Helppo ohje mämmin laittoon - vähän nopeampikin

MämmiäJouluksi

Mämmi laitto:

Vain jauhot ja maltaat sekoitetaan noin 60 asteiseen veteen notkeaksi puuroksi ja laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi.

Imeltymisen jälkeen lisätään hiukan suolaa. Suolan lisäyksen jälkeen imeltyessä notkistunut seos kuumennetaan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmi alkaa kuplimaan ja siirretään sivuun ja annetaan hautua 15-20 minuuttia.

Notkistunut seos laitetaan laakeaan vuokaan. Mämmi paistetaan 140-170 asteisessa uunissa 2-4 tuntia.

Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut paistamisen jälkeen noin 3 vuorokautta.

4 kommenttia

Vastaukset

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.