"Pitty the fool"

Lihakeitto

Joka laittaa ruokaa kaasulla ja puhuu grillaamisesta. Olen pakotettu käyttämään muutaman päivän kaasu"griliä". Sillä voi laittaa ruokaa mutta ei grillata. Puoli kansaa laittaa sinne ohuita entrecotpihvejä ja ei siitä tule mitenkään medium pihviä jossa olisi paistorapea kunnon pinta. Märkä ja kypsä lötiskö. Saahan lihat vaikka keittää, kukin tyylillään.

Weberin saa toimimaan kuin junan vessa briketeillä ja piippusytyttimellä.

Jollekin voi olla yllätys, mutta hiiligrillin puhdistus on helppoa, etenkin jos käyttää foliota grillin pohjalla.

6

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkkk0

      Älä yritä puhua englantia jos et osaa. Se on pity, ei pitty. Jos et osaa käyttää kaasugrilliä niin se on ihan oma henkilökohtainen häpeäsi. Hyvin on saanut medium-pihvejä paistettua, vaatii vain sen että ei ole kuolaava kehitysvammainen.

      • Samaheppu

        Onnea vaan, jos sinulla on kaausulämmitin, millä saat lihaa itsellesi. Kaasulla lämmittäminen ei ole grillaamista, voit toki olla tyytyväinen keitoksiisi. Etkö osaa älykkäämpää dissaamista kuin viittamalla kuolaan ja kehitysvammaisiin? Halusit varmaankin säästää sen parhaan, "vitun homo" toiseen keskusteluun. Ellet ole sittekin teini, joka seuraa, kun iskä grillaa ja siirtää eteenpäin jälkikasvulleen sivistyneen kielenkäytön ja kaasulla lämmittämisen salat.

        Lopuksi ihan käytännön testi. Kerro yksikin kuuluisa liharavintola, mikä grillaa kaasulla ja sinne jonotetaan ja mistä blogit kirjoittavat?


    • Kokkinavuodesta1979

      Suurin osa ravintoloista grillaa kaasulla, että silleen.

      • Samaheppu

        Ja kaikki ravintolat käyttävät sähköä. Kyse on siitä niittääkö kaasulla paistavat mainetta ja saa aikaa jonoja, kiitosta blogeissa jne. No ei, ne ovat puulla tai hiilellä grillaavia ravintoloita. Ymmärsitkö? Sama päätee vaikka ribseihin. Halvat ketjut keittää ja käyttää kaasugrillissä. Kukaan ei puhu niistä. Aito tehdään slow and low savussa.

        Toki voit herkutella lämmittämällä lihasi kaasulla tai keittää ribset vedessä. Niillä ei ole tekemistä aidon kanssa. Voihan pitsankin tehdä kokonaan mikrossa...


    • Ammatillinen62

      Voi olla, että asiakkaalle käy aika pitkäksi kun grillaat hiilillä lihaasi 13h. Onnea ja menestystä ravintola-alallesi. Kaasu on kätevin ja toimii hyvin. Hiili sopii kotihommiin ja spesiaali keittiöön - mutta niitä ei ole montaa edes Helsingin ravintola maailmassa. Parhaat ripsit saa esikypsentämällä, siitä ei päästä mihinkään. Mutta tee niin kuin haluat. Ammatillinen tekee niin, että se maistuu hyvälle ja asiakas on tyytyväinen. Ei keitetä vaan haudutetaan. Jos et tiedä eroa, et ole kokki.

    • Itsellä ollut pisimpään kaasugrilli, jolla nopeasti lämmitetty makkarat ja grillivartaat. Bradleyn savustin on ollut useita vuosia ja käytän sitä kalan savustukseen. Tänään valmistui taas loistavat savulohet 4 tunnin savustuksella. Lohen savustuksessa on tärkeää riittävän matala lämpö, lämpö on liian korkea jos rasva ja proteiinit kiinteytyvät valkoisiksi möykyiksi fileen pinnalle.

      Viime kesänä hankin pellettigrillin low&slow grillaukseen/savustukseen. Jouluaattona valmistui 20 asteen pakkasessa savustettu kinkku ja kalkkuna, tuli aivan loistavaa.

      Tällä viikolla hankin kamadon nopeaan ja kuumaan grillaukseen. Jo ensikokeilulla tuli aivan loistavat pihvit.

      Kaasugrilli odottaa jo peräkärryssä viimeistä matkaansa kaatopaikalle. Se on vain ruoan lämmityslaite, saman roolin ajaa sähköuuni tai mikroaaltouuni. Kaasugrillillä ei tule samanlaista makua kuin puun/hiilen avulla valmistettaessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3672
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1338
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe