Mitä eroa on padalla ja kattilalla?

exakti.määritelmä

Eikös uuninkestävä kattila ole periaattessa pata?

4 kommenttia

Vastaukset

 • Kattilaa ei voi laittaa uuniin eikä siinä voi kunnolleen hauduttaa. No, ehkä lieden päällä hiljaisella lämmöllä. Pata sopii uuniin ja siinä on hyvä hauduttaa vaikka useampikin tunti.

 • Kyllä vaikka savi/valurautapadan seinämät ovat paksummat ja varaavat lämpöä eri tavalla kuin teräskattila ja juuri tämä tasainen lämpö ruokaa hauduttaessa on tärkeää - ohut teräs taas elää liikaa lämpötilojen vaihteluiden mukana.

  Voi myös ajatella, että paistinpannu liedellä kansi päällä on pienikokoinen uuni, sillä pohjasta nouseva lämpö heijastuu ruokaan takaisin kannen kautta. Toki pitää myös säädellä levyn lämpötilaa eli lämmönsäätö on tärkeää ettei ruoka pala pohjasta ja jää päältä raa'aksi.

  Muutenkin lämmönsääntely ruokaa tehdessä on tärkeää kuten mikrossa kuumentaminen eli aluksi alemmalla teholla pidemmän aikaa ja vähitellen nostaen tehoa samalla lyhentäen aikaa kunnes lopulta täydellä teholla lyhyt aika - näin varsinkin pakasteet saa myös sisältä riittävän kuumaksi kuivattamatta ruokaa.

  Paras tapa kuumentaa esim. pakastettu pitsaslaissi on paistinpannulle vähän öljyä ja vettä, liedelle keskilämmölle, slaissi pannulle ja kansi päälle, noin kymmenen minuuttia kunnes vesi ja öljy on imeytynyt slaissiin se on valmis ja pohja on rapsakka pitsan ollessa sula ja kuuma.

  • Pata kattilaa soimaa ! Valurauta padassa on voimaa !
   Aihiot mehevän makuisaksi muhiitgämä
   mm saat loputkit tarjota lämpimänä.
   Mm Cassoulet padanpohja pyyhitään maalaiselivälläja pohja vielä löämmin..
   Viimaisen kelin ruokaa


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.