Pieni on kaunista

Pienenkunnansuurisydän

Aina silloin tällöin saa lukea jotakin positiivistä Pelkosenniemestä, vaikka pienikin juttu, pienestä kunnasta! Luin Lapin Kansasta, että meillä osataan kierrättää lasia! Olimme kierrättäneet yli 6 kiloa henkeä kohti lasia, esim. Tervolassa 4,2 kg!!Jo "Möttöset" lauloivat aikanaan "Pelkosenniemi - Itä-Lapin helmi...."! Uudet kunnan nettisivut olivat viehättävät, siinäkin tätä pienuutta "ylistettiin"! Nyt vain me pienen kunnan asukkaat eletään ja tehdään kaikkea hyvää, mutta suurella sydämellä! Lauantaina on taas meille näytön paikka, onhan torilla kylätapahtuma, eiköhän näytetä taas, että pieni on todella kaunista ja ollaan ylpeitä pelkosenniemiläisyydestä ja juuristamme!

106

7728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erkko

      Pehmeä on kaunista. On mukavaa kun k marketista saa pehmeätä vessapaperia. Niin ei saa kaikista kaupoista.

      • Anonyymi

        Tuskinpa sinulla on mitään kovaa koskaan ollutkaan. Ihme, että olet saanut jälkikasvua aikaiseksi vai onko posteljooni ollut asialla.


    • Pieniähuomioita

      "Pieni kansan juhla on vietetty", sää hieman oikutteli, mutta tunnelma oli ihan lupsakka! Tässä pieniä huomioita, joilla vielä voisimme tehdää kauniimpaa toisia kohtaan! Uimaranta on meillä ihan ok juttu, mutta mikähän siinä on, että ei jakseta kävellä parkkipaikalta uimarannalle, vaikka kieltomerkkikin asiasta on! Veneen laskun ajaksi voi rantaan ajaa, mutta useimmilla autoilla ei ole venettä perässä, jotka sinne rannalle ajelevat ja jättävät autonkin uimisen ajaksi sinne! Samoin koirien vienti uimarannalle on merkillä kielletty, mutta sitäkään ei haluta huomioida!!!!Sama juttu torilla, sinne on myös merkitty, ettei koiria saa sinne viedä! Myös roskat heitellää maahan, vaikka muutaman askeleen päässä on roskikset! Siis nämäkin pienetkin jutut tekevät ja edistävät sitä, että voisimme sanoa, että "pieni on kaunista", eikä se vaadi meiltä paljonkaan!

    • Vuhmiau

      Koira ja kissa omistajat on tyhmempiä ku muut ihmiset.Luetun ymmärrys vaikeuksia.Kuntaa on yrittäneet tekemään ulkoilutuspaikkaa niinku täälä ei olis muutakin tarvetta.

      • Kuunvalossa

        Ei kaiketi kissaihmiset ole kunnalta olleet vailla mitään...taitaa sulla ittellä olla
        ymmärrys vajaa lukemisissasi.
        Koira kenttä on ihan asiallinen vaatimus koiria pitäisi pystyä juoksuttamaan myös irti niin voi myös välttyä mll.n lampaat koirilta. Ei tule myöskään koiran paskaa niin paljon kylänraitille kun koiria omistajineen ohjataan aidatulle alueelle.
        Tässä kunnassa hyyssätään ulkopaikkakunnalla kirjoilla olevia sossutoimiston asiakkaita ja järjestetään niille asuntoja.
        Kunta voi palauttaa koiraveron maksulliseksi niin saa vastinetta investoinnille.


      • Anonyymi

        Oikein, koiravero takaisin, 300€/koira ja mitä joutilaampi niin 500€/koira.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikein, koiravero takaisin, 300€/koira ja mitä joutilaampi niin 500€/koira.

        500 €:n koiria 99 prosenttia. Parahissa taloissa useampi . Tyhjän louskuttajia.


      • Anonyymi

        Kateus pitää ansaita. Niin myös niillä joilla on koira on kateus koirattomien puolelta ansaittu. Minua ei kenenkään koirat häiritse. Koiran paskaa näkyy kylillä kovin vähän sitäkin enemmän muuta roskaa tupakantumppeja ja paperiroskaa ne ei luonnosta hajoa, mutta koiran paska hajoaa. Uimarannalle ja torille niitä koiria ei tarvitse viedä, mutta olen myös koirapuiston kannattaja. Oma aidattu alue koiraihmisille koirien ulkoiluttamiseen ei maksa kunnalle paljoa tai ei ainakaan sen enempää kuin matonpesupaikat tai laituritkaan jotka ei oikeasti edes kuulu kunnan ylläpidettäviksi tulipaikoista ja laavuista puhumattakaan.


      • Anonyymi

        Poikamiesvero takaisin.Mitä tyhmempi poikamies sitä suurempi vero. Tyhjän nokankaivajia ei viitsi katsoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        500 €:n koiria 99 prosenttia. Parahissa taloissa useampi . Tyhjän louskuttajia.

        Eiku kaikille paskaa suoltaville koirille 1000€ koiravero heti kättelyssä


    • Aihettataaskiitokseen

      Hyvä juttu että kyläkuvasta häviää "pikkuhiljaa" rantatalo ja entinen Iivarin kauppa, vielä on tietysti rumentavia rakennuksia useita kylällä, mutta tämäkin jo edistystä pienellä kylällä! Mukava juttu myös, että kyläyhdistykset ovat touhunneet, huomenna Pyhän kyläyhdistys järjestää keskustelutiaisuuden Seolla, sinne mukaan jutustelemaan ja lauantaina kirkonkylän kyläyhdistys järjestää torilla "Iloa syksyyn - valon pilkkuja" tapahtuman! Kairalan kylällä myös 15.9 oma syystapahtuma!Näihin myös joukolla mukaan, jospa niitä valopilkkuja löytyisi näistä yhteisistä tapaamisista ja tapahtumista! Meillähän on se pysyvä "Valopilkku-silta", joka loistaa kaamoksenkin keskellä Kemijoen yllä! Niin ja niitä kaivattuja elokuviakin aletaan taas näyttämään Naavassa, jossa myös kohta taas "Savotan sävel" soi! Ei muuta kuin osallistutaan ja nautitaan syksystä ja alkavasta ruska-ajasta!

      • Anonyymi

        No ei ole Iivarin kaupan purku edistynyt.sitä ei kai tarvitse purkaa jos ei halua.näin se lienee menee.ja onhan se niin huomaamattomasti siinä sijoillaan,ettei sitä moni näe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei ole Iivarin kaupan purku edistynyt.sitä ei kai tarvitse purkaa jos ei halua.näin se lienee menee.ja onhan se niin huomaamattomasti siinä sijoillaan,ettei sitä moni näe.

        Eipä sitä tarvi jos ei halua.Onneksi valvova silmä ei näe.


    • Liikkeellesieltä

      Pienistä puroistahan se kasvaa suurikin virta, yritettäisiin tuoda niitä positiivisiä asioita esille, ei meillä kaikki ole vielä niin huonosti! Voisimme vielä korjata monta asiaa, me tarvittaisiin nyt "jämy" johtaja kuntaan, ei voi kuntaa johtaa toisella kädellä, kumpi käsihän se ohjaisi Savukosken ja kumpi käsi Pelkosenniemen asioita, jos olisi yhteinen johtaja? Pitäisi laittaa ne hyvät asiat toiseen laariin ja ne korjattavat toiseen laariin, mitä voisimme yhdessä tehdä, että sinne hyvään laariin menisi asioita huonosta! Nyt kun tuossa alkuperäisviestissä puhuttiin siitä, että lehdestä saa lukea aina silloin tällöin positiivisiä juttuja Pelkosenniemestä, olihan uusimmassa Koti-Lapissakin otsake:"Pelkosenniemen ikäihmiset toimeliaana", saisimme ottaa jokainen oppia sieltä, toimia yhdessä kaikenikäiset, mitähän sitä silloin saisimmekaan aikaan? Siinä olisi pohtimisen paikka, eikä kaikki asiat vaadi "mahdotonta budjettia"!

    • Niemelleomistettu

      Käsiini sattui "Oodi Pelkosenniemelle", katsotaan sopisiko se tähän, siinä on 7 säkeistöä;1. "Kemijoki elämän virta! Tunturit, vaarat ja järvien selät! Mäelle asuttajat kirkon veistivät, vaakunan saivat ja sillat rakensivat. 2. Niemellä hyvä asustella, on puhdasta vettä ja ilmaa kaikkialla. Pyhällä turistin ilo lasketella, metsästäjän luonnossa saalistella. Porojen polkuja palkisella! 3. Kevät herättää elämän virran, lintujen lauluun rentukat rannan. Kesän kultaiset kullerot ja tuomien tuoksuvat kukkaset. 4. Kesäöiden kirkkaus ja aamukasteen raikkaus, niittyjen tuoksut keräävä tuulen puhallus ja soidin käen kutsuva kukahdus. Kaipaako pieni ihminen muuta?5. Ruska värjää lehdet kellastuneet, värin vaihtaa talven lumihiutaleet. Kuutamo valaa valoa maisemaan, revontulet Lapin värejä tulvillaan. 6. Ei liioin rikkautta, vaan rakkautta, rauhaa ja avaruutta. Luonto lupaa onnen tulevaisuutta. Kaipaako pieni ihminen muuta. 7. Jälkeenne jättäkää kaikki sovulla, mitä olette kokeneet elämän polulla. Elämän virtaa suojelkaa, sukupolvesta toiseen virtaavaa." Jospa tämä Matin tekemä Oodi muistuttaisi meitä, mitä omistamme ja pitäisi sovulla kaikki jättää jälkeemme!!!!

    • Oonkopikkumainen

      Pieni olisi tosin kaunista, jos "johtoporraskin" näyttäisi esimerkkiä! Vaikka olisi kuinka pienestä asiasta kysymys? Mitä tarkoittaa meillä "savuton kunta"? Ei vt. kunnanjohtaja ainakaan näytä esimerkkiä, jopa poistuu kesken tilaisuuden tupakalle! Kyllä tupakoitsijat kunnioittavat sen verran lähimmäisiään, että pitävät ne tupakkatauot sopivimpina hetkinä! Toivottavasti yrittävät päästä irti koko tavasta! Ainakin kannustavana esimerkkinä pitäisi olla! Ei ole mitään merkitystä tehdä hienoja asioita vain paperille, jos jokainen meistä ei pyri tavoitteeseen! Pieni voisi esimerkiksi olla näinkin kaunista!

      • Pätkisjärvi

        Tämä joutsijärven lahja Pelkosenniemellä on osoittautunut vääräksivalinnaksi kaikissa niissä pätkissä mitä on niemessä tehnyt...ei onnistumisia


      • Kenenonvastuu

        Näitä pieniä juttuja voisi tehdä, liekö kunnassa syynä se, että on liian paljon väkeä töissä, jonka veroeuroista ei ole kysymys???Ei välitetä! Yksi ekoteko voisi olla nuo valot! Esim. valaistulla ladulla valot palaa kilpaa auringon kanssa, palaneeko läpi yön? Ainakin ne palaa aamusta iltaan, vaikka luonnon valo valaisee jo latuja! Säästö se on pienikin säästö! Kenen vastuulla nämäkin lienee, olisi mukava tietää, mitä kuuluu kenenkin vastuualueeseen? Saisimme mekin veron maksajat perätä itse kenekin työmoraalin perään, ei saisi niitä vastauksia, ei kuulu minulle!!!Tai sitten ei tapahdu mitään, vaikka on luvattu asia hoitaa! Rupiaa jo risomaan!!!


    • hyväniemi

      Pelkosenniemessä on yksi hyvä puoli. Ei ole persuja!

      • Anonyymi

        Eikö niemessä muka ole perussuomalaisia? Perusruotsalaisiako te olette?


    • Anonyymi

      Olipa mukava näky lauantaina, kun ajelin kirkonkylän ohi! Siellä kyykki joukko "keltallivejä" ja noukki roskia tienlaidoilta! Talkoolaisia varmaan! Toivottavasti roskaajat arvostavat tätä työtä, kuljettavat omat roskansa roskiksiin, eivätkä nakkaa pitkin tantereita! Kiitos kyläläiset! Pieni teko, suuri sydän tässäkin mukana!

    • Anonyymi

      Iloisia aikoja, on se mukava kuulla, kun kuulee ikäihmistenkin suusta, että nyt tuntuu kylällä olevan positiivistä nostetta! Pidetään siitä kiinni kaikki kyläläiset! Eikä yritetä saada vaikka väkisin tätä positiivistä tunnetta sammumaan!

      • Anonyymi

        Ikäihmiset tämän velkataakan juuri maksavatkin. Eihän täällä muilla verotettavaa ole.Eipä aikaakaan kun kärrätään toiseen paikkaan hoivakotiin. Siinä kiitos,tulispa liitos


    • Anonyymi

      "Pieni on kaunista", meidän pitäisi se muistaa! Huomaathan lähimmäisesi, Jope Ruonansuukin laulaa: "Ollaan enkeleitä toisillemme.."! Älä ole ilkeä, kateellinen, iloitse toisen saavutuksista! Mieti omaa käytöstäsi ja omia tekojasi, auta toisia , kiitä! Yhdessä olemme enemmän, ole mukana kaikessa hyvässä, puolusta sitä jonka tunnet vääryyttä kärsivän, älä mene kiusaajien puolelle! Tämä ei paljon vaadi, mutta antaa meille jokaiselle paljon iloa, viestittää meistä pelkosenniemiläisistä naapureillekin, että täällä asuu ihmisiä, joilla on sydän paikallaan, olemmehan sydän kunnan asukkaita!

      • Anonyymi

        Mitä positiivista kunnan pienuudessa ja vähäisessä väkimäärässä on? En kyllä ymmärrä.


      • Anonyymi

        Minä kerran sinua jos loukkasin, tyhmyyttäni sinut melkein menetin. Sitä anteeksi pyytää nyt tahtoisin sulta rakkaani viimeinkin.


    • Anonyymi

      "Pieni on kaunista" voisi taas sanoa, olipa eilen ilahduttava postireissu, laatikossa oli joulukortti , HYVÄÄ JOULUA toivotteli postinjakaja! Tällainen pieni huomion osoitus voi olla suuri jollekin, saada hyvän mielen, tämä kortti voi olla hänen ainoa jouluna saatu kortti postilaatikossa! Sattui vielä niin, että "Elävän joulukalenterin" luukussa oli toive"Käydä yksinäisen luona joulutervehdyksellä"! Näin postin jakaja teki sen tällä kortilla! KIITOS SIITÄ!

    • Anonyymi

      Vuosi on vaihtunut, eikö tehdä nyt jokainen parhaamme? Ollaan pienen kunnan niitä suuria SYDÄMIÄ! On ollut ilo lukea lehdestä ja facebook sivuilta sitä positiivistäkin viestiä! Löytynyt niitä rohkeitten yrittäjien viestejä! Olemme saaneet kirkolle ikäihmisten perhekodin, TMI Korven Koira, Cristian Sirviön yrityksen, on pitopalvelu Neidon Sydän! Otetaan selvää, mitä kaikkea meillä on ja käytetään kotikuntamme palveluja! Kannustetaan ja kiitetään! Toivottavasti se Joulupukki toi paketeissa sitä "Työn iloa" myös kunnan työntekijöille!

      • Anonyymi

        Työn iloa joulupaketeissa , nimenomaan.Eipä ole kunta muistanut millään paketilla ,ikinä.


    • Anonyymi

      Nytkin oli Koti-Lapissa positiivistä juttua meidän kylästä, meillä on Itä-Lapin ainoa perhekoti ikäihmisille! Sitten oli juttu "Pöhinää Niemessä"! On ollut laskiaisriehaa, myyntitapahtuma yläkoululla, juttua "Meidän Kilpiaapa-hankkeesta" ja ensimmäisistä talkoista hiihtolomaviikon keskiviikkona, kuinka pitkospuut kulkeutuivat moottorikelkoilla jo aavalle, odottamaan suvea, että pääsevät talkoolaiset purkamaan vanhoja ja laittamaan uusia tilalle, myös petsattu uudet revontulilaavun tarpeetkin!
      Kunnon talkooevätkin oli ollut väelle tarjolla! Niin ja mikä ihana kuva oli netissä meidän lapsosista "varhaiskasvatuksen päivänä", olivat tervehtimässä kunnantalon väkeä, etteikö meillä ole lapsia?

      • Anonyymi

        Laittakaa vällyihin pöhinää


    • Anonyymi

      Onko pieni kaunista vieläkin? Kyläkuva on hiljainen, ei yhtään kaunista.Vain eläköityneet ajaa kylän päästä päähän autoillaan ja saastuttavat luontoa.

    • Anonyymi

      Muistutuksena vain, että pieni on kaunista! Pienistä puroista se isokin virta koostuu! Meillä on kaikki mahdollista, kun vain yhdessä se tehdään! Miten voi olla niin, että naapurikunnista tulee sitä positiivistä palautetta, mutta me itse emme sitä näe? Yritä edes, jos joku näkee hyvää, älä heti ole sitä vähättelemässä, vaan tartu toimeen, että näitä pieniä positiivisiä asioita tulisi lisää! Niitä me tarvitaan itse kukanenkin, sitä toivoa tulevaan!

      • Anonyymi

        Odottelen vain,että naapurista muuttavat tänne positiivisuuden kehtoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Odottelen vain,että naapurista muuttavat tänne positiivisuuden kehtoon!

        Kyllä tulisin, mutta kun ei ole siellä tarjolla asuntoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tulisin, mutta kun ei ole siellä tarjolla asuntoja!

        Rakenna oma hyvä mies! Ei se ole mikään syy,ettei ole asuntoja.Olet luultavasti tyhjä tasku joka naukuu tyhjää,eikä oikeasti haluaisi töitäkään tehdä yhtään.


      • Anonyymi

        Niin taas muistutus tästä pienuudesta! Ei ole kauan, kun saimme tietää, että meidän pieni kuntamme on liittynyt Hinku kuntien listaan! Emme varmasti ole niitä isoja saastuttajia tässä joukossa! Mutta se viesti kuntalaisille, miten tämä suunnitelma kotisairaalasta edistää päästöjen vähentämistä, jos nyt autot kulkee pitkin pitäjää "yötä päivää"??Mitä vasten sitten me muutenkaan tätä mietittäisi tavallisina kuntalaisina, jos viesti johdoltakin on tämä, ajellaan vain autoilla, lämmitetään saunoja ja pirttejä ahkerasti puilla, ei mietitä kierrätystä, ei tulevien lasten ja nuorten tulevaisuutta, että jälkeemme jäisi mahdollisimman puhdas luonto! Tätäkin toivoisi mietittävän, mihin tämä jo velvoittaa kuntaa, kun on tehnyt tämä päätöksen liittyä tähän Hinku kuntien listaan!


    • Anonyymi

      Meitäkin on todella olemassa, että voi sanoa "pieni on kaunista"! Riittää kun saa hymyn, tervehdyksen, kiitoksen, tunteen, että välitetään todella toisistamme! Emme tarvii hienoja paperille tehtyjä suunnitelmia! Monesti ne vain jää sinne arkistojen uumeniin toteuttamatta! Onko se sitten hienompaa, kun asia on paperilla eikä näkyvästi tehtynä tässä ja nyt? Siinäpä on miettimistä mökeissä ja kartanoissa, mikä tässä elämässä on tärkeää ja arvokasta ?

      • Anonyymi

        Luulin että työnteko on tärkeää.Mutta ei se ole.Ei sitä arvosteta.


    • Anonyymi

      Vielä riittäisi kierrätettävää.Kymmeniä kiloja.Toisen vanha on toiselle uusi ja hyvä peli vielä. Juu Nou..

    • Anonyymi

      Ihmetystä herätti, että joku ohikulkija on nähnyt ihan "vaivan" laittaa viestin Lapin Kansaan, miksi täällä on 50 km rajoitus kirkonkylällä, mielestään liian pitkällä matkalla? Meille paikallisille "pieni on kaunista", on turvallisuus kysymyksessä, yksikin kulkija on arvokas! Tiellä kulkee paljon isoja rekkoja, ei ole koko matkalla kevyen liikenteen väylää! Tiellä kulkee lapsia ja ikäihmisiäkin! Jos asianomainen kerran viikossa "suihkaa" ohi, ei luulisi kovin "rasittavan" hiukan hiljentää kulkua meidän pienen kylän ohi ajaessa!

      • Anonyymi

        Lenkkeilijät jos vaikkapa laittaisivat kirkkaat vaatteet mustien sijaan päälle ,pyöräilijät samoin niin näkyisivät auton valoissa paremmin.Liikenne on täydessä vauhdissa aamu viiden aikaan ja niinpä näitä pimeässä koikkelehtijoita kevyenliikenteen väylän ulkopuolella ei meinaa millään erottaa. Ei se pikku heijastin mihinkään näy. Koulukyyti olisi lehtikankaalta asti ajettu mikäli sitä rajaa ei olisi muutettu.Onneksi sinne on leveä piennar.Toisessa päässä kylää se on kapea,Tapionniemessä esim.80 rajoitus koko kylän läpi. Meillähän se on 40,eikä paljon naapurista eroa kylän keskusta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lenkkeilijät jos vaikkapa laittaisivat kirkkaat vaatteet mustien sijaan päälle ,pyöräilijät samoin niin näkyisivät auton valoissa paremmin.Liikenne on täydessä vauhdissa aamu viiden aikaan ja niinpä näitä pimeässä koikkelehtijoita kevyenliikenteen väylän ulkopuolella ei meinaa millään erottaa. Ei se pikku heijastin mihinkään näy. Koulukyyti olisi lehtikankaalta asti ajettu mikäli sitä rajaa ei olisi muutettu.Onneksi sinne on leveä piennar.Toisessa päässä kylää se on kapea,Tapionniemessä esim.80 rajoitus koko kylän läpi. Meillähän se on 40,eikä paljon naapurista eroa kylän keskusta!

        Tuo 40-rajoitus on siksi, koska näkyvyys on huono kylän kohdalla ja koska kuitenkin ajetaan 50:ä ja koska kulkee paljon raskasta liikennettä. Näin se suunniteltiin.


    • Anonyymi

      Ei se koko vaan se miten sitä käyttää ratkaisee asiat.

      • Anonyymi

        Aivan.Potkurillakin pääsee lujaa jos vain potkua löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan.Potkurillakin pääsee lujaa jos vain potkua löytyy.

        Pieni toive, kelkkailija et ajaisi hoidettujen latujen päältä, etkä latua pitkin, selkosta luulisi riittävän ja onhan kelkkareittejäkin kunnan alueella! Hiihtäjät on aivan hukassa, kun ettivät Kilpiaavan latua, varsinkin alkupäästä! Samoin kävelybaana on etittävissä! Voisi olla opasteitakin ihan reitin alussa! Nämä ristiin rastiin ajaneet kelkkailijat vielä sotkevat reitin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pieni toive, kelkkailija et ajaisi hoidettujen latujen päältä, etkä latua pitkin, selkosta luulisi riittävän ja onhan kelkkareittejäkin kunnan alueella! Hiihtäjät on aivan hukassa, kun ettivät Kilpiaavan latua, varsinkin alkupäästä! Samoin kävelybaana on etittävissä! Voisi olla opasteitakin ihan reitin alussa! Nämä ristiin rastiin ajaneet kelkkailijat vielä sotkevat reitin!

        Pummi se kurvailee ja joku tyttö ilman kilpiä, vielä alaikäinen näyttää olevan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan.Potkurillakin pääsee lujaa jos vain potkua löytyy.

        Hevoselta löytyy potkua,mutta ei tietenkään sitten jos se on kuivalihavelliä.


    • Anonyymi

      Onko totta, jos on, niin "pieni ei ole kaunista"? Voiko olla totta, että meidän ihana pieni terveyskeskuksen vuodeosasto ajetaan alas? Nyt on kyllä tarpeellista saada kuntalaisten tietoa ja perusteita tälle, miksi näin? Mitä tarkoittaa "kotisairaala"? Suuri huoli on varsinkin ikääntyvien läheisten puolesta, missä heitä hoidetaan, jos ei pärjää kotona? Myös omaishoitajien taakkaa tämä ei vähennä? On myös nuorempaa väestöä, joka kokee, että on turvallista, että omassa kunnassa on vuodeosasto! Missä läheisiä sitten hoidetaan, entä ihan jokaista meitä, jos ei pärjää kotona sairastamisen vuoksi, missä on se petipaikka sitten? Ollaanko ympäri Lappia hoidossa?

      • Anonyymi

        Ihmetellä pitää.


      • Anonyymi

        Kyllä varmaankin on totta.Näinhän se on suunniteltu .Sellaiset kotisairaalat on kyllä huippu älynväläys ennen lopullisen lampun sammumista.Nöinkö se on suunniteltu että joku siellä mittaa verensokeria ja antaa Buranaa ,syöttää ja kuvittaa. Ja watsapissa lähettää dataa potilaasta ,se on sama minne päin suomea,kunhan joku jotain tietävä vain on paikalla. Näin säästetään huimia summia ja voidaan leikkiä lääkärileikkejä.


      • Anonyymi

        Omaiset on sitä varten, että tulevat hoitamaan.Ottakaa oppia monikulttuurista...siellä ei sairaita ja vanhoja lykätä laitokseen niinkuin täällä.


    • Anonyymi

      Mihin sattuu sopimaan Pelloon Muurolaan, Simoon. Muualla lapin kunnissa toiminta jatkuu, Meillä ei kun etelätuulen tuomat haluaa tuhota kirkonkylän.

    • Anonyymi

      Ne jotka ovat kotisairaalaa touhuamassa, eivät tajua että se on viimeinen pisara kunnan alasajolle. Yksi seikka joka tuntuu oudolta. Kotisairaalaan siirryttäessä ketään ei irtisanota, mutta eläköitymisen myötä ei virkoja täytetä. Herää kysymys, onko nyt liikaa henkilökuntaa ? Tuskin. Nyt tk;n ja Onnelan talousosaajat asialla !
      Yksi neuvo kuntapäättäjille; Odotellaan mitä tuleman pitää soten myötä. Ei näin synkkiä toimenpiteitä suunnitella muualla kuin täällä paikallistasolla.

    • Anonyymi

      Pieni on naurista.

    • Anonyymi

      Tulevalla viikolla kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuodeosasto lakkaa ja sairaanhoitajat lähtee rattaille 1.8.2022. Nykyinen valtuusto nyökyttelee ja päättä mitä kh ja Vauhkonen esittää "viisauksineen". Taas mennään niin matkailun tarpeiden mukaan. Kuinkahan moni kausityöntekijä on vuodelta 1985 on edelleen töissä pyhällä ja haluaa vanhuspalveluja? Eiköhän rotaatio ole vaihtanut työntekijät/omistajat moneen kertaan joko konkurssin tai myynnin vuoksi. Ainoat pysyvät maksajat ovat kk:ssa ja kylissä asuvat tai niihin peruselinkeinojen vuoksi muuttaneet. Maksettiin huippuveroprosenttia vuosikymmenet, että mm terveyskeskus vuodeosastoineen säilyisi. luultiin, että on niinkö pankkiin laittais rahaa. Nyt Vauhkonen, Varmo, Luoma-ahot ja knit haluaa, että tet että tarvi turvallista paikkaa sairastaa - kotiin kuoleminen on niin IN. Sitähän on harjoiteltu jo pari vuotta kesäsulkujen aikaan. Onkohan noista kukaan raahannu kuolevaa rakasta kodista sairaalaan, kun ei ambulanssi monistu kolmeen keikkaan samaan aikaan. Sama se kesäyössä, kun sireenit kukkii ja on lämmintä. Siinähän saa kuoleva rakas vielä vetää tuoksuja. Entä marraskuussa ja helmikuun pakkasissa? nimellä somessatulee auttamaan viimeisiä hengenvetojaan ottavaa ? Pitää tilata poliisi kotikuolemaan. Ei ole todellakaan se voimauttivimmin näky se kuoleva rakas, vaikka saisi lupapaikan osastolla Sopukassa. Kun ei sinne kerkeä, kuolema ei odota. Sopukassa Sodankykässä on yksi ainoa saattohoitohuone. Pitää olla lottovoittajan tuuri, että sinne niemeläinen pääsee. Kyllä kuolo tulee korjaamaan hurjan paljon veronmaksajia seuraavina vuosina ja juuri nyt ne kuolemat pitää siirtää pois meiltä. Häätyy sanoa kuin se Ankeinen "Ota luoja minut pois" . Vuodatus täällä, koska kunnanjohtaja Vauhkonen esti minut ensin fb:stä, jota hän moderoi Pelkosenniemellä ja lopulta minut poistettiin sivuilta, jossa keskustellaan. Että semmonen avoimuus. Kaikkea hyvää teille, T Anu Laukkanen, aina omalla
      nimellä somessa.

      • Anonyymi

        Hyvä, että on näitä rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa totuuksia ja Anu puhuu kokemuksesta, mitä on kun meidän vuodosasto oli "kesätauolla"! Mitä se sitten on, kun se loppuu kokonaan? Tämän jälkeen ei voisi enää ajatella, itse sairaana, läheistä kotona hoitava tai kulkenut kesätauolla muualla omaistaan katsomassa, vielä jaksan sinnitellä, kohta kesätauko loppuu ja oma vuodeosasto aukeaa!!! Vieläkin Anu jaksat olla "äänenä" pelkosenniemiläisten heikompien puolella, vaikka olet saanut "lokaa niskaan" varmaan ihan tarpeeksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä, että on näitä rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa totuuksia ja Anu puhuu kokemuksesta, mitä on kun meidän vuodosasto oli "kesätauolla"! Mitä se sitten on, kun se loppuu kokonaan? Tämän jälkeen ei voisi enää ajatella, itse sairaana, läheistä kotona hoitava tai kulkenut kesätauolla muualla omaistaan katsomassa, vielä jaksan sinnitellä, kohta kesätauko loppuu ja oma vuodeosasto aukeaa!!! Vieläkin Anu jaksat olla "äänenä" pelkosenniemiläisten heikompien puolella, vaikka olet saanut "lokaa niskaan" varmaan ihan tarpeeksi!

        Kirjoittaisit omalla nimellä.Olisi mukava nähdä.Vai oletko mielikuvitusolento.


    • Anonyymi

      Hieno kirjoitus. En kirjoita nimellä kun joudun silmätikuksi. Teroki lirkuttelee vain pyhäläisiä ei aitoja niemiläisiä. Terveisin aito niemiläinen.

      • Anonyymi

        Tänne on kyl pakko saada uuttakin verta,muuten tulee liikaa sisäsiittoisuutta jos vain aidot saa täällä lisääntyä ja olla .Se ei kyllä ole suotavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänne on kyl pakko saada uuttakin verta,muuten tulee liikaa sisäsiittoisuutta jos vain aidot saa täällä lisääntyä ja olla .Se ei kyllä ole suotavaa.

        Missä nyt ollaan? Uutta "vertakin on tullut " kuntaan, mitä siitä on seurannut? Asiat ei voisi olla enää huonommin, käydään ja lähdetään, hieman on soppaa hämmennetty ennen kuin lähdetään! Nyt kyllä pitäisi jotain tapahtua, ihmekö on ainoa? Kyllä nyt on aika katsoa sinne peiliin, ei mitään uutta henkilöä hämmentämään, vaan yhteistyötä tekemään, maalaisjärki mukaan. kuunnella toisia, myöntää virheet aloittaa niistä pienistä asioista! Niin pieni on kaunista sanoo otsakekin! Kuntalaiset pitäisi olla tärkeimmät, tulla kuulluksi, kaiken perusta on avoimuus! Nyt näyttää, että kuntalaisten luottamus on mennyt, ääni on kuitenkin annettu vilpittömästi luottaen, että kaikki tekee parhaansa! Luottamusta rakentamaan, yhdessä tästäkin selvitään, tuskin muuta vaihtoehtoa enää tässä on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä nyt ollaan? Uutta "vertakin on tullut " kuntaan, mitä siitä on seurannut? Asiat ei voisi olla enää huonommin, käydään ja lähdetään, hieman on soppaa hämmennetty ennen kuin lähdetään! Nyt kyllä pitäisi jotain tapahtua, ihmekö on ainoa? Kyllä nyt on aika katsoa sinne peiliin, ei mitään uutta henkilöä hämmentämään, vaan yhteistyötä tekemään, maalaisjärki mukaan. kuunnella toisia, myöntää virheet aloittaa niistä pienistä asioista! Niin pieni on kaunista sanoo otsakekin! Kuntalaiset pitäisi olla tärkeimmät, tulla kuulluksi, kaiken perusta on avoimuus! Nyt näyttää, että kuntalaisten luottamus on mennyt, ääni on kuitenkin annettu vilpittömästi luottaen, että kaikki tekee parhaansa! Luottamusta rakentamaan, yhdessä tästäkin selvitään, tuskin muuta vaihtoehtoa enää tässä on?

