Kemijärven suunniteltu kouluverkko - Mauno Kerkelä

Päättäjillä_on_valta

Kemijärven kouluverkko – ja Mauno Kerkelä

Luin Koti-Lapista suunnitellusta kouluverkosta. Pöyristyin. Virkamiehilläkö valta? Rahako yksinään määrää? Kenellä inhimillinen äly käytössä?

Ensimmäisenä tuli mieleen, miten lapsi voidaan unohtaa tällaisissa asioissa? Eikö lapsen etu pitäisi laittaa kaiken edelle? Niin paljon ”keskitysleirikampuksesta” ei synny säästöä, että se oikeuttaisi ajamaan lapsen edun ohi. Ainoa päättäjä, joka ajattelee lapsia, on Kerkelä! Toivottavasti hän ei ole ainut, joka ymmärtää, että hän on todellinen päättäjä, toivottavasti hän ei ole ainut, joka ei ole viranhaltijoiden vedetettävissä, näiden, joiden etuna on vain taloudellisten etujen ajaminen.

Keskustakampuksesta tulee liian ahdas, pelottava, otollinen koulukiusaamiselle, kaikki ongelmatapaukset yhteenkokoava ja näille mahdollisuuksien antaminen yhdessä oirehtelemiseen ja kaikesta syrjäytymiseen jne. Useimmat tietävät, etteivät kaupungimme lapset voi hyvin. Ja voivat vielä pahemmin, jos heidät lyödään yhteen kampukseen (aivan vastenmielinen sana – yliopisto-opiskelijoille kampus sopii, mutta lapsille ei).

Kampusta perustellaan tasa-arvolla ja pedagogisilla mahdollisuuksilla. Näitäkö ei voi toteuttaa, jos meillä on kaksi koulua, Isokylä ja Hillatie? Höpö, höpö, puhutaan mitä sattuu. Ajatelkaa nyt todelliset päättäjät, mitä teille yritetään syöttää! Älkää olko lampaita, jotka laumana hyppäävät samalla kohtaa.
Kampusta perustellaan myös tehokkuudella. Totta! Lasten kohdalla ei olisi hyvä puhua tällaisesta asiasta.

Kemijärvi tarvitsee kaksi koulua – Hillatien ja Isokylän! Inhimillisyys ennen kaikkea on tällaisen vaatimuksen takana. Niin isoja säästöjä ei synny kampuksen luomisesta, tuosta keskitysleiriajatuksesta, että se olisi ehdoton ykkönen, päinvastoin.

Kerkelä on fiksu ja inhimillinen, perusteellinen ihminen. Mauno ansaitsee suuren kunnioituksen ja hän ei pelkää mitään. Kuunnelkaa häntä. Kaikkein nolointa olisi, jos Isokylän alueen päättäjät antaisivat koulun mennä alueeltaan.

Herätkää! Herätään! Ei tuhota, vaan rakennetaan. Annetaan lapsillemme parasta! Vanhuksethan me olemme jo unohtaneet!

Säästetään muusta, mutta ei heikoimmista, lapsista ja vanhuksista. Lapsille pitää taata hyvä alku elämälle ja vanhuksille elämän loppu. Kiusaamisen kohteeksi joutuvat kärsivät koko elämän, tästä on puhuttu koko ajan ja meidän pitää uskoa puheet todeksi. Siis kaksi koulua – Hillatie ja Isokylä. Kaupunkikoulu ja maaseutukoulu.

158

1990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2koulua2keskusta

      Kemijärvi tarvitsee kaksi matkailukeskusta - Suomun toimintakeskuksen ja Suomun hiljaisuuden keskuksen!

    • Isokylälle_koulu_ehdoton

      Totta tosiaan, Isokylän alueelta valtuustoon valittuja ei ole valittu oman alueen koulua lakkauttamaan.

      Aivan menee naurettavaksi koko tilanne, jos syövät omaa äänestäjäkuntaa. Kyllä tälle pitää olla uskollinen.

    • Eivoiollatottakaan

      Keitä ovat ne raukkamaiset luopiot ?

    • Menkää_itseenne

      Hullua, älytöntä puhua lasten kohdalla tehokkuudesta, aivan kuin he olisivat karjaa!

    • hölömöö

      Viekää hyvät ihmiset sanaa eteenpäin, että kun meitä ei ole kunnolla kuultu, niin pannaan näillä sivuilla kuulemaan!

      On pantu "lapset" ja "laiskat" asialle, niin tulos on tämä mitä nyt ehdotetaan eli vanhan sananlasku mukaan: Pane lapsi asialle, niin joudut menemään kohta ite!

    • Älkää_naurattako

      Ei päätä ei häntää! "Päivähoidossa olevien lasten määrä on kasvanut yli kahden vuoden ajan, eikä syksy näytä helpottavan tilannetta lainkaan." Kohtahan ne on koululaisia ja sittenkö rakennetaan uusi koulu kun vanhat on ensin purettu. HALOO KAUPUNGINHALLITUKSEN PUUPÄÄT konsultteinenne.

    • Herätkää_
    • Ei_kai_tällaista_haluta

      On täällä näköjään muitakin hereillä, kouluverkkoasiatko valvottavat?
      Täälläkin keskustellaan näistä kouluverkoista,
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15284340/missa-kemijarven-koulutilastot

      Vaatimuksena on, ettei Isokylää lakkauteta. Saavat puhua ja touhottaa mitä haluavat, mutta Isokylä on säilytettävä.

      Tällaiseen kouluunko lapsemme,
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/hillatien-koulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14810498/hillatien-yhteiskoulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14441360/hillatien-koulu-elaa-1900-lukua

      Paljon on kirjoitettu ja vielä enemmän jätetty kai kirjoittamatta!

    • Ihastellaan_Maunoa
    • suurtahulluutta

      Tämä järjetön säästämisbuumi koulu- ja sivistyspalveluissa lastemme pään menoksi ajaa myös kaupungin työntekijät pois, nekin jotka ovat tehneet hienoa työtä vuosikausia. Jäljelle jäävät vain ne, jotka kohta jo muutenkin eläköityvät.

      Lämpimikseenkö päättäjät tätä sirkusta pyörittävät vai hulluuttaan? Jos lapsiluku on jo nousussa? Varoja on koko ajan vain säästetty ja yhä edelleen säästetty, ja tehty työtä palkattakin. Ulkopuolisia konsultteja on sitten säästämisen toteamiseen palkattu. Kemijärvi alkaa olla kuuluisa joka puolella siitä, ettei tänne kannata kenenkään tulla töihin. Huonossa maineessa! Tänne jäävät vain ne, jotka ovat täällä olosuhteiden pakosta.

      Ja kenen syy? Niillä joilla on valta. Ketkä siellä kaupunginhallituksessa ja -talolla ovat ne, joilta nämä kuningasideat ja painostaminen oikein kumpuavat? Rahaa on kyllä brändin väsäämiseen ja vaikka tehtaalle lahjoittaa. Rahaa on ylimpien johtajien palkankorotuksiin ja hallinto-osaston ylimääräisiin virkamiehiin. Oppilaitoksissa tehdään hienoa työtä lasten ja nuorten hyväksi, jos edes käsitätte, mitä sellainen käytännössä on.

    • rautalankako_väännettävä

      Lukekaa hyvät päättäjät mitä täällä kirjoitetaan lapsistamme
      1
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc
      2
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!

      Eikö hälytyskellot soi? Haluammeko että kaikki oirehtivat ja syrjäytymisvaarassa olevat lapset lyödään yhteen, tuohon kampukseen, niin että ne saavat oireisiinsa ja huonoon käyttäymiseensä tukea vertaisiltaan, noilta oirehtivilta ja epäsosiaalisilta lapsilta? Tätäkö me haluamme? Nyt jo on ongelmia joita ei pystytä ratkaisemaan! Miten sitten kun tilanne räjähtää kunnolla käsiinsä? KUka ottaa vastuun?

      Hölmöläisten hommaa! Meillä Kemijärvellä on tilaa ja kaupunki on laaja, niin pakkoko meidän on sulloa lapset pienelle läntille, jossa ei voi kunnolla välitunnilla liikkua ja jossa lapset joutuvat koko ajan liikenteen seassa olemaan? Luommeko lapsillemme TURVALLISEN kouluympäristön? Turvallisella kouluympäristöllä voidaan ymmärtää laajaa kokonaisuutta ja pitää ymmärtääkin:
      - koulukuljetukset, odottamiset ja kouluuntulo
      - turvallinen olo, monessa mielessä, kouluaikana
      - ei pelkoa isommista oppilaista eikä aggressiivisista oppilaista
      - ei pelkoa koulukiusaamisen kohteeksi joutumisesta
      - ei pelkoa uhkailun ja kiristyksen kohteeksi joutumisesta
      - tunnetta siitä että koulussa on hyvä olla, niin että oppimiselle luodaan hyvä pohja
      - tunnetta siitä että opettajilla ja REHTORILLA on kaikki asiat hanskassa
      jne! Käyttäkää omaa järkeännekin, mitä tässä aukotonta luetteloa luomaan!

      Siis Isokylä ja Hillatie

    • munkin_kanta

      oli omituinen kuulemistilaisuus

      miksi särkelässä ja isokylällä ei järjestetty omaa kuulemistilaisuutta kun kyseessa oli kuitenkin näihin kouluihin kohdistuva lakkausuhka kyseessä? miksi pitä järjestää yhteinen, johon tuotiin vielä hillatie mukaan? oliko asia loppuun asti mietitty? oliko kyseessä laiskuus? käytettiinkö järkeä?

      eihän tuolla voinut syntyäkään sellaista tilannetta että olisi voinut vapaasti ilmaista mielipiteen, oli tilanne että kun kumarrat jollekin, niin pyllistät molemmilla perselihaksilla kahteen suuntaan

      minusta tuo kuulemistilanne oli laiton eli tosiasialliselle kuulemiselle ei luotu edes mahdollisuutta ja siksi varmaan väkeä oli minimaalisesti paikalla ja itse asiassa ne joita olisi pitänyt kuulla eivät olleet edes paikalla eli vanhemmat!

      koko asia pitäisi jättää pöydälle nyt ja palata tämän vaikean päätöksen eteen syksyllä! kun vuosikausia on jahkailtu tehdäkö sitä tai tätä niin miksei asiaa hoideta kunnolla

      valitukselle ja valituksen tekemiselle luodaan vain pohjaa ja jos joku valittaa niin vuosiksi asia pysähtyy

      löytyykö valtuustosta järkevä ihminen joka esittää pöydällepanoa ja löytyykö järkeviä ihmisiä jotka asettuvat tuon esityksen taakse?

      mainioita maunoja kaivataan!

    • eiTarvita

      Olisiko niin että kaupungilla ei ole varoja pitää koululaitoksia pystyssä. Ollaan kyllä vaatimassa yhteiskunnan palveluita, samalla kun vastustetaan tulevia työpaikkoja. Kemijärvellä halutaan ihailla luonnon kauneutta, eikä hyväksytä tehtaita, ei kauppoja kaikki yritystoiminta lytätään.

      Kaikkea hyvää ei voi saada jos kansa haluaa olla luonnontilassa silloin ei pidä myöskään vaatia palveluita jonka toiset maksaa.

      • hyihemm

        Kaupungilla on kyllä varaa syytää tehtaan perustamiseen yritystukiaisia ja palkata turhia konsultteja!


    • Ei_ei_keskustakampuksell

      Rahaa pitää riittää aina perusasioihin ja mitä tuosta jää yli, pannaan muuhun, ylimääräiseen. Perusasioihin kuuluu omien lapsiemme koulunkäynti ja heidän hyvinvointinsa. Meidän kemijärveläisten pitäisi osata käydä oikeaa arvokeskustelua, mutta me emme osaa. Summamutikassa aina toimimme.

      Keskustakampus ei ole hyvä. Edellä on hyviä perusteluja tuolle näkemykselle. Särkelä ja Hillatie ovat paras kouluverkko. Olemmeko unohtaneet jäähallin ja liikuntahallin? Särkikankaallahan voisi toimia lukio ja yläkoulu. Sinne voisi rakentaa vaikka uuden rakennuksen jos niin pelkäämme Särkelän vanhaa koulua.

      Keskustakampukselle iso EI. Ja se ei tulee nimenomaan lastemme hyvinvointia ajatellen!

      Päättäjät, näyttäkää, ettei nyt mennä virkamiesten esityksen mukaisesti. Näyttäkää, kuka kaapin paikan näyttää. Te edustatte äänestäjiä, toimikaa niin kuin he tahtovat.

      • isokylän.reunalta

        Isokylän koulu edelle. Son niin. Johan sen manuki sano.


      • hölmöydenhuippu

        Kyllä sitä perusrahaa on. Tämähän on pelkkää politiikkaa! Ollut jo vuosikausia. Älkää tulko kusetetuiksi. Ottakaa selville mitä kaupungin "yritystoiminta" on. Ketkä sitä pyörittävät ja missä saunovat. Koko kouluverkkofarssihan on suunniteltu hajottamaan ja hallitsemaan vaalikarjaa... Rahoja ohjaillaan jossakin paraikaa...


    • Ei_keskitysleiriä_lapsil

      Vithuksi menee elämä Kemijärvellä, jos täällä yhden rehtorin alla on koko laajan kaupungin lapset. Ei hänestä ole vaikeiden tapausten hoitajaksi! Kaksi ellei kolme koulua ja sillä siisti!

      • törkeääosoittelua

        Iteppä olette hinkuneet hallintojen yhdistämisiä. Kyllä rehtorin työt on tehtävä eikä yhelle voi useampaa virkaa sälyttää ilman apulaisia. Sen sortin säästöt kyllä kostautuu: toiminnot rapautuu laatu laskee ko lehmän häntä ja lopulta rahapussikin on tyhjä.


    • alasvaan

      Ajetaan kaikki alas. Pannaan koko helvetin kaupunki matalaksi vaan! Säästetään! Pussiin vaan kaikki ylimääräiset työpaikat ja työntekijät suksikoot vittuun! Pannaan matalaksi kaikki rakennukset. Yksi terkkari ja yksi kansakoulunopettaja riittää tälle tuppukylälle, kierrelkööt vaikka kirjastoautolla ympyrää. Ei tarvita verotuloja! Pärjäthän ilimanki!

      • 87630

        Siksipä viisaimmat ovat innoissaan kun sinne yritetään touhuta tehdasta. Jos loppuu lapset , ja rahat silloinhan on viisainta sulkea kouluja. Kemijärvellekkään ei tunnuta haluattavan minkäänlaisia työpaikkoja. Tehdasta vastustetaan miksipä silloin koulujakaan pitäisi olla, seuraavaksi ajetaan terveydenhoitoa alas.


      • omasuu

        Ei olisi mitään vikaa yrittäjissä jos eivät pelaisi omaan pussiin niin innokkaasti ja saastuttavat. Eikös ollut esteellisiä päätöksiä? Siitähän oli uutisissa monta kertaa.


      • pientenäiti
        87630 kirjoitti:

        Siksipä viisaimmat ovat innoissaan kun sinne yritetään touhuta tehdasta. Jos loppuu lapset , ja rahat silloinhan on viisainta sulkea kouluja. Kemijärvellekkään ei tunnuta haluattavan minkäänlaisia työpaikkoja. Tehdasta vastustetaan miksipä silloin koulujakaan pitäisi olla, seuraavaksi ajetaan terveydenhoitoa alas.

        Lapset ei lopu! Etkö lue uutisia! Päivähoito tursuaa lapsia, ei ole tiloja heille! Kohtahan he ovat koulussa.


    • isokypä

      Täydellinen arvovalinta on kaupungin varojen käyttö. Kouluverkkokonsulteilla ovat järjestään olleet perusfaktat hakusessa. Sitten ne virskuttavat juuri sitä, mitä kaupunginhallituksen nokkahenkilöt ovat tilanneet. Joiden pitäisi älähtää, ovat hiljaa kuin hiiret, että on oma selusta turvattuna. Mafiaa.

      • Suomun-lähetti

        Koulukeskus on siirrettävä Suomulle, jossa luonto on ympärillä! Nykypäivän lapset voivat pahasti, kun ei ole luonnollista elämänmuotoa ympärillä! Häirikölle tekisi hyvää mennä metsään ja joutua hiljaisuuterapian käsittelyyn. Suomulla voisi myös tutkia luontoa ja maantiedon ja biologian tunnit pitää ulkona. Liikuntatunneilla Suomutunturin maisemissa ihana reippailu lenkki tai suunnistusta tunturin laella! Laulutunneilla laulettaisiin "Suomun aika uus" ja muita Suomu-lauluja. Historian tunti, paikallishistoriaa, Suomun lappalaisten asumuksista, kotaravintolan raunioiden katselua.

        SUOMUN KOULUKESKUS; OPPIA ELÄMÄÄ VARTEN tunnuslause


      • tohomo
        Suomun-lähetti kirjoitti:

        Koulukeskus on siirrettävä Suomulle, jossa luonto on ympärillä! Nykypäivän lapset voivat pahasti, kun ei ole luonnollista elämänmuotoa ympärillä! Häirikölle tekisi hyvää mennä metsään ja joutua hiljaisuuterapian käsittelyyn. Suomulla voisi myös tutkia luontoa ja maantiedon ja biologian tunnit pitää ulkona. Liikuntatunneilla Suomutunturin maisemissa ihana reippailu lenkki tai suunnistusta tunturin laella! Laulutunneilla laulettaisiin "Suomun aika uus" ja muita Suomu-lauluja. Historian tunti, paikallishistoriaa, Suomun lappalaisten asumuksista, kotaravintolan raunioiden katselua.

        SUOMUN KOULUKESKUS; OPPIA ELÄMÄÄ VARTEN tunnuslause

        Viekää KH Suomulle hiljaisuuteen. Pysyvästi.


    • Isokylällä_tavataan

      Mauno on mainio,
      iästään huolimatta aikaansa edellä,
      ymmärtää arvon,
      näkee kehityksen toiveikkaana,
      ei ajattele vain omaa etuaan,
      mielessä vain toisten etu,
      noiden heikompien,
      ei anneta näille sotalapsen asemaa,
      vaikka sotalapsi Isokylällä vilahtaa,
      ei ole hyvä,
      jos hiljaisesta kylätiestä puhutaan,
      elämää Kemijärvelle kaivataan,
      luonnonkaunista Kemijärveä ei saa unohtaa,
      tehtaat ja muut tulossa joen toiselle puolelle,
      itsestään selvää on,
      ettei alueelta koulu viedä,
      alueen päättäjätkö pettäisivät naapurinsa?
      Ei, ei ja EI!

    • hävytöntä_asioidenhoitoa

      Onko Kemijärveläisten suojana enää edes laki?

    • Isokylän_puolesta

      Kallaan koulu on nimeltään nykyään Isokylän koulu ja nyt ei kyllä koulua lopeteta toistamiseen!

      Isokylän koulu on säilytettävä, maksoi mitä maksoi!

      Muistatteko keskustelun Kallaan koulusta:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/10270414/kallaan-koulu!-tuhlaako-lopetetaanko

      Isokylää puolustellaan tällä näkyvällä sivulla, jonka osoite on
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela

      Kuka laittaisi adressin alulle Isokylän koulun puolesta? Maunuko?
      https://www.adressit.com/
      siis:
      https://www.adressit.com/

    • näpit_irti_koulusta
    • eiköhän_suositella
    • Nyt_on_puhuttava_kaikki
    • heräsi_kysymys
    • tutustukaa
    • Piilopato

      Jokaisen lopetetun koulun kohdalla on todistelijoita riittänyt; miksi meidän koulua ei saa lopettaa. Jopa Joutisjärvellä aikoinaan, uhkasivat viedä lapsensa ennemmin vaikka Kursuun, kun esitettiin Isokylää. Esimerkkejä löytyy. Kaikissa tapauksissa ei oltu muistettu sitä, että tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Jos 2 koulua, niin toinen Särkikankaalle ja toinen tietenkin Hilla. TAI YKSITÄÄN HILLATIE. Väki vähenee ja syntyvyys laskee, se on helppo ennustaa.

      • zzuuzuuuz

        Syntyvyys vähenee mutta päiväkodit pursuu. On se heleppoa olla KHssa kun nuin hyvin leikkaa.


      • paskaakohtelua

        MIKSI VÄKI VÄHENEE? OLISIKO SYY SIINÄ, ETTÄ IHMISIÄ KOHDELLAAN NIIN HUONOSTI, ETTÄ LÄHTEVÄT POIS?


      • Liitonmies
        zzuuzuuuz kirjoitti:

        Syntyvyys vähenee mutta päiväkodit pursuu. On se heleppoa olla KHssa kun nuin hyvin leikkaa.

        Syntyvyys vähenee. Koululaisia yhä vähemmän. Päiväkodin tarve on lisääntynyt, kun työllisyys on parantunut runsaan vuoden aikana ja lapset pitää viedä jopa yöhoitoon. Kh.n väki kyllä tietää ja ymmärtää.


