"Pitty the fool"

Lihakeitto

Joka laittaa ruokaa kaasulla ja puhuu grillaamisesta. Olen pakotettu käyttämään muutaman päivän kaasu"griliä". Sillä voi laittaa ruokaa mutta ei grillata. Puoli kansaa laittaa sinne ohuita entrecotpihvejä ja ei siitä tule mitenkään medium pihviä jossa olisi paistorapea kunnon pinta. Märkä ja kypsä lötiskö. Saahan lihat vaikka keittää, kukin tyylillään.

Weberin saa toimimaan kuin junan vessa briketeillä ja piippusytyttimellä.

Jollekin voi olla yllätys, mutta hiiligrillin puhdistus on helppoa, etenkin jos käyttää foliota grillin pohjalla.

6

405

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkkk0

      Älä yritä puhua englantia jos et osaa. Se on pity, ei pitty. Jos et osaa käyttää kaasugrilliä niin se on ihan oma henkilökohtainen häpeäsi. Hyvin on saanut medium-pihvejä paistettua, vaatii vain sen että ei ole kuolaava kehitysvammainen.

      • Samaheppu

        Onnea vaan, jos sinulla on kaausulämmitin, millä saat lihaa itsellesi. Kaasulla lämmittäminen ei ole grillaamista, voit toki olla tyytyväinen keitoksiisi. Etkö osaa älykkäämpää dissaamista kuin viittamalla kuolaan ja kehitysvammaisiin? Halusit varmaankin säästää sen parhaan, "vitun homo" toiseen keskusteluun. Ellet ole sittekin teini, joka seuraa, kun iskä grillaa ja siirtää eteenpäin jälkikasvulleen sivistyneen kielenkäytön ja kaasulla lämmittämisen salat.

        Lopuksi ihan käytännön testi. Kerro yksikin kuuluisa liharavintola, mikä grillaa kaasulla ja sinne jonotetaan ja mistä blogit kirjoittavat?


    • Kokkinavuodesta1979

      Suurin osa ravintoloista grillaa kaasulla, että silleen.

      • Samaheppu

        Ja kaikki ravintolat käyttävät sähköä. Kyse on siitä niittääkö kaasulla paistavat mainetta ja saa aikaa jonoja, kiitosta blogeissa jne. No ei, ne ovat puulla tai hiilellä grillaavia ravintoloita. Ymmärsitkö? Sama päätee vaikka ribseihin. Halvat ketjut keittää ja käyttää kaasugrillissä. Kukaan ei puhu niistä. Aito tehdään slow and low savussa.

        Toki voit herkutella lämmittämällä lihasi kaasulla tai keittää ribset vedessä. Niillä ei ole tekemistä aidon kanssa. Voihan pitsankin tehdä kokonaan mikrossa...


    • Ammatillinen62

      Voi olla, että asiakkaalle käy aika pitkäksi kun grillaat hiilillä lihaasi 13h. Onnea ja menestystä ravintola-alallesi. Kaasu on kätevin ja toimii hyvin. Hiili sopii kotihommiin ja spesiaali keittiöön - mutta niitä ei ole montaa edes Helsingin ravintola maailmassa. Parhaat ripsit saa esikypsentämällä, siitä ei päästä mihinkään. Mutta tee niin kuin haluat. Ammatillinen tekee niin, että se maistuu hyvälle ja asiakas on tyytyväinen. Ei keitetä vaan haudutetaan. Jos et tiedä eroa, et ole kokki.

    • Itsellä ollut pisimpään kaasugrilli, jolla nopeasti lämmitetty makkarat ja grillivartaat. Bradleyn savustin on ollut useita vuosia ja käytän sitä kalan savustukseen. Tänään valmistui taas loistavat savulohet 4 tunnin savustuksella. Lohen savustuksessa on tärkeää riittävän matala lämpö, lämpö on liian korkea jos rasva ja proteiinit kiinteytyvät valkoisiksi möykyiksi fileen pinnalle.

      Viime kesänä hankin pellettigrillin low&slow grillaukseen/savustukseen. Jouluaattona valmistui 20 asteen pakkasessa savustettu kinkku ja kalkkuna, tuli aivan loistavaa.

      Tällä viikolla hankin kamadon nopeaan ja kuumaan grillaukseen. Jo ensikokeilulla tuli aivan loistavat pihvit.

      Kaasugrilli odottaa jo peräkärryssä viimeistä matkaansa kaatopaikalle. Se on vain ruoan lämmityslaite, saman roolin ajaa sähköuuni tai mikroaaltouuni. Kaasugrillillä ei tule samanlaista makua kuin puun/hiilen avulla valmistettaessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      121
      6030
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      29
      2120
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      177
      1952
    4. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      66
      1114
    5. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1113
    6. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      997
    7. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      987
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      24
      902
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      42
      897
    10. Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla

      Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I
      Suomussalmi
      12
      765
    Aihe