Veriryhmät?

Miten veriryhmät määräytyvät? Virallinen tiede sanoo, että mutaatioiden kautta, mutta mikä on totuus?

Tähän kommentteja ryhmäläisiltä, kiitos.

39

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmimman tiedon saat, kun opiskelet yliopistobiologiaa. Jos et ymmärrä, että geenit ovat eliön rakennusohjeita, ja että geenimutaatioita syntyy ionisoivan säteilyn ja kemiallisen vaikutuksen takia, joista sitten luonnonvalinta ottaa materiaalinsa, on turha kysellä täällä.

      Asiantuntevuus täällä on harvinaista ja hukkuu kressujen älämölöön.

    • MaaOnVanha

      Pitäisi olla varsin vahvat perusteet ottaakseen kantaa vastoin tieteellistä tietoa. Minulla sellaisia perusteita ei ole, eikä kestäviä perusteita varmaan kenelläkään palstalaisella. Uskomuksia kretionisteilla toki on pilvin pimein, mutta niiden faktuaalisuus on tähänkin asti ollut varsin heikoissa kantimissa.

    • joopa_joo_joo

      >Miten veriryhmät määräytyvät? Virallinen tiede sanoo, että mutaatioiden kautta, mutta mikä on totuus?

      Mistä sä revit näitä sun juttujas? Virallinen tiede ei kerro minkään ominaisuuden määräytyvän mutaatioiden kautta vaikka sitä jankutatkin! Eri asia on sitten se, että useimmat ominaisuudet ovat kehittyneet niiden kautta, mutta tämä ei tarkoita, että ne sen jälkeen määräytyisivät aina uudelleen mutaatioiden kautta. Etkö ymmärrä tätä yksinkertaista asiaa? Veriryhmä määräytyy ABO-geenin alleelivarianttien mukaan. Epigeneettiset tekijät eivät määritä veriryhmää, vaikka osallistuvatkin kyseisen geenin ilmentymisen säätelyyn.

      • ghjkkghk

        Virallinen tiede on saastutettu evoluutiovalheella.


      • ghjkkghk kirjoitti:

        Virallinen tiede on saastutettu evoluutiovalheella.

        Juuri tuosta jatkuvasta uudistumisesta minä sinussa niin tykkään. Kun se yhdistyy vaivattomaan ulosantiin ja vankkaan tietämykseen, syntynyt kama on kovaa kuin juustomestarin kakka.


    • Hyvin harvoin mutaatiot vaikuttaa veriryhmiin. Jos puhutaan ihmisistä, niin veriryhmien periytyminen on sitä monimutkaisempaa mitä syvemmälle halutaan mennä. Ihmisellä on kai kolmisenkymmentä erilaista antigeeniä veressään. Normaalissa verensiirrossa riittää AB0 -ryhmittelyn ja Rh-tekijän tietäminen. Ne periytyvät suoraviivaisesti.

      PS. AB0 ja Rh -ryhmiä on käytetty ennen geenitestejä myös isyysoikeudenkäynneissä todisteena (yhdessä mm korvanlehden muodon kanssa). Niillä ei tietenkään yksin voi isyyttä todistaa, mutta poissulkea voi. Tästä poikkeuksena Charlie Chaplinin kuuluisa isyysoikeudenkäynti USA:ssa, jossa huolimatta verikokeen päinvastaisesta tuloksesta valamiehistö oli niin tuohtunut siitä, että naimisissa ollut ja 52-vuotias Chaplin oli ylipäätään muhinoinut yli 30 vuotta nuoremman Joan Berryn kanssa, että määräsi Chaplinille lapsenruokkomaksut verikokeista piittaamatta. Chaplin poistui tämän jälkeen USA:sta pysyvästi.

      PPS AB0:n viimeinen merkki on nolla eikä o-kirjain.

    • Tiedähäntä

      Ehkä veriryhmä on alunperin syntynyt jotenkin suolistobakteerien kautta. Jotkut väittää, että tietyn veriryhmän omaavan pitäisi syödä tiettyjä ruokia. Ja eri sairauksia esiintyy eri ryhmillä.

      https://tieku.fi/laaketiede/suolibakteerit-havittavat-veriryhmien-valiset-erot

      Jos vanhin ryhmä on A, niin oliko Aatami ja Eeva molemmat A ryhmää?

      "Niistä vanhin on A, josta on sittemmin mutaatioiden kautta syntynyt B. Myös O on mutatoitunut A:sta, mutta sen osalta muunnos on johtanut geenin passivoitumiseen niin, että se on lakannut tuottamasta entsyymiä."

      https://tieku.fi/ihminen/elimisto/verenkierto/mika-maaraa-veriryhman

      • >>Jotkut väittää, että tietyn veriryhmän omaavan pitäisi syödä tiettyjä ruokia.<<

        Tuohan on selvästi hölynpölyä, yhdenlaista horoskopismia.


      • Tiedähäntä
        kekek-kekek kirjoitti:

        >>Jotkut väittää, että tietyn veriryhmän omaavan pitäisi syödä tiettyjä ruokia.<<

        Tuohan on selvästi hölynpölyä, yhdenlaista horoskopismia.

        Tiedetään kuitenkin, että tietyillä veriryhmillä on suurempi riski saada tiettyjä saiaruksia. Miksi AB ryhmäläinen söisi sianläskiä, kun on kohonnut riski saada verisuoniperäinen aivohalvaus? Joka tapauksessa meidän terveydenhuoltomme menee siihen suuntaan, että meidän veret analysoidaan uudella teknologialla, ja sen perusteella annetaan suositukset miten pitää elää. Jos itse aiheutat oman kuolemasi, niin oma päätös. Ihan oikein, että ihmisille annetaan enemmän vastuuta itsestä. Tuoltahan saisi jo tilattua analyysin.

        https://www.virtavalmennus.fi/fi/virta360/itselle


    • Trollaata

      ”Miten veriryhmät määräytyvät?”

      Jumala loi ne tietenkin Aatamille, joka oli AB . Eeva luotiin Aatamin kylkiluusta (eli Aatamin X-kromosomista), joten Eevalla oli sama veriryhmä kuin Aatamillakin. O-veriryhmä tuli varmaankin Jeesukselta.

    • Ok, tutkin tätä mielenkiintoista kysymystä keskustellessani erään tiedemiehen kanssa. Hän väitti, että ihmisten erilaiset veriryhmät perustuvat geneettisiin mutaatioihin. Löysin mielenkiintoisia yksityiskohtia:

      Ihmisen genomista löytyy tällä hetkellä kaksi gDNA-geenialleelia, joihin perustuvat kaikki maailman ihmisten veriryhmät ja niiden aliryhmät, joita on tuhansia erilaisia. Saattaa olla, että niitä on jossain vaiheessa ollut kolme, mutta yksi selkeimmistä geenitietokannoista, Ensembl, listaa tällä hetkellä yhden varsinaisen ABO-geenin ja sille yhden geenialleelin:
      https://www.ensembl.org/Homo_sapiens/Gene/Summary?g=ENSG00000175164;r=9:133250401-133275219

      Nimimerkki joopa_joo_joo väitti tuossa, että epigenetiikalla ei ole mitään tekemistä veriryhmien määräytymisen kanssa. Voisiko ihminen olla enempää väärässä? Niin muuten väitti ko. tiedemieskin, jolle jouduin rautalangasta vääntämään, miten mekanismi toimii. Antigen A:n ja B:n tuotanto on nimittäin epigenetiikkaa alusta loppuun. Tutkitaanpa.

      1. Monilla ihmisillä on genomissaan molemmat versiot ko. geenistä (alleelista). Vain toinen voi olla käytössä, joten toinen on epigeneettisesti vaimennettu.

      2. Jotta transkriptiomekanismit löytäisivät ko. jakson erilaistuneessa solussa, tulee transkriptiotekijöiden ohjata lukumekanismia löytämään soveltuva tai soveltuvat jaksot. Tässä tehtävässä transkriptiotekijöiden sitoutumista soveltuvaan jaksoon ohjaavat metylaatioprofiilit sekä microRNA-molekyylit. Kaikki siis epigeneettisiä mekanismeja.

      3. Transkription tuloksena solu valmistaa esilähetti-RNA:n eli pre-mRNA:n. Tätä modifioidaan kahdella monimutkaisella mekanismilla siten, että vaadittu RNA-sekvenssi saadaan rakennettua. Mekanismit ovat vaihtoehtoinen silmukointi sekä RNA A-to-I -editointi. Vaihtoehtoinen silmukointimekanismi leikkaa pre-mRNA-jaksosta ns. intronit pois ja liittää jäljellejääneet eksonit yhteen sen mukaan, miten epigeneettiset tekijät tätä prosessia ohjaavat. Ensembl tuntee molemmille gDNA-alleeleille neljä transkriptivarianttia eli silmukointivarianttia. Ne eivät siis ole mitään satunnaisia mutaatioita vaan tarkkaan editointiin perustuvia RNA-jaksoja.

      4. Jälkitranskriptionaalisessa modifioinnissa muokattuun mRNA-jaksoon liitetään vielä useita epigeneettisiä markkereita.

      5. Ennen kuin valmis (mature) mRNA päästetään tumasta ulos solulimaan, tarkistaa soluhuokoskompleksi jakson eheyden ja validiteetin. Sen jälkeen mRNA on valmis siirtymään käännösprosessiin. Myös siihen vaikuttavat useat epigeneettiset mekanismit koodaamattomien RNA-molekyylien toimesta.

      Miksi ihmiset luulevat, että veriryhmät määräytyvät geneettisten mutaatioiden tuloksena, johtuu DNA-sekvenssoinnista. Suurin osa DNA-näytteistä saadaan verestä, jossa on solujen käyttämiä RNA-tuotteita matkalla aineenvaihduntatuotteiksi. Löydetyt RNA-jaksot muutetaan takaisin DNA:ksi käänteiskopioijaentsyymillä. Tällaisista jaksoista käytetään termiä cDNA. Ne ovat siis RNA:sta konvertoituja jaksoja. Tekniikassa on kuitenkin ongelmansa, eikä sitä käyttämällä voi tehdä johtopäätelmiä, mikä on varsinainen gDNA, eli kromosomissa olevan genomisen DNA:n jakso, koska mRNA on saattanut käydä läpi useita editointivaiheita. Tietääkseni kaikki markkinoilla kuluttajille myytävät DNA-sekvensointituotteet perustuvat cDNA-jaksojen analysointiin.

      Useimmat SNP-tietokannat perustuvat cDNA-jaksoihin. Näistä tunnetuin lienee SNPedia. Sitä tutkimalla löytyy useita 'mutaatioita' eri veriryhmille, mutta kun ymmärtää, mitä cDNA-jaksot ovat, tietää, että kyse ei ole mutaatioista vaan tarkkoihin mekanismeihin perustuvasta RNA-editoinnista.

      Lopputulema on siis se, että kaikkien maailman ihmisten veriryhmä perustuu kahteen vaihtoehtoiseen DNA-jaksoon, joita epigeneettisesti modifioimalla solu kykenee valmistamaan valtavan kirjon erilaisia veri- ja aliveriryhmiä. Näillä on erittäin tärkeä merkitys taistelussa taudinaiheuttajia ja vieraita kudoksia vastaan, joten on selvä, että koko mekanismi on immuunipuolustusjärjestelmän hallinnassa.

      • Trollaata

        Minkä takia Jumala loi veriryhmät? Mikä niiden tarkoitus? Halusiko Jumala maksimoida verenluovuttajien määrän?