      • persiistäKH
        Liitonmies kirjoitti:

        Syntyvyys vähenee. Koululaisia yhä vähemmän. Päiväkodin tarve on lisääntynyt, kun työllisyys on parantunut runsaan vuoden aikana ja lapset pitää viedä jopa yöhoitoon. Kh.n väki kyllä tietää ja ymmärtää.

        ja lässsyn lässssssyn


      • väkivähenee
        paskaakohtelua kirjoitti:

        MIKSI VÄKI VÄHENEE? OLISIKO SYY SIINÄ, ETTÄ IHMISIÄ KOHDELLAAN NIIN HUONOSTI, ETTÄ LÄHTEVÄT POIS?

        Heh...taitaa syy olla ettei kemijärvellä ole elämisen mahdollisuuksia, eli töitä!


    • älytkää

      Kemijärvi tarvitsee kaksi koulua. Meillä pitää olla vaihtoehto. Erityisoppilaat (selvimmin nykyään Särkelässä) on unohdettu. Heidänkin hyvinvoinnista on huolehdittava. Heillekin pitää taata turvallinen (hyväksytyksi tulemisen tunteen) kouluympäristö. Älytkää tämä!

    • Jättäkää_pöydälle

      On se kun tällainen asia tulee päätettäväksi lasten ja perheiden ollessa kesälomalla ja ei ole mahdollisuutta purkaa kenenkään kanssa päätöstä jos se aiheuttaa suurta levottomuutta. Törkeää! Ei osata kunnioittaa ihmistä.

      Hyvinvointilautakunnan pitäisi jättää asia pöydälle,

    • jokainen.koulu.on.tärkeä

      Kaikki kolme koulua on säilytettävä ennallaan. Lasten kustannuksella ei saa säästää. On otettava huomioon nykylasten pahoinvointi. Kaikki ei pysty opiskelemaan jättikouluissa vaikka kuinka hienot kampukset rakennettaisiin. Nyky luokka koot ovat liian suuria kun säästetään eikä opiskelu rauhaa ole oppilaille. Miten kiusaamiset voidaan poistaa jos ei pienimmissäkään kouluissa sitä saada kitkettyä kokonaan pois. Minne oppilas jota kiusataan? Ei voi vaihtaa koulua vaan kärsiä. Eihän Hillatiellä jää pihaa ollenkaan jos sitä rakennusta laajennetaan. Ruokailut jo nyt ongelmallisia ja tilat ahtaat. Tuleeko säästöjä kun pitää kuitenkin suuri osa oppilaista kuskata linkalla ja takseilla.
      Jos tarvitaan yhdeksän miljoonaa rahaa niin verot nousee pilviin. Onko otettu huomioon että jos tehas alkaa ja tulee lapsiperheitä taikka rajan yli taas mamuja, niin minne sijotetaan. Heräkkää jo päättäjät ei mitää tuollaisia typeriä päätöksiä kemijärvelle.

    • ipp47

      on se vaaan aika tyhmää et jokapaikasta haetaan säästöjä mut samankaton alla oppivat tuntemaan toisensa jo pienestä piäen, kyllä ois saanu koulun säilyttää Isollakylällä.

    • yksi.järkevä.tohmosta

      Keskustaan koulukampus .Kaikki peruskoulut ja lukio samaan kartanoon keskelle kylää. Siitä syntyy isoja säästöjä.Mölläri ajaa lapsukaiset kouluun ja kotiin. Opettajien ajot päivisin koulusta toiseen jäävät pois. Kaikki pärjää tässä järjestelyssä.

    • suoraan_on_sanottava

      Ei missään nimessä keskustakampusta, ei. Meillä on tilaa ja meillä on rahaa, jos oikein käytetään. Lapsia ei pidä sulloa pienelle alueelle ja isoon kouluun, jossa heidän luontainen olemuksensa tukahtuu, Kuka osaa ja uskaltaa olla oma itsensä? Jos pitää kouluuntuloa pelätä, niin siitä tulee lapselle 12-vuotinen HELVETTI. Meillä on ja aina tulee olemaan erityislapsia, noita jotka poikkeavat muista, meillä on huligaanilapsia, noita jotka vetävät pauuksiin kilttejäkin lapsia. Nytkin on! Kaikki opettajat eivät voi näille lapsille mitään ja on lapsia, joille ei kukaan voi kouluyhteisössä mitään. Nämä kun laitetaan samaan ympäristöön, niin ei voi kuin miettiä, mitä siitä tulee, mitä tulee rehtorille, mitä opettajille, mitä toisille lapsille ja mitä vanhemmille. Nytkin jo jotkut lapset kitisevät kouluun lähtemistä ja vasta se kitinä alkaa, kun on sullottu kaikki yhteen. Kampuksesta tulee pelottava, eikä yksistään sitä pelkoa luo epäsosiaaliset ja oirehtivat lapset vaan ahtauskin. Mitä jos joku jää auton alle? Onko tätä huomioitu? Joka tapauksessa iso osa oppilaista on kuljetuksen varassa. Ja kehittyykö koululaitos Kemijärvellä, kun ei ole kilpailijakoulua? Ei kehity. Opettajien laiskuus ja liukuhihnatyö vain lisääntyy. Eikä ole minkäänlaista vaihtoehtoa missään! Jos joutuu pakosti vaihtamaan koulua, niin on lähdettävä Sallaan tai vaikka Rovaniemelle, hakemaan sitä koulua jossa lapsella on hyvä olla. Ei siis ole järkevää sijoittaa Kemijärvellä kaikkia lapsia samalle pienelle alueelle, koulualueelle ja pienelle kaupunkialueelle, jossa pakosti kaikki lapset joutuvat törmäämään toisiinsa, vainottuina, kiusattuina, erilaisina persoonina, vajavaisuuksina ja niin edelleen. Nyt jos koskaan tarvitaan inhimillistä älyä päättäjiltä, sitä sympatiaa ja empatiaa jota kuulutetaan löytyväksi kanssakaverilta! Jos kellä niin näillä päättäjillä tätä pitäisi olla, mutta onko? Onko pää ja äly, tunnekin puusta vuoltu? Nähtäväksi jää! Paras ratkaisu tietenkin olisi jos Särkelä ja Hillatie muodostaisivat isomman kampuksen yhdessä, jolloin jäähallille ja liikuntahallille tulisi JÄRKEVÄÄ ja luontevaa käyttöä! Nyt nämä kaupungin liikuntapuitteet on kokonaan unohdettu asiasta puhuttaessa eli kaupunkia hajaannutetaan vain koko ajan. Päättäjät, päättäkää järkevästi.

      • ongelmavanhemmat

        Ryhmäkoot kasvavat ja opettajien laiskuusko siinä lisääntyy? Voi hyvänen aika, ei taida olla koulun todellisuus juurikaan tuttua Sinulle.


    • pöydälle

      Miksi tähän ei ole laitettu päätösehdotusta? Onko laitonta, edelläkin kysytään tätä?
      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181847-5

      Miksi tuo ja seuraava asia päätetään erillisinä? Eikö ollut puhetta että ne liitetään yhteen, toisia tukemaan?

      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181847-6

      Meillä ei osata edes asioita valmistella kunnolla päätöksentekoon?
      Miksi asiat viedään kauhella kiireellä läpi kun on kyse näin isoista päätöksistä?
      Miksi ei osattu järjestää oikenlaisia kuulemisia? Kaikki koottiin saman katol alle, jonne ei tullut juuri ketään.

      Tämä viestiketju jo osoittaa että ihmisillä on asiasta sanottavaa, heitä ei ole siis kuultu oikealla tavalla.

      Kuuleminen on ollut hajanaista, epämääräistä, epäsystemaattista, kaikkea muuta kuin otollista kuulemiselle. Täyttääkö kuuleminen ne ehdot joita kuulemiselta edellytetään? Pari koulua on lakkautusuhan alla ja näitä kouluja ei ole kuultu erillisinä vaan epämääräisenä keskustakampuksen rakentamisena.

      Jättäkää asia pöydälle!

    • eivätosaa

      Kansalaisaloite pystyyn: hallinto-osastolta turha väki pois ja jäljelle jäävät koulun penkille!

    • Jumalalta_järkeä_pyydän

      Hallinto-osastolla on aivan turhaa väkeä, oikeassa olet! Kyllä meillä ainakin tuhlata osataan. Ja osataan säästääkin, mutta väärästä paikasta! Summamutikassa toimitaan. Nyt koululaiset viedään pois liikunta- ja jäähallin vierestä ja sitten heitä aletaan sinne kuskaamaan. On tosi järkevä ehdotus! Kaupunkia on muuallakin, kuin jykevän kaupunkitalon ympärillä. Jos mielen ahtaudessa ei voi laittaa koulua Särkikankaalle, niin laitettakoon toinen koulu Isokylälle. Kaupunki tarvii kaksi koulua. Perusteltu on, lue mitä edellä järkevät ihmiset ovat kirjoittaneet vaihtoehdosta.

    • TerveisiäHallinnosta

      Ennemmin tai myöhemmin on edessä koulujen yhdistäminen yhdeksi. Parempi ennemmin. Oikeastaan olisi pitänyt jo keskustakampus tehdä. Turhaa jankkausta vuodesta toiseen kouluverkkoryhmät ja konsultit. Rahaa palaa turhaan, kun sitä pitäisi käyttää lapsiin. Kerralla kaikki samaan taloon, niin loppuu se jankkaus.
      Turhaa te täällä itkette. KerkiManu on vanha höprö, joka jääräpäisesti junttaa oman kylänsä etua. Hän ei näe kokonaisuutta ja koko kunnan lasten tasa-arvoista etua, sekä kohtelua. Me monet emme ole hänen takanaan kun on tuollainen kepulainen. Kepu pettää aina.

    • suvivirsikö_lohduttaisi

      Ei tänäkään vuonna saanut lähteä lomalle ilman mielipahaa,
      siitä meidän viranhaltijat ovat pitäneet huolen ja heikot päättäjät ovat heihin yhtyneet, oikein kuorossa laulavat: Keskustakampus on päivän sana!

      Yritetään laulaa suvivirsi surutta, näytellään iloista,
      lähdetään näytellen huoletonta lomalle lähtemistä:
      Yhdytään tähän:
      https://www.youtube.com/watch?v=AAjCf9RGjQc

      • löylyämm

        Niin, kuka tässä on suolivyötä kuristanut, kuka vie, kuka vikisee? Kysytään sarvikuonolta...


      • 485723
        löylyämm kirjoitti:

        Niin, kuka tässä on suolivyötä kuristanut, kuka vie, kuka vikisee? Kysytään sarvikuonolta...

