Valmistuu 2½-3tunnissa.
Perunat kuoritaan ja keitetään erittäin niukassa vesimäärässä. Peruna soseutetaan keittoveteen ja lisätään maitoa niin että sose on puuroa. Valmistetaan yleensä kiinteämmäksi kuin imelletty perunalaatikko.
Lisätään suola, voi ja siirappia. Maustetaan jos halutaan.
Paistetaan 2-3 tuntia 150 asteisessa uunissa.
Lyhyestä valmistusajasta johtuen hyvä arkiruoka.
Arkinen perunasoselaatikko - siirapilla makeutettu
4
1476
Vastaukset
- UunittamallaParas
Hyvä ja helppo arkiruoka. Uunittamalla saadaan yleensä riittävästi makua.
UUNITETTU PERUNASOSELAATIKKO.
1. Keitä jauhoiset kuoritut ja lohkotut perunat kypsiksi niukassa SUOLATTOMASSA vedessä. Soseuta perunat keittoveteen ja lisää tarvittaessa keitinlientä tai lämmintä vettä, niin että tulee notkistettu puuromainen sose.
2. Jäähdytä sose noin 63 asteiseksi ja lisää vehnäjauhoa 1 kukkupäinen ruokalusikallinen kiloon perunoita.
3. Sose UUNITETAAN 80-85 asteisessa uunissa 3 tuntia.
4. Lisätään uunitettuun soseeseen suola ja voi sekä maitoa (ja kermaa) niin että saadaan puuromainen velli. Monien mielestä ei ole tarvetta maustaa - maustamatta paras. Voidaan myös maustaa halutulla tavalla.
5. Kumoa perunasose vuokaan. Ripottele pinalle korppujauhoja ja muutama voi nokare.
6. Paistetaan uunissa noin 140-170 asteessa kauniin ruskeaksi. Kun sose saa väriä ja alkaa kuplimaan, niin silloin alennetaan lämpö 140 asteeseen, jolloin kuplimen rauhoittuu. Paistoaika noin 2 tuntia.
Helppo ja yksinkertainen arkiruoka. Voi valmistaa vaikkapa kerran viikossa. Talven yli kellaroidut perunat ovat tähän ruokaan erittäin hyvin sopivia. - Anonyymi
Mitä teen yli jääneestä perunamuusista.
Yli jääneestä perunamuusista valmistuu näppärästi siirapilla makeutettu muusivuoka. Perunamuusia voi valmistaa tarkoituksella niin runsaasti, että siitä voidaan valmistaa siirapilla makeutettu muusivuoka.
Ohje on helppo ja yksinkertainen:
Notkistetaan yli jäänyt perunamuusi maidolla sakeaksi vellimäiseksi soseeksi. Lisätään siirappia maun mukaan.½-1 desilitraa siirappia yhteen litraan sosetta, on hyvä perusohje. Usein muusi käy sellaisenaan siirapilla makeutettuun muusivuokaan, mutta tarkistetaan suola, ja otetaan huomioon että muusin suola usein riitää. Myös tarvittaessa lisätään voisulaa, mutta muusin voi usein riittää. Sekoitetaan tasaiseksi soseeksi.
Perunamuusista valmistettu sose laitetaan voideltuun uunivuokaan ja pinnalle lisätään muutamia voinokareita "maun mukaan". Jos halutaan, niin pinnalle voidaan ripotella kevyesti korppujauhoja.
Paistetaan aluksi kuumassa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kiehumaan. alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kiehuminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
Yli jääneestä perunamuusista valmistettua siirapilla makeutettua muusivuokaa paistetaan 1½-3 tuntia.- Anonyymi
Siirappia laitetaan oman maun mukaan ei minkään ohjeen mukaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siirappia laitetaan oman maun mukaan ei minkään ohjeen mukaan.
Lue ihmeessä tarkemmin ennen kuin möläyttelet ....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.683198Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91851- 1111740
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2241249- 1291048
- 99992
- 60944
Miksi nuori ottaa hatkat? Rajut seuraukset: seksuaalinen hyväksikäyttö, väkivalta, huumeet...
Lastensuojelu on kriisissä ja nuorten ongelmat kasvussa Suomessa. Hatkaaminen tarkoittaa nuoren luvatta poistumista omil67926- 84869
Shokki! Suuri seikkailu -kisassa todellinen jättiyllätys - Tämä muutos järkyttää varmasti monia!
No nyt on kyllä aikamoinen ylläri, peli todellakin kovenee…! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/shokki-suuri-seik6865