Sanovat jenkit ja oikeassa siinä ovatkin.
Risbsien keittäminen on huvittavaa. Blogit ovat täynnä tätiä ja setiä, jotka keittävät lihan. Keitinliemi sitten maustetaan. Tuloksena syntyy lihakeittoa jossa ohut ribsi on antanut pois rasvan ja lihan maun. Mausteet ja vihannekset eivät imeydy lihaan suolaa lukuunottamatta noin laimeasta liuoksesta. Olethan syönyt lihakeittoa, liemi maistuu lihalla ja vihannekselle. Liha, no se maistuu vetiselle lihalle eikä muulle. Jos haluat oikeasti maustaa lihaa, se vie aikaa jopa voimmakkailla marinadeilla ja kuivarubeilla. Hulluimmat tädit pitävät ensin rubissa ja sitten keittävät tai toiste päin. .
Lihan maku säilyy paljon paremmin jos esim. kypsentää miedossa uunissa rubin tai muiden maisteiden kanssa. Rubissa maustaminen yön yli on hyvästä. Tällöin astian pitää olla tiivis peitettynä kannella tai foliolla, tai kypsentää folion sisällä. Nestettä voi olla hyvin vähän. Tällöin höyry pitää lihan mehevänä, tähän riittää myös lihasta irtoava neste ja siitä syntyvä höyry. Parempi on jos suolaa lihan ensin suolanesteessä, silloin lihasta tulee mehevämpää. Silloin rubissa ei saa olla suolaa. Kypsennys Lihasta riippuen vie esim. 150 asteessa 2-3 tuntia. Lihasta ja mausteista irtoavan nesteen voi käyttää glaseerauskastikkeessa. Toimiva on esim balsamico tumma sokeri, mikä keitellään kasaan. Jos teet kastikkeen missä paljon on sokeria, rasva pitää kuoria pois lihasnesteestä, muuten glaseerauskastike ei tartu lihaan. Rasvaa voi olla paljokin jos käytät öljyistä marninadia. Rasvan voi myös nakata ribsien päälle, jos haluat. Uunituksen jälkeen ribsit pitää laittaa folioon ellet heitä niitä heti grilliin.
Kannattaa kokeilla eri lämpötiloja, kun liha tuntuu pehmeältä ja luun päät väkyvät 1-1,5 cm, ollaan valmiita. Pekka teräväinen kehoitti tekemään 14 h 75 asteessa. Sous vide on myös hyvä. Aito tapa on hidas savustus matalassa lämmössä.
Keittäminen tai uunitus, loppusilaus AINA tehdään hiiligrillissä. Jos keität ja laitat kaasugrilliin, enkelitkin itkevät.
Usein kuulee keitetään ettei "liha kuivu". Blogien mukaan syntyy näin maailman parhaita ribsejä. Hulluinta on että monet julkkiskokit tekevät näin. Mistä tämä tulee? Joku tarjosi että on sekoitettu cook ja boil...
Jos ymmärrät ruuan laittamisen alkeita niin tajuat että ohut liha heittää keitettäessä maut pellolle. Tätä vasten on ihmeellistä että silti näin tehdään. Jopa niin että nämä tadit ja sedät puolustavat someraivolla hullua menetelmäänsä.
If you boil (keität) the ribs, bad boys will win
3
623
Vastaukset
- tavatneonpossullakin
Tapoja on niin monia, en tiedä parasta mutta itse haudutan aina ripset ennen grillaamista. 1½h 150°C uunissa folion alla hyvässä mausteliemessä. Liha saa jäähtyä hetken ennen glaseerauskastikkeen lisäämistä ja grillaamista. Grillissä matalalla lämmöllä ½-1h ja aivan varmasti on hyvää eikä mene koko päivä grillaamiseen.
Toki pitää erottaa kaksi asiaa, USAssa grillataan yleensä naudan kylkeä tai rintaa, possu on vähemmistönä, eikä ole mitään järkeä grillata possua tuntitolkulla. - Tex.Ritter
Aidossa texasilaisessa BBQ:ssa ei kayteta mitaan rubeja tai muita liemia. New Orleanssissa ja Lousiannan seudulla kayttavat ja yleensa ne tuhovat hyvan BBQ:n maun.
- Näisevainon
Joko maku tulee grillistä (savu ja lämpö) tai purkista - parasta silloin kun se tulee molemmista. Grillauksen kauhukuva on se, että kuumaan kaasugrilliin laitetaan voimakkaasti maustettu-suolattu possunfilee jota käristetään 20min ja kuulemma on maailman parasta....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 696826
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap284430Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei2722863Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei272111MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna311673- 991465
Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee551161Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781144Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel3061143Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..391101