      • bbkkbbkk

        Nämä sun jutut on vaan noloja ku yrität päteä olemattomilla tiedoilla! Ihan oikeesti, et sä ole keksiny tai ymmärtäny yhtään mitään mitä ei kaikki tutkijat ymmärtäis 1000 kertaa paremmin. Sä et vaan ymmärrä miten asioista puhutaan ja kerrotaan.

        >Tätä modifioidaan kahdella monimutkaisella mekanismilla siten, että vaadittu RNA-sekvenssi saadaan rakennettua. Mekanismit ovat vaihtoehtoinen silmukointi sekä RNA A-to-I -editointi. Vaihtoehtoinen silmukointimekanismi leikkaa pre-mRNA-jaksosta ns. intronit pois ja liittää jäljellejääneet eksonit yhteen sen mukaan...

        Miten sä et vieläkään tiedä mitä vaihtoehtoinen silmukointi on? Tossa sä kuvaat RNA-silmukointia etkä vaihtoehtoista silmukointia ja sitä paitsi modifiointi mekanismit ovat vielä huomattavasti monimutkaisemmat. Kenenkään ei kannata yrittää oppia sun vähän sinnepäin hutiloiduista selostuksista joista on vieläpä vedetty täysin päin honkia olevia johtopäätöksiä!

        Lue ite ymmärrettävässä muodossa miten asiat oikeasti on.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Gene_expression

        https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_splicing

        https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_editing


      • RNA-silmukoinnin (RNA splicing) toinen nimitys on vaihtoehtoinen silmukointi (alternative splicing) koska se mahdollistaa tuhansien erilaisten (vaihtoehtoisten) RNA-tuotteiden valmistuksen samaa DNA-jaksoa lukemalla.


      • bbkkbbkk kirjoitti:

        Nämä sun jutut on vaan noloja ku yrität päteä olemattomilla tiedoilla! Ihan oikeesti, et sä ole keksiny tai ymmärtäny yhtään mitään mitä ei kaikki tutkijat ymmärtäis 1000 kertaa paremmin. Sä et vaan ymmärrä miten asioista puhutaan ja kerrotaan.

        >Tätä modifioidaan kahdella monimutkaisella mekanismilla siten, että vaadittu RNA-sekvenssi saadaan rakennettua. Mekanismit ovat vaihtoehtoinen silmukointi sekä RNA A-to-I -editointi. Vaihtoehtoinen silmukointimekanismi leikkaa pre-mRNA-jaksosta ns. intronit pois ja liittää jäljellejääneet eksonit yhteen sen mukaan...

        Miten sä et vieläkään tiedä mitä vaihtoehtoinen silmukointi on? Tossa sä kuvaat RNA-silmukointia etkä vaihtoehtoista silmukointia ja sitä paitsi modifiointi mekanismit ovat vielä huomattavasti monimutkaisemmat. Kenenkään ei kannata yrittää oppia sun vähän sinnepäin hutiloiduista selostuksista joista on vieläpä vedetty täysin päin honkia olevia johtopäätöksiä!

        Lue ite ymmärrettävässä muodossa miten asiat oikeasti on.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Gene_expression

        https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_splicing

        https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_editing

        Wikipedia-artikkelisi eivät maininneet RNA g-to-a -editointia eikä ADAR1, ADAR2 tai ADAR3 -entsyymejä.


      • bbkkbbkk
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        RNA-silmukoinnin (RNA splicing) toinen nimitys on vaihtoehtoinen silmukointi (alternative splicing) koska se mahdollistaa tuhansien erilaisten (vaihtoehtoisten) RNA-tuotteiden valmistuksen samaa DNA-jaksoa lukemalla.

