Aihealueet

Listaukset

  Ei enää Espresso Houseen

  JaakkoUim98

  Espresso house Lauttasaaressa ei ottanut käteistä vastaan. Viimeinen kerta kahvilassa. Wayne´s Coffee vieressä olikin oikein kiva paikka.
  Välttäkää näitä ikäviä kokeiluja joissa on jotain aika outoa taustalla. en ymmärrä.

  3

  191

   Vastaukset

   • Nyt kuulema ottavat taas rahaa vastaan espresso house lauttiksessakin. Mitä venkoilua tämä on?
    Haluaisin listan Tukholman Espresso House kahviloista joissa käy käteinen. Luin tai kuulin että puolet siellä olevista kahviloista ottaa käteistä ja puolet eivät ota. Missä lista? En käytä kortteja lainkaan joten tiedolla on merkitystä. Starbuckseissa käy käteinen aina, mutta en aina jaksa heillä asioida.

   • Hihistelijöitä kaikki tyynni, joille tikitaalisuus on noussut hattuun eli kaikki pitäisi hoitua bittien kautta, mutta kun järjestelmähäikkää tai sähkökatkoa pukkaa niin millä vitulla maksat - et niin millään, edes käteisellä kun kassa ei voi lukea viivakoodia ja näin kaikki on seis ja ihan varmaan juuri joulun alla näitä häikkiä tulee koettua yhä enemmän.

    Digitaalisen maksamisen unelmia eli tupla-laskutuksia, toimimattomia kortteja, lähimaksujen skimmauksia jne.. ja tämä on ns. halvempaa, nopeampaa ja helpompaa maksamista - no ainakin kadottaa fyffensä ja kukaan ei niitä takaisin tilitä.

    Jäitä hattuun ja varsinkin perseen alle - miettikää ensin vähän ja rynnikää markkinoille vasta sitten eli mitä maksaa, miten maksaa, luotettavuus, väärinkäytökset jne... käteinen lyö vieläkin noi kaikki maksuvälineet laudalta ollen varma, väärentämätön, täsmällinen, riittävä...kuluja tuskin muodostuu sen enempää kuin tikitaalisten maksuvälineiden varmennusten ylläpidosta, sähköisestä siirrosta, järjestelmien kehittämisestä ja ylläpidosta jne...

    Sähköinen maksaminen on samanlainen tsoukki kuin sähkö-autot - muutaman vuoden jälkeen maailma tulee törmäämään uskomattomaan saastemäärään vain ökölögisyyden harhoissa - miten paljon mineraaleja ja maa-metalleja niiden tarvitsemat akut tarvitsevatkaan, miten paljon niiden tuottaminen aiheuttaakaan ympäristöpäästöjä ja mitenniiden jälleenkäsittely onkaan järjestetty eli pieni kinkki-kylä sulattaa metallit "ympäristöystävällisesti" aivan kuten myös aikoinaan HP:n ja Applen elektroniikka-saasteet pois nähtäviltä.

    Tosiasiassa sähköauto-intoilu tulee lyömään vasten virheiden kasvoja ja lujaa.

    • Juuri näin - digitaalisuus ei sittenkään pelasta maailmaa vaan saattaa sen yhä pahempaan ahdinkoon.

     Kun edes joku taho huomaisi asian tai edes kehtaisi tuoda sen framille.

     Tuntemattoman sotilaan Rokan sanoin - "kaikk o ment" ja samaa mieltä itsekin kapulan hinkkaajien seassa tallattaessani - ei niikuin vain olla totta, että enemmistö kansasta on lähinnä psykiatrisen hoidon tarpeessa riippuvaisuudestaan.

     Välillä sitä vain ihmettelee maailman menoa ja yhä sairaammaksi sen toteaa - tikitaalius ei tee maailmasta parempaa vaan sairaannuttaa loputkin kansasta.


   SEISKA.FI

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    255
    11724
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    317
    7119
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    82
    1341
   4. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    64
    1341
   5. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1235