Tarkoitus olisi kokeilla grillata ribbsiä hieman isommalle porukalle. Kaupassa myydään about 2,5 kilosta maustamatonta ribbsiä vakuumissa. Kuinka maustamaton ribbsi kannattaa käsitellä ennen grillausta? Ilmeisesti ainakin pari päivää uitettava jossain marinaadissa? Miten pitkään pitää grillata että tulee mureaa? Tähän saakka grillattu lähinnä filettä ja kyljyksiä. Aika usein tuntuvat menevän kuiviksi. Ribbsit eivät ilmeisesti kuivu niin helposti? Kaikki vinkit tervetulleita, kiitos!
Hyvä ribbsiohje hakusessa juhannukseksi
9
567
Vastaukset
- helpoimmanmukaan
Ei niitä kannata mitenkään marinoida. Luutahan ne ovat suurimmaksi osaksi. Hieroo vaan jotain grillimaustetta pintaan ja ei kun hautumaan pönttöön.
Lopuksi voi halutessaan sipaista sokeripitoista grillauskastiketta pintaan, jos on makean perään.
Varovasti sitten sen sokeriliemen kanssa, ettei pala ja pilaa koko projektia. - keitetyn.paistaja
Keittohommiksihan se menee jos haluaa hyvän. Laita rimpulat sopivina paloina kattilaan ja vettä perään sen verran että peittyvät. Heitä mausteeksi sekaan vaikka lihaliemikuutio, pelkkä suolakin riittää. Keittelyä parisen tuntia, kunnes liha on kypsää. Sitten pois kattilasta, sively BBQ-kastikkeella ja lopuksi grilliin ottamaan väriä.
- kivakokki
Miksi aloitat grillaamisen ensin keittämällä lihakeittoa. Ei hyvää päivää miten joku voi olla noin tyhmä ettei ymmärrä edes alkeita ruuanlaitosta. Liha antaa maut nesteeseen.
- keitto.vähän.eri.juttu
kivakokki kirjoitti:
Miksi aloitat grillaamisen ensin keittämällä lihakeittoa. Ei hyvää päivää miten joku voi olla noin tyhmä ettei ymmärrä edes alkeita ruuanlaitosta. Liha antaa maut nesteeseen.
Ei tuossa mitään keittoa tehdä, vaan imeytetään suolaista maustelientä lihaan. Näin lihasta tulee mehevämpää ja maukkaampaa.
- Kokkijoo
keitto.vähän.eri.juttu kirjoitti:
Ei tuossa mitään keittoa tehdä, vaan imeytetään suolaista maustelientä lihaan. Näin lihasta tulee mehevämpää ja maukkaampaa.
Oletpa hakuteillä. Pääsääntöisesti vain suola imeytyy, ei mausteet. Kypsentäessä neste tulee ulos. Ribsien keittämiselle ei ole mitään tiede tai gastronomia perustetta. Vesi on liuotin. Jos haluaa esikypsentää, niin uunissa tiivissä astiassa tai foliossa esim rubin kanssa. Se että monet keittää suomessa, ei tee siitä oikeaa menetelmää. Se on järjetön.
Jos suolaat kylmässä nesteessä, silloin siirtyy myös vettä.
- sitä.saa.mitä.tilaa
Sian kylkiluille keksittin hieno ulkolainen nimi: ribbs. Lyötiin kova hinta ja pöljät ostaa suupielet vaahdoten. Luuton kasler maksaa puolet siitä mutta sitä ei osata ostaa.
- syykin.on
Totta kai paremmat ruhonosat hinnoitellaan kalliimmiksi. Luullinen liha on kaikkein maukkainta.
- samoin.sian.pää
syykin.on kirjoitti:
Totta kai paremmat ruhonosat hinnoitellaan kalliimmiksi. Luullinen liha on kaikkein maukkainta.
Sittenhän sian sorkat olisivat kalleinta lihaa. Ne antaa kyllä hernekeitolle hyvän säväyksen.
- ulkomaille-menee
samoin.sian.pää kirjoitti:
Sittenhän sian sorkat olisivat kalleinta lihaa. Ne antaa kyllä hernekeitolle hyvän säväyksen.
Kiinalaisethan ostavatkin Suomesta siat kokonaisena, jotta saavat myös sorkat ja saparot. Suomalaisesta kaupasta et niitä yleensä löydä. Ja esimerkisi lypsämisen lopettaneista lehmistä tehtävät T-luupihvit myydään Amerikkaan. Aika harvoin niitäkään näkee kaupassa. Lidlissä taisi joskus olla, mutta nekin oli tuotu Keski-Euroopasta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991