Mämmiä syödään nykyisin ympäri vuoden. Mämmi on tulossa joulupöytään.
Kun mämmin valmistaa niin että imeltyminen onnistuu hyvin se on erinomaista luomuruokaa. Mämmin voi valmistaa täysin kotimaisista raaka-aineista ja kun imeltyminen onnistuu, niin silloin ei ole tarvetta lisätä sokeria ja siirappia.
Kun imelletään sähköuunissa, niin imeltäminen yksinkertaistuu huomattavasti.
Luomumämmiin tarvitaan:
550g luomumämmimaltaita
700g luomuruisjauhoa
3 litraa 70 asteista keitettyä vettä
½ teelusikallista suolaa lisätään imeltymisen jälkeen
Valmistusohje:
1. Maltaat, ruisjauho ja 3 litraa 70 asteista vettä sekoitetaan puuroksi.
2. Puuro laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 5-6 tunniksi.
3. Lisätään suola ja puuro kuumennetaan liedellä niin että se poreilee ja laitetaan syrjään "muhimaan" noin 15 minuutiksi.
4. Laitetaan laakeaan vuokaan ja paistetaan 120-140 asteisessa uunissa 2-4 tuntia. Kuortumisen estämiseksi pinnalle voidaan pirskotella vettä muutaman kerran paistamisen aikana
Mämmi on luonnollista luomuruokaa
Luomumämmiä
0
177
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta673464Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1473305Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463292- 532739
- 312003
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271900- 481666
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401605Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä881589- 391370