Teknisen lautakunnan hämärät hommat?

Mikämaksaa

Miksi Kittilän kunnan sivuilla ei ole mitään tietoa 18.7. pidetyn kokouksen tiedoista, vaikka aikaa on mennyt jo kolme viikkoa ja 3.8. kokouksessa on pitänyt tarkastaa ko kokouksen pöytäkirja?? Mikä homma menossa? Onko liikaa pimitettävää?

121

7935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhg

      Selaa muita ketjuja niin eiköhän jotain selviä asiasta.

    • OllakkoVaiEikö

      Katoppako hallintojohtaja-Esa oli toimessa, niin täsmällisesti toimittiin sääntöjen mukaan. Pöytäkirjat liitteineen olivat aina ajallaan kunnan www-sivuilla. Nyt on vaan niin, että kokouksissa läsnäolleet lakien erityisasiantuntijaosaajat ovat käsitelleet kokouksissa asioita niin, että niitä ei uskalleta tuoda julkisuuteen. Liitteitä on laadittu omatoimisesti ja väitetty niitä ulkopuolisten asiantuntijoiden tekemiksi, jne. Siinä ne perskarvat kärähtää yx kerrallaan.

      • SannaEi

        Siksipä ei kannatakaan valita hallintojohtajan virkaan ketään jo kunnassa virassa olevaa. Hallinto vaatii osaamista, rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Kuntalaisten, kunnan työntekijöiden ja sidosryhmien pitää pystyä luottamaan siihen, että asiat kunnassa hoidetaan oikein ja laillisesti. Tuollaiset hämärät kokoukset, julkaisemattomat esityslistat ja pöytäkirjat kertovat hallinnon surkeasta tilasta Kittilässä. VM oli oikeassa hyllyttäessään, ja Lex Kittilä laadittiin ihan syystä.


    • Kuningatar

      Kittilälehdellä olisi aivan erinomaiset mahdollisuudet seurata tilannetta ja kirjoittaa kunnan toivottomasta tilasta. Onko totta, että lehti ei halua seurata ja kirjoittaa kuntalaisille kuntapolitiikan likaisesta pelistä tai kunnantalolla tapahtuvasta suhmuroinnista! P

    • ExKittilä

      Ei taida olla riittävästi ammatillista kunnianhimoa. Valtakunnallisestikin asialliset ja kriittiset jutut varmasti kiinnostaisivat. Taitaa vain olla mainostulot mielessä ja ollaan hiljaa.

      • pienempitorvi

        PP antaa määräykset.


    • Että...silleen

      Ei kestä päivän valoa 18.7 kokous. Kun nyt "tarkastettiin" 3.8 niin siihen tulee oikaisupyyntö jota ne eivät tee jolloin pöytäkirja lähtee hallinto-oikeuteen. Kokous ei ole laillinen vielä. Silti työttömänä ollut uusi yhdyskuntainsinööri istuu jo kunnan toimistolla. Karenssin pelosta pakko tulla töihin. Häntä ei ole kukaan opastanut töihin joten oletettavasti istuu ja ihmettelee mitä pitäs tehä.

      Kittilän kuntaan on viime vuosina valittu surkeita johtajia jotka eivät kykene hoitamaan töitänsä esim. perusturvajohtaja, vt.kunnanjohtajia useampi. Parannusta asioden hoitoon ei ole vielä pitkään aikaan luvassa.

    • Että...silleen

      Huomioitavaa on 3.8 tarkastetussa pöytäkirjassa jossa tarkastivat 18.7 kokouksen pöytäkirjan myös. Mihin on kadonnut outi Marttilan liite. Koko pykälä on erittäin huonosti laadittu. Vaikka sielä oli paikalla 2 kunnan lakituntijaa vs. Kunnanjohtaja sanna sekä Marita Toivonen ;) eli syteen meni jälleen kerran.

    • Mikämaksaa

      Näin arvelinkin. Toivottavasti joku media tekee näistä hämärähommista vielä ison jutun esimerkkinä huonosta kunnan yhteisten asioiden hoidosta. Vaikka kokouspöytäkirjat yrittäisivätkin osoittaa muuta, kyseessä näyttää olevan harhademokratia. (Päätökset tehdään etukäteen diktatuurisesti). Mielellään MOT tai muu asiaohjelma. Lehdet taitaa olla jo aika pitkälle ”maksettuja” puolueellisiksi. Tietysti SK seuraa tarkasti ja hienoa se onkin, mutta herranen aika, onhan Suomessa kasapäin muitakin lehtiä.

    • Kittilä

      Paikallisen lehden nyt vaan pitäisi herätä ja seurata tilannetta. Kunnantalo on skuuppeja täynnä. Äänestäjille pitäisi antaa oikeaa tietoa kunnan tilasta. Kittilästä puuttuu kokonaan kolmas mahti eli media. Tai ei edes puutu vaan se on ilmeisen korruptoitunut .

      • Lakisamakaikille

        Kyllä on sotkettu Kittilän päätöksenteko niin täydellisesti,ettei enää Suomen Kuvalehtikään pysy mukana (Ei viitsi? Seurata kahjojen touhua!).


      • Tragediaa

      • Torvi4
        Lakisamakaikille kirjoitti:

        Kyllä on sotkettu Kittilän päätöksenteko niin täydellisesti,ettei enää Suomen Kuvalehtikään pysy mukana (Ei viitsi? Seurata kahjojen touhua!).

        Onko SK kirjoitellut enää ollenkaan Kittilästä? Käräjien alkaessa ilmeisesti taas jutut jatkuu.


    • eriävämielipide

      Kyllä nyt on saatu viimein toimielinten kokoukset lailliselle mallille. Ottakaapa selvää asioista niin oikenee nekki suhmuroinnit joiden kautta suora linja KRP:hen on saatu auki. Karahtaa kiville kun syyttäjä hoksaa että aiempi lakituntemus kunnassa ollut pinnallista ja heikohkonlaista.

      • Eriävämielipidekö

        Mitä tarkoitat nimimerkki eriävä mielipide?


      • Lentävätlehmät

        Kittilän toimielinten laillisuusvertaus sopii kuin satula lehemälle. Toiveajattelua sanoisin.


    • Että...silleen

      Kummasti vain kokousten pöytäkirjojen liitteet on taas teknisenlautakunnan kokouksista 18.7 ja 3.8 kadonneet. Kirjaamoon on kyllä kirjattuna mutta vt. Sanna ja vt. Kivelä on päättäneet olla laittamatta niitä kuntalaisten nähtäville. Pitänee hakea niiden kopiot arkistonhoitajalta ja julkasta ne kunatalaisten nähtäville. Vaihtoehtojahan on lehdistölle, näille sivuille tai some kansan iloksi faceen :)
      Niistä selviää välittömästi kuinka kunnan asioita ei osata hoitaa.
      Kittilän kunnan asioita on ilmeisesti hakemalla haettu henkilöitä jotka eivät osaa hoitaa hakemaansa työtä. Kurulan Timokin hakee jälleen kunnanjohtajan paikkaa vaikka on syytteet päällä aiheuttamistaan vahinkoista kuntaa kohtaan. Vt. Sanna on tutkinnassa ja ovat valitsemassa häntä hallintojohtajaksi. Hulluus vain jatkuu Kittilässä.

