Pohjois-Sentinelin saari ja sen asukkaat

sedrxcftvgyuhj

Keskustelkaa täällä tästä paikasta.

Oma kysymys.

Mistähän asukkaat saavat juomavetensä? Kuklen kartassa ei näy puroja, jokia, tai edes pienenpientä lammikkoa.

Olen yllättynyt, että hyvin vähän jättävät elämisen jälkiä maastoon, vaikka eläneet ties miten pitkään siellä. Luulisi, että olisi edes selkeitä polkuja tullut, tai aukioita, joissa vietetty aikaa, mutta ei näy oikein mitään. Rantaviivoilla ja aivan läheisyydessä olevissa pusikoissa näyttäisi mahdollisesti olevan poluntapaisia.

Ja eivät ole hakanneet saartansa puuttomaksi, kuten jotkut saattaisivat tehdä. Kovin vihertävältä näyttää. Pohjoisosassa näytti olevan ehkä jonkin verran mahdollista hakkuuaukiota, vaikka sekin vihersi, ja puita siellä täällä sielläkin.

Millainenkohan fauna siellä saarella on? Voisiko olla jopa jotain jo kadonneita elikkoja elossa, kerta pitävät huolta saarestaan?

28

1492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ygtfhruijk

      Rantaviivassa on myös paljon tuollaisia U:n muotoisia poukamia. Tarkoittaakohan ne, että eroosio syö saarta pikku hiljaa? Liekö näiltä paikoin hakattu metsä pois, ja saari huuhtoutunut niistä sitten mereen? Ennen ollut suurempi? Toki merenpinta on noussut, että senkin puolesta kai ollut suurempi.

    • Voihan olla syövät vain raakaa kalaa. Joskus antropologin tai saarnaajan, senkin raakana.

      • hkjhjkhkhk

        Metsästäjä-keräilijät olivat opportunisteja, joiden ruokavalio oli paljon monipuolisempi kuin myöhempien maanviljelijöiden. Se on kuitenkin ollut todennäköisesti aika kaukana siitä, mitä nykyään mainostetaan paleo-dieettinä.


    • ihmettelevä

      Lienee lähes varmaa etteivät osaa tulta tehdä koska jos kypsentäisivät ruuan tulella niin tarvitsisi kaataa metsää polttopuiksi mutta saarella ei ole oikeastaan mitään merkkejä että olisi kaadettu yhtään puuta..
      Veneitäkään eivät osaa rakentaa, kalastavat videoilla mitä youtubesta löysin niin pitkän tukin päällä seisovat joka on sivulta tuettu jonkinlaisilla rimoilla.

      Vesi on suuri kysymys, mistä ihmeestä saavat juomakelpoista vettä kymmenille hengille keskellä suolaista merta olevalla saarella? Ihmettelen miksei saarta tutkita esim. desinfioidulla dronella siitä ei olisi mitään haittaa kenellekkään mutta saataisiin arvokasta tietoa tuosta kulttuurista.

      • muunmuassa

        Pohjois-Sentinelin saarella oli nähty jo 1700-luvulla valoja joten tuskin ne valot muulla kuin tulella syntyivät. Valokuvissa on näytetty saaren asukkaita veneissään. Vuonna 1981 ajoi laiva karille ja saaren asukkaat olivat lähdössä veneillään rannasta laivalle mutta nousi myrsky ja kova merenkäynti viivytti heitä sen verran että helikopteri ehti hakea miehistön. Vuoden 2004 maanjäristyksessä saari nousi metrin pari korkeammalle ja sai hieman lisää pinta-alaa ja lisää korallikarikkoja ympärilleen.


      • muunmuassa kirjoitti:

        Pohjois-Sentinelin saarella oli nähty jo 1700-luvulla valoja joten tuskin ne valot muulla kuin tulella syntyivät. Valokuvissa on näytetty saaren asukkaita veneissään. Vuonna 1981 ajoi laiva karille ja saaren asukkaat olivat lähdössä veneillään rannasta laivalle mutta nousi myrsky ja kova merenkäynti viivytti heitä sen verran että helikopteri ehti hakea miehistön. Vuoden 2004 maanjäristyksessä saari nousi metrin pari korkeammalle ja sai hieman lisää pinta-alaa ja lisää korallikarikkoja ympärilleen.

        Jumala Rakastaa Villi-Miehiä!


      • Mm.koo

        Jostain muistan lukeneeni, että vielä 200 vuotta sitten Andamaanien alkuasukkaat eivät osanneet sytyttää tulta, mutta juuri siksi se oli heille pyhä elementti, josta piti erityisesti huolehtia.
        Suomessakin vielä samaan aikaan pidettiin kuumia hiiliä "umpimähkässä " eli tuhkan alla. Niistä oli uusi tuli helpompi sytyttää puhaltamalla kuin tuluksilla iskemällä. Tulitikut keksittiin vasta vähän myöhemmin.


      • anonyymi358

        Tuollahan on kasvillisuutta, joten siellä sataa.


    • sdhgggthjutrh

      Tuo vesihomma on kyllä mysteeri. Mitä arvelette siitä?

    • Jostain olen lukenut että pienilläkin valtamerten saarilla voi löytää makeaa vettä maata kaivamalla. Syynä sadevedestä kertyvä pohjavesilinssi.

    • jäätävätotuus

      Noin pienellä saarella tuskin on montaakaan elikkoa jäljellä, kas kun ihmisen on syötävä elääkseen ja pidettävä huolta siitä ettei ole koko ajan nälkä.

      • kuinka-saari-syntynyt

        Noin pienellä saarella tuskin kummosta faunaa on koskaan ollutkaan, lintuja ehkä jotain.
        Riippuu tietenkin vähän saaren syntytavasta.


    • tuj5tee

      Euroopassakin monet kristinuskon levittäjät aluksi tapettiin mutta vähitellen työ tuotti tulosta.

      Suomessakin tunnetaan tarina piispa Henrikistä jonka pakana Lalli tappoi. Onko se totta vai keksitty siitä kiistellään.

    • Mitäskummia

      Tämä on trooppista seutua. Melkein joka päivä ympäri vuoden tulee iltapäiväkuuro paitsi ehkä toukokuussa jolloin on kuivempaa. Kyllähän siellä vettä ja ruokaa täytyy olla kun ovat eläneet siellä eristyksessä jopa 60000 vuotta.

      • Vähäväkisyys

        Kalaa merestä ja makeaa vettä saaresta. Saaren väestö lienee ollut aina pieni. Vähän suuremmalla Pääsiäissaarella puusto hakattiin pois noin viidessäsadassa vuodessa mutta sen väestö oli suurempi.


      • aikoina

        Jostain syystä väestö pysynyt pienilukuisena?


      • aikoina kirjoitti:

        Jostain syystä väestö pysynyt pienilukuisena?

        Monessa kulttuurissa ennen lähetyssaarnaajia ja heidän sanomaansa ("lisääntykää ja täyttäkää maa") perhesuunnittelu on ollut normi.


      • työlästä
        kekek-kekek kirjoitti:

        Monessa kulttuurissa ennen lähetyssaarnaajia ja heidän sanomaansa ("lisääntykää ja täyttäkää maa") perhesuunnittelu on ollut normi.

        Tai sitten ylisisäsiittoisuus luonnottomana aikaansaa luonnon hoitamaa säännöstelyä


    • valvovasilmä

      Mitäh, eikö kuukle mapsista löydy sellaista karttaa jossa purot virtaisivat. Paskaa sinäkin luet.

      Oletko koskaan syönnyt hedelmiä ? Niissä on paljon vettä. Aurinko kun laskee tropiikissa niin kosteus viimeistään tiivistyy pinnoille juomavedeksi. Kokeile vaikka joskus täällä suomessa kesähelteellä työntää kätesi johonkin puskaan. Käteen tiivistyy heti kosteutta. Kun ottaa silmän käteen niin huomaa veden suorastaan virtaavan pitkin puumaista runkoa.

      • mysteeriä

        Mysteerikö? Yleensäkin kaikki makean veden altaat maapallolla syntyvät sadevedestä, kuten Suomen järvet ja lähteet. Kraanavesikin tulee niistä.


      • valvovasilmä
        mysteeriä kirjoitti:

        Mysteerikö? Yleensäkin kaikki makean veden altaat maapallolla syntyvät sadevedestä, kuten Suomen järvet ja lähteet. Kraanavesikin tulee niistä.

        Makeanveden altaat ovat seisovaa vettä. Ei tuollaista vettä voi sivistynyt ihminen nauttia saatikka alkuihminen, jollei sitä ole jalostettu olueksi.


    • näin.nähtävä

      Ihminen on aika kekseliäs ravinnon ja juomaveden hankinnassa.
      50 km2 kokoisessa tropiikin saaressa 100-200 asukkaan ruoka ja vesihuolto ei ole ongelma. Kalat,äyriäiset, villisiat lienee perusravintoa. Juomavettä löytyy monelta pieneltä atolliltakin jos korkeutta on muutaman metrin verran.
      Enemmän ihmettelen sitä miten väestö ei kasva liian suureksi saaren kokoon nähden kuten tapahtui Pääsiäissaarella yhteisön elinvoima heikkeni metsien tuhoutumisen jälkeen.

      • pump

        Yhden kesämökin katoltakin saa kerättyä rännejä pitkin talteen tynnyriin ihan riittävästi sadevettä ihmisen hengissäpitämiseksi joten tuollainen saari kerää paljon enemmän enemmän sadevettä kuin mitä nuo asukkaat tarvitsevat. Saaren kasvillisuuteen verrattuna nuo ihmiset kuluttavat mitättömän määrän sadevettä. Luonto voi estää sisäsiittoisuutta ja heillä on täysi työ säilyttää edes nykyinen väestömääränsä.


    • jalatmaassa_mielipuussa

      Olisiko hyvä idea lähettää desinfioituja robotteja Pohjois-Sentinelin saarelle. Tuollaisten robottien käyttäminen poistaisi huolen taudinaiheuttajien tartuttamisesta saaren asukkaisiin. Samalla myöskään kenenkään saaren ulkopuolelta peräisin olevan ihmisen henki tai terveys ei vaarantuisi.

      Desinfioitujen robottien avulla voisimme rokottaa saaren asukkaat kaikilla tarpeellisilla rokotteilla ja antaa heille tuliaseita saarensa puolustamista varten ulkopuolisilta, jotka saattaisivat tullessaan tartuttaa heihin tauteja. Voisimme viedä saarelle myös helikoptereita ja sammutuskalustoa metsäpalojen varalta.

      Metsäpalojen ja muiden katastrofien varalta neuvoisimme ja auttaisimme saaren asukkaita myös rakentamaan saarelle riittävän tieverkoston paloautoja, poliisiautoja ja ambulansseja varten, sekä saaren puolustamista varten. Veisimme heille myös tykkejä, rynnäkkökiväärejä, sinkoja, ilmatorjuntaohjuksia ja panssarivaunuja ammuksineen saarelaisten itsepuolustusta varten.

      Desinfioitujen robottien ja dronien avulla voisimme ryhtyä kommunikoimaan Pohjois-Sentinelin asukkaiden kanssa, voisimme opetella heidän kieltään ja luoda sille kirjakielen. Voisimme opettaa heille sitten lukemista ja kirjoittamista heidän omalla kielellään. Sitten voisimme opettaa heille muita kieliä, kuten englantia ja intialaisia kieliä.

      Voisimme myös kuljettaa heille robottien avulla mm lääkintätarvikkeita, siemeniä, taimia, työkaluja ja video-oppaita ja opettaa heille mm sairaanhoitoa ja maanviljelyä. Voisimme myös antaa heille tietoa ulkomaailmasta ja sen historiasta videodokumenttien, valokuvien, karttojen, kaavioiden ja piirrosten avulla.

      Tietenkin kaikki heille kuljetettavat välineet ja tarvikkeet pitäisi desinfioida.

      • höpöjutut

        Kyllä sinne voi mennä avaruuspuvuissa.


      • HyväVaiHuono

        "Olisiko hyvä idea lähettää desinfioituja robotteja Pohjois-Sentinelin saarelle. "

        Mitä varten?


      • HyväVaiHuono kirjoitti:

        "Olisiko hyvä idea lähettää desinfioituja robotteja Pohjois-Sentinelin saarelle. "

        Mitä varten?

        Et tunnista sarkasmia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe