Aihe

Mitä filosofia sinulle merkitsee?

filosofistiko

Minulla on tällainen kysymys filosfian kurssilla. Eli mitä filosofia minulle merkitsee? Olen miettinyt ja miettinyt mutta en osaa vastata siihen. Voisin kertoa mitä mieltä olen filosofiasta mutta en osaa kertoa mitä se merkitsee. Se varmasti merkitsee minulle jotain, ei ole siitä kyse vaan en osaa kuvailla sitä sanoin.. enkä saa kirjoitettua sitä ylös. Haluaisin kuulla muiden mielipiteitä, että mikä filosfian merkitys on ?

6

125

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • heisielu

   Omien ajatusten selvittämistä.

   Eväiden saamista hyvään elämään.

  • alfa123om

   Filosofia on omalla tavallaa suurempaa kuin Elämä sillä Viisaus oli Jumalan toisessa kädessä ollut työväline kun hän loi kaikkeuden. Ja ehkä myös elämän.

   Oli aika jolloin kuvittelin filosofian olevan kaikkein suurin totuus eli platinaa verrattuna hindulaisuuden timanttiin ja juutalaisuuden kultaan ja islamin hopeaan. Mutta kun rupesin miettimään mitä filosofia tietää miehen 50 vuotiaana kokemasta menopaussista eli vaihdevuohista ja sen vaikutuksesta miten estrogeenin suhteellisen määrän lisääntyminen vaikuttaa miehessä; niin jouduin katumaan kaikkia ylistyspuheenvuoroja filosofiaa kohtaan.

   Filosofia sanoo, että nautinnot on korkein hyvä, ja niin olikin nuorena testosteronihumalassa, mutta kun tuli menopaussi ja estrogeeni alkoi vaikuttaa niin kaikki nautinnot menttivät merkityksensä. Seksi ei tuntunut enää hyvältä ja nautittavalta vaan pahalta ja vastenmieliseltä.

   Filosofia ei ota huomioon naista, estrogeeniä, biologiaa ja naisellisuutta tarpeeksi. Se on täysin miehinen ja poikamainen oppi ja totuus.

  • Järkisyitä2

   Filosofeista on tullut hyviä kansan viihdyttäjiä, jotka tarjoavat pohdittavaa kansalle.

   • toivoryynänen

    Puhutut kielet ovat myös filosofiaa. Yhteiskuntamuodot ovat myös filosofiaa. Oikeudenkäsite on myös filosofiaa. Luonnontieteet ovat myös filosofiaa. Teknologinen "edistys" on myös filosofiaa. Kaljakuppiloiden kännijorinat ovat myös filosofiaa. Psyykkiset sairaudet ovat myös filosofiaa. Individuaaliprosessit ovat myös filosofiaa. Lääketieteellinen psykologia on myös filosofiaa. Kari Enqvistin puheet kaiken olemista vain kvarkkien värähtelyä on myös filosofiaa. Kari Enqvistin käsitys filosofiasta, joka rajoittuu ainoastaan sofistiikkaan, on myös filosofiaa. Filosofia kattaa kaiken mitä maailmassa on.

    Näistä kansan viihdyttäjistä ei nyt kyllä muistu mieleen ensimmäistäkään. Paitsi Donalt Trump ja Pertti "Veltto" Virtanen ( persu ). Pystytkö antamaan näistä kansan viihdyttäjistä esimerkkejä ? Niitähän (viihdyttäjiä) mielestäsi on olemassa.


  • Kannattaa lukea Russellin 'Länsimaisen filosofian historia' missä kirjan tekijä haukkuu armotta kaikki filosofit joita käsittelee.

  • planeetta_ei.kirj

   Ajattelun rakennetta ehkä. Oikeellisuuden pohdintaan osviittaa ehkä myös.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   316
   3629
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   2500