Haluan tietää evoluutiosta lisää!

KysyväEiTieltäEksy

Laitetaan tänne, kun Evoluutio-palstan sheriffillä on noussut kusi hattuun ja jokainen vähänkään evoluutioteorian ehdotonta oikeellisuutta kyseenalaistava viesti poistetaan.

Moikka, haluaisin tietää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1) Miksi emme näe makromutaatioita, kuten valaiden hengitysaukon ilmaantumista koiran pään päälle? Jostain mutaatiostahan se valaidenkin aukon kehitys on lähtenyt?
2) Miksi lähestulkoon jokainen lähestulkoon jokaisen lajin edustaja ei ole mutantti. kun otetaan huomioon miten paljon on erilaisia geenejä ja ominaisuuksia jotka voivat varioida?
3) Miten neutraalit mutaatiot yleistyvät kattamaan koko lajin?
4) Miksi lähes jokaisella eläimellä on häntä, vaikka harvat tarvitsevat sitä mihinkään? Eikö evoluution pitäisi karsia turhia ominaisuuksia?
5) Miten lajiutumista voi tapahtua, kun esim. linnut voivat liikkua saumattomasti saarelta ja mantereelta toiselle?

Olen tällä hetkellä noin 70% sillä kannalla että evoluutioteoria selittää luontoa paremmin kuin mikään kilpaileva ehdotus. Haluan tietää lisää jotta voin muodostaa tarkemman kannan!

12

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hieman_vajaalle

      Miksi olet noin vitun tyhmä?

      Minäkin osaan olkiukkoilla...

      Miten uskovaiset voivat uskoa siihen, että jos Raamattuun pieraistaan, niin siitä nousee esiin pyhähenki?

    • "1) Miksi emme näe makromutaatioita, kuten valaiden hengitysaukon ilmaantumista koiran pään päälle? Jostain mutaatiostahan se valaidenkin aukon kehitys on lähtenyt?"

      Koska evoluutio ei ole taikatemppu, jossa jokin vain ilmestyy. Valaiden hengitysaukko on siirtynyt miljoonien vuosien aikana nokan kärjestä pään päälle. Tämän osoittavat fossiilit. Mutta edelleen on nähtävissä valaiden sikiökehityksessä jäänteitä aiemmista vaiheista, ja valaiden sieraimet kehittyvät sikiövaiheessa ensin nokkaan, mutta tämä siirtyy myöhemmässä vaiheessa kohti päälakea.

      "2) Miksi lähestulkoon jokainen lähestulkoon jokaisen lajin edustaja ei ole mutantti. kun otetaan huomioon miten paljon on erilaisia geenejä ja ominaisuuksia jotka voivat varioida?"

      Jokainen jokaisen lajin edustaja on mutantti. Käytännössä yhdelläkään suvullisesti lisääntyvän lajin yksilöllä ei ole täysin identtinen perimä toiseen verrattuna. Poikkeuksen muodostavat samamunaiset kaksoset tai kolmoset, jne.

      "3) Miten neutraalit mutaatiot yleistyvät kattamaan koko lajin?"

      Ei mitenkään.

      "4) Miksi lähes jokaisella eläimellä on häntä, vaikka harvat tarvitsevat sitä mihinkään? Eikö evoluution pitäisi karsia turhia ominaisuuksia?"

      Koska varhaisella esimuodolla on ollut häntä. Evoluutio ei karsi turhia ominaisuuksia, ainoastaan haitallisia, jos nämä aiheuttavat haittaa selviytymiselle ja/tai lisääntymiselle. Nämä voivat kadota, jos niiden katoaminen ei aiheuta haittaa, tai tuottaa hyötyä.

      "5) Miten lajiutumista voi tapahtua, kun esim. linnut voivat liikkua saumattomasti saarelta ja mantereelta toiselle?"

      Kyse ei ole aivan saumattomasta liikkumisesta. Pääosin lajiutuminen tapahtuu, kun kaksi populaatiota joutuvat eristyksiin toisistaan. Tämän jälkeen satunnaiset mutaatiot muokkaavat molempien populaatioiden perimään eri tavoin, ja mutaatiot, jotka ovat hyödyllisiä kyseise

      • >>"3) Miten neutraalit mutaatiot yleistyvät kattamaan koko lajin?"

        Ei mitenkään.<<

        Kyllä tuo on mahdollista geneettisten pullonkaulojen ja geneettisen satunnaisajautumisen johdosta.


    • Ei muuten ole ollut mitään seriffejä tai luotseja palstoilla enää vuosiin kun suomi24 suuressa viisaudessaan päätti ettei sellaisia tarvita ja palkkasi robotin (luotsit ja seriffit oli ilmaistyövoimaa)..

    • SattumanSatoa

      "Mahdotonta! parahtavat insinöörit, kemistit, reologit ja muut asiantuntijat. Ja silti evoluutio, "sokea kelloseppä", on saanut sen aikaan."


      https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/veri_on_kumma_neste_kovin

      Sattumalta osuin tuolle sivulle ja voi mahoton! Onpa upeaa tekstiä, ainakin minun mielestäni. Assosiaatiot rönsyilevät runsaina tuota lukiessa. Juttu on noin 7 vuotta vanha, mutta asiaa on, ainakin minulle tuoretta ja kiinnostavaa.

    • Ihme

      Joo on se tosi ihmeellistä.
      Ja mitä enemmän tietää ja tutkii niin sitä ihmeellisemmältä näyttää,että melkein tekis mieli sanoa että ihminen on suunniteltu monine tietokoneineen

      • Ihmettelijälle

        Joo, mut vain melkein.


    • Evoluutioteoria ei ole mikään ehdoton totuus. Se on totta niin kauan kunnes se todistetaan vääräksi, esitetään parempi malli esittämään nykyistä eliöstöä todisteineen ja kaiken pitää olla edelleen yhteensopivaa havaintojen ja muun tutkitun tiedon kanssa.

      Niin kauan kun tuota ei tehdä on ihan turhaa selittää naurettavuuksia ja taikatemppuja.

    • ipsapipsa

      2) Miksi lähestulkoon jokainen lähestulkoon jokaisen lajin edustaja ei ole mutantti. kun otetaan huomioon miten paljon on erilaisia geenejä ja ominaisuuksia jotka voivat varioida?

      Ihmisellä yhdessä solujakautumisessa tapahtuu n. 32000 virhettä, eli 3,2 miljardia nukleotidia ovat vääriä, mutta DNA-polymeraasi oikolukee tuottamaansa DNA:ta eli poistaa lisäämänsä väärät nukleotidit, joten pysyviä mutaatioita ei jää kuin harvoin. Mutaatiot eivät ole yleensä periytyviä, koska suurin osa niistä tapahtuu somaattisissa soluissa. Uusia alleeleja syntyy, kun mutaatio tapahtuu sukusolussa. Tällöin mutaatio periytyy jälkeläisille.

      3) Miten neutraalit mutaatiot yleistyvät kattamaan koko lajin?

      Pullonkaulailmiöissä lajin populaatio pienenee merkittävästi, joka rajoittaa lisääntymismahdollisuuksia. Jos jollain jäljellä olevalla yksilöllä on jokin periytyvä mutaatio, se yleistyy ja ajan kanssa se voi kattaa koko lajin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe