Tervehdys,
Minulla menee oliviiöljyä keittiössä todella paljon. Käytän sitä kaikessa ruuanlaitossa, salaateissa, pastassa jne. Tästä on seurauksena se, että öljy on aina lopussa. Kaupoista ei saa juuri muuta kuin niitä 0,5 litran pulloja. Olisiko arvon foorumilaisilla tiedossa jotain nettikauppaa mistä saisi tilattua isomman kanisterin hyvälaatuista extra virgin oliiviöljyä? Joskus löysin sellaisen Helsingistä Ruoholahden Citymarketista, mutta sittemmin ei ole näkynyt.
Useamman litran kanisteri oliiviöljyä
8
1422
Vastaukset
- outoolio
Ainakin www.korttelideli.fi ja sieltä löytyy italialaisia 3 litran oliiviöljykanistereita ja https://www.raakatori.fi/tuotteet/oljyt-rasvat-tahnat/oljyt/oliivioljy-kylmapuristettu-luomu/tuote-tie002 5 litran pönikkä kreetalaista oliiviöljyä.
Toivottavasti auttoi.
Muista myös, että avattuna oliiviöljy säilyy noin kuukauden ja säilytä se valolta suojattuna poissa lämmönlähteistä. - Hkhj
Gran delicato kalevankatu
- Hgkhjl
Lidilissä
Myydän kreikkapäivinä hyvää öljyä edullisesti 075 pullossa. Ostan sitä 3-4 plo. Sitä on sielä
Usein. - sairasta
Varma sydän ja verisuonitautien aiheuttaja. Onhan niitä nopeampia tapoja päästä hengestään.
Kaiken maailman prosessoidut muotiöljyt.- AIVAN_SAIRASTA
Juu, kyllä. Perinteinen välimeren ruokavaliohan on tunnettu epäterveellisyydestään.
- kaikentakanaonahneus
AIVAN_SAIRASTA kirjoitti:
Juu, kyllä. Perinteinen välimeren ruokavaliohan on tunnettu epäterveellisyydestään.
No sinänsä Espanjassahan oli takavuosina ruoka-skandaali juuri oliivi-öljystä, jossa kuoli muutaman kymmentä ihmistä juuri tämän "terveellisen" oliivi-öljyn takia (kun saivat halvalla), jota oli "prosessoitu" hieman liikaa eli otettu viimeinenkin tippa talteen kemiallisesti.
Ja vähän samanlaista "prosessointia" on käytetty myös ns. kevyt-rasvoihin, joten ei se välimerellinenkään ruoka-valio aina niin terveellistä ole.
Ruokaväärennöksiä on ollut kautta historian ja lisääntyvät koko ajan kun kinkit tulevat yhä enemmän markkinoille - tosin jenkitkin harrastavat niitä eli sahanpurua parmesaani-raasteen seassa ja sushin fisut ovat jotain muuta kuin menyyssä kerrotaan saksalaisesta juusto-skandaalista, svedujen sianlihan värjäämisestä häränlihaksi ja viiniskandaaleista puhumattakaan.
Eli osaa ne juuroppilaisetkin. - AIVAN_SAIRASTA
kaikentakanaonahneus kirjoitti:
No sinänsä Espanjassahan oli takavuosina ruoka-skandaali juuri oliivi-öljystä, jossa kuoli muutaman kymmentä ihmistä juuri tämän "terveellisen" oliivi-öljyn takia (kun saivat halvalla), jota oli "prosessoitu" hieman liikaa eli otettu viimeinenkin tippa talteen kemiallisesti.
Ja vähän samanlaista "prosessointia" on käytetty myös ns. kevyt-rasvoihin, joten ei se välimerellinenkään ruoka-valio aina niin terveellistä ole.
Ruokaväärennöksiä on ollut kautta historian ja lisääntyvät koko ajan kun kinkit tulevat yhä enemmän markkinoille - tosin jenkitkin harrastavat niitä eli sahanpurua parmesaani-raasteen seassa ja sushin fisut ovat jotain muuta kuin menyyssä kerrotaan saksalaisesta juusto-skandaalista, svedujen sianlihan värjäämisestä häränlihaksi ja viiniskandaaleista puhumattakaan.
Eli osaa ne juuroppilaisetkin.No siis tietenkin jos tavara on myrkyllistä niin sitten se on myrkyllistä. Kuten tuossa itsekin sanoit, porukkaa oli kuollut kun öljy oli jotain muuta kuin sen piti olla. Tässä ei ollut nyt kyse myrkyksi prosessoidusta oliiviöljystä vaan siitä tavallisesta yhdellä puristuksella saadusta extra virgin oliiviöljystä. Lähtökohtaisesti kun extra virgin öljyä ostan niin ajattelen sen olevan sitä mitä kuuluu. Elintarvikkeita onneksi valvotaan, joten kohtuu hyvin voi luottaa, että saa sitä mitä tilaa. Lisäksi kun ostaa öljyä jossa on alkuperämerkinnät (esim. Kreeta) ja lajike mainittu (esim. Koroneiki) niin sitten on vielä pari lisätahoa kyttäämässä tuotteen aitoutta.
Perinteinen välimeren ruokavalio ei sisällä "kevyt-rasvoja" vaan vihanneksia, täysjyväviljoja, kalaa, vähänlaisesti lihaa ja sitä oliiviöljyä. - outoolio
AIVAN_SAIRASTA kirjoitti:
No siis tietenkin jos tavara on myrkyllistä niin sitten se on myrkyllistä. Kuten tuossa itsekin sanoit, porukkaa oli kuollut kun öljy oli jotain muuta kuin sen piti olla. Tässä ei ollut nyt kyse myrkyksi prosessoidusta oliiviöljystä vaan siitä tavallisesta yhdellä puristuksella saadusta extra virgin oliiviöljystä. Lähtökohtaisesti kun extra virgin öljyä ostan niin ajattelen sen olevan sitä mitä kuuluu. Elintarvikkeita onneksi valvotaan, joten kohtuu hyvin voi luottaa, että saa sitä mitä tilaa. Lisäksi kun ostaa öljyä jossa on alkuperämerkinnät (esim. Kreeta) ja lajike mainittu (esim. Koroneiki) niin sitten on vielä pari lisätahoa kyttäämässä tuotteen aitoutta.
Perinteinen välimeren ruokavalio ei sisällä "kevyt-rasvoja" vaan vihanneksia, täysjyväviljoja, kalaa, vähänlaisesti lihaa ja sitä oliiviöljyä.Ja näinhän sitä saa kuvitella ostavansa priimaa vaikka saakin kuraa.
Maailmahan perustuu luottamukselle ja näin onkin vaan aina joku toimija tunkee väliin ja pilaa sen luottamuksen - valitettavasti.
Valvonta on kyllä hyvin "kevyttä" nykyisillä resursseilla.
Toivottavasti saat hyvää öljyä ostoksillasi.
Oikeassa olet välimerellisen ruoan suhteen noin muuten - terveellistä ja simppeliä ja mikä tärkeintä maut ovat pääosassa ranskalaisen keittiön tekniikan sijasta.
Nauti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12661Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1481218Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491105- 127998
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206929Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13835- 72835
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 39812