Joka laittaa ruokaa kaasulla ja puhuu grillaamisesta. Olen pakotettu käyttämään muutaman päivän kaasu"griliä". Sillä voi laittaa ruokaa mutta ei grillata. Puoli kansaa laittaa sinne ohuita entrecotpihvejä ja ei siitä tule mitenkään medium pihviä jossa olisi paistorapea kunnon pinta. Märkä ja kypsä lötiskö. Saahan lihat vaikka keittää, kukin tyylillään.
Weberin saa toimimaan kuin junan vessa briketeillä ja piippusytyttimellä.
Jollekin voi olla yllätys, mutta hiiligrillin puhdistus on helppoa, etenkin jos käyttää foliota grillin pohjalla.
"Pitty the fool"
6
372
Vastaukset
- erkkk0
Älä yritä puhua englantia jos et osaa. Se on pity, ei pitty. Jos et osaa käyttää kaasugrilliä niin se on ihan oma henkilökohtainen häpeäsi. Hyvin on saanut medium-pihvejä paistettua, vaatii vain sen että ei ole kuolaava kehitysvammainen.
- Samaheppu
Onnea vaan, jos sinulla on kaausulämmitin, millä saat lihaa itsellesi. Kaasulla lämmittäminen ei ole grillaamista, voit toki olla tyytyväinen keitoksiisi. Etkö osaa älykkäämpää dissaamista kuin viittamalla kuolaan ja kehitysvammaisiin? Halusit varmaankin säästää sen parhaan, "vitun homo" toiseen keskusteluun. Ellet ole sittekin teini, joka seuraa, kun iskä grillaa ja siirtää eteenpäin jälkikasvulleen sivistyneen kielenkäytön ja kaasulla lämmittämisen salat.
Lopuksi ihan käytännön testi. Kerro yksikin kuuluisa liharavintola, mikä grillaa kaasulla ja sinne jonotetaan ja mistä blogit kirjoittavat?
- Kokkinavuodesta1979
Suurin osa ravintoloista grillaa kaasulla, että silleen.
- Samaheppu
Ja kaikki ravintolat käyttävät sähköä. Kyse on siitä niittääkö kaasulla paistavat mainetta ja saa aikaa jonoja, kiitosta blogeissa jne. No ei, ne ovat puulla tai hiilellä grillaavia ravintoloita. Ymmärsitkö? Sama päätee vaikka ribseihin. Halvat ketjut keittää ja käyttää kaasugrillissä. Kukaan ei puhu niistä. Aito tehdään slow and low savussa.
Toki voit herkutella lämmittämällä lihasi kaasulla tai keittää ribset vedessä. Niillä ei ole tekemistä aidon kanssa. Voihan pitsankin tehdä kokonaan mikrossa...
- Ammatillinen62
Voi olla, että asiakkaalle käy aika pitkäksi kun grillaat hiilillä lihaasi 13h. Onnea ja menestystä ravintola-alallesi. Kaasu on kätevin ja toimii hyvin. Hiili sopii kotihommiin ja spesiaali keittiöön - mutta niitä ei ole montaa edes Helsingin ravintola maailmassa. Parhaat ripsit saa esikypsentämällä, siitä ei päästä mihinkään. Mutta tee niin kuin haluat. Ammatillinen tekee niin, että se maistuu hyvälle ja asiakas on tyytyväinen. Ei keitetä vaan haudutetaan. Jos et tiedä eroa, et ole kokki.
Itsellä ollut pisimpään kaasugrilli, jolla nopeasti lämmitetty makkarat ja grillivartaat. Bradleyn savustin on ollut useita vuosia ja käytän sitä kalan savustukseen. Tänään valmistui taas loistavat savulohet 4 tunnin savustuksella. Lohen savustuksessa on tärkeää riittävän matala lämpö, lämpö on liian korkea jos rasva ja proteiinit kiinteytyvät valkoisiksi möykyiksi fileen pinnalle.
Viime kesänä hankin pellettigrillin low&slow grillaukseen/savustukseen. Jouluaattona valmistui 20 asteen pakkasessa savustettu kinkku ja kalkkuna, tuli aivan loistavaa.
Tällä viikolla hankin kamadon nopeaan ja kuumaan grillaukseen. Jo ensikokeilulla tuli aivan loistavat pihvit.
Kaasugrilli odottaa jo peräkärryssä viimeistä matkaansa kaatopaikalle. Se on vain ruoan lämmityslaite, saman roolin ajaa sähköuuni tai mikroaaltouuni. Kaasugrillillä ei tule samanlaista makua kuin puun/hiilen avulla valmistettaessa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991