Voiko hernekeiton herneet korvata makaronilla?

stressaantunut.keittäjä

Unohtui laittaa herneet illalla likoamaan, ja nyt on hätä päällänsä. Makaronit kypsyvät nopeasti. Muuttuuko maku pahasti, jos käyttäisikin makaroneja herneiden tilalla?

9

50

  Vastaukset

  • Toimii hyvin, laita sekaan elintarvikevärin niin kukaan ei huomaa mitään.
   Herneet saa kypsymään nopeammin kun laittaa sekaan soodaa - kokeiltu on, toisin sitä ei sen jälkeen halua kukaan syödä - tämäkin on kokeiltu.

  • No aika tavalla muuttuu, sillä kyse ei enää ole hernarista vaan makaruunikeitosta, joka aikoinaan tehtiin maitoon.

   Paras hernari on uskomattomasti Pirkan luomukasvishernari, jossa on vain vettä, suolaa ja herneitä eikä mitään muuta - maistakaa.

   • Eiks sama ole sitten ottaa suoraan Jalostajan purkkiherneitä suolaliemessä?


   • minimalisti kirjoitti:

    Eiks sama ole sitten ottaa suoraan Jalostajan purkkiherneitä suolaliemessä?

    Itseasiassa ei, sillä purkkiherneet suolaliemessä ei ole sama asia kuin pitkään haudutettu hernari kuivatuista herneistä ja maistuvatkin huonolta.

    Jos hernaria haluaa nopeasti tehdä niin paras vaihtoehto on käyttää pakasteherneitä ja antaa niiden muhia muutaman tunnin kiehuvassa vedessä aina välillä sekoittaen. Mausteeksi suolaa, meiramia ja peppaa.

    Säilykkeistä tuli mieleen S-ryhmän kotimaista säilöttyjen vihreiden papujen etiketin kuva, jossa pavut olivat harmaanruskeita ja varmaan säilykkeen avattua todellisuus oli samanlainen - jokaisen tseffin painajainen, sillä pavun tulee olla kauniin vihreä ja kiinteä.


  • Minä keitin makaronit Pisang Ambon-liköörissä ja siitä tuli aivan kuin oikeaa hernaria.

  • Voit varsin hyvin korvata hernekeiton makaronikeitolla, mutta hernekeittoahan se ei enää ole vaan makaronikeittoa. Makaronikeittoon voi lisätä vaikkapa ohraryynejä samaan tapaan kuin hernekeittoonkin.

   Suolaiset makaronikeitot tehdään pääasiassa vesiliemeen.

   Jostain syystä erilaiset makaronikeitot on lähes unohdettu suomalaisesta ruokaperinteestä.

  • Keitto se on keittokin, vaikka ei herneitä olisi.

  • Makaronit nenässä on helpompi hengittääkin kun herneet nenässä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalainen tykkää demaripääministereistä. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006520709.html

   157
  • Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla pokkaa. On itse aiheuttanut nämä JM:n taloussotkut ja oli väitetystä pettämisestä huolimatta menossa rallikuskin kanssa naimisiin. Jos maisa kerran on niin onnellinen avioliitossaan niin miksei jätä exää jo rauhaan? Mökillä käymisenkin voisi lopettaa kun ei mökistä mitään omista.

   78
  • Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille joiden veikkaus meni oikein. Kuulemma kaikki on Stefun vikaa ja Martina ei ”hyvinvointivalmentajana” voi elää sellaista elämää kuin Stefu. Kätevästi Stefu sai syyn kaikesta. Tuli mieleen se Maisa-haastattelu jossa syytettiin Jari-Mattia kaikesta, lehtikin sama. Mikähän näillä muovinaisilla on kun eivät näe itsessään mitään vikaa? Naiset tässä kyseisessä lehdessä voivat väittää mitä vaan ja miehet eivät kommentoi koska eivät halua pyöriä tällaisessa roskajulkisuudessa.

   251

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   246
   7338
  2. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   74
   6860
  3. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   151
   1709
  4. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1174