Miksi vartijoilla on näin vähän empatiaa?

Oikeintoimittu

https://yle.fi/uutiset/3-10280012

Teinitytöt toimivat täysin oikein tässä tilanteessa. Kyllä nyt ollaan siinä pisteessä, että empatiataitojen koulutusta pitäis olla kaikissa ammateissa ja paljon.
Palstan MiesJokaTietääMitäHaluaa tekee hyvää työtä miesten kouluttamisen eteen. On puhunut paljon tuosta empatiataitojen puutteesta.

Tätä palstaa todellakin kannattaa aika ajoin lukea.

20

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .. Uskoisin, että Harva on Niin LappionPuu ja/tai TunneKylmä Tapaus, ettei ole sitä mieltä, että nuo tytöt toimivat oikein.. ;P

      .. Nuo Uhkailijat ovat selvästi olleet sellaisia, joiden Omat ominaisuudet/kyvyt on riittänyt vain Ohjeiden Noudattamiseen.. ;P

      .. Jos Susta(kin) nyt tuntuu siltä, että olet jotenkin Poikkeuksellisen Empaattinen ja Fiksu Tapaus mielipiteesi johdosta, niin se On Vain Itsekkyyttä ja ItsePetostelua.. Ja NarsuMarsumaista Itsensä Jalustalle Nostamista.. ;P

      • Kaivastatasaa

        Ymmärrät varmaan, jos et ole ihan tyHymä, että vastauksillasi ylennät itseäsi? Se on aika tympeää.


      • Kaivastatasaa kirjoitti:

        Ymmärrät varmaan, jos et ole ihan tyHymä, että vastauksillasi ylennät itseäsi? Se on aika tympeää.

        .. Olen Miettinyt asiaa kyllä.. Monestikin.. Se ei ole Tarkoitus, vaikka se voi toisinaan siltä näyttää&tuntua.. ;P

        .. Pidä Minua vaikka sinä "tympeänä" PikkuKaverina, joka Istuskelee siinä Oikealla OlkaPiällä Höpöttämässä "tympeitä" juttujaan.. ;D

        .. Ja Joo.. Ihan Fiilareiden mukaan aina mennään.. Ja se sitten vaikuttaa UlosAntiinkin Enemmän tai Vähemmän.. ;P

        .. Nyt varmaan Päällimmäisinä Fiilareina ollut.. Pettymys&Ahistus.. ;D.. Noin niin kuin ihan YleisFiiliksenä.. ;D


      • NuuskaMuikkune kirjoitti:

        .. Olen Miettinyt asiaa kyllä.. Monestikin.. Se ei ole Tarkoitus, vaikka se voi toisinaan siltä näyttää&tuntua.. ;P

        .. Pidä Minua vaikka sinä "tympeänä" PikkuKaverina, joka Istuskelee siinä Oikealla OlkaPiällä Höpöttämässä "tympeitä" juttujaan.. ;D

        .. Ja Joo.. Ihan Fiilareiden mukaan aina mennään.. Ja se sitten vaikuttaa UlosAntiinkin Enemmän tai Vähemmän.. ;P

        .. Nyt varmaan Päällimmäisinä Fiilareina ollut.. Pettymys&Ahistus.. ;D.. Noin niin kuin ihan YleisFiiliksenä.. ;D

        .. Ja mainitsin kyllä tuossakin, että "harva" on tuollainen.. Vai väitätkö, että näin ei ole?.. ;P


    • vitsimestari

      Pieni ja hintelä mies astui junavaunuun raahaten perässään painavan tuntuista matkalaukkua. Kitukasvuinen mies yritti nostaa laukkunsa ylös tavarahyllylle mutta ei onnistunut, jolloin käytävän toiselta puolelta nousi ylös iso miehenköriläs joka yhdellä kädellä heilautti matkalaukun hyllylle.

      - Pitää olla tätä!, mörisi mies ja pullisti hauistaan pikkumiehelle.

      Koska oli kuuma kesäpäivä, pienelle miehelle tuli kuuma. Hän nousi ylös ja rupesi avaamaan ikkunaa, mutta se olikin juuttunut kiinni eikä kitukasvuinen mies saanut sitä auki. Silloin iso miehenroile käytävän toiselta puolelta tuli auttamaan, tarttui ikkunan kahvaan ja nosti sen ylös kevyesti kuin höyhenen.

      - Pitää olla tätä!, mölisi iso mies ja pullisteli hauistaan pikkumiehelle ja muut vaunussa olijat nauroivat makeasti.

      Kohta pieni mies oli taas vaikeuksissa. Hän yritti vetää ylhäällä katonrajassa olevasta kahvasta, mutta eihän hän siihen ulottunut edes varpaisilleen nousemalla. Iso miehenkörmy käytävän toiselta puolelta tuli taas auttamaan, kiskaisi kahvasta ja juna pysähtyi.

      - Pitää olla tätä!, mölisi iso mies ja pullisteli hauistaan pienen miehen edessä.

      Mutta silloinpa vaunun ovet aukesivat ja konnari kahden vartijan kanssa tuli vaunuun. Vartijat tarttuivat isoon mieheen ja lähtivät kuljettamaan häntä pois, jolloin pieni mies koputti ohimoaan ja sanoi isolle miehelle:

      - Pitää olla myös tätä.

      • ätmelsson

        lol! ihan hyvä


    • Sitä jos ruvetaan kaikenmualiman penskojen takia vetelemmään, ni kohta kule ennää kukkaa minnekkään.

      • ätmelsson

        no kun teinitytöt yritti käyttää järkee..


    • viheltelee

      Koska vartijat tulevat alalle suoraan armeijasta omaamatta kummempaa elämänkokemusta ja asioiden suhteuttamistajua.

    • e7kyyketyketyktyketykeyk

      No nykyään vartijoissa on aikamoisia pellejä jotka menevät siihen hommaan päästäkseen pätemään, tosin ei monella heistä ole kykyä mihinkään muuhunkaan hommaan kuin portsariksi korkeintaan. Aikoinaan vartijat ja portsarit olivat ihan normityyppejä eivätkä mitään klanipäisiä hormooniapinoita.

      • KoulutusKannattaa

        Täällä on puhuttu ongelmasta, että poket ovat liian valikoivia asiakkaiden suhteen baariin. Ei muuta kuin pitempi koulutus alalle.


      • 57ik5656je76356je56je5j
        KoulutusKannattaa kirjoitti:

        Täällä on puhuttu ongelmasta, että poket ovat liian valikoivia asiakkaiden suhteen baariin. Ei muuta kuin pitempi koulutus alalle.

        No jos käy sellaisissa mestoissa minne ei mukamas pääse hyvinä iltoina sisään niin sitten kannattaa käydä muina iltoina ja lähtiessään vähän tipata pokeja, kyllä siinä sitten pääsee aina. Mutta en kyllä nykypäivänä ole missään huomannut että joku jätettäisiin ulos lärvän takia.


    • Koska paska yhteiskunta. Vartijoille luultavasti lopputilin uhalla peloteltu että kaikki jotka vetää hätäjarrusta pitää kuulustella pelotella uhkailla. Jos se vetäjä olisi ollut työssä käyvä valkoinen heteromies se olisikin laitettu maksamaan 2000 e ilman neuvotteluvaraa, tytöt selvisi vähemmällä onneksi, 50-luvulla siihen olisi tullut pyylevä, leppoisa kyläpoliisi joka olisi tuumannut "ihan syystähän nr tytöt jarrusta vetivät" ja homma olisi ollut käsitelty. 2000-luvulla pitää aina löytää joku joka maksaa.

