Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Toksinen feminismi

Jyrs-Kuur

Eilen A-Studio ja sitä aikaisemmin Docventures nosti erinomaisesti esille syrjäytyneiden nuorten ja myös miesten tilanteen.

Vaikka kouluissa sukupuolivinoutuma on jo vuosia pahentunut koulupudokkaista ja tarkkailuluokista lukioihin ja korkeakouluihin asti, asiaan ei ole kiinnitetty juurikaan huomiota. Leimallista on, että ns. "koulutuksellinen tasa-arvo" oli feministien asialistalla 1970-luvulle asti, kun naiset oli vähemmistö korkeakoulutetuista. Kun nyt korkeakoulutukseen valmentavaan lukio-opetukseen valituista 62% on tyttöjä, niin "koulutuksellinen tasa-arvo" on ilmeisesti kunnossa? Feministien mielestä ilmeisesti 62-38 on tasapeli, mutta 38 - 62 olisi osoitus törkeästä epätasa-arvosta.

Keskustelua on hallinnut feminismin haara jota voisi kutsua toksiseksi feminismiksi. Se on elitistinen, pinnallinen ja pahimmillaan epäinhimillinen käsitys tasa-arvosta.

Toksinen feminismi käsittelee yhteiskuntaa eliitin näkökulmasta. Epätasa-arvon keskeisenä ongelmana pidetään toimitusjohtajien tai pörssiyhtiöiden hallituspaikkojen sukupuolijakaumaa. Tämä on absurdia, koska sukupuoleen katsomatta yli 99,99% ihmisistä ei ole minkään keskisuuren tai suuren yhtiön hallituksessa. Vankiloissa istuu 25 kertaa enemmän ihmisiä kuin pörssiyhtiöiden hallituksissa.

Toksisen feminismin dominanssi julkisessa keskustelussa on ilmeytynyt mm. siten, että syrjäytyneiden nuorten ongelma on alivalottunut, koska suurin osa syrjäytyneistä heikoimmassa sosiaalisessa asemassa olevien perheiden poikia. Esimerkiksi anoreksia nousi joku aika sitten paljon paremmin julkisuuteen ja väitän, että syy oli se, että suurin osa uhreista oli tyttöjä ja kaiken lisäksi jopa hyvin toimeentulevien perheiden tyttöjä.

Kun yhteiskuntamme pyramidi on vinossa, niin elitistiset feministit tuijottavat vain pyramidin huippua ja kuvittelevat että sen voisi oikaista oikaisematta perustuksia. Tai he kuvittelevat, että kun huipun oikaisee, joku maaginen mekanismi oikaisee myös perustan. Tämä on yksinkertaisesti typerää ja epärealistista. Yhteiskunta rakentuu alhaalta ylös. Huipun vinoutumat ovat heikkoja signaaleja todellisista ongelmista jotka ovat perusteissa eikä huipulla.

Unohtaessaan heikoimmassa asemassa olevat ryhmät vain niiden poka/miesvaltaisuuden tähden elitistinen feminismi unohtaa myös näihin ryhmiin kuuluvat tytöt/naiset.

27

1198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keskusteluonkuollut

      Hyvä puheenvuoro feminismistä.
      Ja kuten feminismiä koskevat puheenvuorot yleensä, ne jäävät totaalisesti huomiotta palstan feministien keskuudessa. Kun normaali fraasivarasto ei riitä, niin "keskusteluun" ei ole feministeillä enää työkaluja.

    • feministi

      aloittajalle. ensinnäkin ota huomioon, että feministit eivät ole mikään yhtenäinen homogeeninen ryhmä. esim. intersektionaalinen suuntaus ottaa huomioon mm. sukupuolen, etnisiteetin, yhteiskuntaluokan, iän, seksuaalisen suuntautumisen ja uskonnon. on huolestuttavaa, että suomessa on mittava määrä, varsinkin nuoria syrjäytyneitä. mielestäni kysymys on ennen kaikkea poliittinen, eikä pelkästään feministinen kysymys. luulen, että suomessa luokkaerot tulevat kuitenkin vain kasvamaan lähitulevaisuudessa oikeistolaisen politiikan seurauksena.ihmisten pitäisi uskoa kuitenkin demokratiaan ja äänestää vaaleissa. ei tarvitse muuta kun katsoa ruotsin tilannetta ja todeta tilastoista, että eriarvoisuus on kasvanut siellä eniten viime vuosin koko eu:n aluella.

      • vcc

        Feminismi on nykyään täysi hullujenhuone täynnä kommunisteja, valkoisen rodun ja miesten vihaajia, sukupuolten kieltäjiä sekä islamofiilejä.


      • poliitikon_ura

        Hehheh!? Todella hyvin osasit väistää avauksen aiheen! Sinun kannattaisi harkita uraa poliitikkona... ;-)


      • Anonyymi

        Opettele kieltä edes vähän. Se on etnisyys, ei etnisiteetti.


      • Anonyymi

        Ei ota miestä kuitenkaan sukupuolena huomioon 🤷‍♀️


    • jouMan

      Eilen saatiin kaksi esimerkkiä toksisestä feminismistä.

      Åbo akademi kielisi miesten tasa-arvoseminaarin. Kieltoa perusteltiin osallisujilla jotka olivat vääriä. He ajattelivat väärin.

      Helsingin sanomien kolumnisiti kritisoi, että miehet lukevat liikaa sotaromaaneja. He tekevät kuulemma näin, koska ovat kiinnostuneita tappamisesta. Ne sotaromskut joita olen lukenut, ei käsittele tappamista vaan sotaa paljon yleisemmällä tasolla. Poliittisella, sosiologisella, yhteiskunnallisella yms. Tämän kritiikin pääpointti käsittääkseni oli, etteivät miehet lue naisten kirjoittamia kirjoja. En tosin tiedä oliko tämä huumoria. tämä miesten taipumus lukea miesten kirjoittamia sotarosmskuja tulkittiin kuitenkin toksiseksi maskuliinisuudeksi.

      Toksinen feministi on todellakin olemassa, yhtälailla jos toksinen maskuliinisuus. Se on juuri jotain tällaista, teki mies mitä vaan niin sen voi vääntää vääräksi.

      Niin, jos mies osoittaa tunteitaan ja toteaan että toksinen feminismi tuntuu pahalta, on se tunteiden näyttäminenkin väärin. Se on "miesjurnutusta" tai "miesuhriutumista".

      • Jyrs-kuur

        "Helsingin sanomien kolumnisiti kritisoi, että miehet lukevat liikaa sotaromaaneja. He tekevät kuulemma näin, koska ovat kiinnostuneita tappamisesta."

        Asiaan ei tietenkään vaikuta mitenkään se, että miehet ovat asevelvollisia ja valtaosa heistä käy armeijan, joka ei ole heille vapaaehtoista - toisin kuin naisille. Sodankäyntiä opetetaan lakisääteisesti miehille, mutta sodankäynti ei saisi heitä kiinnostaa.


    • bias
    • Pojatlukekaa

      Koulutuksen epätasa-arvo oli ensin sitä että naisia ei kaivattu yhteiskunnan julkitoimijoiksi. Nykyinen taas sitä että vaikka pojilla ei ole minkäänlaisia esteitä, he silti jäävät vähemmistöön. Luultavasti menee siihen että koulutusta muutetaan pojille edullisemmaksi. Sukupuolten maailmat eivät vielä ole ristivalottuneet niin että voisi samastua toisen sukupuolen ajatteluun.

      • Anonyymi

        Niin. Oman pääsi sisällä.


    • jouMan

      Toksiseen feminismiin kuuluu myös oma sanastonsa.

      Feministi voi valittaa, että mies ei puhu tunteistaan. Lainaus hesarin (ylläri ylläri!) sivuilta : ”Miesjurnutus on arkaaista, maskuliinista asennoitumista, jossa puhuja ei kontekstoi väitettään tai selitä, missä väitetty vääryys on tapahtunut. Se on puhetta, joka perustuu mutu-tuntumaan.”, eli "miesjurunus" on sitä kun mies puhuu mutu:lla, eli miltä hänestä => TUNTUU <=

      Kun mies ottaa vastuuta ja hoitaa hommat tarmokkaasti, tulee helposti "mansplaining" syyte. "mies kommentoi tai selittää asiaa itsevarmasti, otaksuen tietävänsä enemmän kuin henkilö, jolle hän puhuu" (wikipedia). Jos haluaa välttää mansplaining syytteitä, on kuitenkin varottava liiasta nöyrtymisestä ettei tule miesuhriutumis-syytettä.

      Nyt kun olen itse melkein 50v ja uusi kolleegani työssä on alle 30v nainen, on ilmeisesti varottava "setämies" syytettä (jota lanseeraa yllätys yllätys : hesari) En itseasiassa tiedä mikä se on, mutta jokin pilkkanimitys miehistä se on.

      Näitä kun pohtii, tulee tosi kummallinen olo feminismistä. Onko tarkoitus oikeasti pilata miesten ja naisten välit? Feminismijutuista voisi päätellä että naiset ylipäätään on aivan kamalia olentoja, mutta eihän ne ole! En tunne henk koht yhtään naista joka ajattelisi kuten hesarin feminisit? Ihan fiksuja tyyppejä ne on.

      Jos joku oppi on toksinen, niin se on feminismi. Ja sen kolmas aalto.

      • sairasta.sakkia

        Näin kerran kieltämättä sovinistisen "huumori"-postikortin, jossa oli teksti: "Miehellä on vapaa tahto jotta hän voi sponttaanisti tehdä sitä mitä nainen kulloinkin häneltä odottaa".

        Mutta tuntuu että jotkut feministit ottaa tämän tosissaan. Miehen tulisi ilmaista tunteitaan, mutta hänen tulisi tuntea vain niitä tunteita, jotka naisen mielestä ovat oikeutettuja.


    • huomioita

      Lisäksi täytyy huomata, että Helsingin Sanomien kommentointipalstalla on tämänkin aihepiiriin kohdalla tiukka seula. Läpi pääsevät vain yhdentekevät kommentit tai ne, joissa ollaan samaa mieltä kolumnistin kanssa.

      • jouMan

        Yritin kirjoittaa hesariin toksisesta feminismistä, mutta se juuttui seulaan. Mielipiteeni taisi liittyä åbo akademin tempaukseen kieltää miestasa-arvokeskustelu. Kommentti oli muuten suht asiallinen, mutta se sisälsi ko termin.

        Tulee muuten tosi jännä olo. Turussa kielletään keskustelu miesten tasa-arvosta, ja valtakunnan suurin lehti sensuroi sen päätöksen kritisoimisen. Onko mies 2010 luvun neekeri?

        (ja pyydän anteeksi jos n sanan käyttö aiheutti mielipahaa)


    • "Toksinen feminismi käsittelee yhteiskuntaa eliitin näkökulmasta."

      Ovatko nämä toxic avenerit siis Trump-faneja?
      Trumpin poliittinen trubaduurihan mielellään puhuu eliitistä.
      Samoin persujen :-)

      • populistienkiemurat

        Trump toimii eliitin näkökulmasta (veronalennukset sun muut), mutta populistina hän retoriikassaan vetoaa "tavalliseen kansaan". Kultalusikka suussa syntynyt miljardööri eliitin vastaisena "soturina" on melkein yhtä uskottava kuin akateeminen slaavilaisten kielten tutkija populistipuolueen johtajana. Paitsi että Suomessa johtaa.


      • populistienkiemurat kirjoitti:

        Trump toimii eliitin näkökulmasta (veronalennukset sun muut), mutta populistina hän retoriikassaan vetoaa "tavalliseen kansaan". Kultalusikka suussa syntynyt miljardööri eliitin vastaisena "soturina" on melkein yhtä uskottava kuin akateeminen slaavilaisten kielten tutkija populistipuolueen johtajana. Paitsi että Suomessa johtaa.

        "Kultalusikka suussa syntynyt miljardööri eliitin vastaisena "soturina" on melkein yhtä uskottava kuin akateeminen slaavilaisten kielten tutkija populistipuolueen johtajana. Paitsi että Suomessa johtaa. "

        Vassarit puhuvat mielellään eliitistä.
        Halla-ahon en muista paljoa eliitin perän haukkuneen.


    • Femmu
    • tarkennusta

      Åbo akademi ei kieltänyt miestapahtumaa mutta päätti perua tilojen vuokraamisen tähän tilaisuuteen

    • theredpill
      • ajatuksii

        Ei feminismissä kai mitään toksista ole, mutta ehkä osa argumentaatiosta perustuu tilastokaunistelulle. Esimerkkinä 80cent-vääristymä ja naisten keskiarvon vertaaminen etuoikeutettuihin (top 20 % miehiin). Ideana on kuitenkin ajaa alistetun sukupuolen asiaa, joten toiminta on moraalisesti oikein ja oikeuttaa myös väitteen "miehisyyden monimuotoisuuden edistämisestä".


      • noMaam
        ajatuksii kirjoitti:

        Ei feminismissä kai mitään toksista ole, mutta ehkä osa argumentaatiosta perustuu tilastokaunistelulle. Esimerkkinä 80cent-vääristymä ja naisten keskiarvon vertaaminen etuoikeutettuihin (top 20 % miehiin). Ideana on kuitenkin ajaa alistetun sukupuolen asiaa, joten toiminta on moraalisesti oikein ja oikeuttaa myös väitteen "miehisyyden monimuotoisuuden edistämisestä".

        Ylipäätään feministinen harhakuva naisten muka heikosta yhteiskunnallisesta asemasta luodaan sillä, että verrataan yhteiskunnan huipulla olevien - joita on vain muutama prosentti koko kansasta puhumattakaan miehistä - sukupuolijakaumaa. Miehiä on jonkin verran enemmän eliitissä. So not? Tässäkin asiassa pitäisi katsoa isoa kuvaa; kuitenkin yhteiskunnan kaikista heikompiosaisista valtaosa on miehiä... Keskivertomiehelläkään ei ole mitään tekemistä yhteiskunnan etuoikeutettuun eliittivähemmistöön kuuluvien kanssa.


      • Jyrs-kuur
        noMaam kirjoitti:

        Ylipäätään feministinen harhakuva naisten muka heikosta yhteiskunnallisesta asemasta luodaan sillä, että verrataan yhteiskunnan huipulla olevien - joita on vain muutama prosentti koko kansasta puhumattakaan miehistä - sukupuolijakaumaa. Miehiä on jonkin verran enemmän eliitissä. So not? Tässäkin asiassa pitäisi katsoa isoa kuvaa; kuitenkin yhteiskunnan kaikista heikompiosaisista valtaosa on miehiä... Keskivertomiehelläkään ei ole mitään tekemistä yhteiskunnan etuoikeutettuun eliittivähemmistöön kuuluvien kanssa.

        Juuri tästä kirjoitin avauksessa!

        Jos verrataan pörssiyhtiöiden hallituspaikkoja niin naiset ovat "sorrettuja". Jos verrataan koulupudokkaita miehet ovat "sorrettuja". Jos verrataan palkkatilastoja naiset ovat "sorrettuja". Jos verrataan kuolintilastoja miehet ovat "sorrettuja".

        On aika paradoksaalista, että feministit syyttävät usein miehiä "kovasta" maailmankuvasta, jossa vain raha ja asema ratkaisevat ja sitten heidän mittarinsa ovat raha- ja asema.

        Jos miehenä ja naisena olemista tarkastelee vain tilastojen valossa, niin voi kysyä että kuka haluaa mielummin elämän jossa on parempi palkka, pitempi työpäivä, vähemmän ystäviä ja kuolee nuorempana verrattuna "pakettiin"; jossa on vähän heikompi palkka, lyhyempi työaika, enemmän ystäviä ja pitempi elämä?


    • OlihanTuo

      Ja aika lyhyt se oli myös.

    • Anonyymi

      Loistava kirjoitus, kiitos 👍

      • Anonyymi

        Arvon feministit, nyt silmät ja korvat auki.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe