Einstein atomeista.

MrPressure138999999

Boris Kuznetsov

EINSTEIN

Elämä. Kuolema. Kuolemattomuus

Sivu 212

"Atomi M on rikas saituri, joka eläessään ei kuluta lainkaan rahaa (energiaa). Kuitenkin testamentissaan hän jättää omaisuutensa kahdelle pojalleen M´ ja M´´ sillä ehdolla, että nämä lahjoittavat yhteiskunnalle pienen osan - vajaan tuhannesosan - omaisuudesta (energiasta tai massasta). Pojat siis omistavat yhdessä vähemmän kuin isä omisti (massojen M´ ja M´´ summa on jonkin verran pienempi kuin radioaktiivisen atomin massa M). Vaikka yhteiskunnalle lahjoitettava osa on suhteellisen pieni, se on kuitenkin sinänsä (liike-energiana tarkasteltuna) niin suuri, että se tuo mukanaan onnettomuuden uhkan. Tämän uhkan torjuminen on muodostunut nykyajan polttavimmaksi ongelmaksi."

Einstein

.

24

760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MrPressure138999999

      Olen Einsteinin kanssa täysin eri mieltä siitä ettei atomin ydin kuluttaisi elämänsä aikana energiaa ollenkaan.

      Kuluttaahan autokin polttoainetta eli energiaa paljonkin elämänsä aikana, mutta silti sen tankki voi olla täysi silloin kun se pysähtyy viimeisen kerran.

      Eli atomien ytimet tankkaavat eli absorboivat koko elämänsä ajan itselleen koko ajan lisää energiaa / työntävää voimaa samalla kun säteilevät sitä pois päin itsestään.

      Oikean atomimallin mukaan atomien ytimet räjähtävät eli laajenevat eli muuttuvat koko ajan vähemmän tiheäksi energiaksi, samalla kun säteilevät energiaansa eli itseään energia-aaltoina joilla on mm. elektronien ja fotonien luonne. Laajenevat atomien ytimet absorboivat itselleen koko ajan lisää energiaa siitä energiasta jota liikkuu atomien ytimiä kohti.

      Näin ollen atomi todellakin kuluttaa energiaa koko elämänsä ajan, samalla kun atomissa oleva energia vaihtuu ajan kanssa kokonaan.

      Kaikki havainnot ja ilmiöt perustuvat ikuisen enrergian tiheyden vaihteluihin ikuisessa tilassa joka ei muutu millään tavalla.

      Koko näkyvän maailmankaikkeuden historian ajan kaikki näkyvän maailmankaikkeuden energiakeskittymät ovat räjähtäneet eli laajentuneet eli muuttuneet vähemmän tiheäksi energiaksi eli niissä oleva energia on hajaantunut isomalle alueelle ikuisessa tilassa joka ei muutu millään tavalla.



      Tuo tiheä energia on ajan kanssa hajaantunut aina vain isommalle ja isommalle alueelle jo olemassa olevaan tilaan ja hajaantuu edelleen.

      Mikään voima ei pidä atomien ytimissä olevaa energiaa saman kokoisella alueella tilassa joka ei muutu.

      Atomien ytimissä oleva energia on aina hajaantunut jo olemassa olevaan tilaan ja hajaantuu edelleenkin.

      Näin ainut oikea voima on TYÖNTÄVÄ voima joka perustuu entropiaan eli siihen että energia hajaantuu eli muuttuu vähemmän tiheäksi energiaksi jo olemassa olevassa ikuisessa tilassa.

      Myös ihminen saa aikaan TYÖNTÄVÄÄ voimaa, kunhan saa omaa energiaansa / työntävää voimaa muuttumaan normaalia nopeammin vähemmän tiheäksi energiaksi / työntäväksi voimaksi.

      .

      • yiyiuyi

        Ja olet täysin väärässä, kuten aina ennekin. Atomi ei kuluta energiaa.


