Imellä 65-75 asteessa
Imelletty hyvä perunalaatikko.
Imelletty perunalaatikko on perinteisesti valmistettu leipomispäivinä arkiruoaksi. Sähköuunissa imelletyn perunalaatikon imeltäminen ja valmistaminen oikeaksi ruoaksi on todella helppoa. Nykyisin imelletyn perunalaatikon maine on romahtanut ja sitä valmistetaan enää lähinnä vain jouluruokien lisukkeeksi. Olisiko jo aika palauttaa imelletylle perunalaatikolle sille kuuluva täysipainoisen ruoan maine.
Sähköuunissa onnistuu helposti.
*
Perusohje, voi maustaa totutuilla tavoilla. Imeltyminen onnistuu 70-75 asteessa niin hyvin että muuta maustamista ei tarvita.
*
Ainekset:
*
2 kg perunoita. Osa suosii jauhoisia ja osa suosii kiinteitä perunoita. Kaikki lajikkeet imeltyy.
2 reilua "kukkupää" ruokalusikallista vehnäjauhoja
maitoa. Määrän vaihtelee. Tarpeen mukaan jauhoisiin enemmän ja kiinteisiin vähemmän.
50-100g voita
1-2 tl suolaa
*
Imelletty hyvä perunalaatikko ohje:
*
Kuori perunat. Isot perunat voi lohkoa puolikkaiksi, niin niiden vikaisuuskin selviää. Keitä perunat kattilassa kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.
*
Soseuta perunat kattilassa keittoveteen.
*
Jäähdytä sose kattilassa huolellisesti 74-77 asteiseksi.
*
Sekoita jauho huolellisesti kattilassa 74-76 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Lisää tarvittaessa tilkka 76 asteista vettä.
*
Anna seoksen imeltyä kattilassa 70-75 asteisessa uunissa kannella peitettynä 2-4 tuntia. Imeltämistä ei kannata jatkaa, koska silloin makea maltoosi pilkkoutuu vahemmän makeiksi aineiksi.
*
Sekoita sosetta imeltymisen aikana muutaman kerran. Samalla voi maistamalla seurata imeltymisen edistymistä.
*
Sekoita soseeseen ohuina viipaleina tai sulatettuna voi ja lisää suola. Lisää maitoa niin että saadaan notkea puuro. Siirappia ja sokeria EI TARVITA.
*
Laita sose voidetuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita. Pinnalle voi halutessa sirotella korppujauhoa.
*
Paista perunalaatikkoa 140-175 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Paistamisen voi aloittaa kuumemmassa, noin 200-210 asteisessa uunissa ja kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, uunin lämpötilan voi laskea 120-130 asteeseen - kupliminen rauhoittuu "hymyilyksi".
*
*
*
Huom.
Imellyttäminen onnistuu sekä jauhoisista että kiinteistä perunoista.
Perunalaatikkoon tarvittavan maidon määrä vaihtelee perunalajikkeen mukaan: jauhoinen, tärkkelyspitoinen peruna tarvitsee enemmän nestettä kuin kiinteämaltoinen peruna. Ennen paistovaihetta seoksen tulee olla löysää.
*
*
Hyvä imelletty perunalaatikko sähkölieden uunissa.
ImellettyPerunalaatikko
0
91
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan
Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.1442131- 271938
Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha231888Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.851690Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?621488Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se201276Avaa sydämesi mulle
❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo381180- 111168
Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan371163Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k101157