Uimahalli suljetaan !

Simmari

Facebookissa käy kiivaana keskustelu, jossa kaupunginhallitus esittää uimahallin sulkemista säästöjen vuoksi 1.7.2019 !!!

22

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K.Erkelä

      Ja samaan samaan syssyyn isokylänkoulun toimintaa esitetään myös lakkautetavaksi säästöjen takia ensi syksynä !

    • Rahaa_ei_ole
      • Simmari

        Kaikki asiallinen keskustelu kemijärven asioista käydään nykyisin facebookissa. 6490 jäsentä tällä hetkellä Kemijärvi palstalla.


      • paikkansa_palstalla

        käykää vaan, täällä saa vapaasti räkyttää ja on siis räkyttäjien paratiisi


      • entinennimimerkki

        Mutta täällä voi kommentoida nimimerkillä, ellei sitä joku sairas häiriintynyt paha varastaisi (henkilöllisyys on selvitettävänä). ja samaa Facebookissakin se on sellaista ilmapiiriltään, kielteistä, NEGAA suolletaan koko ajan, arvostellaan toisia. Kaupungissamme on paljon kaunista ja hyvää, ihanaa. Kuten tuo uimahalli, jossa on hyvä ihmisen käydä, sekä liikuntahalli, jäähalli, jossa voi katsoa pelejä ja esimerkiksi hiihtoladut. Mikä on ihmisen eläessä näin kauniissa onnellisessa kaupungissa. Jotkut silti valittavat, eikä ymmärretä, huh huh! Voi nenä sentään mitä juttuja, kun lukee, esim. jopa kaunis kaupunkikuvammekin on jonkun NEGA arvostelussa. Puolustetaan yhdessä Kemijärveä, tulevaa tehdas biohanketta ja myös Suomuntunturin alueen kehitystä eri keskushankkeilla. Mikään haukiviikko ei Kemijärveä pelasta! IHANA TULEVAISUUS <3


      • VoivoiTaas
        Simmari kirjoitti:

        Kaikki asiallinen keskustelu kemijärven asioista käydään nykyisin facebookissa. 6490 jäsentä tällä hetkellä Kemijärvi palstalla.

        Ja kaukana siitä!


    • talous_kuntoon

      tietenkin uimahallimaksuja pitää korottaa jos ei suljeta, mutta missään nimessä nyt ei ole varaa alkaa sitä korjata tai uutta rakentaa, ei kaikissa kunnissa ole uimahallia ja käydään suomulla uimassa ja onhan meillä mahtavat järvet, polskutellaan niissä
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15452776/talous-kuntoon!

      • taloustiedettä

        Ihmeellinen usko tuntuu olevan kemijärviläisillä. Veroja ei saisi olla palveluita vaaditaan, terveydenhoidon pitäisi toimia.
        Vaikka väestö on ikääntynyttä silloin pitäisi ymmärtää ettei rahaa sada taivaasta. Nuorisolla saattaa vielä olla käsitystä mitenkä raha tulee pankkiautomaatista.

        Jos palveluita vaaditaan pitäisi kassassa olla varoja jos ei haluta maksaa veroja silloin pitäisi nostaa palvelumaksuja tai lakkauttaa niitä. Näinhän sitä pitää tehdä kotonakin kun rahat loppuu. Pankkihan ei anna velkaa jos entistäkin on tarpeeksi, näin taitaa olla kaupungillakin.


    • Kehityskaari

      Uimahalli voisi olla suljettuna kesä.heinä.elokuut. ja lomautettava henkilökunta siksi ajaksi. Toki ensin kaikki vuosilomat pidettävä tuolloin kesällä. Säästöä syntyisi niin että tuntuu.
      Isokylä tulevana syksynä muualle. Hillaan tai Särkelään. Ei ole kovin montaa vuotta kun todisteltiin, ettei Kallaan koulua saa lakkauttaa. Ja että Hillaan olisi tullut pelkkä lukio. Valtuusto kovasti riitaantui. Kertoo päättäjien tasosta paljon. Hirvittää tuon uuden päiväkodin rakentaminen. On puhuttu että kjärvellä syntyy 50 lasta vuosittain. Totuus on kuitenkin jo alle 30. Ja että uuden tehtaan työläisten lapsia olisi kymmeniä. Kun ei tule yhtään. Ennustaminen on vaikeaa, kun ylioptimismi leijjuu kylän yllä.

    • vesijuoksu

      Ei uimahallia suljeta. Mietitään vain uusia järkevämpiä aukioloaikoja. Älä lähe huhujen perään.

    • MaassaMaanTavoin

      Uimashortsit kielletty, burkinit ei. Se on sitä kotouttamista Suomessa ,sitten märistään ettei kotoudu kun suomalaiset ovat rasistia.

    • temporemores

      Uimahalli voisi säästeliäämmin olla avoinna. Me eläkeläiset ja muut joutilaat joudamme käydä päiväsaikaan, mutta työssäkäyville pitää jättää mahdollisuus myös.

      Onhan se holtitonta, että tässä käpykylässä on 2 ylakoulua, kun Kuusamo suurempana selviää yhdellä. se epäkohta onkin korjattava mielellään jo ensi lukuvuodeksi.

      Särkelän koulu toimii säätövarana ja on hyvä säilyttää lisävaihtoehtona. En tiedä, miten opettajien työtilanne muuttuu, mutta hallinto- ja muissa kuluissa säästöä tapahtuu. Rakennuksista täytyy päästä erilleen. Ne ovatkin rasitteena, olipa kyseessä seurakunta tai kunta.

      Ammatillisen koulun tukemista täytyy jatkaa, koska se toimii pahuuksien ja muun synnin yleisestävänä laitoksena. Ihmiset saavat myös ammatillista osaamista, jota tarvitaan esimerkiksi työelämässä.

      Muitakin joutavia rakennnuksia on tasetta rasittamassa. Miettikää siellä, missä siitä maksetaankin.

    • Käytämmäe
    • Vesikauhu

      Matut sotkivat ja hajoittivat meidän uimahallin!
      Saastuttivat pöyliöjärven ja rannat (paskova rantapusikkoon).
      "Normaali" ihminen ei voinut niiden aikana käydä uimahallissa.
      oli kuulemma vaarassa tarttua outoja tauteja.

    • äkkiäkiinnivaan

      Kun rahat ei riitä, niin suljetaan ensin ne toiminnat, mitä ei ole välttämättömiä. Aurausta ei vielä lopeteta, se vasta viimeiseksi.
      Turha valittaa pienistä, pitää ymmärtää se, että asutaan taantuvalla paikkakunnalla.

      • lappujaLuukuille

        Pitäisihän tuollainen asia olla selvyys. Jos ei rahaa silloin on palveluita supistettava. Kaikki on tarpeellisia mutta ilmankin on pärjätty. Tietenkin vähemmän tärkeitä on lakkautettava ensin. Onha eletty aikoja jolloin ruuastakin on pitänyt säästää, nyt kuitenkin ruoka riittää.


    • näin.se.vain.ON

      Nyt kunnon säästötalkoot pystyyn. Kerralla talous kuntoon ja sitten järkevästi liikkeelle. Jos Isokylä haluaa pitää koulun jossa on sisäilmongelmia niin maksakoon osan käyttökustannuksista. Turhet narinat pois. Kaupunginjohtaja on oikealla asialla.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15452776/talous-kuntoon!

      siis:
      ikinä ei saada kemijärven taloutta kuntoon jos ei kerralla panna rahahanoja kiinni, tähän asti seula on vuotanut koko ajan ja missä tämä seulan vuotaminen on näkynyt, ei muualla kuin velan kasvamisena, hölmöläisen hommaa, sanon minä

      kaupunginjohtaja on omat ideat esittänyt, kiitos siitä, ja jos se ei päättäjille kelpaa, niin keksikööt he omat säästökohteensa ja jos ei kelpaa, niin syyttäkööt itseään velan kasvamisesta ja talouden epäkunnossa olemisesta, silloin ei saa osoittaa sormella kaupunginjohtajaa, tämä pitää huomata

      pienetkin säästökohteet pitää nähdä, puroista tulee iso joki, niin kuin on huomattu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15485297/kemijarvella-laittomuutta-tuhlataanko-salaa--suositaanko-jotakuta

      nyt jos koskaan pitää toimia, kun sote tulee ja alkaa toimia, niin saatetaan olla jo syvällä suossa, josta ei vain nousta ja veroäyrin nostaminen ajaa kuntalaisia pois ja itsekin tässä miettinyt, mihin lähtisin
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta

      todella hyvä ehdotus kaupunginjohtajalta, hän ymmärtää rahan päälle ja rahatilanteen
      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181877-4

      nyt kaikkien kuntalaisten pitää ajatella meidän yhteistä hyvinvointia
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302739/ketju-suljettu---vuorotteluvapaa-liian-kuuma-aihe

      ja kiitokset kaupungille kun alkoi kysellä säästökohteita tavallisilta ilhmisiltä, näin saadaan mukaan kaikki säästötalkoisiin, yhdessä onnistumme
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15477735/mahtava-oivallus

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15452776/talous-kuntoon!#comment-95840771

    • Tuleva_paluumuuttaja

      Ei kannata sulkea uimahallia.
      Se on sellainen palvelu, jota esim. Kemijärvelle muuttava varmasti arvostaa.
      Ja kun se ikääntyvä väestö käyttää uimahallin palveluja, niin kunto ja toimintakyky säilyy pitempään. Eikä tarvita niin paljon kotihoitoa, sairaalajaksoja eikä laitoshoitoa.
      Ja koululaisille uimahalli on oikein hyvä harrastuspaikka.
      Matkailijatkin käyttävät uimahallin palveluja.
      Hyvä ja järkevä suunnitelma aukioloaikoihin.
      Toiminnan rakenne ja työntekijämäärä suunnitteluun ja pohdittavaksi.
      Hallin remontti niihin kohteisiin joissa eniten tarvetta.
      Kemijärvi on selvinnyt paljon ankeimmistakin ajoista. Esim. silloin kun sähköä piti säästää ja kansa muutti Ruotsiin.
      Työttömyyttä on ollut paljon. Monia asioita on uudistettu ja asuntojakin rakennettu.
      Terveydenhuollossakin on tapahtunut jonkin verran muutosta parempaan.
      Esim. silloin kun minä olin lapsi, niin hammaslääkärissä ei paikattu yhtään reikää, ei puudutettu koskaan ja kaikki risat hampaat vedettiin kylmästi pois suusta.
      Ja hammaslääkäri oli vanha kärty nainen.
      Arvata saattaa että aika moni karkasi odotushuoneesta.
      Turha on vedota siihen, että ikääntyvä väestö aiheuttaa hirvittävän suuren huoltosuhteen ja rasitteen yhteiskunnalle.
      Nämä ikääntyvät ovat aikoinaan, vaatimattomissa olosuhteissa melko monet, tehneet raskasta, ruumiillista työtä ja kasvattaneet lapsensa yhteiskunnan veronmaksajiksi.
      Ja suurin osa heistä on aloittanut työnteon jo lapsena. Ja ilman eläkekertymää pitkästi yli kaksikymmentävuotiaaksi. N. 7 vuotta.
      Ja nykyisin hoetaan sitä, että kuinka esim. eläkeläiset ovat syypäitä siihen, että vievät nykyisiltä nuorilta eläketurvan.
      Jokainen työnsä tehnyt eläkeläinen on ollut talkoissa mukana, maksanut veronsa, sosiaalimaksut ja sen eläkemaksun omalta osaltaan.
      Ja kirkkoakin on tuettu, että sais kuulla Jumalan sanaa ja sais hautapaikan muualta kuin marän jängän laidalta.
      Rahaa kyllä löytyy kun se halutaan oikein sijoittaa. Siis siihen uimahalliin.
      Uimahalliin sijoittaminen on liikuntakulttuuria ja tukee vahvasti sitä kaikenikäisille.

      • fffyu

        opiston käyneet avustajat saa opettaa kouluissa: turha ootella niitä paluumuuttajia jokka maksas verot ja eläkeläisten palvelut.


    • uimaan

      Reilua meidän kaikkien kannalta olisi jos uimahallin käyntimaksuja nostettaisi reilusti kaksin/kolminkertaiseksi maksaahan pelkkä kuntosalin käyttökin useita kymppiä kuukaudessa.
      Monella menee rahat tyhjempäänkin ja eläkekäisilläkin on kyllä maksukykyä.
      Kaupunki on veloissaan korviansa myöden ei ole reilua maksattaa yhteiskunnalla kaikkea.
      Nuoremmille jää velkaisen kaupungin velat maksettaviksi.

    • maksutkohilleen

      Mitenköhän jäähallin tilanne kankaalla?

      • Koukkaus

        Määrärahoja vois vähän nostaa, turhan tiukkaa nykyisillä avustuksilla. Mikä muu laji liikuttaa yhtäpaljon harrastajia ja pelejä seuraavaa yleisöä ? Tähän pitää
        nyt satsata.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe