÄ JÄÄKÖ RISTILLE tekemään jatkuvaa parannusta aina samoista synneistä. Tehkää parannus, älkääkä uudelleen syntiin langetko.


      • Asiallistakeskustelua

        Ei ole kysymys harhaopeista. Tämä on asiallista keskustelua.

        Pitäisi sen verran uskossaan kasvaa, että voi asiallisesti aikuisen tavalla keskustella eikä heti laukoa pöytään harhaoppi-sanontaan.
        Joskus tuo sanonta pitää sisällään jääräpäisyyden ja jopa oman, tiedostamattomankin ylpeyden.

        Jeesus Kristus on vahva, horjumaton perusta. Kestää kaikissa elämän myrskyissä.


      • Jeesuksen_veren_voima
        näinsemeneee kirjoitti:

        Ilman parannuksen tekoa, ei ole armoa.

        Matteus 7:
        21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Johannes 15:
        13 Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta.
        14 Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä.

        Ja mikä on Isän tahto?

        Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. (Joh. 6:40)

        Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä. Niinkuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani. Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niinkuin oli teidän isienne: he söivät ja kuolivat; joka tätä leipää syö, se elää iankaikkisesti. (Joh. 6:54-58)

        Aika selkeät sanat Jeesuksen Kristuksen sovitustyöstä. Vanhurskaus uskon Jeesukseen Kristukseen kautta, ilman lain tekoja. Monille niin kova puhe että kaikki lähtivät pois Jeesuksen tyköstä. Ei jäänyt kuin 12 opetuslasta Jeesuksen tyköön.


    • Sanansuojassa

      Mitä tarkoittaa multinikki? Kirjoitan aina tällä samalla nimimerkillä, enkä yleensä vaihda niitä.
      Jeesus nimeäkään en kieltäisi koskaan ja ristiä tarvitaan tietenkin ja se onkin tarpeellinen uloimmassa esipihassa oleville, jotka ovat vielä armon alla.
      Uudestisyntyneet eivät enää ole armon alla, koska samojen syntien ylle sitä ei enää ole. Sillä näin sanoo Sanakin asiasta:

      Heb. 6:

      1 Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan,
      2 oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta.
      3 Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii.
      4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet
      5 ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia,
      6 ja sitten ovat luopuneet-taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.

      Ihmiset, uskovat, luulevat, että heti kasteen jälkeen synnyttäisiin uudeksi, mutta niin ei ole. Ei Herra synnytä ketään uudeksi luomukseksi, ennen kuin ihminen on kuollut synneilleen. Jeesus ei koskaan hylkää ristinjuurelle tulevaa, mutta Hän myös odottaa ristinjuurelle tulevalta parannuksen kalliita hedelmiä, jotka alkavat tuottaa kasvun kautta meissä hyvää hedelmää. Uskovat jäävät monesti kipuilemaan itsensä kanssa, jos he eivät suostu ottamaan kasvua ja parannuksen tekoa vastaan. He jäävät ikuisesti tai kuka miksikin ajaksi maitoasteelle, eivätkä siedä vahvaa Sanan ruokaa silloin ollenkaan. Heiltä löytyy aina joku puolustus, että minä en tee, en tahdo tai en voi tehdä muutosta. Silloin hän jää niiltä osin toistaiseksi vielä hedelmättömäksi oksaksi Herran edessä. Ensin uskoontulon myötä päästään vasta kasvun alle ja Sana alkaa tehdä meissä työtään, osoittaen meissä olevat synnit, salatuimmatkin ja vasta kun Jumala näkee, että todella luovumme niistä, ettemme anna minkään olla Hänen ja itsemme välissä, niin vasta sen jälkeen Hän antaa meille uudesti syntymisen ylhäältä. Siihen asti jokainen uskova pysyy uudestisyntymättömänä uloimmassa esipihassa, siellä ristin juurella.

      • saviseutulainen

        >> ... ja ristiä tarvitaan tietenkin ja se onkin tarpeellinen uloimmassa esipihassa oleville, jotka ovat vielä armon alla.
        Uudestisyntyneet eivät enää ole armon alla, koska samojen syntien ylle sitä ei enää ole.
        ...<<

        Siispä katsot, ettet enää tarvitse Jumalan armoa!
        Ehkei sinun tarvitse enää pyytää anteeksi syntejäsikään?
        Niinhän eräät opettavat, ettei uudestisyntyneen uskovan ihmisen tarvitse enää syntejään anteeksi pyytää, koska ne ovat jo anteeksi annetut.

        Uskova, joka katsoo, ettei hän ole enää Jumalan armon alla, koska on uudestisyntynyt - eikä hänen tarvitse syntejään enää tunnustaa eikä niitä anteeksi anoa, pitää itseään synnittömänä. Ts. ko. uskova on sitä mieltä, ettei ole langennut minkäänlaiseen syntiin uudestisyntymisensä jälkeen.

        1. Joh. 1
        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.


      • eisyntiä
        saviseutulainen kirjoitti:

        >> ... ja ristiä tarvitaan tietenkin ja se onkin tarpeellinen uloimmassa esipihassa oleville, jotka ovat vielä armon alla.
        Uudestisyntyneet eivät enää ole armon alla, koska samojen syntien ylle sitä ei enää ole.
        ...<<

        Siispä katsot, ettet enää tarvitse Jumalan armoa!
        Ehkei sinun tarvitse enää pyytää anteeksi syntejäsikään?
        Niinhän eräät opettavat, ettei uudestisyntyneen uskovan ihmisen tarvitse enää syntejään anteeksi pyytää, koska ne ovat jo anteeksi annetut.

        Uskova, joka katsoo, ettei hän ole enää Jumalan armon alla, koska on uudestisyntynyt - eikä hänen tarvitse syntejään enää tunnustaa eikä niitä anteeksi anoa, pitää itseään synnittömänä. Ts. ko. uskova on sitä mieltä, ettei ole langennut minkäänlaiseen syntiin uudestisyntymisensä jälkeen.

        1. Joh. 1
        7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä
        9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
        10. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

        Minäkin olen löytänyt Raamatusta tuon, että uudestisyntynyt ei tee enää syntiä.
        Varmasti jokainen silti pyytää anteeksi jos epäilee tehneensä vaikka ajatuksissa syntiä, mutta uudestisyntynyt välttää syntiä koska tunee jo sen mitä Jumala omaltaan odottaa.
        Jos verrataan vasta uskoon tullutta ja uskossa jo kauemmin ollutta, niin kyllä kauemmin uskossa olleen pitää jo tietää Jumalan odotus omiinsa nähden. Tarkoittaa sitä, että kauemmin uskossa ollut on ollut kauemmin kiinnostunut Sanasta ja tutkinut sitä ja oppinut siitä mitä odotetaan Jumalan omilta.
        Ei tietenkään sellaiset ihmiset joille usko on vain harrastus, mutta oikeasti uskossa olevat ovat kaikessa kiinnostuneita siitä mitä Jumala omiltaan odottaa, mitä antaa ja mihin johtaa.

        Muuten, tuo tieto, että Jumalasta syntynyt ei tee syntiä löytyy myöskin tuolta Johanneksen kirjeistä, kun vähän eteenpäin lukee niitä.


      • saviseutulainen
        eisyntiä kirjoitti:

        Minäkin olen löytänyt Raamatusta tuon, että uudestisyntynyt ei tee enää syntiä.
        Varmasti jokainen silti pyytää anteeksi jos epäilee tehneensä vaikka ajatuksissa syntiä, mutta uudestisyntynyt välttää syntiä koska tunee jo sen mitä Jumala omaltaan odottaa.
        Jos verrataan vasta uskoon tullutta ja uskossa jo kauemmin ollutta, niin kyllä kauemmin uskossa olleen pitää jo tietää Jumalan odotus omiinsa nähden. Tarkoittaa sitä, että kauemmin uskossa ollut on ollut kauemmin kiinnostunut Sanasta ja tutkinut sitä ja oppinut siitä mitä odotetaan Jumalan omilta.
        Ei tietenkään sellaiset ihmiset joille usko on vain harrastus, mutta oikeasti uskossa olevat ovat kaikessa kiinnostuneita siitä mitä Jumala omiltaan odottaa, mitä antaa ja mihin johtaa.

        Muuten, tuo tieto, että Jumalasta syntynyt ei tee syntiä löytyy myöskin tuolta Johanneksen kirjeistä, kun vähän eteenpäin lukee niitä.

        ...

        Luther sanoo Galatalaiskirjeen selityksessään: "Vanhurskaushan...on meidän ulkopuolellamme, ainoastaan jumalallisen armon ja vanhurskaaksi arvostelemisen varassa eikä meissä ole mitään muuta oleellista eikä vanhurskautta kuin mainittu heikko usko eli uskon esikoislahja, me kun olemme alkaneet omistaa Kristusta. Meihin kuitenkin tosiasiallisesti jää synti olemaan" (s. 282)

        Valitettavasti synti ja Jumalan vastainen vanha ihminen, liha, asuu uskovassa koko elämän ajan (Room. 7:17). Synnin tahto on lihan tahto ja se on aina vihamielinen Jumalaa kohtaan (Room. 8:7). Siksi uskovakin haluaa olla itseriittoinen, seurata itsekkäitä intohimojaan ja palvoa omaa minäänsä. Lihan teot on luetteloitu Gal. 5:19-21, vrt. 2 Tim. 3:2-5. On kauhistuttavaa, kun ne pääsevät uskovassa valtaan ja toisinaan tapahtuu niin.

        Mutta ihmeellistä ihmeellisempää on se, että samaan aikaan uskova on myös uusi ihminen ja hänessä asuu Kristus Pyhässä Hengessä. Jeesus on omiensa kanssa joka päivä ja pitää heitä ystävinään (Joh. 15:15).

        Vanha ihminen meissä on helposti määriteltävissä ja havaittavissa. Se on itsekäs minäkeskeinen, joka kaikessa etsii omaansa. Se on piintynyt luontoomme ja siksi luontomme on hidas ja vastahakoinen hyvän tekemiseen, mutta aina valmis pahaan. Vanha on minä itse. Sen on aina oltava Jumalan lain, syyttävän omantunnon ja kuoleman alainen.

        Uusi ihminen on paljon vaikeammin "löydettävissä" omasta sisimmästämme. Jumalan Hengen työ jää katseiltamme salaan. Uusi ihminen on Kristus meissä, Pyhä Henki meissä asuvana, emme me itse. Uusi ihminen on "vierasta lahjavanhurskautta" ja sen mukana alttiutta ja avoimuutta Hengen työlle, jota kuitenkin koko ajan vanha ihminen häiritsee. Myös uusi haluaa saada luontomme ja elämämme hallintaansa.

        Emme pysty täsmällisesti useinkaan erottamaan, mikä meissä on vanhan ihmisen tahtoa ja mikä taas uuden. Ne ovat sekoittuneet toisiinsa ja ovat aina ja kaikessa samanaikaisesti läsnä.

        ... ( Olavi Peltola )


      • saviseutulainen

        "Juuri siinä on kristityn elämän sisäinen jännitys, että hän omistaa eikä vielä omista, hänellä jo on ja kuitenkaan hänellä ei vielä ole. Hän ei jää rauhaan syntiinsä, vaan pyytää joka päivä puhdistusta synneistään. Hän kärsii pahasta luonnostaan ja rukoilee Herraa Kristusta voittamaan pahuuden. Mutta mitä enemmän hän näkee itsensä tästä Kristuksesta riippuvaiseksi sitä pitemmälle myös tosiasiallisesti hänen sisäinen uudistuksensa pääsee. Vain Kristuksen mukana tulee uusi elämä"

        (Osmo Tiililä, Armojärjestyksestä, 117).


    • keskusteluunosal

      Oliko niin, että se uloin esipiha erotetaan sisäisestä valtakunnasta? Jos niin, niin mitä tapahtuu uloimpaan jääneille?

    • asasdjdf

      Aloittaja puhuu uudestisyntymisestä mutta hänen kirjoituksestaa käy ilmi, ettei hän ole itse uudestisyntynyt. Kasteessa tai sen jälkeen ei tapahdu mitään uudestisyntymistä vaan ihmisen pitää olla uudestisyntynyt jo ennen kasteelle menemistään. Eihän uudestisyntymättömät ihmiset edes pyri kasteelle eivätkä ymmärrä mitään uskonasioista muutenkaan.

      • yksilähimmäinen

        Kuka tietää mikä oppi tällä kirjaimista koostuvalla nimimerkillä on. Ei ainakaan raamatunmukainen oppi.
        Opettaako esim. adventistit tuollaista oppia. Minulle täysin vieras oppi ja siksi kyselen.


      • Eikastevaanusko

        Onko joku luullut, että kasteessa tapahtuu uudestisyntyminen? Ei todellakaan tapahdu, eikä kaste liity uudestisyntymiseen mitenkään. Raamattu kertoo Jumalan Sanan kasvattavan uuteen elämään.
        En väitä, että eikö kaste ole pyhä ja tärkeä, mutta raamatunopin mukaan se on alku uskontielle.
        Kaste ja opetus on tärkeä alku ja siitä tie jatkuu.


      • EikannataJÄMÄHTÄÄ

        Eikö kasteessa haudata vanha ihminen?
        Kasteessa pitäisi vaikuttaa Jumala.

        Jotenkin vieraalta kuullostaa "uskonratkaisu oppi".
        Ehtoollisella on syvempi merkitys kuin " leivänmurto kokous".


    • Sanansuojassa

      Totta ja tärkeintä on uskoontulon jälkeen kasvu Sanan valvoessa ja tuodessa meille Pyhän Hengen kautta tiedoksi, missä asioissa meidän tulee muuttua, mitä tehdä toisin ja mitkä asiat sisällämme vaativat muutosta ja tai hiomista Herran tahdon suuntaan.
      Meillä on itse kelläkin sisällämme asioita, jotka ovat esteinä hengelliselle kasvullemme, jos meillä on eri asioihin tai ihmisiin vääriä sidoksia tai suhteessa itseemme. Ei Herrassa kasvaminen ole mikään pikavene, joka saapuu laituriin tuota pikaa, vaan se on eräänlainen prosessi, jossa me saamme muuttua ja kasvaa hengellisesti täysi-ikäisiksi.
      Tuota en kyllä käsittänyt, että ihminen olisi uudestisyntynyt heti uskoontullessaan ja menisi kasteelle uudestisyntyneenä. Eihän raamattu noin opeta. Ja siitä en ole varma, mitä tapahtuu heille, jotka jäävät uloimpaan esipihaan, kun Ilmestyskirja11 sanoo näin:

      1 Ja minulle annettiin sauvan kaltainen ruoko ja sanottiin: "Nouse ja mittaa Jumalan temppeli ja alttari ja ne, jotka siinä kumartaen rukoilevat.
      2 Mutta temppelin ulkopuolella oleva esikartano erota pois, äläkä sitä mittaa, sillä se on annettu pakanakansoille; ja he tallaavat pyhää kaupunkia neljäkymmentäkaksi kuukautta.

      Siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että uskovat ymmärtäisivät, ettei uskoontulo itsessään ole Jumalan valtakunnan sisälle muuttamista, vaan se on vasta kasvun paikalle pääsemistä. Monet elävät uskon elämäänsä jatkuvassa rauhattomuudessa, mutta uudestisyntyneillä on rauha sisällään, sillä heissä Jumalan valtakunta on jo sisäisesti. He ovat siis jo sisimmässä majassa tässäkin ajassa.

      • saviseutulainen

        ”Jumalan pyhien kasvojen eteen asetettuna ja hänen Pyhän Henkensä valaistessa tuntoamme, ei meissä itsessämme ole mitään eikä minkäänlaista ilon aihetta. Kuta syvemmälle Herran valo tunkeutuu, sitä hirvittävämmän synnin saastan se tuo valoon.

        Ei ole enää kysymys joistakin tekosynneistä ja hairahduksesta, vaan sydämemme suuri itsekkyys ja pahuus paljastuu silmiemme eteen mitä kauhistuttavimpana. Ellei nyt olisi armoa, olisimme auttamattomasti hukassa.

        Ja nyt ei tarvita vain pientä armoa pienistä synneistä, nyt tarvitaan aivan ääretön ja rajaton armo, joka voi pelastaa kaikkein suurimman syntisen. Ja silloin ei ihminen voi enää hetkeäkään katsoa itseensä. Hän tuntee olevansa kaikkeen armoon aivan mahdoton.

        Hänen täytyy tulla jumalattomana, kerrassaan jumalattomana, vanhurskautetuksi. Hänen täytyy tulla pelastetuksi niin kylmänä, kovana, kuolleena ja mahdottomana kuin hän on.

        Kaiken täytyy olla sulaa armoa, ettei siinä ihmisellä itsellään ole pienintäkään osuutta. Vasta sitten, kun hän on näin kokonaan kadotettuna ja tuomittuna heittäytynyt Kristuksen armon turviin ja saanut uskoa että hänetkin otetaan vastaan juuri tällaisena, saa hän rauhan”

        ( Urho Muroma Elämään 9/2006, 48, toukokuu 1946 )


      • ihanstaasiastakyse
        saviseutulainen kirjoitti:

        ”Jumalan pyhien kasvojen eteen asetettuna ja hänen Pyhän Henkensä valaistessa tuntoamme, ei meissä itsessämme ole mitään eikä minkäänlaista ilon aihetta. Kuta syvemmälle Herran valo tunkeutuu, sitä hirvittävämmän synnin saastan se tuo valoon.

        Ei ole enää kysymys joistakin tekosynneistä ja hairahduksesta, vaan sydämemme suuri itsekkyys ja pahuus paljastuu silmiemme eteen mitä kauhistuttavimpana. Ellei nyt olisi armoa, olisimme auttamattomasti hukassa.

        Ja nyt ei tarvita vain pientä armoa pienistä synneistä, nyt tarvitaan aivan ääretön ja rajaton armo, joka voi pelastaa kaikkein suurimman syntisen. Ja silloin ei ihminen voi enää hetkeäkään katsoa itseensä. Hän tuntee olevansa kaikkeen armoon aivan mahdoton.

        Hänen täytyy tulla jumalattomana, kerrassaan jumalattomana, vanhurskautetuksi. Hänen täytyy tulla pelastetuksi niin kylmänä, kovana, kuolleena ja mahdottomana kuin hän on.

        Kaiken täytyy olla sulaa armoa, ettei siinä ihmisellä itsellään ole pienintäkään osuutta. Vasta sitten, kun hän on näin kokonaan kadotettuna ja tuomittuna heittäytynyt Kristuksen armon turviin ja saanut uskoa että hänetkin otetaan vastaan juuri tällaisena, saa hän rauhan”

        ( Urho Muroma Elämään 9/2006, 48, toukokuu 1946 )

        Mutta juuri tuohan onkin se ihana asia, että Pyhä Henki näyttää meille synnin. Miten me muuten osaisimme tehdä parannuksen? Miten me muuten säilyttäisimme uskon?
        Kiitos Jumalalle, että lähetti Pyhän Hengen valoksi meille.


    • parannuksenteko

      Me totumme niin helposti syntiin. Osaamme rukoilla ja rakastaa syntiä samalla kertaa ilman, että ymmärtäisimme siinä olevan mitään ristiriitaista. Synti on käynyt elämässämme luonolliseksi asiaksi. Tässä tilassa elävät kaikki valvomattomat ihmiset.
      Meidän pitää tehdä parannus synnistä. RUKOILLA JUMALAA. Hän vain voi meitä auttaa tässä asiassa. Mutta meidän pitää olla tosissaan, haluamme todella vapautuksen synnistä.......

      PS 37
      22. Sillä hänen siunaamansa perivät maan, mutta hänen kiroamansa hävitetään.
      23. HERRA vahvistaa sen miehen askeleet, jonka tie hänelle kelpaa.
      24. Jos hän lankeaa, ei hän maahan sorru, sillä HERRA tukee hänen kättänsä.
      25. Olen ollut nuori ja olen vanhaksi tullut, mutta en ole nähnyt vanhurskasta hyljättynä enkä hänen lastensa kerjäävän leipää.
      26. Aina hän on armahtavainen ja antaa lainaksi, ja hänen lapsensa ovat siunaukseksi.
      27. KARTA PAHAA JA TEE HYVÄÄ, NIIN SINÄ PYSYT IANKAIKKISESTI.
      28. Sillä HERRA rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa, heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattoman siemen hävitetään.

      • totisestiamen

        Aamen.


    • KuinkasKävi
    • loistava.risti

      Suoraan sanottuna en usko, aloittaja, että olet itsekään päässyt Jeesuksen rististä, armon tarpeesta, vaan uskon, että olet lankeillut syntiin silloin tällöin edelleen. Johannes sanoo, että vain Jeesuksen veri (siis risti) voi puhdistaa ihmisen vääryydestä.

      Kyllä, toki, uskovainen tekee parannuksen synneistään Jumalan voimasta uskon kautta ja käytännössä ottaa askeleita eteenpäin parannuksen tiellä, mutta onko hän muuttunut lankeamattomaksi? En ainakaan minä ole vielä sellaista uskovaa tavannutkaan.

      Minusta tuntuu, että olen lukenut saman tyyppisiä aloituksia aiemminkin tällä palstalla, myös kirjoitustyyli ja tapa käyttää Raamattu-sitaatteja on samanlainen. Nimimerkki vain oli toinen.