        Päättäjät ovat tehneet oikean päätöksen jos rahasäkki on tyhjä. Varmaankin pakon edessä nämä koulut lopetetaan, jos vassut olisivat olleet vallassa ei olisi koulujakaan. Lapset kyllä sopeutuvat kaupungeissa on moninverroin isompia kouluja.
        Voihan olla että lapset eivät ehdi kiusaamaankaan toisiaan kun kavereita on mistä valita.


      • ääääääääälll

        paskan marjat siitä säästöjä tule kun nämä koulut kuitenkin pitää lämmittää ja kiinteistö verot maksaa.oppilaat ovat kulkeneet jaloin ja pyörillä lähi kouluun mutta nyt kuskattaisiin takseilla ja linkoilla. Liikunta tunneilla on kuitenkin kuskattava linkalla jäähallille ja liikuntahallille, kun ei kaikki mahdu saliin. Laajennuksen myötä piha kutistuu, missä lapset leikkivät? Ei siinä päättäjät paljon lapsia ajattele. Varmaan erityisoppilaat laitetaan normluokkiin että saadaan oikein luokat sekaisin ja lopullinen työrauha loppumaan


      • itsepalkitsevahallinto
        485723 kirjoitti:

        Päättäjät ovat tehneet oikean päätöksen jos rahasäkki on tyhjä. Varmaankin pakon edessä nämä koulut lopetetaan, jos vassut olisivat olleet vallassa ei olisi koulujakaan. Lapset kyllä sopeutuvat kaupungeissa on moninverroin isompia kouluja.
        Voihan olla että lapset eivät ehdi kiusaamaankaan toisiaan kun kavereita on mistä valita.

        Koti-Lappihan taannoin uutisoi, että kassan tyhjensi se, että kooveeteslaisille annettiin henkilökohtaiset lisät monelta vuodelta takautuvasti, rapiat 700 000 euroa.

        Miksi juuri kooveeteslaiset on arvioitu ja palkittu? Siksikö että koko hallinto-osasto eli johtoporras on kooveetessissa? Miksi ei muita ole arvioitu? Onko yhdenvertaista? Ei todella! Sekös on sitä "YHTEISVASTUUTA" ?


    • Särkelä_paras

      Näin kaunis kesäpäivä tänäänkin,
      surun ja voimattomuuden murtamana tulen kuitenkin kotiin,
      joutuuko minun matti ja liisa kekitysleirikampukseen parin vuoden päästä
      vai saisivatko he jatkaa Särkelän koulussa,
      erilaisina ja iloisina, pelkäämättä koulukiusaamisen uhriksi joutumista,
      miksi lapsi ei saisi olla lapsi, tuntea hyväksytyksi tulemista,
      miksi heiltä pitää riistää ilo ja mukava koulupaikka?
      Sydämettömät ihmiset kun on asialla,
      pahaa kylvävät.
      Eläköön Särkelän koulu, pieni ja vaihtoehtoinen koulu, olkoon se jatkossakin niille, jotka pienen koulun tukea tarvitsevat!

      • nähtyonettä

        Sydämettömiähän Kemijärvellä riittää.


    • Järjelle_malja

      Parasta ja älykkäintä päätöksentekoa olisi se, että keskusta ilman kampusta ja Särkelä muodostaisivat kouluverkon, niin luonnollisiksi paikoiksi tulisivat jää- ja liikuntahalli lasten liikkua.

    • parasta_annettais_lapsil
    • Jumalalta_apua_pyytävä

      Kaikkein huonoin, onnettomin ratkaisu olisi lasten kannalta keskustakampus. Monenlaista on kuultu, ei kuria ei järjestystä (toki joillakin opettajilla), rehtorin voimattomuutta ja puuttumattomuutta järjestysongelmiin, koulu- ja kiusaamispelkoa, erilaisuuden hyväksymättömyyttä, tupakointia ja nuuskaamista, 12-vuotiailla, jos puheet pitää paikkansa, kondomeja lompakoissa, vanhempien voimattomuutta ja välinpitämättömyyttä - riittääkö? Pitäisi riittää! Säästetään muusta. Kaksi koulua. Mieluiten Särkelä ja keskusta, niin kaikki keskustakampuksen eduiksi luettavat asiat mahdollistuvat ja toteutuvat. Välimatka näiden kahden koululla on niin pieni, ettei mitään menetetä, päinvastoin monet edut tuplaantuvat. Eikä liikuntahalli ja jäähalli jää yksinäisiksi orvoiksi kuin piru kalliolle. Ymmärrettähän? Ei luoda lapsille mahdollista 12-vuotista helvettiä, eikä varsinkaan erilaisuudesta kärsiville, ei luoda tilannetta jossa laumasielulapset lähtevät vahvempien matkaan pahoihin asioihin. Ymmärrettähän!

      Kaupungilla on tilaa. Ei tarvitse sulloa kaikkia säästöpaniikissa pienelle läntille. Ja luoda siten ongelmia entisestään. Särkelä on vielä edullisin ja lapsiystävällisin ratkaisu. Mihin ovat unohtuneet alle kouluikäiset lapset?

      • asenneKasvatusta

        Oppilaat kun vähenee ,ja rahat loppuu tähän tilanteeseen päädytään,sama ongelma on muillakin muuttotappio alueilla.
        Erilaisuuden hyväksyminen pitäisi lähteä aikuisista, Lapista on moni joutunut muuttamaan eteläsuomeen juuri sen vuoksi ettei sopeudu massaan erilaisuutensa vuoksi.
        Kemijärvi on juuri tyypillenen paikka jossa ei erilaisuutta hyväksytä, aikuiset kiusaavat toisiaan, ei tarvi ihmetellä jos tämä kiusaamiskulttuuri siirtyy lapsiin. Onhan Kemijärvellä kunnia johtaa kiusaamistilastoja Suomessa. Tuskimpa koulun koolla on väliä miten kiusataan, syyt ovat syvemmällä.


      • maunit

        Joo mutta Isokylän koulua ei saa lakkauttaa !


    • pölövästit

      Ei oppilaita-Ei koulua!!!!
      Hyvin yksinkertaista matematiikkaa.
      Ettekö ymmärrä?

    • näinhän_odotettiin
    • jälkijättöisiä_ollaan

      - hölömöläisten hommaa meillä täällä kemijärvellä
      - onneksi täältä pääsee muualle, mäkin pakkaan perheeni kanssa auton ja muutan muaalle
      - meitä on kuultu ja kuultu, miten sen nyt ottaa, kouluverkkoasioissa mutta onko oikeasti kuultu, paskat!
      https://www.kemijarvi.fi/fi/kemijarvi-info/uutiset/lausuntoja-kannanottoja_ja_mielipiteita_koskien_varhaiskasvatusverkon_ja_kouluverkon_uudistusta/
      - halutaan lisää seiniä ja tyhjiä tönöjä kemijärvelle, lapsista viis
      - ihan matkailullisesti voitaisiin kierrättää matkailijoita ihailemaan meidän tyhjiä tönöjä, oikein kouluhistoriallisesti, katso tätä isokylän entistä koulua, katso tätä kuumaniemen koulua, katso tätä särkelän koulua, katso tätä kauppaoppilaitosta jne
      - eiköhän aletan huutamaan nyt että liikuntahalli ja jäähalli pitää rakentaa uimahallin viereen vai tehdäänkö vieläkin hölmömmin, rakennetaan uimahalli särkikankaalle, kauas lapsista ja kouluista, pannaan kaikki RATTAILLE
      - päättäjien huulilla on sana: KAMPUS, kyllä nyt kemijärvelle pitää saada kampus,
      eikä huomata, kun kampuksista ollaan luopumassa muualla
      - mehän ollaan täällä kemijärvellä jälköjättäisiä älyssä, niin tätähän se on, luullaan olevamme hienoja, mutta ollaankin aivan muuta
      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181847-6
      - joku kertoi että Jorma Särkelä oli kirjoittanut hyvän yleisöosastokirjoituksen Lapin Kansaan 29.5.
      https://www.lapinkansa.fi/nakoislehti/
      - kannattaa tutustua ja yrittää älyllisesti ajatella
      - ja meiltä puuttuu vielä täällä kemijärvellä ajattelemisen taito, jälkijättöisiä kun olemme älyssämme

    • Voi_voi

      Voi, voi!

    • ole_järkevä
      • kaikki.kotiin

        Joo mutta Isokylän koulu jatkaa...kirjoottakaa mitä haluatte..son nääs manu &kumpp.


    • kuin_manulle_illallinen

      Jatkakoon vaan, mitä tuosta!

    • kaiketi_

      jos isokylä ei jatka niin se loppuu

    • vuorotteluvapaasta
      • lak_ja_oikeus

        Linissä kerrotaan mitenkä Kemijärvi on lainrikkojien paratiisi.
        Ensinnäkin Suomi 24 palsta ei ole oikeusistuin eikä se pysty ottamaan kantaa lainrikkomisiin.

        Oikeuslaitos määrittelee sen milloin lakia on rikottu, se pitäisi jokaisen muistaa ennenkuin täällä suoltaa "kakaa".


      • Kansannousu

        Laki ei ole linjassa kansan oikeustajun kanssa. Vielä tulee päivä, jolloin kansa nousee ja ottaa vallan. Oikeislaitoselle haistatellaan sinä päivänä pitkät paskat. Tuona tuomionpäivänä saastaiset moraalittomat änkyröijät tulevat saamaan tuomionsa! Kemijärven lainrikkojien paratiisi on siis heiveröinen kulissi, joka tulee sortumaan.


    • älyvaltuutetuille
      • Veronmaksaja

        Maksakoot koulun ylläpidon omasta pussistaan. Kaupunkilaisten rahoja ei tarvitse enään tuhlata.


      • kristillinen

        Älä höpötä! Mokomakin Jumalan luoma!


      • IsokyläEiAnsaitseKoulua

        Kukahan täällä höpöttää jostakin jumalista ja kerkimanusta, joka on parhaat päivänsä nähnyt, kuten oma kylänsäkin. Enään ei ole syytä holvata rahaa moiseen vaurautta esittävään pramean elämään. Tottuus on tullut ilmi ja on syytä sulkea isokylän koulu lopullisesti. Olisi jo aikanaan kannattanut tehdä tilaa nuoremmille, niin voisi Isokylälläkin olla vielä riittävästi lapsia kouluun.


    • Pölöjille

      Jorma Särkelä on fiksu ja älykäs ihminen. Hyvä kirjoitus, täyttä älyä uhkuvat virkkeet tämänpäiväisessä Koti-Lapissa. Hullut rakentavat lisää seiniä, niin kuin niitä ei olisi tarpeeksi. Muutoinkin ollaan murroskohdassa. Olisi parempi jättää kouluverkkoasia pöydälle ja palata asiaan kaiken kunnolla varmistuttua. Pöljillä on kiire.

      Koti-Lappi julkaisee muuten hyviä mielipidekirjoituksia:
      Eikö seuraavatkin ole Koti-Lapista innoituksen saaneet sivut:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302739/ketju-suljettu---vuorotteluvapaa-liian-kuuma-aihe

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14174450/lea-soppelan-vuorotteluvapaa

    • älymiehille
    • mennäänks_mettään

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!

      Vedotaan älyyn, auttaako!

      Meidän lapset tarvitsevat kunnon kasvatusta, että pärjäävät maailmalla,
      ei ole varaa jättää ketään oman onnensa nojaan, täällä Onnentunteen kylässä,
      jo mainoslause tähän velvoittaa.

      Ikäviä kohtaloita on ollut ja tulee. Kemijärvi on ilmiömäinen! Eikö olekin, kun luet seuraavia,
      jotka kertovat pahasta olosta, pahan olon kohteeksi joutuneista ja pahaa oloa purkaavista onnentuntelaisista, eiks näin?

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/10270414/kallaan-koulu!-tuhlaako-lopetetaanko
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15284340/missa-kemijarven-koulutilastot
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15094062/kemijarven-uudet-nettisivut
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15218903/missa-saa-huonointa-palvelua-kemijarvella
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14797740/haistakaa-paska!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15265952/kemijarvella-laitonta-moittimista
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15073954/kun-unelmat-kuolevat
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15075943/kemijarvelaista-menoa
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15211923/kemijarvi-on-persemesta!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15120389/kemijarvella-parasta
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15170484/lapissa-lapsia-kiusataan-enempi-kuin-muualla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14840870/quotkiinteistovalitystaquot--kempan-tapaan!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15003609/kemijarvella-saaston-paikkoja-loytyy---antaa-tulla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/12395672/kemijarven-mopopojat

      • jokujosanoiettä

        Niinpä niin. Persemesta.


    • lopettakaa
    • laitonta

      Ilman muuta tämä sivu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela
      vaatii asian jättämistä pöydälle, kun kerta miljoonien satsauksista on kyse ja kun asianosaisia ei ole oikella tavalla kuultu, eli kuuleminen on ollut sellaisissa tilanteissa ettei kuuleminen täytä sille asetettuja ehtoja. Eli kuulemistilaisuuteen kutsuttiin kaikki epämääräisesti, kun Isokylän ja Särkelän asukkaille olisi pitänyt järjestää omat kuulemistilaisuutensa ja Hillatielle vielä oma. Kukaan ei uskaltanut puhua ja ylipäätään tulla tilaisuuteen, jossa toiselle kumartaminen olisi ollut toiselle tai toisille pyllistämistä! Ilmapiiri ei ollut vapaa eikä kuuleminen ollut vapaata.

    • höpö_höpölle
    • pohdinpa
    • Kiitokseksi_näille

      Todelliset ääniharavat, Mauno ja Joonas, älkää taipuko. Olkaa yhtä ja vetäkää yhtä köyttä! teidät muistetaan. Olette lasten asialla. Rakennatte parempaa huomista Kemijärvelle. Nämä muut vain hiihtävät vanhaa latua. Eivätkä huomaa, että ympäristö on muuttunut. Nämä muut ovat yhden tai kahden kellokkaan perässä kulkevia. Te ette ole! Te olette äänestäjien asialla.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!

      • lehtolan.akka

        Ei kaksi kepua taija paljoakaan painaa ko valtuusto äänestää? Kampusta pukkaa keskelle kylää...?


    • ei_kai
    • kuullaan_hätä
    • ilmiömäinen_Kemijärvi

      Kemijärvi on ilmiömäinen!
      Jos joku ymmärtää rahan päälle,
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14174450/lea-soppelan-vuorotteluvapaa
      niin miksei kouluverkkoasiassa ymmärrä!

      Nauretaan jo sille, että puhutaan seiniä hävitettävän, niin lisää seiniä rakennetaan! Hah..haa... Hölmöähän tämä on!

      Miksei Särkelän koulun korjaamiseen haettu homerahaa, entisöintirahaa jne? Onko virkamiesten saamattomuutta! Hä? Naurattaa ja samalla oksettaa...
      Muutenkin valmistelu ja kuuleminen tuntuvat puutteelliselta,
      tämä seuraava sivu tuntuu viittaavan tähän
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15284340/missa-kemijarven-koulutilastot


      Tehtiinkö joku valtuustosopimus että sidottaisiin päättäjien kädet? Valtuustoryhmien puheenjohtajatko sen tekivät? Toivottavasti järkevimmät valtuutetut pyyhkivät sillä ... Onko edes laillista ohjata yksittäisten valtuutettujen päätöksentekoa? Onko? Eikö tuo ole ikään kuin äänten ostamista? Kaikki kunnia Maunolle ja Joonakselle! Noille Kemijärven todellisille Onnenlähettiläille. Tähän joukkoon kuuluu myös Jorma Särkelä (hyvät ovat olleet tällä kirjoitukset Koti-Lapissa ja Lapin Kansassa!).

      Kouluverkosta tulee susi keskustakampuksen myötä! Kaikki palvelut ovat hajallaan, liikunta- ja jäähallit kaikilla oppilailla kyydityksen varassa ja kaikilla koulumatkat bussissa! Lapsiltahan tämä aika on poissa ja kaupungilta rahat! Älytäänkö yhtään, mitä tehdään! Keskustakampuksella luodaan vain ongelmia. Häiriköt yhteen ja lippu salkoon! Niinkö?
      Lukekaa nyt näitä, isien ja äitien hätähuutoja! Tyhmällä on kuurot korvat!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc

    • kaikki_keinot_käyttöön
      • kunnanjauhot

        Pantiinhan Kallaan koulukin kiinni! Kyllä täällä jyrää sama pieni porukka miten lystää.


    • Tuhlasi_aikoinaan
    • Pöydälle_siis

      Jättäkää hyvät päättäjät asia pöydälle,
      niin hällävälisti asian valmistelu on edennyt
      ja kun on kyse vielä miljoonista,
      joka vaikuttaa pitkälle ja taas pitkälle tulevaisuuteen!
      Emme voi säästääitseämme hengeltä yhden koulukampuksen takia.

    • sivusivu
    • hämmentynyt

      Milloin siellä Kemijärvellä miljoonat heitetään olemattomaan ja ei-toivottuun hankkeeseen?

    • EsityksenPuolella

      Arvoisat valtuutetut tiedän on aika 12.6. Laittaa piste tälle http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181807-8
      asialle. Joku vaatii pöydälle jättöä, mutta se ei ole kestävä ratkaisu. Kaikki on mennyt ja tehty lain mukaan. Kuulemistilaisuuden järjestetty ja asioista on avoimesti tiedotettu myös internetissä. On teidän tehtävä hoitaa se työ, johon teille on annettu valtuus. Teidän valtuutettujen tehtävä on kantaa vastuu ja tehdä päätös, joka ei tule olemaan kaikkien mieleen. Ratkaisun tulee olla tasa-arvoinen ja taloudellisesti kestävällä pohjalla. Jos päätökseen ei kyetä ja talous ei kestä, niin tulee valtion virkamiehet ja tekevät ratkaisunsa teidän puolesta. Se olisi teidän arvovallenne erittäin noloa. Siis kaikki koulut yhteen Hillatielle, niin näistä asioista ei tarvitse enään jauhaa. Veronmaksajien rahat säästyvät. Pöydälle jättäminen ei ole ratkaisu se vain pitkittää ja kehittää kaunoja kylien välillä. Sellainen kehitys ei ole suotavaa.

    • Kemijärven_sote

      Kaikkein jär-ke-vin-tä olisi jättää kouluverkkoasia pöydälle. Päätöksen kohteena olevaa asiaa ei ole tarpeeksi mietitty eikä edes kunnolla valmisteltu, etenkin kun on kyse isoista rahoista, miljoonista, jonka maksaminen takaisin vaatii rahaa ja rahaa ja aikaa ja aikaa. Tällaista päätöstä ei pidä tehdä tällaisen valmistelun ja kuulemisen, jos tätä on ollutkaan, pohjalta. Koulut eivät ole niin huonossa kunnossa, että pitäisi välittömästi toimia. Ja jos yllätys tulee, niin viipalekoulun saa pystyyn hyvinkin lyhyessä ajassa. Nyt valtuustosopimuksella on yritetty tukkia valtuutettujen suut ja sitoa kädetkin, niin otollinen hetki keskustelulle ja varsinkaan päätöksen teolle ei ole. Nyt pitää rohkeiden valtuutettujen toimia, äänestäjien antamalla valtuutuksella, ja stopata päätöksenteko. Nyt on menty liikaa virkamiesten matkaan ja kohta he ottavat lopunkin vallan Kemijärvellä. Varsinkin nuorten valtuutettujen pitää toimia. Meillä on rohkeitakin valtuutettuja.

      Joku edellä kirjoittaa,etteikö edes haettu mitään homerahaa tai entisöintirahaa? Tämäkin puoli on kokonaan selvittämättä, olisiko tällaista saanut ja kuinka paljon. Nyt vain kaupunkilaiset pannaan miljoonien ja miljoonien maksumieheksi ja ratkaisusta tulee paha susi: kenelläkään ei ole hyvä olla. Kaikki lapset sullotaan pienelle alueelle, ehkä joku jää linja-auton alle, tulee koulukammoa isosta koulusta, kiusaaminen lisääntyy ja nuuskankäyttö siinä samassa. nytkin koko talven pitkin kaupunkia on löytynyt nuuskarasioita.

      Vanhemmat kirjoittavat:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc

      Keskustakampus on lapsille heidän hylkäämistään ja perheiden avunhuutoon vastaamista lyömällä kädet korville! Tätäkö on Kemijärven kuuleminen.

      Jorma Särkelä on kirjoittanut asiasta hyvin lehteen, kaikistahan ei ole kirjoittajiksi, eikä puhujiksikaan!

      Asia on jätettävä pöydälle! Ja laitettava uuteen harkintaan.

    • Paskat_housuissako_on

      Luinpa ketjua ja tulin siihen tulokseen, että todellakin asia pitäisi jättää pöydälle hautumaan ja mahdollisesti panna uuteen selvitykseen, niin valmistelun, kuulemisen, harkinnan kuin prosessin päättämisen osalta. Lähtökohta ei ole hyvä eikä missään nimessä oikea, jos joku yrittää sitoa toisten suut ja kädet ratkaisulta. Kaikkien tulee saada päättää itse, mikä on oikea ja pitkällä tähtäyksellä toimiva ratkaisu. Eletään sentään 2000-lukua jo pitkällä, niin vapaa mielipiteenvaihto tulee sallia.

