Prosessoitu ravinto on evoluution vastaista?

Ihminen on kekseliäs, utelias ja maku- ja tuoksuhermojensa vanki. Syötävän ravinnon täytyy myös näyttää hyvältä, olla maukasta ja tuoksua miellyttävästi. Lisäksi ravinnon, valmisruoan ja ruokatarpeiden täytyy kestää siirtelyä (logistiikkaa) – kylmäketju ei saa katketa, ja lisäaineita on käytettävä, koska lainsäädäntö vaatii tiettyjä ominaisuuksia syötävältä ravinnolta ---

[ … ote FB – LINK - ... Me prosessoimme ruokaamme ja jalostamme, jotta herkullisuus, säilyvyys ja logistiikan tarpeet täyttyvät. Karhu ei prosessoi, jalosta tai lisäaineista ravintoaan. Karhu on kaikkiruokainen - raadoista hunajaan. Tässä se ero! Karhu noudattaa luonnostaan evoluution antamia "ravintoympyröitä", me emme - olemme nautintojemme uhreja, karhu nauttii marjoista, sellaisenaan … ] [1

[1 HS: ” … Ei ihme, että moni vatsavaivoista kärsivä tuskailee, mitä voisi syödä. Vatsavaivoja voivat aiheuttaa niin viljat, maitotuotteet, liha, rasva, pähkinät kuin suuri osa kasviksista ja hedelmistä
… ” ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005663273.html – toimittaja Mari Heikkilä.

Olemme hygienisoineet ja desinfioineet itsemme, syötävän ravinnon ja elinympäristömme siten, että evoluution vuosimiljoonainen suojarakennelma ja torjuntajärjestelmä ovat särkymässä – evoluutio [2 ei ehdi prosessiemme perässä, olemme liian nopeita... (kellotaajuutemme [3 on epätahdissa evoluution oman vastaavan kanssa).

Teemme ihmisinä omia kokeiluja, olemme ikään kuin prototyyppejä evoluutiolle, joka loi testin eli meidät ihmiset jotain tavoitetta varten [!] … eli emme ole sattumalta näin, vaan ehkä sittenkin evoluutio teki itselle verrokin, miten ei voi toimia – kokeilua – erehtymistä ja onnistumista?

Mikä olisi evoluution vastatoimi meidän liian nopealle kellotaajuudelle? *

Virukset [4 ja bakteerit, joista koko biosfääri on lähtöisin (syanobakteerit?). Tämä bakteerien välttämättömyys esiintyy myös vatsassamme ja suolistossamme, joissa on mielikuvituksellisen monimutkainen bakteerifauna ** – pitämässä meidät elossa ja pilkkomassa syömämme ravinnon.

[** ~ https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/huolehdi_tarkeista_bakteereistasi -

Nyt tämä meitä hengissä pitävä systeemi on ihmeissään – lääkkeistä, lisäaineista, ympäristömyrkyistä – saastuneesta vedestä ja elintavoistamme (kiihtyvän elämänrytmin stressi!), joihin evoluutio ”hitaudessaan” ei ole kyennyt riittävän nopeasti reagoimaan.

Näinkö evoluutio järjestelee vastaiskua ohjaksissaan olevien bakteerien ja viruksien kautta? Bakteerien ja viruksien oma evoluutio on nopeutunut, ja emme näiden vastatoimien myötä pysy enää perässä, antibioottituotekehityksestä huolimatta – olemmeko jo nyt tuhoon tuomittuja?

Evoluutiolla ei ole tuhoa, sillä on vain sopeuma, itsensä kuolemattomana [5 pitäminen ja meille tuntemattoman biosfäärin massayhtälöiden tasapainossa pitäminen [6 ---


EKSTRA
”... Koko muu eläinkunta on evoluutiossaan rakentunut kestämään niukkuutta. Aikaa kestävyyden rakentamiseen on ollut riittävästi - satoja miljoonia vuosia. Muun eläinkunnan yltäkylläisyys on vain harvoin ei niinkään monien herkkua.

Ihmiskunta kasvaa, hakee kasvua, hokee kasvua ja yltäkylläisyyttä jatkuvuuden periaatteella, nykyään ja erityisesti kulutuksellisesti rikkaissa markkinatalousmaissa. Sen me olemme unohtamassa, että nälkäisenä tai pienessä nälässä olemme terävämpiä etsimään ratkaisuja - toivottavasti kestäviä ratkaisuja.

Ylensyönti tuhoaa hiljalleen evoluution luoman kestokyvyn olla hallitussa puutteessa. Evoluution vastaisku ylettömälle kulutuksellemme on lisääntyvät elintasosairaudet.” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/07/niukkuudesta-elamanlaatua-ja-terveytta.html -


[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/evoluutiolla-on-sittenkin-tiukka-kuri.html -
[3 ~ myöhemmin -
[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/miksi-kiinalaiset-kehittivat-ihmisiin.html -
[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -
[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/01/kuolema-tuo-mystinen-paattopiste.html -
[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/biomassojen-taspainoyhtalo-yha.html -

...

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
https://www.facebook.com/first.ilkka
https://ilkkaluoma.blogspot.fi

DOC vatsankivistys_02052018.doc – OpenOffice Writer
PVM 02052018

462_4332

3

<50

  Vastaukset

  • Tulen ja ruoan kypsentäminen ns. räjäytti pankin ihmisen kehityshistoriassa. Kypsennetty liha oli paremmin sulavaa ja turvallisempaa syödä, vihanneksia ja juureksia kypsentämällä sai ihminen hankalasti sulavasta kasvisruoasta enemmän irti paitsi ravinteellisesti myös esimerkiksi vitamiinien tehokkaamman saannin myötä.

   Saatavilla olevan ruoan määrä kasvoi räjähdysmäisesti havaittaessa, että raakana syömäkelvoton olikin lämmöllä kypsennettynä erinomaista muonaa. Ajatellaan vaikka tiettyjen ruohojen siemeniä, joista kehittyi jalostamalla nykyiset viljat.

  • Tuo avauksen karhu esimerkki on herättävä, vaikka kaikkihan tietävät että karhu on kaikkiruokainen

  • Moninlertainen rattijuoppo ymmärtää kyllä nesteytyksestä, mutta kannattaisi ensin selvittää mikä on evoluutio jos siitä aikoo kirjoittaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   181
   6665
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   153
   4409