    • MrPressure138999999

      Kari Enqvist

      Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat

      sivu 151

      "Tämä uskomusten häilyvyys mitätöi myös kaiken dialogin. Uskonnosta on turha väitellä, sillä uskolla ei ole ankkuria vaan se mukautuu argumenttien painosta ja etsii uuden uoman kuin vesi."

      "Kun yrittää kysyä, mitä oikea usko on, vastaukset ovat mantroja. >>usko on syvää.>> Kun kysyy, millä tavoin syvää, vastaus kuuluu: Selittämättömällä tavalla. Se kiertää kehää olemattoman ytimen ympärillä. Uskonto ei ole uskoa johonkin, vaan uskoa uskomiseen. Sellaisena se voitaisiin jättää muhimaan kirkkoihin ja moskeijoihin ellei se pyrkisi kuristamaan myös niitä, joilla uskoa ei ole."



      Kosmologit ja fyysikot uskovat laajenevaan avaruuteen.

      Kun kysyy, miten avaruus laajenee, vastaukseksi saa mantroja. Se laajenee niin ettei kolmiulotteinen ihminen voi sitä ymmärtää. Kaksiulotteinen ei voi ymmärtää kolmatta tilaulottuvuutta jne.

      Kun sanoo että kolmiulotteinen ihminen ymmärtää ettei kaksiulotteisia asioita ole fyysisesti olemassa, saa vastaukseksi mantran, niin mutta kyseessä olikin vain vertaus jne.

      .

      • FysiikanKieli

        Ei saa mantroja, vaan tiukkaa matematiikkaa, jota siä peelo et ymmärrä.


      • palstaaseurannut

        "Kun kysyy, miten avaruus laajenee, vastaukseksi saa mantroja. Se laajenee niin ettei kolmiulotteinen ihminen voi sitä ymmärtää. Kaksiulotteinen ei voi ymmärtää kolmatta tilaulottuvuutta jne."

        Vaikuttaa siltä kuin sekoittaisit toisiinsa aivan eri asioita, jälleen kerran. Tällä kerralla nimittäin avaruuden laajenemisen ja kysymyksen mahdollisista "ylimääräisistä" ulottuvuuksista. Tiedän kyllä, että molemmat ovat Sinulle aivan mahdottomia asioita hyväksyä. Mutta ne eivät silti ole sama asia.
        Edellinen pohjautuu vahvasti yleiseen suhteellisuusteoriaan ja kosmologisiin havaintoihin. Ylimääräisiä ulottuvuuksia ne eivät kuitenkaan edellytä. Sen sijaan kysymystä siitä, voisiko niitä olla olemassa, on kyllä pohdittu muista syistä. On kyllä laadittu fysikaalisia teorioita, esimerkiksi säieteoria, jotka niitäkin edellyttävät, mutta niitä ei (ainakaan vielä) pidetä todistettuina vaan lähinnä alustavina hypoteeseina.


    • MrPressure138999999

      Boris Kuznetsov

      EINSTEIN

      Elämä. Kuolema. Kuolemattomuus

      Sivu 196

      "Maaliskuun lopussa 1949 Einstein kirjoitti Solovinelle vastaukseksi tämän onnitteluihin seuraavaa:

      "Teidän sydämellinen kirjeenne on liikuttanut minua syvästi. Se eroaa niin jyrkästi lukuisista muista kirjeistä, joita on satanut niskaani tämän surullisen tapauksen johdosta. Teistä tuntuu, että minä katselen elämäni työtä rauhallisena ja tyytyväisenä. Läheltä nähtynä kaikki näyttää toisenlaiselta. Ei ole ainuttakaan käsitettä, jonka pätevyydestä olisin vakuuttunut. En ole varma edes siitä, että olen oikealla tiellä. Aikalaiset näkevät minussa kerettiläisen ja taantumuksellisen, joka on niin sanoakseni elänyt aikansa yli. Tietysti se johtuu muodista ja likinäköisyydestä. Mutta tyydyttämättömyyden tunne kasvaa myös sisältä. Toisin ei voi ollakaan, kun on kriittinen ja rehellinen, ja huumori ja vaatimattomuus luovat tasapainon vastoin ulkoisia vaikutuksia.""



      Joidenkin fyysikkojen ja kosmologien mukaan laajenevan avaruuden käsitteen kyseenalaistaminen on järjetöntä tai avaruuden laajeneminen on järjellisen epäilyn ulkopuolella.


      Itse Einstein epäili kaikkia käsitteitä.

      "Ei ole ainuttakaan käsitettä, jonka pätevyydestä olisin vakuuttunut. En ole varma edes siitä, että olen oikealla tiellä."

      Niin, hyvä että epäili!

      Eli oli yhdessä asiassa oikeassa! Siinä ettei ollut oikealla tiellä!

      .

      • jhgjgjh

        Kvanttifysiikan on osoitettu olevan oikealla tiellä Einsteinin kuoleman jälkeen. Einstein oli väärässä epäillessään kvanttifysiikkaa.

        OSP horinoita ei tarvitse edes epäillä. Niiden järjettömyydestä voi olla aivan varma.


    • MrPressure138999999

      Albert Einstein
      Albert Einstein - Kuva: Oren Jack Turner (PD)
      Tässä muutama filosofinen lainaus Albert Einsteinin elämäkertakirjasta, jonka kirjoitti Albrecht Fölsing.

      Vuonna 1955 suhteellisuusteorian keksimisestä tuli kuluneeksi tasan viisikymmentä vuotta. Suhteellisuusteorian juhlintaa Einstein kommentoi kirjeessään Max Von Lauelle näin (sivu 640):

      "Jos olen jotakin pitkän elämäni mietteissä tajunnut, niin sen, että olemme paljon kauempana alkeisprosessien syvällisestä ymmärtämisestä, kuin useimmat aikalaisemme uskovatkaan, joten meluisa juhlinta tuskin vastaa asioiden tilaa."
      Tässä vielä samasta kirjasta lisää Einsteinia ja ajatuksia kvanttifysiikasta (sivu 504):

      "En haluaisi joutua hylkäämään tiukkaa kausaliteettia, ennen kuin sitä on puolustettu täysin toisella tavalla kuin tähän asti. Minusta tuntuu sietämättömältä ajatus, että säteen kohdistuessa elektroniin tämä saa itse vapaasti päättää, minkä hetken ja suunnan se valitsee ilmaantuakseen. Jos näin on, niin haluaisin mieluummin olla suutari tai pelipankin hoitaja kuin fyysikko."

      .

      • zekkasin

        Hyviä lainauksia, ne todella löytyvät kyseisestä kirjasta.


      • MrPressure138999999

        Eihän se elektroni voi mitään päättää, kun sitä ei edes ole olemassa ennen kuin säde kohtaa laajenevasta ytimestä ulos työntyneen laajenevan työntävän voiman aallon, vuorovaikuttaa aalloissa olevien ziljoonien erillisten laajenevien tihentymien kanssa ja saa ne laajenemaan räjähdyksenomaisesti, jolloin niistä yhdistyy uusi rekisteröitävissä oleva laajeneva elektroni.

        Täysin uusi tapa puolustaa kausaliteettia!!!

        Tämän Einstein yritti oivaltaa!!!

        .


      • KausaliteettiKadonnut

        Hukkaamasi kausaliteetti löytyy sinulle läheisestä Nuivanniemen "yliopistosta". Tervemenoa!


      • HölmänMölinää
        MrPressure138999999 kirjoitti:

        Eihän se elektroni voi mitään päättää, kun sitä ei edes ole olemassa ennen kuin säde kohtaa laajenevasta ytimestä ulos työntyneen laajenevan työntävän voiman aallon, vuorovaikuttaa aalloissa olevien ziljoonien erillisten laajenevien tihentymien kanssa ja saa ne laajenemaan räjähdyksenomaisesti, jolloin niistä yhdistyy uusi rekisteröitävissä oleva laajeneva elektroni.

        Täysin uusi tapa puolustaa kausaliteettia!!!

        Tämän Einstein yritti oivaltaa!!!

        .

        Täysin typerä tapa puolustaa kausalitettia. Elektronit määräävät atomin ominaisuudet. Sinun systeemissäsi pysyviä aineita ei ole.


      • MrPressure138999999
        HölmänMölinää kirjoitti:

        Täysin typerä tapa puolustaa kausalitettia. Elektronit määräävät atomin ominaisuudet. Sinun systeemissäsi pysyviä aineita ei ole.

        Miten muka pysyviä aineita ei ole?

        Mikä estää atlmiem ytimiä laajenemasta ja kierrättämästä laajenevaa työntävää voimaa tuhansien miljardien vuosien ajan?

        Ei ainakaan tila / avaruus koska se on ääretön.

        .


      • SekopäänJuttuja
        MrPressure138999999 kirjoitti:

        Miten muka pysyviä aineita ei ole?

        Mikä estää atlmiem ytimiä laajenemasta ja kierrättämästä laajenevaa työntävää voimaa tuhansien miljardien vuosien ajan?

        Ei ainakaan tila / avaruus koska se on ääretön.

        .

        Atomien elektronimäärät erottavat alkuaineet toisistaan. Jos pysyviä elektroneja ei atomeilla ole, ei ole myöskään pysyviä atomeja.

        Mikä estää näkymättömiä yksisarvisia olemasta? Atomien laajenemisesta ei ole vähäisintäkään havaintoa, eikä mikään järjellinen teoria oleta atomien laajentuvan.


      • MrPressure138999999
        SekopäänJuttuja kirjoitti:

        Atomien elektronimäärät erottavat alkuaineet toisistaan. Jos pysyviä elektroneja ei atomeilla ole, ei ole myöskään pysyviä atomeja.

        Mikä estää näkymättömiä yksisarvisia olemasta? Atomien laajenemisesta ei ole vähäisintäkään havaintoa, eikä mikään järjellinen teoria oleta atomien laajentuvan.

        "Atomien elektronimäärät erottavat alkuaineet toisistaan. Jos pysyviä elektroneja ei atomeilla ole, ei ole myöskään pysyviä atomeja."

        Höpö höpö.

        Mitä useampi laajeneva protoni ja neutroni laajenevassa atomin ytimessä on, sitä tiheämmin laajenevaa työntävää laajenevasta atomin ytimestä ulos työntyy aaltoina joilla on mm. laajenevien elektronien luonne.

        Ihan simppeli juttu, mutta joidenkin ymmärryskyvylle aivan liikaa.

        .


      • MrPressure138999
        MrPressure138999999 kirjoitti:

        "Atomien elektronimäärät erottavat alkuaineet toisistaan. Jos pysyviä elektroneja ei atomeilla ole, ei ole myöskään pysyviä atomeja."

        Höpö höpö.

        Mitä useampi laajeneva protoni ja neutroni laajenevassa atomin ytimessä on, sitä tiheämmin laajenevaa työntävää laajenevasta atomin ytimestä ulos työntyy aaltoina joilla on mm. laajenevien elektronien luonne.

        Ihan simppeli juttu, mutta joidenkin ymmärryskyvylle aivan liikaa.

        .

        Eli kun laajenevat protonit ja neutronit kierrättävät keskenään laajenevaa työntävää voimaa, sitä automaattisesti ohjautuu myös niiden ohi, jolloin osa laajenevasta työntävästä voimasta työntyy pois päin laajenevasta ytimestä.

        Ja tämä laajeneva työntävä voima ryhmittyy aalloiksi vastaan työntyvien laajenevien työntävän voiman aaltojen vastuksen takia.

        Aalloilla on myös laajenevien elektronien luonne, mutta elektroneja syntyy ja tuhoutuu koko ajan, sen mukaan miten ne ohjautuvat kohti toisia laajenevia atomien ytimiä, vuorovaikuttavat vastaan työntyvien aaltojen kanssa ja saavat niistä syntymään uusia elektroneja.

        .


    • Opiskele, äläkä siteeraa elämänkertoja jonkinlaisten faktojen lähteenä.
      Atomi ei ole rikas saituri. Einstein kuoli muistaakseni vuosi ennen kuin
      kokeellisesti löydettiin neutriino, hiukkanen, jolla on massa. Hiukkanen,
      mikä on "Einsteinin puuttuvat pennit" tuosta siteerauksesta.

      • Ja muuten. Ihmettelen aina kun luen näitä filosofien huomautuksia ja/tai kannanottoja näihin kvantti-bisneksiin - asioihin, joita tuskin monikaan näistä filosofeista on tutkinut ymmärtääkseen edes perusteet.

        Sana on tietenkin vapaa mutta voitte myös siksi olettaa, että niihin otetaan kantaa enemmän tai vähemmän kovakouraisten faktojen nyrkillä. Ja mikäli se nyrkki on mielestänne pieni, niin se johtuu vain perspektiivistä.


      • MrPressure138999

        Niin, etukäteen ennustettu hiukkanen jonka Einsteinkin tiesi olevan olemassa. Mitä sitten?!?

        .


      • MrPressure138999 kirjoitti:

        Niin, etukäteen ennustettu hiukkanen jonka Einsteinkin tiesi olevan olemassa. Mitä sitten?!?

        .

        No jos luetaan tuo siteeraus, niin ei tiennyt. Ja Einstein kuoli ennen, kuin neutriino oli kokeellisesti löydetty.


      • Ja muuten MrPressure138999, sinä kirjoitat yhäkin rekisteröitymättömällä mustalla anonyymilla nimimerkillä juuri siksi, ettet voi seistä sanojesi takana viikkoa-paria pidempään ennen, kuin joku tuhoaa väitteesi/argumenttisi.


      • MrPressure138999
        tractor kirjoitti:

        No jos luetaan tuo siteeraus, niin ei tiennyt. Ja Einstein kuoli ennen, kuin neutriino oli kokeellisesti löydetty.

        Kyllä tiesi. Juuri siksi kirjoittaa osuudesta joka luovutetaan yhteiskunnalle.

        .


      • MrPressure138999 kirjoitti:

        Kyllä tiesi. Juuri siksi kirjoittaa osuudesta joka luovutetaan yhteiskunnalle.

        .

        Taisit jättää loppuosan lauseesta huomioimatta - ikäänkuin en huomaisi tuollaista.

        Loppulause menee: "...yhteiskunnalle lahjoitettava osa on suhteellisen pieni, se on kuitenkin sinänsä (liike-energiana tarkasteltuna) niin suuri, että se tuo mukanaan onnettomuuden uhkan. Tämän uhkan torjuminen on muodostunut nykyajan polttavimmaksi ongelmaksi".

        Huomaatko MrPressure138999, "että se tuo mukanaan onnettomuuden uhkan. Tämän uhkan torjuminen on muodostunut nykyajan polttavimmaksi ongelmaksi".
        Mitä Einstein mahtoi tuolla tarkoittaa? Sitäkö, että yhteiskunta ei jäisi velkaa?


      • MrPressure138999999
        tractor kirjoitti:

        Taisit jättää loppuosan lauseesta huomioimatta - ikäänkuin en huomaisi tuollaista.

        Loppulause menee: "...yhteiskunnalle lahjoitettava osa on suhteellisen pieni, se on kuitenkin sinänsä (liike-energiana tarkasteltuna) niin suuri, että se tuo mukanaan onnettomuuden uhkan. Tämän uhkan torjuminen on muodostunut nykyajan polttavimmaksi ongelmaksi".

        Huomaatko MrPressure138999, "että se tuo mukanaan onnettomuuden uhkan. Tämän uhkan torjuminen on muodostunut nykyajan polttavimmaksi ongelmaksi".
        Mitä Einstein mahtoi tuolla tarkoittaa? Sitäkö, että yhteiskunta ei jäisi velkaa?

        Einstein tiesi ettei energiaa häviä.

        Uhka on tietysti atomipommeissa ja ydinvoimalaonnettomuuksissa.

        .


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4490
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      243
      2228
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1630
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      159
      1437
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      289
      1315
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1127
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1084
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      60
      1011
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      118
      957
    Aihe