        Se olisi hyvä ,että yhdistyisimme Sodankylään.Meillä on lähekkäin matkailukeskukset ja nyt tämä Sopukkakin käytössä.Sieltä löytyy Terveystalo sekä Aslak ja paljon myönteisen julkisuuden saaneita hoiva koteja.Voisimme yhdistää meidän raskaan hallinnon ja lapset pääsevät lukioon sekä uuteen vieläkin mahtavampaan kouluun .Liikuntahalli sekä jäähalli!Ammattikoulu! Vain 45 minuutin ajomatkan päässä! Aivan kuin pääkaupunkiseudulla kaikki palvelut ovat lähellä!Mutta täällä valitetaan tyhjästä jos ei heti pääse lääkäriin tai joutuu omaista lähteä katsomaan kilometrin päähän! Ottakaa hyvät ihmiset ne omaisenne omaan hoitoonne ,sinne teidän perhe elämään mukaan,ihan niinkuin vanhaan hyvään aikaan oli tapana.Etätöiden välissä on oikein hyvä hetki kahvitella mumman kanssa taikka laittaa mumma kuorimaan pottuja lounaalle.Sebon laiskuutta vaatia muuta!


    • Anonyymi

      Kuka tietää mikä on oikea hoitajamitoitus Tkseen. Keskim. 4,6 potilasta käyttöaste 57 % ja 14 hoitajaa. 2 hoidettavaa ja muut Onnelaan odottajia. Onnela aina täynnä ja jonottajia riittää, siellä hoitajamitoitus taitaa olla ok.

      • Anonyymi

        NO kuka se tietää?


    • Anonyymi

      Muut kunnat varmistavat palveluita, täällä ne lakkautetaan omatoimisesti. Kyllä on viisasta toimintaa! Vuodeosasto ajetaan alas, lääkärille ei riitä töitä ilman vuodeosasto eli lääkäri lähtee "ansiomerkit rinnassa" paremmille selkosille, neuvolan lapsimäärä aivan liian alhainen eli neuvolatäti taipaleelle ja kas vain, terveyskeskus on ensin auki päivän viikossa...jos joku keikkalääkäri saadaan käymään ja sitten lakkautetaan koko putiikki. Hyvä on suunnitelma sote Asiantuntijoilla täällä niemessä ja kuntalaiset kiittää.

      • Anonyymi

        Anna veikkonen rahaa köyhälle kunnalle,sillä siitä pääsee. Saadaan pitää palvelut ja työpaikat ja jopa lisätä niitä.Helppoa,kaikki märisijät voivat osallistua tähän yhteiseen yv.keruuseen.


      • Anonyymi

        Pitikö Pekkojen jäävätä kuntayhtymän pykälässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitikö Pekkojen jäävätä kuntayhtymän pykälässä.

        Ainakin pökön ois pitänyt. Toivottavasti joku valittaa päätöksen lainvoimaisuudesta.


      • Anonyymi

        Hei,nythän olemme antaneet vihreää valoa Leander hankkeeseen.Olisko siitä apua ? Tässähän voisi Annikki alkaa avustamaan uusia yrityksiä,kun soteen siirrytään. Tulee luultavasti tarve kotiavulle,talonmiehille! Siinä olisi monta tehtävää jota tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitikö Pekkojen jäävätä kuntayhtymän pykälässä.

        Pitikö koululaisten vanhempien ja samassa taloudessa asuvien jäävätä itsensä koulukampusta rakennuttaessaan lapsilleen? Ei pitänyt.Ei siis pekkojenkaan tarvitse.


    • Anonyymi

      Tosiaankin tosiammattilaiset asialla. Voi hyvänen aika. Patsaitten suunnittelu voi alkaa mutta mihin ne kaksi patsasta sijoitetaan. Toivottavasti ei kovin näkyvälle paikalle.

    • Anonyymi

      Onko se vanha paloasema vuokrattu kun siinä on usein autoja ja miehiä ?Mikä yritys se siellä toimii nykyään?

    • Anonyymi

      Huonoko Oy

      • Anonyymi

        Kiitos tiedosta,mahtista että ollaan saatu tänne lisää yritystoimintaa . Mikähän alan yritys tämä on?
        Ehkä kohta saadaan lukea kotilapista siitä lisää tietoa.


    • Anonyymi

      ” Tee se itse” halli ? Kyllä kunnaninsinöörin pitäs tietää mitä siellä touhutaan tai kuka sielä pajaa pitää.

    • Anonyymi

      Kylläpä on taas positiivista !

    • Anonyymi

      Niin kertakaikkisen ihanaa on pienessä sievässä.Näin huolemme on pois pyyhkäisty jatkossa ,kunhan vain luottavaisin mielin tonttuilemme pitkin pitkospuita kippis Aavan reunaan.Uutenavuotena ammumme haulikolla setelirullia taivaan tuuliin ja juomme klökiä ja samppakaljaa uimarannalla.

    • Anonyymi

      Aina silloin tällöin mutta yleensä ei

    • Anonyymi

      Vaihtakaa auraaja!Itekkin pitää kohta aura-autolla kulkea, että pääsee traktorimiehen palteijen yli. Mistä koulusta näitä tulee, töttöröijään miten sattuu..

      • Anonyymi

        Ite omat liittymät pitää puhdistaa.Ei kuulu auraajalle se.En mie ole mitään kasoja kyllä nähnyt


    • Anonyymi

      Kenestä urakoitsijasta on kyse?

    • Anonyymi

      Voi kuinka mielellään laittaisi vain positiivistä viestiä tänne, niin kuin pieni on kaunista! On ollut paljon aihetta myös kiitokseen! Nyt vain tuntuu, että kukaan ei ota vastuuta asioista, vaan vyörytetään muille, niin kuin asia ei edes kuuluisi asian omaiselle! Miksi ei voi tunnustaa. jos ei tiedä taikka on ollut väärässä, sekin on helpompaa ymmärtää, kuin se että yritetään pestä itsensä vastuusta! Niin tai ei rehellisesti vastata, kierrellään ja kaarrellaan! Emme me kuitenkaan kuntalaisetkaan ihan tyhmiä olla! Avoimuus ja rehellisyys ovat kaiken A ja O!

      • Anonyymi

        Kyllä,kuntalaiset ovat tyhmiä. Todella tyhmiä,kun eivät tee mitään asioiden eteen. Odottavat suu ammollaan että valtio tai kunta tai päättäjät tai virkamiehet antavat armonpullista palasen.


    • Anonyymi

      Bemarimiehillä on pieni muna mutta suuri sielu.

    • Anonyymi

      Pienenkunnansuurisydän maksoi suurella sydämellään työurani aikana palkkoina minulle 1,5 milj. €. Tietysti nuo olivat valtion pussista ja minäkin pienenihmisensuurellasydänmellä maksoin kuntaan verotuloja 300000 €. Noista tuloista tietysti valtion verotus vei toiset 300000 €. Enkä ole katkera. Miksi olisin?

      • Anonyymi

        Sehän se onkin mainiota työssä,että palkka juoksee ,mutta kukaan ei seuraa tehdäänkö sitä työtä. Ei ole valittamista.


    • Anonyymi

      Onko "pieni kaunista" ? Kuinka olisi ollut mahdollista käydä sitä keskustelua, esim. sitä varten olevassa facebook ryhmässä, joka on ymmärrettävästi avattu juuri kuntalaisten ja päättäjien keskustelua varten! Vastauksia alkaa tulla sitten, kun joku kuntalainen tekee siitä jutun lehteen! On ainakin ollut aikaa vastailla! Piia sanoi aivan oikein, että nyt moni kuntalainen ajattelee, että ihan sama, ei kiinnosta edes enää yrittää vaikuttaa kunnan asioihin, se on aivan turhauttavaa ja ajan haaskausta! Piialle hatun nosto, kun yritti keskustella kuntalaisten kanssa , sekin loppui, ilmeisesti ei Piian taholta, vaan painostuksesta, vai??

      • Anonyymi

        Ei monikaan kommentoi. Joku vahtii ja kirjoittelee vain hyviä asioita . Totuus on ehkä eri .


    • Anonyymi

      Ja taas sai lukea niin kaunista ja pientä että.. aah.

    • Anonyymi

      Sitä toivoa me tarvitaan, nyt on kuntalaiset vaipumassa synkkiin ajatuksiin! Kunnan palkattu väki. luokaa toivoa kuntalaisille, sitä ystävällisyyttä kohtaamisissa! Näyttäkää iloa työssänne, että mielellänne olette meille luomassa hyvää kuntaa elää ja asua, kyllä mekin sitten näytämme sen!

    • Anonyymi

      Pienille vehkeille tytöt nauravat ja suurille huokaavat.

    • Anonyymi

      Kattokaa nyt sitä kyläkuvaa minkä annatte .Rantatalon jätekasat siellä vaan lepää niinkuin ei mitään. Eikö se alue pitänyt siivota jo aikoja sitten? Sitten on nämä ränsistyneet kaupat,joiden omistajat ovat p.aukisia, eivätkä pysty mitään tekemään niille . Toivottavasti kasvaa pian pajut peittämään kaiken alleen ja tulis talvi ja hajoittais loput.

      • Anonyymi

        On niitä törkysiä omakotitalojenkin pihoja valtatien varressa. Osalla molemminpuolin 5 tietä . Arvatkaapa miltä ne ohikulkevan turistin silmässä näyttää. Me paikalliset olemme jo näihin ”possuihin” tottuneet.


    • Anonyymi

      Taitaa yks kirkonkylän törkyranta olla poromies nykyään.

      • Anonyymi

        Ei siitä kuulemma tule poromiestä tekemälläkään sanovat oikiat poromiehet. Kovasti sitä kuitenki yrittää esittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siitä kuulemma tule poromiestä tekemälläkään sanovat oikiat poromiehet. Kovasti sitä kuitenki yrittää esittää.

        on justiin oikia poromies jolla on törkynen piha


    • Anonyymi

      Eikait täälä oikeita ole. Karjanhoitajia.

      • Anonyymi

        Hevosen kuivalihavelli voisi auttaa?


    • Anonyymi

      Olen yrittänyt lukea aina sillointällöin kaikkea mukavaa mutta en kyllä meinaa löytää mitään mukavaa.

    • Anonyymi

      Tytöt nauravat pienille ja naiset suuttuvat.

    • Anonyymi

      Isot edestä pienet takaa.

    • Anonyymi

      Olen NIIN samaa mieltä.Olemme kierrättäneet lasista laulukirjaa joka tapahtumassa.Täten on helpompi sulattaa tämä paikkakuntamme ylivoimaisen ihana vetovoimaisuus.Asiat ovat paremmin kuin hyvin,mikäli sosiaalista mediaa on uskominen ja uskoahan meidän täytyy niihin. Osa on kierrättänyt jopa kumppaneitaan ja ensi vuodelle voidaankin äänestää suljetussa äänestyksessä vuoden kiertopalkinto. Nyt on runsaasti aikaa aloittaa tämä jalo harrastus,jossa kumppania vaihdetaan kuin villasukkaa!

    • Anonyymi

      Mukavaa kun löytyy samanmielisiä jotka pitävät hevosen kuivalihavellistä!! Vieläköhän sitä hevosen kuivalihaa jostain saa?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe