Mämmi laitto:
Vain jauhot ja maltaat sekoitetaan noin 60 asteiseen veteen notkeaksi puuroksi ja laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi.
Imeltymisen jälkeen lisätään hiukan suolaa. Suolan lisäyksen jälkeen imeltyessä notkistunut seos kuumennetaan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmi alkaa kuplimaan ja siirretään sivuun ja annetaan hautua 15-20 minuuttia.
Notkistunut seos laitetaan laakeaan vuokaan. Mämmi paistetaan 140-170 asteisessa uunissa 2-4 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut paistamisen jälkeen noin 3 vuorokautta.
Helppo ohje mämmin laittoon - vähän nopeampikin
7
276
Vastaukset
- mäen_alunen
Mämmilässä kokmo vuoden
http://www.laihianmallas.fi/reseptit/rantasen-maemmi-ja-leipaemallas-reseptit'
ja muistellen'
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mämmilä
oi voi
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/mammilalaiset-esittelyssa/- mämmi_mimmi
Pomeranssi-mämmiä saa jo . Tukeva välipala https://www.foodie.fi/recipe/d5ffa4537d3e4ef059f76263a829fca6
tai keitto-jälkiruoka
https://www.valio.fi/reseptit/mammijuustokakku/
vaihtoehto mammi, juusto, appelsiinimarmeladi salaatinlehdelle
Jalostuu muunnellen
https://yle.fi/uutiset/3-5299855
Mämmin historiaa
https://yle.fi/uutiset/3-9551531
- EriRaaka-aineista
Onko missään saatavilla mämmireseptejä vehnästä, kaurasta, ohrasta ja muuistakin mahdollisista raaka-aineista, esimerkiksi perunasta.
- Anonyymi
Olutmaltaiden toimittajilta voi saada kauramaltaita, ohramaltaita ja vehnämaltaita mämmimaltaaksi jauhettuna.
Nykyään monet haluaa valmistaa mämmin ilman sokeria ja siirappia, niin silloin halutaan sellaisia raaka-aineita mistä saadaan miedomman makuista mämmiä. Miedomman makuiset maltaat, ja myös jauhot ovat yksi mahdollisuus valmistaa miedomman makuista mämmiä.
- mammila
Mämmin syvin olemus
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mämmi
Tietty voi kokeilla hapattamalla muutakin viljaa- mites olis olutvierteellä.
Mutta mämmiä sed ei ole- Anonyymi
Tehdään niitä puuroja hapattamallakin.
Mutta mämmi tehdään imeltämällä vehnä-, ohra ja ruismaltaista ja jauhoista ja myös peruna, nauris ja lanttu ovat hyviä mämmin osa-raaka-aaineita. Viimeaikoina on alettu valmistamaan erilaisia hedelmämämmejä.
Ennen kuin ruista edes tunnettiin, niin osittain oluen valmistustekniikkaa hyödyntäen valmistettiin mämmiä Mesopotamiassa vehnämaltaista ja ohramaltaista.
Vehnästä valmistettiin jyvistä alkaen meidän mämmin kaltaista imellettyä "samanu" nimistä mämmiä. Valmistus kesti pitkään, koska valmistusprosessiin kuului mallastaminen.
- Anonyymi
Kaikista akanattomista maltaista tehdään mämmiä.
Mallassaunojen aikaan oli tapana mallastaa kaikkia viljoja. Vehnä-, ohra- ja ruismaltaita käytettiin kaljan valmistuksen lissäksi mämmin valmistamiseen. Kauraa mallastettiin kaljan, oluen ja sahdin mausteeksi. Nykyisin on saatavissa kuoretonta kauramallasta ja se sopii hyvin mämmin raaka-aineeksi.
Kaikkien viljojen mietoja maltaita voi jauhaa mämmimaltaiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 938138
- 403922
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1021916- 241400
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html341241Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,321122Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia121020Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk53857Olisinko mä voinut käsittää sut väärin
Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt31832Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v29797