    • Levinletku

      Oletko ihan tosissasi? TK hakee kunnanjohtajan paikkaa? Onko tämä sitä kun "mikään ei riitä"? Kuntalaisille kyllä piisaa, saapi monen mielestä hoitaa vanhat vastuunsa ensin pois!
      Hallintojohtajan paikalle ei Mäkisen tasoista kävelevää kuntalakia löydy! Kokenut ja monissa liemissä oppinsa saanut ymmärtää olla hakematta, haastetta työssä on riittävästi. Vastapuolena juntta porukka joka tekee mitä haluaa, tai oikeammin "tekee mitä halutaan".
      Sannakin on käväissyt ilmeisesti tutkijoiden juttusilla ja se ei tiedä yleensä hyvää. Kunnan johdon on
      syytä olla rehellinen ja lakia kunnioittava.
      Tätä kuntaa pitäisi johtaa ihan erillinen johtoryhmä, tilapäisen valiokunnan kautta. Siinä ei saisi olla ainuttakaan Kittilästä vaan mahdollisimman kaukaa....lentokoneen tuomia väliaikaisia ammattilaisia.

      Jos kirjaamo antaa liitteet, laita ne tiedoksi.

    • Esastamallia

      Eikö TK:lla ole kunnalle maksettavana ne hakematta jääneet työterveyshuollon korvaukset. Ja mahdollisesti tulee muutakin maksettavaa. Kittilä ei pääse jaloilleen, ellei valita osaavia, lakiin ja säännöksiin perehtyneet henkilöt nyt ensin hallintojohtajaksi ja kunnanjohtajaksi. "Vanhat" on nähty ja katottu. Tämä hallinnon sotku on myös heidän jäljiltään, tosin nuo kuntapoliitikot ovat ahkerasti siinä olleet mukana.

    • Uskomatontasekoiluataas

      Nyt on kittilän kunnan www-sivuilla teknisen lautakunnan 3.8. pöytäkirjan liitteitä. Maija Linnalan selvitys jättää pöytäkirja tarkastamatta kertoo paljon. Outi Marttila viittaa eriävässä mielipiteessään vs. kunnanjohtajan lähettämään sähköpostiin, joka pitäisi olle eriävän mielipiteen liitteenä, mutta ei ole. Onko vs. kunnanjohtajan sähköpostissa viitattu Kuntaliiton Sulosen vastaukseen, ja Marttilalla on eri käsitys vastauksesta tai sitten kysymys on eri. Lukekaa kaikki nämä liitteet ja ihmetelkää. Eikö valtuusto voi vapauttaa Kivisaarta lautakunnan puheenjohtajuudesta, lautakunnan vetäminen ei nyt taida oikein käyttää. Vs. tekninen johtajakin on melko erikoisesti pöytäkirjaa pitänyt. Marttilan eriävä mielipide vahvistaa, että vs. kunnanjohtajalla ei kyllä ole hallinto hanskassa.

    • TyhmyysTiivistyy

      Mitä Oulun poliisin lausunnossa oli niin pelottavaa että sitä ei voitu käsitellä? Olisko pitänyt jäävät henkilöt lausunnon vuoksi? Nyt ei tarvita jäävätä koska lausuntoa ei luettu?

      • Että...tälleen

        Eihän kukaan toinen jäävää yhtään ketään missään tilanteessa, vaan jokaisen OMA asia on YMMÄRTÄÄ jäävätä itsensä tarvittaessa.

        Kuntaliiton sivuilta lainattua: Esteellinen henkilö ei saa
        - esitellä tai valmistella käsiteltävää asiaa,
        - osallistua päätöksentekoon toimielimen jäsenenä eikä
        - hoitaa päätöksen täytäntöönpanoon liittyviä tehtäviä.

        Mitenköhän nämä ovat päteneet?


      • irvikuva

        teknisen lautakunnan, kokoukset huhtikuusta al
        kaen ovat täysin laittomia. Niissä ei noudateta kunnan hallintosääntöä vähimmässäkään määrin. Virkavelvollisuuden rikkomisia joka asiassa. Liitteiden muokkaaminen peukalointi ja salaaminen ihan uskomatonta. Mistä ne nämä Kivelän meriitit valintaan löytyy. Entä Pöyliön, molempien meriitit ovat jääneet Kemijärvelle . Jollaki oli vissiin epäonnistunut Muonion keikka. Lautakunnan esittelijä on varmasti tutkinnassa. Siis nämä juoksupojat päätyvät aurausviittojen asentajiksi.
        Kivisaaren toiminnalle ei löydy kyllä yhtään laillista perustetta. Lautakaunnan asiat siirrettävä,mutta minne. Ei löydy kunnasta laillisiin päätöksiin kykenevää minkään tason toimielintä. Lex Kittilästä tuli hampaaton, Kittilässä tehdään vuosituhannen kunnallisen demokraattisen päätöksenteon irvikuvaa.


    • IsoA1955

      Tuskin sutkitkaan enää tämän alemmas pääsee. Nyt kaivetaan peliin pahnan pohjimmaisia. Kuten biolokian maikka (toivottavasti entistä) joka on syyteessa, jos oikein muistan, työpaikkakiusaamisesta lähtien kaiken näköisessä rötöksessa. Tai Sannamamaa, joka on totaalisesti epäonnistunut nykyisissä hommissaan. Ja vakavasti veikkailaan, että syytekkin olisi tulossa.

      Tästä ei hyvää seuraa, ei Kittilälle, eikä henkilöille itselleenkään. Olen joskus kuulut kuvaavan lauseen: "järkeä on mutta älyä puutuu". Näiltä henkilöiltä, ja aika monilta muiltakin, näkyy puutuvan molemmat.

      Tästä huolimatta uskon vankasti oikeuden voitaan, mitään sille ei sutkit voi. Tosin sutkikin on liian arvokas arvonimi näille pelleille. Sutkia pidetään nokkelana ja älykkään, mutta enemmän tai vähemmän röyhkeydellä, ja ehkä kieroudellakin, asioita hoitavana henkilönä.

    • Samatoimintatapa

      Tämä teknisen lautakunnan toiminta kyllä kertoo, että Kittilässä on asiat todella huonosti. Hyllytettiin jo ne päätöksentekijät, jotka ovat menossa käräjille. Mutta eikö kuitenkin näistä seuraajista löytynyt samanmoista toimintaa. Nämä pöytäkirjat ovat ihan järkyttävää luettavaa. Ei kai sivistyneessä maailmassa voida tehdä tuollaista. Olisiko aikanaan edes DDR:stä tai Neuvostoliitosta tms. löytynyt samanlaistakaan. Tarkoitus todella pyhittää keinot. On kai siellä kunnassa tai kunnan vieressä joku henkilö, joka nämä asiat ymmärtää, ja jolla on vaikutusvaltaa saada jotain aikaiseksi. Tällainen päätöksenteko täytyy loppua, tai teitä nauraa koko maailma. Laittakaa kiireesti se vs. kunnanjohtaja mäkeen, hänen neuvoillaan olette aina entistä pahemmin suossa.

    • Mietinpävaan

      Onko joku henkilö katkeroitunut?

    • Kysymyksiäiltaan

      Kun tämä yhdyskuntainsinöörin valinta hyvinkin todennäköisesti menee nurin, mitä sille valitulle henkilölle tapahtuu? Lähtee takaisin sinne, mistä tuli? Entä jos on irtisanoutunut jostain toimeista tai virasta tämän viran takia, saako korvauksia? Kuntako ne maksaa, vai maksaako nämä valitsijat?

      • IsoA1955

        Muistini mukaan on tehtävä 14vrk oikaisuvaatimus ja jos ei auta niin valitus.

        Jos valitus menee läpi niin sitten on tullut tehtyä "pikku muotovirhe" mallia Mäkelä. Kunta maksaa sovitun rahakorvauksen tai palkaa valitulle siihen asti kun hän on löytänyt uuden työpaikan.

        Tässä ei kannata isotellä Kittiläläiseen tapaan. Kannataa sopia korvaus koska kaikki muut tavat tulevat kalliimmaksi.

        Huonoimmillaan "pikku muotovirheistä" joutuu leivättömän pöydän ääreen ja henkilökohtaisiin korvaus maksuihi. Tämähän Teillä on jo tiedossa. Tyhmimmät roskikseen on jo kutsuttu!


    • Khhjkv

      Taitaa olla kankaan pena katkeroitunut kun ei saanut virkaa..

    • EttäKö

      P kangas ei varmaankaan ole katkeroitunt. Mistä? Luulen että kyse on oikeudenmukaisuudesta. Hänelle on luultavasti aivan sama kuka mihinkin valitaan. Näin uskon. Hänen tehtävänä on toimia kunnan luottamushenkilönä!

      • peepepep

        no ainakin monta kertaa on valittanut siitä ettei häntä valittu virkaan,,on omasta mielestään paras valinta tähän toimeen,,ne valitukset voi lukea kyl kunnan sivuilta.


      • Voivoi

        Kun papereihin perehtyy, ymmärtää, että valitukset kaikki on valintaprosessiin liittyviä (ei tulokseen) eli prosessiin jossa on enemmän laittomia tapahtumia kuin muurahaisia keossa. Ja ne tapahtumat kertoo hyvin heikosta päätöksenteon tilasta mutta myös räikeästä syrjinnästä. Pienemmistäkin asioista on Suomessa noussut iso haloo.


      • että...silleen
        peepepep kirjoitti:

        no ainakin monta kertaa on valittanut siitä ettei häntä valittu virkaan,,on omasta mielestään paras valinta tähän toimeen,,ne valitukset voi lukea kyl kunnan sivuilta.

        Jos teknisenlautakunnan porukka ymmärtäisi lukemaansa niin työkokemuksen ja koulutuksen mukaan Kangas Pentti on paras. Levin vesihuollon asiat hoitanut hyvin. Hallitushan laittoi poliisi tutkinnan ja vastaus oli että emme löydä mitään mistä voisi ketään syyttää. Lausuntoa koitettiin salata kuntalaisilta ja järjestivät kokouksia joissa suunnittelivat keinoja erottaa Kangas Pentti ja Kurulan Lauri sekä Esa Mäkinen. Nyt sama porukka odottelee syytteitä työpaikka kiusaamisesta ja nämä syytteet on kovempia kuin mitä Annan kiusaamisesta on tullut.


      • Ajojahti
        että...silleen kirjoitti:

        Jos teknisenlautakunnan porukka ymmärtäisi lukemaansa niin työkokemuksen ja koulutuksen mukaan Kangas Pentti on paras. Levin vesihuollon asiat hoitanut hyvin. Hallitushan laittoi poliisi tutkinnan ja vastaus oli että emme löydä mitään mistä voisi ketään syyttää. Lausuntoa koitettiin salata kuntalaisilta ja järjestivät kokouksia joissa suunnittelivat keinoja erottaa Kangas Pentti ja Kurulan Lauri sekä Esa Mäkinen. Nyt sama porukka odottelee syytteitä työpaikka kiusaamisesta ja nämä syytteet on kovempia kuin mitä Annan kiusaamisesta on tullut.

        Osasitpa selittä hyvin asian laitaa, Tämä valaisee paljon. No mistähän asti juonen rakentaminen on lähtenyt liikkeelle tällä porukalla? Useita vuosia sitten? Ajasta jolloin Kangas oli vesihuollon tj ja Kurula hallituksen pj ja jolloin vesihuollosta sai vielä asiantuntevaa palvelua.. Haiskahtaa siltä että kyseessä on ollut pitkä ajojahti.


      • Tiiämitäänoi

        Eiköhän pentti ole sen verran säveltänyt varsin mielenkiintoisesti omaan pussiin aikoinaan vesihuollossa, että häntä ei koskaan tulla valitsemaaan kunnan virkaan. Ainakaan, jos valitsijoilla on hieman älliä jäljellä. Toki oikeus aikanaan päättää tämänkin asian.


      • SilläViisiin

        Tiiämitäänoi on ilmeisesti luku taidoton, kun ei tiedä että Levin vesihuollon hallitus laittoi poliisi tutkinnan josta viime syksynä tuli tutkijoilta ilmoitus ettei löydy mitään mistä voisi ketään syyttää.
        Näistä ns.työpaikka kiusaamisista on tulossa syytteitä useille jotka vielä ovat kunnalisessa politiikassa päättäjinä.
        Nyt pitäis enneminkin tehdä tutkimus pyyntö nykyisestä toiminnasta Levin vesihuollossa, selvitys Tonttulaan tehtävästä kunnallistekniikasta. Täälä pitää kaavottajan maksaa ensin kunnallistekniikan teosta ennen kuin se aletaan tehä. Samat säännöt pitää koskea myös Palosaaria.


      • Soitto

        Tutkinta on kylläkin edelleen vireillä. Voit tarkistaa asian vaikka soittamalla.


      • Kyläjuorutkuriin

      • Soitto

      • MeniJo

      • sutkitlinnaan

        "Tutkinta on kylläkin edelleen vireillä. Voit tarkistaa asian vaikka soittamalla." Poliisi on jo ilmoittanut, että tutkinta on päättynyt, ei aihetta enempään. Junnolaltako pitäisi kysyä? On nämä käsittämätöntä porukkaa hyväuskoisuudessaan. Sutkipäättäjät ja tukijoukot uskovat kaikki Mäkiseen, Yritykseen, Kuusistoon ja Kankaaseen liittyvät negatiiviset jutut.
        Jossakin vaiheessa Kittilän sutkipäättäjät levittivät varmana tietoa, että P Kangas olisi hukannut huonoihin sijoituksiin miljoona euroa vesiyhtiön rahoja. Tukijoukot veti taustalla hartaasti "Tulette vielä näkemään" hymniä. Vesiyhtiön vuosibudjetti on n. kaksi milj. euroa, tyhmempikin merkonomi olisi huomannut kokonaisen miljoonan puuttumisen.


      • Anonyymi
        Tiiämitäänoi kirjoitti:

        Eiköhän pentti ole sen verran säveltänyt varsin mielenkiintoisesti omaan pussiin aikoinaan vesihuollossa, että häntä ei koskaan tulla valitsemaaan kunnan virkaan. Ainakaan, jos valitsijoilla on hieman älliä jäljellä. Toki oikeus aikanaan päättää tämänkin asian.

        Mihin perustuu tämä väite?? Köngösheimoneuviston sepitttämiseen ajojahdin aikaansaamiseksi?
        Toivottavasti tekee kangas isot korvausvaatimukset vielä.


    • halvalla.menee

      Enään ei puutu muuta kuin että valopäät ajavat kunnan konkurssiin, jonka jälkeen
      pesähoitaja joutuu realisoimaan kunnan irtainta ja kiinteää omaisuutta.

    • Ihmettelenheitä

      Senhän ne saattaa ehtiä tehdä ennenkuin tämä valtuustokausi on ohi. Näyttää nämä varajäsenet tulleen samasta muotista.

    • Torvi4

      Kiristystä, uhkailua ja pelottelua käytetään näihin varavaltuutettuihin niinkuin italiassa mafia tekee. Mikä on se taho joka näin toimii Kittilässä?

    • Että...silleen

      Sehän on sitä kuuluisaa puolue kuria, jos et tee näin kuin käsketään niin kosto elää vielä seuravallekin sukupolvelle. Näin Kittilässä.

    • kangasvskivisaari6-0
      • jopassattui

        Paljon on käytetty aikaa, tehty työtä ja laittomuuksia, ettei Kangas tulisi valituksi yhdyskuntainsinööriksi. Kankaasta tehty rikostutkintapyyntö on loppuun käsitelty --> ei aihetta.
        Sutkipäättäjät ihmettelevät miksi heidät piti siirtää syrjään päätöksenteosta, kuitenkin he mellastavat uudistunein voimin Kittilän kuntapolitiikassa.


      • IsoA1955

        Koulutus on paikallaan, mutta se on myös suunnattava myös nykyisille luottamushenkilöille ja virkamiehille. Esimerkiksi tämä Sannamamma tarvitsee koulutusta. Eriasia riitäkään hänelle yksi kurssi. Sen verran pöljää on asioiden hoitaminen ollut.

        Vanhat sutkipäätäjäthän saavat useampivuotisen, vähän kalliinpuoleisen kurssin tulevina vuosina oikeuslaitoksen toimesta. Tätä koulutusta on nyt istuvien luottojen ja virkamiesten syytä seurata tarkalla silmällä. Kun se on läpi käyty niin täytyy olla melkoinen typerys, jos oppi ei ole mennyt perille.

        Koulutuspäätös on ensimmäisiä järkeviä tekoja mitä Kittilän hallinnossa on viime aikoina tehty. Tämän suuntaisella toimimalla homma tervehtyy, mutta hitaasti.

        Oikeus tulee voiton viemään. Aikaa siihen kuluu, mutta ei sille sutkitontut ja muut koijarit mitään voi!


    • Pendes

      Voi kun pentti on katkera kun ei tullu valituksi...siihen varmaan syynsä..

      • Että...silleen

        Suurin syy miksi ei haluta valita taitaa olla se että eräälle Köngääläiselle olisi pitänyt tehdä kuntalaisten piikkiin kunnalistekniikka. Maksajaa ei ole vieläkään löytynyt , ei ole kyllä aloitettukaan tekemistä. Kuuluu olevan Köngään asukkaat tätä nykyä eri mieltä rakentajan kanssa kunnalistekniikan maksajasta ;)


      • Että...silleen

        Kittilän kunnassa on aloitettu kokous papereihin mustaamaan kiinteistötunnukset. Tämähän ei ole laillista. Kuntalaisten kuuluu tietää kiinteistötunnukset koska näin jokainen voi nähdä onko kyseessä naapurin vai omat kiinteistöt. kiinteistötunnukset ja omistajat saa Maanmittaustoimistosta jokainen tietää. Ne EIVÄT ole salassa pidettäviä asioita. Vs. Sanna ei näytä tätäkään tietävän.


      • Kysyn
        Että...silleen kirjoitti:

        Suurin syy miksi ei haluta valita taitaa olla se että eräälle Köngääläiselle olisi pitänyt tehdä kuntalaisten piikkiin kunnalistekniikka. Maksajaa ei ole vieläkään löytynyt , ei ole kyllä aloitettukaan tekemistä. Kuuluu olevan Köngään asukkaat tätä nykyä eri mieltä rakentajan kanssa kunnalistekniikan maksajasta ;)

        Onko tämä vaan huhupuhetta? Vai liittyviskö kuitenkin koko teknisen sektorin kivittämiseen ml. Tekninen johtaja jotta tilalle saadaan henkilöt joita voi ohjata?


      • IsoA1955

        "Voi kun pentti on katkera kun ei tullu jne jne". Ketä tahansa pätevää hakiaa harmittaisi, mikäli kokee tulleensa syrjäytetyksi suhmuroinilla. Käytössäni olevan tiedon pohjalta tämä harmistunut hakija on poikkeuksellisen pätevä kyseiseen virkaan. Epäilen, että nyt valitulta hakijalta ei vastaavaa CVtä löydy.

        Jos / kun oikaisuvaatimus on tehty, ovat valitsijat vakavan paikan edessä. Täytyy punnita tarkoin hakijoiden pätevyys. En usko että soveltuvuus testeissä olisi löytynyt mitään sellaista estettä, joka parhaan hakijan olisi pois blokannut. Testien tulos on oltava myös testatavalla tiedossa. Arvelen, että jos testeissä olisi todellinen valinnan este ollut, niin oikaisuvaatimusta ei olisi turhaan tehty. Jos oikaisuvaatimus ei johda mihinkään, niin sen jälkeen on mahdollisuus tehdä valitus oikeusasteisiin. Vasta kun valituskierros on läpi käyty niin avoinna oleva virka voidaan täyttää. Olisi äärimmäisen vaarallista valita virkaan ketään ennenkuin valitus on asianmukaisesti käsitelty. Kun käy niin että valitus menee läpi, niin ennakoon virheelisesti valitulle syntyy oikeus saada korvauksia. Jos on esim. irtisanoutunut vanhasta työtehtävästä. Jälleen "pikku muotovirhe", kuten Mäkelänkin irtisanomisessa tapahtui.

        Kukkana tunkion päälle on se, että mikäli heinäkuun kokouksen esityslistaa ei ole asianmukaisesti lähetetty, niin kokousta ei ole koskaan ollutkaan. Eikä ketään ole valitu mihinkään hommaan. Tällöin myös pöytäkirjaa ei ole tarpeen tarkastaa, koska kokousta ei virallisesti ollutkaan.

        Kumma on, että ette ymmärrä vieläkään että olette VM:n tarkailussa. Kannataisi muutta pikaisesti käytännöt lain mukaisesti. Eikö kolmenkymmenen sutkin rosiksessa istuminen opeta mitään. Syytä on viimeistään nyt oivaltaa, että "oikeus tulee voittamaan". Sille ei sutkitompelit mitään voi.


    • Jotainrotia

      Kyllä meni lautakunnan yhdyskuntainsinöörin valintaprosessi päin Kittilää. Virkamiehen valinta tapahtuu enemmistövaalina, jossa eniten ääniä saanut tulee valituksi. Lautakunnan pj. asetti tehtyjä ehdotuksia vastakkain ja näinhän vaalia ei tule suorittaa. Vaalissa ääniä voidaan antaa pätevyysvaatimukset täyttäville hakijoille, ei ainoastaan ehdotetuille hakijoille. Puheenjohtajan olisi pitänyt lukea ennen kokousta Kuntalain pykälä 105. Kummallista, ettei kunnanhallitus ole käyttänyt otto-oikeuttaan.

    • Että...silleen

      Eikait kunnanhallitus semmoista tekis, kun samoja henkilöitä istuu kummassakin lautakunnassa ja kunnanhallituksessa.

    • Mitenkävisi

      Mikäli valinta laitetaan uusiksi niin miten luulette käyvän, ei tule enää yhtään hakemusta. PK on jo pelannut itsensä ulos.

      • Kysyn

        millä perusteella pk on pelannut itsenä ulos?


      • ouoh

        kyllä minä en edes harkitsis paikan hakemista josta joutunut pois,,kyllä minä uskon kerrasta..onhan noita töitä muuallakin..
        mutta kyl kait kittilän kuntalaiset voivat maksaa palkan ja elättää tään mahtavan pentin ihan kotiin,,kyllä kunnan kuuluu se tehdä..onhan hän niin mahtava mies..


      • Pilkkupilkku
        ouoh kirjoitti:

        kyllä minä en edes harkitsis paikan hakemista josta joutunut pois,,kyllä minä uskon kerrasta..onhan noita töitä muuallakin..
        mutta kyl kait kittilän kuntalaiset voivat maksaa palkan ja elättää tään mahtavan pentin ihan kotiin,,kyllä kunnan kuuluu se tehdä..onhan hän niin mahtava mies..

        Älä nyt vain katkeruuksissas repeä! ” ouoh” ? ” 😁


    • ExKittilä

      No nyt on muotovirhe päätöksessä. Kivisaari on ihan pihalla kuin lumiukko kun tuollaista vaalitapaa esitti. Oikaisuvaatimukset tuskin menee läpi mutta hallinto-oimeus ei voi olla kumoamatta päätöstä lain vastaisena, jos valittaja vetoaa päätösen lainvastaisuuteen äänestystavan vuoksi.

    • maalaiskomedia

      Kittilä on sekaisin kun käkikello koskaan ei tiedä kun luukku aukeaa että mitä kulloinenkin käki kukkuu.? Tää on sitä kunnallista demokratiaa. Varsinainen maalaiskomedia.

      • Houhouhoudin

        Ja kenen pesään munii.


    • Rekrytointia

      Teknisen lautakunnan esityslista on julkaistu netissä. Kokous on 17.9. Esityslistalla ei ole yhtään oikaisuvaatimusta. Eikö yhdyskuntainsinöörin valinnasta ole tullutkaan oikaisuvaatimusta.

      • Hakijoitaonkohdeltu

        Olen kyllä pettynyt jos ei ole. Ois ollu varma voitto siitä sisäpiirinmies-kukkulankäskyläinen-liinatukkainenruskeakieli-Kivisaaresta.


    • ExKittilä

      Vaikka oikaisuvaatimus pitää käsitellä viivytyksettä pitää asia valmistella huolellisesti. Esityslistan mukaan Lauri Kurola näyttää palanneen taas esittelijäksi ja luulen että seuraavalle listalle saadaan mielenkiintoista luettavaa asiasta.

    • Suhmuran-Santra

      Hallintojohtajan tulisi ehdottomasti olla asiansa osaava alan ammattilainen,
      eikä mikään..

    • YTdisfani

      Ja teknisen lautakunnan hämärät hommat vain jatkuvat ja jatkuvat... Seuraavassa kokouksessa nähdään taas lisää taitoa ja tyyliä. Aika vekkuli tuo YT

    • KittiläOnMätäpaise

      Ehdotetaan varalle puoluetoveria. Onneksi pätevämpi valittiin.
      Oikeesti missä perähikiässä valtuutetut ovat kasvaneet?

    • Mitenkäon

      Joko valitus on käsitelty ja PK palannut kunnan töihin?

      • Että...silleen

        Ei ole. Seuraava teknisenlautakunnan kokous on lokakuun lopulla. Kivisaari ja vt. Sanna eivät anna Kurulan Laurin laittaa PK:n oikasua käsiteltäväksi. Tämäkin pitänee viedä poliisien kautta eteen päin, koska tämä jos mikä on virkarikos.


      • Ensiltiyllättynyt

        Ei kai tuo voi olla totta! Kyllä kai vs. edes tietää, ettei noin saa tehdä.


      • Hohhoijjaa
        Että...silleen kirjoitti:

        Ei ole. Seuraava teknisenlautakunnan kokous on lokakuun lopulla. Kivisaari ja vt. Sanna eivät anna Kurulan Laurin laittaa PK:n oikasua käsiteltäväksi. Tämäkin pitänee viedä poliisien kautta eteen päin, koska tämä jos mikä on virkarikos.

        Mitä ihmeen pimittämistä siinä on kun ei anneta lautakunnan käsittelyyn. Käsittämätöntä. Eli teknisen lautakunnan hämärät hommat jatkuu. Ja rikosten lista senkun pitenee.


    • IsoA1955

      Oikaisuvaatimuksesta lienee kyse. Jos on tullut niin, siihen on annetava vatine. Tämän jälkeen voidaan valitaa. Jos oikaisuvaatimusta ei tehty niin asia on ohi. Mutta jos tehtiin, niin se on käsiteltävä. Muuten tulee kuokaan taas, varmuudella!!!

    • IsoA1955

      Muisti palautuu pätkittäin. Se 18.7 kokous meni täysin reisille. Kokoukutsu ilmeisesti puutui, tarkoitaa sitä että virallisesti kokousta ei koskaan ollutkaan, eikä mitään päätetty. Olemattoman kokouksen päytsin tarkastuskin meni täysin harakoille. Pikku muotovirheitä tuli taasen ripakopallinen. Isompi tuli jos tuli joku valittua johonkin kunnan virkaan. Palkka on maksettava ja irtisanominen ilman korvauksia on vaikeaa.

      Että jossain päätäjät voivat olla yksinkertaista porukkaa.

      Ei syytä huoleen, oikeudessa tämäki hoituu ja ilmeinen vaara saada tuomioita roikuu ilmassa suorastaan käsin kosketeltavana.

    • Laintuntemusnollassa

      Sehän oli juuri se kokous, jonka pöytäkirjan tarkastivat henkilöt, jotka eivät olleet kokouksessa. Sehän on täysin laiton juttu. Ihmetellä pitää tätä jatkuvaa töpeksintää. Taitaa Kittilä olla pääsykoekysymyksissä ensi vuonna oikeustieteellisenkin puolella.

      • voikoollamahd

        Onko tarkoitus, että saatiin virkaan määrätty henkilö ainakin "pakolla" jotta voidaan erään henkilön asioita ajaa "helpommin" Ja jos oli, niin kuinka "laillisia" päätökset ovat.


      • MenoTuloputkiOunasjokeen

        Tarkoittenet kunnallistekniikkaa Tonttulaan ?


      • Siksiollaanjokäräjillä

        Eikö se ole sitä rakenteellista korruptiota, jos kunnan toiminta perustuu yksityisen henkilön tarpeisiin. Ja tässä tapauksessa kai vielä saman henkilön. Tämä asiahan pitää nyt Kittilässä seurata tarkoin. Tonttulan kunnallistekniikan kohdalla toimittava samoin kuin kenen tahansa muun kohdalla. Ei kunnan virkamies voi ajaa jonkun yksityisen etua.


    • eihakijoita

      Mikäli lautakunta hylkää tehdyn valinnan niin mitenkähän sitten käy? Paikka uudelleen hakuun ja sijaisuus siihen asti kun uusi valinta tehdään. Eipä taida olla sitten enää yhtään hakijaa kun tiedetään tämä tilanne, mikä nyt on tämänkin asian suhteen.

      • Oikeudenmukaisesti

        Onhan tuo henkilöpalvonta Kittilässä näkynyt, mutta tuskin nyt tämän henkilön kohdalla sitä ollaan vaatimassa. Sen sijaan oikeudenmukaista ja rehellistä kohtelua myös virkavalinnoissa. Ei kunta pitkälle pötki epärehellisellä toiminnalla. Sehän on jo nähty. Eikä kannata niitä muitakaan henkilöitä palvoa niin kiihkeästi kuin täältä keskusteluketjuista on saanut lukea. Kannattaisi herätä tuosta aivopesu- unesta ja unohtaa nuo mantrat.


    • Edestäänsenainalöytää

      Olisiko juuri niin, ettei oikaisuvaatimuksia ole saanut tuoda lautakuntaan. Kyllä kai tuo käsittelytapa poiki niitä useampia. Todella erikoista päätöksenteko kokouksen suunnittelusta pöytäkirjan tarkastamiseen. Nurinhan tämä asia menee, jos valittamaan päästään. Valittu henkilö joutuu tietenkin siirtymään syrjään ja Vuolli ja muut samoin äänestäneet maksavat hänen saamansa palkat kunnalle. Kannattaisi opetella nyt sellainen asia, ettei päätökset voi tulla voimaan heti, vaan lainvoimaisuus kannattaa odottaa, ettei tule kulut omaa kukkaroon.

    • Raukkamaista

      Onneksi näille jutuille ei anneta mitään arvoa. On tosi raukkamaista kirjoittaa nimimerkein. Jos asioissa on jotain perää niin julkisuuteen vaan omin nimin ja tosiasioin. Mutta niinhän se on, että katkerat vaan jatkaa valituksiaan eikä ne loppupeleissä johda mihinkään.

      • werttyi

        Raukkaimaista kirjoitti raukkamaisesti


    • Uppoaakolaiva

      Kivisaari pyytää eroa kunnallisista luottamustoimistaan Kittilälehden mukaan. Ehtikö tehdä lyhyellä kuntapoliitikko urallaan kämmejä, jotka vielä tulee eteen muuta kautta. Kumpi on syy, kumpi seuraus. Katselin hänelle seuraajaa tuolta kunnan www-sivuilta. Liekö joku nainen. Samalla huomasin että tämä nuori mies joka niin rehvakkaasti esitti kesällä lautakunnassa, että lain voimaisuutta ei tarvi yhdyskunta insinöörin valinanssa odotella, onkin ihan tuore tapaus. Oli nostettu alkukesästä varalle kun osa porukasta tunnetusta syystä joutui sivuraiteelle. Millä poliittisella kokemuksella hän tuollaista osasi esittää. En ikinä ole kuntapolitiikassa ennen tuommosta nähnyt,

    • Vaimitäseon

      Ei ollutkaan tämä teknisen lautakunnan puheenjohtajuus ainoa pesti, jonka Kivisaari sai, kun valittiin valtuustoon. Tulevassa kunnanhallituksen kokouksessa on pitkä listä luottamustehtäviä, joista eroaa. Kaveri on kuitenkin tullut vasta reilu vuosi sitten Kittilään. Eikö se niin ollut? Ja heti on valittu valtuustoon ja saanut läjäpäin luottamustehtäviä. Tämä ei nyt mene minun kaaliin. Eikö Kivisaari ollut erään yrittäjän palkkalistoilla. Onko tämä nyt sitä rakenteellista korruptiota.

      • pienempitorvi

        Vanhasta ketjusta:

        Kittilän keskusta

        kerpukki
        3.1.2018 15:01

        " leevileviltä

        4.1.2018 9:18
        On varmaan "tilattu" Leville ja Kittilään lupaamalla yhtä ja toista. Mielenkiinnolla odotamme tulevia "sotkuja"

        " valtion_virkamies

        4.1.2018 11:28
        Olisiko Kivisaari tosiaankin ollut "täsmävärväys" Rajalan tilalle? Ennen kuntavaaleja oli jo tiedossa mahdolliset syytteet päättäjille ja Kivisaari pyydettiin Kittilän kuntavaaleihin uudeksi käsikassaraksi Palosaarille ja muille taustavaikuttajille kun nykyiset joutuvat väistymään ja mahdollisesti lopullisesti luopumaan luottamustehtävistään niin valtuustossa, kunnanhallituksessa ja kunnan omistamissa yhtiöissä. Vai onko Kivisaari tulossa Jounin tilalle kun hän joutuu leivättömän pöydän ääreen tai ainakin siirtymään sivuun tj:n tehtävistä?
        Tosin, hyvin paljon riippuu siitä, ketkä tekevät päätöksen esim. hissiyhtiön johdon asemasta ja hallituksen jäsenistä. Jos vahvat taustavaikuttajat ohjaavat päätöksen tekoa, niin uudetkin luottamushenkilöt tekevät päätökset sellaisena kun ne heille annetaan. Sama meno siis tulee jatkumaan Kittilässä tulevinakin vaalikausina. "

        " Oikeusvoittaa

        4.1.2018 11:51
        Jopa taas nämä salaliittoteoriat valtaavat kittilläisten mielet. Näissä arvailuissa ei ole järjen hiventäkään. Kivisaari on rehti niin politikoinnissaan kuin yksityiselämässään. Ei mitenkään voi olle este poliittiselle uralle, että on keslustapuolueen jäsen ja on tullut "ulkopuolelta". Käsittämätöntä leimata henkilö tuntematta ja kun hän on toiminut lakien mukaan. Nämä puheet Jounin tilalle tulosta ovat täysin käsittämättömiä, sillä eihän Jounia ole tuomittu mistaan rikoksista ja olen vakuuttunut. ettei tuomitakaan, koska hän toiminut vilpittömästi Levin hyväksi."

        " valtion_virkamies

        4.1.2018 12:23
        Jos "Kittilän tapa" päätöksenteossa on jo vaalikaudesta toiseen ollut tehdä päätöksiä tiettyjen tahojen toiveen mukaisesti, niin uskaltavatko (mahdolliset) uudet luottamushenkilöt tehdä lainmukaisia päätöksiä ja myös päätöksiä, jotka ovat tietyille tahoille epätoivottuja?

        Leikitään pientä ajatusleikkiä: Kaikki nykyiset syytteen alla olevat (luottamushenkilöt, J. Palosaari sekä Ylinampa) todetaan syyllisiksi ja he joutuvat siirtymään syrjään luottamustehtävistään ja työstään. Heidän tilalleen tulee uudet päättäjät esim. Kivisaari ja kumppanit tekemään päätöksiä. Mitäpä jos nämä uudet luottamushenkilöt (P. Rajalan luonnehtimat ummikot) ovatkin päätöksenteossaan rehellisiä ja asiaan perehtyneitä ja haluavat tehdä päätöksiä, joista he eivät joudu syytteeseen. He eivät siis enää tekisi päätöksiä niin kuin aiemmin on ollut tapana. Ovatko taustavaikuttajat valmistautuneet siihen jotenkin?
        Tai mitä jos Kittilä ajautuu uusiin vaaleihin ja valtasuhteet muuttuvat toisiksi esim. OMK:sta tulisi suurin ryhmä ja Keskusta menettäisi valtapaikkansa. Päätöksenteko muuttuisi aivan toiseksi.
        Melko epätodennäköisiä skenaarioita, mutta mahdollisia. "

        " valtion_virkamies

        4.1.2018 13:23
        Jatkan vielä aiempaa ajatusleikkiä:
        Luottamushenkilöt tuomitaan ja heiltä voitaisiin periä Mäkelän laittomista potkuista aiheutuneet kulut, kuten myös esim. Eilavaara-laskun kulut. Onko sillä hetkellä vallassa oleva valtuusto valmis vaatimaan tuomituilta korvauksia? Kyse saattaa kuitenkin olla valtuutetun naapurista, sukulaisesta tai hyvästä ystävästä. Valtuuston esityslistalla voi olla siis edellä mainitun kaltainen asia, jota virkakoneisto ajaa kunnan asukkaiden etujen mukaisesti eli lakia rikkoneet korvaavat eivätkä veronmaksajat.

        Korjaan hieman aiempaa viestiäni eli S. Ylinampa EI OLE syytettynä, mutta todennäköisesti tutkinnanalaisena ja mahdollisesti hän voi siis saada myös syytteen.
        Eikä minulla ole mitään hra Kivisaarta vastaan. Hän on varmastikin asiansa osaava ja rehellinen päättäjä. "

        " Että...silleen

        4.1.2018 20:35
        Kivisaari on jo kastellut jalkansa. Eilavaaran 2. laskussa sekä on istunut salaisissa kunnanhallituksen kokouksissa suunnitelemassa Kurulan Laurin ja Kangas Pentin erottamista. Eikä ole mennyt hyvin teknisenlautakunnan puheenjohtajanakaan yhdiskunta insinöörin valinta prosessista taitaa tulla risuja. Eli taitaa poistua käsikynkkää Rajalan kanssa luottamustehtävistä "

        " enväitämuttakysynvaan

        5.1.2018 16:42
        Ei tämä ole mitään salaliittoteoriaa tai arvailua, minusta Kivisaari on täsmävärväys. Syytteessä olevat vapautetaan luottamustehtävistä. Keskustalla jää valtuustoon P Rajala 156 äänta, M Saarela 61ääntä (ei ole ollut valtuuston kokouk. 2.10 jälkeen, ei merkittäviä luottamustehtäviä) ja Y Kivisaari 45 ääntä ( valt 1. varapj, ). Faktat on tässä kepun vaaleilla valitusta sisäpiiristä. Petrus Rajalan määrittelemät ummikot valtuutetut astuvat riviin Kivisaaren johdolla.

        Kivisaari on tainnut jo kastella jalkansa niin, että lähtee tosiaan käsikynkkää Rajalan kanssa, eikä sitä tarvitse odotella koko valtuustokautta.

        Ummikot saisivat varmasti selkeää ja asiallista ohjausta Inkeri Yritykseltä. "


    • PoisKittilästä

      Teknisen lautakunnan pöytä kirja on netissä. Ei ole ollut puheen johtaja paikalla. Ei hän vielä ole saanut vapautusta. Ensin kootaan itselle kaikenlaisia luottamus toimia ja sitten jäädään pois vaikka eroa ei vielä myönnetty. Ei ole varapuheenjohtajiakaan tällä lautakunnalla. Ei ole tällä kunnalla päätöksenteko ja hallinto ollut vuosiin hanskassa.

    • Pecunia_est_potestas

      Lopettakaa kitinä, roskaväki. Teitä hallitaan juuri niin kuin ansaitsette. Demokratia on silmänlumetta rahavallalle. Toki ei tämä suljettu piiri ole, asettukaa ehdolle ja tulkaa mukaan politiikkaan, oikeille sätkynukeille on aina kysyntää, jos ei muuten niin syyllisyyden kantamisessa. Muuttakaa muualle jos meidän hallintamalli ei miellytä.

      • leevileviltä

        Jospa itse lopettaisit kansalaisten arvostelun. He voivat laittaa teidänlaisenne kohta kuriin.


      • niinkotavoinennenki

        joo mutta jos pegu ei suostukaan eroon niin joutuu taas vaihtaan hiippakuntaa


      • rirqrjfr
        niinkotavoinennenki kirjoitti:

        joo mutta jos pegu ei suostukaan eroon niin joutuu taas vaihtaan hiippakuntaa

        oli jo hakenut virkaa toiselta paikkakunnalta,harmi kun ei tullut valituksia,,taisivat tietää millainen valittaja hän on,,jäi valitsematta..pienet on nää piirit.


      • Toispaikkakuntalainen

        Mihin työhön oli hakenut ja missä?


    • Herkko_

      Erohalut luottamustoimista kasvavat kun jatkuva tuskanhiki on otsalla ja siihen vielä
      se kuukuisa kylmärinki vähän miestä rypistää

    • Että...silleen

      Tekninen lautakunta ei ole käsitellyt yhdyskunta insinöörin valinnasta tehtyä oikaisupyyntöä niinpä siitä ei voi valittaa hallinto-oikeuteen . Sen sijaan käräjäoikeuteen voi valittaa ja ilmeisesti näin on tehtykin.

    • turhatvalitukset

      Jos oikaisuvaatimukselle olisi ollut edes jotain perustetta, olisi se varmaan jo käsitelty aikaa sitten. Yhteiskuntamme on täynnä näitä turhia valituksia. Asiat vaan monesti kääntyvät valittajia vastaan.

      • Kuneimuutaosaa

        Yhteiskunta on täynnä tollasia pikkuisäntiä jotka kuvittelee että omistamalla palan metsää omaa samalla valtaoikeudet kaikkeen muuhun yhteiskuntaan. Ehdotan että pysyt vain siellä pikkupläntilläsi ja ammuskelet variksia tai käyt vaikka välillä kalassa, kun sellainen ajatusten ounasjoki olet. Niitä halkoja nyt osaa pilkkoa kuka tahansa.


      • Että...silleen

        turhatvalitukset on valitettavasti väärässä. Oikaisuvaatimus on tehty mutta Kivisaari Ei ole suostunut asiaa käsittelemään vaaditussa ajassa. Luulevat että asia on sillä selvä mutta nythän siitä tulee sitten virkarikos syyte, kaikille jotka on olleet päätöksessä mukana.


      • Lyhytonni

        No silloinhan on rikos tehty, jos ei ole ottanut oikaisuvaatimusta käsittelyyn.


    • Keskipohjanmaa

      Jos Yrjötapio on todellakin pyrkimässä eduskuntaan, niin on täysin ymmärrettävää, että
      hän myöskin pyrkii eroon kh:n ja lautakuntien jäsenyyksistä, koska koetun valossa, niissä
      mukana olo poikii "jälkipoltteita" syytteiden muodossa. Syytteessäolo ei tietenkään ole
      mikään meriitti ehdokkaan ansioluettelossa

    • Missäononnistunut

      Taitaa yrjöpoika haaveilla turhia.

    • Voiettäkiinnostaa

      Soitetaan huomenna kuntaan ja kysytään, onko oikaisuvaatimusta tehty. Jos on, niin kysytään miksi sitä ei ole viivytyksettä käsitelty.

    • IsoA1955

      Liityy viestiketjuun "Kittilän tekninen lautakunta 1.2. !". Tästä muistuu mieleen miten surullisen surkeaa Kittilän sutkutus sutkiluottojen toiminta on. Eikä loppua ole näkyvissä. Että on ääliötä porukkaa.

    • Kukaohjaa

      Tämä viestiketju on kiinnostava ja kertoo asian laitaa teknisen sektorin päätöksen teosta.
      Mikäs on tilanne kunnan yhtiöissä? hissiyhtiö? Vesilaitos? Onko sutkipäättäjillä ohjat vielä tiukasti käsissä niiden suhteen?

    • KepuPettääAina

      Kunnanhallituksen yksi tehtävä on laillisuusvalvonta ja mm. siksi toimielinten pitää toimittaa pöytäkirjansa kunnanhallitukselle. Teknisen lautakunnan 18.7.2018 kokouksen yhdyskuntainsinöörin valintapäätöksessä oli lukuisia virheitä jo asian esittelyssä ja hakijoiden ansiovertailuissa ja lisäksi valintapäätös tehtiin äänestyksellä, jossa luottamushenkilöiden esitykset asetettin vastakkain eikä suoritettu vaalia, jossa olisi valinta tehty tointa hakeneiden kesken enemmistövaalilla.
      Kunnanhallituksen olisi pitänyt huomata virheet ja käyttää otto-oikeuttaan ja palauttaa asia uudelleen lautakuntaan valmistavaksi ja ratkaistavaksi vaalilla.

      • ymmärryshoiälyäläjätä

        Puolueita on haukuttu laidasta laitaan Kittilän katastrofin aikaansaamisesta. Syyllinen on KEPU, VASSARIT, PERSUT, DEMARIT, KRISTILLISET tai VIHREÄT (tulikohan kaikki puolueet lueteltua?). Ratkaisu olisi helppo, jos Kittilän järjettömien päätösten tekijä olisi joku puolue.
        Mutta, mutta,mutta syytteessä on kuitenkin yksittäisiä henkilöitä, varsinaisia älykääpiöitä, ei yhtäkään puoluetta.

        Pitäisikö kuntalaisten vähitellen tunnustaa, että tässä ei ole kysymys politiikan teosta, vaan laillisissa vaaleissa luottamustehtävään valittujen yksittäisten henkilöiden laittomasta eduntavoittelusta.


      • Kulttimaineessa
        ymmärryshoiälyäläjätä kirjoitti:

        Puolueita on haukuttu laidasta laitaan Kittilän katastrofin aikaansaamisesta. Syyllinen on KEPU, VASSARIT, PERSUT, DEMARIT, KRISTILLISET tai VIHREÄT (tulikohan kaikki puolueet lueteltua?). Ratkaisu olisi helppo, jos Kittilän järjettömien päätösten tekijä olisi joku puolue.
        Mutta, mutta,mutta syytteessä on kuitenkin yksittäisiä henkilöitä, varsinaisia älykääpiöitä, ei yhtäkään puoluetta.

        Pitäisikö kuntalaisten vähitellen tunnustaa, että tässä ei ole kysymys politiikan teosta, vaan laillisissa vaaleissa luottamustehtävään valittujen yksittäisten henkilöiden laittomasta eduntavoittelusta.

        Kittilä on kuin Wicker Man / Uhrijuhla -elokuvan suljettu yhteisö. Siksi ulkopuolisia ei kaivata kylään.
        http://www.film-o-holic.com/dvd-arvostelut/the-wicker-man-1973/


    • Anonyymi

      Lämmitelläänpäs näitäkin sivuja pienen tovin jälkeen. On tullut se hetki, kun sutkipäättäjien päätökset kumotaan virallista tietä. Nyt ei menty "klaavalla esson baariin" jutteleen, vaan käytiin oikeudessa saakka:
      http://kittila.fi/pohjois-suomen-hallinto-oikeuden-paatos-1642019-nro-1901662

      Päätös on luettavissa Kittilän nettisivuilta jos se ei tästä aukea. Se koskee valintaa vuodelta 2017 ja nähtävästi vielä paljon mehukkaampi juttu on vielä tulossa koskien tätä uusinta valintaa. Siinähän oikaisuvaatimuksen käsittelyynkin meni neljä kuukautta.

    • Anonyymi

      Kyllä! Nyt alkaa teknisen lautakunnan hämärät hommat saada päivänvaloa ja medianäkyvyyttä! Hyvä näin.

    • Anonyymi

      On tämä touhua kun järestään käyvään oikeudessa katsomassa mitä tuli, vai ei tullut päätettyä!
      Uudet käräjä laput on tainnu jo tulla nuille päättäjille. Siellä onkin sama klaani, ja tulplatusina muita uunoja.

    • Anonyymi

      Voi yhden kerran sitä tyhmyyden määrää. Eikä siinä mitään jos on vähällä ällillä liikeellä mutta kun ei oteta opiksi millään. Päätöksiä on tehty jatkuvasti ja kumoon nekin aikanaan menevät.

      • Anonyymi

        Jospa siellä taustalla on se "viisas neuvonantaja" sieltä kukkulalta, niin kukaan ei tohdi asettua vastustamaan taikka tulee sanktioita? Hänen pitää väistyä ennenkuin kunta voi hyvin.


    • Anonyymi

      Kukkula ja kukkula....kyllä täällä Uunoja riittää muutenkin. Rakenteellinen korruptio elää ja voi paksusti. Työpaikat järjestyy kun toimii sopivasti, epäsopivilta ne loppuvat. Toki alueella on todella paljon matkailun paikkoja joihin korruptio ei ulotu. Mutta, mennäämpä johtaviin toimiin niin tilanne muuttuu. Pätevyys ei ole ykkösprioriteetti. Sopivuus on.
      Ei ole helppo uida vastavirtaan, ja jos mieli ei taivu rakenteellisen korruption katseluun on lähdettävä. Melkoinen kokemuksen ja tiedon vuoto on ollut jatkuva ilmiö. Tekninen lautakunta on tehnyt sen ihan itse, kokenut osaava ulos ja tilalle sopiva.
      Samalla nöyryytettiin esittelijä, väärennettiin kokemus jne.
      Mikäs seuraava?

      • Anonyymi

        Elätte Utopia-nimisessä kunnassa, jossa on taivaanrannan maalareita liiaksi asti, jotka ei vät ymmärrä mistään yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elätte Utopia-nimisessä kunnassa, jossa on taivaanrannan maalareita liiaksi asti, jotka ei vät ymmärrä mistään yhtään mitään.

        Utopia-kunnalla on pian oma teos omista sutkailuistaan, kun kohta ilmestyy Otavalta Kittilän laki.

        https://otava.fi/kirjat/kittilan-laki/


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mites nyt suu pannaan kun viimeisessä kunnanhallituksen kokouksessa koko kunnanhallitus oli jäävi. Jäivätkö asiat hoitamatta. ? Tulevaa oikeudenkäyntiä ei voitu edes merkitä tiedoksi. Hei haloo kunnnahallituksen jäsenet eikö teidän toiminta haittaa kunnan päätöksentekoa.? Joten olisiko ollut syytä vaihtaa päättäjiksi sellaisia jotka eivät ramppaa käräjillä alvariinsa niin pystyisi edes päätöksen merkitä tiedoksi kunnalle tuleen ilmoituksen.

    • Anonyymi

      Normaalilla älyllä varustetut henkilöt olisivat ymmärtäneet pyytää eroa heti kuin saivat niskaansa raskaat rikossyyteet. Oma tilanne ei ainakaan parane sillä että jatkaa jo todettujen laittomien päätösten tekemistä. Ei tehdyistä rikoksista irti pääse millään konstilla. Ei edes sillä että oletaa olevansa syytön.

      • Anonyymi

        Kunnanhallitus on päättänyt 5.5.2020 ettei se käytä otto-oikeuttaan yhdyskuntainsinöörin toimen osalta (tekninen lautakunta 17.3.2020 § 32) ja kunnanhallitus kehottaa teknistä lautakuntaa varmistamaan esteettömän kokoonpanon seuraavaan kokoukseen koskien sekä esittelijää että luottamushenkilökokoonpanoa.
        Onko ltk-pj hoitanut Asian kunnolla?


    • Anonyymi

      Tämä prosessi on kuvaava esimerkki Kittilän ÄÄLIÖIDEN tavasta toimia. Kuten myös heidän ajatelukykynsä tasosta. Toki on selvää että ei voi ajatella jos kertakaikiaan välineet jolla ajatella puutuvat. Mutta miten tuollainen matalaotsainen porukka onkaan osunut samaan lautakuntaan? Se lienee hyvä että koko lautakunta näyttää olevan syyntakeeton niin ei voi saada tuomioita törpöilystä.

      Lautakunnan törttöily menee kirkaasti samaan sarjaan kuin samoihin aikaihin pari naista, joista toinen on toimitusjohtaja, intoili casinosta Kittilään. Voi herra pieksut sentään sitä älyllisyyden tasoa!!!

      • Anonyymi

        On se Pentti vaarallinen mies kun sitä noin pelätään. Koko paletti kusettaa toisiaan että oikein met toimitaan.
        Vuodesta toiseen, tulis nyt malliksi hovista vähän rapsakammin niin joko muuttus.

        L. Kurula on saanut laput ettei kukkaan katso esteelliseksi, ei kuntaliiton juristin eikä HOa.

        Mutta, lautakunta on viisaampi. Se äänestää ja L Kurula on esteellinen.... Ja nyt kaikki tomppeli on esteellisiä osallistuttuaan tähän leikkiin ja minkään valtakunnan päätöstä ei saada aikaan.

        Jos olisitta vaikka kuokkimassa, loppu tämä joutava...


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3087
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2942
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2135
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1962
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1771
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1522
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1257
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe