Helppo ohje mämmin laittoon - vähän nopeampikin

Mämmi laitto:

Vain jauhot ja maltaat sekoitetaan noin 60 asteiseen veteen notkeaksi puuroksi ja laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi.

Imeltymisen jälkeen lisätään hiukan suolaa. Suolan lisäyksen jälkeen imeltyessä notkistunut seos kuumennetaan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmi alkaa kuplimaan ja siirretään sivuun ja annetaan hautua 15-20 minuuttia.

Notkistunut seos laitetaan laakeaan vuokaan. Mämmi paistetaan 140-170 asteisessa uunissa 2-4 tuntia.

Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut paistamisen jälkeen noin 3 vuorokautta.
Ilmoita


1 VASTAUS:
Pomeranssi-mämmiä saa jo . Tukeva välipala https://www.foodie.fi/recipe/d5ffa4537d3e4ef059f76263a829fca6
tai keitto-jälkiruoka
https://www.valio.fi/reseptit/mammijuustokakku/
vaihtoehto mammi, juusto, appelsiinimarmeladi salaatinlehdelle
Jalostuu muunnellen
https://yle.fi/uutiset/3-5299855
Mämmin historiaa
https://yle.fi/uutiset/3-9551531
+Lisää kommentti
Onko missään saatavilla mämmireseptejä vehnästä, kaurasta, ohrasta ja muuistakin mahdollisista raaka-aineista, esimerkiksi perunasta.
Ilmoita
Mämmin syvin olemus
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mämmi
Tietty voi kokeilla hapattamalla muutakin viljaa- mites olis olutvierteellä.
Mutta mämmiä sed ei ole
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Helppo ohje mämmin laittoon - vähän nopeampikin

Mämmi laitto:

Vain jauhot ja maltaat sekoitetaan noin 60 asteiseen veteen notkeaksi puuroksi ja laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi.

Imeltymisen jälkeen lisätään hiukan suolaa. Suolan lisäyksen jälkeen imeltyessä notkistunut seos kuumennetaan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmi alkaa kuplimaan ja siirretään sivuun ja annetaan hautua 15-20 minuuttia.

Notkistunut seos laitetaan laakeaan vuokaan. Mämmi paistetaan 140-170 asteisessa uunissa 2-4 tuntia.

Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut paistamisen jälkeen noin 3 vuorokautta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta