Ikävä ravintola kokemus Jyväskylässä

Isomäki

Olimme vaimoni kanssa tehneet pöytävarauksen erääseen hienoon Jyväskyläläiseen ravintolaan toissapäivänä. Kyseessä on eräs niinkutsuttu "finedining" ravintola, ja olimme pukeutuneet hyvin ja menimme ravintolaan sisään. Panimme heti merkille että ravintolassa ei juuri ollut muita asiakkaita, ja sisällä haisi todella pahalle, aivan kuin ulosteelle. Luoksemme saapunut tarjoilija oli silminnähden juovuksissa ja käyttäytyi uhkaavasti ja rumasti. Hän huusi meille ja tarttui vaimoani paidan kauluksesta ja sylkäisi takilleni. Uhkaava tilanne kuitenkin rauhoittui ja meidät ohjattiin niskasta retuuttamalla pöytään, jota ei oltu siivottu edellisten ruokailijoiden jäljiltä. Pöydässa ei ollut pöytäliinaa, ja pöydässä oli sinappia, erikoisia karvoja ja jotakin tummaa mönjää joka haisi todella pahalta.
Emme saaneet ruokalistoja, ja noin 40 minuutin odottelun jälkeen tarjoilija ryntäsi luoksemme ja karjui "läskit perkele menkää töihin". Rauhoiteltuamme tarjoiliaa hetken hän suostui vastaanottamaan tilauksemme ja kertoi päivän ruokalistan. Minä tilasin häränfilettä, vaimoni lohiannoksen. Lähtiessään kohti keittiötä tarjoilija vielä pieraisi kovaäänisesti ja sanoi vaimolleni "haiset paskalta huora". Emme olleet tässä vaiheessa tyytyväisiä ravintolaan, mutta toivoimme että edes ruoka olisi hyvän makuista.
Odoteltuamme noin puoli tuntia tarjoilija toi härkäni, ja lähtiessään takaisin keittiöön hän löi vaimoani nyrkillä kasvoihin. Kahdenkymmenen minuutin jälkeen vaimonikin lohi saapui ja pystyimme aloittamaan ruokailun. Tarjoilija kertoi että kaikki viinit ovat valitettavasti loppu, mutta vettä olisi, joten tilasimme ruokajuomaksi veden. Tarjoilija toi pöytään kannun jossa oli kellertävää, pistävänhajuista lämmintä nestettä. Emme tohtineet juoda sitä.
Häränfileeni oli ilmeisti jauhelihaa, mistä annan ison miinuksen. Vaikka jauheliha olisikin fileestä valmistettu tulisi se mielestäni mainita. Lisänä tarjotut keitetyt perunat eivät maistuneet hyvältä. Vaimo sanoi lohen olevan ihan hyvää, mutta se oli niin palanut ettei sitä saanut oikein syödyksi. Ruokailtuamme pari minuuttia tarjoilija juoksi luoksemme ja heitti lautasemme lattialle, huutaen kovaäänisesti että olemme olleet liian kauan ja pöytävarauksemme on umpeutunut, meidän tulisi tehdä tilaa seuraavalle seurueelle. Tarjoilija tarttui minua takin kauluksesta ja retuutti minut ovelle ja löi minua nyrkillä kasvoihin ja polvella jalkoväliin. Otettuaan lompakkoni takustani hän otti siellä olleet setelit ja kertoi että veloittaa hieman ekstraa siitä että "tuhlasimme heidän aikaansa", joka oli mielestäni suorastaan törkeää ja täysin kohtuutonta, annoksille tuli laatuun nähden todella kallis hinta. Tarjoilija työnsi minut ulos ja löi oven kiinni. Odoteltuani puoli tuntia tarjoilija heitti ovesta ulos myös vaimoni jonka vaatteet olivat revenneet ja meikki sotkeutunut. Jäi todella ikävä olo, yleensä olemme olleet tyytyväisiä Jyväskylän ravintolatarjontaan mutta nyt olimme hyvin pettyneitä ravintolan tasoon.

7

260

Vastaukset

  • Olihan se tuokin avaus - vaikkakin huono.

  • Jaa, täällä onkin jokin novellikilpailu menossa - keksi surkein ravintolakokemus....

    • Sulla onkin sitten tosi laadukasta annettavaa? Pidä turpa kiinni äläkä puutu toisten asioihin


  • tiedän mistä ravintolasta on kyse ja olen itse kokenut saman kaltaisen tilanteen

  • Samanlainen kokemus itsellä samasta ravintolasta

  • Pöllöwaari vai Kissanviikset?

  • Ei susta kirjailijaa koskaan tule, ei tolla kuuhun mennä.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.