    • Sanansuojassa

      En olekaan yrittänyt kertoa olevani synnitön, mutta silti ylhäältä uudestisyntynyt erottaa itsessään jo ajatuksiin tulevat synnit ja hän saa viedä ne Jeesuksen eteen kieltäen itseään tekemästä syntiä. Se on mielestäni täysin eri asia, kuin väittää olevansa synnitön. Muutamat täällä kirjoittavat ovat asian ymmärtäneet ja välillä saa heidänkin teksteistään sen lukea. En käsitä miksi monet yrittävät, kuten sinä saviseutulainen kääntää asian aina joka kerta päälaelleen, kääntäen selityksen siten, miten sitä ei ole edes tarkoitettu ymmärrettäväksi? Ymmärrätkö, etten luule pärjääväni ilman Jeesusta ja Hänen armoaan ja tiedän olevani syntinen ja silti erotan mikä on synti ja mikä ei. Enkä tieten tahtoen syntiä tee. Jeesus oli ainoa synnitön, joka maan päällä on ihmisenä koskaan ollut. Synnitön raamatun mukaan meidän ihmisten keskuudessa tarkoittaa sitä, ettemme enää suostu tekemään syntiä ja että Jumala antaa meille voiman vastustaa syntiä. Ja se on sitä, että otamme sen ristimme ja seuraamme Jeesusta. Miksi kenenkään tulisi sitä syntiä tahallisesti saada tehdä? Se, joka tekee synnin, tekee laittomuuden. Siihenkö Jumala olisi meidät kutsunut? Sanoiko Urho Muroma jossakin saarnassaan siten, että Jeesus kutsui meidät tekemään laittomuuksia? Ylhäältä uudestisyntynyt on kuten hienosti viritetty soitin. Samoin kuin muusikot erottavat epävireisen soittimen äänen, uudestisyntynyt tuntee ja tietää Jumalan tahdon, eikä halua rikkoa Jumalan käskyjä vastaan. Se jos mikä, on olla lähellä Herraa. Ei se ole mikään luulo, ettei tarvitsisi Jeesusta, vaan nimenomaan tarvitsee ja pysyttelee Hänessä alati, ihmisen tietäessä, että hän on kyvyiltään vajaa ilman Jeesusta.

      Mitä tuohon Urho Muromaan tulee, niin hänen vanhan ajan suuri ääniset julistukset ovatkin aika puhdasta Sanan siteeraamista aivan sellaisenaan. Jopa hänkin ymmärsi ja oivalsi mikä ero on uudestisyntyneellä ja uudestisyntymättömällä. Nythän ei ole kyse siitä, että pitäisi olettaa jonkun olevan täysin synnitön, mutta lukuisat eivät ymmärrä koko asian pointtia, mitä se tarkoittaa ja missä kohdassa uskon elämää se ylhäältä uudestisyntyminen tapahtuu. Sinä saviseutulainen et ymmärrä, mistä kirjoitan, kun vastasit niin asian vierestä. Ymmärrän kaikki mitä vastaat, mutta sinä ymmärrät joka kerta tekstini aivan väärin.

      • sisinmajalähettiläskö

        Joo joo.. taas se sammakko liskon suusta.. jeesuksesi oli VAIN ihminen.. niin lähettilästä.. niin lähettilästä..


      • hämmästykää

        Mitenhän niin monet ovat menettäneet kokonaan ymmärryksen raamattuun? Lukevat kyllä ja lainailevat sieltä jakeita, mutta eivät käsitä mitä lukevat.
        Esimerkiksi Johanneksen kirjeet, joissa kerrotaan siitä, että Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, näyttää menevän noilta täysin ohi. Palaavat aina siihen, että synnit pitää tunnustaa, josta Johannes kirjeissään myös puhuu, mutta eteenpäin eivät uskalla joko lukea Johanneksen kirjeitä, tai eivät kertakaikkiaan ymmärrä niitä. Johannes kertoo täysin selvästi, että Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, mutta tuo näyttää todella olevan aivan ylivoimainen opetus monille.
        Miten Jesaja aikanaan profetoikaan noista ihmisitä. Eikös niin, että kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö.


    • miksieitotuudessa

      Jos tuota Johanneksen ilmi tuomaa tietoa ei ymmärrä, niin miten tuota selitellään?
      Kyllä Johannes on tuon synnittömyyden selvästi ilmaissut niin, että Jumalasta syntynyt ei tee syntiä. Eikö sitä sitten voi ilmaista synnittömyytenä, vaikka en ole kenenkään sitä nähnyt uskaltavan tehdä. Ihmisorjuusko on esteenä puhua asiat niin kuin ne on?
      1. Johanneksen kirje 3
      9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

      • saviseutulainen

        Kirjoitin tähän tapaan toisaalla, ketjussa, joka tuli täyteen - ja on saanut turhan jatkoaloituksen:

        >Jumalan käsittämättömän suuri armo saa meidät ilolla olemaan Hänelle kuuliaiset, ja kavahtamaan ehdoin tahdoin tehtyä syntiä - jonka Jumalan laki on selvin sanoin meille synniksi osoittanut.
        Jumalan Pyhä laki on kirjoitettu sydämiemme lihatauluun ja saa meidät uudestisyntymisemme myötä Jumalalta saadun Pyhän Hengen vaikutuksesta ja voimasta ( ei omin voimin ) vastustamaan syntiä, joka ei tuota enää meille iloa, vaan on muodostunut meille kauhistukseksi.
        Jos/kun uudestisyntynyt uskova lankeaa, hänen on noustava Jeesukseen Kristukseen turvaten, Hänen nimeään avuksi huutaen, kuin olisi tuleen kaatunut.>

        >>Ei kukaan uudesti syntynyt uskova saata surutta tehdä syntiä ja vastustaa/rikkoa sydämensä lihatauluun kirjoitettua Jumalan Pyhää lakia.>>

        >>> ...saa vastustamaan syntiä, joka ei tuota enää meille iloa, vaan on muodostunut meille kauhistukseksi. <<<

        1. Johanneksen kirje 3
        9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.


    • Sanansuojassa

      En tiedä oletko sinä saviseutulainen Jumalan tulella poltettu vai pesijäin saippualla pesty, mutta tämä on kuitenkin varma asia:
      kun Jumala polttaa oman "lapsensa" omalla tulellaan, niin se on sellainen kokemus, ettei ihmiseen jää mitään sellaisia kummallisia tai Herran tahtoa vastustavia piirteitä, etteikö hän olisi Jumalalle otollinen kuulemaan Hänen Sanansa kautta pienimmätkin kuiskaukset oikeasta ja väärästä. Siinä tulella poltossa, kun Hän polttaa ihmisestä sen kuonan, joka on sitä lihan saastaa ja perittyjä syntejä, niin ei jää yhtään arvailua, eikä arvailun varaa ihmiselle miettiä, kuka on Jumala ja mikä itse ihminen on.

      Kun ja jos ihminen on sellaisen myöskin pesijäin saippuan pesun käynyt läpi tai on Jumalan pesu soikossa Hänen pestävänään, niin ei siinä tee yhtään mieli alkaa pullikoida vastaan. Ja kun siitä tulella poltosta sitten pääsee tai pesusoikosta nostetaan "narulle kuivumaan", niin voi sitä riemun tunnetta ja kiitollisuuden määrää Hänen suuresta armostaan. Ei Jumala jätä työtään kesken, eikä omiensa kasvatusta kesken, jos Hän omia valittujaan pesee tai "polttaa". Ja sellaisen puhdistuksen jälkeen lähtee mielellään jatkamaan matkaa kohti Jeesuksen tuntemista Sanan kautta. Sellainen, joka ei vielä näitä ole kokenut, ei voi edes ymmärtää, miltä tuntuu "joutua" elävän Jumalan käsiin ja ymmärtää, ettei itse ole yhtään mitään ja ettei mikään ole meidän käsistämme annettu, vaan Hänen. Siksikin pelkkä ajatus, jäädä aina vain ristin juurelle alati syntejä anteeksi pyytelemään, on enemmänkin kuin kummallinen loppu tulos tai päätepiste. Ristissä on armon juuri, mutta tie siitä jatkuu sitten kasvamalla eteenpäin kohti vapauden tietä.

      Sellainen, joka on nämä asiat itse kokenut, ymmärtää mistä kirjoitan ja mitä tarkoitan. Ei ihminen omin voimin pärjää, eikä ilman Jeesusta ja Hänen ristin työtään. Me emme ole mitään ilman Häntä.

      • saviseutulainen

        Herran armo pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen niille, jotka häntä pelkäävät, ja niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja muistavat hänen määräyksiänsä ja noudattavat niitä. Ps. 103: 17-18.

        Tämä on kallisarvoinen sana, joka kertoo oikean kristityn vaelluksen olevan Herran määräysten muistamista ja noudattamista. Se ilmi tuo uskollisten alituisen hartaan halun noudattaa Herran tahtoa. Monesti ei kristitty tunnekaan hengellisen elämänsä olevan muuta kuin Herran määräysten muistamista ja noudattamista. Ja tämä on vanhurskauden isoamista ja janoamista, josta Kristus puhuu, tarkoittaen sillä myös vanhurskaudessa vaeltamista.

        Tosikristitty ei koskaan tässä elämässä tule täysin ravituksi. Herran käskyt hengellisine vaatimuksineen sisällisen ihmisen suhteen ovat aina niin suuret, ettei hän voi määrän päähän päästä. Ja niin hänen henkensä aina huokaa: »Oi, jospa toki voisin olla ja elää niin kuin Herra tahtoo!»

        Tämä ikävöiminen on uuden ihmisen hengitystä ja sydämen tykytystä. Se on: Jumalan luonnon osallisuus, Kristus meissä, sydämessämme asuva Jumalan Henki, joka aina taistelee lihaa vastaan, ja joka silloinkin, kun olemme heikot, kun erehdymme ja lankeamme, vaikuttaa niin, ettemme voi jäädä syntiin.

        »Muistavat hänen määräyksiänsä ja noudattavat niitä.» Tutki näiden sanojen nojalla itseäsi! Tuhannet ymmärtävät, ajattelevat ja puhuvat Herran käskyistä, mutta eivät koskaan tee mitä Herra käskee. Ei ole vaikeata ajatella ja puhua hyvistä teoista ja vaatia niitä muilta.

        Monet kiivailevat lain ja hyvien töiden puolesta, kun muista on puhe; eikä siitä heidän mielestään koskaan kyllin ankarasti saarnata. Mutta entä he itse? Eivät he sormellaankaan koske siihen kuormaan, sanoo Kristus. Semmoisille sanoo Herra: Miksi sinä otat minun liittoni suullesi?
        Sinä, joka kuritusta vihaat ja heität minun sanani taaksesi. Tässä tarvitaan vilpittömyyttä ja totuutta. Jumala ei anna itseänsä pilkata.

        Uskollisellakin kristityllä on tässä vaara tarjona, jos hän, saatuaan lohdutusta ja rauhaa Kristuksessa, syyttää heikkouttansa ja lakkaa muistamasta Herran määräyksiä noudattaakseen niitä. Niin ei saa olla. Meidän tulee aina muistaa Herran määräyksiä ja noudattaa niitä, kun kerran olemme saaneet täyden vanhurskauden ja rauhan Kristuksessa.

        Voimaa, jota et vielä ole saanut, voit saada. Mikä sinusta näyttää mahdottomalle on Herralle helppoa. Puhuessaan heikkoudestaan Paavali puhuu myös Jumalan voimasta heikkoudessa. »Kun minä heikko olen, niin minä väkeväkin olen; Jumala on heikoissa väkevä.»

        ... jatkuu

        ( C.O.Rosenius )


      • saviseutulainen
        saviseutulainen kirjoitti:

        Herran armo pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen niille, jotka häntä pelkäävät, ja niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja muistavat hänen määräyksiänsä ja noudattavat niitä. Ps. 103: 17-18.

        Tämä on kallisarvoinen sana, joka kertoo oikean kristityn vaelluksen olevan Herran määräysten muistamista ja noudattamista. Se ilmi tuo uskollisten alituisen hartaan halun noudattaa Herran tahtoa. Monesti ei kristitty tunnekaan hengellisen elämänsä olevan muuta kuin Herran määräysten muistamista ja noudattamista. Ja tämä on vanhurskauden isoamista ja janoamista, josta Kristus puhuu, tarkoittaen sillä myös vanhurskaudessa vaeltamista.

        Tosikristitty ei koskaan tässä elämässä tule täysin ravituksi. Herran käskyt hengellisine vaatimuksineen sisällisen ihmisen suhteen ovat aina niin suuret, ettei hän voi määrän päähän päästä. Ja niin hänen henkensä aina huokaa: »Oi, jospa toki voisin olla ja elää niin kuin Herra tahtoo!»

        Tämä ikävöiminen on uuden ihmisen hengitystä ja sydämen tykytystä. Se on: Jumalan luonnon osallisuus, Kristus meissä, sydämessämme asuva Jumalan Henki, joka aina taistelee lihaa vastaan, ja joka silloinkin, kun olemme heikot, kun erehdymme ja lankeamme, vaikuttaa niin, ettemme voi jäädä syntiin.

        »Muistavat hänen määräyksiänsä ja noudattavat niitä.» Tutki näiden sanojen nojalla itseäsi! Tuhannet ymmärtävät, ajattelevat ja puhuvat Herran käskyistä, mutta eivät koskaan tee mitä Herra käskee. Ei ole vaikeata ajatella ja puhua hyvistä teoista ja vaatia niitä muilta.

        Monet kiivailevat lain ja hyvien töiden puolesta, kun muista on puhe; eikä siitä heidän mielestään koskaan kyllin ankarasti saarnata. Mutta entä he itse? Eivät he sormellaankaan koske siihen kuormaan, sanoo Kristus. Semmoisille sanoo Herra: Miksi sinä otat minun liittoni suullesi?
        Sinä, joka kuritusta vihaat ja heität minun sanani taaksesi. Tässä tarvitaan vilpittömyyttä ja totuutta. Jumala ei anna itseänsä pilkata.

        Uskollisellakin kristityllä on tässä vaara tarjona, jos hän, saatuaan lohdutusta ja rauhaa Kristuksessa, syyttää heikkouttansa ja lakkaa muistamasta Herran määräyksiä noudattaakseen niitä. Niin ei saa olla. Meidän tulee aina muistaa Herran määräyksiä ja noudattaa niitä, kun kerran olemme saaneet täyden vanhurskauden ja rauhan Kristuksessa.

        Voimaa, jota et vielä ole saanut, voit saada. Mikä sinusta näyttää mahdottomalle on Herralle helppoa. Puhuessaan heikkoudestaan Paavali puhuu myös Jumalan voimasta heikkoudessa. »Kun minä heikko olen, niin minä väkeväkin olen; Jumala on heikoissa väkevä.»

        ... jatkuu

        ( C.O.Rosenius )

        ...

        Kun siis iloitset Herrassa ja sinulla on luottamus syntien anteeksi saamiseen, tulee sinun turvallisesti panna vaikeutesi Vapahtajasi eteen ja rukoilla hänen voimaansa voidaksesi tehdä mitä hän tahtoo. Augustinuksen kanssa voit sanoa: »Vaadi, Herra, mitä tahdot, mutta anna ensin minulle se, mitä vaadit! Sinä tiedät Herra, etten minä itsestäni mitään voi!»

        Ja vaikka sinä et koskaan saisikaan kaikkea, mitä tähän asiaan nähden pyydät, jos et koskaan voikaan tehdä kaikkea sitä hyvää, jota tahdot, niin on kuitenkin välttämätöntä, että sinä ajattelet Herran käskyjä ja rukoilet voimaa niiden täyttämiseen, sillä sen kaltaisen harjoituksen kautta sinä pysyt alinomaisessa oman heikkoutesi tuntemisessa.

        Jumala nöyryyttää meitä, kun hän jättää meidät oman onnemme nojaan ja saatanan kiusattavaksi. Pelkkä tieto heikkoudestamme ei vaikuta tällaista nöyryytystä.
        Pelkkä tieto heikkoudestamme ei vaikuta tällaista nöyryytystä.

        Ei mikään ole surullisempaa kuin nähdä muutoin uskollisen sielun vaipuvan hengelliseen laiskuuteen, niin ettei hänen puutteensa nöyryytä häntä Herran määräysten muistamiseen. Kuinka surkeata ja niin iljettävää on kuulla ihmisen puhuvan suuresta voimattomuudestamme ja puutteistamme ja samalla nähdä hänet jäykkänä, itseensä tyytyväisenä ja kopeana. Tämä johtuu suruttomuudesta ja laiskuudesta.

        Totuus on, ettemme voi rukoilla niin kuin meidän tulisi, olemme hajamielisiä, hitaita ja kylmiä. Mutta se, joka murheen painamana uskoutuu Kristukselle, älköön epäilkö ja älköön hän antako epäuskolle sijaa. Eikö minun siis tarvitse vaivautua rukoilemaan?

        Pois se! Tuleehan minun rukoilla taitoni mukaan ja rukoilla Jumalalta armoa voidakseni paremmin rukoilla. Samoin on minun tehtävä muissakin tapauksissa, joissa heikkouteni on suuri. En voi olla niin lempeä, hiljainen, nöyrä, rakastavainen, siveä, kärsivällinen. En voi niin tunnustaa Kristusta, en niin uhrata hyvyyttäni lähimmäiseni parhaaksi kuin minun tulisi.

        Mutta silti en saa unohtaa näitä kalliita asioita, vaan minun tulee muistaa Herran määräyksiä noudattaakseni niitä ja alinomaa rukoilla Jumalalta yhä enemmän voimaa. Tähän kaikkeen uskovaiset harjoittelevat. Se on heidän uusi luontonsa. Se on Hengen työ heissä. Olkaamme siis kuuliaiset ja nöyrät Hengelle, niin ettemme uudestaan nuku suruttomuuteen.


        ( C.O.Rosenius )


    • Parannus.on.uudestisynt

      Aloitus väärentää Jumalan sanan opetukset siitä, että ennen kastetta pitää olla tehnyt parannus. Apost. t. 2:38. Markus 16:15,16.

      • eisyntiävielä

        Mistä esim. pienokaisen pitää tehdä parannus? Paras aika kasteelle on kastaa lapsena, jolloin ei ole tekosyntejä kertynyt.


      • käsitykseen

        Pietari puhui kansanjoukolle, joka oli hyljännyt Jumalan tarjouksen Jeesuksessa. Pietari kehoitti tekemään tuosta hylkäyksestä parannuksen. Eivät nuo ihmiset osanneet vielä tuossa vaiheessa juuri muusta parannusta tehdä, koska eivät vielä tunteneet Jeesusta.


    • hyväasia

      Aloitusviesti saa jokaisen mietteliääksi, tai ainakin heidät, jotka ovat totisella mielellä etsimässä totuutta.

    • Sanansuojassa

      Jos Suomen kansa olisi pääsääntöisesti uskollinen Herralle, jota se ei moninkaan paikoin ole, niin lapsi kaste sinällään palvelisi ja palveleekin sitä, mitä raamattu opettaa. Kun pieni lapsi kastetaan, niin olisi hänen kummiensa ja vanhempiensa tehtävä antaa hänelle opetusta oikeasta Jeesuksen tuntemisesta pienestä pitäen. Hyvällä tavalla kuitenkin, koska paljon kuulee katkerien aikuisten kertomuksia siitäkin, kuinka uskoa on taottu monin väärin keinoin tuhoamalla pienten ihmistaimien usko jo heti alku metreillä lapsena. Ja nyt täytyy sanoa, että siinä mielessä ja tässä kohtaa olen saviseutulaisen kanssa samaa mieltä, että silloin pienten ihmis lasten on hyvä olla sekä Jeesuksen jalkojen, että Hänen ristinsä juurella, jos vanhemmat eivät pysty antamaan turvaa lapsen kasvulle, ei hengelliselle, eikä muullekaan.

    • parannuksenteko

      Tarvitsemme uutta mieltä, vakaata, puhdasta, nöyrää ja rakastavaa mieltä.. Mitä hyötyä on koko kristillisyydestämme, ellei mielemme uudistu.... Teidän tulee
      "uudistua mielenne hengeltä ja pukea päällenne uusi ihminen, joka JUMALAN mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen". Ef 4:23-24.
      Päämäärä on selvä. Sitä varmentaa vielä apostolin vakuutus: " Mutta meillä on KRISTUKSEN mieli."
      "Olkoon teillä se mieli, joka myös KRISTUKSELLA JEESUKSELLA oli". Fil. 2:5
      "Niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät HENGEN mukaan, on HENGEN MIELI". Room. 8:5
      Paavali sanoo:" VAELTAKAA HENGESSÄ, NIIN ETTE LIHAN HIMOA TÄYTÄ". Gal.5:16

    • Sanansuojassa

      Niinpä. Meillä onkin paljon uskovia, jotka vaeltavat osittain Herran tiellä ja osittain oman lihansa houkutuksia palvellen. Näistä ehkä voisi sanoa, että he vaeltavat kahdella tiellä, eivätkä siten pääse totuuden tuntoon lopullisesti, ennen kuin tekevät parannuksen vaelluksensa huonojen osien suhteen. He rukoilevat, lukevat raamattua, tunnustavat uskonsa, mutta sitten heillä on myös lihallisia asioita, jotka suoraan sotivat henkeä vastaan.
      Ja sillä tavoin ei kukaan voi pyhittyä siten, kuten Jeesus haluaisi meidän pyhittyvän Hänelle kuuliaisiksi. Ja se suuresti tällä palstalla parjattu "synnittömyys" on juurikin sitä, että luovutaan niistä teoista, ajatuksista tai muista Herraa vastaan sotivista asioista ja luovutetaan oma itse kokonaan Jeesukselle, pitämättä itsellä mitään. Vain se tie johtaa vapauteen ja siihen "synnittömyyteen", jota voi myös kutsua lihan kuolemaksi, mutta sen silti jättäessä meille inhimillisen ihmisyyden ja synnin olemuksen, joka ei muutu. Me kuitenkin saamme sitä kautta sen luvatun, mutta vain siten, että luovumme niistä lihan teoista, jotka Sanankin mukaan ovat ilmeiset.

      Itse emme voi itseämme muuttaa, mutta meidän on silti tehtävä omakin osuutemme taivuttamalla tahtoamme Herran tahtoon, lihan kuoleutuessa, Herran voiman astuessa sisällemme, Sanan kautta kasvaen kiinni Kristus kallioon.

    • yksilaumasta

      Hmm, mielenkiintoinen asia.
      Itse oon aina ongelmaksi kokenut kerta toisensa jälkeen teen ihan tietoisesti/vaistomaisesti syntiä vaikka miten olen itseni jättänyt Herralle.
      Luulen ymmärtäväni mitä aloittaja tarkoittaa poltolla/pesulla jonka uskova Herran käsissä läpi käy, mutta koen tuon kyllä ihan koko elämän kestäväksi prosessiksi jonka tosiaan Herra itse tekee ja muovaa meitä tahtoonsa sopiviksi. Mutta loppua omalle mädännäisyydelleni en kyllä ole kokenut, oikeastaan ihan päinvastoin, koen että olen sisintäni myöten "läpimätä" ja vaikka toki armahdettu ja Kristuksessa pyhä/vanhurskas niin jatkuvasti armon tarpeessa.
      Synti, vaikka sitä vastaan taistelenkin roikkuu (kuten paavalikin valitti) minussa kiinni.
      Siispä olen jatkuvasti ristin juurella ja silti ristineni kuljen Herran jäljessä sitä kantaen.
      Kyllä on monta riemua kun ikuisuuteen Herran luo saa kerran siirtyä, mutta varmasti se varjoton vilpittömyys ja viattomuus minkä saa kokea uudessa kehossa ilman synnin valtavaa taakkaa on yksi suurimmista ;)

      • aloitusonhyvä

        Kyllä ihminen kuolee synnille. Aloittaja on aivan oikeassa. Joillekin tuo kuolemantie näyttäisi olevan pitkä ja jotku eivät kuole koskaan. Noiden pitään parannusta tekevien uudistuminen tapahtuu hitaasti, mutta ikävä on se, että jotku eivät koskaan uudistu niin, että huomaisivat itsessään sen vapauden, jonka Kristus lupasi ja toteutti omilleen.


      • LähettiläsA

        Olen todella surullinen puolestasi nimimerkki yksilaumasta. Jos tunnet itsesi "läpimädäksi" niin et ole kohdannut Vapahtajaa, tai olet äsken kääntynyt katsomaan Jeesukseen ja olet vielä synnin saastuttama.
        Ei yksikään Jeesuksen laumasta jää "läpimädäksi." On suorastaan kauheaa uskoa sellainen, että Jumalan oma jäisi orjaksi vapautumatta koskaan siitä asemasta. Täysin Raamatun vastaista uskoa tuollainen on.
        Roomalaiskirje 6
        2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?

        Onko nyt niin, että et ole koskaan ahkeroinut Jeesuksen tuntemiseksi ja siksi Jumalan Sana ei ole päässyt kasvattamaan sinua Jumalan lapseksi? Sana on siemen, josta uusi kasvaa ja vanha kuolee.
        Lähde ulos tuosta laumasta, joka ei kasvata sinua vaputeen. Laumoja on monenmoisia, mutta Jeesuksen lauma on se, jossa ihmiset ovat kuolleet itselleen, synnille ja kaikelle joka estää yhteyttä lauman päähän, eli Jeesukseen.

        Tosin uudistettu ihminen on paljon herkempi synnin tuntemiseen kuin hän, joka on vasta kasvamassa Sanan kautta uudistukseen, mutta uudestisyntyneellä on voima, siis voima vastustaa syntiä. Ei Jeesuksen oman tarvitse omalla voimalla taistella syntiä vastaan, vaan hän saa voiman Jumalalta. Kaikki kunnia menee yksinomaan Jumalalle. Ja synnin, eli lihan kuolemasta menee suuri kiitos Vapahtajalle, joka pitää lupauksensa kaikkien omien kohdalla.

        Jeesus vapauttaa synninorjat todelliseen vapauteen. Ei Hän jätä ihmistä loputtomasti taistelemaan syntiä vastaan, vaan totisesti vapauttaa synninkahleista.
        Jos esirippu, joka on Jeesuksen liha, ei aukea, niin ihminen ei voi päästä Jumalan valtakuntaan. Esirippu aukeaa heille, jotka tekevät Jeesuksen ristintyön voimalla parannuksen.
        Heprealaiskirje 10
        19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,

        Maailmassa on kaksi keskeistä laumaa, toinen on se, joka pitää jäsenensä orjuudessa. Toinen on vapaa orjuudesta, vapaan vaimon pojasta alkanut lauma, jonka pää on Jeesus Kristus.
        Molemmat laumat saivat alkunsa samasta miehestä, mutta tuon miehen vaimoissa oli kaksi synnyttäjää.
        Galatalaiskirje 4
        22 Onhan kirjoitettu, että Aabrahamilla oli kaksi poikaa, toinen orjattaresta, toinen vapaasta.
        23 Mutta orjattaren poika oli syntynyt lihan mukaan, vapaan taas lupauksen voimasta.


      • lähettiläs.Antikristus

        Älä "yksilaumasta" usko näitä eksyttäjiä, jotka lupaavat sinulle vapautta !

        2. Piet. 2:17 Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu.
        18 Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon,
        !!!
        19 ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on.
        !!!

        He ITSE ovat syntiensä orjia, ja oppinsa on totaalisen sekava, eli SILKKAA VALHETTA ja ITSEPETOSTA !

        Lue ketjusta "Sauluksesta Paavaliksi", sen lopusta siitä, että mitä nämä sokeat taluttajat oikeasti opettavat !


      • LähettiläsA
        lähettiläs.Antikristus kirjoitti:

        Älä "yksilaumasta" usko näitä eksyttäjiä, jotka lupaavat sinulle vapautta !

        2. Piet. 2:17 Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu.
        18 Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon,
        !!!
        19 ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on.
        !!!

        He ITSE ovat syntiensä orjia, ja oppinsa on totaalisen sekava, eli SILKKAA VALHETTA ja ITSEPETOSTA !

        Lue ketjusta "Sauluksesta Paavaliksi", sen lopusta siitä, että mitä nämä sokeat taluttajat oikeasti opettavat !

        Sinä haluat ihmisten pysyvän orjuudessa. Minä haluan heidän vapautuvan orjan asemasta, joten meillä ei ole yhteistä uskoa. En silti hauku sinua, en tuomitse, enkä nimittele. Sinä laitat todella voimakkaita vihanpurkauksia palstalle ja nimimerkkkisi osoittaa sitä, että olet laittomuudessa. Antikristus on laittomuus, joten olet valinnut oikean nimimerkin itsellesi.


      • huolestunutläh
        lähettiläs.Antikristus kirjoitti:

        Älä "yksilaumasta" usko näitä eksyttäjiä, jotka lupaavat sinulle vapautta !

        2. Piet. 2:17 Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu.
        18 Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon,
        !!!
        19 ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on.
        !!!

        He ITSE ovat syntiensä orjia, ja oppinsa on totaalisen sekava, eli SILKKAA VALHETTA ja ITSEPETOSTA !

        Lue ketjusta "Sauluksesta Paavaliksi", sen lopusta siitä, että mitä nämä sokeat taluttajat oikeasti opettavat !

        Voiko tuollaisen ihmisen saada käsittämään ketä on joutunut vangittuna edustamaan???? Tuollaisnen toisten halveksiminen on kyllä niin rumaa, että siinä ei ainakaan lakia ole mielenkirjoituksessa.
        Voisiko joku pappi auttaa tuota ihmistä irtaantumaan tuosta hengestä?
        Lähettiläs.Antikristus mene jonkun papin puheille ja käske hänen vaikka lukea se mitä tälle palstalle kirjoittelet. Auttava ihminen saisi kuvan uskosta jota edustat.


      • huolestunutläh
        huolestunutläh kirjoitti:

        Voiko tuollaisen ihmisen saada käsittämään ketä on joutunut vangittuna edustamaan???? Tuollaisnen toisten halveksiminen on kyllä niin rumaa, että siinä ei ainakaan lakia ole mielenkirjoituksessa.
        Voisiko joku pappi auttaa tuota ihmistä irtaantumaan tuosta hengestä?
        Lähettiläs.Antikristus mene jonkun papin puheille ja käske hänen vaikka lukea se mitä tälle palstalle kirjoittelet. Auttava ihminen saisi kuvan uskosta jota edustat.

        Lisäksi kysyn, että mistä sinulle kumpuaa tuollaista tietoa ihmisistä, jotka kaikessa kirjoittavat syntiä vastaan?
        "He ITSE ovat syntiensä orjia, ja oppinsa on totaalisen sekava, eli SILKKAA VALHETTA ja ITSEPETOSTA !"


      • lähettiläs.Antikristus
        huolestunutläh kirjoitti:

        Lisäksi kysyn, että mistä sinulle kumpuaa tuollaista tietoa ihmisistä, jotka kaikessa kirjoittavat syntiä vastaan?
        "He ITSE ovat syntiensä orjia, ja oppinsa on totaalisen sekava, eli SILKKAA VALHETTA ja ITSEPETOSTA !"

        Mitä Jeesus sanoi fariseuksille ja kirjanoppineille ja mitä Hän sanoi ja todisti heistä ???

        Hehän juuri kiivailivat lain puolesta ja syntiä vastaan, he olivat kaikkein kiivaimpia siinä tuossa ajassa !!!

        Matt. 3:7 Mutta nähdessään paljon fariseuksia ja saddukeuksia tulevan kasteelle hän sanoi heille: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaista vihaa?

        Matt. 12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Matt. 23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

        Luuk. 3:7 Niin hän sanoi kansalle, joka vaelsi hänen kastettavakseen: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on teitä neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa?

        Matt. 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        Matt. 23:15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        Matt. 23:23 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää.

        Matt. 23:25 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä!

        Matt. 23:27 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!

        Matt. 23:29 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te rakennatte profeettain hautoja ja kaunistatte vanhurskasten hautakammioita,

        Voit vapasti etsiä näitä lisää, niitä on PALJON !

        Mutta teillä "synnittömillä" ja "täydellisillä" siis on ihan sama sydämen asenne kuin fariseuksilla ja kirjanoppineilla, eli ylpeys ja paisuneisuus näkyy kilometrien päähän teistä.

        Omille synneillenne olette umpi sokeita, mutta muiden te siivilöitte hyttys verkolla, ja TE SIIS LUOTATTE ITSEENNE !

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, JOTKA LUOTTIVAT ITSEENSÄ, LUULLEN OLEVANSA VANHURSKAITA, JA YLENKATSOIVAT MUITA, tämän vertauksen:
        10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
        11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
        12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
        14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

        Tuo jakeen 9 sanoma on JUURI TEILLE ja SE KERTOO JUURI TEISTÄ ja VÄÄRÄSTÄ ASENTEESTANNE ja PAISUNEISUUDESTANNE !!!

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, JOTKA LUOTTIVAT ITSEENSÄ, LUULLEN OLEVANSA VANHURSKAITA, JA YLENKATSOIVAT MUITA, tämän vertauksen:


    • Sanansuojassa

      Missään kohden olisi se itsepetos antikristus nimimerkin mukaan, jos Jumala itse on raamatunkin luonut. Alussa oli Sana ja Sana oli Jumala, joka lähetettiin maan päälle. Kirjoituttaisiko Jumala itse itseään vastaan Pyhän Sanansa? Silloin itse Jumala olisi sekä hyvä, että paha itse itsessään.

      Olisiko niin, että tämä antikristus nimimerkillä kirjoittava on joistain asioista jollekin tai joillekin niin katkera, ettei hänellä näy olevan muuta keinoa pettymyksiensä, katkeruuksiensa ja surkeudessaan olemisen esittämiseksi, meille kaikille? Eihän kenenkään tarvitse jäädä katkeruuteen, mutta hänessä ne näyttävät olevan niin syvästi juurtuneina katkeruuteen, eikä siihen Kristus kallioon.

      Ja sinä henkilö joka kirjoitit, että tulella poltto ja saippuain pesu olisi koko elämän mittainen prosessi. Joillekin se on pitkä, joillakin se roihuaa valtavalla voimalla tai "saippuakuplien" kirvellessä lihassa olevien syntien pesemisen seurauksena koko ihmisessä, mutta sillä on toki päätepisteensä ja siihen Jeesus meissä pyrkii. Omaa lihaa tulee vastustaa, sille ei saa antaa periksi. Käänny Jeesuksen puoleen ja vie syntisi Hänelle, niin kauan, että liha suostuu kuoleutumaan. Miksi ihmeessä eläisit lihasi orjuudessa, kun vapauskin on tarjolla? : )
      Ja vie ne silloin, kun ne ajatuksina tulevat mieleesi, äläkä syntiä enää tee. Silloin Jeesus tulee avuksesi oikealla hetkellä ja alat huomata Hänen apunsa oikeaan aikaan.

      Monet jäävät syntiensä orjuuteen ja väittävät olevansa heikkoja, että lihani on heikko. No niin se onkin, mutta Jeesus meissä on vahvempi, kuin oma lihamme. Voi kuinka hieno elämä monella olisi ollut jo vuosia tai vuosikymmeniä sitten, jos he olisivat suostuneet tähän kamppailuun lihaansa vastaan. Monet ovat menettäneet paljon hyviä asioita elämässään, kun he luulevat, ettei syntiä vastaan voi taistella. Ja ei voikaan yksin, mutta Jeesus on jo voittanut maailman ja siinä olevat synnit ja kun ihminen tämän uskoo, niin hän on jo sillä tiellä, joka vie vapauteen, rauhaan ja Jumalan valtakunnan porttien sisäpuolelle jo tässä ajassa.

    • Sanansuojassa

      Vielä sinulle yksilaumasta nimimerkki, kirjoitit itse näin:
      ""Itse oon aina ongelmaksi kokenut kerta toisensa jälkeen teen ihan tietoisesti/vaistomaisesti syntiä vaikka miten olen itseni jättänyt Herralle. "

      Ala lukea raamattua enemmän. Kun sinä sitä luet, alkaa Sana tehdä sinussa työtään, osoittaen sinun lihassasi olevat synnit, jotka sinä tosiaan saat jättää Herran huoleksi viemällä ne suoraan Hänelle Hänen eteensä. Älä ajattele, ettei tuo asia voisi muuttua, että teet tietoisesti/vaistomaisesti syntiä, vaan nappaa ne kiinni ja vie Herralle, ennen kuin edes niitä alat enää tehdä. Et taida tuntea vielä kunnolla Jeesusta ja Hänen mittaamatonta voimaansa. Hän voi todella kaiken.

      Olen aika ajoin kysynyt ristin juurelle jääviltä erilaisia kysymyksiä, että eivätkö he todella pysty kieltäytymään syntejään tekemästä, että menevätkö he ihan väkisin ja tekevät vaikkapa ihan yleisiä moraalisääntöjen vastaisia tekoja ja väittävät, etteivät he voi vastustaa kiusausta olla tekemättä niin. Yhtään ainoaa vastausta en silloin saanut. Miksi ihminen sitten tekee syntiä? Hänen on tietenkin helpompi antaa lihallensa periksi, kuin olla Sanalle kuuliainen, sillä silloin voi vain ajatella, että olen heikko ja teenhän minä, kun Jeesus antaa ne sitten minulle anteeksi. Tuollainen tie ei sitten vain vie vapauteen, eikä ristin juurelta eteenpäin, vaan se tosiaan jättää ihmisen synnin orjuuteen, jolloin hän kokee itsensä läpimädäksi, mikä sinänsä on varmaankin inhottava olotila, koska Herra on kutsunut meidät iloon ja vapauteen Kristuksessa. Hän on kutsunut meidät sisimpään majaansa, jota ennen saamme riisua saastaiset vaatteet yltämme ja vaihtaa ne puhtaisiin valkeisiin vaatteisiin.

      Herran omat ovat lupauksen lapsia ja niin saat sinäkin yksilaumasta olla, et synnin orja, vaan lupauksen lapsi : )

    • lähettiläs.antikristus

      Niin ja tiedoksesi "yksilaumasta" !

      Nämä nikit "lähettiläs" ja "sanansuojassa" ja heidän hännystelijänsä tulevat foorumille yhdessä jankkaamaan harhaoppejaan.

      He ovat kaikki nielleet tuon "täydellisyys" ja "synnittömyys" opin, jonka runko ja perusta on hyvijn sama kuin jehovantodistajilla.

      Molemmat ovat gvain ja ainoastaan omavanhurskauden pystytys yrityksiä, vaikka he kierosti muuta väittävätkin !!!

      He siis ns. "liukkain huulin" yrittävät eksyttää uskovia uskomaan harhaoppeihin, joihin he itse ovat kietoutuneet kuin saalistettavaksi tarkoitetut eläimet verkkoon.

      Ps. 12:2 (12:3) He puhuvat valhetta toinen toisellensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin

      Room. 16:18 Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet.

      2. Piet. 2:12 Mutta niinkuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa,

      Niin ja "yksilaumasta" !

      Pyhän Hengen pyhityksessä oleminen saa Jumalan lapsen näkevän selvemmin vain oman vajavaisuutensa ja se laittaa tämän tukeutumaan yhä enemmän ja innokkaammin Herransa ja Hänen Voimaansa !

      Eli olet ihan oikealla Tiellä !!!

      Mutta tuo omavanhurskauden tie, jota nämä eksyttäjät siis markkinoivat täällä, se vie taas paisuneisuuteen ja ylpeilyyn, ihan kuten näille "synnittömäksi" itseään väittäneille on käynytkin !

      He ovat umpisokeita jotka haluavat kuitenkin taluttaa muitakin mukanansa kuoppaan !

      Matt. 15:14 Älkää heistä välittäkö: he ovat sokeita sokeain taluttajia; mutta jos sokea sokeaa taluttaa, niin he molemmat kuoppaan lankeavat."

      Heidän koko touhunsa on vain pinnan kalkitsemista:

      25 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä!
      26 Sinä sokea fariseus, puhdista ensin maljan sisus, että sen ulkopuolikin tulisi puhtaaksi!
      27 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!
      28 Samoin tekin ulkoa kyllä näytätte ihmisten silmissä hurskailta, mutta sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta.

    • pimeyseitunnistavaloa

      Sinä varoitat ihmisiä Jeesuksesta. Onko sinulla yhtään mitään muuta virkaa olemassa tässä maailmassa, kuin tehdä Jeesuksen ristin työ ja julistettu Sana tyhjäksi? Ainoat asiat mitä pystyt kirjoittamaan, ovat yleensä täysin negatiivis-passiivisia, vaikka Jeesus on se tärkein aihe, josta tulee kirjoittaa.

      • lähettiläs.Antikristus

        Nyt kysytään teiltä sitä, että mitä "jeesusta" te oikeasti julistatte ???

        2. Kor. 11:4 Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte.

        Te siis julistatte TOISTA evenkeliumia, eli omavanhurskauden evankeliumia, ja siten teillä on toinen jeesus ja toinen jumala !

        Te olette itse itsenne jumalia ja "jeesuksia", eli siis antikristuksia siis !!!

        Siis TE USKOTTE OIKEASTI ITSEENNE, ettekä luota ja alistu Jumalan Vanhurskauden alle, TE PYSTYTÄTTE OMAA VANHURSKAUTTANNE VAIN !!!

        Room. 10:2 Sillä minä todistan TEISTÄ, että TEILLÄ on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3 sillä kun TE ETTE tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koetatte pystyttää omaa vanhurskauttanne, TE ETTE ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.

        Koko tuo teidän 2 vaiheinen "uskoontulo/uudestisyntymis" oppinne sen todistaa selvästi !

        Eli väitätte ihmisen olevan uskossa ENNEN uudestisyntymää, vaikka uskoontulo ja uudestisyntyminen on YKSI JA SAMA ASIA !

        Mutta te siis siinä "uskossanne", jossa teillä siis ei voi olla vielä Pyhää Henkeä, sillä Henki saadaan uudessa liitossa Hengestä syntymisessä eli uudestisyntymisessä.

        Te siis ILMAN Pyhää Henkeä ITSE PYHITTELETTE ITSENNE Jumalalle kalpaavaksi, eli TE OMILLA TEOILLANNE ja TÖILLÄNNE ANSAITSETTE ITSE pelastuksen !!!

        Tätä se suoraan ja selvästi sanottuna on käytännön tasolla tuo "uudestisyntymis" oppinne !

        Mutta OIKEA Evankeliumi taas sanoo selvästi, että pelastusta EI VOI ANSAITA OMILLA TEOILLA, EI SITTEN MILLÄÄN, vaan se on LAHJA jonka Herra antaa ILMAN ANSIOITA !


    • parannuksenteko

      Psalmi 40.

      2. Hartaasti minä odotin HERRAA, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli minun huutoni.
      3. Ja HÄN nosti minut ylös turmion kuopasta, lokaisesta liejusta, ja asetti minun jalkani KALLIOLLE, HÄN vahvisti minun askeleeni.
      4. HÄN antoi minun suuhuni uuden virren, kiitoslaulun JUMALALLEMME. Sen näkevät monet ja pelkäävät ja turvaavat HERRAAN.
      5. Autuas se mies, joka panee turvansa HERRAAN eikä käänny ylpeiden puoleen eikä niitten, jotka valheeseen eksyvät.
      18. Minä olen kurja ja köyhä, mutta HERRA pitää minusta huolen. Sinä olet minun apuni ja pelastajani, MINUN JUMALANI, ÄLÄ VIIVY....

    • Varoitusta

      OneWayMission on jäänyt ristin juurelle.
      Vajaa Kristin oppi ja yhden miehen lahko.
      Tätä tulee varoa jos haluaa ELÄÄ.

      • Suonto.on.Jumalasta

        Mene omaan paikkaasi Juudas.


    • Sanansuojassa

      Miksi ja mistä lähteestä teille kumpuaa tuo eksyttäjiksi julistaminen? Ei täydellistä seurakuntaa ole olemassakaan. Vain Kristus, Jumala on täydellinen. Jokaisella uskovalla on oma kasvun vauhti, olkoon sitten vaikka yhden miehen lahko tai miljoona seurakuntalaista omaava lahko. Meidän jokaisen tulee henkilökohtaisesti olla kiinni Jeesuksessa, eikä etsiä vikoja toisistamme. Miksi uskovat eivät pysty puhaltamaan yhteen hiileen, vaan mieluummin näkevät kaiken miinus merkkisinä asioina?

      Tämä eksyttäjiksi leimaaminen ja niiden etsiminen on varma keino pysyä Jeesuksesta irrallaan. Hän ei käskenyt meidän tuollaista edes tehdä. Onko sekään oikein, että tuomitsee ensin kaikki muut ja sitten palaa sinne ristin juurelle, että minä se nyt oikein tein?

      Luukas 18:
      10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
      11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
      12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
      13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
      14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

      • lähettiläs.Antikristus

        Se lähtee Jeesuksesta itsestään ja Hänen antamasta esimerkistä !

        Toistan, kun ei mene näköjään perille, eli Jeesuksen esimerkki:

        Mitä Jeesus sanoi fariseuksille ja kirjanoppineille ja mitä Hän sanoi ja todisti heistä ???

        Hehän juuri kiivailivat lain puolesta ja syntiä vastaan, he olivat kaikkein kiivaimpia siinä tuossa ajassa !!!

        Matt. 3:7 Mutta nähdessään paljon fariseuksia ja saddukeuksia tulevan kasteelle hän sanoi heille: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaista vihaa?

        Matt. 12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Matt. 23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

        Luuk. 3:7 Niin hän sanoi kansalle, joka vaelsi hänen kastettavakseen: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on teitä neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa?

        Matt. 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        Matt. 23:15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        Matt. 23:23 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää.

        Matt. 23:25 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä!

        Matt. 23:27 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!

        Matt. 23:29 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te rakennatte profeettain hautoja ja kaunistatte vanhurskasten hautakammioita,

        Voit vapasti etsiä näitä lisää, niitä on PALJON !

        Mutta teillä "synnittömillä" ja "täydellisillä" siis on ihan sama sydämen asenne kuin fariseuksilla ja kirjanoppineilla, eli ylpeys ja paisuneisuus näkyy kilometrien päähän teistä.

        Omille synneillenne olette umpi sokeita, mutta muiden te siivilöitte hyttys verkolla, ja TE SIIS LUOTATTE ITSEENNE !

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, JOTKA LUOTTIVAT ITSEENSÄ, LUULLEN OLEVANSA VANHURSKAITA, JA YLENKATSOIVAT MUITA, tämän vertauksen:
        10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
        11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
        12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
        14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

        Tuo jakeen 9 sanoma on JUURI TEILLE ja SE KERTOO JUURI TEISTÄ ja VÄÄRÄSTÄ ASENTEESTANNE ja PAISUNEISUUDESTANNE !!!

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, JOTKA LUOTTIVAT ITSEENSÄ, LUULLEN OLEVANSA VANHURSKAITA, JA YLENKATSOIVAT MUITA, tämän vertauksen.

        Niin ja vielä seuraava asia lisänä sinullekin:

        Fil. 3:16 Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme SAMAA TIETÄ !

        Siis TE KULJETTE ERI TIETÄ, eli omavanhurskauden/ulkokultaisuuden/omien tekojen tietä !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Eli ette kulje samaa Tietä meidän kanssamme !!!!!!!!!!!!!!!!!

        Eli uskovilla ei tarvitse olla yhtä paljon tietoa ja ymmärrystä ja viisautta Herralta saatuna, vaan tulee kulkea SAMAA TIETÄ !

        Siis kaksi eri tietä !!!!!

        1) Kristus ja Jumalan Vanhurskaus !

        2) Omat teot ja työt ja Omavanhurskaus !


    • parannuksenteko

      Antikristus, sinä nyt kyllä olet ottanut hampaisiisi, muutamia jotka kirjoittavat todella hyvin. Kannattaisi sinunkin tutkia näitä kirjoituksia. Eikä tuomita.......

      ÄLÄ TUOMITSE, SILLÄ SINUA EI OLE PANTU TUOMARIKSI!!!!

      Jaak. 4
      12. Yksi on lainsäätäjä ja tuomari, hän, joka voi pelastaa ja hukuttaa. mutta kuka olet sinä, joka tuomitset lähimmäisesi??????

      • lähettiläs.Antikristus

        Kirjoititko siis lähettiläälle ???

        Hän siis ON Antikristus, en minä ! :)

        Olet lähinnä naurettava ! :)

        Eli tämä kirjoituksesi on todella naurettava !

        Tuomari asia käsittää siis kadotukseen tuomitsemisen !

        Siinä sanotaan siis Yksi voi PELASTAA ja HUKUTTAA !!!!!!!!

        Sitä en tee, vaan kerron vain Totuuden !!!

        Eli annan mahdollisuuden teille parannuksen tekoon sitä kautta !

        Jaak. 5:19 Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja hänet joku palauttaa,
        Jaak. 5:20 niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden.

        Lisäksi oli siis huvittavaa se, että samalla kun sinä kehoitit minua, niin sinä ITSE ILMOITIT OLEVASI PUOLUEELLINEN, eli uskovan kuten nuo omavanhurskaat Antikristukset !!!

        Etkö tajua edes itse sitä, että paljastit itse itsesi noiden lakeijaksi ja puolustajaksi PUOLUEHENGESSÄ ! :)

        Säälittävää on tämä touhusi.


      • parannuksenteko

        Sinua tarkoitin. Miksi sinä olet NIIN VIHAINEN. Täällähän keskustellaan asioista ja puolin ja toisin vaihdetaan mielipiteitä......... RAUHOITU.
        Jos olet JEESUKSEN oma, niinkuin toisetkin ovat, sillonhan te olette samalla puolella.... Miksi riijellä asioista.. KUNNIOITUS.... Jos toiset ovat kasvaneet uskossa pitemmälle, pitää se hyväksyä... Koska jokaisella on oma uskon kasvunsa.... SIUNAUSTA KAIKILLE........


      • lähettiläs.Antikristus
        parannuksenteko kirjoitti:

        Sinua tarkoitin. Miksi sinä olet NIIN VIHAINEN. Täällähän keskustellaan asioista ja puolin ja toisin vaihdetaan mielipiteitä......... RAUHOITU.
        Jos olet JEESUKSEN oma, niinkuin toisetkin ovat, sillonhan te olette samalla puolella.... Miksi riijellä asioista.. KUNNIOITUS.... Jos toiset ovat kasvaneet uskossa pitemmälle, pitää se hyväksyä... Koska jokaisella on oma uskon kasvunsa.... SIUNAUSTA KAIKILLE........

        Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi omien kuvitelmiesi ja harhaluulojesi kautta ja vuoksi !

        Minulla ei ole mitään tunteita pelissä, kun kirjoittelen näitä täällä !!!

        En vihaa ketään, olen sen JO useaan kertaan sanonut !!!

        Miksi yhä intät ja väität valheellisesti muuta ???

        Kaikkia keskustelijoita minä en pidä Jumalan lapsina, se sinun on hyvä ymmärtää.

        Nämä omavanhurskaat nähdäkseni eivät siis ole Jumalan lapsia, sillä he eivät usko OIKEASTI Jeesukseenja Hänen täytettyyn työhönsä, vaan omiin tekoihinsa hyvin pitkälti tai kokonaan !


    • Usko.Toivonen

      Tämä sisämaja-oppi vaikuttaa hyvin ihmiskeskeiseltä.

      Väkisinkin nousee mieleen Herran Jeesuksen kuvaus kahdesta miehestä, jotka menivät pyhäkköön rukoilemaan.

      9. Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
      10. "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
      11. Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
      12. Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
      13. Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
      14. Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."
      ( Luuk. 18. )

      "Saviseutulainen" tuolla jo puuttuikin aloittajan näkemykseen, etteivät "sisämajalaiset" enää tarvitsisi armoa.

      Herra Jeesus on itselleen ansainnut Jumalan seurakunnan itselleen omalla verellänsä, eikä siinä ole kenenkään muun ansiota, ei pisaraakaan.

      28. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.
      ( Apt. 20. )

      Jumalan armo on kokonaan Lahja, sitä ei voi kukaan ansaita.

      Paavalin lopputervehdys Korintin seurakunnalle pätee vielä tänäänkin, meille kaikille, myös heille, jotka kokevat olevansa niitä, jotka eivät näe tarvitsevansa Jumalan armoa, ja ehkäpä juurikin eniten juuri he.

      13. Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.
      ( 2. Kor. 13. )

    • Sanansuojassa

      Sinähän uskotoivonen kirjoittelet aivan höpöjä!

      Sinäkään et näemmä ymmärrä Jumalan suunnitelman kokonaisuutta ja sitä, ettei enää tarvittaisi armoa uudestisyntymisen jälkeen, on täyttä "hebreaa". Kuinka teiltä jää ymmärtämättä Jumalan oma suunnitelma, joka on jo toteutunut? Te kirjoitatte jostain näkökulmasta, josta kukaan ei ole kirjoittanut, eikä asiasta edes maininnut. Mihin te luulisitte armon kadonneen, löytötavaratoimistoonko?

      Jumalan armo on ja pysyy, Jeesus on ollut maan päällä ainoa synnitön ja myös ainoaksi jää. Ristin juurelta eteenpäin tarkoittaa sitä, ettei ihmisellä ole mitään syytä jäädä rypemään synteihinsä. Se ei ole Jumalan tahto, että ihminen jäisi itsesäälin partaalla voivottelemaan, voi minua syntistä loputtomiin, samoja syntejä anteeksi pyydellen. Eikä Jumala ole voimaton antamaan voimaa meille syntiemme vastustamiseen. Ja se missä kohden armo voi loppua on raamatun mukaan tämä:

      Heb. 10:
      26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
      27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
      28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
      29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!

      • Usko.Toivonen

        Näin kirjoitit "Sanansuojassa":

        >> Uudestisyntyneet eivät enää ole armon alla, koska samojen syntien ylle sitä ei enää ole. Sillä näin sanoo Sanakin asiasta: >>

        Kommenttini kohdistui tähän ajatukseesi.

        Tuo on järkyttävä oppi. Jos ylhäältä uudesti syntynyt lankeaa syntiin, niin oppisi mukaan hän on menettänyt pelastuksen Herrassa Jeesuksessa.


    • Sanansuojassa

      Olit uskotoivonen kirjoittanut näin:
      ""Tämä sisämaja-oppi vaikuttaa hyvin ihmiskeskeiseltä.""

      Heb. 10:ssä lukee:
      19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
      20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
      21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
      22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
      23 pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;

      Jeesuksen veren kautta on siis pääsy kaikkeinpyhimpään, joka on sisin maja. He, jotka ovat riisuneet saastaiset vaatteet yltään ja ovat päässeet Jeesuksen veren kautta sinne, ovat uudestisyntyneitä ja jos uudestisyntynyt tahallisesti tekee synnin eli laittomuuden, tulee hän pilkanneeksi armon henkeä. Ja koska Jumalan valtakuntaan ei pääse mitään epäpyhää, niin miten sinä pystyt perustelemaan, ettei syntien tekemisellä oli enää mitään väliä?

      Vai tarkoitatko sitä, että kun ihminen on uudestisyntynyt ylhäältä, hänellä ei ole enää vastuuta synneistään ja hänellä on silti Jeesuksen veren kautta pääsy kaikkeinpyhimpään? Sekö on teidän tarkoittamaa armoa, että ihmisellä ei ole uudestisyntymisen jälkeen enää vastuuta, vaan Jeesuksen veri pesee kaikki synnit? Jos siten tarkoitatte, niin sellaisia en ole löytänyt raamatusta. Eikö Sana pikemminkin sano, menkää pois Minun luotani, te laittomuuksien tekijät! Ja he ovat niitä, joilla toimivat kaikki armolahjatkin. Sellaiset uskovat ovat raamatun mukaan vielä uloimmassa esipihassa. Lahjat toimivat näillä uskovilla, mutta he silti tekevät laittomuuksia, vaikka Jumalan lait vieläpä ovat sydämiemme tauluihin kirjoitetut, jopa pakanoillakin, että kaikki saisivat pelastus mahdollisuuden. Missä kohden kaikkeinpyhin eli sisinmaja on ihmiskeskeinen?

      • kiitosopetuksesta

        Ei nykyään edes kuule tuollaista opetusta. Mihinkähän tuokin opetus on kadotettu, vai onko tuollaista kaikkein pyhimpää edes opetettu?
        Vai onko nyt aika siitä saada opetusta?
        Joka tapauksessa tärkeä opetus.
        Sen voin sanoa, että uuden ja kirkkaan sanoman esille tuominen on tienraivaajien tehtävä.
        Oletko aloittaja ajatellut sitä, että olet tienraivaaja? Tienraivaajat joutuvat kärsimään paljon tehtävänsä eteen. Kukapa heitä ymmärtäisi, mutta valitut alkavat ymmärtämään.


      • kaikenlaistasoopaa

        Kuule lopeta tuollainen sekasotkun jauhaminen foorumilla ja mene kammioosi ehkäpä siellä löydät Jeesuksen omaksi pelastukseksi.


      • vaimitätarkoitat
        kaikenlaistasoopaa kirjoitti:

        Kuule lopeta tuollainen sekasotkun jauhaminen foorumilla ja mene kammioosi ehkäpä siellä löydät Jeesuksen omaksi pelastukseksi.

        Tarkoitatko soopalla tätä raamatunilmoitusta:
        Heb. 10:ssä lukee:
        19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
        21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
        22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
        23 pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;


      • Usko.Toivonen

        "Sanansuojassa" kirjoitti:

        >> Eikö Sana pikemminkin sano, menkää pois Minun luotani, te laittomuuksien tekijät! Ja he ovat niitä, joilla toimivat kaikki armolahjatkin. >>

        Missähän kohtaa Raamatussa on tällainen maininta, siis että kaikki armolahjat ovat laittomuuksien tekijöillä?


    • Kiitos Jumala Sanansuojasta !! Erittäin hyvä aloitus vaikka en puhuisin Ristin juuresta ollenkaan koska emme saa siellä retkeillä vaan meidän tulisi päästä Kristukseen ja olla Kristuksessa joka tapahtuu kun kiivetään Ristille Jeesuksen kanssa ja roikumme siinä kunnes Hän synnyttää meihin uutta elämä Uudestisyntymisen kautta !! Mutta hyvä Rukoillaan ja siunaamme toinen toisia jolla on tämä Tie avvennut : ) !!!!!!!!!!!

      • iloajasuretustakin

        Minua surettaa se, että tie avautuu vain harvoille. Sen näkee selkeästi tältäkin palstalta. Hyvin harva käsittää Kristukseen pääsemistä.


      • lähettiläs.Antikristus
        iloajasuretustakin kirjoitti:

        Minua surettaa se, että tie avautuu vain harvoille. Sen näkee selkeästi tältäkin palstalta. Hyvin harva käsittää Kristukseen pääsemistä.

        Minä olen taas todella iloinen, jos ja kun tuota teidän omavanhurskaus harhaoppia ei oteta vastaan.

        Isäni eli Jumala iloitsee silloin myös ! :)


    • Sanansuojassa

      Sitä en tiedä onko laittomuuden tekijöillä kaikkia armolahjoja, mutta ainakin raamatun mukaan armolahjat toimivat silloinkin, kun uskovat elävät vielä uloimmassa esipihassa uudestisyntymättöminä.

      Matteus 7:
      21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

      Jumala ei kadu antamiaan armolahjoja, vaikka uskova jäisi kasvamatta täyteen ikäänsä hengellisesti, vaikka maallinen ikä olisi 100 vuotta.

      Matteus 25 antaa myös pelottavankin esimerkin siitä, kuinka ankara Jumala on niitä kohtaan, jotka torjuvat avun tarvitsijat, katsomalla heitä tässä ajassa ylen!

      34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
      35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
      36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
      37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
      38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
      39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
      40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
      41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
      42 Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;
      43 minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'
      44 Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'
      45 Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle'.
      46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

      • Usko.Toivonen

        Parempi on pysyä Raamatun ilmoituksessa, ei omassa tulkinnassa.

        Ja on hyvä., että huomasit kirjoittaneesi yli sen, mikä on kirjoitettu.
        Pyhän Hengen armolahjat ovat seurakunnan rakentumiseksi, ja seurakunnan Herra tuntee omansa. Jeesus tuntee pyhänsä.

        Tuossa Matteus 7. tekstikohdassa ei voi olla kysymys Jeesuksen pyhistä, vaan ihmisistä, jotka käyttävät Jeesuksen nimeä omaksi kunniakseen, eikä heidän Herransa silloin ole Herra Jeesus.

        Vastaavasti kuin noita Simon ( Apt. 8.) ja juutalaiset loitsijat ( Apt. 19. )

        Jeesus itse lupaa, ettei hän heitä ulos ketään, joka Hänen luokseen tulee.

        37. Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.
        38. Sillä minä olen tullut taivaasta, en tekemään omaa tahtoani, vaan hänen tahtonsa, joka on minut lähettänyt.
        39. Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä.
        ( Joh. 6. )

        Ja Jeesus tuntee kaikki omansa, ja Hänen omansa tuntevat Jeesuksen.
        14. Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut, ( Joh. 10. )

        Jeesuksen pyhät, Jumalan lapset, tunnistaa siitä, että he Herranaan huutavat avuksensa Jeesusta Kristusta, toisin kuin nuo Matteus 7. kuvaamat ihmiset.

        13. Mutta Ananias vastasi: "Herra, minä olen monelta kuullut siitä miehestä, kuinka paljon pahaa hän on tehnyt sinun pyhillesi Jerusalemissa;
        14. ja täälläkin hänellä on ylipapeilta valtuus vangita kaikki, jotka sinun nimeäsi avuksi huutavat". ( Apt. 9. )

        Ja tätä asiaa ei tule sekoittaa tuon Matteus 7. kohdan kanssa.

        Meillä ihmisillä on kumma tapa lajitella ihmisiä vaikkapa uloimmaiseen esipihaan ja sisimpään majaan, tai alkaa puhumaan "meistä" ja "teistä", oman
        oppinsa pohjalta.

        Mistä oikeutus moiseen?
        Armolahjat on seurakunnan rakentumista varten, ei hajottamista varten.


    • Sanansuojassa

      Lisäisin Savis ehkä vielä tuohon lauseeseesi, että jokaisen tulee ottaa se risti ja hyväksyä asiat, joita uskon elämä ja Jeesukselle olemisen lojaliteetti tuovat mukanaan. Parempi on kärsiä hyvää tehden kuin pahaa tekemällä. Siitähän meille palkkakin maksetaan : )
      Lisäksi meitä ei hyödytä lainkaan, vaikka meillä olisi hengellisiä lahjoja ja vaikka mitä muutakin hyvää, sillä siitä sanoo Sana näin:

      1. Kor. 13:
      1 Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
      2 Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi.
      3 Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.
      4 Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile,
      5 ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
      6 ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;
      7 kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.
      8 Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.
      9 Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.
      10 Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
      11 Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.
      12 Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.
      13 Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus

      • saviseutulainen

        ...

        Vasta aidossa uskoontulossa meille paljastuu synnin todellisuus. Enemmän kuin yksittäiset teot synti on kokonainen ja totaalinen ihmisen yleinen tila. Mm. Joh.5:19 mainitsee, että ”koko maailma on pahan vallassa”.

        Hengellinen kasvu on myös sitä, että tämä todellisuus tulee uskovan sisäisessä minässä aina konkreettisemmaksi. Ei meidän tarvitse harjoittaa syntisiä tekoja eikä elää holtittomasti mutta silti käsitys synnistä ja omasta tilasta syvenee tässä elämässä ja ajassa siksi, että pääsisimme aina lähemmäksi Jeesusta.

        Pyhän läheisyys tuo aina synnin ja pimeyden kauheuden selvemmin esille. Sitä selvemmin mitä enemmän hengellinen kasvu kehittyy. Tätä ei pidä pelätä vaan käsittää, että Pyhän edessä armahdettu ihminen kokee aina näin. Se ei johda toivottomuuteen vaan katsomaan armoon ja Kristukseen. Se on merkki toimivasta uskosta ja Pyhän Hengen läsnöolosta meissä.

        Vain evankeliumi oikein ymmärrettynä ja sisäistettynä on Jumalan voima, joka murskaa ihmisen omahyväisyyden ja ylpeyden ja tekee sitä työtä meissä koko ajan, että pelastuisimme ja varjeltuisimme oikeassa Jumalan tuntemisessa. Raamatullinen kuva uskovasta käy ilmi mm. sellaisista jakeista kuin:

        -Matt.5:3 ”Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta” - ei Jumalan armosta osalliseksi tullut kerskaa hyvyydestään ja erinomaisuudestaan. Ei hän mainosta itseään koska siihen ei ole mitään perustaa eikä syytä.

        -Room.7:24 ”Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?” - Jumalan armosta pelastettu näkee ja tunnustaa ajallisen olemuksensa, jossa synti hallitsee. Mutta hän myös tiedostaa ja on saanut armon uskoa, että synti ei hallitse henkeä jossa asuu varsinainen minuus ja kerran synti erotetaan siitä lopullisesti

        -Joh.3:30 ”Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä” - aikamme kristillisyys ei halua puhua eikä opettaa itselle kuolemisesta. Raamatullisessa kontekstissa se liittyy siihen mitä jo edellä on mainittu. Todellinen arvoni ja elämäni on vain Kristuksessa ja Hänen ansiostaan. Ei minulla itsessäni ole mitään kerskaamista.

        Kaikki tällainen on kiusallista omalle vanhalle luonnolle eikä se halua, että ymmärtäisimme tähän kaikkeen sisältyvän siunauksen. Kun Raamattu puhuu kristityn mahdollisuuksista ja siunauksista, se ei tarkoita että alkaisimme mainostamaan itseämme ja edustamaamme kristillisyyttä itsetarkoituksella, kuten ajassamme rahan ja vaikutusvallan takia paljolti tehdään.

        Yksin Kristukseen viittaavat seikat liitetään välillä yksipuolisesti ja suoraan ikäänkuin uskovan ja hänen ryhmänsä ansioksi. Esim., kymmenysten ja uhrien maksamisesta seurakuntaan - tai yleensä kuten sanotaan ”Herran työhön” - tehdään ansio.

        Maassamme ei ole harvinaista, että tästä opetetaan ihmisen tekona, jonka Jumala siunaa kun ihminen ensin tekee ja toimii tietyllä tavalla. Eli teko tuo hänelle ansion Jumalan silmissä. Tämä voidaan liittää muihinkin opetuksiin kuin kymmenyksiin ja rahan uhraamiseen.

        Petoksesta puhuttaessa voimme kuitenkin pitää mielessä, että on yksi ja VAIN YKSI joka "ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut", 1Piet.2:22. Jumalan sana, Kristus ja kirjoitettu sana paljastaa petoksen.

        ...

        ( Ote Juhani Aitomaan opetuskokonaisuudesta Petoksen Ajassa )


    • Sanansuojassa

      Ja sinullekin antikristus nimimerkki Sana sanoo näin:

      1. Joh. 4:
      20 Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.
      21 Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä.

      Isä Jumala voi olla sinulle rakas, mutta niin Hän on meille muillekin ja sinä olet ainoa, joka täällä vihaa muita. Jos et näitä selkeitä raamatun kohtia edes vielä ymmärrä, kuten uudestisyntyneen oppimäärään jo nämä kuuluu ymmärrettäviksi ja käytännön elämässäkin niiden kuuluu toimia, niin sinun uudestisyntymisesti ei ole vielä lähimaillakaan. Vihaamalle meitä muita, ainoa paikka mihin sinä olet päässyt on uloimman esipihan uloin ulkohuussi :)
      Siellä sinä voit rauhassa vihata ketä ikinä vain haluat. Ole silti siunattu, rakas veljeni. Sillä Sana sanoo näin:

      Luukas 6:
      28 siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden edestä, jotka teitä parjaavat.
      Room. 12:
      14 Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko.
      1. Piet. 3:
      9 Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte.

      Herra siis sinua siunatkoon ja rukoilen mielelläni puolestasi, kuten moni muukin jo tekee!

      • lähettiläs.Antikristus

        Yhä vaan, nikkini on lähettiläs.Antikristus !

        Eli se jo kertoo sen Totuuden, että hän on antikristus ! ;)

        Älä anna väärää todistusta lähimmäisestäsi !!!

        Minä en vihaa yhtään ketään !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Teit nyt syntiä siis väittämällä minun vihaavan teitä tai edes muita ihmisiä !

        Minä en siis vihaa ketään ihmistä, minä vihaan vain valhetta ja väärää toimintaa !

        Selitin tämän asian JO toisessa ketjussa hyvin selvästi !

        MIKSI VALEHTELET ja MIKSI SYYTÄT MINUA VASTOIN TOTUUTTA ???

        Mikä tai kuka laittaa sinut niin tekemään ???

        Voisitko edes hetken tutkia tätä asiaa ???


    • Ristin.veri.riittää

      Alottaja on kyykäärmeen äpärä ja Juudaksen sikiö.

    • parannuksenteko

      Lähettiläs.antikristus sinulle on vastaus ylempänä, joten en nyt rupea sitä uuvestaan kirjottamaan.....

      Aikamme kristittyjen suuri yhteinen tarve on silmien avautuminen ymmärtämään PYHÄN HENGEN todellisutta. Tarvitsemme enemmän PYHÄÄ HENKEÄ elämäämme. Tarvitsemme PYHÄN HENGEN täyttämiä miehiä ja naisia, nuoria ja vanhoja. Vain PYHÄSSÄ HENGESSÄ tehty työ kantaa tuloksia..
      Meidän on toteltava PYHÄÄ HENKEÄ.....Olemme valmiit luopumaan omasta tahdostamme...RAAMATTU varoittaa meitä saattamasta murheelliseksi JUMALAN PYHÄÄ HENKEÄ.......Tottelemattomuudellamme hänet murehdutamme....

      Apostolit 5
      32. Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös PYHÄ HENKI, jonka JUMALA on antanut niille, jotka häntä tottelevat.....

      • lähettiläs.Antikristus

        Miksi et siis vastannut minulle siellä ylempänä ????

        Joten toistetaan:

        -----------------------

        Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi omien kuvitelmiesi ja harhaluulojesi kautta ja vuoksi !

        Minulla ei ole mitään tunteita pelissä, kun kirjoittelen näitä täällä !!!

        En vihaa ketään, olen sen JO useaan kertaan sanonut !!!

        Miksi yhä intät ja väität valheellisesti muuta ???

        Kaikkia keskustelijoita minä en pidä Jumalan lapsina, se sinun on hyvä ymmärtää.

        Nämä omavanhurskaat nähdäkseni eivät siis ole Jumalan lapsia, sillä he eivät usko OIKEASTI Jeesukseenja Hänen täytettyyn työhönsä, vaan omiin tekoihinsa hyvin pitkälti tai kokonaan !

        ---------------------

        Siis kellä on oikeasti Pyhä Henki ???

        Opettaako Pyhä Henki valhetta ???

        Nämä eksyttäjät opettavat valhetta, joten ???


    • Sanansuojassa

      Turhaan sinä antikristus nimimerkki vauhkoat. Etsit ilmeisesti kuumeisesti Sanasta kaikkea millä saisit lyödä lähimmäisiäsi? Kuinka sinä olet jäänyt noin sokeaksi? Haluat olla kaikessa oikeassa, mutta vain Jumala, Isä kaikkivaltias, Jeesus on oikeassa.
      Opetan sen, minkä ja miten raamattu opettaa. Jos sinussa olisi rauha, niin et riehuisi ja riekkuisi ympäriinsä kuin ansassa oleva eläin parka.
      Rauhoitu sentään! Jos sinä et pysty keskustelemaan, niin voit poistua. Kai olet lukenut raamatusta aika monesta kohdasta, että uskovilla on rauha. Sinulle ei ole keskustelutaitoa olemassakaan, vaan vain riehumisen remuhenki. Lue raamatun kaikki kohdat, jotka viittaat rauhaan, niin alat ymmärtää, miltä pohjalta muiden kanssa keskustellaan.
      Raamatun mukaan syyttäjä syyttää, mutta sillä ei ole tehoa. Ja sen taidon sinä osaat, sinä pelkästään syytät! Ja sinä jos kuka tiedät, mikä on syyttäjä. Sellainenko ja sekö sinä haluat olla? Vai mikä sinulla on hätänä? Tuskin on sinun rauhastasi pois, jos muut uskovat ovat jo rauhansa saaneet ja ovat tyytyväisiä Sanan mukaan eläessään vai haluatko muiden syntiin lankeavan, että sinulle rauha siitä tulisi?

      Kol. 3:
      15 Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset.
      16 Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.

      Ps. 119:
      165 Suuri rauha on niillä, jotka rakastavat sinun lakiasi, eikä heille kompastusta tule.

      Mark. 9:
      50 Suola on hyvä; mutta jos suola käy suolattomaksi, millä te sen maustatte? Olkoon teillä suola itsessänne, ja pitäkää keskenänne rauha."

      Ymmärrätkö sen, että uskovilla on rauha? Missä on sinun rauhasi?

      • lähettiläs.Antikristus

        Kiitos että paljastat itse itsesi, ja sen mitä sinä itse olet, eli olet isiesi kaltainen fariseus !

        Verrataan sanojanne:

        " Sinulle ei ole keskustelutaitoa olemassakaan, vaan vain riehumisen remuhenki. "

        Joh. 8:48 Niin juutalaiset vastasivat ja sanoivat hänelle: "Emmekö ole oikeassa, kun sanomme, että sinä olet samarialainen ja että sinussa on riivaaja?"

        Joh. 8:52 Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja

        Joh. 10:20 Ja useat heistä sanoivat: "Hänessä on riivaaja, ja hän on järjiltään; mitä te häntä kuuntelette?"

        Eli Jeesus sanoi noille kaltaisille Totuuden heistä ja heidän opeistaan ja toimistaan, ja vastaus oli ihan samaa tasoa, kuin sinulla itselläsi tässä !

        Eli seuraat isiesi tietä, ja mitä Jeesus sanoi noille ja mitkä ovat minun sanani sinulle:

        42 Jeesus sanoi heille: "Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.
        43 Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani.
        44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        45 Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden.
        46 Kuka teistä voi näyttää minut syypääksi syntiin? Jos minä totuutta puhun, miksi ette minua usko?
        47 Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta."

        Ja tämänkin kutan kaiken, olen kirjoittanut Rauhassa ja Rauhasta käsin, joten voisitko jo alkaa lopettelemaan valehtelusi jatkamista ?

        Siis sinä nyt toistamalla yhä uudestaan valheitasi, ELÄT synnissä, eli et ole vain langennut vaan ELÄT SYNNISSÄ, syvässä sydämen paatumuksessasi !


    • parannuksenteko

      Jaakob kehoittaa kestävyyteen kiusauksissa ja ottamaan hiljaisuudella vastaan JUMALAN SANAN ja tekemään sen mukaan.

      Jaak. 1
      21. Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa HILJAISUUDELLA vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa.....

      Sana tahtoo raivata elämästäni pois sen, mikä on JUMALAN tahdon vastaista.
      Sana vie synnin tunnustamiseen ja poispanemiseen. Sana vie parannukseen..
      Juuri sitä varten sana on vastaanotettava hiljaisuudella.. On kuunneltava mitä HERRALLA on sanottavana..
      Anna RAAMATUN luvulle enemmän sijaa elämässäsi....

    • Aivan Sanansuojassa ja sinäkin joka mainitsit että niin harva käsittele aihe pääseminen Kristukseen mutt tässä Saarnaaja joka käsittelee sen ! Harvoin löytää näin hyvä puhe jos koskaan ?? https://www.youtube.com/watch?v=2reOpzJl8fI

      • kiitosedeltä

        Suomentaisitko Savis tuon miehen puheen, tai ainakin osan siitä. On niitä ja meitä, joilla on kieliongelmaa.


    • Sanansuojassa

      Ei tarvitse suomentaa Saviksen. Siinä oikeassa alareunassa on "merkki", toinen vasemmalta, josta voi asentaa suomen kielisen automaattisen tekstityksen.

      Ja sinulle antikristus nimimerkki sanon, että älä sinä ota mitään luuloja teksteistäni ja kuvittele mitään paljastuksia näkeväsi. Olet edelleen ainoa, joka ei osaa käyttäytyä. Kuunteleppa sinäkin tuo youtube video. Keskustellaan vaikka sitten siitä, mitä siellä milläkin asialla tarkoitettiin. Pääsee ehkä Jumalan Sana sinunkin sisimpääsi eheyttävästi tänään vaikuttamaan.

      • lähettiläs.Antikristus

        Lukisit itse sitä Sanaa, niin voisit ehkäpä jopa vapautua noista harhaopeistasi !

        Mutta eihän Raamatun lukeminen sinua auta yhtään !

        Sillä sinulla ei ole Pyhää Henkeä avaamassa Sanaa ja tekemässä sitä Eläväksi Sanaksi !

        Eli ilman Pyhää Henkeä ei Raamattu vain aukea, ja siten pysyt pimeydessä ja valheissasi ja harhaopeissasi !


    • Sanansuojassa

      Täytyy kyllä nyt perua tuon tekstityksen kääntäjän mukana pysyminen. *Tekstityskääntäjä* ei pysy käännöksessä mukana, vaan se näyttää pomppivan välillä epäjohdonmukaisesti. Välillä pysyy käännöksessä oikein ja välillä ei eli helpompi on kuunnella pelkästään. Eli Savis voit hyvin pääkohdat tähän suomentaa, mikäli ehdit ja huomaat viestit?

    • LähettiläsA

      Kirjoitanpa tähän "synnittömyysoppini."
      Kaikki tulemme Jeesuksen luokse syntisinä ja kirkkautta vailla. Kiitos Jumalalle, että tuollaisena kelpaamme Hänen Poikansa, meidän ja Jumalan Välimiehen luokse ja saamme katsoa Häneen, eli Jeesukseen, ainoaan Välimieheen meidän ja Jumalan välillä. Saamme muuttua enenmmän ja enemmän Hänen kaltaisuuteensa. Ei meidän turhaa tarvitse Sanaa katsoa, vaan Sana muuttaa meidät Pyhän Hengen kirkastuksella Esikuvamme kaltaiseksi.
      Saamme voiman pitää kaiken sen minkä Jeesus käskee pitää.
      Ei meidän tarvitse etsiä itsestämme salaisia syntejä, sillä Jeesus sanoo, että pysymällä Hänessä ihminen on liitetty siihen puuhun, jonka juursta saa eläväksi tekevän ravinnon.
      Sen sijaan, joka ei pysy Hänessä on se oksa, joka leikataan pois ja heitetään tuleen.
      Me saamme kaiken Jeesuksessa. Enempää meidän ei tarvitse saada, eikä alkaa etsimään itsestämme syntejä, joista Sana ei meille kerro.
      Jeesus vapauttaa orjat vapauteen. Orja on Egyptistä saanut lähteä taivaltamaan luvattua maata kohden, eikä se matka hetkessä taittunut yhdenkään kohdalta.

      Mitä sitten on Jeesuksessa pysyminen. Se on sitä, että mitä Jeesus neuvoo, ohjaa, käskee ja kieltää meitä tekemästä sen me tottelemme.
      Liha, eli synti kuolee Jumalan käskyjen edessä. Sitä ei ihminen voi itse tehdä, eli ei voi kuolettaa lihaansa itse.
      Kasteenhaudan kautta on jokaisen kuljettava. Kasteessa Pyhän Hengen LAHJA tulee kastetun päälle ja siitä alkaa kirkastamaan Jumalan Sanaa. Ei Sana kirkastu ilman Pyhää Henkeä.
      Minun Jumalani on Isä-Poika-Pyhä Henki. Hän on elävä Jumala.

      • lähettiläs.Antikristus

        Kierosti kirjoitit harhaoppisi, MIKSI ?

        Et uskalla suoraan sitä laittaa, koska silloin moni muukin sen valheeksi nopasti näkisi !

        Sinä siis OIKEASTI opetat sellaista oppia, jossa päälinjat menevät näin:

        1) Ensin tullaan VAIN "uskoon", mutta EI UUDESTISYNNYTÄ !

        2) Siitä alkaa Raamatun lukeminen ja ITSE OPISKELU, siis ILMAN PYHÄÄ HENKEÄ !

        3) Tuossa vaiheessa siis ihminen ITSE PYHITTÄÄ ITSEÄÄN Jumalalle kelpaavaksi, kun Henkeä hänelle siis ei voi olla, kun oppisi mukaan hän EI OLE VIELÄ UUDESTISYNTYNYT !

        4) Raamatun ITSE OPISKELUN KAUTTA JA AVULLA ihminen sitten saavuttaa sen kelpoisuuden Jumalan edessä, ja sitten ihminen vapautuu lihastaan, ja hänestä tulee "täydellinen", ja hän pystyy vastustamaan syntiä ITSE.

        5) Tuota tilaa sinä sitten väität "uudestisyntymiseksi" tai "kasteen haudaksi", eli sinä väität siis että tuossa vaiheessa vasta ihminen saa Pyhän Hengen !

        Joten KAIKKI PYHITTYMINEN TAPHTUI SIIS ILMAN PYHÄÄ HENKEÄ, eli ihminen siis oikeasti ITSE PYHITTI ITSENSÄ Jumalalle kelmppavaksi, eli ANSAITSI OMILLA TEOILLA JA TYÖLLÄÄN PELASTUKSEN !

        Ei voi olla enää selvempää omavanhurskauden tietä kuin tuo, jota sinä markkinoit !

        Ja oikeasti Raamatun mukaan Uskoontulo = Uudestisyntyminen !

        Vaikka sinä väität niitä eri asioiksi !


    • Sanansuojassa

      Mielenkiintoista siinäkin mielessä, että kuunneltuani tuon Saviksen tuoman youtube videon, niin tämä kyseinen puhuja puhui osittain samoista asioista ja yhden videon otsikkona näkyi olevan omalle tahdollemme kuolemisen tärkeys ja se on sama asia, kuin mistä sinä LähettiläsA nimimerkki olit kirjoittanut.

      Siitä, että Sana eli Jumala tekee työn. Eli pysymällä Hänessä ja tekemällä Hänen tahtonsa mukaan, me pysymme Hänen tiellään. Ei sellaista, minkä jotkut ovat vääristäneet synnittömyysopin nimiseksi ole sinällään olemassakaan, vaan se on asiaa vääristelevien keksimä nimitys sille, minkä Sana meille kaikille opettaa. Että meidän tulee pysyä Hänessä.

      En ole aiemmin tuon puhujan videoita kuunnellut, mutta hän kertoi mielenkiintoisesti raamatusta omilla esimerkeillään niitä selkeyttäen.

      • lähettiläs.Antikristus

        Niin ja vielä palaan tuohon ylepmänä sanomaani seuraavaa, liittyen tähän sinun kommenttiisi:

        " Sinulle ei ole keskustelutaitoa olemassakaan, vaan vain riehumisen remuhenki. "

        Tajuatko sinä yhtään sitä, mitä tuollaisella heitolla teet ?

        Minussa vaikuttaa Totuuden Henki eli Pyhä Henki !

        Ja sinä siis käytännössä väität Pyhää Henkeä saastaiseksi hengeksi !

        28 Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan ihmisten lapsille anteeksi, pilkkaamisetkin, kuinka paljon pilkannevatkin;
        29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."
        30 Sillä he sanoivat: "Hänessä on saastainen henki".


      • lähettiläs.Antikristus

        Huvittavaa on se tässä, että sinä kehoitat minua lukemaan Sanaa, jotta ymmärtäisin enemmän !

        Etkä itse osaa, etkä ymmärrä edes tätä vakavaa asiaa, vaan rikot jopa tässäkin kohtaa Sanaa vastaan !

        Mutta kun sokea yrittää taluttaa, niin näin siinä käy, tämä oli erittäin hyvä esimerkki tästä asiasta.


    • Sanansuojassa

      Miksi Pyhä Henki kehoittaisi sinua väittämään muita uskovia antikristuksiksi ja milloin milläkin nimityksillä? Vai ajatteletko oman mielipiteesi olevan Pyhän Hengen kehoitus poistaa muita tältä palstalta? Onko sinulla oikeus kirjoittaa mitä itse haluat ja vain sinullako olisi oikeus puolustautua?

      En minä ole pyytänyt sinua kulkemaan perässäni. Kulje Jeesuksen jalan jälkiä seuraten, sillä minä olen pelkästään uskova ihminen. En minäkään kulje sinun perässä, vaan Jeesuksen. Jos sinä loukkaannut noin herkästi, niin miten sinulla ei ole mitään perspektiiviä omista teksteistäsi? Mihin tahansa kirjoitan, niin sinä haluat olla samassa paikassa. Ole toki, mutta etkö oikeasti kykene keskustelemaan. Onko ainoa keinosi vaikuttaa asioihin, aina pelkästään syyttäminen? Nytkin huomio on vain ja ainoastaan sinussa. Eikö sen huomion pitäisi olla Jeesuksessa ja Sanassa?

      Tarkoitatko, että mihin tahansa ketjuun tulet ketä tahansa aina väittämään antikristukseksi, niin sieltä kaikkien pitäisi poistua pois? Mikä sinun uskosi perusta on? Minä kuulun Jeesuksen seurakuntaan, mihin sinä kuulut? Onko sinun uskon suuntauksesi minkälainen? Miksi täällä ei mielestäsi saisi keskustella siitä, että Jeesus haluaa antaa ihmisillä vapauden synneistä ja kuolemasta, eikö sinun mielestäsi saa keskustella siitäkään, että rakkauden laki on voimassa? Sinä olet kirjoittanut paljon voimakaslauseisia tekstejä muille, mutta sinä itse et kestä niitä lainkaan, vaikka tekstini ovat aivan laimeita. En edes ole sinulle sillä mitalla mitannut, kuin sinä olet mitannut minulle. Sinä sitä vastoin mittaat ja vielä lisäätkin, vaikka siihen ei ole mitään syytä. Hyväksyn mielelläni sinut ja sen, että olet uskossa. Mutta sinä itse et halua hyväksyä ketään. Sinulle muut ovat vain antikristuksia. Jos olen sinua loukannut, pyydän anteeksi. Ei suinkaan sinun tarvitse kanssani keskustella, mikäli et halua.

      • lähettiläs.Antikristus

        Miksi vingut ja valitat ?

        Etkö sinä ole juuri se herkkänahkainen ?

        Minä en todellakaan ole herkkänahkainen enkä omasta kunniastani ole millään tapaa tarkka, se on ihan väärä arvio TAAS !

        Minä vain näytän aina sen, että sinä teet syntiä ja toimit väärin, eli kerron vain Totuuden sinusta ja toimistasi, SE EI YHÄKÄÄN OLE SYYTTÄMISTÄ, vaan vain Totuuden kertomista.

        Mutta sinä siis ET OLE MILLÄÄN TAVALLA vastuussa minulle !!!

        Sinä vastaat Jumalalle toimistasi, minä vain varoitan siitä, ja sanon sen, että niin todella on !

        Jospa edes tämän tajuaisit, että joudut valheistasi ja vääristä toimistasi Jumalan edessä oikeasti vastuuseen, niin se olisi jo hienoa, sillä se toisi sinulle terveen Jumalan pelon !

        Ja ethän sinä minua loukannut, kun väitit minussa vaikuttavan saastaisen hengen !

        Sinä siis hyökkäsit Pyhää Henkeä vastaan vain, siinä kohtaa sanoillasi, etkö vieläkään sitä edes tajua ???

        Siis minä olen uudestisyntynyt ja minussa vaikuttaa Pyhä Henki, ja armolahjat ja niiden toiminta, vielä varmistavat sen kohdallani.

        Jumalan temppelissä ei voi olla saastaista henkeä, ei sellaisilla ole mitään asiaa samaan asuntoon Pyhän Hengen kanssa !

        Joten sinä siis väitit Totuuden Henkeä eli Pyhää Henkeä saastaiseksi hengeksi !!!

        Ethän sinä minua siinä loukannut, eivätkä sanasi siis todellakaan kohdistuneet minuun millään tavalla, oletko yhä sokea tällekin Totuudelle ???

        Kerrataan:

        28 Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan ihmisten lapsille anteeksi, pilkkaamisetkin, kuinka paljon pilkannevatkin;
        29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."
        30 Sillä he sanoivat: "Hänessä on saastainen henki".


    • sielunpelastus

      HERRAN täytyy väkevästi RAVISTELLA meitä herättääksemme tajuamaan sen kauhean todellisuuden, jossa elämme. HÄNEN TÄYTYY HERÄTTÄÄ meidät VALVOMAAN JA TAISTELEMAAN, etteivät kalliisti ostetut sielumme vain joutuisi kärsimään korvaamatonta vahinkoa.
      Meillä on monenlaisia touhuja, mutta pääasia unohtuu, SIELUN PELASTUS..
      Sen tähden emme myöskään välitä ottaa JUMALAN SANAA TÄYDESTÄ., vaan käännämme sen oman mielemme mukaisesti...

      Matt. 16
      24. Silloin JEESUS sanoi opetuslapsillensa, jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua
      25. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.
      26. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi.
      27. Sillä IHMISEN POIKA ON TULEVA ISÄNSÄ KIRKKAUDESSA ENKELIENSÄ KANSSA, ja SILLOIN HÄN MAKSAA KULLEKIN HÄNEN TEKOJENSA MUKAAN...

    • Sanansuojassa

      Niin, mehän olemme kalliisti ostetut ja kun meillä on vieläpä pääsy sitä kautta kaikkein pyhimpään, niin nämä raamatun Sanat on siksi vieläkin tärkeämpiä kuin itse luodut luulot siitä, että saisimme sitä syntien tekemistä jatkaa....

      Room. 6:
      1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?
      2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?
      3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
      4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
      5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
      6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
      7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.

      Ja kuinka hienosti samaa asiaa kuvataan myös Jaakobin 1. kirjeessä:
      22 Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.
      23 Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa luonnollisia kasvojaan;
      24 hän katselee itseään, lähtee pois ja unhottaa heti, millainen hän oli.
      25 Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.
      26 Jos joku luulee olevansa jumalanpalvelija, mutta ei hillitse kieltään, vaan pettää sydämensä, niin hänen jumalanpalveluksensa on turha.

      • lähettiläs.Antikristus

        Miksi sitten ITSE ELÄT synnissä ???

        Olet jatkanut vaan väärien todistusten antamista esim. minusta !

        Ja vaikka olen sinua kehoittanut, et ole parannusta tehnyt, vaan olet yhä jatkanut väärien todistusten antamista eli valehtelua eli sinä siis et vain lankea etkä tee tahatonta syntiä !

        SINÄ TEET ITSE TAHALLISTA SYNTIÄ !

        Miksi ???

        Eikö sinun pitänyt kyetä vastustamaan syntiä, jos se tulee ???

        Miksi et kykenekkään siihen ???

        Etkö siis olekkaan vielä "uudestisyntynyt" ???

        Oletko siis yhä menossa kadotukseen, siis Jeesuksen sanojen mukaan olet menossa, jos et ole vielä edes Hengestä syntynyt eli jos ja kun et vieläkään ole saanut Pyhää Henkeä !!!

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Oletko siis kadotukseen menossa ???

        Oppisi mukaan olet yhä menossa, siis jos uskot näihin Jeesuksen sanoihin !


      • lähettiläs.Antikristus

        Miksi siis "sanansuojassa" kirjoitat MUILLE, että ei tule syntiä tehdä, eikä varsinkaan tahallista syntiä ???

        Vaikka itse siis SELVÄSTI sellaiseen syyllistyt !!!

        En siis oikein ymmärrä kirjoittelusi logiikkaa !

        Mutta Raamattuhan tämänkin asian kertoo:

        2 sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset.
        3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.
        4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.
        5 Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi
        6 ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa,
        7 ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'.
        8 Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä.
        9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa.
        10 Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus.
        11 Vaan joka teistä on suurin, se olkoon teidän palvelijanne.
        12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
        13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.
        14 Voi teitä kirjanoppineet ja Pharisealaiset, te ulkokullatut! jotka syötte leskein huoneet, ja muodoksi pidätte pitkät rukoukset: sentähden te saatte sitä kovemman kadotuksen.
        15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!


    • kerttkkl

      Vanhassa KirkkoRaamatussa on TERVE KÄÄNNS:"Jumalan Valtakunta on teidän keskuudessanne!"

    • Sanansuojassa

      Paavali toteaa Room. 7 luvussa näin:
      12 Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä.
      13 Onko siis hyvä tullut minulle kuolemaksi? Pois se! Vaan synti, että se synniksi nähtäisiin, on hyvän kautta tuottanut minulle kuoleman, että synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta.

      Paavali totesi lain ja käskysanan pyhiksi ja hyviksi ja ne tuottivat hänellekin lihan kuoleman ja lisäksi hän toteaa, ettei hän päässyt niistä omin voimin voitolle, vaan hänen täytyi turvautua Jeesukseen. Samassa luvussa hän toteaa, ettei hänen lihassaan asu mitään hyvää. Ja ei ihmekkään, että hänestä tuli tosiaan nöyrä Jumalan palvelija, kun hän synneille kuoltuaan ymmärsi, mitä oli ennen sitä tehnyt.

      Ja niin on näinäkin päivinä, monet perässä raahustavat ja syntiä puolustavat kulkijat eivät ole vielä vaihtaneet Saulus nimeään ja saastaisia Saulus-vaatteitaan puhtaisiin valkeisiin vaatteisiin. Ne eivät vaihdu, ennen kuin ihminen kuolee synneilleen, kuten Sauluskin kuoli ja sai sen jälkeen nimen Paavali, Herrahan lupaa omilleen uuden nimen Sanansa kautta. Hienoja kirjoituksia monet kirjoittavat ja siteeraavat, kuten saviseutulainenkin muiden tekstejä. Niistä löytyy varmasti hienoja "simpukankuoren" sisällä olevia helmiä, mutta ne yksin eivät riitä, vaan ne ovat ikäänkuin sellaisia pieniä matkaoppaita, kirkkaita pieniä kiiltäviä helmiä, matkalla kohti ahtaan portin suuta ja siitä sisälle. Helppoa olisi jäädä niitä ihailemaan, mutta siitä matka jatkuu, ristin juurelta eteenpäin!

      Kopioin tämän toisesta ketjusta tähän, sillä aihe ja asia ovat niin tärkeitä kaikille, jotka vielä ovat Sauluksia, matkalla kohti "Paavali" nimen saamista.

      • lähettiläs.Antikristus

        Miksi sitten ITSE ELÄT synnissä ???

        Olet jatkanut vaan väärien todistusten antamista esim. minusta !

        Ja vaikka olen sinua kehoittanut, et ole parannusta tehnyt, vaan olet yhä jatkanut väärien todistusten antamista eli valehtelua eli sinä siis et vain lankea etkä tee tahatonta syntiä !

        SINÄ TEET ITSE TAHALLISTA SYNTIÄ !

        Miksi ???

        Eikö sinun pitänyt kyetä vastustamaan syntiä, jos se tulee ???

        Miksi et kykenekkään siihen ???

        Etkö siis olekkaan vielä "uudestisyntynyt" ???

        Oletko siis yhä menossa kadotukseen, siis Jeesuksen sanojen mukaan olet menossa, jos et ole vielä edes Hengestä syntynyt eli jos ja kun et vieläkään ole saanut Pyhää Henkeä !!!

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Oletko siis kadotukseen menossa ???


    • sotaasu

      Minun sydämmelle tuli tälläinen, joten kirjoitan näistä vakavista asioista.
      Paavali kehoittaa kristittyjä pukeutumaan JUMALAN SOTA-ASUUN, että kyettäisiin vastustamaan pimeyden valtoja.....

      Ef. 6
      11. Pukekaa yllenne JUMALAN KOKO SOTA-ASU, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.
      12. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
      13. Sentähden ottakaa päällenne JUMALAN KOKO SOTA-ASU, vodaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä...

      Siksi pitää lukea PYHÄÄ KIRJAA RAAMATTUA, että voi vastustaa pahaa vastaan...Tässä ajassa se riehuu ja yrittää saada ihmisiä harhautumaan pois JUMALAN luota.. olletikin jotka vasta etsivät JUMALAA......
      Senpä vuoksi RUKOILKAA PALJON....
      SIUNAUSTA KAIKILLE....

    • asofJesus

      Näin on, ristin juurelta se pienikin ponnistaa eteenpäin.

    • Sanansuojassa

      Kyllä. Jokainen, suuri, pieni, lapset, aikuiset ja myöskin vanhukset saavat ponnistaa sieltä ristin juurelta eteenpäin. Ja kun sieltä ristin juurelta on tarpeeksi ponnisteltu eteenpäin, tulee ottaa esiin ponnahduslauta, usko Jeesukseen ja rukous apuun ja kaikki apu, mitä Jeesus meille antaa ja kannattaa hypätä se viimeinen hyppy rohkeasti kohti ahtaan portin "portteja" ja loikata siitä sisälle. Laskien saastaiset vaatteet siihen portin pieleen eli liha ja jatkaa matkaa kohti sitä päämäärää, missä uskovien kuuluukin lopulta olla, Jumalan valtakunnassa.

      Kuten Jesaja 49 sanoo:
      9 sanomaan vangituille: "Käykää ulos!" ja pimeässä oleville: "Tulkaa esiin!" Teiden varsilta he löytävät laitumen, kaikki kalliokukkulat ovat heillä laidunpaikkoina.
      10 Ei heidän tule nälkä eikä jano, ei hietikon helle eikä aurinko satu heihin, sillä heidän armahtajansa johdattaa heitä ja vie heidät vesilähteille.
      11 Minä teen kaikki vuoreni teiksi, ja minun valtatieni kulkevat korkealla.
      12 Katso heitä, he tulevat kaukaa! Katso, nuo pohjoisesta, nuo lännestä, nuo Siinimin maalta!
      13 Riemuitkaa, te taivaat, iloitse, sinä maa, puhjetkaa riemuun, te vuoret, sillä Herra lohduttaa kansaansa ja armahtaa kurjiansa.

      Ei vangittu aina ole oikeassa vankilassa, vaan ihminen voi olla myös sisäisessä vankilassa itsensä, lähimmäistensä tai olosuhteiden ja tilanteiden vuoksi. Sieltäkin me saamme käydä ulos laitumille ja vesilähteille, kun astumme Jumalan valtakunnan sisälle, joka tulee meidän sisällemme. Eikä ihminen välttämättä ole pimeässä, niin että on yön pimeys. Pimeyttä on monenlaista, sisäinen pimeys on olla paljon paljon pahempi, kuin ulkona oikeasti oleva pimeys, mutta sieltäkin Jeesus haluaa meidät vapauttaa valoon. Siksikin psalmi 23 sanoo näin:
      4 Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.
      5 Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.
      6 Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.

      Ja vaikka meillä olisi oikeasti ulkonakin pimeää, meidän ei tarvitse pelätä sielläkään, vaan kaikissa ja kaikessa saamme luottaa Jeesukseen.

      • TotelkaaJumalaa

        Tuo on niin totta mitä kirjotat Sanansuojassa. Jeesukseen uskominen on sitä, että ihminen kieltää lihan se on synti ja seuraa Jeesusta. Se on Jeesuksen nimeen ja uhriin kätkeytymistä. Se on sellainen kätkö, että maailma ei sitä näe, eikä voi sieltä karkoittaa Jeesuksen omaisuuskansaa.
        Meidän täytyy huutaa maailmalle ja itselle, että minä en usko sinua houkutuksen henki, en ala tekemään tekoja joita houkuttelet minut tekemään, sillä minä seuraan kaikessa Jeesusta. Kuulen mitä Jeesus opettaa ja teen sen mukaan.
        Eeva ei totellut Jumalaa ja sai Aadamin samaan tottelemattomuuteen ja miten noiden kävi. He joutuivat kovaan elämään ja leipää otsansa hiessä tienaamaan. Jos olisivat totelleet Luojaansa, niin olisivat saaneet elää Paratiisin ihanaa elämää.
        Totelkaa Jumalaa. Lukekaa evanekeliumit ja kuunnelkaa Jumalan Sanaa, jotta opitte tietämään mitä Jumala teiltä odottaa, mitä käskee, mitä kieltää.


      • lähettiläs.Antikristus

        Miksi sitten ITSE ELÄT synnissä ???

        Olet jatkanut vaan väärien todistusten antamista esim. minusta !

        Ja vaikka olen sinua kehoittanut, et ole parannusta tehnyt, vaan olet yhä jatkanut väärien todistusten antamista eli valehtelua eli sinä siis et vain lankea etkä tee tahatonta syntiä !

        SINÄ TEET ITSE TAHALLISTA SYNTIÄ !

        Miksi ???

        Eikö sinun pitänyt kyetä vastustamaan syntiä, jos se tulee ???

        Miksi et kykenekkään siihen ???

        Etkö siis olekkaan vielä "uudestisyntynyt" ???

        Oletko siis yhä menossa kadotukseen, siis Jeesuksen sanojen mukaan olet menossa, jos et ole vielä edes Hengestä syntynyt eli jos ja kun et vieläkään ole saanut Pyhää Henkeä !!!

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Oletko siis kadotukseen menossa ???


      • saviseutulainen

        Saviseutulaisen kopsaamaa:
        ( Roseniolaista näkemystä kristityn elämästä )


        Vanhurskautemme on olemassa myös kun olemme aivan kurjia.


        Ennen kaikkea meidän on tiedettävä, että Jumalan edessä vanhurskautemme on toisen työtä. Siitä syystä tämä vanhurskaus on vähentymättömänä olemassa myös silloin, kun me olemme viheliäisimmillämme. Syntiämme ei lueta meille huonoimpanakaan hetkenämme.

        Mutta mitä meidän on tehtävä silloin, kun laki nuhtelee meitä synnistä? Meidän on kohta myönnettävä sille, että se on oikeassa! Meidän lihassammehan ei ole mitään hyvää. Mutta samalla meidän on osoitettava laille Kristusta, ainoata vanhurskauttamme.
        Ja meidän on sanottava sille: ”Tuo mies on sijassani tehnyt kaikki minun tehtäväni. Mene hänen, takuumieheni luokse, hän on syntynyt lain alaiseksi eikä hän itse ole syntiä tehnyt.”

        Mutta jos vielä kuulet sanottavan: ”Sinun itsesikin tulee olla hurskas ja sinun on tehtävä hyvää”, niin vastaa: ”Se on totta. Kun minä olen sellaisten ihmisten luona, jotka tarvitsevat apua, niin muistuta sinä minulle siitä, mitä minun on tehtävä.”

        Mutta kun puhe kääntyy minun vanhurskauteeni Jumalan edessä, niin silloin
        minun tekemiseni eivät kelpaa, vaan toisen työ. Silloin ei minun hurskauteni eikä syntini merkitse mitään, sillä minä olen aina hukassa, jos minut niiden mukaan tuomitaan.

        Minulla on toisen hurskaus, Jumalan Pojan, lain alaiseksi syntyneen, pyhyys, puhtaus ja hyvät työt. Tässä asiassa tahdon mielelläni olla vain syntinen itsessäni, että Kristus yksin olisi minun vanhurskauteni.

        Tässä sanon kuin Paavali: ”...että minun havaittaisiin – omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella.” (Fil. 3:9).

        Joka todella uskoo Kristukseen, hänen koko sielunsa huomio on kiintynyt häneen. Hänen huolensa ja ilonsa riippuvat Kristuksessa. Kristuksessa on kaikki hänen lohdutuksensa.

        Sillä oikea kristitty on
        ihminen, joka on joutunut häpeään omaan itsensä tähden ja oman työnsä tähden ja hän on siksi oppinut pitämään itseään ja työtään viheliäisenä ja arvottomana.

        Mutta tuollaisenaan kristityllä on kaikki Kristuksessa, todella kaikki, sekä vanhurskautensa että pyhityksensä. Sellainen ihminen tunnustaa: Kyllä minusta tuntuu, että minun tulisi työskennellä enemmän eikä minun pitäisi uskoa niin paljon. Toisinaan minä pelkään uskovani liiaksi ja siirryn lain alaisuuteen tullakseni itse hurskaammaksi.

        Mutta kun muistan kokemukseni, niin todistavat ne samaa kuin Raamattu: Niin kauan kuin pitäydyin lain tekoihin, olin sydämeni syvyydessä kylmä Jumalalle, minulla ei ollut sisäistä halua ja rakkautta
        häneen ja hänen teihinsä.

        Mutta kun opin tuntemaan Vapahtajan ja saatoin uskoa hänen armoonsa ja vakuutukseensa syntien anteeksi saamisesta, niin sain halun hyvään niin, että se, mikä ennen oli ollut
        minulle vaikeaa, ei sitä enää ollut.

        Aivan samoin tapahtuu vielä: Kun lain mieli valtaa minut, tulen kylmäksi ja heikoksi. Mutta kun minulla on rauha Kristuksessa, saan uuden halun hyvään. Sellainen on kristityn kokemus.

        ( C.O. Rosenius )

        _________________


    • Sanansuojassa

      Kiitos totelkaaJumalaa nimimerkki, olit kirjoittanut näin hienon lauseen, johon kiteytyy sellainen tieto, jonka vain uudestisyntyneet ymmärtävät oman kokemuksensa kautta, mitä se tarkoittaa:

      ""Se on Jeesuksen nimeen ja uhriin kätkeytymistä. Se on sellainen kätkö, että maailma ei sitä näe, eikä voi sieltä karkoittaa Jeesuksen omaisuuskansaa.""

      Juuri tuo on sellainen asia, jota ei oikeastaan voi selittää ja vaikka sitä kuinka yrittäisi, niin jos asiaa ei ole itse kokenut, niin sitä ei voi käsittää, ennen kuin Jumala itse tämän "kokemuksen" sisimpään antaa. Sen jälkeen ihmiseltä jää sellaiset toisten ojentamiset väärässä hengessä eli lihassa pois, eikä hänellä ole enää rakkauden lain vaikutuksen vuoksi tarvetta väkisin koittaa kulkea kenenkään perässä vaatien muita tilille. Nämä kiskojat vaikka väkisin kiskoisivat kirjoittajat kivitykseen, jos se olisi heille mahdollista. No, jos se heidän sisäistä kipuaan helpottaa, niin heitelköön kiviään. Minä nimittäin mielelläni pystyttelen täällä Jeesuksen telttamajan suojassa. Niinpä siis jokainen kasvakoon omaan tahtiinsa, mutta voi kuinka vaikeaa onkaan heidän nähdä kivisateensa taakse, keitä he kivittävät.

      Jumala itse heidän silmänsä ja korvansa avatkoon, sillä jos ihminen, uskovakaan ei suostu, kuten kirjoitit tutkimaan, tietämään ja ymmärtämään evankeliumit ja Jeesuksen tahdon, niin aika vaikea sieltä ymmärtämättömyyden pimeydestä on nähdä "ulos". Silloin se on kuin tuijottaisi pimeään ikkunasta ja ulkoa ei näy yhtään valopilkkua, jota kohti katsoa suuntaa. Niinpä ihminen, uskovakin pysyy monin tavoin tai osin Sauluksena, luullen olevansa jo uuden nimen kantaja, vaikka ei sitä vielä ole. Ainoa keino nähdä se valo eli rakkaus on se, että luopuu omasta tahdostaan Jeesuksen tahdon tieltä eli kuolee synneilleen. Siinä ei toisten perässä kulkemiset ja sättimiset auta.

      • saviseutulainen

        Ja niinkuin meissä on ollut maallisen kuva, niin meissä on myös oleva taivaallisen kuva.
        1 Kor. 15:49

        Nyt me kannamme maallisen kuvaa; me väsymme joka päivä kantaessamme "omaa kuormaamme" ja saadessamme usein huoata itseksemme: "Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?"
        Kuinka raskasta sille, joka tahtoisi rakastaa Herraa kaikesta sielustaan ja vaeltaa aina kuuliaisuudessa: hänen täytyy joka päivä lähestyä armoistuinta köyhimpänä syntisenä kerjätäkseen armoa armon lisäksi. Mutta kohta saan kantaa taivaallisen kuvaa; kohta saan tulla hänen kaltaisekseen, synnittömäksi, puhtaaksi ja pyhäksi. Silloin hän tulee minulle kaikeksi kaikissa.

        ( Vanhasta hartauskirjasesta Katso Jeesukseen )


      • eienääsynninorja
        saviseutulainen kirjoitti:

        Ja niinkuin meissä on ollut maallisen kuva, niin meissä on myös oleva taivaallisen kuva.
        1 Kor. 15:49

        Nyt me kannamme maallisen kuvaa; me väsymme joka päivä kantaessamme "omaa kuormaamme" ja saadessamme usein huoata itseksemme: "Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?"
        Kuinka raskasta sille, joka tahtoisi rakastaa Herraa kaikesta sielustaan ja vaeltaa aina kuuliaisuudessa: hänen täytyy joka päivä lähestyä armoistuinta köyhimpänä syntisenä kerjätäkseen armoa armon lisäksi. Mutta kohta saan kantaa taivaallisen kuvaa; kohta saan tulla hänen kaltaisekseen, synnittömäksi, puhtaaksi ja pyhäksi. Silloin hän tulee minulle kaikeksi kaikissa.

        ( Vanhasta hartauskirjasesta Katso Jeesukseen )

        Saviseutulainen taitaa tarkoittaa sitä, että maallisen vaelluksen aikana ei ole mitään muuta kuin kurja syntinen, alas painettu matonen. Ja sitä, että vasta taivaassa ihminen tulee Jeesuksen kaltaiseksi. Tuo ei kyllä pidä yhtä ollenkaan Jumalan omien opetusten valossa.


      • nouskaauskomaan
        eienääsynninorja kirjoitti:

        Saviseutulainen taitaa tarkoittaa sitä, että maallisen vaelluksen aikana ei ole mitään muuta kuin kurja syntinen, alas painettu matonen. Ja sitä, että vasta taivaassa ihminen tulee Jeesuksen kaltaiseksi. Tuo ei kyllä pidä yhtä ollenkaan Jumalan omien opetusten valossa.

        Siis ei tovoakaan paremmasta täällä näyttäisi saviseutulaisen mieli olevan. Surullista, että ihmiset eivät joko hala uskoa siihen, että ihmisen ei tarvi jäädä syntiseksi, tai eivät vain kertakaikkiaan ymmärrä raamatun ilmoituksia siitä asiasta.
        Synti on kaiken pahan alku ja juuri. Onnettomat elämät ovat siellä, missä synti tuhoaa ja rikkoo.


      • lähettiläs.Antikristus

        Huvittavia nämä "sanansuojassa" nikin UHRIUTUMISET !

        Siis hän itse tekee syntiä, eikä pyydä anteeksi eikä kadu toimintaansa mitenkään, kuten Sana opettaa ja kehoittaa !

        Sen sijaan hän tekee itse itsestään uhrin !!!

        Eli pahantekijä, joka elää sydämen syvässä paatumuksessa, onkin yht äkkiä UHRI !

        Näin se menee, eli "sanansuojassa" on suojassa siten, että hän piiloutuu uhriutumiseen, jossa pahantekijä on uhri, ja se jota kohtaan on toimittu väärin, onkin pahantekijä !

        Perus narsistisen persoonan toimintaa on tälläinen !

        Eli itsestä ei löydetä vikaa eikä syntiä, vaan vika mukavasti "ulkoistetaan" jopa siis siihen todelliseen uhriin, jota kohtaan itse on väärin toimittu eli syntiä tehty !

        TARKKAILKAA TÄTÄ TOIMINTAMALLIA TÄLLÄ NIKILLÄ !

        Se toistuu yhä uudestaan !

        En ole nähnyt EN KERTAAKAAN HÄNEN PYYTÄVÄN ANTEEKSI, saati sitten katuvan ja tekevän parannusta synneistään, joihin hän syyllistyy !

        Tälläinen toiminta siis on hyvin ominaista narsistiselle persoonalle, ja narsistisessa persoonassa ei koskaan siis itsessään ole vikaa, vaan vika on AINA toisessa osapuolessa !!!


    • lähettiläs.Antikristus

      Niin ja vaikka "sanansuojassa" siis väittää seuraavansa Jeesusta, niin eihän hän tässä kohtaa sitä tee, vaan päinvastoin !

      8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
      9 JOS me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
      10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

      "sanansuojassa" siis ei tunnnusta syntejään, ei sitten millään, ja siksi hän siis ei puhdistu eikä pyhity yhtään mihinkään ja siksi hänen syntinsä pysyy ja siksi hän toistaa syntejään kerrasta toiseen !!!

      Siis tuossa on selvä EHTO !

      Eli JOS, me tunnustamme syntimme !!!

      Mutta sitähän nämä "synnittömät" eivät todellakaan tee, eli he ovat paaduttaneet eli kovettaneet sydämensä, ja heillä on siis "kivi sydän" !

    • Sanansuojassa

      Älkää luulko kukaan, että tämä on jokin synnittömyysoppi. Kaikkihan voivat lukea raamatusta, mitä siellä lukee.

      1. Joh. 3:
      1 Katsokaa, minkäkaltaisen rakkauden Isä on meille antanut, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, joita me olemmekin. Sentähden ei maailma tunne meitä, sillä se ei tunne häntä.
      2 Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.
      3 Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niinkuin hän on puhdas.
      4 Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.
      5 Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä.
      6 Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.
      7 Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas.
      8 Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.
      9 EI YKSIKÄÄN JUMALASTA SYNTYNYT TEE SYNTIÄ, SILLÄ JUMALAN SIEMEN PYSYY HÄNESSÄ; EIKÄ HÄN SAATA SYNTIÄ TEHDÄ, SILLÄ HÄN ON JUMALASTA SYNTYNYT.
      10 Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.
      11 Sillä tämä on se sanoma, jonka te olette alusta asti kuulleet, että meidän tulee rakastaa toinen toistamme
      12 eikä olla Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä. Ja minkätähden hän tappoi hänet? Sentähden, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat.

      Hyvin selkeää, mutta silloin vielä vaikea käsittää, jos ei ole itse asiaa kokenut. Liha kyllä kaikilla väittää, ettei voi olla syntiä tekemättä, mutta Jumala antaa siihen voiman, kun ihminen taivuttaa tahtonsa Jeesuksen tahdon alle ja Herra tekee "loput". Emme me itse siihen kykene. Ennen uudestisyntymistä ylhäältä, ihminen voi olla niin monen asian orja, että häneltä löytyy aina perusteet, miksei hän voi noudattaa Jumalan Sanan tahtoa, mutta niin kauan kuin hän kamppailee sitä vastaan, hän pysyy syntiensä orjana.

    • kaminakuumaksi

      Sanansuojassa edustat tuota lihaa joka väittää "kyllä kaikilla väittää, ettei voi olla syntiä tekemättä, mutta Jumala antaa siihen voiman"
      No, sinulle maalman ihmisen hengelliset totuudet ovat pimennossa:
      Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme.

    • Sanansuojassa

      Jo heti tämä ensimmäinen jae paljastaa, mitä asia tarkoittaa:

      1. Joh. 3:
      1 Katsokaa, minkäkaltaisen rakkauden Isä on meille antanut, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi, joita me olemmekin. Sentähden ei maailma tunne meitä, sillä se ei tunne häntä.

      Ihminen joka on liha, ei tunne vielä Jeesuksen tahtoa, vaikka jopa meidän sydämiinkin on kirjoitettu hänen lakinsa ja käskynsä. Mielellään ihminen lankeaa syntien pauloihin ja keksii kaikkia syitä, miksei Jeesusta tarvitse totella, kuin vain silloin, kun se itselle sopii, mutta niin kauan, kun ihminen ei ymmärrä näitä Matteuksen 16 luvun kohtiakaan, niin hän on vielä omansa lihansa mukana raahaaja, eikä ristinsä, kuten Sana käskee meitä tekemään:

      21 Siitä lähtien Jeesus alkoi ilmoittaa opetuslapsilleen, että hänen piti menemän Jerusalemiin ja kärsimän paljon vanhimmilta ja ylipapeilta ja kirjanoppineilta ja tuleman tapetuksi ja kolmantena päivänä nouseman ylös.
      22 Silloin Pietari otti hänet erilleen ja rupesi nuhtelemaan häntä sanoen: "Jumala varjelkoon, Herra, älköön se sinulle tapahtuko".
      23 Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten".
      24 Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.
      25 Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.
      26 Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?
      27 Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan.
      28 Totisesti minä sanon teille: tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät maista kuolemaa, ennenkuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan kuninkuudessaan."

      Ajatelkaa kuinka tärkeää on seurata Sanaa, Jeesusta kaikessa ja siitä on kysymys tässä synnittömyysasiassa, joka sille on muotoutunut nimeksi asiaa vääristelevien suussa. Jopa Pietarille Jeesus sano, mene pois minun edestäni, saatana, sinä olet minulle pahennukseksi. Pietari erehtyi ajattelemaan miten hän haluaisi ihmisenä toimia, mutta se olikin vastoin Jumalan suunnitelmia.

    • kaksi_ropoa

      Sanansuojassa, sinun pitää ensin uskoa Jeesukseen ja kääntyä pois pahuudestasi sitten vasta voit alkaa opettaa Jumalan Sanaa.
      Sinä olet ylpeä ja sinun kuppikuntasi puhetyylistä on todettu: "ylhäältä päin tuleva puhetyyli."

    • Sanansuojassa

      Minä edustan vain Jeesuksen Sanaa, joten sille en voi mitään jos se ei sinua kommentoija miellytä. Oikeastaan kirjoitit hyvin ja hyvään väliin olemalla esimerkkinä, että jos lähtisin lihan mukaan miellyttämään ihmisiä, sinuakin, saaden heiltä mielisuosiota, joutuisin laskemaan sen ristini, jota Jeesuksen tähden haluan kantaa, alas, että voisin ihmisiä miellyttää, sinua. Mutta sitä en aio tehdä sinunkaan mieliksesi.

      Tuo on oikein hyvä esimerkki sille, että pitäisi jossakin kohtaa totella ihmistä ja sillä ottaa ihmisorjuus käyttöön. Noin se tapahtuu käytännön elämässäkin. Joko ihminen ja sekä hänen ympärillä olevat eivät tunne Jeesuksen tahtoa ja kun tulee jokin tilanne, niin ihmisen on tunnettava Jeesuksen tahto liha tahtonsa ylitse, jotta hän voi Jeesusta seurata. Ja hänen on myös elettävä ja toimittava Jeesuksen tahdon mukaan. Ei riitä, että tietää sen, mutta tekee silti ihmisille mieliksi, että tulisi hyväksytyksi tai etteivät muut arvostelisi. On tosi helppoa seurata vaikkapa omia pelkojansa, vaikka hylätyksen tulemisen pelkoa, että alkaa mieluummin miellyttämään omaa uskosta osatonta puolisoaan ja tulee samalla kieltäneeksi Jeesuksen. Esimerkkejä voisi mainita tuhansista eri tilanteista. Siinä sitä sitten saa sitä uudestisyntymistä odotella vielä jonkin tovin, jos ei halua sitä ristiään ottaa kantaakseen.

    • Sanansuojassa

      Minulle riittääkin Jeesuksen tahtoa edustava kuppikunta eli Jeesus itse.

      • saviseutulainen

        Puhu koko Israelin lasten joukolle ja sano heille: olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä, Herra, teidän Jumalanne. 3 Moos. 19:2.


        Laki on se osa Jumalan sanasta, joka opettaa, minkälaisia meidän tulee olla ja mitä meidän tulee tehdä. Laki vaatii meiltä tekoja ja sydämen sisäisiä ominaisuuksia. Laki vaatii koko ihmisen, hänen sisimmän olemuksensa, hänen sydämensä, ajatuksensa ja halunsa.
        Sen takia ei laissa sanota: »Sinun kätesi, jalkasi, kielesi tehköön niin, ja jättäköön tekemättä toisen», vaan laki sanoo: »tee sinä niin» s.o. se puhuu koko ihmiselle.

        Jo ensimmäinen käsky vaatii koko sydämemme, koko sielumme, kaikki voimamme ja koko mielemme. Ajattele mitä merkitsee »yli kaiken pelätä ja rakastaa Jumalaa ja yksin häneen turvata». Yli kaiken pelätä Jumalaa merkitsee, etten saa olla lihallisesti suruton ja välinpitämätön sieluni tilasta.

        En saa kevytmielisesti tehdä syntiä, vaan minun tulee pelätä Jumalan mielen pahoittamista, kernaammin kärsiä kaikki, kärsiä kuolemakin, kuin että tekisin syntiä Jumalaa vastaan. Minun tulee valvoa ja taistella vilpittömästi, ahkerasti ja voimakkaasti syntiä vastaan. Ei niin, että toisinaan valvon, rukoilen ja taistelen, toisinaan taas kevytmielisesti seuraan kiusausta, vaan että joka hetki valvon, rukoilen ja taistelen.

        Yli kaiken rakastaa Jumalaa merkitsee, etten saa olla kevytmielinen, enkä hidas ja haluton Jumalan sanaan nähden, vaan minun tulee suurimmalla halulla ja ilolla seurustella Jumalani kanssa.
        Se merkitsee, että suurin haluni on ajatella ja puhua hänestä, rakkaudesta häneen teen kaikki mitä hän käskee ja mielelläni kärsin mitä hän panee kannettavakseni. Sillä kaiken tämän teemme, jos oikein rakastamme.

        Kun yksin, häneen turvaamme, niin emme luota itseemme, emmekä mihinkään luotuun, vaan totisesti uskomme ja luotamme häneen. Silloin kaikki epätoivo, epäilys ja murhe epäuskon tähden häviää.

        Siis, jos tutkit kaikki Jumalan käskyt, niin huomaat, etteivät ne vaadi sitä tahi tätä työtä, ei sitä tahi tätä jäsentä, kättä, jalkaa tahi kieltämme, vaan ne vaativat koko ihmisen.
        Sen takia Jeesus Matt. 5:ssä sanoo, että joka vihastuu veljeensä on Jumalan edessä murhaajan veroinen. ja joka vain katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssaan.

        Kaikesta tästä ymmärrämme, ettei Jumalan laki vaadi ainoastaan tekoja, vaan etupäässä se asettaa vaatimuksensa sisäiselle minällemme. Laki siis puhuu mielentilastamme ja ominaisuuksistamme. Kun siis minua rangaistaan kylmäkiskoisuudesta, kovuudesta, kevytmielisyydestä, ylpeydestä, itserakkaudesta, hitaudesta sanaan ja rukoukseen, niin olen lain rankaisema.

        Mutta ei siinä kyllin, me huomaamme myös, että juuri tämä sisäinen elämämme, halumme, sydämemme, mielenlaatumme on se, jota Jumala tarkkaa. Olkoon ulkonainen elämäni miten hurskas hyvänsä, vaikkapa tekisin paljon hyvää, ja vaikkapa kieltäytyisin kaikesta pahasta, mutta sen ohella kannan synnillisiä ajatuksia ja himoja ja olen haluton hyvään, niin olen Jumalan edessä saman tuomion alainen kuin julkea synnin harjoittaja.

        Ja jos teen hyvää vain pakosta, lain uhkausten tahi lupausten tähden, niin ei ainoakaan hyvä tekoni ole Jumalalle otollinen. Semmoinen on Jumala, semmoinen hänen pyhä lakinsa, Jumalan laki on Jumalan pyhyys.

        Se on Jumalan luonto ja tahto puettuna sanoihin. Ja hän tahtoo että me olemme semmoiset kuin hän itse on. Hän tahtoo, että me rakastamme, mitä hän rakastaa. Mitä hän vihaa, sitä on meidänkin vihattava. Ei hän voi tyytyä siihen, että me ylenkatsomme ja vihaamme sitä, mitä hän rakastaa, ja rakastamme, mitä hän vihaa.

        Aivan niin kuin ei synti ja perkele pääse hänen läheisyyteensä, niin hän ei siedä, että mekään sallimme niiden lähestyä meitä. Siitä johtuu, että hän asettaa itsensä meille esikuvaksi ja vaatii meitä olemaan pyhät ja täydelliset, kuten hän itsekin täydellinen on.

        Hän sanoo: »Olkaa pyhät, sillä minä Herra, teidän Jumalanne olen pyhä.» Ja Kristus sanoo: »Olkaa siis te täydelliset, niin kuin taivaallinen täydellinen on.»

        Voi niitä raukkoja, jotka sanovat: »Jumala ei voi meiltä vaatia enempää kuin mihin voimamme riittävät.» Ovathan äsken mainitsemamme sanat, hänen sanansa, selvät. ja jos ei Jumala meiltä vaatisi enempää kuin niihin meidän, langenneitten syntisten voimat riittävät, niin eivät apostolin sanat toteutuisikaan: »Jotta jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä.» Niin, silloinhan Kristus olisi turhaan kuollut edestämme.

        ( C.O.Rosenius )


      • saviseutulainen
        saviseutulainen kirjoitti:

        Puhu koko Israelin lasten joukolle ja sano heille: olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä, Herra, teidän Jumalanne. 3 Moos. 19:2.


        Laki on se osa Jumalan sanasta, joka opettaa, minkälaisia meidän tulee olla ja mitä meidän tulee tehdä. Laki vaatii meiltä tekoja ja sydämen sisäisiä ominaisuuksia. Laki vaatii koko ihmisen, hänen sisimmän olemuksensa, hänen sydämensä, ajatuksensa ja halunsa.
        Sen takia ei laissa sanota: »Sinun kätesi, jalkasi, kielesi tehköön niin, ja jättäköön tekemättä toisen», vaan laki sanoo: »tee sinä niin» s.o. se puhuu koko ihmiselle.

        Jo ensimmäinen käsky vaatii koko sydämemme, koko sielumme, kaikki voimamme ja koko mielemme. Ajattele mitä merkitsee »yli kaiken pelätä ja rakastaa Jumalaa ja yksin häneen turvata». Yli kaiken pelätä Jumalaa merkitsee, etten saa olla lihallisesti suruton ja välinpitämätön sieluni tilasta.

        En saa kevytmielisesti tehdä syntiä, vaan minun tulee pelätä Jumalan mielen pahoittamista, kernaammin kärsiä kaikki, kärsiä kuolemakin, kuin että tekisin syntiä Jumalaa vastaan. Minun tulee valvoa ja taistella vilpittömästi, ahkerasti ja voimakkaasti syntiä vastaan. Ei niin, että toisinaan valvon, rukoilen ja taistelen, toisinaan taas kevytmielisesti seuraan kiusausta, vaan että joka hetki valvon, rukoilen ja taistelen.

        Yli kaiken rakastaa Jumalaa merkitsee, etten saa olla kevytmielinen, enkä hidas ja haluton Jumalan sanaan nähden, vaan minun tulee suurimmalla halulla ja ilolla seurustella Jumalani kanssa.
        Se merkitsee, että suurin haluni on ajatella ja puhua hänestä, rakkaudesta häneen teen kaikki mitä hän käskee ja mielelläni kärsin mitä hän panee kannettavakseni. Sillä kaiken tämän teemme, jos oikein rakastamme.

        Kun yksin, häneen turvaamme, niin emme luota itseemme, emmekä mihinkään luotuun, vaan totisesti uskomme ja luotamme häneen. Silloin kaikki epätoivo, epäilys ja murhe epäuskon tähden häviää.

        Siis, jos tutkit kaikki Jumalan käskyt, niin huomaat, etteivät ne vaadi sitä tahi tätä työtä, ei sitä tahi tätä jäsentä, kättä, jalkaa tahi kieltämme, vaan ne vaativat koko ihmisen.
        Sen takia Jeesus Matt. 5:ssä sanoo, että joka vihastuu veljeensä on Jumalan edessä murhaajan veroinen. ja joka vain katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssaan.

        Kaikesta tästä ymmärrämme, ettei Jumalan laki vaadi ainoastaan tekoja, vaan etupäässä se asettaa vaatimuksensa sisäiselle minällemme. Laki siis puhuu mielentilastamme ja ominaisuuksistamme. Kun siis minua rangaistaan kylmäkiskoisuudesta, kovuudesta, kevytmielisyydestä, ylpeydestä, itserakkaudesta, hitaudesta sanaan ja rukoukseen, niin olen lain rankaisema.

        Mutta ei siinä kyllin, me huomaamme myös, että juuri tämä sisäinen elämämme, halumme, sydämemme, mielenlaatumme on se, jota Jumala tarkkaa. Olkoon ulkonainen elämäni miten hurskas hyvänsä, vaikkapa tekisin paljon hyvää, ja vaikkapa kieltäytyisin kaikesta pahasta, mutta sen ohella kannan synnillisiä ajatuksia ja himoja ja olen haluton hyvään, niin olen Jumalan edessä saman tuomion alainen kuin julkea synnin harjoittaja.

        Ja jos teen hyvää vain pakosta, lain uhkausten tahi lupausten tähden, niin ei ainoakaan hyvä tekoni ole Jumalalle otollinen. Semmoinen on Jumala, semmoinen hänen pyhä lakinsa, Jumalan laki on Jumalan pyhyys.

        Se on Jumalan luonto ja tahto puettuna sanoihin. Ja hän tahtoo että me olemme semmoiset kuin hän itse on. Hän tahtoo, että me rakastamme, mitä hän rakastaa. Mitä hän vihaa, sitä on meidänkin vihattava. Ei hän voi tyytyä siihen, että me ylenkatsomme ja vihaamme sitä, mitä hän rakastaa, ja rakastamme, mitä hän vihaa.

        Aivan niin kuin ei synti ja perkele pääse hänen läheisyyteensä, niin hän ei siedä, että mekään sallimme niiden lähestyä meitä. Siitä johtuu, että hän asettaa itsensä meille esikuvaksi ja vaatii meitä olemaan pyhät ja täydelliset, kuten hän itsekin täydellinen on.

        Hän sanoo: »Olkaa pyhät, sillä minä Herra, teidän Jumalanne olen pyhä.» Ja Kristus sanoo: »Olkaa siis te täydelliset, niin kuin taivaallinen täydellinen on.»

        Voi niitä raukkoja, jotka sanovat: »Jumala ei voi meiltä vaatia enempää kuin mihin voimamme riittävät.» Ovathan äsken mainitsemamme sanat, hänen sanansa, selvät. ja jos ei Jumala meiltä vaatisi enempää kuin niihin meidän, langenneitten syntisten voimat riittävät, niin eivät apostolin sanat toteutuisikaan: »Jotta jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä.» Niin, silloinhan Kristus olisi turhaan kuollut edestämme.

        ( C.O.Rosenius )

        Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia. Room. 3: 21.


        Tässä on autuuden kallio, jonka turvassa sielumme joko pelastuu tahi iankaikkisesti hukkuu, sekä myös pahennuksen kallio, jota vastaan kaikki epäuskon myrskyt ja hyökyaallot ovat nousseet. Jumalan vanhurskaus, josta tässä puhutaan on Jumalan armon suurin ihme, mikä meille taivaasta on ilmoitettu, ja joka omalle ymmärryksellemme on outo salaisuus.

        Niin, vaikka voisinkin oppia ja säilyttää kaiken muun, niin en kuitenkaan koskaan voi täydelleen uskoa ja kätkeä, mitä minulle Jumalan vanhurskaudesta opetetaan. Se on taivaallinen ilmoitus, joka sotii luontoamme vastaan ja erittäinkin meidän juurtunutta oman kykymme ihailemista vastaan.

        Eivät yksinomaan uskottomat taistele sitä vastaan, vaan myös monella valistuneella ja oikein ajattelevalla ihmisellä on hämärä, jopa aivan väärä käsitys tästä. Ei sen takia, että Raamatun sana olisi epäselvä, vaan siitä syystä, että Jumalan vanhurskaus sotii kokonaan luontoamme, ajatustamme ja mieltämme vastaan.

        Jumalan vanhurskaus eroaa oleellisesti kaikesta muusta vanhurskaudesta, mitä koskaan on ollut, tahi tulee olemaan. Se eroaa kokonaan enkelein ja ihmisten vanhurskaudesta alkuperäänsä nähden, sillä sehän on itse Jumalan vanhurskaus, ei luotujen olentojen, vaan Luojan vanhurskaus.
        Minä Herra teen sen, sanoo Herra nimenomaan siitä vanhurskaudesta, joka tuottaa meille autuuden. Se on jumalallinen ja täydellinen vanhurskaus, sillä se on Jahven oma työ, samaten kuin maailma on Jumalan työ.

        Pojan kautta on Isä sen ilmituonut, samaten kuin hän loi maailman Pojan kautta. Pietari sanoo: »Niille, jotka ovat saaneet yhtä kalliin uskon kuin mekin Jumalamme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen vanhurskaudessa.»

        Tässä nimitetään Kristusta meidän Jumalaksemme ja Vapahtajaksemme, ja vanhurskautta, johon uskomme perustuu, sanotaan meidän Jumalamme ja Vapahtajamme vanhurskaudeksi.

        Ollessaan ihmisenä täällä maan päällä Jumalan Poika ansaitsi meille tämän vanhurskauden. Ennen maailmaan tulemistaan hän ei ollut jäsenenä tahi alamaisena Jumalan valtakunnassa - hän oli sen päänä. Hän toimi ensin Jumalana, s.o. maailman luojana ja hallitsijana, mutta ihmiseksi tultuaan hän vaikutti palvelijan muodossa.

        Hänen täydellistä »kuuliaisuuttaan ei voitu ennen hänen maailmaan tuloaan nimittää kuuliaisuudeksi. Voimme sanoa, että laki oli hänen mukaisensa eikä, että hän oli lain mukainen. Hänen Jumalallinen pyhyytensä ei ilmennyt siinä, että hän totteli lakia, vaan siinä, että hän sääti lain.

        Mutta ollessaan palvelijamuodossa hän itse antautui saman lain alaiseksi, jonka hän oli säätänyt. Ja vaikka oli Jumalan Poika, harjoitti hän »kuuliaisuuden oppimista.» Hänen vanhurskautensa eli kuuliaisuutensa oli siis kunniakkaimman henkilön, joka lain alaiseksi voitiin asettaa, itse Herran vanhurskaus, Hänen, joka on »Jumala ylitse kaikkien, kiitetty iankaikkisesti.»

        Se oli Immanuelin, Jumala meidän kanssamme vanhurskautta. Ja hän, Jumalan Poika, saattoi ihmisenä ollen paljon suuremmassa määrässä kunnioittaa ja täyttää lain, kuin kaikkien luotujen olentojen kuuliaisuus olisi voinut tehdä.
        Hänen tuottamansa kunnia lain kuuliaisuuden kautta oli monin verroin suurempi sitä häpeää, johon koko maailma lain rikkomisen kautta joutui.

        Kun toiset olivat laille kuuliaiset, tuottivat he sen kautta itsellensä kunniaa, mutta hän, Jumalan Poika, tuotti kuuliaisuudellaan laille kunniaa. Kristuksen kuuliaisuus oli suuriarvoinen myös sen tähden, että se oli Isän tahdon ja määräyksen mukainen. Hän oli tähän tehtävään Isän valitsema ja voitelema. Herra oli Herran lähettämä,

        ... jatkuu

        ( C.O.Rosenius )


      • saviseutulainen
        saviseutulainen kirjoitti:

        Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia. Room. 3: 21.


        Tässä on autuuden kallio, jonka turvassa sielumme joko pelastuu tahi iankaikkisesti hukkuu, sekä myös pahennuksen kallio, jota vastaan kaikki epäuskon myrskyt ja hyökyaallot ovat nousseet. Jumalan vanhurskaus, josta tässä puhutaan on Jumalan armon suurin ihme, mikä meille taivaasta on ilmoitettu, ja joka omalle ymmärryksellemme on outo salaisuus.

        Niin, vaikka voisinkin oppia ja säilyttää kaiken muun, niin en kuitenkaan koskaan voi täydelleen uskoa ja kätkeä, mitä minulle Jumalan vanhurskaudesta opetetaan. Se on taivaallinen ilmoitus, joka sotii luontoamme vastaan ja erittäinkin meidän juurtunutta oman kykymme ihailemista vastaan.

        Eivät yksinomaan uskottomat taistele sitä vastaan, vaan myös monella valistuneella ja oikein ajattelevalla ihmisellä on hämärä, jopa aivan väärä käsitys tästä. Ei sen takia, että Raamatun sana olisi epäselvä, vaan siitä syystä, että Jumalan vanhurskaus sotii kokonaan luontoamme, ajatustamme ja mieltämme vastaan.

        Jumalan vanhurskaus eroaa oleellisesti kaikesta muusta vanhurskaudesta, mitä koskaan on ollut, tahi tulee olemaan. Se eroaa kokonaan enkelein ja ihmisten vanhurskaudesta alkuperäänsä nähden, sillä sehän on itse Jumalan vanhurskaus, ei luotujen olentojen, vaan Luojan vanhurskaus.
        Minä Herra teen sen, sanoo Herra nimenomaan siitä vanhurskaudesta, joka tuottaa meille autuuden. Se on jumalallinen ja täydellinen vanhurskaus, sillä se on Jahven oma työ, samaten kuin maailma on Jumalan työ.

        Pojan kautta on Isä sen ilmituonut, samaten kuin hän loi maailman Pojan kautta. Pietari sanoo: »Niille, jotka ovat saaneet yhtä kalliin uskon kuin mekin Jumalamme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen vanhurskaudessa.»

        Tässä nimitetään Kristusta meidän Jumalaksemme ja Vapahtajaksemme, ja vanhurskautta, johon uskomme perustuu, sanotaan meidän Jumalamme ja Vapahtajamme vanhurskaudeksi.

        Ollessaan ihmisenä täällä maan päällä Jumalan Poika ansaitsi meille tämän vanhurskauden. Ennen maailmaan tulemistaan hän ei ollut jäsenenä tahi alamaisena Jumalan valtakunnassa - hän oli sen päänä. Hän toimi ensin Jumalana, s.o. maailman luojana ja hallitsijana, mutta ihmiseksi tultuaan hän vaikutti palvelijan muodossa.

        Hänen täydellistä »kuuliaisuuttaan ei voitu ennen hänen maailmaan tuloaan nimittää kuuliaisuudeksi. Voimme sanoa, että laki oli hänen mukaisensa eikä, että hän oli lain mukainen. Hänen Jumalallinen pyhyytensä ei ilmennyt siinä, että hän totteli lakia, vaan siinä, että hän sääti lain.

        Mutta ollessaan palvelijamuodossa hän itse antautui saman lain alaiseksi, jonka hän oli säätänyt. Ja vaikka oli Jumalan Poika, harjoitti hän »kuuliaisuuden oppimista.» Hänen vanhurskautensa eli kuuliaisuutensa oli siis kunniakkaimman henkilön, joka lain alaiseksi voitiin asettaa, itse Herran vanhurskaus, Hänen, joka on »Jumala ylitse kaikkien, kiitetty iankaikkisesti.»

        Se oli Immanuelin, Jumala meidän kanssamme vanhurskautta. Ja hän, Jumalan Poika, saattoi ihmisenä ollen paljon suuremmassa määrässä kunnioittaa ja täyttää lain, kuin kaikkien luotujen olentojen kuuliaisuus olisi voinut tehdä.
        Hänen tuottamansa kunnia lain kuuliaisuuden kautta oli monin verroin suurempi sitä häpeää, johon koko maailma lain rikkomisen kautta joutui.

        Kun toiset olivat laille kuuliaiset, tuottivat he sen kautta itsellensä kunniaa, mutta hän, Jumalan Poika, tuotti kuuliaisuudellaan laille kunniaa. Kristuksen kuuliaisuus oli suuriarvoinen myös sen tähden, että se oli Isän tahdon ja määräyksen mukainen. Hän oli tähän tehtävään Isän valitsema ja voitelema. Herra oli Herran lähettämä,

        ... jatkuu

        ( C.O.Rosenius )

        ... jatkoa

        Sakarian ennustuksessa luemme seuraavat muistettavat sanat: »Ja niin te ymmärrätte Herran Sebaotin lähettäneen minut. Riemuitse ja iloitse Siionin tytär! Sillä katso, minä tulen ja asun keskelläsi, sanoo Herra. Silloin sinä ymmärrät Herran Sebaotin lähettäneen minut sinun tykösi.»

        Paitsi sitä, että Jumala Vanhassa testamentissa puhuu Pojan lähettämisestä, hänen asettamisestaan Siionin vuorelle, niin Kristus itse vähä väliä sanoi: Isä, minun Isäni tahto, hänen tahtonsa, joka minun lähetti, sen takia Isä minua rakastaa että minä panen henkeni, sen käskyn minä sain Isältä. Kaikki niitä hän teki, oli kuuliaisuutta, oli Isän tahdon alle alistumista.

        Ja kun ajattelemme Jumalan suurinta, ihmeellisintä tekoa, Jumalan Pojan ihmiseksi tulemista, jotta laki hänen työnsä ja kärsimisensä kautta tulisi täytetyksi, niin että me synnin saastuttamat ihmiset tulisimme pelastetuiksi ja laki sen ohella säilyttäisi arvonsa ja kunniansa, niin emme voi kyllin suurta arvoa panna siihen, mikä Kristuksen kuuliaisuudella oli Isän silmissä.


        Oi, jos oppisin sinua, Herra Jeesus, oikein kiittämään siitä että olet minut Jumalan edessä vanhurskauttanut, minut joka täällä vaellan viheliäisenä, täynnä puutteita ja syntiä. Anna minulle armosi, että voisin uskoa olevani sinussa täysin vanhurskas ja pyhä Jumalan edessä. Amen.

        ( C.O.Rosenius )


      • 123totuus
        saviseutulainen kirjoitti:

        ... jatkoa

        Sakarian ennustuksessa luemme seuraavat muistettavat sanat: »Ja niin te ymmärrätte Herran Sebaotin lähettäneen minut. Riemuitse ja iloitse Siionin tytär! Sillä katso, minä tulen ja asun keskelläsi, sanoo Herra. Silloin sinä ymmärrät Herran Sebaotin lähettäneen minut sinun tykösi.»

        Paitsi sitä, että Jumala Vanhassa testamentissa puhuu Pojan lähettämisestä, hänen asettamisestaan Siionin vuorelle, niin Kristus itse vähä väliä sanoi: Isä, minun Isäni tahto, hänen tahtonsa, joka minun lähetti, sen takia Isä minua rakastaa että minä panen henkeni, sen käskyn minä sain Isältä. Kaikki niitä hän teki, oli kuuliaisuutta, oli Isän tahdon alle alistumista.

        Ja kun ajattelemme Jumalan suurinta, ihmeellisintä tekoa, Jumalan Pojan ihmiseksi tulemista, jotta laki hänen työnsä ja kärsimisensä kautta tulisi täytetyksi, niin että me synnin saastuttamat ihmiset tulisimme pelastetuiksi ja laki sen ohella säilyttäisi arvonsa ja kunniansa, niin emme voi kyllin suurta arvoa panna siihen, mikä Kristuksen kuuliaisuudella oli Isän silmissä.


        Oi, jos oppisin sinua, Herra Jeesus, oikein kiittämään siitä että olet minut Jumalan edessä vanhurskauttanut, minut joka täällä vaellan viheliäisenä, täynnä puutteita ja syntiä. Anna minulle armosi, että voisin uskoa olevani sinussa täysin vanhurskas ja pyhä Jumalan edessä. Amen.

        ( C.O.Rosenius )

        Näkyy Rosenius kirjoittavan välillä hyvin ja välillä huonosti:) Ei pysy kaikin ajoin raamatun lupauksissa, eikä siinä toivossa mikä meille on Jeesuksessa annettu. Jokainen me toivomme, että synnin kamaluus kirpoisi pilaamasta sitä ihanaa elämää johon Jumala meidät loi.
        No, on kyllä paljon myös uskovaisten keskuudessa noita toivottomia, jotka uskovat, että kerran taivaassa vasta ihminen on synnin voittanut. Jeesus on jo voittanut synnin ja se voitto kuuluu jokaiselle Jeesuksessa elävälle.
        Älä saviseutulainen lue niin paljon muiden ihmisten kirjoituksia, vaan lue Jeesuksen opetuksia, jota evankeliumiksi kutsutaan. Evankeliumin kautta sinäkin saat kuolla synnille, jos uskot.
        Sekaoppi ei ketään kuoleta.


    • Sanansuojassa

      Rosenius on mitä ilmeisimmin kirjoittanut omia tuntojaan ja tuntemuksiaan muiden nähtäväksi, joihin sinä saviseutulainen halunnet yhtyä. Emmehän me omin voimin mitään synneillemme voikaan, mutta kun Jeesus tulee avuksi, niin silloin Hänen antamansa avun turvin voimme niitä vastustaa.
      Tuot paljon muiden tekstejä ja niihin onkin helppo yhtyä. En silti näe asian jäävän tuohon, sillä Sana kehoittaa meitä jatkamaan matkaa ristin juurelta eteenpäin, kukin kantaen oman ristinsä, kieltäytymällä syntien tekemisestä.
      Roseniuksella on kaiketi montakin teosta, kun näitä häneltä kopioituja sivuja tuntuu riittävän moniin ketjuihin. Paljon hänellä on siis ollut tuntoja ja tuntemuksia, niin kuin on kaikilla muillakin ihmisillä.
      Olet levittänyt piknik huovan siihen ristin juurelle, mutta jossain vaiheessa se on hyvä kerätä eväskoriin mukaan ja jatkaa siitä eteenpäin, iloisin mielin, syntien kuolettuessa, rakkauden lakia kohti, kaikesta luopuen, mikä Herran ja ihmisen välillä hiertää.

      • saviseutulainen

        >>Olet levittänyt piknik huovan siihen ristin juurelle, mutta jossain vaiheessa se on hyvä kerätä eväskoriin mukaan ja jatkaa siitä eteenpäin, iloisin mielin, syntien kuolettuessa, rakkauden lakia kohti, kaikesta luopuen, mikä Herran ja ihmisen välillä hiertää. <<

        Ehkä et tarkoin harkinnut nimimerkki "Sanansuojassa", mitä tuossa varsin kevyessä "hengessä" lausahdat!

        >>>Olet levittänyt piknik huovan siihen ristin juurelle, ...<<<!!

        Mene itseesi ja mietä uudemman kerran ennenkuin tuommoisia kirjoitat.

        Sitä paitsi, mistä te, jotka arvostelette minua muiden opetuksiin nojaamisesta, tiedätte minun henkilökohtaisesta suhteestani Jeesuksen Kristuksen opetuksiin, "jota evankeliumiksi kutsutaan", ( nm. 123totuus )juuri Raamatun ääressä.

        No, ajatelkaa mitä ajattelette.

        Etkö huomaa "Sanansuojassa", että sinä itse opetat täällä päivästä päivään!?
        Etkö itse ( olen kysynyt tämän ennenkin ) ollenkaan lue ja perehdy kenenkään muun kirjoituksiin/opetuksiin - olipa se sitten Rosenius tai kuka muu hyvänsä totinen ja nöyrä Herran palvelija?

        Ellemme voisi tahi ellemme saisi ollenkaan lukea/kuunnella kenenkään julistusta ja opetusta - silloinhan meidän tulisi kerrassaan tukkia silmämme ja korvamme kaikelta.
        Ja aivan ensimmäiseksi poistua täältä palstoilta kokonaan, koskaan tänne palaamatta.
        Kirkossa/srk:ssa emme voisi kuunnella ensinkään kenenkään saarnaa tahi opetusta.

        Kärjistin tieten tahtoen tuon edellisen kappaleen tekstini. Vaan tarkkaan ottaen noinhan tilanne olisi ellemme saisi ammentaa kenenkään muun opetuksista mitään.

        Tahi jospa kuitenkin niinkuin Raamattu neuvoo: "Pitäkää se, mikä hyvää ja oikein on"!

        Roseniukselta varmasti löytyy jokaiselle Jeesuksen Kristuksen seuraajalle sitä, "mikä hyvää ja oikeaa on".


    • totuudessa

      Kyllä SANANSUOJASSA kirjoitat mahtavan, ihanasti. HALLELUUJAAAA. Sydämmessä soi..... Kunnia JUMALALLE , nuin pitää olla rehellinen ihmisten edessä, kuinka vaellat JEESUKSEN näyttämää tietä... Siitä JUMALA iloitsee...
      Etkä ollenkaan välitä mitä ihmiset kirjoittelevat... Lukekaa tarkkaan mitä hän kirjoittaa.. KOSKA SE ON TOTTA...

    • wooiiii

      totuudessa, maksetaanko sinulle palkkaa sanasuojassa -nikin kehumisesta?

    • yksilaumasta

      Oletko "sanansuojassa" synnitön tai tuleeko sinusta sellainen täällä maan päällä?

    • totuudessa

      Te ette ole lukeneet kunnolla sanansuojassa kirjoituksia. Ei hän ole sanonut olevansa synnitön, mutta PYHÄ HENKI ilmaisee, mikä on syntiä. Ei hän silloin voi tehä yksinkertaisesti SYNTIÄ.. Huom!! KUKA ON KUULIAINEN JUMALALLE JA TOTTELEE KOLMIYHTEISTÄ JUMALAA....... Eikö tämä jo mene perille....

    • Sanansuojassa

      Jumalalta uudestisyntymisen yhteydessä tuleva ymmärrys ja voima vastustaa syntiä, on eri asia kuin luulla olevansa synnitön. En luule olevani synnitön siinä mielessä, kuten te muutamat haluatte asian ilmaista. Kun ihminen tulee uskoon, saa hän jäädä Jeesuksen jalkojen juureen ja siihen ristinjuurelle saamaan opetusta ja kasvatusta.
      Ei synneille kuoleminen ole mikään sellainen taikatemppu tai huuhaa juttu, niinkuin se joidenkin kirjoituksissa kääntyy, vaan se on jokaisella omansa mittainen kasvuntie. Ja senkin jälkeen, kun ihminen on uudestisyntynyt, tulee hänen sitä lujemmin takertua Sanaan eli Jeesuksen tahtoon, jonka Pyhä Henki sisimmässä ilmoittaa oikeaksi. Eihän nyt ihmisyys mihinkään katoa. En minulla ole mitään luuloja itsestäni, enkä yritä kirjoittaa toisten yläpuolelta. Herkästi teksteistä saa sellaisen käsityksen, jos ihminen ei vielä ymmärrä, mistä kirjoitan ja mitä tarkoitan. Ei minulla ole mitään pahaa tarkoitusperää täällä koittaa ihmisiä lannistaa, vaan ennemminkin saattaa tiedoksi, ettei omiin vankiloihin ja ahdistuksiin tarvitse jäädä pelkästään ristinjuurelle, koska vapauskin Jeesuksessa on tarjolla, eikä sekään poista inhimillisyyttä ja kärsimyksiä, mutta antaa voiman kestää niitä.

      Tuo synnittömyys sana on varmaankin lähtenyt jonkun muun asiaa vääristelevän kirjoituksista. En ainakaan nyt äkkiseltään muista, että olisin jostain synnittömyysopista koskaan kirjoittanut sellaisena, kuin ymmärtämättömät asian ilmaisevat. Jeesushan tuli oikeasti meidät vapauttamaan synnin orjuudesta, eikä uudelleen sitomaan kahleisiin.
      Kun Jumala antaa uudestisyntymisen ihmiselle, niin ihminen kyllä itse tietää uudestisyntyneensä. Jumalan lait ovat siinä vaiheessa jo niin tiukasti sisällä, ettei siinä vaiheessa kukaan enää halua yrittääkään irrottautua Jeesuksesta pois. Saatikka, että tulisi mieleen jahdata tai kiusata ihmisiä täällä tai muuallakaan. He, jotka sellaista tekevät, pysyttelevät vielä uloimmassa majassa, koska Jumala ei missään olosuhteissa siedä meiltä sellaista käytöstä, että saisimme täällä toisiamme rienata. En siis luule olevani synnitön, mutta Sana on minuun sen verran tiukkaan juurtunut, etten tieten tahtoen syntiä tee, ainakaan silloin, jos jonkin asian synniksi tiedän.

      • LähettiläsA

        Kyllä tuon synnittömyys sanan keksi vainooja:) Ei yksikään ihminen ole synnitön, eikä synnille kuollut, jos ei PYSY Jeesuksessa.
        Jeesuksessa pysyminen tarkoittaa sitä, että jos ajatuksiin tulee vaikka houkutus sanoa väärää todistusta lähimmäisestä, niin houkutus kuolee, koska Jeesuksessa pysyvät tietää Jeesuksen täyttäneen lain, ei kumonneen ja näin Jeesuksessa pysyvä kieltäytyy sanomasta väärää todistusta. Käskysana sanoo, että älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi ja totisesti Jeesus ei koskaan kumonnut yhtäkään käskyä.
        Synti kuolee, kun se ei saa ravintoa, eli sille ei anneta valtaa. Kaikki valta Jeesukselle, sillä vain Hänessä ihminen pelastuu synniltä.


      • wooiiii
        LähettiläsA kirjoitti:

        Kyllä tuon synnittömyys sanan keksi vainooja:) Ei yksikään ihminen ole synnitön, eikä synnille kuollut, jos ei PYSY Jeesuksessa.
        Jeesuksessa pysyminen tarkoittaa sitä, että jos ajatuksiin tulee vaikka houkutus sanoa väärää todistusta lähimmäisestä, niin houkutus kuolee, koska Jeesuksessa pysyvät tietää Jeesuksen täyttäneen lain, ei kumonneen ja näin Jeesuksessa pysyvä kieltäytyy sanomasta väärää todistusta. Käskysana sanoo, että älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi ja totisesti Jeesus ei koskaan kumonnut yhtäkään käskyä.
        Synti kuolee, kun se ei saa ravintoa, eli sille ei anneta valtaa. Kaikki valta Jeesukselle, sillä vain Hänessä ihminen pelastuu synniltä.

        lähettiläs meinaatko kivittää jonkun tai miksi sitten siteeraat tuota: "Käskysana sanoo, että älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi"? Tuossahan on sanottu: Kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuolemaan tuomittu surmattakoon. Käskysana kieltää väärän todistuksen antamisen oikeudessa.


    • Totuus.esiin
      • syymiksituollaista

        Miten tuo kirkkoon kuuluminen ja kirkosta eroaminen liittyy tähän keskusteluun?


    • onneajumalanlähellä

      Ps.73.
      24. SINÄ talutat minua neuvosi mukaan ja korjaat minut viimein kunniaan.
      25. Ketä muuta minulla olisi taivaassa! ja kun SINÄ olet minun kanssani, en minä mistään maan päällä huoli...
      26. Vaikka minun ruumini ja sieluni nääntyisi, JUMALA on minun sydämeni kallio ja minun osani iankaikkisesti..
      27. Sillä katso, jotka sinusta eriävät, ne hukkuvat, sinä tuhoat kaikki, jotka haureudessa sinusta luopuvat...
      28. Mutta MINUN ONNENI ON OLLA JUMALAA LÄHELLÄ, MINÄ PANEN TURVANI HERRAAN, HERRAAN, KERTOAKSENI KAIKKIA SINUN TEKOJASI.....

    • yksilaumasta

      LähettiläsA
      "Synti kuolee, kun se ei saa ravintoa, eli sille ei anneta valtaa. Kaikki valta Jeesukselle, sillä vain Hänessä ihminen pelastuu synniltä."
      Onko sinun syntisi kuollut?
      Tai pystytkö osoittamaan yhden henkilön jonka synti on kuollut?

    • synnitönonJeesus

      Kyllä pystyy ja se henkilö on Jeesus. Hän tuli lihaksi ja Hänen kauttaan synti kuolee ja kuoleutuu. Hengessä ei ole syntiä, lihassa on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe