Pieni on kaunista

Pienenkunnansuurisydän

Aina silloin tällöin saa lukea jotakin positiivistä Pelkosenniemestä, vaikka pienikin juttu, pienestä kunnasta! Luin Lapin Kansasta, että meillä osataan kierrättää lasia! Olimme kierrättäneet yli 6 kiloa henkeä kohti lasia, esim. Tervolassa 4,2 kg!!Jo "Möttöset" lauloivat aikanaan "Pelkosenniemi - Itä-Lapin helmi...."! Uudet kunnan nettisivut olivat viehättävät, siinäkin tätä pienuutta "ylistettiin"! Nyt vain me pienen kunnan asukkaat eletään ja tehdään kaikkea hyvää, mutta suurella sydämellä! Lauantaina on taas meille näytön paikka, onhan torilla kylätapahtuma, eiköhän näytetä taas, että pieni on todella kaunista ja ollaan ylpeitä pelkosenniemiläisyydestä ja juuristamme!

20

569

Vastaukset

 • Pehmeä on kaunista. On mukavaa kun k marketista saa pehmeätä vessapaperia. Niin ei saa kaikista kaupoista.

 • "Pieni kansan juhla on vietetty", sää hieman oikutteli, mutta tunnelma oli ihan lupsakka! Tässä pieniä huomioita, joilla vielä voisimme tehdää kauniimpaa toisia kohtaan! Uimaranta on meillä ihan ok juttu, mutta mikähän siinä on, että ei jakseta kävellä parkkipaikalta uimarannalle, vaikka kieltomerkkikin asiasta on! Veneen laskun ajaksi voi rantaan ajaa, mutta useimmilla autoilla ei ole venettä perässä, jotka sinne rannalle ajelevat ja jättävät autonkin uimisen ajaksi sinne! Samoin koirien vienti uimarannalle on merkillä kielletty, mutta sitäkään ei haluta huomioida!!!!Sama juttu torilla, sinne on myös merkitty, ettei koiria saa sinne viedä! Myös roskat heitellää maahan, vaikka muutaman askeleen päässä on roskikset! Siis nämäkin pienetkin jutut tekevät ja edistävät sitä, että voisimme sanoa, että "pieni on kaunista", eikä se vaadi meiltä paljonkaan!

 • Koira ja kissa omistajat on tyhmempiä ku muut ihmiset.Luetun ymmärrys vaikeuksia.Kuntaa on yrittäneet tekemään ulkoilutuspaikkaa niinku täälä ei olis muutakin tarvetta.

  • Ei kaiketi kissaihmiset ole kunnalta olleet vailla mitään...taitaa sulla ittellä olla
   ymmärrys vajaa lukemisissasi.
   Koira kenttä on ihan asiallinen vaatimus koiria pitäisi pystyä juoksuttamaan myös irti niin voi myös välttyä mll.n lampaat koirilta. Ei tule myöskään koiran paskaa niin paljon kylänraitille kun koiria omistajineen ohjataan aidatulle alueelle.
   Tässä kunnassa hyyssätään ulkopaikkakunnalla kirjoilla olevia sossutoimiston asiakkaita ja järjestetään niille asuntoja.
   Kunta voi palauttaa koiraveron maksulliseksi niin saa vastinetta investoinnille.


  • Oikein, koiravero takaisin, 300€/koira ja mitä joutilaampi niin 500€/koira.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oikein, koiravero takaisin, 300€/koira ja mitä joutilaampi niin 500€/koira.

   500 €:n koiria 99 prosenttia. Parahissa taloissa useampi . Tyhjän louskuttajia.


  • Kateus pitää ansaita. Niin myös niillä joilla on koira on kateus koirattomien puolelta ansaittu. Minua ei kenenkään koirat häiritse. Koiran paskaa näkyy kylillä kovin vähän sitäkin enemmän muuta roskaa tupakantumppeja ja paperiroskaa ne ei luonnosta hajoa, mutta koiran paska hajoaa. Uimarannalle ja torille niitä koiria ei tarvitse viedä, mutta olen myös koirapuiston kannattaja. Oma aidattu alue koiraihmisille koirien ulkoiluttamiseen ei maksa kunnalle paljoa tai ei ainakaan sen enempää kuin matonpesupaikat tai laituritkaan jotka ei oikeasti edes kuulu kunnan ylläpidettäviksi tulipaikoista ja laavuista puhumattakaan.


  • Poikamiesvero takaisin.Mitä tyhmempi poikamies sitä suurempi vero. Tyhjän nokankaivajia ei viitsi katsoa.


 • Hyvä juttu että kyläkuvasta häviää "pikkuhiljaa" rantatalo ja entinen Iivarin kauppa, vielä on tietysti rumentavia rakennuksia useita kylällä, mutta tämäkin jo edistystä pienellä kylällä! Mukava juttu myös, että kyläyhdistykset ovat touhunneet, huomenna Pyhän kyläyhdistys järjestää keskustelutiaisuuden Seolla, sinne mukaan jutustelemaan ja lauantaina kirkonkylän kyläyhdistys järjestää torilla "Iloa syksyyn - valon pilkkuja" tapahtuman! Kairalan kylällä myös 15.9 oma syystapahtuma!Näihin myös joukolla mukaan, jospa niitä valopilkkuja löytyisi näistä yhteisistä tapaamisista ja tapahtumista! Meillähän on se pysyvä "Valopilkku-silta", joka loistaa kaamoksenkin keskellä Kemijoen yllä! Niin ja niitä kaivattuja elokuviakin aletaan taas näyttämään Naavassa, jossa myös kohta taas "Savotan sävel" soi! Ei muuta kuin osallistutaan ja nautitaan syksystä ja alkavasta ruska-ajasta!

 • Pienistä puroistahan se kasvaa suurikin virta, yritettäisiin tuoda niitä positiivisiä asioita esille, ei meillä kaikki ole vielä niin huonosti! Voisimme vielä korjata monta asiaa, me tarvittaisiin nyt "jämy" johtaja kuntaan, ei voi kuntaa johtaa toisella kädellä, kumpi käsihän se ohjaisi Savukosken ja kumpi käsi Pelkosenniemen asioita, jos olisi yhteinen johtaja? Pitäisi laittaa ne hyvät asiat toiseen laariin ja ne korjattavat toiseen laariin, mitä voisimme yhdessä tehdä, että sinne hyvään laariin menisi asioita huonosta! Nyt kun tuossa alkuperäisviestissä puhuttiin siitä, että lehdestä saa lukea aina silloin tällöin positiivisiä juttuja Pelkosenniemestä, olihan uusimmassa Koti-Lapissakin otsake:"Pelkosenniemen ikäihmiset toimeliaana", saisimme ottaa jokainen oppia sieltä, toimia yhdessä kaikenikäiset, mitähän sitä silloin saisimmekaan aikaan? Siinä olisi pohtimisen paikka, eikä kaikki asiat vaadi "mahdotonta budjettia"!

 • Käsiini sattui "Oodi Pelkosenniemelle", katsotaan sopisiko se tähän, siinä on 7 säkeistöä;1. "Kemijoki elämän virta! Tunturit, vaarat ja järvien selät! Mäelle asuttajat kirkon veistivät, vaakunan saivat ja sillat rakensivat. 2. Niemellä hyvä asustella, on puhdasta vettä ja ilmaa kaikkialla. Pyhällä turistin ilo lasketella, metsästäjän luonnossa saalistella. Porojen polkuja palkisella! 3. Kevät herättää elämän virran, lintujen lauluun rentukat rannan. Kesän kultaiset kullerot ja tuomien tuoksuvat kukkaset. 4. Kesäöiden kirkkaus ja aamukasteen raikkaus, niittyjen tuoksut keräävä tuulen puhallus ja soidin käen kutsuva kukahdus. Kaipaako pieni ihminen muuta?5. Ruska värjää lehdet kellastuneet, värin vaihtaa talven lumihiutaleet. Kuutamo valaa valoa maisemaan, revontulet Lapin värejä tulvillaan. 6. Ei liioin rikkautta, vaan rakkautta, rauhaa ja avaruutta. Luonto lupaa onnen tulevaisuutta. Kaipaako pieni ihminen muuta. 7. Jälkeenne jättäkää kaikki sovulla, mitä olette kokeneet elämän polulla. Elämän virtaa suojelkaa, sukupolvesta toiseen virtaavaa." Jospa tämä Matin tekemä Oodi muistuttaisi meitä, mitä omistamme ja pitäisi sovulla kaikki jättää jälkeemme!!!!

 • Pieni olisi tosin kaunista, jos "johtoporraskin" näyttäisi esimerkkiä! Vaikka olisi kuinka pienestä asiasta kysymys? Mitä tarkoittaa meillä "savuton kunta"? Ei vt. kunnanjohtaja ainakaan näytä esimerkkiä, jopa poistuu kesken tilaisuuden tupakalle! Kyllä tupakoitsijat kunnioittavat sen verran lähimmäisiään, että pitävät ne tupakkatauot sopivimpina hetkinä! Toivottavasti yrittävät päästä irti koko tavasta! Ainakin kannustavana esimerkkinä pitäisi olla! Ei ole mitään merkitystä tehdä hienoja asioita vain paperille, jos jokainen meistä ei pyri tavoitteeseen! Pieni voisi esimerkiksi olla näinkin kaunista!

  • Tämä joutsijärven lahja Pelkosenniemellä on osoittautunut vääräksivalinnaksi kaikissa niissä pätkissä mitä on niemessä tehnyt...ei onnistumisia


  • Näitä pieniä juttuja voisi tehdä, liekö kunnassa syynä se, että on liian paljon väkeä töissä, jonka veroeuroista ei ole kysymys???Ei välitetä! Yksi ekoteko voisi olla nuo valot! Esim. valaistulla ladulla valot palaa kilpaa auringon kanssa, palaneeko läpi yön? Ainakin ne palaa aamusta iltaan, vaikka luonnon valo valaisee jo latuja! Säästö se on pienikin säästö! Kenen vastuulla nämäkin lienee, olisi mukava tietää, mitä kuuluu kenenkin vastuualueeseen? Saisimme mekin veron maksajat perätä itse kenekin työmoraalin perään, ei saisi niitä vastauksia, ei kuulu minulle!!!Tai sitten ei tapahdu mitään, vaikka on luvattu asia hoitaa! Rupiaa jo risomaan!!!


 • Pelkosenniemessä on yksi hyvä puoli. Ei ole persuja!

 • Olipa mukava näky lauantaina, kun ajelin kirkonkylän ohi! Siellä kyykki joukko "keltallivejä" ja noukki roskia tienlaidoilta! Talkoolaisia varmaan! Toivottavasti roskaajat arvostavat tätä työtä, kuljettavat omat roskansa roskiksiin, eivätkä nakkaa pitkin tantereita! Kiitos kyläläiset! Pieni teko, suuri sydän tässäkin mukana!

 • Iloisia aikoja, on se mukava kuulla, kun kuulee ikäihmistenkin suusta, että nyt tuntuu kylällä olevan positiivistä nostetta! Pidetään siitä kiinni kaikki kyläläiset! Eikä yritetä saada vaikka väkisin tätä positiivistä tunnetta sammumaan!

  • Ikäihmiset tämän velkataakan juuri maksavatkin. Eihän täällä muilla verotettavaa ole.Eipä aikaakaan kun kärrätään toiseen paikkaan hoivakotiin. Siinä kiitos,tulispa liitos


 • "Pieni on kaunista", meidän pitäisi se muistaa! Huomaathan lähimmäisesi, Jope Ruonansuukin laulaa: "Ollaan enkeleitä toisillemme.."! Älä ole ilkeä, kateellinen, iloitse toisen saavutuksista! Mieti omaa käytöstäsi ja omia tekojasi, auta toisia , kiitä! Yhdessä olemme enemmän, ole mukana kaikessa hyvässä, puolusta sitä jonka tunnet vääryyttä kärsivän, älä mene kiusaajien puolelle! Tämä ei paljon vaadi, mutta antaa meille jokaiselle paljon iloa, viestittää meistä pelkosenniemiläisistä naapureillekin, että täällä asuu ihmisiä, joilla on sydän paikallaan, olemmehan sydän kunnan asukkaita!

  • Mitä positiivista kunnan pienuudessa ja vähäisessä väkimäärässä on? En kyllä ymmärrä.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.