Vaihtelua mämmiin

VaihteluaMämmiin

Monien mielestä ruismaltaista ja ruisjauhoista valmistettu mämmi on maultaan voimakasta. Mämmin makua on helppo miedontaa raaka-aineita vaihtelemalla. Maltaiden määrää voi vähentää ja jauhon määrää voi lisätä, tosin ruis on aika voimakasta maltaana ja jauhona. Perunalla saadaan makua selvästi miedonnettua. Vehnäjauho antaa selvästi miedon maun rukiiseen verrattuna. Vehnästä valmistettu mämmi on selvästi mietoa rukiista valmistettuun verrattuna. Ensimmäiset mämmit on valmistettu lähi-idässä yli 10000 vuotta sitten vehnästä. Edelleenkin lähi-idässä valmistetaan mämmiä vehnästä.

0 kommenttia

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.