If you boil (keität) the ribs, bad boys will win

Hiilgrilli

Sanovat jenkit ja oikeassa siinä ovatkin.

Risbsien keittäminen on huvittavaa. Blogit ovat täynnä tätiä ja setiä, jotka keittävät lihan. Keitinliemi sitten maustetaan. Tuloksena syntyy lihakeittoa jossa ohut ribsi on antanut pois rasvan ja lihan maun. Mausteet ja vihannekset eivät imeydy lihaan suolaa lukuunottamatta noin laimeasta liuoksesta. Olethan syönyt lihakeittoa, liemi maistuu lihalla ja vihannekselle. Liha, no se maistuu vetiselle lihalle eikä muulle. Jos haluat oikeasti maustaa lihaa, se vie aikaa jopa voimmakkailla marinadeilla ja kuivarubeilla. Hulluimmat tädit pitävät ensin rubissa ja sitten keittävät tai toiste päin. .

Lihan maku säilyy paljon paremmin jos esim. kypsentää miedossa uunissa rubin tai muiden maisteiden kanssa. Rubissa maustaminen yön yli on hyvästä. Tällöin astian pitää olla tiivis peitettynä kannella tai foliolla, tai kypsentää folion sisällä. Nestettä voi olla hyvin vähän. Tällöin höyry pitää lihan mehevänä, tähän riittää myös lihasta irtoava neste ja siitä syntyvä höyry. Parempi on jos suolaa lihan ensin suolanesteessä, silloin lihasta tulee mehevämpää. Silloin rubissa ei saa olla suolaa. Kypsennys Lihasta riippuen vie esim. 150 asteessa 2-3 tuntia. Lihasta ja mausteista irtoavan nesteen voi käyttää glaseerauskastikkeessa. Toimiva on esim balsamico tumma sokeri, mikä keitellään kasaan. Jos teet kastikkeen missä paljon on sokeria, rasva pitää kuoria pois lihasnesteestä, muuten glaseerauskastike ei tartu lihaan. Rasvaa voi olla paljokin jos käytät öljyistä marninadia. Rasvan voi myös nakata ribsien päälle, jos haluat. Uunituksen jälkeen ribsit pitää laittaa folioon ellet heitä niitä heti grilliin.

Kannattaa kokeilla eri lämpötiloja, kun liha tuntuu pehmeältä ja luun päät väkyvät 1-1,5 cm, ollaan valmiita. Pekka teräväinen kehoitti tekemään 14 h 75 asteessa. Sous vide on myös hyvä. Aito tapa on hidas savustus matalassa lämmössä.

Keittäminen tai uunitus, loppusilaus AINA tehdään hiiligrillissä. Jos keität ja laitat kaasugrilliin, enkelitkin itkevät.

Usein kuulee keitetään ettei "liha kuivu". Blogien mukaan syntyy näin maailman parhaita ribsejä. Hulluinta on että monet julkkiskokit tekevät näin. Mistä tämä tulee? Joku tarjosi että on sekoitettu cook ja boil...

Jos ymmärrät ruuan laittamisen alkeita niin tajuat että ohut liha heittää keitettäessä maut pellolle. Tätä vasten on ihmeellistä että silti näin tehdään. Jopa niin että nämä tadit ja sedät puolustavat someraivolla hullua menetelmäänsä.

3

652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavatneonpossullakin

      Tapoja on niin monia, en tiedä parasta mutta itse haudutan aina ripset ennen grillaamista. 1½h 150°C uunissa folion alla hyvässä mausteliemessä. Liha saa jäähtyä hetken ennen glaseerauskastikkeen lisäämistä ja grillaamista. Grillissä matalalla lämmöllä ½-1h ja aivan varmasti on hyvää eikä mene koko päivä grillaamiseen.

      Toki pitää erottaa kaksi asiaa, USAssa grillataan yleensä naudan kylkeä tai rintaa, possu on vähemmistönä, eikä ole mitään järkeä grillata possua tuntitolkulla.

    • Tex.Ritter

      Aidossa texasilaisessa BBQ:ssa ei kayteta mitaan rubeja tai muita liemia. New Orleanssissa ja Lousiannan seudulla kayttavat ja yleensa ne tuhovat hyvan BBQ:n maun.

      • Näisevainon

        Joko maku tulee grillistä (savu ja lämpö) tai purkista - parasta silloin kun se tulee molemmista. Grillauksen kauhukuva on se, että kuumaan kaasugrilliin laitetaan voimakkaasti maustettu-suolattu possunfilee jota käristetään 20min ja kuulemma on maailman parasta....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      110
      2850
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2334
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1947
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1630
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1345
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      286
      1176
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      991
    Aihe