Tomaatit purkkiin

Kemikaali-Ali.keittiössä

Säilöin netin ohjeen mukaan vihreitä tomaatteja. Niitä piti keittää niin kauan, että tulevat läpikuultaviksi. Keitin kolme varttia, ei tulleet läpikuultaviksi. Säilöin.
Mikähän olisi oikea keittoaika?
Seuraavaksi kokeilen muutaman kypsän tai lähes kypsän tomaatin säilöntää. En ainakaan yli puolen tunnin keitolla.

Tein joskus kuusenkerkkäsiirappia netin ohjeen mukaan. Piti keittää kunnes alkaa muuttua siirappimaiseksi. Ei alkanut muuttua; sokerikin hajaantui kaiketi kaasuksi koska keittämisen lopetettuani satsia oli reilusti vähemmän kuin sokeria yksinään.
Mikähän olisi ollut oikea keitoaika tai -tapa?

Onko kaikki netin ohjeet samalla lailla surkean vääriä kuin nämä kaksi? Elämäntyöni tein prosessi- ja voimalaitosaloilla ja kyllä meidän piti käyttöohjeet saada selviksi ja toimiviksi. Saatiin myös! Ja ne testattiin ennen käyttöönottoa. Miksi keittiön ohjeet ovat sutta ja sekundaa?

0

186

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.