Imellä 65-75 asteessa
Imelletty hyvä perunalaatikko.
Imelletty perunalaatikko on perinteisesti valmistettu leipomispäivinä arkiruoaksi. Sähköuunissa imelletyn perunalaatikon imeltäminen ja valmistaminen oikeaksi ruoaksi on todella helppoa. Nykyisin imelletyn perunalaatikon maine on romahtanut ja sitä valmistetaan enää lähinnä vain jouluruokien lisukkeeksi. Olisiko jo aika palauttaa imelletylle perunalaatikolle sille kuuluva täysipainoisen ruoan maine.
Sähköuunissa onnistuu helposti.
*
Perusohje, voi maustaa totutuilla tavoilla. Imeltyminen onnistuu 70-75 asteessa niin hyvin että muuta maustamista ei tarvita.
*
Ainekset:
*
2 kg perunoita. Osa suosii jauhoisia ja osa suosii kiinteitä perunoita. Kaikki lajikkeet imeltyy.
2 reilua "kukkupää" ruokalusikallista vehnäjauhoja
maitoa. Määrän vaihtelee. Tarpeen mukaan jauhoisiin enemmän ja kiinteisiin vähemmän.
50-100g voita
1-2 tl suolaa
*
Imelletty hyvä perunalaatikko ohje:
*
Kuori perunat. Isot perunat voi lohkoa puolikkaiksi, niin niiden vikaisuuskin selviää. Keitä perunat kattilassa kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.
*
Soseuta perunat kattilassa keittoveteen.
*
Jäähdytä sose kattilassa huolellisesti 74-77 asteiseksi.
*
Sekoita jauho huolellisesti kattilassa 74-76 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Lisää tarvittaessa tilkka 76 asteista vettä.
*
Anna seoksen imeltyä kattilassa 70-75 asteisessa uunissa kannella peitettynä 2-4 tuntia. Imeltämistä ei kannata jatkaa, koska silloin makea maltoosi pilkkoutuu vahemmän makeiksi aineiksi.
*
Sekoita sosetta imeltymisen aikana muutaman kerran. Samalla voi maistamalla seurata imeltymisen edistymistä.
*
Sekoita soseeseen ohuina viipaleina tai sulatettuna voi ja lisää suola. Lisää maitoa niin että saadaan notkea puuro. Siirappia ja sokeria EI TARVITA.
*
Laita sose voidetuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita. Pinnalle voi halutessa sirotella korppujauhoa.
*
Paista perunalaatikkoa 140-175 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Paistamisen voi aloittaa kuumemmassa, noin 200-210 asteisessa uunissa ja kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, uunin lämpötilan voi laskea 120-130 asteeseen - kupliminen rauhoittuu "hymyilyksi".
*
*
*
Huom.
Imellyttäminen onnistuu sekä jauhoisista että kiinteistä perunoista.
Perunalaatikkoon tarvittavan maidon määrä vaihtelee perunalajikkeen mukaan: jauhoinen, tärkkelyspitoinen peruna tarvitsee enemmän nestettä kuin kiinteämaltoinen peruna. Ennen paistovaihetta seoksen tulee olla löysää.
*
*
Hyvä imelletty perunalaatikko sähkölieden uunissa.
ImellettyPerunalaatikko
0
103
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tapio Suominen on kuollut
Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y27819162Tapio Suominen oli sairauden uhri
Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van863582- 1242255
- 1961956
Sydämeni on
varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää1421860Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!
Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten2931610Minä itkin kotona kun tajusin että
Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten101362Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä
"– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu861298Muistutus t-Naiselle.
Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau1491162Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta
Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu2421059