        KATSOKAA NYT KAIKKI ja kopioikaa tämä vastaus ylös!!!!!!!!! Meidän molekyylibiologian "asiantuntija" ei ymmärrä perusasioitakaan!!!

        https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_splicing

        https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_splicing


      • bbkkbbkk
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Wikipedia-artikkelisi eivät maininneet RNA g-to-a -editointia eikä ADAR1, ADAR2 tai ADAR3 -entsyymejä.

        Paitsi että mainitsi!

        >A recent study reported novel G-to-A mRNA changes in WT1 transcripts at two hotspots, proposing the APOBEC3A (apolipoprotein B mRNA editing enzyme, catalytic polypeptide 3A) as the enzyme implicated in this class of alternative mRNA editing.

        Ja ADAR entsyymeistä on kokonainen artikkeli missä noista kerrotaan.

        https://en.wikipedia.org/wiki/ADAR


      • bbkkbbkk kirjoitti:

        KATSOKAA NYT KAIKKI ja kopioikaa tämä vastaus ylös!!!!!!!!! Meidän molekyylibiologian "asiantuntija" ei ymmärrä perusasioitakaan!!!

        https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_splicing

        https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_splicing

        Tämä on artikkelista RNA-splicing: "In many cases, the splicing process can create a range of unique proteins by varying the exon composition of the same mRNA. This phenomenon is then called alternative splicing."

        Oliko vaikeaa?


      • bbkkbbkk
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tämä on artikkelista RNA-splicing: "In many cases, the splicing process can create a range of unique proteins by varying the exon composition of the same mRNA. This phenomenon is then called alternative splicing."

        Oliko vaikeaa?

        Osaatko lukea väliotsikon ääliö? Siinä ei ihan sattumalta lue vaihtoehtoinen silmukointi. Eihän tämä ole todellista että yrität kiemurrella tästä karkuun vieläkin. Kaikkien monieksonisten geenien esi-lähetti-RNA:t käy lävitse RNA:n silmukoinnin jossa intronit poistetaan ja eksonit liitetään yhteen. LÄHES kaikkien monieksonisten geenien esi-lähetti-RNA:t voivat käydä lävitse myös vaihtoehtoisen silmukoinnin jolloin intronien ja eksonien poistaminen ja liittäminen voi tapahtua usealla eri tavalla mistä syystä syntyvä proteiini on erilainen kuin RNA:n silmukoinnin läpikäynyt alkuperäinen muoto. Samasta geenistä voidaan siis tuottaa useita erilaisia muotoja vaikkakin niistä suurin osa on toimimattomia.


      • bbkkbbkk kirjoitti:

        Osaatko lukea väliotsikon ääliö? Siinä ei ihan sattumalta lue vaihtoehtoinen silmukointi. Eihän tämä ole todellista että yrität kiemurrella tästä karkuun vieläkin. Kaikkien monieksonisten geenien esi-lähetti-RNA:t käy lävitse RNA:n silmukoinnin jossa intronit poistetaan ja eksonit liitetään yhteen. LÄHES kaikkien monieksonisten geenien esi-lähetti-RNA:t voivat käydä lävitse myös vaihtoehtoisen silmukoinnin jolloin intronien ja eksonien poistaminen ja liittäminen voi tapahtua usealla eri tavalla mistä syystä syntyvä proteiini on erilainen kuin RNA:n silmukoinnin läpikäynyt alkuperäinen muoto. Samasta geenistä voidaan siis tuottaa useita erilaisia muotoja vaikkakin niistä suurin osa on toimimattomia.

        En yleensä edes vastaa kaltaisellesi trollille, mutta koska tyhmyytesi suorastaan huokuu vastauksestasi, on velvollisuuteni vastata.

        Jos monieksonisten DNA-jaksojen esilähetti-RNA käy läpi RNA-silmukoinnin, on niillä kaikki edellytykset myös vaihtoehtoiseen silmukointiin. Tämä tapahtuu, kun epigeneettiset ohjausrakenteet kokevat muutoksia. RNA-silmukoinnissa ja vaihtoehtoisessa silmukoinnissa on siis kyse samasta mekanismista. Vaihtoehtoinen silmukointi -nimitystä käytetään siinä tapauksessa, että on havaittu solun valmistavan enemmän kuin yhtä proteiini-isoformia samaa DNA-jaksoa lukemalla.


      • bbkkbbkk
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        En yleensä edes vastaa kaltaisellesi trollille, mutta koska tyhmyytesi suorastaan huokuu vastauksestasi, on velvollisuuteni vastata.

        Jos monieksonisten DNA-jaksojen esilähetti-RNA käy läpi RNA-silmukoinnin, on niillä kaikki edellytykset myös vaihtoehtoiseen silmukointiin. Tämä tapahtuu, kun epigeneettiset ohjausrakenteet kokevat muutoksia. RNA-silmukoinnissa ja vaihtoehtoisessa silmukoinnissa on siis kyse samasta mekanismista. Vaihtoehtoinen silmukointi -nimitystä käytetään siinä tapauksessa, että on havaittu solun valmistavan enemmän kuin yhtä proteiini-isoformia samaa DNA-jaksoa lukemalla.

        Ei ole totta kuinka sekaisin sä olet!!! Lue nyt hyvä ihminen tuosta miten asia on.

        http://pediaa.com/what-is-the-difference-between-rna-splicing-and-alternative-splicing/


      • minkä.tiedemiehen

        kanssa keskustelit? Veikkaan ettet vastaa, mistä päättelen että keksit koko jutun. Säälittävää.


      • TapinreikäTietämystä
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tämä on artikkelista RNA-splicing: "In many cases, the splicing process can create a range of unique proteins by varying the exon composition of the same mRNA. This phenomenon is then called alternative splicing."

        Oliko vaikeaa?

        Osaatko putkisilmä kääntää seuraavat sanat: "In many cases..."


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        En yleensä edes vastaa kaltaisellesi trollille, mutta koska tyhmyytesi suorastaan huokuu vastauksestasi, on velvollisuuteni vastata.

        Jos monieksonisten DNA-jaksojen esilähetti-RNA käy läpi RNA-silmukoinnin, on niillä kaikki edellytykset myös vaihtoehtoiseen silmukointiin. Tämä tapahtuu, kun epigeneettiset ohjausrakenteet kokevat muutoksia. RNA-silmukoinnissa ja vaihtoehtoisessa silmukoinnissa on siis kyse samasta mekanismista. Vaihtoehtoinen silmukointi -nimitystä käytetään siinä tapauksessa, että on havaittu solun valmistavan enemmän kuin yhtä proteiini-isoformia samaa DNA-jaksoa lukemalla.

        tiedetermejä sisältävää jargonia, joka todennäköisesti on täyttä puppua, palstalaiselta joka ei osaa kertoa sitä mitä eläinryhmiä kuuluu siihen ryhmään mitä hän kutsuu apinoiksi. Opettajan ammattiettiikkaako?


    • eimullamuuta

      ROTin missio on vain saada lohduttavia erävoittoja tiedesivuilta kopioimillansa kysymyksillä. Kyllä hän tietää itsekin, ettei mahdollisilla erävoitoilla kisaa voiteta. Luomissadun asema pysyy samana.

    • Osaatko Tomi kertoa, miksi samat neljä ABO-järjestelmän veriryhmää ovat KAIKILLA kädellisillä? Siis ei pelkästään ihmisellä, vaan simpansseilla, gorilloilla, orangeilla, lemureilla, laiskiaisilla, paviaaneilla, ym?

      • https://www.ensembl.org/Homo_sapiens/Gene/Compara_Ortholog?db=core;g=ENSG00000175164;r=9:133250401-133275219

        Sama ABO-jakso löytyy peräti 98 eri eliölajilta. Joukossa on niin nisäkkäitä, lintuja, matelijoita kuin kalojakin. Se, että löydät verta ja sen eri ryhmiä eläinkunnasta ei edelleenkään todista, että ihminen olisi kehittynyt jostakin apinan kaltaisesta eläimestä.

        Yrittäisit edes joskus tarkastella asioita tieteellisesti. Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa evoluutioteoriaan, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta.


      • Jäiepäselväksi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://www.ensembl.org/Homo_sapiens/Gene/Compara_Ortholog?db=core;g=ENSG00000175164;r=9:133250401-133275219

        Sama ABO-jakso löytyy peräti 98 eri eliölajilta. Joukossa on niin nisäkkäitä, lintuja, matelijoita kuin kalojakin. Se, että löydät verta ja sen eri ryhmiä eläinkunnasta ei edelleenkään todista, että ihminen olisi kehittynyt jostakin apinan kaltaisesta eläimestä.

        Yrittäisit edes joskus tarkastella asioita tieteellisesti. Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa evoluutioteoriaan, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta.

        Jos apinan kaltainen ei teille kelpaa, niin kelpaako kuitenkin joku muu otus?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://www.ensembl.org/Homo_sapiens/Gene/Compara_Ortholog?db=core;g=ENSG00000175164;r=9:133250401-133275219

        Sama ABO-jakso löytyy peräti 98 eri eliölajilta. Joukossa on niin nisäkkäitä, lintuja, matelijoita kuin kalojakin. Se, että löydät verta ja sen eri ryhmiä eläinkunnasta ei edelleenkään todista, että ihminen olisi kehittynyt jostakin apinan kaltaisesta eläimestä.

        Yrittäisit edes joskus tarkastella asioita tieteellisesti. Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa evoluutioteoriaan, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta.

        "Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa evoluutioteoriaan, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta."

        Mitä olkiukkoilua on siinä faktassa, että nimenomaan kaikilta kädellisiltä löytyy samat veriryhmät, mutta muilla niitä on satunnaisemmin?

        Muokkaan lausettasi hieman: "Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa luomiseen, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta."

        Meistä kahdesta sinä olet se joka yrittää pakottaa todellisuuden vastaamaan seemiläistä legendaa. Kehtaatkin puhua tieteellisyydestä.


      • ParaskinTieteilijä
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://www.ensembl.org/Homo_sapiens/Gene/Compara_Ortholog?db=core;g=ENSG00000175164;r=9:133250401-133275219

        Sama ABO-jakso löytyy peräti 98 eri eliölajilta. Joukossa on niin nisäkkäitä, lintuja, matelijoita kuin kalojakin. Se, että löydät verta ja sen eri ryhmiä eläinkunnasta ei edelleenkään todista, että ihminen olisi kehittynyt jostakin apinan kaltaisesta eläimestä.

        Yrittäisit edes joskus tarkastella asioita tieteellisesti. Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa evoluutioteoriaan, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta.

        "Yrittäisit edes joskus tarkastella asioita tieteellisesti."

        Kuten Tiedeviikon avauksista kävi kiistatta ilmi, Maa on paljon vanhempi kuin kreationistien 6000 vuotta. Väitteesi 6000 vuotta vanhasta Maasta, Nooan tulvasta ja sen synnyttämistä fossiileista ovat todella kaukana tieteellisistä.
        Kukaan ei ole vääristellyt palstalla tieteellisiä tutkimuksia yhtä paljon kuin sinä, ja sitten vielä kehtaat puhua tieteellisestä tarkastelusta.

        Tieteen kanta on kiistatta seuraava:
        - Universumin ikä on 13, 82 miljardia vuotta.
        - Maan ikä on n. 4,6 miljardia vuotta.
        - Maahan syntyi alkeellista elämää n. 3,6 miljardia vuotta sitten.
        - Ihmisten nykyinen populaatio on kehittynyt Afrikassa Heidelbergin ihmisestä.
        - Evoluutio on paras tieteellinen selitys luonnon monimuotoisuudelle.


        Kumoa alkuun nämä väitteet käyttämällä tieteellisiä artikkeleja.


      • SiinäpäPulma
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://www.ensembl.org/Homo_sapiens/Gene/Compara_Ortholog?db=core;g=ENSG00000175164;r=9:133250401-133275219

        Sama ABO-jakso löytyy peräti 98 eri eliölajilta. Joukossa on niin nisäkkäitä, lintuja, matelijoita kuin kalojakin. Se, että löydät verta ja sen eri ryhmiä eläinkunnasta ei edelleenkään todista, että ihminen olisi kehittynyt jostakin apinan kaltaisesta eläimestä.

        Yrittäisit edes joskus tarkastella asioita tieteellisesti. Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa evoluutioteoriaan, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta.

        "Teet olkiukkomaisia johtopäätelmiä ihan vain sen vuoksi, että olet päättänyt uskoa evoluutioteoriaan, vaikkei sille löydy ainuttakaan tieteellistä todistetta. "

        Kas kummaa, kun tietämäni mukaan evoluutiotutkijat ovat asiasta aivan eri mieltä.
        Nyt minulle tuli visainen ongelma. Uskoako tuhansia asiantuntijoita ja heidän tieteellisiksi väittämiään yli 150 vuoden aikana kerättyjä todisteita, vai luottaakko uskonnolla päänsä sekoittaneeseen suomalaiseen peruskouluopettajaan?
        Miten minä tämän nyt ratkaisen? Jos kysyn yliopistolta, vastaus on aivan toinen kuin jos kysyisin asiaa hulluntailaisen kaatumaseuran kokouksen saarnamieheltä.

        Kuinka joku aikuinen opettajaksi koulutettu ihminen voi julkisella palstalla esittää noin typerän kommentin. Tiedät itsekin aivan varmasti, että asiantuntijoiden mielestä evoluutioteoria on erittäin hyvin todistettu tieteellinen teoria. Uskonnollinen stiignafuulia ei asiaa miksikään muuta. Lapsellista.


    • RepeRuutikallo

      Totuus on, että jos ihminen olisi luotu ja vielä hyvin, olisi vain yksi veriryhmä. Lukuisista yhteensopimattomista veriryhmistä on ollut vain haittaa ja harmia. Keharimaissa on yhä.

      Vai väitätkö että veriryhmien kirjo syntyi syntiinlankeemuksessa? 😀

      • ghjkkghk

        Evoluutio olisi luonut vain yhden veriryhmän mutta ei saanut edes sitäkään aikaiseksi niinkuin ei mitään muutakaan.


      • ghjkkghk kirjoitti:

        Evoluutio olisi luonut vain yhden veriryhmän mutta ei saanut edes sitäkään aikaiseksi niinkuin ei mitään muutakaan.

        Lainaan arkkihiippa Simojoen lausahdusta Pusu-Leenalle reilun 40 vuoden takaa:

        ”Minä säälin teitä.”


    • O-luovuttaja

      Jeesuksella oli AB veriryhmä, joka ei kelvannut, kun kamelin nussijoille.

    • Monikulmiox

      Mun veriryhmä 0-, ja myös mun kolmen pojan, isä 0 , älykkäitä nuoria miehiä nyt jo aikuisija.

      • anonyymi_Wq2

        O- kelpaa kaikille veriryhmille luovuttajana AB loisii vain luovuttajia, mutta ei
        kelpaa luovutukseen kuin itselleen.


    • ghjkkghk

      Evoluutiotodistajien mukaan verikin syntyi suurella taialla, ilmeisesti meren pohjassa itsekseen.

      • faust

        "Evoluutiotodistajien mukaan verikin syntyi suurella taialla, ilmeisesti meren pohjassa itsekseen."
        Jälleen kerran, jos et pysty edes osoittamaan kuka näin väittää, niin miksi valehtelet?


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1693
    2. 44
      1013
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      66
      996
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      928
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      889
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      795
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      778
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe