Mämmi on luonnollista luomuruokaa

Luomumämmiä

Mämmiä syödään nykyisin ympäri vuoden. Mämmi on tulossa joulupöytään.
Kun mämmin valmistaa niin että imeltyminen onnistuu hyvin se on erinomaista luomuruokaa. Mämmin voi valmistaa täysin kotimaisista raaka-aineista ja kun imeltyminen onnistuu, niin silloin ei ole tarvetta lisätä sokeria ja siirappia.
Kun imelletään sähköuunissa, niin imeltäminen yksinkertaistuu huomattavasti.

Luomumämmiin tarvitaan:

550g luomumämmimaltaita

700g luomuruisjauhoa

3 litraa 70 asteista keitettyä vettä

½ teelusikallista suolaa lisätään imeltymisen jälkeen

Valmistusohje:

1. Maltaat, ruisjauho ja 3 litraa 70 asteista vettä sekoitetaan puuroksi.

2. Puuro laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 5-6 tunniksi.

3. Lisätään suola ja puuro kuumennetaan liedellä niin että se poreilee ja laitetaan syrjään "muhimaan" noin 15 minuutiksi.

4. Laitetaan laakeaan vuokaan ja paistetaan 120-140 asteisessa uunissa 2-4 tuntia. Kuortumisen estämiseksi pinnalle voidaan pirskotella vettä muutaman kerran paistamisen aikana

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.