      Joonakselle ja Maunolle, Jormallekin tulee nostaa hattua. Jäätte kouluhistoriasta kirjoitettavaan kirjaan.

    • järkeä_teille
    • kaupunkia_ajatteleva

      Minua huolestuttaa oikeasti se, osataanko oikeasti päättää kaupungin rahoista kaupunkia hyödyttävällä tavalla! Tehdäänkö sellainen päätös, jossa kaupunki joutuu kurimuksen partaalle vuosiksi eteenpäin.

      Huolen tuovat seuraavat kirjoitukset, ketjut:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille#comment-93978771

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302739/ketju-suljettu---vuorotteluvapaa-liian-kuuma-aihe

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14174450/lea-soppelan-vuorotteluvapaa

    • Hyvää_kesää

      Kansalaisilla on oikeus huoliinsa! Terveellä pohjalla ollaan, jos osataan kantaa huolta jostakin. Tämähän osoittaa, että älyä on ja se on käytössä ja toimii. Joillakinhan näin ei ole - todistettavasti. Ikävä kyllä.

      https://youtu.be/Ay5X737eJHY

      • katsokaapeiliin

        Eniten pitää olla huolissaan siitä, tehdäänkö päätöksiä oikeudenmukaisesti ja laillisesti!! Talouden kurimuksessa ahneet ja vallassa olevat petaavat itselleen etuja ja syrjivät muita. Ne jotka ovat vallassa, onko teillä selkärankaa? Monessa asiassa ei!


      • totuustulitässä
        katsokaapeiliin kirjoitti:

        Eniten pitää olla huolissaan siitä, tehdäänkö päätöksiä oikeudenmukaisesti ja laillisesti!! Talouden kurimuksessa ahneet ja vallassa olevat petaavat itselleen etuja ja syrjivät muita. Ne jotka ovat vallassa, onko teillä selkärankaa? Monessa asiassa ei!

        Olipas ytimekkäästi todettu! Siitähän täällä valitetaan joka toisessa ketjussa. Kemijärvellä ei ole hyvä asua!


    • levärannan.mummeli

      Kerkelä rules ! Isokylän koulu jatkaa ! Tiistaina valtuusto niin päättää ? Vai jatkaako ?

    • Särkelä_

      Kouluverkkoasia pitäisi jättää pöydälle. Muuhun tulokseen ei voit tulla, kun lukee näitä kirjoituksia ja keskustelee ihmisten kanssa, joita ei ole kuultu ja joita kuulemistilaisuus epämääräisyydessään ei ole tavoittanut. Kun tilaisuus on järjestetty kaikille mahdollisille yhtä aikaa, niin eri koulupiirialueelta olevat ihmiset eivät ole ymmärtäneet tilaisuutta kuulemistailaisuudeksi vaan tiedotustilaisuudeksi, jolloin se yksipuoliselta lähtökohdaltaan ei ole kiinnostanut ketään muuta kuin opettajia, noita, jotka ovat työssä kouluilla. Ihmisiä, perheitä ja lapsia on hämätty.

      Kaupunginhallitus on tilannut verkkoselvityksen ja siinä todetaan halvimmaksi ratkaisuksi keskusta-Särkelä-vaihtoehto. Tälle vaihtoehdolle kuitenkin heilutetaan kintaalla. Kuinka paljon tämä vaihtoehto vielä halpenisi, jos jostain tulisi home- tai entisöintirahaa? Onko selvitetty? Onko edes tällaista huomattu? Valmistelu on ollut siis puutteellista ja epämääräistä, kun kaikkia asiaan vaikuttavia tekijöitä ei ole edes selvitetty. Miten tällaisessa tilanteessa jotain voitaisiin päättää? Onko laskelmissa otettu huomioon sitäkään, mitä maksaa vanhan Särkelän peruslämmöllä pitäminen? Päätöksenteon kohteena oleva asia on siis pohdinnoiltaan ja valmistelultaan täysin huteralla pohjalla ja tätä ei edes huomata. Jossain siis mättää ja pahasti mättääkin. Tulee mieleen satu Keisarin uusista vaatteista. Onko tämän sadun todellisella pohjalla elävä poika vain Jorma Särkelä? Tukehtuuko kaupunki seiniin? Uusiin ja vanhoihin? Huoli on todella aiheellinen.

      Ikäihmisten määrä meillä kasvaa. Jotain näidenkin pitää tehdä saadakseen ajan kulumaan. Samalla näiden ihmisten huutoon vastaava kansalaisopisto unohdetaan täysin. Eikö Särkelä kunnostamalla mahdollistettaisi kansalaisopiston toimiminen myös päiväsaikaan? Ei iltasella enää joukkoliikenne toimi, jos ei kohta päiväsaikaankaan. Päiväkansalaisopistolle on tilausta, enemmäkin tulevaisuudessa kuin aavistellaan. Illat eivät kiinnosta, teevee pitää siitä huolen.

      Meillä Kemijärvellä on tilaa alueellisesti. Miksi pitää rakentaa joku kolkka ahtaaksi? On muka niin pirun taloudellista! Mitä tästä pirun taloudellisuudesta sitten seuraa? Ongelmia kaiketi ja nekö ei maksa. Lapset ovat alkaneet oirehtia Kemijärvellä yhä enemmän ja siihen huutoon vastataan laittamalla kaikki ongelmatapaukset yhteen, käyttäytymisellä toisia ongelmatapauksia tukemaan. Tietääkö pään toinen lohko sitä mitä toinen lohko tekee? Ei todellakaan!

      Kemijärvi voisi olla vetovoimainen kaupunki, mutta ei ole. Tyhmillä ratkaisuilla tuhotaan. Keskustan ympärillä oleva asumus tuhotaan, kun asukkailta viedään peruspalvelut tykkänään pois. Emme ole kuulleet kenenkään savukoskelaisen, sallalaisen ja niin edelleen suunnittelevan muuttoa Kemijärvelle vaan Rovaniemelle, kun siellä on elämisen, kokemisen ja tulevaisuuden mahdollisuudet. Kemijärvi ajattelee ratkaisuissaan liian kapea-alaiseti, kun pitäisi ajatella niin, että kaikki, perheet, vähän syrjässä olevat jne edelleen otetaan huomioon Kemijärveä rakennettaessa.

      Toivottavasti Kemijärvellä on vielä järjelle paikka.

    • pankaa_pöydälle

      Kaksi ketjua yhden asian puolesta! Asia on ilmeisesti sen arvoinen.

      Kommenttini:
      Kemijärvellä on aina enempi TIEDOTETTU ja SANELTU miten mennään kuin KUULTU eli eihän ihmiset ole tajunneet tarjottua "kuulemistilaisuutta" KUULEMIStilaisuutena.

      Toinen ketju löytyy tästä:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela
      Tämä näkyvillä oleva ketju taas on tällä osoitteella:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela

    • tilaa_ja_rahaa_on-Näihin
    • tosi_hullua

      hullua hommaa rakentaa lisää seiniä!
      me hukutaan rakennuksiin

    • Keskusta1

      Keskustakampus tulee! Oletko valmis?

    • keskisuomesta.käsin

      Kuka on tää Mauno Kerkelä ? Kuulostasi et on ainut järkevä ? Onks hän politikko vai ?

    • tämä_on_totta

      Hän on Aulikki Imporannan ohella niitä kaikkein kunnioitettavimpia politiikkoja. Niiaa ta kumarra sinäkin häntä! Siis on puhe Mauno Kerkelästä.

    • Näin_se_on

      Suuri kunnioitus niille, jotka uskaltavat hoitaa asioita eivätkä ole laumasieluja!

    • miljoonista_vielä_kyse

      En ole kuullutkaan mitään Kemijärven kouluverkosta. On kyllä syytä jättää asia pöydälle.

    • ParasJaSelkein

      Paras, selkein ja kestävin ratkaisu Kemijärven kouluverkolle on edellisten viestien perusteella keskustakampus. Kiitos kommenteista! Teemme haluamanne ratkaisun valtuuston kokouksessa tiistaina.
      T. Valtuutettu

      • Äänestäjä

        Ja heitätte miljoonat kehiin! Ja lapset saman kehikon alle kuin olisi karjaa! Siitä vain! On helppo elää kun järkeä ei liiemmälti ole ja on kyseessa toisten rahat!


      • PäättäjäOpettaja

        En vertaisi koulua ja erityisesti sen oppilaita karjaan.

        Hillatielle ei tarvita lisätiloja kaikki mahtuvat opiskelemaan uuden opetussuunnitelman mukaisesti nykyisiin tiloihin. Uutta opsia toteutetaan nimittäin tehokkaasti tiloja käyttäen. Opetustiloina voidaan hyödyntää portaikkoja, kaytävätiloja jne. Sellaiset avoimet oppimisympäristöt ovat nykypäivää. Uutta opsia ei saamieni tietojen mukaan toteuteta Särkelässä eikä Isokylällä, joten ne koulut on syytä fuusioida Hillatien keskustakampukseen.


      • pösilotpäättäjät
        PäättäjäOpettaja kirjoitti:

        En vertaisi koulua ja erityisesti sen oppilaita karjaan.

        Hillatielle ei tarvita lisätiloja kaikki mahtuvat opiskelemaan uuden opetussuunnitelman mukaisesti nykyisiin tiloihin. Uutta opsia toteutetaan nimittäin tehokkaasti tiloja käyttäen. Opetustiloina voidaan hyödyntää portaikkoja, kaytävätiloja jne. Sellaiset avoimet oppimisympäristöt ovat nykypäivää. Uutta opsia ei saamieni tietojen mukaan toteuteta Särkelässä eikä Isokylällä, joten ne koulut on syytä fuusioida Hillatien keskustakampukseen.

        Heh he he heee... Eläkää nyt älyttömien päätöstenne kanssa onnellisena.


    • PäättäjäOpettajalle

      Kova väite on esitetty, ettei opsia noudateta Isokylällä ja Särkelässä! Kirjoitetaan: Uutta opsia ei saamieni tietojen mukaan toteuteta Särkelässä eikä Isokylällä, joten ne koulut on syytä fuusioida Hillatien keskustakampukseen.

      Häpeämme väitteen esittäjän puolesta! Onko uskonto ja käskyt jääneet oppimatta? Entä mitä laista löytyy? Perättömien tietojen levittäminen ja välittäminen on jo rangaistavaa.

      Tuo tyyppi (PäättäjäOpettaja) kirjoittaa "saamieni tietojen mukaan" ja vetäytyy ikään kuin asiasta sivummalle ja antaa väitteen puhua itsessään. Häpeä! Jos osaat! Kehtaatkin ja kun on kyse vielä lapsista ja perheistä - heidän hyvinvoinnistaan.

      Onko perusteet koulukampukselle loppuneet että pitää alkaa lyödä niin sanotusti navan alle ja alkaa viljellä epämääräisiä keinoja? Tajuatko itsekään, mitä teet.

      Onneksi meidän valtuutetut, osittain, tietävät, että tällaisille väitteille pitää vittata kintaalla ja jättää ne oman onnensa nojaan.

      Jos jotkut koulut ansaitsevat kiitosta, niin nimenomaan Isokylä ja Särkelä. Näissä toimitaan, ja sen huomaa kyllä, jos oikeissa piireissä liikkuu. Tietämättömyys lisää kaikkein eniten tuskaa ja panee suun puhumaan mitä sattuu.

      Googlasimme, mitä Hillatieltä löytyy ja tällaista löytyi:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14810498/emhillatieemn-yhteiskoulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/emhillatieemn-koulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14441360/emhillatieemn-koulu-elaa-1900-lu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14164205/lapsista-ei-niin-valia-
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13938931/hillatiella-liikkuu-nuuskaa-ja-tupakkaa
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14494292/uudet-opettajavaltuutetut-2017--
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14441360/hillatien-koulu-elaa-1900-lukua#comment-86755975
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14606459/ylioppilaat#comment-89970655

      Tarkempaa analyysia emme ala tekemään. Emme alistu ja syyllisty moiseen alentavaan tekoosi.

      Jätä tämä teksti kommentoimatta!

      Tietenkin on mahdollista että PäättäjäOpettajana esiintyvä on syyllistynyt identiteettivarkauteen. Tämä vara täytyy pitää tekstejä lukiessa. Ei ole siis syytä tulla aggressiiviseksi ja hyökätä kovilla perusteilla vastaan. Täytyy vain uskoa, että ajattelemattomasti toimi ja nyt katuu tekoaan.

      • KaivatHillatiestäPaskaa

        Vai oikein olet googlaillut Hillatiestä? Et ole tehnyt samaa Särkelästä ja Isokylästä? Koitappas, niin näet miten joulujuhlat jätetty rimpparemmin varaan ja musiikinopetukset olleet pelkkää laulua. Arvostelujen perään on tivattu jne. Ei ole mitään pieniä juttuja nämä ja niin paljon muutakin, että saa aivan hävetä! Nämä ovat asioita, joille ei ole syytä viitata kintaalla. Jos niin tekee, niin on vastuuton valtuutettu.
        Hillatielle kaikki, niin opetuksen laatua on helppo yhdestä kohteesta seurata. Jos on kaksi koulua, niin toisen koulun edustajat kirjoittelevat höpöjä kampuksesta mediaan.
        Mitä tarkoitat: Jätä tämä teksti kommentoimatta! Kuvitellaanko siellä Särkelä-Isokylä alueella, että Kemijärvi on jokin Pohjois-Korea? Kyllä nämä luulot on nyt oikaistava keskustakampuksen sivistyneessä ja demokraattisessa opetuksessa. Nimittäin Hillatiellä on muitakin, joiden mielipiteitä pitää kuunnella ja huomioida. Et siis voi rajoittaa sananvapautta mitenkään!
        Miten PäättäjäOpettaja on syyllistynyt identiteettivarkauteen? Kenen identiteetin hän on varastanut? Itse kirjoitat, että perättömien tietojen levittäminen on rangaistavaa jne. Ja sitten vetelet hatusta ihan huuhaata. Otahan lääkkeet, kun jäi näemmä ottamatta.


      • Hillatieläinen

        Jos joku jättää Särkelässä musiikinopetuksen pelkän laulamisen varaan, niin ei kai siinä pidä koko koulua leimata. Jos joskus juhla Isokylällä jää Rimpparemmin huumassa pitämättä, niin eihän se tee koulusta kelvotonta. Yksittäistapaukset ovat yksittäistapauksia. Kaikissa kouluissa on jotakin hyvää, jotakin parannettavaa. Nyt ollaan kouluverkkoa rakentamassa, eikä suinkaan olla kouluja panemassa arvojärjestykseen, Nyt on siirrytty keskustelussa väärälle raiteelle eikä mennä sinne minne pitäisi. Löydämme itsemme "metsästä". Edellä googlaaja halusi osoittaa vain, ettei se Hillatie ole Jumalan asemassa. Me tiedämme sen kaikki. Iso koulu on iso koulu ja siellä aika menee ruutiinien pyörittämiseen, toisin kuin Särkelässä ja Isokylällä, jossa kokeillaan hienoja juttuja. Näin ole kuullut. Kokemusta itselläni on vain Hillatiestä. Kuten sanoin, nyt puhutaan tulevaisuuden kouluverkosta ja kokonaan eri asia on se, miten koululaitosta ja kouluja/koulua kehitetään tulevaisuudessa. Olemme selvästikin jääneet takapajuiseksi koulupaikkakunnaksi, jos vertaa Sallaan, Sodankylään ja Rovaniemelle. Luetun ymmärtämisessä ja sanomisen käsittämisessä on muutoinkin näillä sivuilla kävijöillä ongelmia. Edellä on panotettu lasten ja perheiden hyvinvointia kouluverkkoa rakennettaessa. Pelätään koulukiusaamista, pelätään isoa koulukompleksia, joka ei selvästikään kaikille sovi, pelätään ahdasta koulu- ja välituntiympäristöä ja toimimattomuutta asioiden hoidossa monessa mielessä rehtorinkin osalta , pelätään liikennettä ja koulukuljetuksia, pelätään lasten passivoivaa vaikutusta ahtaudella, pelätään kaikkien ongelmalasten kokoamista samaan paikkaan, pelätään kaupungin velkataakan kasvattamista ja siitä selviämistä, pelätään jää- ja liikuntahallin käyttämättömyyttä ja vajaakäyttöisyyttä, pelätään lasten harrastusten suuntaamista passivoivalle linjalle, pelätään kaupungin onnentunteeseen pohjautuvan imagon ja brändin murenemista ja ennen kaikkea pelätään lasten ja perheiden hyvinvoinnin huomiotta jättämistä! Nämä ovat siis kokonaan eri asioita kuin se, mihin järjestykseen olemassaolevat koulut laitetaan. Tähän ei tule yksimielisyyttä. Maku- ja näköasioista ei voi kiistellä. Ei sotketa vellejä ja puuroja keskenään, pidetään ne erillään. Puhutaan nyt sanalla sanoen pelkästään kouluverkosta!


      • Puolustan_kirjoittajaa
        KaivatHillatiestäPaskaa kirjoitti:

        Vai oikein olet googlaillut Hillatiestä? Et ole tehnyt samaa Särkelästä ja Isokylästä? Koitappas, niin näet miten joulujuhlat jätetty rimpparemmin varaan ja musiikinopetukset olleet pelkkää laulua. Arvostelujen perään on tivattu jne. Ei ole mitään pieniä juttuja nämä ja niin paljon muutakin, että saa aivan hävetä! Nämä ovat asioita, joille ei ole syytä viitata kintaalla. Jos niin tekee, niin on vastuuton valtuutettu.
        Hillatielle kaikki, niin opetuksen laatua on helppo yhdestä kohteesta seurata. Jos on kaksi koulua, niin toisen koulun edustajat kirjoittelevat höpöjä kampuksesta mediaan.
        Mitä tarkoitat: Jätä tämä teksti kommentoimatta! Kuvitellaanko siellä Särkelä-Isokylä alueella, että Kemijärvi on jokin Pohjois-Korea? Kyllä nämä luulot on nyt oikaistava keskustakampuksen sivistyneessä ja demokraattisessa opetuksessa. Nimittäin Hillatiellä on muitakin, joiden mielipiteitä pitää kuunnella ja huomioida. Et siis voi rajoittaa sananvapautta mitenkään!
        Miten PäättäjäOpettaja on syyllistynyt identiteettivarkauteen? Kenen identiteetin hän on varastanut? Itse kirjoitat, että perättömien tietojen levittäminen on rangaistavaa jne. Ja sitten vetelet hatusta ihan huuhaata. Otahan lääkkeet, kun jäi näemmä ottamatta.

        KaivatHillatiestäPaskaa-nimimerkille!

        Kirjoittaja tarkoittaa identiteettivarkaudella sitä, että laittaa nimimerkiksi PäättäjäOpettaja, jos vaikka ei olekaan, ja ohjaa ajatukset väärään suuntaan, siis panee Suomi24-lukijat miettimään, kuka tämä on. Niitähän ei paljon valtuustossa ole.

        Selvästikin joillakin on luetussa ja ymmärtämisessä ongelmia, johon koululaitos opetuksellaan on vastuussa. Tosin "Kannettu vesi ei kaivossa pysy" -sanontakin pitää muistaa. En tätä paremmin pysty "rautalangasta vääntämään". Toivottavasti viesti meni perille.

        Aina tuo sama laulu: Lääkkeet on jääneet ottamatta. Kyllä nyt lääkkeet on jäänyt ottamatta kirjoittajalta itseltään. Monta kertaa kuvitellaan, että miten asiat on itsellä, niin ne on muillakin. Täytyy pitää huolta omista asioista eikä huolehtia toisten. Omissa asioissakin on ihan riittävästi tekemistä. Uskoisin.


      • Kaksi_koulu_on_hyvä

        Onpa hyvä pelkoluettelo! Hyvä kirjoitus itsessäänkin. Aihetta valtuutetuille ajatella!


    • Naurettava_kirjoitus

      Omituinenhan tuo PäättäjäOpettaja on! Jos OPSIA ei noudatettaisi, niin ratkaisuko olisi lopettaa koulut. Täysissä älyn ja järjen voimissa olevana totean, etta kai muitakin keinoja on käytettävissä.

    • Isokylä_on_eri_kylä

      Otanpa miekin kantaa, kun tuli avatuksi tämä luukku. Hyvä mies on Mauno. Ei tarvitse muuta puhua. Kateudet ja muut voi mennä jauhamaan muualle kuin tulla tänne nettiin niitä purkamaan. Jotain häpyä sentään ihmispoloisella pitää olla. Tämä tästä.

      Toinen asia.
      Jostain valtuustosopimuksesta puhutaan. Mikä lie, mutta ei sillä voida valtuutettujen kantaa sitoa johonkin tiettyyn suuntaan. Itsestään selvää on, että he edustavat niitä ihmisiä, jotka ovat heidät äänestäneet luottamustehtäviin. Jos toisin toimitaan, sehän on äänestäjien pettämistä. Kuka voi vaatia muuta? Kenellä on kanttia yrittää muuta? Tottakai he ovat äänestäjien asialla ja välittävät näiden toiveet päätöksentekotilanteeseen ja toimivat äänestäjien tahdon mukaisesti ja heidän parhaakseen.

      Me odotamme, että Isokylän ja tämän alueen valtuutetut toimivat niin, että Isokylällä tämä maaseutukoulu säilyy. Emme ole äänestäneet heitä lakkauttamaan kylän koulua. Kai sitä pitää oman alueen puolta pitää. Muuhan olisi ennenkuulumatonta.

      Alueen kehittäminenkö alettaisiin lakkauttamalla kylän koulu? Eikö olekin järjetön lähtökohta?

      Kolmas asia.
      Tekstistä varmaan ymmärtää, että Isokylällä koulu jatkaa!

    • pullapoikapuppe

      Katotaan minkälaisia ruutanoita kouluverkkoon tarttuu ja heilutellaan varpaita.

    • kampuksen.kylestä

      Kaikesta päätellen keskustan koulukampus tulee huomenna ? Mauno K esintyy marttyyrin elekein ?Ja muutama muukin ? Nätelmä loppuu ja esirippu laskeutuu alas ?

      • pahoinvointiopalvelut

        Sitäkö tämä on, näytelmää? Melko sairas paikka...


      • lehtolan.taavi

        Äläkää luulkokkaan et Isokylän koulua lopetettaisiin...Tuutte huomenna näkeen ko meette valtuuston lehtereille. Siellä on takkien kääntötalkoot...Ne jokka hallituksessa yksimielisesti olivat keskustakampuksen kannalla tutkailevat jo takin kääntöpuolta. Seurakkaapa..


    • Rahat_käytettävä_oikein
    • Isokylälle_koulu

      Aivan oikein! Isokylää ei saa lopettaa! Ei missään nimessä. Kemijärvi maalaiskaupunkina tarvii maalaiskoulun. Voi pönkittää Suomun olemassaoloakin. Alue kaikkinensa on laaja. Sulaa hulluutta on tuoda alueelta lapset keskustaan.

      Sen verran pitää alueen valtuutettujen pitää puoliaan. Joku tuolla uumoilee, että käännetään takki! Miten se käännetään, kun vasta ensimmäisen kerran laitetaan päälle! Ensimmäisen kerran oikeasti otetaan kantaa.

      Jostakin valtuustosopimuksesta puhutaan. Jos sellainen on, niin sillä yritetään vain viedä valta päättäjiltä pois. Missään nimessä valtuutettujen ei pidä alistua tähän koiramaiseen temppuun - valta on päättäjillä ja valta pitää pysyä päättäjillä.

      Ainut joita valtuutettujen kannattaa kuunnella ovat äänestäjät ja äänestäjät ovat äänestäneet Isokylältä porukan valtuustoon että pitäisivät oman alueen puolta ja pitäisivät alueella yhden peruspalvelun - KOULUN.

      Aiemmin järjellä varustettu kirjoittaa, että aletaanko kylän kehittäminen lakkauttamalla koulu? Ajatelkaa nyt! Kun koulu on viety, sitä ei enää takaisin saa. Tällä mielellä pitää toimia.

      Isokylä tarvitsee oman koulun. Piste.

    • Koulu_Isokylälle

      Täällä on valtuutetuille paljon asiaa, mihin tarttua keskustelua käytäessä ja päätöksentekoon siirryttäessä. Kaikki hyvät perusteet löytyvät Suomi24:stä. Täällä jos missä ihmisiä on kuultu.

    • On_on

      Hyvä sivu - paljon asiaa!

      • Anonyymi

        joo


    • ottakaa_kaaliinne

      Todellakin. Perusteita järkevälle toiminnalle löytyy ja vaikka muille jaettavaksi.

    • liput_liehumaan

      Jos Donal Trump ja Kim Jong-un ovat pystyneet lyömään kättä, nuo maailman suurimmat ilkimykset, niin miksei sitten Kemijärvellä pystyisi jatkamaan 3 koulua. Tehdään niistä pienet mutta tehokkaat yksiköt. Ei viedä kaupunkilaisilta sitä pois mitä ne haluavat. Säästöä syntyy kun päiväkodit ja eskaritilat yhdistetään näihin kouluihin. Ja sopu säilyy ja kenellekään ei jää katkeria muistoja koulusodasta, vahvemman sanelemasta ehdosta pienemmille.'

      Nyt valtuustossa tarvitaan joukko janvapaavuoreja, noita jotka uskaltavat seisoa omilla jaloillaan, uskaltavat suorittaa sitä tehtävää minkä ovat äänestäjiltä saaneet eivätkä vapise kemijärven juhasipilöiden edessä, joista ei loppujen lopuksi ole mihinkään. Nyt pitää löytyä Kemijärveltä enemmänkin Mauno Kerkelöitä, Joonas Lehtoloita ja Jorma Särkelöitä. Näiden nimet ovat jo nyt jäämässä Kemijärven koululaitoksen historiaan!

      • särkikankaan.ysi

        Kerkelästä huolimatta näyttää kampusta pukkaavan ? Tänään sen kunniaksi kait valtuustolla pullakahveet ?


    • pelottava_esimerkki
    • vastataanko_apuhuutoihin
    • Pöydälle_vain

      Tämä on maailmanhistoriassa iso päivä. Olisiko se kemijärveläisille myös historiallinen päivä, jolloin kolme koulua on päätetty pidettäväksi Kemijärvellä tai ainakin kaksi?

      Kouluverkostahan ei enää tarvitse puhua, jos yksi tönö jää ja johon kaikki lapset sullottaisiin apurakennuksineen. Kuka itse asiassa tämän pöhkön idean äiti on?

      Meillä on tyhjiä tönöjä ja niistäkö ei yksikään sopisi mihinkään vaan vielä pitäisi RUMA tönö rakentaa vielä keskustaan! Kemijärvi on muutenkin ruma paikka rakennushistoriallisesti ja vieläkö yksi RUMA TÖNÖ näkymää rikkomaan!

      Jättäkää asia pöydälle. Kaikkea ei ole vielä tarkkaan mietitty. Käyttäkää järkeä ja jättäkää asia pöydälle!

      • keskustan.kusti

        Mikä tönö ? Siit tullee punatiilinen komea luomus joka sopii punatiilisen hilatien loulun kylkheen. Kampusta se pukkaa illalla...


    • järkevintä_panna_pöydäll

      Kyllä tosiaankin pitäisi katsoa, tuleeko meille mitään tehdasta ja muutoinkin mihinpäin taloudessa mennään. Järkeviä vaatimuksia asian pöydälle jättämisestä on esitetty. Keskustelun koko asiasta voi silti käydä, niin jääpähän asioita mieleen hautumaan.

    • RahaRatkaisee

      Opettajat täällä puolustelevat omia suojatyöpaikkojaan. On ollut mukava opettaa pikkuruisia ryhmiä. Isokylälläkin aivan naurettavan pieniä. Ei tämmöseen ole varaa. Mistä säästöt otetaa, jos kaksi koulua jatkaa? Kolmeen ei ole varaa missään tapauksessa. Jos asia jätetään tänään pöydälle tai päätetään jatkaa useammalla koululla, niin kertokaa ja perustelkaa, mistä vähennetään ja säästetään sitten terveydestäkö?

      • pieniä_ryhmiäkö_useita

        Kenellä siellä pieniä ryhmiä on ollut? Viitsiikö tänään JOKU omia tuollaisen ryhmän itselle eikä jaa työtaakkaa toisten kollegojen kanssa? On kyllä hävytöntä jos noin on! Meillä on yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa ja vaikka mitä.


      • PäätösTuleeTänään

        Juuri keskustakampus takaa parhaiten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon.


    • älyvetoomus

      Minua huolestuttaa kaikki se mitä täällä on esitetty lapsistamme ja oloistamme. Pahennammeko asiaa riitaisalla ratkaisulla.

      Kannattaa lukea näitä:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15170484/lapissa-lapsia-kiusataan-enempi-kuin-muualla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15284340/missa-kemijarven-koulutilastot
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15073954/kun-unelmat-kuolevat
      tämäkin rinnakkaislinkki:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu

      Satsataan lapsiimme, satsataan kouluihimme, säästetään muusta. Ollaan sivistyneitä, ollaan fiksuja - jooko?

    • tulipahan_täällä_käytyä
    • Järkeä_järkeä_järkeä_jär

      Minusta me elämme ja olemme maaseutupitäjässä ja meillä on täällä tilaa eikä niin justiin ole muutaman euron päälle, jos ollaan tarkkoja. Miksi me emme käyttäisi tätä väljyyttä etunamme? Tuota etuahan ei ole kaikilla mahdollisuus käyttää. Meidän pitää huomata omat valttikorttimme ja omat etumme ja hyödyntää niitä!

    • Tämä_tällä_erää

      Aina nuo samat fraasit pyörii joillakin...

      Joku ajaa etua - ajakoon, kunhan ei aja omaa etua. Täällä ajetaan lasten etua ja perheiden etua, ei kenenkään muun.

      Pitää olla tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta... Pitää olla, mutta ei näkökohta sovi kaikkeen. Kaikilleko samanlainen kasvatus, kaikilleko sama koulupaikka jne? Vähän liian pitkälle mennään ja astuu mukaan tyhmyys! Huolehditaan tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta muissa asioissa. Kannetaan näistä huolta. Ja tasa-arvoako on se, että joillakin on pitkät koulumatkat ja toisilla taas ei? Tasa-arvoako on se, että jotkut istuu isoja aikoja bussissa ja jotkut ei? Mene v.... tasa-arvoinesi!

    • ÄläHöpötä

      Olet opettaja. Paskat ajat lasten tai perheiden etua. Ajattelet vain ja ainoastaan omaa etuasi ja omaa suojatyöpaikkaasi. Pidät vuorotteluvapaita, kun muut tekevät työt ja kantavat vastuun. Tulet sitten kesäksi töihin, kun kouluissa on lomaa. Haistatat tasa-arvolle veetä, etkä suo samoja etuja muille.

      Koulut yhteen, niin voidaan valita opettajista jyvät akanoista.

    • ei_pysytä_tekstien_peräs
    • siirry_syrjään
      • miksiniin

        Niin, miksi?


    • Anonyymi

      Mihin nyt on päädytty? Tuleeko valmista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe