Mämmiä syödään nykyisin ympäri vuoden. Mämmi on tulossa joulupöytään.
Kun mämmin valmistaa niin että imeltyminen onnistuu hyvin se on erinomaista luomuruokaa. Mämmin voi valmistaa täysin kotimaisista raaka-aineista ja kun imeltyminen onnistuu, niin silloin ei ole tarvetta lisätä sokeria ja siirappia.
Kun imelletään sähköuunissa, niin imeltäminen yksinkertaistuu huomattavasti.
Luomumämmiin tarvitaan:
550g luomumämmimaltaita
700g luomuruisjauhoa
3 litraa 70 asteista keitettyä vettä
½ teelusikallista suolaa lisätään imeltymisen jälkeen
Valmistusohje:
1. Maltaat, ruisjauho ja 3 litraa 70 asteista vettä sekoitetaan puuroksi.
2. Puuro laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 5-6 tunniksi.
3. Lisätään suola ja puuro kuumennetaan liedellä niin että se poreilee ja laitetaan syrjään "muhimaan" noin 15 minuutiksi.
4. Laitetaan laakeaan vuokaan ja paistetaan 120-140 asteisessa uunissa 2-4 tuntia. Kuortumisen estämiseksi pinnalle voidaan pirskotella vettä muutaman kerran paistamisen aikana
Mämmi on luonnollista luomuruokaa
Luomumämmiä
0
162
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1017563
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?1075628- 835057
- 1394466
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan113160- 502855
- 522769
- 612387
Törkeää toimintaa
Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818102374Hei........
Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.561986