Hyvä ribbsiohje hakusessa juhannukseksi

juhannusmenu

Tarkoitus olisi kokeilla grillata ribbsiä hieman isommalle porukalle. Kaupassa myydään about 2,5 kilosta maustamatonta ribbsiä vakuumissa. Kuinka maustamaton ribbsi kannattaa käsitellä ennen grillausta? Ilmeisesti ainakin pari päivää uitettava jossain marinaadissa? Miten pitkään pitää grillata että tulee mureaa? Tähän saakka grillattu lähinnä filettä ja kyljyksiä. Aika usein tuntuvat menevän kuiviksi. Ribbsit eivät ilmeisesti kuivu niin helposti? Kaikki vinkit tervetulleita, kiitos!

9

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpoimmanmukaan

      Ei niitä kannata mitenkään marinoida. Luutahan ne ovat suurimmaksi osaksi. Hieroo vaan jotain grillimaustetta pintaan ja ei kun hautumaan pönttöön.

      Lopuksi voi halutessaan sipaista sokeripitoista grillauskastiketta pintaan, jos on makean perään.

      Varovasti sitten sen sokeriliemen kanssa, ettei pala ja pilaa koko projektia.

    • keitetyn.paistaja

      Keittohommiksihan se menee jos haluaa hyvän. Laita rimpulat sopivina paloina kattilaan ja vettä perään sen verran että peittyvät. Heitä mausteeksi sekaan vaikka lihaliemikuutio, pelkkä suolakin riittää. Keittelyä parisen tuntia, kunnes liha on kypsää. Sitten pois kattilasta, sively BBQ-kastikkeella ja lopuksi grilliin ottamaan väriä.

      • kivakokki

        Miksi aloitat grillaamisen ensin keittämällä lihakeittoa. Ei hyvää päivää miten joku voi olla noin tyhmä ettei ymmärrä edes alkeita ruuanlaitosta. Liha antaa maut nesteeseen.


      • keitto.vähän.eri.juttu
        kivakokki kirjoitti:

        Miksi aloitat grillaamisen ensin keittämällä lihakeittoa. Ei hyvää päivää miten joku voi olla noin tyhmä ettei ymmärrä edes alkeita ruuanlaitosta. Liha antaa maut nesteeseen.

        Ei tuossa mitään keittoa tehdä, vaan imeytetään suolaista maustelientä lihaan. Näin lihasta tulee mehevämpää ja maukkaampaa.


      • Kokkijoo
        keitto.vähän.eri.juttu kirjoitti:

        Ei tuossa mitään keittoa tehdä, vaan imeytetään suolaista maustelientä lihaan. Näin lihasta tulee mehevämpää ja maukkaampaa.

        Oletpa hakuteillä. Pääsääntöisesti vain suola imeytyy, ei mausteet. Kypsentäessä neste tulee ulos. Ribsien keittämiselle ei ole mitään tiede tai gastronomia perustetta. Vesi on liuotin. Jos haluaa esikypsentää, niin uunissa tiivissä astiassa tai foliossa esim rubin kanssa. Se että monet keittää suomessa, ei tee siitä oikeaa menetelmää. Se on järjetön.

        Jos suolaat kylmässä nesteessä, silloin siirtyy myös vettä.


    • sitä.saa.mitä.tilaa

      Sian kylkiluille keksittin hieno ulkolainen nimi: ribbs. Lyötiin kova hinta ja pöljät ostaa suupielet vaahdoten. Luuton kasler maksaa puolet siitä mutta sitä ei osata ostaa.

      • syykin.on

        Totta kai paremmat ruhonosat hinnoitellaan kalliimmiksi. Luullinen liha on kaikkein maukkainta.


      • samoin.sian.pää
        syykin.on kirjoitti:

        Totta kai paremmat ruhonosat hinnoitellaan kalliimmiksi. Luullinen liha on kaikkein maukkainta.

        Sittenhän sian sorkat olisivat kalleinta lihaa. Ne antaa kyllä hernekeitolle hyvän säväyksen.


      • ulkomaille-menee
        samoin.sian.pää kirjoitti:

        Sittenhän sian sorkat olisivat kalleinta lihaa. Ne antaa kyllä hernekeitolle hyvän säväyksen.

        Kiinalaisethan ostavatkin Suomesta siat kokonaisena, jotta saavat myös sorkat ja saparot. Suomalaisesta kaupasta et niitä yleensä löydä. Ja esimerkisi lypsämisen lopettaneista lehmistä tehtävät T-luupihvit myydään Amerikkaan. Aika harvoin niitäkään näkee kaupassa. Lidlissä taisi joskus olla, mutta nekin oli tuotu Keski-Euroopasta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3710
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3002
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2910
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2778
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2714
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2465
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      262
      2231
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      210
      1923
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1917
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1867
    Aihe