"Pitty the fool"

Lihakeitto

Joka laittaa ruokaa kaasulla ja puhuu grillaamisesta. Olen pakotettu käyttämään muutaman päivän kaasu"griliä". Sillä voi laittaa ruokaa mutta ei grillata. Puoli kansaa laittaa sinne ohuita entrecotpihvejä ja ei siitä tule mitenkään medium pihviä jossa olisi paistorapea kunnon pinta. Märkä ja kypsä lötiskö. Saahan lihat vaikka keittää, kukin tyylillään.

Weberin saa toimimaan kuin junan vessa briketeillä ja piippusytyttimellä.

Jollekin voi olla yllätys, mutta hiiligrillin puhdistus on helppoa, etenkin jos käyttää foliota grillin pohjalla.

6

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkkk0

      Älä yritä puhua englantia jos et osaa. Se on pity, ei pitty. Jos et osaa käyttää kaasugrilliä niin se on ihan oma henkilökohtainen häpeäsi. Hyvin on saanut medium-pihvejä paistettua, vaatii vain sen että ei ole kuolaava kehitysvammainen.

      • Samaheppu

        Onnea vaan, jos sinulla on kaausulämmitin, millä saat lihaa itsellesi. Kaasulla lämmittäminen ei ole grillaamista, voit toki olla tyytyväinen keitoksiisi. Etkö osaa älykkäämpää dissaamista kuin viittamalla kuolaan ja kehitysvammaisiin? Halusit varmaankin säästää sen parhaan, "vitun homo" toiseen keskusteluun. Ellet ole sittekin teini, joka seuraa, kun iskä grillaa ja siirtää eteenpäin jälkikasvulleen sivistyneen kielenkäytön ja kaasulla lämmittämisen salat.

        Lopuksi ihan käytännön testi. Kerro yksikin kuuluisa liharavintola, mikä grillaa kaasulla ja sinne jonotetaan ja mistä blogit kirjoittavat?


    • Kokkinavuodesta1979

      Suurin osa ravintoloista grillaa kaasulla, että silleen.

      • Samaheppu

        Ja kaikki ravintolat käyttävät sähköä. Kyse on siitä niittääkö kaasulla paistavat mainetta ja saa aikaa jonoja, kiitosta blogeissa jne. No ei, ne ovat puulla tai hiilellä grillaavia ravintoloita. Ymmärsitkö? Sama päätee vaikka ribseihin. Halvat ketjut keittää ja käyttää kaasugrillissä. Kukaan ei puhu niistä. Aito tehdään slow and low savussa.

        Toki voit herkutella lämmittämällä lihasi kaasulla tai keittää ribset vedessä. Niillä ei ole tekemistä aidon kanssa. Voihan pitsankin tehdä kokonaan mikrossa...


    • Ammatillinen62

      Voi olla, että asiakkaalle käy aika pitkäksi kun grillaat hiilillä lihaasi 13h. Onnea ja menestystä ravintola-alallesi. Kaasu on kätevin ja toimii hyvin. Hiili sopii kotihommiin ja spesiaali keittiöön - mutta niitä ei ole montaa edes Helsingin ravintola maailmassa. Parhaat ripsit saa esikypsentämällä, siitä ei päästä mihinkään. Mutta tee niin kuin haluat. Ammatillinen tekee niin, että se maistuu hyvälle ja asiakas on tyytyväinen. Ei keitetä vaan haudutetaan. Jos et tiedä eroa, et ole kokki.

    • Itsellä ollut pisimpään kaasugrilli, jolla nopeasti lämmitetty makkarat ja grillivartaat. Bradleyn savustin on ollut useita vuosia ja käytän sitä kalan savustukseen. Tänään valmistui taas loistavat savulohet 4 tunnin savustuksella. Lohen savustuksessa on tärkeää riittävän matala lämpö, lämpö on liian korkea jos rasva ja proteiinit kiinteytyvät valkoisiksi möykyiksi fileen pinnalle.

      Viime kesänä hankin pellettigrillin low&slow grillaukseen/savustukseen. Jouluaattona valmistui 20 asteen pakkasessa savustettu kinkku ja kalkkuna, tuli aivan loistavaa.

      Tällä viikolla hankin kamadon nopeaan ja kuumaan grillaukseen. Jo ensikokeilulla tuli aivan loistavat pihvit.

      Kaasugrilli odottaa jo peräkärryssä viimeistä matkaansa kaatopaikalle. Se on vain ruoan lämmityslaite, saman roolin ajaa sähköuuni tai mikroaaltouuni. Kaasugrillillä ei tule samanlaista makua kuin puun/hiilen avulla valmistettaessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3620
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2972
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2870
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2748
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2663
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2445
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      2130
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1887
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1817
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      181
      1810
    Aihe