      • .. Jeps.. Monissa hommissa "pitäisi" Yhä Enemmän ja Enemmän Perseillä&Outoilla tai Sitten.. NoNiinNo.. Siitä seuraa Kaikenlaista "kivaa" Perseilyä&Outoilua sitä kohtaan, joka ei siihen lähde/taivu/kykene jne.. ;P

        .. Sama juttu muissakin "TyönAntajien" ja heidän Lakeijoidensa Perseilyissä&Outoiluissa TyönTekijöitä kohtaan.. Lisääntymään Päin jne.. ;P

        .. Mitä SelkäRankaisempi Otus, niin sen "Pahempi" asia sellaiselle.. Monenkin Syyn Takia.. Varsinkin tuo ensimmäinen juttu.. Ja jälkimmäinen juttu Monille muillekin.. Jos ei sitten ole ihan MasokistiOrja tjmv. Luontoinen.. ;D


      • ätmelsson

        tuo on totta. mietin itsekin jutun luettuani, että jos minä olisin hätäjarrua vetänyt niin putkaan olisin joutunut ja isojen sakkojen maksajaksi.


    • crux

      Kaupunkilaisten tärkeilyä. Jos jokainen katsoisi edes kerran vuodessa Jäniksen vuosi -elokuvan ja lukisi Veikko Huovisen Hamsterit niin monet ongelmat olisivat poissa.

    • Pillujen--asiantuntija

      Nuo vartivat on usein rikollisia jännämiehiä jotka eivät kelpaa muuhun työhön.

    • Hhhjjkkkll

      Vartijat eivät ole ainoita joilla on vähän empatiaa. Luin tuossa juuri vatsaa kääntävän ”Nainen rakastui korviiaan myöten paskaan” - ketjun. Empatiakyvyttömyys taitaa olla hyvin yleistä myös muiden kuin vartijamiesten keskuudessa. Nopsasti päättelin tämän pikku aivosillani jutun sisällöstä ja sen kirvoittamista palstalaisten kommenteista. Onhan sitä ihan tutkittukin, että miehillä ei ole empatiakykyä naisia kohtaan, vaikka sitä kyllä löytyy toisia miehiä kohtaan. Ihan ymmärrettäväähän tämä on kun palstalla käydään vapaiden miesten keskustelua kuin antiikin kreikassa konsanaan onko nainen ihminen ja mitä oikeuksia sillä edes on ymp. Kiinnostavampaa olisi mielestäni pohtia miksi miehet kokevat tarvetta nähdä itsensä jotekin niin erillisenä naisista, ettei edes yhteinen ihmisyyskään tunnu luonnostaan luontevalle.

    • tunnetaan.hyvin

      "Miksi vartijoilla on näin vähän empatiaa?"

      On olemassa ihmisiä, joilla ei ole lainkaan empatiaa. Vartijaksi ryhtyvät vain he. Muita ko. työ inhottaa.

    • Karvamies

      Teinitytöt toimivat erheellisesti. Teinitytöt olivat huolissansa lapsukaisista eivätkä tienneet miten toimia. Aikuiset vaikkapa tämä "jännänainen", joka jätti heitteille (lainvastaisesti) "jännämiehen siitosjätökset" eivät suostuneet ottamaan vastuuta tilanteessa.

      Paikallaoleville aikuisille olisi kuulunut ottaa vastuu- jota eivät suostuneet kantamaan-vaan siirsivät ovelasti näille teinitytöille, jotta heidän pitää käyttää hätäkatkaisijaa. Oliko vaunussa korjaan yksikössä kuinka monta Naista taikka "miestä", jotka olisivat toimineet.

      Nytten täälläkin palstalla kurppä-ämmät vinkuvat ja rähisevät kun eivät itse paikallaolevina uskaltaneet ottaa vastuuta vaan siirsivät vastuun teininaiseille. Vastuun siirtely on nyt sitten edennyt vartijoille, jotka ovat sitten viiiiimmmoisen päälle "natsimiehiä". Eix näin!

      Karvamiestä vituttaa tämä naisten n. s. Logiikka.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      375
      1860
    2. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      49
      1577
    3. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      208
      1270
    4. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      84
      1056
    5. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      918
    6. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      48
      712
    7. T mies missä oot

      T mies pääsetkö lähtemään sieneen villasukat tein sulle 💕🐶
      Ikävä
      67
      711
    8. Homouden synti

      Kerrotaan faktoja alkuun. On olemassa vain kaksi sukupuolta ja aviolIiitto on vain ja ainoastaan miehen ja naisen välin
      Luterilaisuus
      256
      707
    9. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      101
      678
    10. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      46
      640
    Aihe