Mainio keksintö tämä sähköavusteinen polkupyörä

Sähköistetty-rekka

Minäkin pääsen taas kalalle. Lähin kunnollinen kalavesi on liki neljän kilometrin päässä ja matkala on kaksi kovaa nousua. Toinen on kuin Naapurivaaran ylitys tuolla Kainuussa.
Ennen tätä sähkövempelettä jäi kalareissut tuohon lähilammelle, ihan terveydellisistä syistä. Nyt pyörän perässä on lisäksi kärry johon mahtuu Min Kota sähköperämoottori, moottorin akku ja muut vermekkeet. Kärryn päälle katistka ja toinen katiska pyörän tarakalle. Aivan kerrassaan mahtava vempainhan tämä on. Ja naapureilla tuntuu riittävän puheenaiheita, vaikken minä joka päivä niitä katiskoita kuskailekaan. Kärry on kyllä perässä lähes jokaisella kalareissulla:)
Kesäkuun viimesinä päivinä kävin 22 kilometrin päässä kalalla. Olin teltassa yötä. Heräsin jo kolmelta ja kävin ongella ja virvelöimässä. Ennen kuutta läksin polkemaan takaisin kotiin.
Oletteko koskaan ajaneet polkupyörällä korpitaipaleita varhain aamulla? On muuten hieno kokemus. Liikennettä ei ole oikeastaan lainkaan ja aamun tuoksut tulvii ympäriinsä. Soiden kohdalla tuoksut olivat mahtavan upeita. Tasamailla ja alamäissä sammutin moottorin, koska se antaa sen verran ääntä, että minäkin sen kuulen, vaikka olenkin puolikuuro, ja täyshöperö. En siis tiedä minkälaista meteliä linnut pitivät metsässä. Lokkien mellastuksen kuulin ajoittain ja korppien karauttelut. Siinä hiljalleen poljeskellessa tuli sellainen ole, ettei tosikaan, oli melkein uskonnollinen kokemus. Luomiskertomus voisi olla totta jos en pitäisi evoluutioteoriaa todennäköisempänä.
Kärryn kanssa tällä pääsee noin 60-70 kilometriä ja ilman kärryä yli sata. Siis yhdellä lataamisella.
Hyvä peli ja suosittelen ainakin kaikille jotka eivät esimerkiksi sairauden takia jaksa pyöräillä. Eikä tämä ole lopulta tavallista mankelia kummempi, eikä mitenkään vaarallinen. Mopoon verrattuna aika lepsu peli. Ei kiihdy äkkiä nollasta sataan, ei ryntäile eikä karkaile, lähtee liikkelle ihan kuten tavallinen pyörä ja pysähtyy kuten tavallinen pyörä, mutta on todellakin huomattavasti kevyempi polkea kuin tavallinen polkupyörä. Vastatuuleen ja ylämäkiin menee oikein kevyesti.

Sitä vähän ihmettelen että miksi Min Kota sähköperämoottoriin ei saa litiumi-ioni akkua. Luulisi tuon olevan ihan sama mistä patterista se virta tulee. Minulle tarjottiin vain lyijygeeliakkua ja sellaisen sitten ostin.

14

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TahtooKans

      Juuri näin, itsekkin jos olisi ylimääräistä rahaa, sijoittaisin sen sähköpyörään. Nykyään 20km edes takaisin on pisin lenkki, sähköpyörällä sen voisi helposti tuplata ja jopa triplata. Aukeaisi ihan uusia maisemia ja paikkoja, Harmi, kun sählöpyörät on vielä niin kalliita, luotettava ja kestäväkin sen pitäisi olla. Ei mitään heppoisia muoviosia!

      Koko perheelle sähköåyörät olisi ok;)

      • Futh

        Paljosta jää paitsi, jos ei pääse nauttimaan sähkärin kyydeistä.

        15€ maksaa Ebayssä muuntaja 36 voltista 12 volttiin (30 A). Esim. hakusanoilla " step down converter 36V to 12V" pitäisi löytyä. Voisikohan tuollaista käyttää pienessä perämoottorissa ainakin vajaa teholla?
        Pitäisi kyllä olla kaksi pyörän akkua matkassa, mutta yleensäkin vara-akku ei olisi huono olla olemassa, jos vaikkapa lataaminen joskus illalla unohtuu.


      • Sähköllämennään
        Futh kirjoitti:

        Paljosta jää paitsi, jos ei pääse nauttimaan sähkärin kyydeistä.

        15€ maksaa Ebayssä muuntaja 36 voltista 12 volttiin (30 A). Esim. hakusanoilla " step down converter 36V to 12V" pitäisi löytyä. Voisikohan tuollaista käyttää pienessä perämoottorissa ainakin vajaa teholla?
        Pitäisi kyllä olla kaksi pyörän akkua matkassa, mutta yleensäkin vara-akku ei olisi huono olla olemassa, jos vaikkapa lataaminen joskus illalla unohtuu.

        Paljosta jää paitsi jos...; tuosta olen samaa mieltä, mutta lopusta en ymmärtänyt mitääm.
        Oliko tarkoitus rakennella joku keräilysarja?
        Minä ainakin hankin mieluummin sellaisen, valmiin paketin, jonka tiedän toimivan siinä käytössä johon se on tehty. No, tietystihän jokainen saa upottaa rahansa vaikka suohon.
        Mitäs niillä vara-akuilla tekee jos niidenkin lataaminen on unohtunut?


    • IsoJopomies

      Tulen taas tänne ronkkimaan. Jos haluatte sähköavusteisen pyörän niin ostakaa sellainen jälkiasennettava sarja nykyiseen pyöräänne. Ovat halvempia ja ne sopivat melkein pyörään kuin pyörään ja on helppo asentaa itsekin.
      Minulla on sellainen 250 watin moottorilla ja 15 Ah akulla varustettu sarja. Tämä on ihan hyvä. Olen ajanut tällä jo liki 3000 kilometriä ja nythän tämä vasta tuntuu toimivankin kun akkukin tuntuu tehokkaammalta kuin alussa. Se on sitä kyllä oikeastikin, koska ensimmäisillä latauksilla se ei toimi vielä täysillä. Tein keväällä huoltolatauksen ja nyt mennään lämpiminä päivinä kevyesti 140 kilometriä yhdellä latauksella. Ei tietysti yhtenä päivänä, eikä yhteen menoon koko matkaa. Ei sitä pe..se kestä.
      Takuu on yleensä pari vuotta ja kun on takuu niin myyjän on pakko korjata mahdolliset kuluttajasta johtumattomat viat, ellei halua kuluttajaviranomaista kimppuunsa. Tiedän kokemuksesta, että se on todella ikävä viranomainen jos sen kanssa tulee erimielisyyksiä.
      Ihan vilpittömästi suosittelen sellaista sähköistyssarjaa. Ja tuon peräkärryn minäkin aion hankkia heti oitis.

    • Fgui

      "Koko perheelle sähköåyörät olisi ok;)"

      Ihme juttu, etteivät penskat ole älynneet alkaa kinuamaan sähköpyörää. Eikä ole yhtäkään ala-ikäistä näkynyt sähkiksen tangossa. Taitaa sähköpyörä kuulua nuorison mielissä kategoriaan rollaattorit ja muut liikkumisen apuvälineet.

    • näin_näkisin

      "Ei sitä pe..se kestä."

      Sehän noissa on ettei niillä saa muuta fyysistä vaikutusta oloon kuin peppukivun. Normaalilla pyörällä käytetään jalkojen lihaksia, samalla kun se vie pyörää eteenpäin, keventää se myös takamukselle tulevaa painoa ja lenkin jälkeen seuraa fyysisestä suorituksesta tuleva hyvä olo. Se on se mikä koukuttaa pyöräilyyn ja ilman sitä pyöräilyn ilo jää kovin vaillinaiseksi.
      Fyysisellä liikuntasuorituksella on tietysti paljon terveydellisä hyötyä jotka myöskin jäävät sähkömoottorin avulla hurruuttelijalta saavuttamatta.

      • Sähkismiäs

        Sähköavusteisella käytetään jalkojen lihaksia niin se vie sinua eteenpäin.
        Myös sähköpyörällä voi käyttää jalkojen lihaksia.
        Avustus tasoja voi säätää jalkavoimien lisäksi moottorista.
        Penkit on vaihdettavissa.
        Myös kilpapyöräilijät käyttää sähkövusteisia pyöriä, jopa kilpailuissa.


      • Anonyymi

        Kyllä sähköpyörä on monelle paljon muutakin kuin "liikunnan ilon" tuottaja. Suomi harmaantuu ja monet iäkkäämmät ja huonokuntoiset ihmiset tahtoisivat kuitenkin itse hoitaa kauppareissunsa ja päästä neljän seinän sisältä katselemaan maisemia vähän laajemmalla säteellä, monesti on pakkokin raihnaisen täysin itse selvittävä. Maasto voi olla mäkistä tai tuulista tasankoa, pitkät välimatkat, ei ole ajokorttia tai mahdollisuutta sen saamiseen, ei toimivaa julkista liikennettä, yms. Sähköpyörä tuo ylläpitokustannuksiltaan todella edullisen vaivattoman liikkumisen mahdollisuuden kaikkien ulottuville. Edes talvi ei ole raihnaiselle sähköfillaristille este, kunhan pukeutuu lämpimästi ja talvirenkaat alla.


    • SetäPolkee

      Kyllä vaan sähkärilläkin syntyy fyysinen rasitus jos halutaan. Moottori vain avustaa. Se ei vedä koko kuormaa vaan joudut itse polkemaan. Toki voit möys "lintsata".
      Ilmeisesti nimim. "näin näkisin" on sen verran pässi, ettei ymmärrä hommasta mitään, mutta on niin viisasta, niin viisasta. Aivan kuten tosi hölmöt useimmiten ovat. Osanneeko edes ajaa pyörällä?

    • eivoikäsittäää

      hieno keksintö kyllä liikuntarajoitteisille ihmisille....mutta mutta ..tavan pulliaisille en ymmärrä :D jos ei tavan pyörää jaksa normi terve ihminen ajaa 50 km matkaa niin sitten on korkea aika ruveta reenaamaan ....ehkäpä ihmiset on tulleet vain niin mukavuudenhaluisiksi...että liikkuminenkin pitää olla semmoista ettei saa pulssi nousta ...saatika että paita kastuisi hiestä.

      • Anonyymi

        Moni ajaisi työpaikalle polkupyörällä mutta jos työpaikalla ei ole kunnon suihkuja tai pukuhuoneita niin ei ole mukava istua töissä hikisen pyörämatkan jälkeen. Sähköllä avustamalla työmatka taittuu niin paljon kevyemmin että suihkuun ei tarvi mennä. Toisin sanoen voit vaihtaa auton polkupyörään työmatkalla. Kunto nousee ja saat raitista ilmaa ja rahaa säästyy.


    • Anonyymi

      Kiva ett löysin tän ketjun. Pelkään, että multa on menossa jalat alta. Tästä on kauppaan 1-2km ja se on ihan kiva matka tervejalkaiselle kävellä talvisin ja pyöräillä kesäisin. Olen aiemminkin harkinnut 3-pyöräistä, johon mahtuisi ostokset koriin 2 pyörän väliin. Vaikka 5kg perunasäkki t. muu raskas tavara. Polkeminen ylämäkeen on ollut se arveluttava juttu 3-pyöräisllä.

      Nyt näin mainoksen 3-pyör. sähköavusteisesta pyörästä. Onko kellään kokemusta? Hinnat on kai 2t€ molemmin puolin? Huonoja puolia? Peräkärryä en oikein tunne omakseni enkä sellaista tarvitse. Autolla kuljetaan "tosimatkat". Viime kesänä poljin vielä useammankin km päähän ja takaisin.

    • Anonyymi

      Itsekin melko tuore sähköfillarin omistaja, ja on se vaan mahtava keksintö. Harmittaa vain (laadukkaiden) akkujen korkea hinta, semmoinen maksaa monta sataa ja olisi mukava hankkia sivulaukkuun sellainen varalle pitempiä (yli 100km) reissuja varten ettei tarvitse koko ajan heikoimmalla poljinavustuksella ajella. Ei enää paluuta sähköttömään polkupyörään.

    • Anonyymi

      Jotenkin komppaan edellisen kommenttia: "ei enää paluuta sähköttömään polkupyörään". Näin on moni muukin päätellyt ja päätynyt samaan lopputulemaan. Itsekkin aikoinaan paljonkin vintannut pitkin pikiteitä maantiepyörällä ja sitten kipinä kadonnut. Uusi herätys oli sähköfiletso ja tajutessani mitä uusia juttuja tuo tarjoaa oli pyöräilymaailma taas avoin. Olen huomannut, että lähipiirissäkin on sähköinen vehje tullut mukaan enenevissä määrin. Joillakin vain talvikaudeksi ja sitten kesällä mennään entiseen tyyliin natuna, mutta aika moni menee ympäri vuoden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe