Teppo haluaa muistuttaa palstalaisia joulun ollessa ovella, että kinkku tulee paistaa, kuten Teppo sen paistaa et sillei hei! Teppo laskeutuu nyt palstalle rahvaan pariin legendaarisen joulukinkun paisto-ohjeensa kanssa et sillei hei! Ottakaa siitä vaari et sillei hei! Se on kirjoitettu viime joulun jälkeen, jolloin oli hyvä aika todeta, että Teppo onnistui paistamaan täydellisen kinkun et sillei hei!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
"Stadin kundi otti tänä vuonna ohjat omiin käsiinsä, koska oli kyllästynyt liian kypsään joulukinkkuun et sillei hei! Teppo laittoi n. 12 kg:n Reinin lihasta hankitun viljasian kinkun (taisi olla yli 11 euroa per kilo) uuniin klo 24.00 et sillei hei! Teppo lisäsi siihen piikillä hieman suolaa - joskus suonensisäisiä kokeilleen vankalla ammattitaidolla.
Teppo paistoi kinkkua ensin noin 40 minuuttia 210:ssa asteessa. Sen jälkeen laski lämmön hieman yli 100 asteeseen. Teppo laski, että kinkku voisi olla valmista noin 11.00 aamulla. Teppo toki laittoi lihaan lämpömittarin. Teppo seurasi kinkun valmistumista NYR-Ottawa -peliä seuraamisen ohella. Teppo siirtyi yöpuulle varakkain mielin noin puoli viisi ja laittoin kellon soittamaan klo 10.00, jolloin Teppo riensi huvilansa yläkerrasta tarkistamaan kinkun lämpötilan. Silloin se taisi olla 71. Teppo odotti, kunnes mittarissa oli 75 celsiusta ja otti kinkun ulos. Sitten taas nukkumaan ja heräämisen jälkeen kinkkuun loistava korppujauho-sinappi -huntu. Sitten kinkku nopeasti 250 asteeseen ja ulos.
Teppo nautti kinkkua muutaman viipaleen jo lämpimänä ja täytyy sanoa, että oli parasta kinkkua, jota Teppo on koskaan maistanut et sillei hei! Samaa sanoi myös Tepon isä, tuhansien kinkkujen mies, joka oli kuulema viimeksi saanut hyvää kinkkua yli 15 vuotta sitten appiukon, Tepon isoisän (k. 1993), valmistamana.
Tämän jouluviestin tärkein info on tuleville vuosille: Jättäkää se kinkku 75-asteiseksi; meheväksi ja taivaalliseksi et sillei hei!".
Tepon mahtiohjeella joulukinkku!
Stadin_kundi_Teppo
4
99
Vastaukset
- muistakaa.keittää
Kinkkua pitää keittää isossa kattilassa ensin 4 tuntia. Mausteeksi keittoliemeen riittää joulukinkulle laakerinlehti ja muutama mausteneilikka. Pikkulasten suut kun eivät kestä vahvoja mausteita. Lopuksi grillissä hieman väriä pintaan ja ei kun pöytään!
- Sikoja
Kyllä nykyiset kinkut ovat huonoja, olivat sitten rypsiä tai mitä hyvänsä. Tehokasvatus tai mikälie pilannut ja jos ostat siivuina kaasutetussa pakkauksessa ne on vietävä ulos toviksi tuulettumaan, silti ne on pahoja.
- näinminäkin
Juu, ei murene ja on mehevä, eikä jää tähteitä!
- näinminäkin
Tarkoitin Tepon ohjetta...
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3673987Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091443- 941297
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko651104Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?
The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass14927Perjantaita!
Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔58917- 38880
Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"
Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise12877- 65861
Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua
Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään60859