Raakaa tomaattia

Keräsin pakkasen alta pois litran verran raakoja luumu- ja kirsikkatomaatteja. Syödähän ne pitäisi, mutta miten valmistettuna?
Tein aiemmin säilykettä samanlaisista raaoista tomaateista nettireseptin mukaan. Nyt en saa purkkeja auki vaikka näppivoimissa löytyy. Pitääkö ne purkit kuumentaa uunissa sata-asteisiksi että kaikki tulee samaan tilaan kuin suljettaissa vai onko hyvää neuvoa? On peltikantisessa lasipurkissa ja patenttikantisessa.
Ilmoita


Raaka tomaattisi = vihreä tomaatti? Jenkkien ohjeilla onnistuu: uppopaistetut vihreät tomaatit, vihreä tomaatti salsa, vihreä tomaattinen eggs benedict, vihreä tomaatti kakku, uunipaistetut vihreät, grillattu caprese salaatti, niitä voi myös pikkelöidä, niistä voi tehdä hilloketta, käyttää kastikkeissa ja pataruuissa, tehdä gratiinia, käyttää piirakan täytteenä, tehdä pastakastiketta, jne. Käytin hakusanoina 'how to cook unripe tomatoes'. Eikun penkomaan!
2 VASTAUSTA:
Toisaalta, sitten on myös tämä väite: raa'at tomaatit ovat myrkyllisiä https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201709082200380623_rh.shtml
Ja tässä lisävinkkejä kypsyttelyyn https://www.is.fi/asuminen/art-2000000814999.html
+Lisää kommentti
On vihreitä tomaatteja (raakoja) ja vihreitä tomaatteja (oma lajikkeensa) eli tavalliset domskut vihreinä myrkyllisiä ja vain vihreä lajike syömäkelpoista - tällaista tämä on.

Laita domskut lämpimään, valoisaan paikkaan niin alkavat punertua ajan myötä ja syö kypsät salaateissa, leivän päällä, muuhun ruokaan lisättynä jne...

Kuivehtuneet domskut voi aina lisätä esim. pastakastikkeeseen tai muuhun sellaiseen ruokaan mihin domskut sopivat.
Ilmoita
Eihän raakaa tomaattia saa syödä, ei vaikka jotenkin saisit ne oikean väriseksi.
Ilmoita
Purkit saat auki laittamalla niitä kuumavesihan alle. Kansi hieman laajennee ja tiiviste pehmiä. Kyllä aukea.
1 VASTAUS:
Niin, samalla alipaine purkissa muuttuu ylipaineeksi ja se tietysti on se juju.

Unohdin sanoa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Raakaa tomaattia

Keräsin pakkasen alta pois litran verran raakoja luumu- ja kirsikkatomaatteja. Syödähän ne pitäisi, mutta miten valmistettuna?
Tein aiemmin säilykettä samanlaisista raaoista tomaateista nettireseptin mukaan. Nyt en saa purkkeja auki vaikka näppivoimissa löytyy. Pitääkö ne purkit kuumentaa uunissa sata-asteisiksi että kaikki tulee samaan tilaan kuin suljettaissa vai onko hyvää neuvoa? On peltikantisessa lasipurkissa ja patenttikantisessa.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta