Suosikkeja?

Vegaani-

Moi! Oisin kiinnostunut et mitkä on teiän suosikki vegaanituotteet? Paras maidonkorvike? Vegaanijuusto? Lihankorvike? Oon siis ite vegaani...

15

1327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PihviPäivässä

      Korvike on korviketta. Syö kunnon ruokaa, niin et näivety. Pihvi pitää tiellä kasvikset katuojassa.

      • veganforever

        Jännä, että patavanhoilliset näkemykset elävät yhä, kun kasvissyönti ja veganismi on tullut yhä hyväksytymmäksi ja kun liiallisen lihansyönnin haitat tiedetään. Ei, et syö "puhdasta" liharuokaa. Syöt ison määrän antibioottien ja hormonien jämiä. Liekö siinä syy, että runsaasti lihaa syövillä on tiettyjä syöpiä enemmän.

        Runsas lihansyönti on kaiken lisäksi kirjoitetun historiamme aikana uusi ilmiö. Vielä ennen sotia painotus oli leivässä, nauriissa, perunassa tms. Silloin myös nälän näkeminen ainakin kausittain oli yleistä. Eli kaikkien raskaimmat työt (Suomen rakentaminen) on tehty kaikkein niukimmilla eväillä. Sata vuotta sitten elinikäkin jäi melkein puoleen nykyisestä. Elinikää on kasvattanut kehittynyt ja kaikkien suomalaisten saataville yltänyt lääketiede, ei ravinto. Vielä vähän aikaa sitten keripukkikin oli yleinen, ja yhä se tappaa esim. pakolaisleireillä. Myös riisitauti ja struuma tekivät tuhojaan. Siis sekasyöjillä. Nykyään riskeillä pelotellaan kasvissyöjiä. Todellisuudessa moni sekasyöjä, etenkin vanhempaa väestöä edustava, kärsii yhä monista puutoksista (proteiini, rauta, B12-vitamiin, D-vitamiini, jodi).

        Vegaaneja on monenlaisia ja kaikissa yhteiskuntaryhmissä. Myös monessa sukupolvessa. Elinikä lie kaikilla länsimaissa suunnilleen 80 vuotta, olipa sitten kasvis- tai sekasyöjä. Eniten ihmisen terveyteen eliniän odotukseen vaikuttaa ihmisen sosiaalinen asema sikiöaikana ja varhaislapsuudessa. Monet geenit aktivoituvat silloin, eikä mikään ravinto voi kompensoida myöhemmin esim. varhaisen stressin vaikutuksia.

        Monenlaista propagandaa kasvissyöntiä vastaan on esitetty, mutta yhtään virallista tutkimusta kasvissyönnin tappavuudesta ei ole vielä onnistuttu esittämään. Vegaanina jatkan. Pidä sinä vain huoli, ettet tukehdu luuhun (eikä tämä ollut vitsi, olen ollut vieressä, kun ihminen veti luun ihan konkreettisesti kurkkuunsa).


    • veganforever

      Itse en ole nk. korvikkeista ollut koskaan kiinnostunut, pärjään ilmankin. Siinä vaiheessa kun markkinoille alkoi tulla juuston ja makkaran "korvikkeita" minulla oli lyhytaikainen innonstus niihin. Makuuni ne ovat liian suolaisia, en ala kohottamaan verenpainettani niillä (samahan se on "aidoissa" tuotteissa, monella olisi matalampi verenpaine, jollei juustoja ja makkaroita söisi).

      Kauramaidosta tykkään, mutten siksi, että se olisi korvike. Moni sekasyöjäkin siitä pitää. Tuntuu hyvältä vatsassa, ja refluksipotilaana oireilen vähemmän, kun syön kauraa. Lisäksi siinä ei ole lisättyä sokeria toisin kuin monissa muissa kasvismaidoissa. Myös vegaani altistuu diabetekselle, joten tarpeetonta sokerinsyöntiä on syytä välttää.

      Leivän päälle laitan usein seesamitahnaa eli tahinia tai maapähkinävoita (100 %:ista).

      Soijapaloja tykkään myös käyttää ruuanlaitossa. Paistettuna tai keitossa tms. Mutta niitäkään en ajattele "lihankorvikkeena". Niissä on vain mukava suutuntuma. En muista, miltä liha maistuu. Ja satun pitämään kasvisten ja papujen mausta.

      Joskus teen itse seitania. Terapeuttista toimintaa, vähän kuin leipomisen ja muovailun välimuotoa. Kannattaa kokeilla. Hirveä vaiva, etenkin ensimmäisillä kerroilla, mutta homma on hauskaa. Ja jos seitani onnistuu (ja jos voi syödä vehnägluteiinia), on myös hyvää. Netistä löytyy myös kasvismakkaroiden tai nakkien ohjeita, juustonkorvikkeitakin voi ilmeisesti valmistaa itse.

    • Kotikokki62

      " Myös vegaani altistuu diabetekselle, joten tarpeetonta sokerinsyöntiä on syytä välttää." diabeteksen syntyyn ei tarvita sokeria - kyse on aineenvaihduntahäiriöstä jonka syytä ei tarkoin tunneta, se tiedetään, että sokeri ei sitä aiheuta. Sokerin energia voi olla aiheuttaja, siinä kuin mikä tahansa ylimääräinen energia.
      http://www.nordicsugar.fi/tietoa-sokerista/sokerista-ja-terveydesta/aiheuttaako-sokeri-diabetesta/

      Suolaa tulee välttää, aikuinen ihminen ei tarvitse kuin vajaat 2 grammaa natriumia vuorokaudessa - sen saa hyvinkin helposti täyteen. Soija on usein voimakkaasti suolaista - kannattaa katsoa tarkkaan mitä soijaa käytää ja mitä soijatuotteita käyttää.

      Kauramaitoja ja tuotteita on joka lähtöön, hyviä ja huonoja - kannattaa lukea tuoteseloste ennen ostoa - osa on probiottisia ja osa ei, sama juttu prebiooteilla - osassa on osassa ei.
      Itse olen jo vuosi käyttänyt monia eri kauravalmisteita, myös ns kauramaitoa.

    • PihviPäivässä

      Kasvikset sisältävät järkyttäviä määriä torjunta-aineita. Pihvit sisältävät vain lihaa.

      • Näinkin

        Suomalaiset kasvikset ovat turvallisia syödä. Soijaa ja riisiä tulisi välttää, koska riisin kasvatus tarvitsee paljon vettä ja soijan kasvatuksen vuoksi sademetsiä kaadetaan soijan tieltä.


      • faktatkuntoon

        Suurin osa tuotetusta soijasta syötetään karjalle jotta ahneet lihansyöjät saavat mussuttaa sitä pihviänsä.


    • korvailija

      No kuule. Soijanakko, kauramaito, vegepekoni, nyhtökaura... mitäs muita korvikkeita teillä hörhöillä onkaan. Seitan, se jauhosössö.

    • lähesvege

      En pidä korvikkeista. Syön mieluiten ihan kunnon kasvisruokaa.

      Perusruoat linssikeitto (kasvis)hernekeitto omaan makuun hiottuna. Tofu on hyvää kun sen paistaa öljyssä kunnolla rapeaksi ja syö vihannesten, riisin, kastikkeen kanssa. Valmiista kuivapakkauksesta tehty falafel on myös todella hyvää.

      Tietysti puurot, ruisleivät yms. Jotkut einekset ovat ihan hyviä.

    • VM--

      Nuo maidonkorvikkeet ei oikein kiinnosta.En ole juonut lehmän maitoa noin 1983 jälkeen.Olen kyllä jotain mantelimaitoa maistanut.En keksi mihin sitä tarvitsisin.Vegaani yli 10vuotta.Lihaa syönyt joskus 1995.

    • pientä_järkeä

      Näkevätkö silmäni oikein te vertailiette korvikkeita . Lapset rakkaat, missä on oma järki. Kertokaa nyt lopulta mitä korvataan ja miksi . Koska lapsena olette syöneet normaaliruokaa ja nyt markkinamiehet ja media keksineet eläinrääkkäyksen ja tehotuotannon.

      Nyt muuten oikeastai haluan tietää teiltä seuraavat, kun yläaste ikäisiä ootte,
      kalapuikonkorvike
      kananuggetinkorvike
      hampurilaisenkorvike
      roiskeläppäpizzankorvike
      lihamakaroonilaariokon korvike

      Nämähän on olleet teidän perusravintoa ja jos yh äiskä ja isäpuoli on olleet yhtään järkeviä
      ootte päässeet joskus Tukholman / Tallinnan risteilylle ja taatusti on menneet nauravat ja mummon lihapullat noutöpöydästä Muussissakin kermaa. Aamuoakapöydössö kinkku juusto sämpylää ja kananmunaa. Maitoon tehtyä jäätelöä, liivatekarkkeja.
      Ja nyt sitä ollaan niin muotitietoisia
      Voi teitä , kakarat,

    • järenääni

      En käytä korvikkeita. Ei sellaisia edes ole vaikka niin väitetään.
      Soijajuoma ei ole maitoa vaikka sitä kutsutaan soijamaidoksi. Miksei mansikkamehua sanota mansikkamaidoksi ja siten maidon korvikkeeksi?
      Ei ole korvikkeita.

    • pientä_järkeä

      No löytyyhön sieltä lopulta edes joku järkeväpikin seasta.
      Pidän itse kasvisruuista, mutta en uudelleen nimeä niitä.
      Punajuuripaitos on se mitä se on ja kelle tämä on vakaumus se siitä.
      En väitä kissaani koirankorvikkeeksi.
      Isääni mummon korvikkeeksi tai tätiäni enon korvikkeeksi.
      Noita korvikkeita oli sota aikana- siis pettua ja jauhettiin leipään ja mistähän se kahvi tehtiin.

      Nykyaina vaan vauhkotaan aika kaikesta turhasta-ja tehdään muoti ilmiöitä, kuten veganismi jonka nimeeo oikein vannotaan

      Minun ukki- kuten varmaa teidänkin soti rintamalla Suomen itsenäksi
      - ja herkimmät poistuu NYT

      Siellä rintamalla toimi sotalotat, milloin pääsivät hevosilla paikalle
      Ukki kertoi että pahassa paikassa , monta päivää nälissään jalkarätit märkänä poterossa
      jos saatiin venäläinen ammuttua , maha auki ja sieltä hernekeitot.

      Siinäpä teille vegaaniruokaa.

      Ihan vaikka laittakaaa joskus niillä rahoilla sotaveteraanien keräykseeen mitä menee kaikkeen
      paskanturhaaan hifistelyyn
      Kiitän siitä henkilökohtaisesti käsi lipassa.

      • pientä_järkeä

        huomasin kirjoitusvirheet- jo toinenin ranneleikkaus ja huono näkö. Vastahan miekin oon tässä 35 vuotta tehnyt töitä maksaakseni veroja kaikkien meidän eteen.


    • soppasanna

      Kyllä se on kuulkaa pyhäpäivän ratoksi lautasellinen legendaarista kaljavelliä, ai että tekkee mannaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe