Luotu evoluutio ?

Luotu.evoluutio

Mitenkäs se nyt sitten on. Onko tapahtuva evoluutio aukoton todiste siitä ettei maailma ole voinut kukaan luoda ? Vai olisko mahdollista että maailma olisi luotu täyteen elämää joka elää ja muuttuu kaiken aikaa ? Eihän kukaan ole elänyt niin kauan että olisi nähnyt jonkin lajin muuttuvan toiseksi. Että dinosauruksesta tulee lintu ym.

Eikö bakteerillakin sukupolvi ole tavallisen lyhyt ja niitäkin on testattu jo vuosikymmenien kokeella eikä mitään mullistavaa muutosta näkynyt. Lieneekö ko koe ihmisikään verrattuna jo lähes miljoona vuotta. Ei vakuuta, sanon minä.

Enemmän vakuuttaa luomiskertomus, jossa luodaan elävää elämää joka elää ja kehittyy sen mitä perimässä on varaa kehittyä

16

658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eipä luomiselle ole jäänyt tilaa, kun elämää ja sen kehitystä voi jäljittää ajassa taaksepäin jo noin 3,5 miljardin vuoden päähän menneisyyteen aikaan, jolloin elämä oli todella alkeellista ja aivan erilaista kuin nykyään.

      Koko luomisen hypoteesi on tarpeeton. Mikään teoriahan se koskaan ole ollutkaan.

    • KylläJaMyösEi

      Kyllä bakteereissa tapahtuu merkittäviä muutoksia jopa valitettavan nopeasti. Esimerkiksi lääkeresistenssi on bakteerin aineenvaihdunnassa tapahtuva radikaali muuttos. Myös sopeutuminen kokonaan uusiin metabolioihin on ison tason muutos.
      Yksisoluisen levän on havaittu muuttuneen vajaassa sadassa sukupolvessa aidosti kaksisoluiseksi, joka on suuri evolutiivinen harppaus.

      Mitä kysymykseesi tulee, tiede ei voi osoittaa teististä evopluutiota vääräksi, jos sen perusoletus on se, että tieteellinen tieto pitää paikkaansa, mutta Jumala ohjailee taustalla evoluutiota. Occamin periaate karsii tällaisen ajattelun, mutta Occamin periaate ei ole varma tieteellinen näyttö.

    • merkit.selvät

      Kesää pukkaa taas vaan ja luonto puhkeaa kukkaan ihan kuin olisi näin ohjelmoitu tarkasti tapahtuvaksi. Ei onnistu näin hyvä järjestys ilman ylläpitäjää. Sanokaa mitä sanotte.

    • sbadfhashf

      Olosuhteiden muuttuessa tarvitaan sopeutumiskykyä, mutta se ei sulje pois suunnittelua.

    • ihmerotuja

      Rusakolla on mustat kovanpäät ei se ole jänis tai kani.
      Ihmisellä on piip ei se ole ihminen vaan piip muttei kuitenkaan piip.

    • Järkisyitä

      Aloittajan idea menee filosofiselle puolelle. On periaatteessa mahdollista, että maailma luotiin eilen ja kaikki muistomme istutettiin meihin silloin. Emme erottaisi tätä mitenkään siitä, että menneisyys oikeasti tapahtui. Mielekkäämpää lienee silti olettaa, että menneisyys oikeasti tapahtui.

      Jos haluaa Jumalan lykätä jonnekin luojana, niin itse lykkäisin sen alkuräjähdyksen alkuasetelman hienosäätöön. Siitä sitten kaikki yksinkertaisesti tapahtui fysiikan lakien mukaan ja evoluutio oli yksi mekanismeista, minkä luoja tiesi tapahtuvan automaattisesti itsestään. En koe tälläistä lisäystä tarpeellisena, mutta tuollainen luojakäsitys ei ole ristiriidassa evoluutioteorian kanssa mitenkään.

      • Valkeus

        Toi oli hienoa oivallusta. Lisään siihen, että tässä on kaksi universumia rinnakkain (myös vierekkäin on huonohko ilmaisu, mutta menköön). Aika-avaruus on omansa ja näkemyksesi fysiikan laeista siihen luonnollisena kuuluva. Toinen universumi ei ole aika-avaruutta eikä aika-avaruudessa. Mielenkiintoiseksi sen jälkeen tulee kysymys: miksi oli tarpeellista luoda seuraava, meidän, universumi, jos ensimmäinen versumi jo oli tarpeeksi (oletus) toimiva? Jos Ykkönen on täydellinen ja Malli, niin Kakkosella on jokin hieno tarkoitus, koska se kannatti tehdä. Mitä tapahtuu kun täydellinen Ykkönen ja ei-täydellinen, mutta erilainen Kakkonen kohtaavat? Kumpi 'ihailee' toista enemmän? Nimittäin, täydellinen ei ole koskaan kokenut epätäydellisyyttä, mutta Kakkonen on. Jos Kakkonen kasvaa AINOASTAAN kokemuksensa kautta aikanaan täydellisyyteen, saattaisi kahden universumin tarkoitus ja idea löytyä siitä.
        Mutta silloin meidän olisi muutettava synti-käsite ja maapallo-historian alku - ja todettava ne virheellisiksi. (Ihmistä ei voi virheellistää/synnillistää, jos planeettaolento on kokemusolento eikä paratiisillisen valmis Aatami.)


    • Luominen on sellainen Eskon puumerkki.

    • stossus

      voik tiatossus kehitty lajilt toisel ?
      jos voi ni miltaval ?

      • tiatonen

        Ei voi. Millään tavalla.


      • stossus

        sitä määki meinasin yhtenä poikkeuksena tamperelaiset jotka on vuasimiljoonist toisse kehittyny muust luamakunnast poikete vallan kauhiast siit on yhtenä toristeena mustamakkara jota myyrään toril itte tori on kuulemma viis miljoonaa vuatta vanha mäkinen sanos kerran käyneens tampereen toril mut sai heti porttikiallo syytä hän ei paljastanu turun toril äijät jutteli et joku oli kuullu et mäkinen olis sanonu tampereen torin kalakauppiaal et tampereen sillakka oli kehittyny alunperin turun silakast tervessi vaa


    • kumppari
    • kumppari

      ottakaa elämä rauhassa veljet.
      voi olla että naapuri taas skitsahtaa.

      • kumppari

        sitten pitää mennä.


    • kyyyyyyborgi

      Onko kyborginen ominaisuuksien laajentuminen luotua evoluutiota? Tässä on mielestäni esimerkki kyborgisesta evoluutiosta:

      http://etn.fi/index.php/13-news/7997-tekoaly-tulee-kaikkialle-mutta-sisaltaa-monia-riskeja


      Esimerkkinä Hayhurst kertoi rumpali Jason Barnesista, joka vuosia sitten menetti onnettomuudessa kätensä. Nyt hänelle on toteutettu ”bioninen käsi”, joka koneoppimisen ansiosta on parempi kuin alkuperäinen. Käden uusimpaan versioon on toteutettu kahden rumpukapulan järjestelmä, joten rumpalina Barnes kykenee suorituksiin, joihin kukaan terve rumpali ei yllä.

    • Isopenisonnero

      Elämän kehitys;

      Evoluutio

      Tiedottomasta tietoiseksi riskeihin
      =
      Vammasta,mutta ymmärrettävää kun joskus panettaa ja se luetaan vauvakuumeeksi..

      Kreationismi

      Jumalasta tietoiseksi riskeihin
      =
      Supervammanen kehitys, hyvästä tietoisesta tietoiseksi riskeihin...

      Evoluution panetus Vs Supervammaisuus...

      Hehe ollaan kaikki vammasii !!!!!!!

      Ps
      Supervammasiii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe