"Pitty the fool"

Lihakeitto

Joka laittaa ruokaa kaasulla ja puhuu grillaamisesta. Olen pakotettu käyttämään muutaman päivän kaasu"griliä". Sillä voi laittaa ruokaa mutta ei grillata. Puoli kansaa laittaa sinne ohuita entrecotpihvejä ja ei siitä tule mitenkään medium pihviä jossa olisi paistorapea kunnon pinta. Märkä ja kypsä lötiskö. Saahan lihat vaikka keittää, kukin tyylillään.

Weberin saa toimimaan kuin junan vessa briketeillä ja piippusytyttimellä.

Jollekin voi olla yllätys, mutta hiiligrillin puhdistus on helppoa, etenkin jos käyttää foliota grillin pohjalla.

6

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkkk0

      Älä yritä puhua englantia jos et osaa. Se on pity, ei pitty. Jos et osaa käyttää kaasugrilliä niin se on ihan oma henkilökohtainen häpeäsi. Hyvin on saanut medium-pihvejä paistettua, vaatii vain sen että ei ole kuolaava kehitysvammainen.

      • Samaheppu

        Onnea vaan, jos sinulla on kaausulämmitin, millä saat lihaa itsellesi. Kaasulla lämmittäminen ei ole grillaamista, voit toki olla tyytyväinen keitoksiisi. Etkö osaa älykkäämpää dissaamista kuin viittamalla kuolaan ja kehitysvammaisiin? Halusit varmaankin säästää sen parhaan, "vitun homo" toiseen keskusteluun. Ellet ole sittekin teini, joka seuraa, kun iskä grillaa ja siirtää eteenpäin jälkikasvulleen sivistyneen kielenkäytön ja kaasulla lämmittämisen salat.

        Lopuksi ihan käytännön testi. Kerro yksikin kuuluisa liharavintola, mikä grillaa kaasulla ja sinne jonotetaan ja mistä blogit kirjoittavat?


    • Kokkinavuodesta1979

      Suurin osa ravintoloista grillaa kaasulla, että silleen.

      • Samaheppu

        Ja kaikki ravintolat käyttävät sähköä. Kyse on siitä niittääkö kaasulla paistavat mainetta ja saa aikaa jonoja, kiitosta blogeissa jne. No ei, ne ovat puulla tai hiilellä grillaavia ravintoloita. Ymmärsitkö? Sama päätee vaikka ribseihin. Halvat ketjut keittää ja käyttää kaasugrillissä. Kukaan ei puhu niistä. Aito tehdään slow and low savussa.

        Toki voit herkutella lämmittämällä lihasi kaasulla tai keittää ribset vedessä. Niillä ei ole tekemistä aidon kanssa. Voihan pitsankin tehdä kokonaan mikrossa...


    • Ammatillinen62

      Voi olla, että asiakkaalle käy aika pitkäksi kun grillaat hiilillä lihaasi 13h. Onnea ja menestystä ravintola-alallesi. Kaasu on kätevin ja toimii hyvin. Hiili sopii kotihommiin ja spesiaali keittiöön - mutta niitä ei ole montaa edes Helsingin ravintola maailmassa. Parhaat ripsit saa esikypsentämällä, siitä ei päästä mihinkään. Mutta tee niin kuin haluat. Ammatillinen tekee niin, että se maistuu hyvälle ja asiakas on tyytyväinen. Ei keitetä vaan haudutetaan. Jos et tiedä eroa, et ole kokki.

    • Itsellä ollut pisimpään kaasugrilli, jolla nopeasti lämmitetty makkarat ja grillivartaat. Bradleyn savustin on ollut useita vuosia ja käytän sitä kalan savustukseen. Tänään valmistui taas loistavat savulohet 4 tunnin savustuksella. Lohen savustuksessa on tärkeää riittävän matala lämpö, lämpö on liian korkea jos rasva ja proteiinit kiinteytyvät valkoisiksi möykyiksi fileen pinnalle.

      Viime kesänä hankin pellettigrillin low&slow grillaukseen/savustukseen. Jouluaattona valmistui 20 asteen pakkasessa savustettu kinkku ja kalkkuna, tuli aivan loistavaa.

      Tällä viikolla hankin kamadon nopeaan ja kuumaan grillaukseen. Jo ensikokeilulla tuli aivan loistavat pihvit.

      Kaasugrilli odottaa jo peräkärryssä viimeistä matkaansa kaatopaikalle. Se on vain ruoan lämmityslaite, saman roolin ajaa sähköuuni tai mikroaaltouuni. Kaasugrillillä ei tule samanlaista makua kuin puun/hiilen avulla valmistettaessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe