Missä Kemijärven koulutilastot

Laskutikkukäyttöön

Eikö kouluvirasto osaa tai uskalla vastata valtakunnallisiin kyselyihin. Oliskohan ollut tuloksista apua kouluverkkoselvitykseen. Ainakin kustannukset per oppilas (ainoa tieto Kemijärven kaupungin osalta) ovat muhkeat. Tilastossa on vain mukana opetuksen kustannukset (ei tila- ei kuljetus- ruokailu ym. välillisiä kustannuksia). Ja silti kulut reippaasti yli verrokkikuntien tasosta. Missä siis mättää? Nyt ei riitä perusteeksi pelkästään koulujen lukumäärä ja hulppeat neliöt.

22

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvivoivajohtaja

      Liian monimutkaisia kyselivät, eihän noihin ensinnäkään ymmärrä mitä ne tahto ja toiseksi hankala kijoitella niille vastauksia.

      • konsultit.kehiin

        No mutta missä nyt on konsultit ? Niitähän otetaan yleensä joka lähtöön ?


    • ANTI-NEGA-17

      Kouluoloista kun puhutaan, niin onnea myös tunnetaan, kiitollisuus hyvistä kouluista opettajista, oppilaista, ei mitään NEGAN suoltamista. Kiitos opettajille ja myös koulujen muulle henkilökunnalle.

      Positiivisuus; myönteisyys.

      • LiikaaJohtajia

        Kumman Juhan vai Ilpon homma on jäänyt tekemättä? Onko mitään virkaa, jos ei hoida virkatehtäviä? Tässä on tarkastuslautakunnan tutkinnan paikka!


      • Pääköpensaassa

        Anti-nega17:lle tiedoksi, että muuallakin kuin Kemijärvellä on hyviä kouluja. Siellä vain homma hoidetaan taloudellisesti mutta myös tuloksellisesti. Anti-nega17 nauttikoon onnen tunteesta ja maksakoon korkeita veroja ja lisätköön noille nykyisille peruskoululaisille mielettömän velkataakan heidän maksettavakseen tulevaisuudessa.


      • kehitystäkaivataan
        LiikaaJohtajia kirjoitti:

        Kumman Juhan vai Ilpon homma on jäänyt tekemättä? Onko mitään virkaa, jos ei hoida virkatehtäviä? Tässä on tarkastuslautakunnan tutkinnan paikka!

        Olisi jo aika siirtyä tulospalkkaukseen. Palkka sen mukaan miten hyvin saa lafkan talouden hoidettua. Ves-asioissa töppäilijöille potkut. Ne tulevat liian kalliiksi.


      • virheitä

        Niin, miksi ves-asiat ovat pielessä? Miksi?


    • isokylän.ökyisäntä

      Isonkylän koulua ei saa lopettaa makso mitä makso.

    • Ei_iso_ei_kampukselle
    • vainelamaaeikouluavarten

      ON PÄIVÄNSELVÄÄ, ETTÄ OPPILASMÄärIEN PYSYVÄLUONTOINEN VÄHENEMINEN PAKOTTAA RATKAISUIHIN, JOISSA NELIÖT MINIMOIDAAN JA TERVEYS MAKSIMOIDAAN.

      ISOKYLÄ ON out of date tämän päivän ilmiöoppimissysteemissä. Mutta mitä ihmeen remonttia Hillatie nyt vaatii? Vastahan tuo rempattiin. Entinen koulu kesti 50 vuotta. Arvaan, että nurkat ja kaapinovet repsottavat, kun ikeatasoa hankittiin ja entiset kestävät materiaalit hylättiin. Design-kalusteet heitettiin menemään alennuksella tai ilmaiseksi. Silloin kävi iso moka!

      Kampusajattelu sopii tämän päivän oppimiseen ja opettajien sujuvaan käyttöön. Useimmat koulurakennukset ovat sisäilmaongelmaisia myös Kemijärvellä. Siksi uusi rakennuskompleksi sopii Hillatien yhteyteen, kunhan se vain mahtuisi. 70 - 80 lukiolaista olisi hyvä saada omaan loossiinsa, jotta yhtenäisyys ja me-henki korostusivat. Yo-kirjoitukset olisi kiva tehdä omassa salissa. Peruskoulun metakoivia mukuloita ei kestä hullukaan kaiket päivää. Tulevaisuuden yo-kirjoitukset ovat entistä tärkeämpiä, kun yliopistot alkavat ottaa opiskelijoita todistusten perusteella. Heikkoa lenkkiä ei ainakaan koulun puolelta saisi olla yhtään. Liekaa ei ole varaa antaa.

      Varhaiskasvatuslaki vaatii omat muutoksensa tarha- ja esikoulukäytäntöihin. Erityiskoululaisten ujuttaminen normaalisti etenevien sekaan ei ole hyvä ratkaisu kuin joskus ja joissakin aineissa. Sanokaa minun sanoneen. Trendi blandata heidät muiden joukkoon on valtakunnallinen ja muotia juuri nyt.

      Kuinka tätä koulumaailman pulmaa käsitellään kesää vasten, jolloin vanhemmat ja muut asianosaiset lomailevat? Kenties juuri siksi. Ettei vain tulisi susipäätöksiä kuumuudessa!

      Jokin kokonaisvaltainen ajattelu tästä on puuttunut jo pitemmän aikaa. Olen tarkkaillut asiaa jo 40 vuotta kouluvinkkeleistä. 2000-luku on ollut erityisen poukkoilevaa. On tehty väliaikais-tilapäisiä ratkaisuja ja todettu, ettei tuota tai tätä tilaa tarvitakaan. Särkelä-sotku on oma lukunsa. Kattoa tehtiin tuhannen vesisateilla ilman suojuksia. Saattoi jotakin kastuakin. Kauppaopiston katon uusimisessa voisi ottaa oppia Särkelän koulusta - poudalla katto päälle ja sateella suojattuna. Ei vaadi pitkää matikkaa asian oivaltaminen.

      En tiedä, onko kyse johtajuusongelmista vai yllättikö lasten vähäinen määrä/fyysiset tilat jonkun? Heidän määränsä on tilastoista ollut nähtävissä jo pitkään: aleneva linja.

      Mahdollisiin tehdastuloihin pitää tietty jättää reagointilimiitti. Mutta se ei vaikuta tällä vuosikymmenellä vielä mitenkään.

      Kuten kuvasta näkyy, olen opetusalan ihminen. Still I wonder.

    • timberi

      Tehtiinhän Hillaan toki iso remontti, mutta kun 100ja kuutioita vettä tulvi sisälle kun jäätyi putket ja halkesiva paukkupakkasilla. Pikkasen tuuletettiin ja ikkunat jäi joulunpyhiksi auki.. Nyt sitten miljoonilla pitää taas korjailla, ei se haittaa rahaahan se vain on.

    • atttigaärguld

      Onko Hillalla siis sisäilmaongelma? Sielläkin? Kuulin tuoreeltaan tästä vuodosta. Talon puolelta sitä vähäteltiin. Nääs kun kiviseiniä pitkin valuu vesiä, se ei tunnu misssään. Jotakin tällaista muminaa kuulin.

      Mutta hei, onko?

    • Lukekaa-oikein

      Tuo koulukoneen tulos on sitä parempi mitä enemmän rahaa käytetään per oppilas. Pitää siis lukea tulosta siten, että kaupunki ja kunnat satsaavat perusopetuksen laatuun kun euroja käytetään sitä ne vihreät ja mustat nuolet siinä kunkin verrattavan aiheen vieressä siis tarkoittaa. Jos rahaa käytetään vähemmän kuin verrokki kunnissa silloin tulos on huono ja kunta ei satsaa perusopetukseen. Näin se on tarkoitettu luettavaksi.

    • pelleilyä

      Kemijärvellä kovimmat menot asukasta kohti perusopetuksessa ja silti ollaan syvällä, mistä tämä kielii?

      • Suksi.ei.luista

        Oisko puupäitä?


      • Lukekaa-oikein

        ’Ollaan syvällä’...onko koululaitos syvällä? Ovatko oppilaat mielestäsi saaneet huonoa perusopetusta?
        Voisit perustella mielipidettäsi niin sillä olisi jonkinlainen merkitys. Kaupunki voi olla taloudellisesti ahtaalla, mutta perusopetusn on lakisääteistä ja sillä on omat mittarit jokaisella kaupungilla ja kunnalla. Opetussuunnitelmissa ei voi olla liikaa heittoja ja sitä silmälläpitäen rahaa opetuksen toteuttamiseen on löydyttävä.


      • khhhh
        Lukekaa-oikein kirjoitti:

        ’Ollaan syvällä’...onko koululaitos syvällä? Ovatko oppilaat mielestäsi saaneet huonoa perusopetusta?
        Voisit perustella mielipidettäsi niin sillä olisi jonkinlainen merkitys. Kaupunki voi olla taloudellisesti ahtaalla, mutta perusopetusn on lakisääteistä ja sillä on omat mittarit jokaisella kaupungilla ja kunnalla. Opetussuunnitelmissa ei voi olla liikaa heittoja ja sitä silmälläpitäen rahaa opetuksen toteuttamiseen on löydyttävä.

        Raha ei auta jos ei sytytä.


    • Saako_kysyä

      Miksei asioita kunnolla valmistella päätöksenteon kohteeksi?

    • päättäjä
    • Turhaan

      Saa täällä kysellä, vastausta ei tule.

    • ihmehommaa

      Paljon on papereita hukassa koulutoimessa!

    • ihmetellen

      Tämän kaupungin kouluasiat on aina olleet rempallaan. Mikähän lie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe