Imellä 65-75 asteessa
Imelletty hyvä perunalaatikko.
Imelletty perunalaatikko on perinteisesti valmistettu leipomispäivinä arkiruoaksi. Sähköuunissa imelletyn perunalaatikon imeltäminen ja valmistaminen oikeaksi ruoaksi on todella helppoa. Nykyisin imelletyn perunalaatikon maine on romahtanut ja sitä valmistetaan enää lähinnä vain jouluruokien lisukkeeksi. Olisiko jo aika palauttaa imelletylle perunalaatikolle sille kuuluva täysipainoisen ruoan maine.
Sähköuunissa onnistuu helposti.
*
Perusohje, voi maustaa totutuilla tavoilla. Imeltyminen onnistuu 70-75 asteessa niin hyvin että muuta maustamista ei tarvita.
*
Ainekset:
*
2 kg perunoita. Osa suosii jauhoisia ja osa suosii kiinteitä perunoita. Kaikki lajikkeet imeltyy.
2 reilua "kukkupää" ruokalusikallista vehnäjauhoja
maitoa. Määrän vaihtelee. Tarpeen mukaan jauhoisiin enemmän ja kiinteisiin vähemmän.
50-100g voita
1-2 tl suolaa
*
Imelletty hyvä perunalaatikko ohje:
*
Kuori perunat. Isot perunat voi lohkoa puolikkaiksi, niin niiden vikaisuuskin selviää. Keitä perunat kattilassa kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.
*
Soseuta perunat kattilassa keittoveteen.
*
Jäähdytä sose kattilassa huolellisesti 74-77 asteiseksi.
*
Sekoita jauho huolellisesti kattilassa 74-76 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Lisää tarvittaessa tilkka 76 asteista vettä.
*
Anna seoksen imeltyä kattilassa 70-75 asteisessa uunissa kannella peitettynä 2-4 tuntia. Imeltämistä ei kannata jatkaa, koska silloin makea maltoosi pilkkoutuu vahemmän makeiksi aineiksi.
*
Sekoita sosetta imeltymisen aikana muutaman kerran. Samalla voi maistamalla seurata imeltymisen edistymistä.
*
Sekoita soseeseen ohuina viipaleina tai sulatettuna voi ja lisää suola. Lisää maitoa niin että saadaan notkea puuro. Siirappia ja sokeria EI TARVITA.
*
Laita sose voidetuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita. Pinnalle voi halutessa sirotella korppujauhoa.
*
Paista perunalaatikkoa 140-175 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Paistamisen voi aloittaa kuumemmassa, noin 200-210 asteisessa uunissa ja kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, uunin lämpötilan voi laskea 120-130 asteeseen - kupliminen rauhoittuu "hymyilyksi".
*
*
*
Huom.
Imellyttäminen onnistuu sekä jauhoisista että kiinteistä perunoista.
Perunalaatikkoon tarvittavan maidon määrä vaihtelee perunalajikkeen mukaan: jauhoinen, tärkkelyspitoinen peruna tarvitsee enemmän nestettä kuin kiinteämaltoinen peruna. Ennen paistovaihetta seoksen tulee olla löysää.
*
*
Hyvä imelletty perunalaatikko sähkölieden uunissa.
ImellettyPerunalaatikko
0
153
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.854940- 922499
- 412436
- 1942346
- 1331929
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj241831- 1781550
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161461Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh3461243Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan51149